Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 08:17   #2821
wanilia83
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Witam wszystkie w ten prześliczny poranek

nie było mnie 3 dni i mam 16 stron do nadrobienia
wczoraj troszkę poczytałam ale byłam tak zmęczona że nie dałam rady więc dziś pełna sił biorę się za czytanie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 08:36   #2822
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Zostaje mutsy transporter kolor czerwony mąż się w nim zakochał a ja widzę same zalety. Faktycznie spacerówka dość szeroka i wygodna. Ma regulowany podnóżek i można ją ustawiać w wielu pozycjach. Wózek lekki, stelaż składa się do takich rozmiarów, że w bagażniku spokojnie znajdzie się jeszcze miejsce na jakieś zakupy

Wrzuć zdjęcia jak już będziesz go miała w domku. Bardzo jestem ciekawa koloru na żywo.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-02-08 o 10:21
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 08:50   #2823
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jestem głupia i cierpie najadlam sie pąćzków serowych o 13 i ciagle mi niedobrze

wstawiam zdjecia z 31t i 5dn
Załącznik 3727195 Załącznik 3727196

witaj nikalodz
piekne zdjątka

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Kupiłam w końcu wózek j
swietny!!!!!!! normalnie kolor boski

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wy też macie takie bóle?
boli mnie od pępka w dół., dolna okolica tak jakbym miała zakwas, wróciła z siłowni po serii brzuszków nie wiem ,może to moje mięśnie już nie wytrzymują ciężaru czy co ;-P
mnieboli non stop ale jak na @, dosc mocno

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Castia, moja córcia od początku miała być Wiktorią ale od jakiegoś czasu gnębi mnie dylemat. Uwielbiam to imię ale jest tak popularne że obawiam się gromady imienniczek w przedszkolu czy szkole. Ale żadne inne imię do mnie nie przemawia, więc pewnie zostanie to...Co do ciążowych kilogramów to ja mam już nauczkę z pierwszej ciąży. Przytyłam 9-9,5 kg i byłam pewna że samo zejdzie, a tu niestety zonk. Po powrocie ze szpitala miałam ledwie o 5 kg mniej, choć po cesarce praktycznie nic nie jadałam więc musiało jeszcze cokolwiek spaść. Potem zeszło jeszcze ok 1,5 kg a 3 zostały ze mną Jak zachodziłam w tą ciążę po kilkunastu miesiącach zdołałam złapać jeszcze kilogram. Więc teraz niestety zdaję sobie sprawę że gubienie w moim przypadku łatwe nie jest, i każdy kilogram ponad normę będę musiała jakoś zrzucić. A po ciąży trudno narzucić sobie reżim...Mam nadzieję że nie przekroczę 8, maksymalnie 9 bo będzie ciężko.
hehe to macie jakis typ chociaz mojemu tacie sie strasznie podoba Wiktoria, mi tez nawet ale jakos nie jestem tak do konca przekonana, nie wiem juz sama. patrze tylko w kalendarze i stwierdzam ze nic mi sie nie podoba. mi to jeszcze a mojemu mezowi to juz w ogole, co rzuce jakas propozycje to on jest na nie
aaa jest jedno imie Malwinka, no ale jakos mnie tez nie powala
a kg to mam 2x wiecej niz ty na plusie buuuuu
no nic bede starac sie je zrzucic a zobaczymy co z tego wyjdzie

agus super ze wszystko ok

nika to dobrze ze dobrze moze sie cora jeszcze obróci jak jej sie zachce

a nie wiem czy w nocy nie odpadł mi ten cały czop, bo tyle ze mnie wyleciało ze szok, ale to było całe białe i bez krwi wiec nie wiem czy to to

cytuje co znalazłam:
Jeśli czop (przypominający gęstą kulkę śluzu) jest bezbarwny lub białawy, zwykle poród następuje za kilka dni. Jeśli podbarwiony krwią – w ciągu 24 godzin.

no to sie zaczyna!?!?!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-08 o 09:03
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:16   #2824
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
piekne zdjątka

hehe to macie jakis typ chociaz mojemu tacie sie strasznie podoba Wiktoria, mi tez nawet ale jakos nie jestem tak do konca przekonana, nie wiem juz sama. patrze tylko w kalendarze i stwierdzam ze nic mi sie nie podoba. mi to jeszcze a mojemu mezowi to juz w ogole, co rzuce jakas propozycje to on jest na nie

a nie wiem czy w nocy nie odpadł mi ten cały czop, bo tyle ze mnie wyleciało ze szok, ale to było całe białe i bez krwi wiec nie wiem czy to to

cytuje co znalazłam:
Jeśli czop (przypominający gęstą kulkę śluzu) jest bezbarwny lub białawy, zwykle poród następuje za kilka dni. Jeśli podbarwiony krwią – w ciągu 24 godzin.

no to sie zaczyna!?!?!
ja ostatni tez tak miałam tzn. wylecialo ze mnie duzo białego i sie wystraszyłam ale jak zbadal mnie lekarz to powiedział że jakaś bakteria się dostała do wewnątrz i porostu macica samoczynnie sie tego pozbyła wydalając ten śluz, ale powinnaś się skontaktować z lekarzem tak na wszelki wypadek
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:17   #2825
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Castia, ale to było śluzowe? Szczerze to nie wiem jak wygląda czop bo poprzednio w ogóle mi nie zdążył odejść. Może faktycznie się zaczyna Malwina jest u nas typem TŻ ale nie naciskał a mnie nie przekonuje. No cóż, większość z nas będzie miała co zrzucać, mniej czy więcej. Ja tylko wolę mniej bo załamuje mnie już wizja 5 nadprogramowych kilogramów a co dopiero więcej.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:24   #2826
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

a tak poza tym dzień dobry dziewczyny, ja wstałam z jakimś takim dziwnym humorem ani nie jestem smutna ani wesoła taka obojętna. mąż dopiero na trzecia zmianę idzie, mamy wybrać dziś pojazd dla Błażeja ale jakoś tak mi się nie chce . te wózki które do tej poty typowałam czyli do wczoraj jakoś dzisiaj są mi obojętne nie wiem co jest ze mną . może za bardzo się wyciszyłam bo słuchamy Kamila Bednarka a dokładnie teraz RASTMANA .
mały już mnie skopał że normalnie mam wrażenie że zebra mi połamał cos jest nie tak dzisiaj ze mną.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

A zaczął mi się 36 tydzień !!!!!:j upi:
Stary 2011-02-08, 09:26   #2827
prunelle
Wtajemniczenie

ooo, się dzieje, Castia, myślisz, że to faktycznie ten czop?
jak kinga pisze, że to może być bakteria, to już w ogóle nie wiem, jak odróżnić jedno od drugiego

dziś zaczynamy szkołę rodzenia

kinga, na spacer! taka ładna pogoda, rozchmurzysz się albo z Ciebie ten nastrój wywieje

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:32   #2828
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
jak kinga pisze, że to może być bakteria, to już w ogóle nie wiem, jak odróżnić jedno od drugiego

kinga, na spacer! taka ładna pogoda, rozchmurzysz się albo z Ciebie ten nastrój wywieje
z checia bym wyszła na spacer ale od 27 stycznia mam nakaz leżenia w łóżku jeżeli oczywiście chce donosić tą ciążę więc tylko sobie przez okno wyglądam
Stary 2011-02-08, 09:56   #2829
87czarna
Zakorzenienie

CAstia Ty mi nie mów,że zaczynasz rodzic!

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Kurczę,a mnie ciągle bolą pachwiny...w nocy dochodzą jeszcze bóle bioder. Nie wiem,kiedy to wszystko się skończy?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:59   #2830
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
ja ostatni tez tak miałam tzn. wylecialo ze mnie duzo białego i sie wystraszyłam ale jak zbadal mnie lekarz to powiedział że jakaś bakteria się dostała do wewnątrz i porostu macica samoczynnie sie tego pozbyła wydalając ten śluz, ale powinnaś się skontaktować z lekarzem tak na wszelki wypadek
acha...póki sie nic nie dzieje to może i bakteria, ale bardzo bardzo mnie boli brzuch. zadzwoniłabym do lekarza ale przez tel to co ja mu opisze i tak nie bedzie wiedzial czy to czop czy nie czop.
bede czujna

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Castia, ale to było śluzowe? Szczerze to nie wiem jak wygląda czop bo poprzednio w ogóle mi nie zdążył odejść. Może faktycznie się zaczyna Malwina jest u nas typem TŻ ale nie naciskał a mnie nie przekonuje. No cóż, większość z nas będzie miała co zrzucać, mniej czy więcej. Ja tylko wolę mniej bo załamuje mnie już wizja 5 nadprogramowych kilogramów a co dopiero więcej.
może lepiej zeby sie jeszcze nie zaczynało
to było takie coś jak budyń tylko rzadsze i białe, jak to rozciagnelam to miało może ze 3-4 cm

Cytat:
a tak poza tym dzień dobry dziewczyny, ja wstałam z jakimś takim dziwnym humorem ani nie jestem smutna ani wesoła taka obojętna. mąż dopiero na trzecia zmianę idzie, mamy wybrać dziś pojazd dla Błażeja ale jakoś tak mi się nie chce . te wózki które do tej poty typowałam czyli do wczoraj jakoś dzisiaj są mi obojętne nie wiem co jest ze mną . może za bardzo się wyciszyłam bo słuchamy Kamila Bednarka a dokładnie teraz RASTMANA .
mały już mnie skopał że normalnie mam wrażenie że zebra mi połamał cos jest nie tak dzisiaj ze mną.
A zaczął mi się 36 tydzień !!!!!:j upi:
hormonki kochana, hormonki
ja tez mam takie dni

gratuluje 36tc, jesteś tydz za mną
ja dziś zaczynam 37tc!!!

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

wiesz co nie wiem czy to czop czy tylko sluz, nie mam pojecia
no i też nie wiem jak to odroznic, niektorzy mowia ze jak odejdzie czop to na pewno bede wiedziała ze to czop. ale szczerze mówiąc to własnie nie wiem czy to to czy nie
no własnie ponoc ma dzisiaj niezle wiac , aż ostrzegają w tv więc kingus może wyjdz wywieje ci ten zły humor
doczytałam że masz leżec, to otwórz okienko może chociaż

czarna no jeszcze bym nie chciała
ale szczerze to mam dośc, bola mnie strasznie pachwiny i biodra, chodze jak kaleka jakaś. a brzuch to juz chodze i tak odruchowo podtrzymuje bo mam wrazenie ze mi dziecko wychodzi
kurde schizuje już

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-02-08 o 10:02
Stary 2011-02-08, 10:08   #2831
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

oj chyba na pewno hormoniki, zbzikuje
właśnie pokazałam mż wózek http://allegro.pl/wozek-bebecar-trac...443539569.html a na pytanie co o nim sądzisz usłyszałam odpowiedź wózek jak wózek no i jak tu nie zbzikować

Edytowane przez kinga2710
Czas edycji: 2011-02-08 o 10:16
Stary 2011-02-08, 10:20   #2832
iizabelaa
Zakorzenienie

Czesć dziweczyny,

mi net pozwolił mi na chwilę się połączyć,

ja dzisiaj mam ciąg dalszy prania i prasowania
i patrzenia sobie na wózek
Stary 2011-02-08, 10:21   #2833
wanilia83
Zadomowienie

uff większość już nadrobiłam ale i tak jeszcze trochę czytania zostało

na początek spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe dla Ewelqi sto lat kochana

dziewczyny śliczne macie brzuszki

Kampasiula córcia w przebraniu pszczółki wygląda bosko

Iza fioletowy komplet prześwietny a wózek boski

ja wracam do prasowania bo mało mi już zostało a potem znowu będę nadrabiać

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 10:22   #2834
n.ik.a
Zadomowienie

Harrods kochana a wy gdzie kupowaliście wózek w zwykłym sklepie czy przez neta

87czarna rany mnie bolą te pachwiny od tygodnia i całe krocze (a to dopiero 30 tydz.) lekarz powiedział, że powodem jest m.in. ułożenie Niuni, która prze na moją miednicę całym swoim ciężarem - a mam spać na nietoperza czyli z nogami w w górze tzn. lekarz mówił, że dobrze by było abyśmy pod łóżko podłożyli cegły, żeby nogi były wyżej

rany dziewczyny ja jakaś taka nie do zycia dzisiaj brzusio mi się napina, ciągle biegam sik, bolą mnie pachwiny i krocze dobrze, że teściówka przyniesie fasolke po bretońsku bo nawet nie chce mi się gotować. Najgorsze to, że muszę troszkę popracować i nie mam weny

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 10:23   #2835
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry

ja mialam straszna noc
tak mnie bolalo biodro tzn ten ucisk, ze szok
6 razy na siku wstawalam
a do tego ledwo chodze

wszystkim za gratulacje

Cytat:
piekne zdjątka

cytuje co znalazłam:

no to sie zaczyna!?!?!
no to 3mamy kciuki
Stary 2011-02-08, 10:34   #2836
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
z checia bym wyszła na spacer ale od 27 stycznia mam nakaz leżenia w łóżku jeżeli oczywiście chce donosić tą ciążę więc tylko sobie przez okno wyglądam
oj to może faktycznie okno chociaż otwórz

Cytat:
acha...póki sie nic nie dzieje to może i bakteria, ale bardzo bardzo mnie boli brzuch. zadzwoniłabym do lekarza ale przez tel to co ja mu opisze i tak nie bedzie wiedzial czy to czop czy nie czop.
bede czujna

może lepiej zeby sie jeszcze nie zaczynało
to było takie coś jak budyń tylko rzadsze i białe, jak to rozciagnelam to miało może ze 3-4 cm

hormonki kochana, hormonki
ja tez mam takie dni

gratuluje 36tc, jesteś tydz za mną
ja dziś zaczynam 37tc!!!

wiesz co nie wiem czy to czop czy tylko sluz, nie mam pojecia
no i też nie wiem jak to odroznic, niektorzy mowia ze jak odejdzie czop to na pewno bede wiedziała ze to czop. ale szczerze mówiąc to własnie nie wiem czy to to czy nie
no własnie ponoc ma dzisiaj niezle wiac , aż ostrzegają w tv więc kingus może wyjdz wywieje ci ten zły humor
doczytałam że masz leżec, to otwórz okienko może chociaż

czarna no jeszcze bym nie chciała
ale szczerze to mam dośc, bola mnie strasznie pachwiny i biodra, chodze jak kaleka jakaś. a brzuch to juz chodze i tak odruchowo podtrzymuje bo mam wrazenie ze mi dziecko wychodzi
kurde schizuje już
właśnie, heh, też się obawiam, że jak przyjdzie co do czego to wcale nie rozpoznam ale może to jeszcze nie to, heh, chociaż w 37 tc...

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja mialam straszna noc
tak mnie bolalo biodro tzn ten ucisk, ze szok
6 razy na siku wstawalam
a do tego ledwo chodze
współczuję...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 10:34   #2837
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

Cytat:
a do mnie każdy mówi "cześć grubasku " bardzo to miłe
albo w swieta "choć misiu do zdjecia"
a ja mówie " zdjecie z misiem 5zł "
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Castia do mnie też mówią grubasku, albo gdzie się toczysz , ale mnie to akurat nie rusza :P
Cytat:
ja tez wolalabym byc olinek okraglinek niz wieloryb
a do mnie moj Tz mowi grubasku a wszyscy dodokola pytaja czy si jakos tocze jeszcze

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jestem głupia i cierpie najadlam sie pąćzków serowych o 13 i ciagle mi niedobrze

wstawiam zdjecia z 31t i 5dn
Załącznik 3727195 Załącznik 3727196

super zdjeice z zegarem

witaj nikalodz
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Kupiłam w końcu wózek
fiolet rządzi

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Wróciłam kochane dziękuję za kciuki
Z małym wszystko dobrze ale ogólnie jest malutki bo 2300 w 37 tygodniu.
Dostałam też tabletki na powstrzymanie skurczy Cordafen, brała któraś z Was?
Lekarz powiedział, że nie wie czy dotrzymam do następnej wizyty czyli do 22 lutego no ale może dzięki tym tabletką dotrzymam do terminu.
Cytat:
Hej dziewczynki ja już po wizycie
wieści jak zwykle pół na pół...ale od początku -to co najważniejsze to waga mojej córciNiunia w 3 tyg. przybrała ponad 500 gram i w 30 tyg. waży 1571 g główka i kość udowa na 30 tc, tułów 29t 4d. Termin porodu wg. USG 17-19 kwietnia, czyli dwa dni wcześniej niż z OM (21 kwietnia). A miała też 1 KTG i puls niuni w normie i zero skurczy macicy
Niestety jak 3 tyg. temu mieliśmy nadzieję na sn to teraz juz mi je lekarz powoli rozwiewa. Mała wciąż ułożona jest miednicowo i raczej są małe szanse, że się przekręci...kurcze a tak się już cieszyłam, choć zaczynałam się bać i zastanawiać nad cc. Teraz to rozwiązanie jest bardziej prawdopodobne.
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
najwazniejsze, dziecko zdrowe, rosnie dobrze, glowka ma do gory nozkami w dol skierowane
wazy 1150g
a ja mowie (wiedzialam ! i krzyknelam), ze tak obstawialam 1100 lub 1200g
ktg mi robil, serduszko pieknie pika
stopami pozakrywala krocze, ale powiedzial, ze 3mamy siwe wersji dziewczynki
szyjke mam zamknieta, jest wysoko, wszystko jak najbardziej okej
a jesli chodzi o skurcze to narazie nie przepisuje nic
mam duzo odpoczywac
nie przeforsowywac sie
jak sie ubieralam w oddzielnym gabinecie to tz tlumaczyl, ze mam duzo odpoczywac a nie sprzatac pol dnia
no i za 2,5 tygodnia do niego spowrotem
aha no i jesli chozi o moja rwe
to nie jest rwa kulszowa tylko ucisk na miednice
pozostaje duzo odpoczywac, masowac i moge brac przeciwbolowki
zero termoforu i tym podobne
GRATULACJE Mamuski wszytko jest dobrze wiec mozecie spokojnie siedizec na wizazu i plotkowac ;p

Cytat:
Przypomina mi ten ból czasy kiedy chodziłam na siłownię i po mega ćwiczeniach nie umiałam wstać z łóżka to były czasy ;p
o tak ciekawe czy jak mnei potna czy krocze czy jak sie okaze z mi cc zrobia to bede mogla szybko wrocic na silke

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kurczę,a mnie ciągle bolą pachwiny...w nocy dochodzą jeszcze bóle bioder. Nie wiem,kiedy to wszystko się skończy?
po porodzie

a ja mamuski jade dizs do smyka skorzystac z dodatkowego rabatu mam andzije ze jakies faosei ciuszki kupie

mielgo dizonka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 10:38   #2838
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Harrods kochana a wy gdzie kupowaliście wózek w zwykłym sklepie czy przez neta
Kupiliśmy w zwykłym sklepie stacjonarnym.
Stary 2011-02-08, 10:40   #2839
iweczka
Zakorzenienie

witam Was
ale nasmarowalyście od wczoraj

czarna, to Twoja królewna rosnie jak na drożdżach, ja idę jutro, okaże sie ile moja utuczyłam
mi już odechciewa się ważyć bo chyba zobacze "7" z przodu-szok!!!
przed ciążą nigdy "6" nie widzialam

castia
, Ty czekaj jeszcze,
jeszcze nie Twoja pora

mój małz wczoraj stwierdził, że mam grubsza nogę od niego.....buuuuu
obrączki tez nie mogę już czasami zdjąć
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 10:43   #2840
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

ja to dziewuszki idę się zdrzemnąć
Stary 2011-02-08, 10:51   #2841
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
witam Was
ale nasmarowalyście od wczoraj

czarna, to Twoja królewna rosnie jak na drożdżach, ja idę jutro, okaże sie ile moja utuczyłam
mi już odechciewa się ważyć bo chyba zobacze "7" z przodu-szok!!!
przed ciążą nigdy "6" nie widzialam

castia
, Ty czekaj jeszcze,
jeszcze nie Twoja pora

mój małz wczoraj stwierdził, że mam grubsza nogę od niego.....buuuuu
obrączki tez nie mogę już czasami zdjąć
ja też mam już 7 z przodu
ejjj wyczytałam że czop to może odejśc nawet na 2 tyg przed porodem, to chyba wszystko ok, jesli to był w ogóle czop

a obrączke radze zdjac i nie zakładac!! zebyś nie musiałą jej przecinać. w ogóle pozbądzcie sie juz teraz pierscionkow z rąk. ja nie nosze od połowy ciązy zadnego ani obrączki

wczoraj byłam na spotakniu z połozna ktora bedzie przy porodzie, porozmawiałam z nią wypytałam o wszystko. dokładnie mi wytłumaczyła skurcze ale i tak mysle ze spanikuje i pojade za wczesnie no ale powiedziała ze nie bedzie tak zle jak to sobie wyobrazam. skoro mnie brzuch boli to znaczy ze macica pracuje, nie powinnam sie długo meczyc. jassssne
mowiła ze najgorzej jest jak dziewczyn nic nie boli, nie mają zadnych objawow porodowych i jeszcze sa przeterminowane, wtedy organizm w ogole jest nieprzygotowany do porodu i biedne musza sie troche nacierpiec no ale oczywiscie to nie jest regułą
no i najlepiej jakby mi sie szyjka juz skracała ładnie, wtedy sie niby szybciej rodzi
fajna babeczka
Stary 2011-02-08, 10:51   #2842
izunia233
Zadomowienie

Hej

Ja też dzisiaj mam jakiś dziwny dzień. Dosłownie nic mi się nie chce a obiecałam, że na obiadek zrobię kluski śląskie i gulasz, ach głupia

Ooooo słoneczko nawet wyszło u mnie

Iza komplecik i fura po prostu zajefajne
Diatoma świetna sesja i piękny brzusio

Dobra ściskam dupę i biorę się za robotę. Ale będę was podczytywać bo jak się rozpiszecie to za Chiny Ludowe as nie nadrobię.
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:01   #2843
Tity
Zakorzenienie

Ja dzisiaj robię małe porządki, poza tym poprasowałam trochę, uprałam kołderkę, potem jeszcze jedno pranko wstawię. W międzyczasie robię obiadek.
No i zaczęliśmy dzisiaj 38 tydzień. I nie wiem czy to już teraz mały jest donoszony, czy dopiero oficjalnie za tydzień będzie?
A rozpycha się dzisiaj maleńki, że ho ho. Moje słoneczko.... Ah, się rozczuliłam...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:01   #2844
coralady
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny!

Dawno nie zaglądałam,bo od soboty leżęDostałam skurczy,bóli i kłucia jakby szyjki i sie troche wystraszyłam Dziś juz lepiej,ale oszczędam sie i duzo leżę.Własnie zrobiłam pranie dla Małej-cała pralka tylko różowych i żółtych rzeczy

Iza ładny wózek,ogladałam go ostatnio i tez sie nad nim zastanawiam tyle,że w innej kolorystyce.Sukienusia słodziutka

Diatoma fotki brzuszka uroczeTez się zbieram na sesję ciązową niebawem.

Castia czy tu już?A jeśli nie już to niedługo

Ja zaczęłam w weekend 8 miesiąc
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:04   #2845
bosti
Zadomowienie

castia no no czyżbyś miała być pierwsza zaciskaj nogi kochana, zaciskaj

czarna fajnie, że masz jednak neta i możesz plotkować tu z nami

gosikk z tego co pamietam, to Ty drobniutka i chudziutka jesteś, więc nie rozumiem, czym się przejmujesz kochana pewnie po porodzie nawet nie będzie widać, że masz coś minimalnie na plusie

kasiapruszków udanych zakupów

iiza ależ Ci zazdroszczę tego wózeczka, kiedy ja się doczekam na mój??

a ja wczoraj byłam taka padnięta, że tylko przeczytałam, coście cały dzień naprodukowały, a już nie miałam siły opisać jaki miałam intensywny dzień.
przed południem byliśmy na wizycie w klinice położniczej. wrażenie robi fajne. ginekolożka mnie pobadała - wszystko pozamykane i nie zwiastuje bliskiego porodu, powinnam dotrwać do terminu. na usg wyszło, że moja Anika nie jest wcale taka duża, jak ostatnio mój gin obliczał. wyszło, że ma 2700g, czyli dokładnie tak, jak wskazuje tydz. ciąży. no i jest bardzo proporcjonalna, tylko nóżki długie wyszły ależ mi ulżyło, jak usłyszałam, że nie będzie taka duża jak zazwyczaj dzieci matek z cukrzycą mogę rodzić sn. zresztą ginekolożka tam mi od razu powiedziała, że jakby wyszło z usg, że ma być większa niż 4kg w momencie narodzin, to od razu będę miała cc. potem była konsultacja anestezjologiczna przed tym znieczuleniem zzo u szefa tej kliniki. strasznie sympatyczny facet (ginekolożka zresztą też). powiedział, że jeśli cokolwiek byłoby nie tak podczas porodu, jakieś komplikacje itp. to oni od razu robią cc, bez zbędnego czekania. pewnie nie mogą sobie pozwolić, zeby coś niedobrego się stało, bo to w końcu prywatna klinika i walczą o dobrą opinię. zresztą na korytarzu rozmawiałam z laską, co już drugi raz będzie tam rodzić i mówiła, ze warunki naprawdę super, bardzo dobra opieka itp. no więc jestem bardzo zadowolona , że zdecydowałam się tam rodzić
a po wizycie w klinice pojechalismy jeszcze na zakupy do Bielska. potem jeszcze wizyta u rodziców, potem u przyjaciół i dzień zleciał.
a dziś miałam kolejną wizytę, tym razem u diabetologa. na szczęście moja cukrzyca jest pod kontrolą, mam dobre wyniki i wciąż nie muszę brać insuliny, bo udaje mi trzymać dietę
no to na tyle. ależ się rozpisałam

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:10   #2846
87czarna
Zakorzenienie

Bosti noooo! już nie umiałam wytrzymac

iweczka wiem coś o tym...zawsze ważyłam 50,51 kg...a teraz? Jakiś matrix! Obrączki to już wcale nie włożę na palec...leży w odłogu

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:18   #2847
Montii
Zakorzenienie

co do kg to ja się w ogóle nie martwię, na plusie 20 kg brzmi tragicznie ale sądzę,że tego jakoś wybitnie nie widać wszystko na mnie pasuje sprzed ciąży, jednie jeansy nie, musiałabym poćwiczyć żeby się zapiąć no i jedyny minus to zrobił mi się celulit..a tak to jestem zadowolona ze swojego wyglądu, myślałam,że w 9 miesiącu wygląda się tragicznie jakoś a ja się dobrze czuje ze sobą .... jeszcze

Kurcze złapało mnie paskudne choróbsko , łeb boli, katar kaszel, gardło czerwone grr... mleko z miodem i pod kołdrę, masakra jakaś zgnije w tym łóżku !

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:32   #2848
n.ik.a
Zadomowienie

Harrods my chyba będziemy zamawiac przez internet a kochana jakie dodatki to tego wózka wybrałaś

dziewczyny może powiecie mi co ta za łóżeczko na zdjęciu...to z księzycem
http://allegro.pl/16el-lozeczko-szuf...450568956.html

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:39   #2849
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Harrods my chyba będziemy zamawiac przez internet a kochana jakie dodatki to tego wózka wybrałaś
Żadnych dodatków na razie nie braliśmy. Zastanawiam się nad folią ochronną na gondolkę, na razie. Ale nie wiem, czy jest potrzebna. Innych dodatków nie planuję. A Ty?
Stary 2011-02-08, 11:44   #2850
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
co do kg to ja się w ogóle nie martwię, na plusie 20 kg brzmi tragicznie ale sądzę,że tego jakoś wybitnie nie widać wszystko na mnie pasuje sprzed ciąży, jednie jeansy nie, musiałabym poćwiczyć żeby się zapiąć no i jedyny minus to zrobił mi się celulit..a tak to jestem zadowolona ze swojego wyglądu, myślałam,że w 9 miesiącu wygląda się tragicznie jakoś a ja się dobrze czuje ze sobą .... jeszcze

Kurcze złapało mnie paskudne choróbsko , łeb boli, katar kaszel, gardło czerwone grr... mleko z miodem i pod kołdrę, masakra jakaś zgnije w tym łóżku !
zdrówka!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości