|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
a ona spi niewiele; w nocy od 20, 21 do 7.30, 8, z dwoma pobudkami min na cycka; a jeszcze czasem hula przynajmniej pol godziny w nocy; przed poludniem sypia ok 40 min, po poludniu od 40 do max 2, na ogol troche ponad godzine....
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
a lekarka powiedziała że kisone zdrowsze niż świeże bo świeże jest bardzo cięzkostrawne,.... a w rozszerzaniu diety kiszone od 10 msc juz mozna!! zajźyjcie tu.. fajny schemacik produktów.. http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html to moja ulubiona stronka
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chce ją nauczyć że jak je to się siedzi w krześle, bo pozniej to będę musiała chodzić z nią po calym domu z jedzeniem. Koleżanki córka ma 3 lata i ona je tylko jak mama za nią chodzi z jedzeniem, wszystko brudne porozlewane, masakra
|
|
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj mamy zupe buraczkowa a na drugie patata (takiego slodkiego ziemniaka z zoltkiem ; miesa dzisiaj nie mamy; macie jakies pomysly co do tego drugiego dania moznaby dorzucic? chcialabym jakies warzywo, gotowane czy surowe, ale ona nie chce; jak podac?
PILNE |
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj ją właśnie tyle tż usypiał(jezu jak mi sie nie podoba to "usypiam"zawsze się czuję jakbym szła psa uspać czy uśpić brrr)
|
|
#3456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
HELP..................... ........ Teraz mi marudzi, jak przychodzi pora obiadu; |
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
|
#3458 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tyle, że nie mam kapitału, wielkich oszczędności, ani bogatych rodziców. Mogę liczyć tylko na siebie (na TZ w tej sprawie nie), a jedyne co mam na wkład własny, to nasze obecne mieszkanko warte ze 220 tys. A skąd reszta? Kredyt?Kurczę, chyba zagram w totolotka. Cytat:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
kiszonego
Cytat:
bo mi "inne zioła" skojarzyły się z ziolami zakazanymi heheh...Co do jedzenia wszystkiego, wlasnie moja mala zjadła cały róg kartonika od ciasteczek z Bobovity :/ mam nadzieje, ze jej nie zaszkodzi ![]() A szkoda że musiałam jej zabrać bo przynajmniej była grzeczna... aż za grzeczna. Jak za długo jest cisza to oznacza , ze broi
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
licząć wszystko z działką to do 300 tyś max, ale mysle że mniej.. przecież od razu też nie trzeba wszystkiego robić tzn. mozna się wprowadzić i np pozniej konczyć jakieś malowanie z zewnątrz, płot, blachodachówke czy dachówke zakładać, chyba że ktoś już chce wszytsko na gotowo ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- dużo naszych znajomych właśnie wprowadziło się, bo środek był wykonczony, a z zewnątrz czy płot robili później.. my chyba też tak zrobimy
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka toż to niemożliwe - mojemu to jeszcze daleeeeeeeeeeeeko do chodzenia, a są przecież z tego samego dnia z Karinką!! Leń
![]() Ogórki kiszone są bardzo zdrowe (tak samo kapusta kiszona) tzw naturalne antyoksydanty (przeciwutleniacze). JA to nawet pije wodę z ogórki kiszonych domowej roboty - ku obrzydzeniu mojego tżta ![]() Jajka na miękko też bym takiemu maluchowi nie dała - dla mnie to bardzo duże ryzyko salmonelli i sama takich jajek nie jem ... Co do usypiania dziecka to ja tego nie robie ani w dzień ani w nocy ![]() Ja tam w odróżnieniu od Was parcia na dom nie mam wolałabym apartament w centrum miasta Trzeba daleko do pracy jeździ, a później i dzieci wozić - a to na impreze, a to do koleżanki, a to do kina, do szkoły itp td Póki co starcza mi moje mieszkanie i dwa niewielkie ogródki - już się z tż martwimy kto o to będzie dbać i trawę kosić![]() Za cenę ojego warszawskiego mieszkania miałabym w kielcach wypasiony dom, ale ja wolę Warszawę i mieszkanie hehehehe
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-02-08 o 13:27 |
|
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tam sama kiszońców nie lubie wiec i pewnie dlatego dzieciaki też nie jedzą . zepsutym ogórom mówie NIET !
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2011-02-08 o 13:28 |
||
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na szczęście teście nam robią kiszone ogórki i zawsze mamy swoje i idę wypić trochę soku,bo mi ochoty strasznej narobiłaś
|
|
#3464 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam kiszone kocham i masę czasu ogórkowa to była ulubiona zupa mojej córy, teraz przerzuciła się na pomidorową
Ania to zepsutej kiszonej kapuchy też nie jecie ??Marci tv wcale nie ogląda chyba że zerknie jak my oglądamy albo jak Hania ogląda - lubi muzykę z Hanna Montana, jak już się Majka kończyła hehehe Specjalnie to ja Mu nie włączam bajek bo i po co ![]() ana nie lubie Cię Ja zjadłam Maka, paczkę skitelsów i najchęniej popiłabym to sokiem z ogórków kiszonych
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-02-08 o 13:39 |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - kapuste lubie ale tylko od jednego gościa ode mnie z rynku inna mi nie pasi
lubie surówki z takiej kapusty ,, ale ogór bblllee. o małosolne też dobre ale nie kiszone
|
#3467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
sprzedałam wózek
tylko zgodziłam sie na 2 raty jeszcze podgrzewacz by mógł ktoś kupić,nie wiem po co ja go kupiłam. Cytat:
balanga Ci w głowie,a nam ogórd grill,winko....![]() Cytat:
właśnie nie wiem czemu tak jest jak ktoś czegoś nie lubi to dzieciom nie da mimo,że może im smak by pasował do tego coś co jest zdrowe,pisze tak,bo moja mama nie lubi brokuł i jak widzi,ze daje Danielkowi(który lubi je) to aż się krzywi,kiedyś mu wyskoczyły krostki i mama od razu do mnie "to na pewno od tego brokuła!"hehe Cigi z warzyw to możesz ugotować marchewkę i utrzeć z odrobiną masełka lub jeszcze groszek właśnie,brokuły ugotować(można do nich dodać łyżeczkę jogurtu natur.) buraczki (Daniel się zajada)starte na tarce. |
||
|
|
|
#3468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam stać na straży poprawnej polszczyzny to i staję: pomarańczA jest rodzaju żeńskiego- ta pomarańcza, tej pomarańczy itd. Jak widzę, że ktoś ma w sklepie np. napisaną cenę: POMARAŃCZ ileś tam ileś, to mi się aż szkoda robi. Cytat:
![]() :co nfused:coś mi się chyba obiło o oczy kiedyś, że dziecko, żeby samo się wyciszyło do snu potrzebuje właśnie ok.40 minut więc to chyba-niestety-normalne Cytat:
uffff, bo tak czytam i czytam i mysle sobie-ty niedobra ty, inne dzieci to sobie biagają po domach z jedzonkiem w lapkach, a ty gabryske to tylko w krzeselku karmisz, nawet biszkopcikiem czy chrupkiem-uf-nie jestem sama! Już Ty, bankowiec, znasz się na tym najlepiej! Marzy mi się dom też, ale wiem ,zę to kupa roboty potem z utrzymaniem i kasy również. My po kupnie tego mieszkania mamy rachunki łącznie na prawie 2,5 tysiąca MIESIĘCZNIE
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
GMYRELKA
![]() ![]() albo moja nadgorliwa...ale wole teraz jak chodzi.sama sie pieknie bawi,wszedzie gdzie chce to pojdzie i wola mniej na rece. a mnie w koncu przestal lupac kregoslupja tez uwielbiam ogorki kiszone za to w occie nie trawie ani ogorkow ani papryki ani grzybkow.my juz po spacerku.mala spi a ja zaraz obiadzic sobie podjem ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- moje dziecie w dzien zasypia sama,wkladam ja do lozeczka i wychodze...ale za to wieczorem musze siedziec i udawac,ze spie
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z ogórków najbardziej lubię taką surówkę ogórek w półplasterki,jabłko i cebulę w kostkę,dodać natkę,pieprz,cukier i odrobinę oleju Danielowi też gotuję zupkę ogórkową z marchewką tartą i koperkiem,a w zupie ogórkowej to najlepszy jest mój tż nawet moja babcia nie robi tak dobrej(chyba dodaje coś od siebie,że taka dobra bo sie uczył gotowac ode mnie a ja takiej nie zrobię)
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się dorwałam to 2 szklanki oku wypiałam i zjadłam ogórki-tż widział i zapytał czy ma podjechać po test(w ciąży zajadałam się kiszoną)
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
MROWAK a u nas laduje na podlodze...chclebek jeszcze bedzie ciumkac ale reszta ....bez komentarza.
dalam jej raz kawalek bananka.szkoda gadac....wsmarowala wszystko w dywan ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- ANAKAZAR a tak ze spokojem mowil czy z przerazeniemw oczach
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Gmyrelka;24938954]
Cytat:
bo już drugi raz piszesz o groszku,marchewce i znowu bym to zjadła.Wczoraj sobie zrobiłam i przedwczoraj też uwielbiam:ziemniaki, mielony i koniecznie marchewka z groszkiem na słodko-gęsto.
|
|
#3474 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka tż anakazar to pewnie mówił to z NADZIEJĄ W OCZACH
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Mówił całkiem poważnie.Liczy na coś,a raczej na kogoś
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
|
#3477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mrowak - a to czemu tak drogo za to mieszkanko - 2,5 tys. /m-cznie to razem z kredytem, czy jak?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
No i zamówilam taki beż czy ecruu, jak zwał tak zwał, będzie jasny, fajny był taki brązik, ale Roberto powiedział że już nie ma tego koloru w hurtowni bo on miał inną strukturę,więc wybór sam sie dokonał.
Ja mojemu robilam już zupę ogórkową, tylko około połowa tych ogórków co dla dorosłego.Bardzo mu smakowała. Tylko potem gdzieś przeczytałam że kiszonki są niedozwolone dla dzieci do 2-go roku życia, i już nie daję Jak myslicie jak mojemu małemu zapewnić jeden posiłek mleczny 2x dziennie je kaszkę, a pozatym był cyc. Tylko teraz ograniczyłam, wczoraj tylko 2 x, dzisiaj będzie tylko raz, żeby zam pokarm zanikł, jutro też raz, i od czwartku lub piątku musiałabym już zaprzestać całkowicie, bo hormony bede już brała.On nie ruszy MM z butelki, nie lubi. Jogurty to daję sporadycznie bo ma uczulenie na mleko, ale jogurty jakoś trawi. I co teraz kakao mu robić można, może by wypił jakby inaczej smakowało
|
|
#3479 |
|
Rozeznanie
|
lo matko; powalilam moje dziewcze w 10 min; a to dlatego, ze rano sobie darowalam; bo juz nie mialam czasu...
dusiaka, ale wlasnie bywa, ze ona nie spi tyle w dzien; albo, ze sie ja tyle czasu usypia; dobra poczytam sobie i zmykam ogarnac dom, zeby byc gotowa na spacer jak sie obudzi; nici z klubu malucha |
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
z parasolek to mi osobiście te sie bardzo podobają http://allegro.onet.pl/wozek-spacero...446257314.html
Tylko opinie ma różne, wiec wole poczekać na jakiś 2011. Narazie nie czuję potrzeby kupowania parasolki. Ja sporo jezdzę wózkiem (około 2-3h dziennie) i musi być wygodny na te nasze kiepskawe chodniki. Parasolki przerabialam przy Eryku i jakoś mi nie tęskno. Ale plusy to takie że lekkie i mało miejsca w bagazniku zajmują. U mnie to różnicy nie ma bo windę mam, a w kombi bagażnik spory.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

dzisiaj ją właśnie tyle tż usypiał(jezu jak mi sie nie podoba to "usypiam"zawsze się czuję jakbym szła psa uspać czy uśpić brrr)

bo mi "inne zioła" skojarzyły się z ziolami zakazanymi 

za to w occie nie trawie ani ogorkow ani papryki ani grzybkow.