Wizażanki z Leicester??? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 19:51   #61
emciu
Wtajemniczenie

Dot.: Wizażanki z Leicester???

Cytat:
Napisane przez Katie1983 Pokaż wiadomość
To nie jest nic pilnego, zastanawialam sie nad takim kursem ale troche sie stresuje ze sobie nie poradze wiec chcialam sie dowiedziec jak to wyglada. Nie moge uwierzyc ze osoba z Torunia moze byc zla tesciowa
Poradzilabys sobie napewno
Hm.. a no jak widac sa rozni ludzie. Oby TŻ mi tutaj nie weszedl 'przypadkiem' bo sie niezle moze naczytac jak to ja narzekam na jego Mamusię Ciiii ....
while you were busy collecting stones.
emciu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 19:58   #62
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emciu Pokaż wiadomość
O, a to mi sie cos pomylilo, że Wy juz po slubie
Chcialabym Ale mam nadzieje, ze do konca tego roku sie zareczymy

Cytat:
A uczysz go polskiego , czy nie chce sie uczyc?? Mam kumpele tutaj ktora tez jest z anglikiem i mieszkaja razem juz dlugo ale on nie za bradzo chce sie uczyc polskiego.
Ja go nie ucze, bo ja nie potrafie tlumaczyc, ale on zna troche Glownie takie zwroty jak dziekuje, prosze, przepraszam, dzien dobry, nie wiem, nie rozumiem, to nie moja wina i cale "Puk puk, kto tam?"

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Hm.. a no jak widac sa rozni ludzie. Oby TŻ mi tutaj nie weszedl 'przypadkiem' bo sie niezle moze naczytac jak to ja narzekam na jego Mamusię Ciiii ....
Moj nawet jak wejdzie to i tak nie zrozumie
Stary 2011-02-06, 20:04   #63
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Chcialabym Ale mam nadzieje, ze do konca tego roku sie zareczymy.
Tak więc, trzymamy kciuki!
Stary 2011-02-06, 20:12   #64
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Nie pisniemy ani slowka Moj wie ze narzekam, nie robie tego za czesto ale jak mnie wkurzy to nie potrafie siedziec cicho. szkoda ze moja tesciowa nie jest taka kochana jak jego tesciowa dla niego. Czasami jestem zazdrosna ze moja mama tak jego dobrze traktuje i zawsze gotuje mu jego ulubione przysmaki jak jestesmy w toruniu. Moja tesciowa to zazwyczaj zapomni cos ugotowac albo idzie na latwizne.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Chcialabym Ale mam nadzieje, ze do konca tego roku sie zareczymy

Ja go nie ucze, bo ja nie potrafie tlumaczyc, ale on zna troche Glownie takie zwroty jak dziekuje, prosze, przepraszam, dzien dobry, nie wiem, nie rozumiem, to nie moja wina i cale "Puk puk, kto tam?"

Moj nawet jak wejdzie to i tak nie zrozumie
I tak dobrze ze cos wie -` to nie moja wina `najbardziej mi sie podoba

Dokladnie trzymamy kciuki za najszybsze zareczyny!!!
Katie1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 20:19   #65
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
I tak dobrze ze cos wie -` to nie moja wina `najbardziej mi sie podoba

Dokladnie trzymamy kciuki za najszybsze zareczyny!!!
Zazwyczaj po "To nie moja wina" dopowiada "Jestem Anglikiem"

Dziekuje za kciuki, pochwale sie jak juz to sie stanie napewno
Stary 2011-02-06, 20:24   #66
Ewangelia
Przyczajenie

Cytat:
Jak sie czujesz - Ewangelia , pewnie juz sie nie mozesz doczekac przyjscia na swiat nowego szkraba.

Dziekuje dobrze, i ta i poprzednia ciaze przechodze bez zadnych dolegliwosci, oprocz nadmiaru kg oczywiscie ale teraz mam tylko 15 na + a poprzednio bylo 30 wiec mialam potem co gubic.
Ale obylo sie bez diet, kupilam sobie orbitreka ale niestey z systematycznascia w cwiczeniach u mnie ciezko wiec wiecej stal niz byl uzywany.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

SimplyDivine witamy serdecznie

Cytat:
Jak poznam nowe kolezanki to do nich bede wpadac Po to tu wlasnie jestem - zeby poznac nowe kolezanki
To tak jak my

A mi przez to ze moj P dzis pracowal wydaje sie ze to poniedzialek i teraz caly tydzien bede chodzic do tylu.
Katie super ze chociaz perfumik sie trafil, ja zazwyczaj jak ide kupic cos do ubrania to tez nic nie moge znalezc a tak to mi sie milion rzeczy podoba

Katie a ty pilnujesz dzieci u siebie w domu ?

Edytowane przez Ewangelia
Czas edycji: 2011-02-06 o 20:36
Ewangelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 20:39   #67
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Ja musze uciekac dziewczyny . Moj M wrocil z pracy i juz mi zapowiedzial ze potrzebuje lapka bo musi przeczytac wszystkie informacje na temat wypadku roberta kubicy. ma fiola na punkcie f1 no i roberta co mnie doprowadza do szalu bo jak jest zeson f1 to nigdzie nie mozemy wyjsc jak jest wyscig!!! No coz niech mu bedzie niech sobie chlopak poczyta bo bedzie marudzil i tak juz jest zdruzgotany wiadomoscia o wypadku . Zycze wszystkim przyjemnego wieczorku i do napisania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 20:43   #68
Ewangelia
Przyczajenie

Skad ja to znam moj teraz mecz oglada wiec ja sobie spokojnie obejrze "Gotowe..." na laptopie .
Stary 2011-02-06, 20:44   #69
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Katie a ty pilnujesz dzieci u siebie w domu ?[/QUOTE]

Nie , jezdze codziennie za leicester do takiej malej wioski. Jest tam chyba tylko z 20 domow wiec na prawde jest mala ale jest ok. Ludzie tez w pozadku wiec jak ide z maluchami na spacer zawsze sie ktos znajdzie do pogadania.
Oki teraz na prawde usze uciekac bo mi juz ktos tutaj placze nad glowa
Stary 2011-02-06, 21:28   #70
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewangelia Pokaż wiadomość
Katie super ze chociaz perfumik sie trafil, ja zazwyczaj jak ide kupic cos do ubrania to tez nic nie moge znalezc a tak to mi sie milion rzeczy podoba
Dokladnie, jak sie nie ma za duzo na wydatki to sie podoba tyyyyyle rzeczy, a jak juz pieniazki sa, to trudno cos upolowac

Cytat:
Dziekuje za kciuki, pochwale sie jak juz to sie stanie napewno
I koniecznie pochwal sie pierscionkiem !

Dajcie spokoj dziewczyny, mam to samo. Sprawadzałam swoje stronki, a TŻ siedzial nademna mówiąc zebym go wpuscila bo musi przeczytac o Kubicy. Ledwo co usiadł to odrazu onet i pudelek.
Stary 2011-02-07, 17:15   #71
Ewangelia
Przyczajenie

Witam sie popoludniowo
Jak wam dziewczyny minol poniedzialek ?
My oprócz godzinego spaceru caly dzien w domu, obiad , sprzatanie -nudy na budy
Ja chce juz wiosne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 17:19   #72
emciu
Wtajemniczenie

Czesc Ewangelia.
Moj poniedzialek nienalezal do najfajniejszych.. prezentacje mialam, poza tym spac nie moglam cos w nocy, a jak juz zasnelam to spalam takim lekkim snem.
Tez nie moge sie doczekac wiosny i kwitnacych drzewek w Abbey Parku
Stary 2011-02-07, 19:19   #73
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Witam dziewczyny Mi monol jako tako - jak to poniedzialek. Nidgy sie nie wysypiam z niedzieli na poniedzialek nie wiem czemu. Tez bylam z dzieciakami na spacerze prawie godzine bo na tej wiosce to tak wialo ze nie szlo wytrzymac. Teraz obiad i bede odpoczywac przed tv jak mi moj M da bo bawi sie w Kubice wlasnie

