|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Cytat:
na naszym łóżku od razu włącza jej się chodzenie i nei ma nawet mowy o leżeniu. |
||
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu Kamilka na polu http://www.youtube.com/watch?v=Y5yU0GXBnpg A zapomnialam widzialam filmik jak Ola cudnie chodzi
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2011-02-07 o 18:56 |
|
|
|
|
#4383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i tyle mam dziś weny:p Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-02-07 o 19:40 |
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza
Tz usypia Kamilke a ja pije winko
|
#4385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
ja tez mam winko :P
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Kamilka śmiga
Też mi weny brak
|
|
|
|
#4388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, co tu sie dzieje? A własciwie czemu nic się nie dzieje?
Gdzie Brombi po feriach, Domi, co u Kate? My po szczepieniu. Na razie nic się nie dzieje ale . Nie wychodzą nam 2 czworki , tylko 4 góra i dół. I dolna dwojka. Do tego szczepionka. Na razie śpi smerfik...No Karenina juz napisała. Zdrówka dla Olki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Ale cisza nie ma co nadrabiac ![]() A my wlasnie jemy snaidanko i zbieramy sie na zakupy a potem do kumpeli na kawke Miłego dnia
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() nie nadrabiam, bo szykujemy sie do przedszkola, ale musze sie sie z wami podzielic...odkad to przeczytalam smieje sie jak glupia... ![]() Para spędza urlop w hotelu 5-gwiazdkowym na Wyspach Kanaryjskich. Nagle mąż słyszy krzyk żony: - Aaaa tu jest mysz!!! znasz trochę angielski więc dzwoń do recepcji i powiedz im co tu się dzieje. Tyle zapłaciliśmy a tu jest mysz!!! Mąż dzwoni do recepcji: - Heloł - Hello - Du ju noł Tom end Dżery? - Yes. - Dżery is hir . . .
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
ja tylko przelotem bo pochorowalismy sie troche i potrzebuje kupic ten inhalator ktory ostatnio zachwalałyscie,czy moge prosic o linka do niego bo nie mam sily juz wracac kilka stron i szukac Dziekuje z gory i zajrze jak wydobrzejemy
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak poza tym to witam wszystkie mamusie a szczególnie te "stare" wątkowe |
|
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() :pij emy:
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky cuż za wspaniałe wieści!!!!
Kachula ja mam ten co Malinka i jestem również bardzooo zadowolona. Malinka witaj ![]() Karenina dowcip Ja poodkurzałam zaczełam ścierać kurze ale mały padł a my arzem sprzątamy
|
|
|
|
#4396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy taki, duzo zdrowka ![]() http://allegro.pl/inhalator-medel-pr...430935512.html Cytat:
Wspaniale wiesci!!!!!! Cytat:
Witaj Malinko
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja tak tylko na chwilę bo zaraz Olka się obudzi i zbieramy się do ortopedy apotem na pogaduchy do koleżaneczki. Melduję tylko że żyję
|
|
|
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka zycze Cytat:
karenina ale sie usmialam, dobre, musze Tz-towi powiedziec jak wroci z pracy
|
|
#4399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojjj nie było mnie tu od wrzesnia wiec zupełnie nie wiem co u was słychac oprócz tego co dowiedziałam sie z ostatnich kilku stron ![]() Ja odkąd wróciłam do pracy zupełnie zmieniłam plan dnia a dotego mój Tomek rośnie na okropnego łobuza wiec ciezko przy nim cos na spokonie zrobic bo trzeba miec oczy dosłownie wszedzie... I jak czytam o waszych "ulożonych" dzieciach które same zasypiają w łozeczku to zazdroszcze. W załączniku: 1. Tak śpimy 2. tak traktujemy nocnik 3 i ogólnie wszystkie zasady mamy gdzieś
|
|
|
|
|
#4400 |
|
Rozeznanie
|
Malinka
napisz koniecznie co u Was![]() w temacie nebulizatora to my mamy medela pro - tak jak Karenina, jest niestety droższy od modelu family ale i prawie 2 razy bardziej wydajny, a u nas Olcia baaardzo nie lubi się inhalować dlatego zależało nam na czasie / wydajności ![]() z tego co się orientowałam to bardzo dobre też są nub. microlife |
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka piękny rozrabiaka
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Nie wszystkie dzieci są takie grzeczne tutaj - mój to też niezły łobuziak!
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
malinka witaj
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
nerwy: moja też uderza głowa jak coś jej się nie podoba....
![]() z tymi owocami morza super sprawa, ja je uwielbiam (może oprócz tych dużych ośmiornic - małe lepsze) , ciekawe czy moja Laura by spróbowała krewetki itp u nas choroby się pokończyły ja nie pamiętam jak ten program o matkach sie nazywał. spróbuje znalezc a poród w wodzie dla mnie jest taki hmm mało kontrolowany, nie widać czy coś tam się dzieje czy nie, wolę normalnie.U mnie otwierają nowa porodówkę i bedzie mozliwosc porodu w kosmicznym fotelu "koło porodowe". słyszalyscie moze o tym cos???
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez ogladalam ten program co ta w wodzie rodzila ale tez nie pamietan co to bylo bo nie ogladalam od poczatku
|
|
#4406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Model... ![]() Ladnie tu sie wczoraj dzialo... ![]() Cytat:
Buziak dla Stasia...u nas nie da sie zajrzec do paszczy nawet juz...ostatnio jak widzialam to dol po obu stronach spuchniety na maxa a na gorze lewa czworka byla juz biala pod skorka, po prawej napuchniete... ![]() Cytat:
To zamelduj jeszcze JAK zyjesz... ![]() Cytat:
Ja do tej pory jak sobie przypominam to sie smieje.... ![]() Cytat:
Fotka nr 1 mnie rozwalila... Za to nr 2 wyglada dosc znajomo, ze nie wspomne o znajomosci widoku nr 3... ![]() Maly padl po przedszkolu i obiedzie...znow przemycilam mu czosneczek...caly zabek...a jaki ma oddech teraz... ![]() Musze isc dzisiaj na uniwerek...niestety chyba z malym...nie chcialam go tak targac, ale malz raczej nie zdazy wrocic przed 16.30... ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Widzialam taki fotel u nas na porodowce...nawet sobie poprobowalam...tak tylko dla zabawy... Fajny ![]()
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
karenina Fajnie masz z tym przedszkolem a jakie wiekowo sa tam dzieci?? od ilu lat do ilu?? U mnie w pracy to tak od 2,5 roku przymujemy ja bym swoje to tak pewnie od 2 lat to mogla pewnie juz wziasc ale najlepiej zeby juz sama sikala.
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie nasza grupa zabaw jest dla maluchy od 1 roku do 3 lat, czyli kiedy ida do prawdziwego przedszkola... Ale przychodza z rodzicami, tylko we srode dla 2-latkow sa zajecia bez rodzicow... ![]() W praktyce, teraz najwiecej jest dzieci w wieku ok. 2 z kawalkiem do 3 latek...i kilka mlodszych... Latem bedzie duza "wymiana", bo spora czesc pojdzie do przedszkola...co prawda to tylko budynek naprzeciwko naszego, ale zawsze cos... ![]() Dopiero teraz zobaczylam biegajaca Kamilke! Suonko widze sie Co slychac? ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-02-08 o 13:50 |
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=jo@śka;24872958]Maria - spróbuj zajrzeć na www.grysik.com To jest blog dziecięco-kulinarny. Polecam też www.durszlak.pl. To wyszukiwarka przepisów na polskich blogach kulinarnych. Jeśli chodzi o potrawy dla Millki, to ona je wszystko... Jednak moim wybawieniem i ulubioną rzeczą są mrożonki. Najbardziej lubię warzywa na patelnię Hortexu. Po prostu podsmażam na łyżce oliwy z oliwek, a właściwie bardziej duszę, do tego kasza jęczmienna, gryczana, albo kuskus i obiad gotowy w pół godziny. Często kaszę polewam jakimś sosem, albo po prostu jogurtem naturalnym. Myślę, że mieszanka warzyw jest dość atrakcyjna dla dziecka, bo jest kolorowa, ma różne kształty, a jeszcze jak samo może jeść, to już wogóle super. Na początku dzieciaki mogą się tym trochę bawić, ale później wcinają. Mi uwielbia też gotowane brokuły. Czasem też robię kotleciki, podobne do tych wg przepisu Kareniny. Można je robić z rybą, mięsem, same warzywne... Na kolację często robię kaszę jaglaną (naturalny antybiotyk) z marchewką albo np. powidłami. Fajne też są wszelkiego rodzaju makarony. Często więc nie gotuję z przepisów, tylko sama wykorzystuję co mam... Rybę też Millka je często. Nie wiem co jeszcze... Jak mi się coś przypomni, jakiś fajny przepis to dam znać, ale pók co "Niech żyją mrożonki!!!"
A! No i jeszcze groszek z mrożonki - podgrzewam w mikrofali, daję troszkę masełka i pyyycha.Dzięki Joasiu za linki Mrożonki kiedyś kupowałam ale mój tz ich nie lubi i przestałam kupować. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- My mamy Polsat cyfrowy i też nam wzieli Nasz ulubiony program. Tam były ulubione teletubisie ![]() Też bierzemy Nke ![]() Budyń też robie i to na mleku krowim. Co do usypiania to mamy ciężko. Mała by warjowała i warjowała. Ona nigdy nie ma dość. Czasem mnie się wydaje, że jej szkoda spać ![]() Pietrusia ślicznie jej w tych włoskach a biega już fajnie![]() lucky1910 super wiadomość gochaa_p ![]() carolans też nie słyszałam malina81 pierwsza fotka super musiał być mega zmęczony ![]() z nocnikiem to moja podobnie ![]() Witaj po długiej przerwie ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-02-08 o 15:12 |
|
|
|
|
#4410 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas Madzia nigdy przy zabawie albo jedzeniu nie zasypia... 3 ziewnięcia i marsz do łóżeczka - kładę ją i wychodzę z pokoju ![]() Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

))
usypiacie u siebie w lozku, czy w lozeczku?

. Nie wychodzą nam 2 czworki , tylko 4
góra i dół. I dolna dwojka. Do tego szczepionka. Na razie śpi smerfik...

Buziak dla Stasia...u nas nie da sie zajrzec do paszczy nawet juz...ostatnio jak widzialam to dol po obu stronach spuchniety na maxa a na gorze lewa czworka byla juz biala pod skorka, po prawej napuchniete...