|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
witam. przeglądając forum znalazłam o szkrabach marcowo kwietniowych rocznika 2009
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4982 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze kroczki już za nami, a więc mówić zaczynamy! Mamusie marcowo-kwietniow
Cytat:
mój synek strasznie mało mówi, a wczoraj skończył 2 lata moim zdaniem nie masz się co martwić, jeśli synek rozumie co do niego mówisz, potrafi wykonać proste polecenia, umie Ci wytłumaczyć co chce co potrzebuje to moim zdaniem ok mój synek zna kilkanaście słów, czasem zdarzy mu się połączyć coś razem np. nie ma ha hau (nie ma psa) nie chce, nie hop hop to dla nas już sukces rozumie wiele i jest sprytny ale mówi maleńko
![]() |
#4983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A my pojechaliśmy wczoraj na wieś. W połowie drogi Klaudia puściła pawia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Dawid 1,5 tyg temu skonczyl 2 lata, mowi bardzo duzo, a raczej mowi wszystko i mowi zdaniami, przewaznie zdaniami (usta sie mu nie zamykaja) ale z tego co wiem to nie masz sie o co martwic ![]() ![]() To jest tak samo jak z chodzeniem....jedne dzieci zaczynaja chodzic w wieku 8-9 m-cy a inne np w wieku 15 m-cy jak moj Dawid ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-06 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio wracamy z Akademii i Ola mówi: Buba (Kuba) dada tes. Tam Buba dada. Buba tes apa. Tata Buba apa. brum brum Buba tati dada. No to się dowiedziałam kto odebrał Kube i że autem pojechali do domu. Plotkara ..... Cytat:
Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2011-02-06 o 21:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Słyszałyście o moim Kubicy? ![]() A tak czekałam na ten sezon
![]() |
#4989 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Wtajemniczenie
|
tak, słyszałam
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- My mamy na wieś godzine z hakiem. Jak Ola nie zaśnie to trzeba ją zabawiać. Dlatego siedze zawsze koło niej. Spróbuj na dłuższe trasy siadać koło niej to może następnym razem wyciągniesz jej paluszki w pore. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 |
Zakorzenienie
|
marudziła, nudziła, narzekała
![]() słyszałam ![]() Tun1a my mamy raptem 70 km. I spokojnie tyle wysiadywała, no ale chyba trzeba będzie wrócić do tyłu ![]()
#4993 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze siedziałam z Kają nawet na 1 km
ale teraz Kaja siedzi z przodu a ja i Adaś z tyłu ---------------------------------------------- słyszałam o bidnym Kubicy ![]() Kaja jest w żłobku, jest biedronką i nawet panie obiecały foty jakieś porobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Rozeznanie
|
Dobry...
Byłam wczoraj u fryzjera ![]() Filip mówi dużo całych słów ale mówi też po swojemu a bardziej to sobie skraca np. bu-buty, pi-picie, mi- Mirek, Te- Teresa. Z imion to ładnie mówi: Asia, Ada, Nina, Emi, Ania, Jola (Joja), Paweł, Maja, Marian, Stasia. Na siebie mówi Fifi bo ma problemy z mówieniem "L". Tz uczy go nazwiska ale tam są aż dwa L więc wychodzi jajko. Filip nie ubiera się sam, nawet jakoś specjalnie go do tego nie namawiałam. Jak sie bawi to nakłada czapkę, rękawiczki i szaliki i to wszytko, dudipopka u nas jest tak, że do przedszkola nie przyjmują dzieci które nie wołają siku o innych rzeczch nie wiem. Wczoraj leżymy w łóżku a Filip krzyczy baje, baje. Mówie mu że jest ciemno i baje śpią a on na to: to włącz fim. ![]() jo@n@ wczoraj mój tz cały dzień nawijał tylko na ten temat i nie mógł przeżyć że pozwolili mu na takie rajdy i że on się zdecydował.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zakorzenienie
|
Z Dawidem z tylu siedzialam jak mial pierwsze miesiace, chyba jakos do 3 m-ca, potem juz siedzial sam z tylu (on zawsze spal podczas jazdy) a jak maudzil i plakal to przesiadalam sie do tylu do niego....teraz oboje z Oliwia siedza z tylu a my z przodu, Oliwia spi podczas jazdy, zreszta ona zawsze spi jak ma czapke ubrana zimowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Boże Święty, właśnie przeżyłam atak histerii na spacerze. Masakra jakaś ![]()
