|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
moniqac
mnie się wydaję że 10 tys. za remont to bardzo dużo. My zamierzamy robić remont w marcu i za malowanie mieszkania, zamurowanie jednych drzwi, zrobienie porządku z elektryką wyszło ok. 3 tys z materiałami. Najlepiej wziąć kosztorys i zobaczyć co się składa na tak dużą kwotę. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Moderatoreska
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
U mnie za prąd płacimy co miesiąc a za gaz co dwa miesiące.
Ja na razie płacę po 90zł miesięcznie za prąd , ale jak przychodzi nowe rozliczenie i ksiązeczka to zazwyczaj pierwszą ratę mam większą bo jakaś tam zawsze niedopłata jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm a ja nie mam w ogole kreski, ani milimetra ![]() słodziutko musi Twoj brzus wygladac ![]() Moze faktycznie za 2 m-cce? albo moze ogrzewanie macie na prąd i przepływowe ogrzewacze wody, płyta, zmywarka piekarnik...
![]() |
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() Cytat:
Boski avatarek, boska dzidzia ![]() Piękny profilek i ładnie widać ![]() ![]() ![]() Miłego dzionka Mamunie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakiś czas temu jechaliśmy z tż-tem autem, zapaliło się pomarańczowe światło, tż zahamował, ale zatrzymaliśmy się troszkę za sygnalizatorem - zatrzymując się delikatnie na pasach (ale 3/4 szerokości pasów była wolna). Przez pasy przechodzi staruszka z laską i *** nam tą laską o maskę (jeszcze się coś tam gderała pod nosem). A z naszej strony zero reakcji - tak nas wmurowało ![]() Cytat:
![]() A i dobrze wiedzieć, że niektóre kolory x-landerów tylko do wyczerpania zapasów - bo właśnie zastanawiamy się nad zielonym albo czerwonym. Aha -masz może jakieś nowe wieści odnośnie porodówek w 3 City? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tak oto Bronchildy gonią siusiaki ![]() ostro ![]() Cytat:
![]() ......................... ......................... ......................... ......................... .................... Wracając jeszcze do tematu majtasów po porodzie - ja po porodzie zakładałam w szpitalu zwykłe bawełniane gacie. Faktycznie jak babeczki leżały w łóżkach to zalecali wietrzyć okolice krocza i leżeć z samym wkładem, ale gdy kobieta chciała pójść do toalety to bez problemu mogła założyć majtki. Ja osobiście nie wyobrażam sobie spacerowania z samym wkładem ![]() Teraz planuję majty jednorazowe. ......................... ......................... ......................... ......................... ....................... Kasia - gratulacje Kochana ![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... Właśnie ładuję baterię do aparatu, więc później zrobię fotki ciuszków (tych, które dostałam) i wstawię. Absolutnie rozczulają mnie te małe sukienusie ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ... I w ogóle Dzień Dobry Mamuśki ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Wtajemniczenie
|
Witam kochane brzucholinki
![]() Wczoraj nie spałam wcale, a dzisiaj 12,5godz. obudziłam się o 12:40 ![]() ![]() ![]() ![]() Agus, Ania2631 gratuluję udanych wizyt ![]() ![]() Idę czytac Was dalej bo nieźle naprodukowałyście ![]() Aaaa no i dzisiaj się też dowiedziałam, że dziewczyna która mnie zastępowała w pracy i była p.o. też jest w ciąży ![]() ![]()
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
Kwiatecek ręcznie prałaś ????????????
![]() a pralka Ci się zepsuła ???????/ ja to nic ręcznie nie piorę ![]() amarcia ![]() 24kasia86 też mam takie zdjęcie bronchildy ![]() Eve1603 ![]() ![]() ja też dostałam większy rachunek za prąd niż zwykle ![]() wróciłam z miasta i padłam leżę i odpoczywam nie powiem ile wydałam ![]() ale w końcu trochę kupiłam dla małej no i Zosi też oczywiście (żeby jej smutno nie było) ![]() sobie niestety nic ![]() no to leżę dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kalorii to ja przez to Wasze gadanie o jedzeniu kupiłam sobie pączka i croissanta na drugie śniadanie. Mniam, mniam, aczkolwiek d... rośnie ![]() Ale to 2012 mamy sporo czasu ![]() U nas z prądem odwrotnie - jacyś mega oszczędni jesteśmy, bo dopiero w kwietniu musimy zapłacić, taką mamy nadpłatę! ![]() vanes To dlatego, że masz mały brzuch ![]() ![]() I kupiłam znów bodziaka ![]() ![]() I skusiłam się na chusteczki mokre pampers sensitive, któraś z Was o nich pisała... Za 21zł 4 paczki to naprawdę malutko... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Wtajemniczenie
|
może skocze do carrefoura skoro tam takie promocje ciekawe czy u nas cosik będzie
![]()
#4660 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że "przedwiośniowy" tytuł się podoba
![]() Zapachniało nam już wiosną - czas za...suwa ![]() ![]()
#4661 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale w zesżłym roku znajoma robiła remont i za robocizne za samo malowanie dwa pokoje w tym jeden mały zapłaciła 800zł i ponoc to było po znajomosci... rozwazam porzucenie mojej obecnej pracy i chyab zostane malarzem/ tapeciarzem ![]() ![]() moze ktoras mnie zatrudni bo musze dorobic ![]() Cytat:
ja mieszkam w domu estem ja i tż i tak prad 170zł za miesiac (ale mamy kuchenke na prąd i podgrzewacz do wody w kuchni na prąd) to jestem jeszcze w stanie zrozumiec choc na miesiac to to sporo na dwie osoby, ale gaz 150zł co dwa meisiace, a mamy tylko gaz w łazience! woda 80zł za miesiac i wywóz śmieci 88 zł na trzy miesiace porażka!
![]() |
#4662 |
Wtajemniczenie
|
Do wczoraj była też promocja na chusteczki z Dzidziusia, używałam przy Wiki tych sensitive z bawełną i bardzo jej odpowiadały. Za 21zł chyba było 6 paczek
#4663 |
Zakorzenienie
|
vanes dobra ta potrawka chinska musze zrobic
![]() ide sie zdrzemnac ![]()
#4664 |
Zakorzenienie
|
co do tytułów to o tap madl był boski
![]() ![]() czas nmas nagli mysle ze jutro wskoczymy w nowy wątek. masakra ![]()
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Wtajemniczenie
|
Grazin ten o tap madl był już chyba na "pociąży" i odchowalnię
#4667 |
Zakorzenienie
|
aha
![]() ![]() ![]() w takim razie ja sie zgubiłam ![]() ![]() moria gdzie jestes?? ![]()
#4668 |
Zadomowienie
|
Ja też się skusiłam na bodziaki w Carrefour. Kupiłam dwa z długim rękawkiem. Muszę się w końcu zabrać za porządki w szafach i przejrzeć rzeczy po córce. Zakopię się na pewno w tych ciuchach na kilka dni, bo tego tyle jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A my dzisiaj zaczynamy 28 tydzień ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Szwagierki córka za remont przedpokoju zapłaciła ponad 2000zł, a tylko gładź i malowanie było, a i tak nie zrobili tego dobrze, kasa wyrzucona w błoto, chcieli żeby mój tż im to zrobił, ale mój nie ma na nic czasu, a w domku z remontem musi się spieszyć. Co do prądu to ja mam tylko podgrzewacz wody w kuchni, ale mały 10litrowy, no i wiadomo inne sprzety a 90zł miesięcznie, kuchenkę mam na gaz, jak i również wodę w łazience i 130zł na dwa miesiące i w sumie tak jest na dwie osoby ja i synal bo męża większośc roku nie ma w domu, wodę płacę w czynszu, a rozliczenie mam co kwartał przeważnie jest troszkę zwrotu, a czynsz płacę 396zł za 40m mieszkanko więc nie mało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
Ale mi się kręci w głowie
![]() ![]() Chyba muszę się położyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny! Nadrabiam i nadrabiam i nie daje rady. No ale doszłam do końca.
Jakoś ostatnio kiepsko się czuje, jakas depesja mnie łapie czy co? Ciągle siedze albo leże, bo jak zaczne coś robić to jest mi ciężko, czasem słabo i czasem boli mnie trochę brzuch. Już nie moge patrzeć na ten bałagan, ale z drugiej strony nawet nie chce mi sie nic robić. Nawet nic sobie do zjedzenia nie zrobiłam. I nawet pisać już nie mam siły, ani zrobić zdjęcia, jak wam obiecałam. TZ albo w pracy, albo śpi, albo gdzieś łazi i nie ma go w domu, a ja tak siedze sama (ale za to brudzi za dwóch). Dzidzia mnie kopie raz wysoko, raz nisko (tak jak pisałyście, na samym dole, aż kłuje), czasem z boku, a czasem z dwóch stron na raz (chyba że mi tylko się wydaje). Ale ostatnio chyba słabiej. Już nie pamiętam co pisałyście... Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt i dziewczynek. Jeśli chodzi o Kasie86 to tak myślałam że będzie dziewczynka. Moniqac trzymaj się i wypoczywaj jak lekarz kazał! A co do tego remontu to się nie znam, ale te 10 tys to wydaje mi się dużo. A jeszcze tak ostatnio się zastanawiałam w co ubrać malutkie dziecko np. wychodząc ze szpitala i później, bo maj moze być chłodny. Myślałam o czymś takim, ale nie wiem, moze to za cienkie?A moze za grube? http://allegro.pl/arpi-cieply-kombin...441043328.html http://allegro.pl/68-misiowy-kombine...448937194.html
![]() |
#4673 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka też to zauważyłam! Tygodnie mijają coraz szybciej. Kto skrócił dobę ja się pytam?!?!?!
#4674 |
Zakorzenienie
|
jutro na 10 idę do gina sprawdzić co z tą moją szyjką
![]() oby były nadal pożądne 3 cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Wtajemniczenie
|
listopadowa dodaj jeszcze szalejące ciśnienie i wiatr! Ja zawsze czuję się przy takich powiewach źle , położyłam się - troszkę przeszło. Polecam
#4676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
migotka03
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
Andziot
moj maly diabel poszedl spac ![]() ![]() ![]() Jakos nie moge wpasc w rytm ani za tematami nadazyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Wtajemniczenie
|
andziot będzie 4,5cm
![]() Przypomniało mi się, jak byłam w styczniu u endokrynologa i ten do mnie : proszę się położyć, zrobimy usg szyjki. A ja mu na to - pokazując oczywiście paluchem miejsce pod brzuchem - że usg szyjki się przyda, bo mi tutaj jakieś wole duże wyrosło ![]()
#4680 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() U nas przedwiośnie za oknem, a mój wstrętny katar ![]() ![]() Nie mam temperatury, nic mnie nie boli, a tu taka wątpliwa atrakcja ![]() Miałam dzisiaj jechać do Katowic do endo, ale przełożyłam wizytę, aby się nie męczyć ( to w końcu 50 km w jedną stronę ). Nie mam wyrzutów sumienia, bo mam TSH w normie, a jeszcze dla spokojności powtórzę badanie w poniedziałek. Piotruś wierci się niemiłosiernie, raz po raz nokautując moją bronchildę ![]() Gdy mój TŻ usłyszał o bronchildzie, to popłakał się ze śmiechu. A tak a propos, kto to w ogóle wymyślił?? Nagroda się należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.