|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Są PM-ki jest impreza:) PM 2008:)
Aleś mi pomogła!!!
dzieki
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
A może biały stół i do tego czarne krzesła?? A podłoga koloru jesionu? ewentualnie coś jasnego z chłodnej tonacji?
Biała kuchnia ładnie wygląda- a jaki blat do tego???
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biały stół to fajny pomysł- o ile taki znajdę <potrzebuję nieduży z możliwością rozłożenia>. Krzesła wolałabym chyba szare niż czarne , ale nie orientowałam się jeszcze jakie wogóle są. Koniecznie chciałabym jasne podłogi i jasne ściany Jesion brzmi fajnie, ale jak wpisałam w google wyskoczyło mi z tysiąc różnych jesionów Ta grusza mi się podoba: http://www.budnet.pl/zdjecia/panele_grusza_duz.jpg Ciężko mi się się zdecydować na kolor kuchni, bo podobają mi się i białe i szare i kremowe fronty- szczegolnie te na wysoki połysk. Szczególnie jednak kusi mnie biały lakierowany front na górne szafki a na dół albo dać coś drzewnianego bez połysku albo szare matowe.Bosze jakie to wszystko trudne o takie podobne połączenie: http://images02.olx.pl/ui/4/63/31/66...azowieckie.jpg tylko ja mam inną zabudowę Blat szalenie podoba mi się szary w BRW taki jakby podrapany. Niestety nie moge go znaleźć ![]() Masakrycznie ciężko się na cos zdecydowac
|
|
|
#1144 |
|
Wtajemniczenie
|
Grusza świetna!
Moja kumpela w Anglii właśnie zrobiła sobie szaro biało czarny salon- strasznie mi się podobało. Tylko nie umiem znaleźć fot-napisałam do niej na nk może mi podeśle. Ja ze swego doświadczenia powiem tak: najpierw rozejrzałabym się po sklepach , co mniej więcej jest. Bo jak ja sobie obmyslilam wielki czerwony narożnik to kłopot było go znaleźć. Wy bedziecie miec tam nieco przestrzeni wiec tak czy siak bedzie super. Tak patrzę na białe meble i musze powiedzieć że bardzo mnie kręca Wygląda tak nieskazitelnie
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
noooo nieskazitelne białe meble koniecznie na wysoki połysk ..... i reszta życia ze ścierą w garści i polerką w drugiej żeby to schludnie wyglądało zwłaszcza w kuchni .....
Ja moje szafy w salonie klnę jak cholera bo ciągle są wypalcowane i muszę je pucować |
|
|
|
|
#1146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do "palcówek" na takich meblach to na ciemnych frontach na wysoki połysk paluchy widac bardziej.Na chromowanych rzeczach tyou mikro i piekarnik też widac paluchy!! Tak czy siak raz na jakis czas pucować trzeba Czeko poradź coś Ty masz szafy w salonie na wysoki połysk? Pokażesz? ![]() * Dziewczyny nie przeszkadza Wam, że tak tu marudzę o tym?? Jak przynudzam to pójdę na jakies forum o urządzaniu
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
Ahoj!
Docipne Edit: I jak zwykle smieje sie tylko ja Edytowane przez soffera Czas edycji: 2011-02-07 o 21:03 |
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Sofellini- mogę posmiać sie z Tobą
Ale żartu docipnego nie jarzę
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
soffi a poza tym wszyscy zdrowi?
A więc kasica palcówki docipne na szafach na wysoki połysk (nie mylić z połykiem) znajdziesz w moim profilu Co do sprzętów AGD to tylko na tych ze stali szczotkowanej nie widać paluchów. Tak samo odradzam układanie na podłodze w kuchni płytek na wysoki połysk - też się zarąbiesz z pucowaniem tego. Doradzić ciężko bo teraz 99% kuchni to biały/beż + wenge - rzygam już tym zestawem sama sobie cosik takiego śmignęłam i zastanawiam się jak to zmienić.szara z matowymi białymi frontami http://inspiracje.leroymerlin.pl/kuc...,27,94455.html http://inspiracje.leroymerlin.pl/moj...,27,82066.html moja faworytka ale bez tego czegoś w oknach ![]() http://inspiracje.leroymerlin.pl/kuc...,27,52685.html Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2011-02-07 o 21:27 |
|
|
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu tak tak tak posmiej sie
Docipnie, nie? ![]() Kochana jesli chodzi o polysk, dalabym tylko na gornych polkach, lodowka zabudowana co by paluchow nei bylo widac bleeee ( u tesciowej jest zawsze akcja - ten kto nie zlapie za raczke tylko obok ma opiernicz ) Czeko niestety nie wszyscy ![]() PAlcoweczka tu palcoweczka tam ![]() Dobra wracam do normalnych..... Ta szara kuchnie mam i ja w ulubionych Bardzo mi sie podoba choc u siebie bym jej nei strzelila - takie rozdwojenie czy cuś
Edytowane przez soffera Czas edycji: 2011-02-07 o 21:52 |
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marudz ile chcesz od tego nas masz. Fajne pakupki. Kurde ja od kilku dni chodze taka snieta ze oglabym non-stop spac. ta pogoda mnie zabija. To jest nienormalne zeby w srodku zimy byly takie temperatury na dworze!!!!! |
|
|
|
|
|
#1152 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc wariatki
wczoraj wężydło mnie zaciagnęło pod kołderkę do spania więc musiałam uciekać Cytat:
2- 3- dzięki za cynka odnośnie AGD- będę pamietała przy kupnie sprzetu 4- ja też już nie mogę patrzeć na wenge i nie chciałabym gowolałabym całą szarą albo szaro-białą albo biało-szarą jeżeli wybrałabym doły drewniane to nie wiem wtedy jak zgrać inne meble typu stól, podłoga w salonie ? jak myślisz będzie z tym problem?? i tak sie nie da chyba idealnie tego wszystkiego dograc nie? ![]() 5- ta pierwsza kuchnia niby nie jest zła, ale wygląda mi lekko szpitalnie-plastikowo ![]() druga jest rewelacyjna a trzecia... fronty niby ladne, ale te różowo-żółte dodatki wyglądają strasznie i psuje mi to cały efekt zaraz zamieszcze projekt mojej kuchni w albumie, może wtedy coś doradzicie? ![]() Cytat:
pisz co u Ciebie wkleję zaraz ten plan to może coś doradzicie tylko proszę nie piszcie mi że mam źle rozplanowany zlew, lodówkę itp, bo wiem o tym jednak przemyślałam to już z 10 razy i taka opcja wydała mi się najkorzystniejsza i tak już zostanie, bo elektryka już zrobiona i hydraulikę robią mi dziś ![]() mam dylemat co do lodówki w zabudowie czy bez zabudowy ![]() ciągle słyszę jakieś opinie że te w zabudowie dużo szybciej się psują jak będzie widac w projekcie górnych szafek mam aż 2 Cytat:
u mnie pięknie świeci słonko! a ja dalej w muchomorze hezus ide się ogarnąć, bo aż wstyd! -->
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jasnych kafli w kuchni, zwłaszcza na połysk, to też odradzam! Koniecznie matowe a jak już jaśniejsze to chociaż z jakimiś ciemniejszymi detalami. Już w drugim mieszkaniu mamy jasne kafle i trafia mnie z nimi! W naszym mieszkanku mieliśmy panele i było idealne, tu każdy jeden brudek znać, a wiadomo, że w kuchni zawsze coś skapnie i przy jasnych kaflach to jak się codziennie gotuje, zmywa to trzeba niemal codziennie myć podłogę
A tu jeszcze kurna jasne płytki na połysk mamy w przedpokoju, salonie i kuchni właśnie! Wygląda to ładnie, ale w utrzymaniu czystości to jest to koszmar istny
|
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
Czy mogę się powymądrzać?
![]() Kasiu na Twoim miesjcu zrezygnowałabym wogóle z wiszacych szafek przy okapie - wygląda to ni przypiął ni przyłatał ni przyp!erdolił na gwodździa .... serio .... mówiąc językiem fachowców-remontowców Generalnie coraz częściej odchodzi się od wiszących szafek na rzecz zabudowy takiej jaką Ty masz po lewej stronie (ostatnie zdjęcia przykładowe). Jak zostawisz sam okap to kuchnia nabierze niesamowitej lekkości. I tak tam dużo nie napchasz bo się urwie a masz dużo innych szafek na kuchenne klamoty.Poza tym spróbuj gdzieś ten zlewozmywak przesunąć - bo będziesz ciagle pucowała okno tak jak i ja pucuję a potrzebny Ci wogóle dwukomorowy? Ja nie mam zmywarki i jednokomorowy wystarcza mi z powodzeniem - na ostatnim zdjęciu przykład pięknego jednokomorowego zlewu.I doradzałabym jednak bez łączenia - zrobić tylko białe fronty matowe i do tego drewniany olejowany blat - spokojnie zgrasz stół z resztą kuchni - z tym nie ma problemu. W załącznikach kilka przykładów na to, że ślicznie cosik takiego wygląda a do tego jest przytulne. Co do jasnego drewna podłogowego to poczytaj sobie o olejowanych na biało podłogach - ja mam taką i nie zamieniłabym jej na żadną inną ![]() Żeś mnie tak natchnęła, że już wymyśliłam zmiany w moim mieszkaniu - poza tym, że na przedpokoju będziemy zmieniali szafę to kcem wywalić z salonu ten kąt do pracy i kupić tam stół z krzesłami w dość ekstrawaganckiej kombinacji.
Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2011-02-08 o 13:45 |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Matko niech się ten dzień już skończy (a nie sorry, niech będzie już 16) bo ocipieje!
![]() Ale za to właśnie wszamuje jogurt jagodowy z otrębami truskawkowymi i słonecznikiem w karmelu, pychota!
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawką
![]() Kasica hehe no widzisz na mnie w tej dziedzinie nie można liczyć ![]() ale pomysły masz świetne i na pewno kuchnia będzie rewelacyjna Czekotubka pomoc remontowa ![]() Dagusia śpioszku nasz Agunia oby do 16 szybko zleciało ![]() ciekawy jogurcik |
|
|
|
|
#1157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jej gdzie ty masz slonce?Bo u nas pi....dzi jak w Kieleckim
Cytat:
![]() Cytat:
ale karmelowym nie pogardze ![]() A to prawda. Wlasnie sie dowiedzialam , ze znajomej udalo sie zakupic nowe lozeczko dla swej corki i mozemy przyjechac po te stare. Tylko ze mala Lenka ani mysli je oddawac
|
||
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to bede musiala poszukac :d. Brzmia smakowicie.
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
u nas to akurat mieli na dziale z warzywami, na takiej ściance wiszą wielkie plastikowe tuby i z nich się zsypuje do woreczka ile się chce. Kiedyś tak popcorn kupowaliśmy i tak mi się sypnęło, że aż mi ziarna wyleciały z woreczka i rozsypały się po bokach
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Kasienko - pomysł na takie kolory bardzo mi się podoba również odradzam cokolwiek na wysoki połyski, chyba że górne szafki projekt Waszej kuchni mi się podoba ![]() kolor grusza bardzo mi się podoba, mamy podobne panele w salonie, ale nazywają się inaczej ![]() no i zakupy widać udane Aguniu - ale masz wypasiony jogurcik ![]() Czekotubko - Ty to zawsze umiesz znaleźć milion projektów ![]() Dagetku - w takim razie musisz przekupić czymś Lenkę wczoraj do fryzjera jednak się nie załapałam, bo otwarty był do 17, a ja byłam o 16.55 i
|
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
Nie no ja apeluję
- jakie ziarna słonecznika w jakim karmelu zero litości dla człowieka na diecie .... |
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i Ci je opisze, takie małe, prawie płaskie, lekko podłużne (to słonecznik właśnie) w takiej pysznej słodkiej brązowej polewie (to wspomniany karmel). Jak coś polecam się na przyszłość Tak wiem, jestem wredna małpa i należy mi się
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-02-08 o 17:31 |
|
|
|
|
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie pewnie tak trzeba bedzie zrobic
. Pokazuj kaloszki hihihCytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
o takie http://i.pinger.pl/pgr158/baaef02c00...ze+Fantasy.jpg
![]() bardziej podobają mi się te Kasienkowe, ale u nas takich nie było w ogóle czysto czarnych to ani widu ani słychu Agunia i Czeko
|
|
|
#1166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzasta jakie fajne grochy ja tyż ostatnio kupiłam sobie cosik fajnego w grochy ale o tym w klubie
|
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż wolałabym żeby w cycki poszło jeśli już
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
to sem ja ... Kot marnotrawny wiem wiem baciki sie naleza wiec kare wykonam sama wpadam jak po ogien z Maruda na kolanach ale ja tak z prosba dziewczyny w sobote wpadaja do nas znajomi i potrzebuje dosc malo pracochlonnego menu. Mam juz pare swoich propozycji ale niektorzy juz to znaja a chce ich zaskoczyc tylko nie moge stac przy garach caly dzien bo Maruda wymaga juz troche wiecej uwagi wiem ze zrobie pomidory z sosem czosnkowym i pomidory na bialym serze z "sosem" pietruszkowo-czosnkowym ale zupelnie nie wiem co dalej nie wiem czy isc w salatki, cieple dania czy co wiec licze na pomoc a oto moja Maruda (ta mina jest zdradliwa bo Ona sie tak cieszy jak widzi aparat chyba Gwiazda mi jakas rosnie haha)
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek ja bym postawiła na sałatki, a jak chcesz koniecznie coś ciepłego dać, to mogę polecić np. krewetki smażone w sklarowanym maśle (marynuje się je chwile w czosnku, soli i pieprzu a potem smaży w masełku - muszą się w nim zatopić - aż się zeszklą) podawane z tostami z bagietki z masłem czosnkowym. Nie jest pracochłonne, ale pyszne! Nawet mój małż się tym zajadał, chociaż nie przepada za krewetkami.
A jak mała tak się cieszy jak widzi aparat, to noś ciągle aparat ze sobą, może nie będzie marudzić
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-02-09 o 11:19 |
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jak już mowa o karmelu to u mnie nr 1 to migdały w karmelu ![]() Czeko a juz nie pamietasz jak nas szczulas swoja pyszna pizza! aaaa!!! Jezyk mialam po kolana! ![]() Kotek w takim razie polecalabym coś z piekarnika lub zimne dania. Ale co konkretnie to zalezy... czy to takie niezobowiazujace spotkanie czy bardziej eleganckie? Kasiulku ale zakupy Bylam dzis u mnie, niestety slad po nich zaginal buuuuuuuCo do kuchni: -o rozplanowaniu milczę chociaż uważam, że jest nieźle - jeśli zdecydujesz się na doły kuchni drewniane to reszta nie musi byc taka sama wystarczy ze odcienie beda do siebie pasowac czy wspolgrac - co do zabudowanej lodowki pierwszy raz to slysze - osobiscie gdybym robila swoja kuchnie to tylko w zabudowie i zadna inna. Duze srebrne cos wg mnie przytlacza meble. - co do projektu usunełąbym górne cargo i górną szafkę poszerzyła. Wtedy szafki wokół okapu będą się lepiej prezentować. - nie rezygnowalabym z podwójnych szafek wiszacych (szklanki kubki, kieliszki i inne- gdzies to trzeba trzymac), ale zrobilabym mechanizm otwierania szafek lamany (tzn za jenym zamachem otwieraja sie obie, bardzo wygodne i praktyczne) - nad mikro dalabym szafke otwierana do gory, nie dawaj za wysoko mikro bo bedzie Ci trudno dzialac - zmywarke dalabym ze schowanym panelem - przychylam sie do zdania Czeko, jednokomorowy zlew Ci wystarczy - najlepiej zeby bym tak umiejscowiony ze jedna czesc okna mozesz spokojnie otworzyc i np podac cos na taras (och te letnie imprezy na tarasie - postaraj sie aby wszystkie szafki po otwarciu byly wysuwane (tak jak suflady) inaczej duzo miejsca sie bedzie marnowac no i wyciagaj sobie cos z samego konca - no i nie biale kafle na podlodze ani bielopochodne - masakra - wiem co mowie bo u mnie ktos takie polozył (tesciowa ) z kafli ze sciany tez bym zrezygnowala, pisalam Ci juz wczesniej o innych mozliwosciDaguś no wiesz za co Moonik gdzie jestes? odezwij sie bo sie martwimy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

dzieki

albo szare matowe.

sama sobie cosik takiego śmignęłam i zastanawiam się jak to zmienić.
) 

i nie chciałabym go
i psuje mi to cały efekt
a potrzebny Ci wogóle dwukomorowy? Ja nie mam zmywarki i jednokomorowy wystarcza mi z powodzeniem - na ostatnim zdjęciu przykład pięknego jednokomorowego zlewu.

- jakie ziarna słonecznika w jakim karmelu
zero litości dla człowieka na diecie ....

no wiesz za co