![]() |
#4997 |
Zadomowienie
|
hej
![]() dzięki dziewczyny za odpowiedź ![]() RACE - ojj my mamy takie na każdą uroczystość urodzinową , bo zawsze ktoś ma torta i my w prezencie zaosnimy race hehe ale kupujemy przez allegro mega sięopłaca bo u nas 1 szt kosztuje 3 zł (mała) bo duża 5 zł... fajny pomysł z tymi czapeczkami i trąbkami dla gości ![]() a balony - nam rok temu chrzesta tosia przyniosła 10 balonów helem napełnionych każdy 1zł kosztował - ojjj ile byo radosci, że balon ucieka hehe potem jeszcze z ok 2 mies. wisiały aż opadły całkiem ![]() w tym roku podobnie chcę zrobić ![]() my kupimy chyba Toskowi perkusję ale jeszcze zobaczymy... traktor super Buziaczku - tyle, że wy macie gdzi enim jeździć ![]() wreszcie zakupiłam skarbonkę ![]() no i mnóstwo puzzli - teraz furrorę robi dobieranie par... z nowości - za wiele nie ma jak tylko męczarnie z AZS i skazą z grzesiem i co gorsza obecne jego zap. oskrzeli a zaczęło się od sapki, z którą się narodził i pozbyc się jej nie możemy na dłużej jak na 3 dni ![]() teraz dostał anybiotyk a ma dopiero 2 mies. jutro!! trochę mi się płakać chce ![]() ZANKA STO LAT dla jubilata ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- a ja z Grzesiem siedze z tylu a Antos z tata z przodu - rzecz jasna poduszka wylaczona! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Zakorzenienie
|
a Kaja lubi fryzjera
była już 3 czy 4 razy teraz ścięła ją ohydnie musimy zmienić salon ![]() ------------------------------------- w mojej dziurze w tesco RAC tortowych nie ma ![]() szukałam, tylko tandetne świeczki są ----------------------------------------- Kaja tez kocha puzzle http://allegro.pl/puzzle-baby-myszka...438611617.html i jeszcze takie literki mamy namiętnie układa ------------------------------------ u nas przedszkole przyjmuje sikających na nocnik i to jedyne kryterium "dla dzieci" żłobek zaś przyjmuje "jedzących normalnie" bo nie dają mleka dzieci dostają normalne posiłki jak przedszkolaki Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2011-02-08 o 06:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Raczkowanie
|
ja musze mojego szkrabka do żłobka zapisać bo nie mam co z nim zrobić od września... mam nadzieje ze znajdzie sie dla niego miejsce, bo bede w wielkiej kropce...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5000 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ola też lubi ciocie fryzjerkę. Nawet jej pomaga ![]() My też mamy takie puzzle, ale Ola sama wybierała, to mamy z Bobem budowniczym.... Do środy w domu! Mam nadzieje, że nie będzie powikłań... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W związku z dzisiejszym zachowaniem mojego aniołka pojechałam na zakupy ![]() ![]()
![]() |
#5002 |
Zakorzenienie
|
Też mamy puzzle z Bobem. Kupiłam w Biedronce takie gigantyczne, Trefla. Tylko 2 nie było w oryginalnie zapakowanym pudle. Mój brat dorobił
![]() Dziecko się przełamało chyba, dziś 2 razy na nocnik siku zrobił ![]()
#5003 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
Anya ja mam do KappaAhl kupon (smsowy) na staniki za 34,90 zl i 25% znizki na dowolny ciuch, do 13 lutego musze wykorzystac, przy zakupie musze pokazac smsa i karte klienta, a miesiac temu dostalam 20% znizki na znizke czyli na przecenione ubrania dostalam jeszcze znizke, kupilam mlodej wtedy 2 ciuchy bluzke i getry i zaplacilam cos 15 zl, fajne sa takie znizki ale za bardzo kusza
![]() gabi fryzure ma fajna, a jak duzo wlosow! a nie chcesz jej zapuszczac wlosow na dlugie? bo ma takie fajne "lejace sie" i geste, mnie sie takie bardzo podobaja jak sa dluzsze Dawid wrocil do okresu niemowlecego ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-02-07 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Rozeznanie
|
Gabi Kaja wygląda świetnie a porównanie włosów Kai i Filipa to niebo a ziemia. On jeszcze nigdy nie był u fryzjera bo ma taką "bujną" czuprynę.
A co do uderzenia dziecka, bo sika w majtki to ja takiej metody na pewno nie zastosuje. Gdy będe musiała uderzyć Filipa to będzie to dla mnie porażka wychowawcza. Gdzieś czytałam że jak u takiego dziecka jak nasze zaczyna sie dużo zmieniać w życiu ( a napewno takim wydażeniem jest nowe rodzeństwo) to może zacząć sikać w majtki, pić z butelki itp. madziulla89 u nas do żłopka sklada się podania jakoś na wiosne i do przedszkola też. Wtedy każdy wniosek rozaptrzony jest indywidualnie.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja bratanica wróciła do butelki jak się jej siostra miała urodzić, trwało to chwilkę.
![]() |
#5007 |
Zakorzenienie
|
nie zapuszczę Kai włosków bo ma je gęste bardzo i wysuszyć to to to cud
![]() do tego włosy jej rosną do przodu tzn. nawet dłuższe nie lecą na boki tylko lecą na czółko na oczka i ciągle trzeba kitki robić, spinki dawać a w żłobku raz zapną raz nie i potem bidna siedzi z włosami w oczkach dlatego na razie będzie miała grzywkę i krótsze włoski dla mojej wygody i zdrowia własnych oczek ![]() Faktycznie masz Buziak dzidzię w domu ![]() Kaja opanowała tylko leżaczek i właściwie zrobiła sobie z niego fotel ale lubi się bawić grzechotkami itp. smoczek też kradnie ale tylko po to aby go wciskać Adasiowi do buzi i zaraz zabrać ![]() co do bicia "aby opanowało nocnik" to ... ja tam się nie znam mówię tylko co mama bratu "zrobiła" i że zadziałało może na inne dziecko by nie zadziałało i może nawet skutek byłby odwrotny tego się nie wie nigdy dopóki "się nie zrobi" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5008 |
Wtajemniczenie
|
1.co do bicia:
Siostra opowiadała mi ciekawostkę ze studiów: Niektóre osoby nie potrafią się załatwić w toalecie publicznej, albo w pracy, kiedy jest kilka boksów kiblowych a ktoś jest obok. A już robienie kupy to tylko w domu. Jest to podobno wynikiem niewłaściwego nauczania nocnikowania właśnie. Stresu który wiązał się z nocnikowaniem. Nie wiem ile prawdy w tych badaniach, tym bardziej, że ja nie mam takich blokad i się sama nie mogę na ten temat wypowiedzieć, ale wole, żeby Ola nie miała tego typu problemów. Na razie namawiam bezskutecznie do nocnika. Jednak wspomnienia bólu z nocnika są nie do przezwyciężenia na razie... 2. Padło ogrzewanie na osiedlu..... 3. Ola chora. W sumie żadna nowość. Nie dotrwała do podania całej szczepionki. Poszło na oskrzela. Antybiotyk ... jak co 3 tygodnie..... 4. Jo@si@ nie dotrzymałam z pieluchami do promocji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Zakorzenienie
|
A co tu taka cisza? Nowy wątek założyłyście i mi nie powiedziałyście?
![]() ![]()
#5010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.