|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Ale miałam dzisiaj "przygodę"
, wracałam z Kubą ze sklepu (Kuba w wózku), czekając na przejściu dla pieszych zobaczyłam, że jakaś kobieta chce dotknąć Kubę. Powiedziałam jej, żeby Go nie dotykała, a ona do mnie "A dlaczego"? Więc jej odpowiedziałam, że dlatego, że nie chcę i że to dość dziwny pomysł dotykać kogoś na ulicy, bo przyszła nam na to akurat ochota . Ona do mnie, że dziecko nie jest moją własnością, ja do niej, że owszem, ale na razie ja o Nim decyduję. I wtedy się zaczęło , że nie powinnam tak robić, chyba, że chcę służyć szatanowi . Powiedziałam, żebyśmy w tym momencie zakończyły rozmowę i życzyłam jej miłego dnia , ona szła w swoją stronę i jeszcze coś krzyczała, że tyle lat harowała, a ja coś tam coś tam (nie dosłyszałam już).
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naszym Szkrabom różki urosły...a my marzymy: aby do wiosny - Mamusie VII/VIII.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej....jak mogłas....
Nieźle ![]()
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
bylam na drugim spacerku z Werka-mmmmm to jest to ja chce wiosneee
mala teraz lata od okna do okna wypatrujac czy jakis samolot na niebie leci i wola "panie pilocie" i macha raczka![]() Miramej ta babka jakas opetana chyba
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
No
![]() Kupiłam Kubusiowi gazetkę z latarką
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
qrcze
zapomniałam o niej a też chciałam kupić Przemciowi... Dzisiaj jej poszukam jak wyjde z pracy ![]() dzięki za przypomnienie |
|
|
|
#3307 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Genialna... Gdzie znalazłaś takiego fachowca? ![]() Cytat:
Mi też często proponują korektor pod oczy ![]() Ojoj, zdrówka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Gorgulku - bardzo mi się podoba Twój nowy avatar .
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co się dzieje ze Svinecką? Bo dawno jej nie widziałam... Tak mi przyszła na myśl
|
|
|
|
#3309 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A przyrząd hehe Ale wygląda na fajny gadżet Ja też nie miałam problemów, bo nigdy nie robiłam Cytat:
Postanowione - jutro zamawiam Marioooooolaaaa Wiem, że jesteś zajęta, ale masz jakiś sprawdzony i najłatwiejszy przepis do miski? ![]() Cytat:
Cytat:
Rozgryzła Cię
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
no cóż towarzyszko niedoli oczodołowej
![]() miramej, ale się naraziłaś angy, nie wysłałam dziś, bo była taaaaka kolejka, ze stanie w niej to dopiero byłoby poświęcenie ![]() moje dziecko czytało ze mną forum i zobaczył emotkę dotykał jej paluszkiem i chichotał jak się przewracała, po chwili zajarzyłam, ze jemu się wydaje ze ona się rusza dlatego, ze ją dotyka
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() postapilabym tak samo ![]() Cytat:
![]() drugi
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-02-07 o 19:29 |
||
|
|
|
#3312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też fajna, ale takiej raczej nie potrzebujemy Martynka to taki łakomczuszek że niesie miseczkę niezwykle ostrożnie- nie daj Boże jakiś kąsek spadnie angy, karo zdrówka dla maluszków ![]() Cały czas myślę o naszym Maciulku... ![]() Miramej Morska dzięki za informację o misce, chyba się skuszę Bo w takich zwykłych plastikach to chyba nie bardzo można w mikrofali przygrzewać, co? ![]() Z tak w ogóle to dobry wieczór ![]() Zmykam zaraz bo obiadek na jutro małe szykuję Też ostatnio szukałam inspiracji na podwieczorek i upiekłyśmy wczoraj z Martynką niby-muffinki, zmodyfikowałam przepis na te dukanowskie z otrąb, Martynce bardzo smakowały
|
|
#3313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i mnie ![]() Cytat:
podziel się przepisem ![]() Amelka też dzisiaj zaliczyła dwa spacerki, rano z tatą (mama okna myła ) a popołudniu rodzinnie na gofry ![]() Przechodzimy kryzys w spaniu , wczoraj usnęła o 23:30 nawet nie chce mi się pisać jak to wygląda
|
|
#3314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, pewnie sporo takich kryzysów jeszcze przed większością z nas , a wiesz dlaczego?Dziewczyny, ja to jednak jestem zdolna inaczej - stłukłam drugi kubek z melaminy
|
|
|
#3315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to Bozia wynagrodziła cię mądrością, inteligencją czy jak to tam zwał ![]() tak tak, chce spać na naszych rękach ![]() zgłoś reklamację
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale co Amelka nie jest spiaca czy tak mocno placze ?
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla małych chorowitek: Zuzi Mai, Zuzi Karolki i Zosi Angy Morska, megi ![]() Miramej ale się uśmiałam Megi u nas też ostatnio ciężko z zasypianiem Nie miałam dziś czasu na nic. Małż musiał wybyć przed 9 z domu i miałam nadzieję na Jego powrót do 11 i nie doczekałam się. Najpierw spacer, później sprzątanie, obiad i poleciałam w końcu do gina. Lekko mnie ochrzanił ale w końcu zrobiłam cytologię, teraz tylko na wynik czekam. Wszystko poza tym jest ok. Namawiał mnie też na usg piersi i muszę się w końcu wybrać ![]() A tu coś na poprawę humoru: ![]() Para spędza urlop w hotelu 5-gwiazdkowym na Wyspach Kanaryjskich. Nagle mąż słyszy krzyk żony: - Aaaa tu jest mysz!!! znasz trochę angielski więc dzwoń do recepcji i powiedz im co tu się dzieje. Tyle zapłaciliśmy a tu jest mysz!!! Mąż dzwoni do recepcji: - Heloł - Hello - Du ju noł Tom end Dżery? - Yes. - Dżery is hir . . . ![]() |
|
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra napiszę ![]() Mam w domu terrorystkę Po odstawieniu smoka nie mogła się uspokoić/wyciszyć przed snem więc ją przytulałam i tak wisząc u mnie na rękach zasypiała. Po dwóch tygodniach stwierdziłam, że finito i uczymy się zasypiać samemu. Po kilku dniach sama zasypiała, ale na krótko bo parę dni później znów zaczęła walkę o spanie na rękach i tym razem ostrzej dużo ostrzej Darła się wniebogłosy jak tylko ją odkładałam do łóżeczka, a jak w końcu padała zmęczona to po przebudzeniu w nocy też kazała się nosić, broń Boże usiąść po kilku nockach wyglądaliśmy z małżem jak zombie. Żal mi jej było, że tak płacze mówię może chce się poprzytulać/poczuć bliskość, ale stwierdziłam że to nie to bo jak ją tuliłam nie wyjmując z łóżeczko to dalej wyła, a jak poczuła tylko, że ją dźwigam do góry na ręce to natychmiast przestawała. No i tu się pogrążyła Wczoraj już było apogeum, skończyło się na tym że jakoś ją przekonałam do tego aby się położyła, a ja siedzę obok i trzymam ja za rączkę. Dzisiaj sama poprosiła żebym tak samo zrobiła dobrze bo już dzisiaj i ja bym wyła uffff
|
#3319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemuż to się Jej tak porobiło? Skąd ten pomysł? ![]() ![]() Cytat:
, a macie piątki?Dobrze, że wszystko dobrze , ja też powinnam iść ![]() Iwonka, popłakałam się ze śmiechu Mnie też się av podoba
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprawilas mi humor dziekuje dobranoc ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- no i zapomnialam napisac gorgulku cudny avek bardzo mi sie podoba
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O to widzę, że i Ty na wariackich papierach dzisiaj ![]() Dobrze, że podwozie ok woja wizyta też coraz bliżej![]() ![]() Jem draże kokosowe któraś chętna ?
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dobrze, że już jest łatwiej ![]() Ja mogę się skusić, mam Malibu to będzie pasowało
|
|
|
#3323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spryciula delikatnie powiedziane ![]() Smacznego
|
|
#3324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale spryciula.
Cytat:
Nie mamy, przynajmniej nic nie czułam, może coś zaczyna rosnąć dopiero ![]() U nas jest tak, że w dzień zasypia normalnie. Jak przychodzi wieczór to odstawia cyrki, od trzech dni szczególnie. W sobotę długo płakała, aż się zanosiła. Chodziłam co raz ale miałam wrażenie, że to jeszcze gorzej. W niedzielę chciała, żebym posiedziała na łóżku naszym. Później trochę kombinowała, żebym Ją wzięła ale nie ugięłam się. Dziś znów przy Niej siedziałam bo płacz był taki jakby Ją ze skóry ktoś obdzierał. I co chwilę podnosiła głowę i sprawdzała czy jestem. Jak na dobre się uspokoiła to wyszłam i zasnęła ![]() Idź koniecznie. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i wzajemnie He he he ![]() Ja chętna ![]() Ale Ty Jola niekoleżeńska Megi częstuje nas drażami a Ty malibu nie chcesz się podzielić
|
|||
|
|
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja bym tez nie wytrzymala -mietka jestem ale dobrze ze juz lepiej, trzymam kciuki zeby wszystko wrocilo do normy
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Dziękuję wszystkim za troskę i życzenia zdrówka No więc Zosia oskrzela ma czyste Pani doktor sama się zdziwiła, wcześniej słysząc jak Zosia kaszle. Dostałyśmy syrop wykrztuśny (na razie nadal bez antybiotyku ) i w środę mam przyjść na kontrol. Gorączki wieczorem już nie było. I chyba ten syrop działa, bo już jak zasnęła to potem zwymiotowała taką zieloną flegmą Trochę się wystraszyłam, bo aż się krztusiła, ale teraz śpi spokojnie. Za to jeść nie chce nadal. Dzisiaj przezyła na małym jogurcie, 150 ml mleka, paru chrupkach kukurydzianych i trzech kęsach chleba z masłem ![]() Wzięłam dwa dni zwolnienia. Ola- TO NIC ![]() Miramej niezła historia ![]() Ciekawe jak tam Zu... Czekoladko kochana.... zrobiłam zdjęcie, ale na nim nic nie widać Chyba mam za słaby aparat Zresztą zobacz sama:
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
, dzięki ![]() Cytat:
), ale paluszki i wszystko, co popadnie non stop gmerają właśnie tam daleko, właśnie przed chwilą byłam smarować dziąsła ![]() Może z czymś nie umie sobie poradzić wieczorem? , mam nadzieję, że szybko minie , choć ja cały czas siedzę, już miesiąc.Pójdę. Kiedyś ![]() , już polewam ![]() Cytat:
|
|
|
#3328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja prosić nawet nie śmiałam bo Jola nawet nie wspomniała o podzieleniu się Cytat:
Cytat:
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jedzenie pewnie nadrobi Zu znów miała ponad 39 stopni w nocy, nad ranem było lepiej, druga lekarka potwierdziła infekcję gardła, tyle wiem ![]() angy niech naprawdę Twój Małż zrobi zdjęcie, bo ja ogólnie mam wzrok super
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie dziwie sie ze nie ma apetytu biedna kurcze na fotce bez powiekszenia cos widac jakis blysk ale jak otworzylam na calym oknie to za duze jest i niewyrazne, w kazdym badz razie dzieki za fatyge
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

, wracałam z Kubą ze sklepu (Kuba w wózku), czekając na przejściu dla pieszych zobaczyłam, że jakaś kobieta chce dotknąć Kubę. Powiedziałam jej, żeby Go nie dotykała, a ona do mnie "A dlaczego"? Więc jej odpowiedziałam, że dlatego, że nie chcę i że to dość dziwny pomysł dotykać kogoś na ulicy, bo przyszła nam na to akurat ochota
. Ona do mnie, że dziecko nie jest moją własnością, ja do niej, że owszem, ale na razie ja o Nim decyduję. I wtedy się zaczęło
. Powiedziałam, żebyśmy w tym momencie zakończyły rozmowę i życzyłam jej miłego dnia

i macha raczka
zapomniałam o niej a też chciałam kupić Przemciowi... Dzisiaj jej poszukam jak wyjde z pracy
) Przepisała mi sztuczne łzy, jakieś jeszcze krople i oczywiście leki mające uzupełnić moje braki energii
(...)

Postanowione - jutro zamawiam 

, pewnie sporo takich kryzysów jeszcze przed większością z nas 
dobrze bo już dzisiaj i ja bym wyła 

Smacznego

Megi częstuje nas drażami a Ty malibu nie chcesz się podzielić