Emciu uczysz sie dziennie ?? A co jesli mozna wiedziec?
Stary 2011-02-07, 19:46   #74
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
Emciu uczysz sie dziennie ?? A co jesli mozna wiedziec?
Tak, ucze sie dziennie i jestem na full-time w collegu, na biznesie
Stary 2011-02-07, 19:49   #75
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Tak, ucze sie dziennie i jestem na full-time w collegu, na biznesie
O wow - brzmi powaznie. I jak jest w anglieskim collegu ? Jak ludzie , nie tratkuja Ciebie inaczej. Przyjechalas do Leicester do razu z mysla o nauce czy do pracy i tak jakos wyszlo??
Stary 2011-02-07, 20:01   #76
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
O wow - brzmi powaznie. I jak jest w anglieskim collegu ? Jak ludzie , nie tratkuja Ciebie inaczej. Przyjechalas do Leicester do razu z mysla o nauce czy do pracy i tak jakos wyszlo??
Hm.. Jak jest.. edukacja tutaj zupelnie sie rozni od tego jak jest w Polsce. Ludzie nie traktuja mnie inaczej, zreszta nikogo chyba, poniewaz w klasach i ogolnie w szkolach sa straszne mieszanki. U mnie w klasie np. jest pare anglikow, troche hindosow, ludzi z pakistanu, ja i moja kolezanka - też Polka . Tak wiec jak widzisz miszmasz. Wiesz.. Przyjechalam tutaj jak milam 15 lat, tak wiec odrazu poszlam do szkoly. Nie ukrwam, że na poczatku było strasznie... nic nie rozumialam, mimo tego ze uczylam sie wczesniej angielskiego w szkole w Polsce (choc u nas w klasie nauka angielskiego to byly wieczne kartkowki, ktore i tak zdawalo sie fuksem ) a moje odpowiadanie na pytanie zadane przez ludzi bylo zawsze "YES" lub "NO" tak wiec sobie wyobraz . Duzo razy wyszlo tak, że przytakiwalam a potem musialam chodzic na jakies lekcje spiewu, badz byc wolontariuszka, hehehe. Teraz jak sobie przypomne to mam niezly ubaw z tego wszystkiego.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Doczytalam, że Ty jestes tutaj 2 lata, jak Tobie na poczatku bylo tutaj?
Stary 2011-02-07, 20:15   #77
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Niedlugo juz bedzie 3 lata jak tutaj jestem. Bylo ciezko nie powiem. Zreszta zawsze bylam ososba ktora nielubila opuszczac rodzinnego domu. przemoglam sie na studiach jak mnie moj terazniejszy maz wyciagnal na work&travel do stanow. Tam poraz pierwszy zdezylam sie z jezykiem angielskim tak na prawde. I co z tego ze tyle lat sie uczylam to nic. Rozumialam duzo ale strasznie ciezko mi sie bylo odezwac. Bylam tam 2 razy wiec jak tutaj przyjechalam bylo troche latwiej - chociaz ten ich akcent na poczatku bardzo tesknilam za domem ale mialam M i znajomych do ktorych przyjechlismy wiec jakos powolutku sie przyzwyczaialam. Zdazalo mi sie plakac i mowic ze chce wracac i do tej pory sie zdaza ale bardzo zadko juz. Poszlam jeszcze na prywatne lekcje anglieskiego tutaj i to mi tez bardzo duzo dalo - stalam sie bardziej odwazna i nie boje sie juz odezwac. Zreszta od 2 lat pracuje z samymi anglikami wiec nie mam wyjscia , musze gadac chociaz czasami mam jakies zacmy albo palne cos tak glupiego ze az boli
Ty to juz pewnie wymiatasz po angielsku
Stary 2011-02-07, 20:22   #78
emciu
Wtajemniczenie

hehe, uwierz ze mi tez sie zdarza palnac cos tak glupiego ze glowa mala... sa sytacje kiedy nadal czegos nie zrozumiem, wtedy sie zaczynam smiac

Wlasnie sobie przegladam KWC i poszukuje jakiegos dobrego podkladu .
Stary 2011-02-07, 20:28   #79
Ewangelia
Przyczajenie

Nic tylko wam pozazdroscic spikania po angielsku U mnie to kiszka, niby prawie 4 lata tutaj ale a to rok pracowalam z polka wiec nie bylo potrzeby potem niby znalazlam aktualna prace sa sami angole ale pracuje jako pokojowka wiec poza przerwami na kawe z nikim sie nie widze a i na tych przerwach oni wiecznie o pogodzie albo o jakis perdolach gadaja a jeszcze jak czlowiek zle powie to nie poprawia a w tym czasie miala juz przerwe 9 miesieczna na maciezynski i znowu potem czlowiek wraca taki zakrecony ze strach sie odezwac.

A moze poprostu moja glowa nie nadaje sie do jezyków
Stary 2011-02-07, 20:32   #80
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

A ja robie zamowienie z Avonu. Niby nie mam duzo zamowien a zawsze zajmuje mi to tyyyylllleee czasu.
Ja chwale sobie podklady clinique. Mialam tez bobi brown kiedys i nie byl zly. Tylko ja mam taki problem ze mam tlusta cere/ tradzikowa - dopiero niedawno pogodzilam sie z tym ze z nim nie wygram . Zawsze jak naloze podklad na poczatku jest fajnie pieknie a za jakis czas juz sie swiece - co mnie do szalu doprowadza!!!!!!!!! Wiec jak wychodze gdzies to zabieram puder w kamieniu i bibulki , ale to jest dla mnie stresujace....

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Nic tylko wam pozazdroscic spikania po angielsku U mnie to kiszka, niby prawie 4 lata tutaj ale a to rok pracowalam z polka wiec nie bylo potrzeby potem niby znalazlam aktualna prace sa sami angole ale pracuje jako pokojowka wiec poza przerwami na kawe z nikim sie nie widze a i na tych przerwach oni wiecznie o pogodzie albo o jakis perdolach gadaja a jeszcze jak czlowiek zle powie to nie poprawia a w tym czasie miala juz przerwe 9 miesieczna na maciezynski i znowu potem czlowiek wraca taki zakrecony ze strach sie odezwac.

A moze poprostu moja glowa nie nadaje sie do jezyków
Na pewno sie nadaje, nie mow tak. Tylko wlasnie to jest to ze albo sie pracuje z polakami albo jak Ty ma sie przerwe i pozniej coraz trudniej.
Stary 2011-02-07, 20:38   #81
emciu
Wtajemniczenie

Nadaaaje . Trzeba tylko podszkolic. Zreszta sama widzisz ze na poczatku nie byl Ci az tak ten jezyk potrzebny, no a pozniej mialas przerwe na maciezynski. Musisz sie chyba tylko troszke na nowo oswoic.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
A ja robie zamowienie z Avonu. Niby nie mam duzo zamowien a zawsze zajmuje mi to tyyyylllleee czasu.
Ja chwale sobie podklady clinique. Mialam tez bobi brown kiedys i nie byl zly. Tylko ja mam taki problem ze mam tlusta cere/ tradzikowa - dopiero niedawno pogodzilam sie z tym ze z nim nie wygram . Zawsze jak naloze podklad na poczatku jest fajnie pieknie a za jakis czas juz sie swiece - co mnie do szalu doprowadza!!!!!!!!! Wiec jak wychodze gdzies to zabieram puder w kamieniu i bibulki , ale to jest dla mnie stresujace....
No to Katie witaj w klubie!
Mamy chyba bardzo podobny typ cery. Ja tak samo gdzie sie nie rusze zawsze w torebce biore ze soba puder w kamieniu. Na szczescie nie mam problemu z tradzikiem - jedynie przed miesiaczka mnie troszke na czole wysypie. U mnie jest identycznie, jest ok zaraz po nalozeniu podkladu na buzie.. ale po jakichs 2-3 godzinach buzia wyglada strasznie niekorzystnie.. JEST PRZETLUSZCZONA! zwlaszcza w okolicach 'T'. TEZ mnie to do szlu doprowadza.. poniewaz ciagle musze poprawiac makijaz bo inaczej czuje sie okropnie.
Wielokrotnie rozgladalam sie za bibulkami matujacymi w np. Bootsie, jednak nigdzie ich nie ma. Szukalam nawet na ebay-u. Katie, gdzie nabywasz swoje?
Jestes konsultantką ?

Edytowane przez emciu
Czas edycji: 2011-02-07 o 20:44
Stary 2011-02-07, 21:00   #82
Ewangelia
Przyczajenie

Cytat:
Na pewno sie nadaje, nie mow tak. Tylko wlasnie to jest to ze albo sie pracuje z polakami albo jak Ty ma sie przerwe i pozniej coraz trudniej.
Dziekuje wam dziewczyny
Stary 2011-02-07, 21:03   #83
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Ja swoje kupuje w Polsce. Zawsze jak tam jestem sie zaopatruje. Moi znajomi jada w tym tygodniu autem do Pl , ja skladam zamowienie , jak chcesz to moge poprosic ich o te bibulki dla Ciebie. Bedzie okajza sie spotkac

Z tym Avonem to przypadek. Szukalam kogos od Avonu jak tu przyjechalam a ze nie znalazlam to sama zostalam konsultantka zeby od czasu do czasu cos zamowic.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 21:03   #84
Ewangelia
Przyczajenie

Cytat:
Nadaaaje . Trzeba tylko podszkolic. Zreszta sama widzisz ze na poczatku nie byl Ci az tak ten jezyk potrzebny, no a pozniej mialas przerwe na maciezynski. Musisz sie chyba tylko troszke na nowo oswoic.

Stary 2011-02-07, 21:05   #85
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Dziekuje wam dziewczyny
Zreszta Kobieto Ty nie masz czasu teraz. Masz baby w drodze, a drugie pewnie juz spi. Masz pelne rece roboty
Stary 2011-02-07, 21:08   #86
Ewangelia
Przyczajenie

Cytat:

Z tym Avonem to przypadek. Szukalam kogos od Avonu jak tu przyjechalam a ze nie znalazlam to sama zostalam konsultantka zeby od czasu do czasu cos zamowic.
O to super, juz dawno nie mialam w rekach katalog Avonu.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
jak chcesz to moge poprosic ich o te bibulki dla Ciebie. Bedzie okajza sie spotkac
Czyli trzeba zamowic bibulki zeby sie spotkac
Stary 2011-02-07, 21:12   #87
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
O to super, juz dawno nie mialam w rekach katalog Avonu.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Czyli trzeba zamowic bibulki zeby sie spotkac
No cos Ty. Ty przeciez chcesz katalog Avonu
Stary 2011-02-07, 21:14   #88
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja swoje kupuje w Polsce. Zawsze jak tam jestem sie zaopatruje. Moi znajomi jada w tym tygodniu autem do Pl , ja skladam zamowienie , jak chcesz to moge poprosic ich o te bibulki dla Ciebie. Bedzie okajza sie spotkac

Wlasnie tak myslalam, ze kupujesz je w Polsce (jednak milam nadzieje, ze jestem moja wybawczynia i wyszperalas je gdzies tutaj)
TAAAAK! kurcze byłabym bardzo wdzieczna! Powiedz mi, ile te bibulki kosztuja mniej wiecej? I ile jest ich w takim opakowaniu? W Polsce sie nie malowalam, i nie musialam uzywac tych genialnych wynalazkow, dlatego pytam

Heh, mi czasami wrzucaja katalogi do domu przez szparke na listy, potem chodzi dziewczyna i zbiera zamowienia.

W ogole to co sie stalo z reszta dziewczyn, ucichly cos nam...

Edytowane przez emciu
Czas edycji: 2011-02-07 o 21:21
Stary 2011-02-07, 21:22   #89
Ewangelia
Przyczajenie

Cytat:
No cos Ty. Ty przeciez chcesz katalog Avonu
Tak, tak chce
Stary 2011-02-07, 21:52   #90
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Wlasnie tak myslalam, ze kupujesz je w Polsce (jednak milam nadzieje, ze jestem moja wybawczynia i wyszperalas je gdzies tutaj)
TAAAAK! kurcze byłabym bardzo wdzieczna! Powiedz mi, ile te bibulki kosztuja mniej wiecej? I ile jest ich w takim opakowaniu? W Polsce sie nie malowalam, i nie musialam uzywac tych genialnych wynalazkow, dlatego pytam

Heh, mi czasami wrzucaja katalogi do domu przez szparke na listy, potem chodzi dziewczyna i zbiera zamowienia.

W ogole to co sie stalo z reszta dziewczyn, ucichly cos nam...
Ja teraz w reku mam dermike - acti mat ( japonskie bibulki matujace) 50 szt . Cena 25 zl ale kupione w zeszlym roku w czerwcu jakos. Jak nie oni to ja bym przywiozla ale dopiero w kwietniu wybieramy sie do PL.
Tez szukalam tutaj i nigdzie nie ma .

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Tak, tak chce
No to kiedy sie umawiamy

No wlasnie co z reszta dziewczyn. Moze nie maja czasu.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości