Rain już z mężem w lutym gania, my nie mamy dość gadania-PM 2011,cz.30 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 09:01   #4111
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Rain już z mężem w lutym gania, my nie mamy dość gadania-PM 2011,cz.30

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć
Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:11   #4112
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
siemanero
czesc

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

wczoraj tylko was podczytalam ale nie odpisywalam bo nie bylam w stanie bo mnie tak rozłożyło, mam angine i atak zatok...
pisalyscie o naukach przedmałżeńskiem, my dzis mamy 3 spotkanie i u nas jest jeden facet ktory to prowadzi i sa 4 spotkania, i jedna poradnia, wiec z ksiezem nie mamy, ale osttanio mowil, ze nie mamy planowac dzieci bo to bog planuje, ze nie mozna uzywac prezerwatyw bo to grzech, in vitro to grzech, a tabletki antykoncepcyjne to juz bardzo duzy grzech, jedyne co moj D sie dowiedzial ciekawego ze kobieta w miesiacu jest płodna tylko 72 h i tu jeszcze on sie pomylil bo kobieta jest płodna 24h ale ogolnie był w szoku moj D jak to mozliwe... zobaczymy co bedzie dzisiaj
jeszcze pisalyscie o napojach, ja nie musze kupowac bo mam w cene menu
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:12   #4113
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cześć Dalej jestem ledwo żywa, nie mogłam spać w nocy Miałam iść na fitness, ale głowa mnie boli tak, że nie dam rady :/
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:19   #4114
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Dobry dzień
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:28   #4115
karolinusienka
Zakorzenienie

Dzien dobry
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:28   #4116
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;24932563]Dobry dzień[/QUOTE]

cześć
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:30   #4117
JennyAniolek
Zakorzenienie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;24932563]Dobry dzień[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
czesc
Cześć

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Cześć Dalej jestem ledwo żywa, nie mogłam spać w nocy Miałam iść na fitness, ale głowa mnie boli tak, że nie dam rady :/

zdrowiej!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-08, 09:32   #4118
gitmartusia
Zadomowienie

Cześć wszystkim
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
my podpisaliśmy umowę z orkiestrą, która dała nam znać, że się pomylili z terminami i nie mogą u nas grać.... zostaliśmy na 7 miesięcy przed ślubem bez orkiestry ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło - orkiestrę już mamy, a od tamtej odzyskaliśmy zaliczkę i otrzymaliśmy dodatkowo 600zł rekompensaty
O raniuśku współczuję! Dlatego ja dzwoniłam już do orkiestry chyba ze trzy razy żeby się upewnić czy jesteśmy zapisani na dobry termin i czy umowa została zmieniona (bo zmieniliśmy datę). Ale dobrze, że już znaleźliście coś nowego
Cytat:
Napisane przez Bounty_ Pokaż wiadomość
dzień dobry
dzisiaj 8 miesięcy do ślubu
ahhh
Miłego dnia

Cytat:
mam stresa przed tym spotkaniem lol a to tylko zwykle spotkanie, obadanie sprawy jak wszystko wygląda i tyle
ale i tak mam stresa hah
Powodzonka

A w ogóle to dużo zdrówka życzę wszystkim chorowitkom
Stary 2011-02-08, 09:33   #4119
_Misia_
Raczkowanie

czesc
dopiero wstałam i wybieram sie na zaukpy mam nadzieje ze znajde cos ciekawego
dzis u mnie piekna pogoda

Cytat:
Napisane przez Bounty_ Pokaż wiadomość

dzisiaj 8 miesięcy do ślubu
ahhh

Miłego dnia
i wszystkim za załatwione sprawy

klask i:
Stary 2011-02-08, 09:37   #4120
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
Jenny czy możesz w sierpniówkach dopisać u mnie godzinę 17:00 ?
z góry dzięki
piekna godzina
Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ale odzyskalismy tysiaka zaliczki z Kolumnowej i wyciągnełam od niej jeszcze 800zł w ramach rekompensaty

Cytat:
ale świetnie!! Zaszalejcie sobie teraz za te 800zł! Niech Wam to wyjdzie na dobre
Jakoś mam takie przeczucie, że po weselu w nowej sali powiesz, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ...a przynajmniej Ci tego życzę
ja też tak uważam! Wyjdzie wam to na dobre
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
no wzruszyła się że ją zapraszam bo nie spodziewała się

mam coś w komórce ale nie wiem czy wyszły
tylko że ja mam takie tradycyjne
a pokażesz zdjęcie :proisi:
Cytat:
mam stresa przed tym spotkaniem lol a to tylko zwykle spotkanie, obadanie sprawy jak wszystko wygląda i tyle
ale i tak mam stresa hah

Cytat:
czesc

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

wczoraj tylko was podczytalam ale nie odpisywalam bo nie bylam w stanie bo mnie tak rozłożyło, mam angine i atak zatok...
pisalyscie o naukach przedmałżeńskiem, my dzis mamy 3 spotkanie i u nas jest jeden facet ktory to prowadzi i sa 4 spotkania, i jedna poradnia, wiec z ksiezem nie mamy, ale osttanio mowil, ze nie mamy planowac dzieci bo to bog planuje, ze nie mozna uzywac prezerwatyw bo to grzech, in vitro to grzech, a tabletki antykoncepcyjne to juz bardzo duzy grzech, jedyne co moj D sie dowiedzial ciekawego ze kobieta w miesiacu jest płodna tylko 72 h i tu jeszcze on sie pomylil bo kobieta jest płodna 24h ale ogolnie był w szoku moj D jak to mozliwe... zobaczymy co bedzie dzisiaj
jeszcze pisalyscie o napojach, ja nie musze kupowac bo mam w cene menu
wracaj do zdrowia. Ej tak straszycie tymi naukami, a ja jeszcze przed

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:42   #4121
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
nie wystarczy takie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod178_0_m.jpg (9,8 KB, 11 załadowań)
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:43   #4122
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wystarczy takie?
i nadal zakładasz obrączkę milion razy na dzien czy już Ci sie znudziła
a tak w ogole to czesc
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:44   #4123
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Coś Wam przeslę P siedzi w domu i się nudzi i podsyła mi linki

Najdziwniejsze teksty księży

„Zło konieczne” czy szansa na odpowiednie przygotowanie do sakramentu małżeństwa? Jedno jest pewne, by przystąpić do ślubu kościelnego, trzeba ukończyć nauki przedmałżeńskie. Czego można się na nich dowiedzieć?

Z założenia mają nauczyć, jak podaje jedna z parafii organizujących takie kursy, "budowania swojego małżeństwa na wierze, wartościach i wspólnych przekonaniach". W programie zajęć znajduje się również "naturalne przygotowanie do życia w rodzinie". Jak wygląda praktyka? Z wypowiedzi ludzi, którzy mają to już za sobą wynika, że przedmałżeńskie nauki to często "prawdziwa farsa". Jakich głupot uczą księża i katecheci!?

W pierwszej części "szkolenia", dotyczącej zazwyczaj relacji w związku i ról, które kobieta i mężczyzna w nim pełnią, nierzadko pojawiają się dobre rady dla przyszłych małżonków. Książa chętnie doradzają, jak rozwiązywać konflikty, jak planować dzieci i co robić, kiedy się nie układa.

JayGo opowiada na forum o naukach prowadzonych przez emerytowanego księdza, który miał bardzo zdefiniowane poglądy na temat nieuczciwości w małżeństwie: "Mężczyzna zdradził. To Twoja wina kobieto. Dopuściłaś do tego! Nie pomogłaś mu, kiedy potrzebował Twojej pomocy!!!!" W podobnym tonie wypowiada się katecheta, którego cytuje z kolei Marta: "To, że mąż pije lub bije żonę czy też ją zdradza to jest wina żony, bo jest złą żoną."
ze co
Warto pamiętać również złotą myśl, przytoczoną na jednym z forów przez Michuru: "Kobieta nie może zbytnio dbać o siebie, bo kusi szatana."
---------------
Dziewczyny odstawiamy wszystkie kosmetyki i wode,mamy naturalnie pachnieć
------------
A co jeśli romans już nam się niechcący "przydarzy"? K. opowiada na forum o dobrych radach księdza: "Wyraźnie powiedział, żeby w razie zdrady nie mówić nic małżonkowi, tylko iść do spowiedzi, bo zbytnia szczerość może doprowadzić do rozpadu małżeństwa".

Księża i katecheci prowadzący kursy przedmałżeńskie mają dość zdefiniowane poglądy na temat podziału obowiązków i roli kobiety w rodzinie.

"Kobieta ma swoje miejsce w domu, obok męża. Nie powinna pracować i spotykać się z ludźmi, bo sprowadzą ją na złą drogę. Żadnego życia towarzyskiego. Mężczyzna nie potrafi gotować, sprzątać i opiekować się dziećmi. I broń Boże żeby się za to zabierał! " - czytamy na forum o tematyce ślubnej.

Sporo uwagi poświęca się na kursach kwestiom seksu i antykoncepcji. O tym, że "współżycie uświęca" oraz że "każde współżycie powinno zakończyć się poczęciem", nie warto nawet wspominać.

Na kursach można dowiedzieć się dużo ciekawszych rzeczy na temat przeklętej przez Kościół antykoncepcji. "Antykoncepcja jest perwersją " - wspomina słowa księdza JayGo. Nie tylko perwersją, ale również grzechem. Zwłaszcza niektóre metody zapobiegania ciąży. "Na kursie dowiedziałam się, że spirala kręci się i rozrywa plemniki, które próbują przedostać się do komórki jajowej..." - wspomina swoje zajęcia przedmałżeńskie Anonimka.

Michiru wspomina na jednym z forów internetowych: "Usłyszałam też, że jeśli ja stosuję antykoncepcję hormonalną to moim dzieciom grozi bezpłodność."

Na zajęciach poświęconych naturalnemu planowaniu rodziny, można sporo dowiedzieć się o tym, że tak naprawdę to nie my powinniśmy decydować o tym, czy i ile dzieci będziemy mieć. Izii przytacza na forum swoje "hity" z poradni: "Nie mamy prawa decydować o liczbie dzieci bo to Pan Bóg decyduje. Względy finansowe nie są powodem do ograniczania ilości potomstwa gdyż "jak Pan Bóg da to Pan Bóg wychowa", bo dolanie trochę więcej wody do garnka z zupą to nie jest problem.

Z drugiej jednak strony warto choć trochę nad tym panować, bo, jak przytacza słowa księdza inna forumowiczka: "Rodziny wielodzietne to patologia, która powstała z winy kobiety, bo kobieta nie potrafi zapanować nad swoją płodnością i nie wie, co to ,,świadome macierzyństwo"

Arek dowiedział się też na kursie, że do poczęcia potrzebne są "trzy osoby: kobieta, mężczyzna i Duch Święty". <-to juz chyba trójkąt

"Starsza pania straszyła nas na naukach: Nie ma mowy o miłości francuskiej ani o stosunku przerywanym! To grzech! Grzech! Wszystko musi pozostać w kobiecie! I pamiętajcie, żeby mieć dużo dzieci! - zwierza się Agnieszka.

Czy zdarzają się "normalne" nauki, z których faktycznie można wynieść coś ciekawego? Opinii pozytywnych, tak jak ta Kitosy, jest niewiele: "Księża to też ludzie, jedni są fajniejsi i mądrzejsi, inni trochę mniej. Nie każdy ksiądz jest dobrym retorem, intelektualistą, nauczycielem. Zapewniam, że księża potrafią normalnie rozmawiać o "tych sprawach" i nie wszyscy uważają się za speców od sexu, ale wiedzą sporo na inne tematy związane z miłością" - zapewnia Agnieszka.

Co pozostaje dla tych, którzy nie trafili najlepiej i na swoich kursach uczą się, że "kobieta ma okres, kiedy macica płacze"? Można zrezygnować z kursu i... ślubu kościelnego. Albo, jak radzi Zara: „trzymać język za zębami, wyłączyć myślenie i jakoś to przetrwać...”

źródło: wp.pl

ogólnie
wow!!!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-08, 09:45   #4124
MiciaKicia
Zakorzenienie

już się doprowadziłam do porządeczku wszystkim, które teraz przyszły macham

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:45   #4125
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wystarczy takie?
hehe ostatecznie może być

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-02-08, 09:46   #4126
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gitmartusia Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

O raniuśku współczuję! Dlatego ja dzwoniłam już do orkiestry chyba ze trzy razy żeby się upewnić czy jesteśmy zapisani na dobry termin i czy umowa została zmieniona (bo zmieniliśmy datę). Ale dobrze, że już znaleźliście coś nowego

Powodzonka

A w ogóle to dużo zdrówka życzę wszystkim chorowitkom
dzieki
Stary 2011-02-08, 09:48   #4127
Niesforna_88
Wtajemniczenie

dziewczyyyyyyynyyyyyyyyyy yyyyy, ale ja już chce być żoną

Jako jedność :
Stary 2011-02-08, 09:49   #4128
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
piekna godzina

ja też tak uważam! Wyjdzie wam to na dobre

wracaj do zdrowia. Ej tak straszycie tymi naukami, a ja jeszcze przed
dzieki a co do nauk , nie starasze tylko pisze jak u mnie, nudno, czekamy az bedzie koniec i jak wyzej pisalam, wszytko jest grzechem a jak wracalismy z nauk spojrzalam sie tak na D i zapytalam to co wyrzucamy prezerwatywy a on on mowil ze po slubie to jest grzechem wiec jeszcze mamy czas
Stary 2011-02-08, 09:49   #4129
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
może coś takiego? Nie jest super ale wymysliłam na momencie

To impreza wyjątkowa,
no bo moja - osiemnastkowa.
W rytmie DISCO będzie granie,
znajdźcie więc sobie tematyczne przebranie.

Goście Drodzy, Goście Mili,
nie przegapcie takiej chwili,
w lata 90' zróbmy skok
aby uczcić mój 18 rok !

super!

Cytat:
a my wlasnie z TŻ zorientowaliśmy się, że w przyszłą niedz. wypada nam pół roku do ślubu a że w pon są walentynki i dodatkowo, że jeszcze nie uczciliśmy jakoś specjalnie posiadania mieszkanka tooo robimy sobie w niedzielę specjalny dzień na świętowanie będziemy leżeć w łóżku ( jak tylko pozwolą mi na to moje plecy ) w nowym pokoju w nowej pościeli, jeść dobre rzeczy, pić smaczne winko i cieszyć się życiem achhh nie mogę się tego doczekać

szybko zleci

Cytat:
melduję że w sobotę rozdaliśmy zaproszenia całej rodzinie P i mamy wszystko z głowy
i odebraliśmy w sobotę obrączki swoją przymierzyłam już 500 razy

Cytat:
matko chodzimy na nauki przedmałżeńskie i wczoraj po prostu był szczyt wszystkiego ksiądz pobił wszystkich. o mały włos nie śmiałam się na głos na tych naukach co on mówił i jak mówił....
a najchętniej ksiądz ten by wszystkim śluby unieważnił, bo wg niego większość zawierana jest w grzechu i nie powinni się młodzi nawet pojawiać pod ołtarzem
aha jakbyście nie wiedziały to mężczyzna podczas stosunku ma wyciek i jeździ po ulicach ścigadłem ile to "mądrych" rzeczy można się dowiedzieć na spotkaniach z księdzem

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Wczoraj rozpoczęliśmy nauki przedślubne. Śmiesznie było. Jescze 3 weekendy + poradnia i z głowy

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Szybko wróciliście
bo to był wyjazd 1 dniowy

Cytat:
3 miesiące do ślubu
Cytat:
u mnie 4 miesiace i 4 dni
Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
u nas zostało 83 dni do slubu:/
Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość

Mi zostało 82 ddś, jak patrzę na dni to wydaje mi się, że jeszcze tyyyyyyyyyle czasu mamy, a jak policzę w miesiącach to od razu załącza mi się stres, że nie zdążymy ze wszystkim
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
A nam zostało równe 40 dni

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-08, 09:51   #4130
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
i nadal zakładasz obrączkę milion razy na dzien czy już Ci sie znudziła
nie nabijaj się ze mnie
zaniosłam do P i teraz mnie nie kusi

Cytat:
hehe ostatecznie może być
zobaczę w domu czy coś wyszło na komórce
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:53   #4131
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
słońce też jest ale ten wiatr
momentami nie mogłam iść
w piątek u mnie tak wiało, że na moment utknęłam w aucie bo drzwi nie mogłam otworzyć
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Micia, próbowaliśmy wczoraj zestaw do fondue - świetna sprawa
widziałam taki zestaw w nowej gazetce rossmannowskiej - ale to pewnie taka mini wersja

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:57   #4132
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
U mnie 82 dni

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
no tak bambuś, ale rozmawiałaś zapewne z osobami z twojego regionu, a gdzie cała Polska
chociaż ja się nie wypowiadam na ten temat, bo nauki przede mną
to jednak będzie kościelny ?

Cytat:
Byłam dziś u lekarza z moim kręgosłupem. Dostałam zwolnienie na tydzień, kolejną porcję zastrzyków, skierowanie na RTG i do neurologa.
Na tym RTG był taki kwas, że szok, bo zdjęcie robił facet i kazał mi się rozebrać z całej góry a potem sam zsunął mi niżej spodnie, bo wg. niego były jeszcze za wysoko Nie cierpię tego czułam się strasznie zażenowana świecąc przed nim cyckami
No i pani dyr dzwoniła zapytać jak się czuję, na ile dostałam zwolnienie, bo założyła, że może mnie nie być nawet miesiąc i myślała, że będzie musiała rozdysponować moje godziny i życzyła zdrówka. Byłam w szoku, bo takie zachowanie się u niej prawie nie zdarza Chyba przez ferie zaczęła mówić ludzkim głosem
zdrowiej!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nie przywitałam się
Cześć!

pochwalę się wczoraj zaakceptowaliśmy tekst na zapro i myślę, że w tym tygodniu już dostaniemy
do ślubu 96 dni myślałam, że już mniej będzie

byłam u lekarza, dostałam antybiotyk i mam siedzieć w domu cały tydzień

zdrowiej!

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
WITAM Byliśmy na Targach w Spodku - rany rany ale ludzi Ale Nawet była moja suknia - wygląda cudnie :P:P hehe Piękne dekoracje, Torty nie do opisania :P Nawet wybraliśmy jeden - mój się tak zaangażowawszy w torty, że kto by pomyślał hehe :P Wybraliśmy tez ciasteczka dodatkowo na drugi dzień - cudowne z wyglądu, a i w smaku boskie
I najważniejsze wybraliśmy obrączki Naoglądaliśmy się tego... Ale w sumie wczoraj w B-B widzieliśmy jedne na plakacie i dziś ich szukaliśmy na żywo i są na prawdę ładne. Mój je w sumie wypatrzył...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-08, 09:58   #4133
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
widziałam taki zestaw w nowej gazetce rossmannowskiej - ale to pewnie taka mini wersja
ta od Jenny wcale nie jest maxi

Stary 2011-02-08, 10:02   #4134
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Cytat:
ta od Jenny wcale nie jest maxi
w katalogu pisze, że dla 2 osób, ale my wczoraj w 4 spokojnie się najedliśmy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-08, 10:03   #4135
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki a co do nauk , nie starasze tylko pisze jak u mnie, nudno, czekamy az bedzie koniec i jak wyzej pisalam, wszytko jest grzechem a jak wracalismy z nauk spojrzalam sie tak na D i zapytalam to co wyrzucamy prezerwatywy a on on mowil ze po slubie to jest grzechem wiec jeszcze mamy czas
hehe nie no jakoś damy rade
Cytat:
nie nabijaj się ze mnie
zaniosłam do P i teraz mnie nie kusi

zobaczę w domu czy coś wyszło na komórce
hehe mój już zapowiedział, że obrączki będą u niego, bo tak to byśmy już zakładali w kościele nie źle porysowane (a szczególnie moją) Hehe chociaż wiem, że on lepszy też nie będzie a najlepsze jest to,że chciał mi już zabrać moją biżuterie ślubną, bo również stwierdził, że będę ją za często przymierzać

Jako jedność :
Stary 2011-02-08, 10:03   #4136
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
w katalogu pisze, że dla 2 osób, ale my wczoraj w 4 spokojnie się najedliśmy
ahaaaaaa to jednak nie jest to takie malutkie jak myślałam

Stary 2011-02-08, 10:05   #4137
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Jeju... Jak Wy już rozdajecie to znaczy, że my jesteśmy opóźnieni tzn. ponoć mamy zacząć pod koniec marca, co dla mnie jest głupie, bo za późno ale zostałam przegadana
Optymalnie byłoby ruszyć za 2-3 tygodnie
chyba trochę za późno

Cytat:
a u nas też to mówił że jak jest kłótnia to nie leci się do matki bo od teraz mąż i żona są na pierwszym miejscu
Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
a u nas ksiądz gadał że mąz ma słuchać swoją żonę a nie matke
i o tym że czesto zdarzaja sie konflikty teściowa-synowa

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
ahaaaaaa to jednak nie jest to takie malutkie jak myślałam
no jakieś 400-500ml się mieści, ale ile można jeść czekoladę chociaż my wczoraj całą miskę zjedliśmy ale pyszne było!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-02-08, 10:10   #4138
Niesforna_88
Wtajemniczenie

dziewczyny zamawia lub zamawiała któraś z was welon z allegro? Bo ja planuje, ale chciałabym się wcześniej upewnić czy są w miare przyzwoite

Jako jedność :
Stary 2011-02-08, 10:11   #4139
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
chyba trochę za późno

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

no jakieś 400-500ml się mieści, ale ile można jeść czekoladę chociaż my wczoraj całą miskę zjedliśmy ale pyszne było!
a ta czekolada była taka gesta czy lejąca sie??
Stary 2011-02-08, 10:12   #4140
carolyna86
Zakorzenienie

Jenny a ta twoja to ile kosztowała? - bo ja widziałam za bodajże 79,99 zł

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości