|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
Ale się wkurzyłam. Odstawiłam luteinę i chyba dostałam grzybicy albo jakiegoś innego świństwa. Poszłam do ginka to przepisała mi jakieś drogie coś i stwierdziła, że usg tak, ale w 12-14 tygodniu a wg niej jestem w 6 tygodniu- bo liczy podobno od zapłodnienia. Wg usg to 9 wg niej 6
nie wytrzymam 6 tygodni zeby usłyszeć serduszko więc chyba zacznę chodzić prywatnie ;/
|
|
|
|
#1022 |
|
kosmitka
|
Bez sensu, przecież chyba wszyscy ginekolodzy liczą od OM? Jakaś nowa metoda?
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj jakieś tantum rosa albo coś podobnego co można w ciąży stosować. A z tym liczeniem to już totalnie poszalała Jest taka strona znanylekarz gdzie możesz sobie opinie o lekarzach posprawdzać, może znajdziesz tam jakiegoś sensownego w swojej okolicy.
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
troche za dlugo na czekanie zeby serduszko zobaczyc w 10 do 12 tc to sie robi juz wazne pomiary maluszka zeby wykluczyc rozne choroby ... no i jakas spora roznica z USG ,a jej obliczen ![]() moze lepiej zmien lekarza tak jak juz pisalam , ze lekarz to podstawa w ciazy !!! jest mase badan co trzeba zrobil , a lekarze zlewaja i nie wypisuje skierowan !! to sa wazne badania , ktore moga zaszkodzic dziecku ![]() moja siorka chodzila do gina , ktory przez cala ciaze badajac ja i robiac USG nie kapnal sie , ze ona ma za mala miednice i nie urodzi naturalnie dopiero w szpitalu przy porodzie jak juz meczyla sie kilkanascie h jakis madry lekarz przyszedl i ja na cesarke zabral od razu , bo maly kilka razy stracil tetno , ale przeciez to nic takiego i nie wiem na co ci kretyni liczyli ?? ze jej sie miednica powiekszy czy co ![]() ehh szkoda slow , do tego nie miala badan potrzebnych przy porodzie dla lekarzy , bo jej dr nie poinformowal , ze zrobic trzeba dlatego wybor dobrego dr jest tak wazny !! sama nie wiem na kogo tutaj trafie i jak cos bede zmieniala dopoki nie znajde kogos kto sie zajmie nami dobrze
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później poszperam w twoich postach wiele koleżanek mi poleca ten szpital a że mam 5 minut samochodem to tym bardziej ![]() Słyszałam o tej szkole i zamierzam chodzić
|
|
|
#1026 |
|
kosmitka
|
Ja chodzę prywatnie i to do lekarza, który przyjmuje jakieś 100 km ode mnie. Inaczej sobie nie wyobrażam. Zresztą dzięki niemu jestem w ciąży. Nie jest tani, bo wizyta to 200 zł, ale trudno. Dobry lekarz to podstawa, na tym się nie da zaoszczędzić.
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to porobię badania teraz na nfz a w między czasie i tak będe chodzila do prywatnego. W dupie mam takie czekanie
|
|
|
|
|
#1028 |
|
kosmitka
|
Cotynato - tak jak pisałam, ja płacę 200 zł. Szkoda kasy, ale co zrobić - dziecko i ciąża są teraz dla mnie najważniejsze.
Bolą mnie łydki i stopy, tak jakby skurcze czy drętwienie - ale to chyba za wcześnie. Czytałam, że takie bóle są dopiero w 3 trymestrze, a nie w 1. Was też bolą??
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nfz to rozumiem, to nie są jakieś drobne kwoty, a badania często trzeba powtarzać. A co do USG w 12-14 to rozumiem ale trzeba umieć liczyć te tygodnie (bo 3 a 6 to spora różnica) Powodzenia w znalezieniu dobrego lekarza |
|
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Aneciak pewnie za mało magnezu masz i stąd takie nieprzyjemności.
Na nfz są 3 usg tylko . I też nie rozumiem tych obliczeń dlatego jak porobię badania to uciekam do jakiegoś prywatnego ginka Trudno, tż będzie musiał wygrzebać kaskę
|
|
|
|
#1031 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Umawiałam się sama, bo pierwszą "normalną" prywatną wizytę mam 18 lutego - u lekarza, którego wybrałam do prowadzenia - niestety taki był termin bo pojechał na ferie. Do tej pory miałam jedną porażkową wizyte w przychodni. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Tylko za wiele tych "skierowań nie dostałam. Nawet toxo nie- bo podobno nieobowiązkowe. W zasadzie tylko mocz, morforlogia, kiła i grupa krwi. |
||
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja morfologia, cukier i mocz. Wkurza mnie trochę ta babka i to że usg nie robi. Powinna zobaczyć przecież czy ciąża jest żywa. Gdyby nie problemy i pogotowie to bym nadal tego nie wiedziała
|
|
|
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie czekam na tą wizytę, bo na usg tym które robiłam sama Pan widział, jakis twór zamiast jajnika i kazał obserwowac. Ginka z przychodni niespecjalnie mnie zbadała- włożyła wziernik, zajrzała z pewnej odległości powiedziała sobie pod nosem polip - do mnie nadal nic a jak juz na koniec ją spytałam czy ok to mnie zbyła.
Ja mam pytanie z innej beczki - czy kartę ciąży dostaje się do domu? Czy ona leży w przychodni? |
|
|
|
#1034 | ||
|
kosmitka
|
Od początku biorę magnez 2x dziennie. Gdzieś czytałam, że może to być niedobór wapna i muszę jeść więcej nabiału. Póki co noce mam bezsenne, bo nogi wręcz odpadają. Zastanawiam się, czy nie zadzwonić do swojego gina w tej sprawie, bo wizytę mam dopiero za 2 tygodnie.
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() A fakt, ja też robiłam glukozę.
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
W sensie , że nie robi teraz. Chociaż i tak nie wiem czy znowu to nie będzie na zasadzie skierowania i lecenia gdzieś na usg. No nic pożyjemy zobaczymy, a tak się cieszyłam że już w pt zobaczę maluszka na ekranie i posłucham serduszka ;(
|
|
|
|
#1036 |
|
kosmitka
|
A w gabinecie ma aparaturę do usg?
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiem. Dzisiaj jakaś dziewczyna była w innej sali i tak jakby słuchała serduszka, ale mi powiedziała że wypisze skierowanie. To ja już nic nie wiem
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam bo chodzę prywatnie, ale chyba powinnaś ją mieć "w razie czego", tam są wszystkie wyniki badań i dane różne
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że tak się wcinam w Wasze rozmowy, ale męczy mnie ta moja sytuacja i w głowie mam mnóstwo głupich pytań.
Przeczytałam na stronie sprzedawcy: "Wynik testu już po jednej minucie. Jeśli wynik testu jest negatywny, a istnieje podejrzenie o ciążę, to następna próbka moczu powinna być przetestowana w ciągu 48-72 godzin." Jak myślicie czy w takim wypadku, jeśli wykonałam powtórny test po niespełna 3h, a kolejny po niecałych 24h to mogą być niemiarodajne? Zadowalam się chyba każdą iskierką nadziei
|
#1040 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
U mnie na usg serduszkowym lekarz wcale nie badał, tylko robił samo usg. Co lekarz, to inna metoda. A ja nie mam jeszcze karty ciąży. Może dostanę na 12 tydzień?
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może idź na betę |
|
|
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1043 |
|
kosmitka
|
Chyba trzeba było mieć wizytę przed 10 tygodniem, a nie kartę?
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testy zamówiłam, dojdą na dniach, to zrobię jeszcze jeden, no chyba, że @ mnie uprzedzi
|
|
#1045 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak wart tych pieniedzy to sie nie dziwie , ze do niego chodzisz ![]() Cytat:
jeden na NFZ wlasnie po to zeby badania byly za darmo a prywatnie na usg ... duzo dziewczyn tak chodzi ![]() Cytat:
najlepiej idz na bete i bedziesz wiedziala co i jak ![]() niektore laboratoria robia badania , a za kilka h juz masz wynik po co msz sie stresowac |
|||
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą czemu się tej bety tak boisz ?
|
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam w domu, razem z wynikami badań, aha i założyła mi ją w 7 tc
Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-02-08 o 13:40 |
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Hmm możliwe, nie interesowałam się tym dokładnie
![]() Cytat:
Będziesz mieć 100% pewności |
|
|
|
|
#1050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nigdy wcześniej nie zdarzyły mi się fałszywie pozytywne testy, dlatego jestem w takim szoku i ciężko mi uwierzyć, że skoro wyszły dwie, to ciąży nie ma. Głupota ludzka czasem nie zna granic. Nic to, nie będę Wam smęciła, bo to powinien być wątek pełen radości
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

nie wytrzymam 6 tygodni zeby usłyszeć serduszko więc chyba zacznę chodzić prywatnie ;/

Spróbuj jakieś tantum rosa albo coś podobnego co można w ciąży stosować. A z tym liczeniem to już totalnie poszalała
Jest taka strona znanylekarz gdzie możesz sobie opinie o lekarzach posprawdzać, może znajdziesz tam jakiegoś sensownego w swojej okolicy.

jedno wiem na pewno - ten szpital jest bardzo dobry do rodzenia (choc nie uznają znieczulen
), położne super, opieka po porodzie super, ale co do lekarzy to koniecznie musisz miec tam swojego lekarza który Cie zna z wizyt prywatnych, bo inaczej nikt palcem nie kiwnie żeby Ci w razie czego pomóc. I polecam też szkołę rodzenia przy szpitalu - jest bezpłatna, dają tylko na początku nr konta jeśli chcesz ich wesprzeć finansowo
wiele koleżanek mi poleca ten szpital a że mam 5 minut samochodem to tym bardziej 

Testy zamówiłam, dojdą na dniach, to zrobię jeszcze jeden, no chyba, że @ mnie uprzedzi