Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 22:47   #2101
sylvia_doll
CORELIPS

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

WOW, Ty to jesteś dopiero =*.*=
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-07, 23:05   #2102
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
WOW, Ty to jesteś dopiero =*.*=
Autorskie mieszanki czasem skutkują - z tą chyba zacznę dłuższą przygodę
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 07:08   #2103
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Czy dobrze rozumiem - proteiny to ziołowe odżywki, psikadła, szampony?
Kurcze no poczytaj troche wstecz bo zadajesz pytanie na które odpowiedzi już padały. Dziewczyny przedtem się na ciebie wkurzały a ja też zaczynam tracić już cierpliwość pomimo tego że często się tu nie udzielam ale jednak podczytuje codziennie.
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 07:29   #2104
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Dziś to dałam czadu maskowego mieszanka autorska:
gloria maska + miód + isana hair kuracja intensywna + isana kuracja jedwabna + nafta..

Efekt bardzo dobry, ale Gloria wyleci, bo ma konserwant, którego podejrzewam o problemy z skalpem. Zamienię na mlecznego kallosa lub carottę.

Teraz chyba wypróbuję jak kupię Mypę i jej masło shea - dodawać będę do odżywki
A nie jest to wina Isany, bo coś mi się kojarzy,że ma coś podrażniającego w składzie, więc może to nie gloria jest winowajcą.
Mnie gloria nigdy nie podrażniła, a mam dość wrażliwy skalp i jest 1 z trzech odżywek,które mogę używać .
Isana ma chyba polyquaternium i na bank od tego mam swędzawkę.
Stary 2011-02-08, 08:49   #2105
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
A nie jest to wina Isany, bo coś mi się kojarzy,że ma coś podrażniającego w składzie, więc może to nie gloria jest winowajcą.
Mnie gloria nigdy nie podrażniła, a mam dość wrażliwy skalp i jest 1 z trzech odżywek,które mogę używać .
Isana ma chyba polyquaternium i na bank od tego mam swędzawkę.
Gloria zawiera to - Bromonitropropandiol - to jest mój główny wróg w kosmetykach i od niej mam swędzawkę

Jedwab zostaje - jest czysty

Isana jest czysta - sprawdziłam - tu jest maseczka - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1109 - analza składu przez kręcone

A to jest moja odżywka - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=74 czysta w 100% zgodna z CG

W KWC jest tylko intensiv i jedwabna (nie wiem dlaczego oceniłam pierwszą - z rozpędu chyba) i może dlatego tak sądzisz.

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-02-08 o 08:50
Stary 2011-02-08, 08:56   #2106
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Gloria zawiera to - Bromonitropropandiol - to jest mój główny wróg w kosmetykach i od niej mam swędzawkę

Jedwab zostaje - jest czysty

Isana jest czysta - sprawdziłam - tu jest maseczka - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1109 - analza składu przez kręcone

A to jest moja odżywka - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=74 czysta w 100% zgodna z CG

W KWC jest tylko intensiv i jedwabna (nie wiem dlaczego oceniłam pierwszą - z rozpędu chyba) i może dlatego tak sądzisz.

Jasne. Myślałam,że to te Isany z PQ. To się w takim razie poddaję. Nie wiem co to może być.
Stary 2011-02-08, 09:41   #2107
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Jasne. Myślałam,że to te Isany z PQ. To się w takim razie poddaję. Nie wiem co to może być.
Gloria - Bromek znowu mi na łbie zrobił kuku (nie czytać nasz prezydent - bromek czyli bromonitropropanediol - takie pieszczotliwe określenie na tego drania ) Przez niego prawie 3/4 ziai mnie nie lubi (poza serią oliwkową)

Edytowane przez 201605090956
Czas edycji: 2011-02-08 o 10:54 Powód: w ramach wyjaśnienia
Stary 2011-02-08, 09:50   #2108
MaccaBraa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ;*
tak jak Wy marzę opięknych długich i zdrowych włosach. Większości z Was już się to udało - zazdroszczę Moje włosy są z natury cienkie i delikatne, przyklapnięte. Jeżeli są dłuższe niż kawałek za ramie to wgl nie chcą się układać. Ale postanowiłam walczyć z tym i mimo wszystko zapuścić włoski i poprawić ich kondycję Zaczęłam od tego że zmieniłam szampon na taki z czarnej rzepy - Pollena Malwa bodajże. Odżywkę kupiłam wczoraj - Joanna, Z apteczki babuni odżywka jajeczna. Właśnie siedzę z mokrymi włoskami i niesamowicie pachną po tej odżywce Oprócz tego zamówiłam sobie Olej kokosowy Vatiki, zamierzam regularnie go używać. Sporo naczytałam się tu na Wizażu o olejowaniu, więc muszę spróbować Maseczki robię 3 razy w tygodniu, głównie jest to nafta + żółtko + olejek rycynowy + sok z cytryny. I działam również od środka, czyli łykam codziennie pokrzywę w tabletkach. Czekam aż moje włosy wrócą do naturalnego koloru i nie chce ich narazie katować farbowaniem. Moje końcówki są w opłakanym stanie. Jest to wina tego że niestety codziennie muszę używać suszarki, bo myję głowę codziennie rano Dlatego gdy tylko nadchodzi weekend czy jakiekolwiek dni wolne od szkoły, pozwalam włoskom żeby wyschły same.

Ale mam do Was pytanie. Moje włoski są teraz pocieniowane z grzywką na bok. Zauważyłam od jakiegoś czasu że po jednej stronie włosy się przerzedziły. Przez to cały czas wystaje mi jedno ucho Czy to wina tego że mam przedziałek cały czas po jednej stronie? Bardzo proszę o odpowiedź ;** Pozdrawiam wszystkie włosomaniaczki ;**
MaccaBraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 10:51   #2109
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MaccaBraa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ;*
tak jak Wy marzę opięknych długich i zdrowych włosach. Większości z Was już się to udało - zazdroszczę Moje włosy są z natury cienkie i delikatne, przyklapnięte. Jeżeli są dłuższe niż kawałek za ramie to wgl nie chcą się układać. Ale postanowiłam walczyć z tym i mimo wszystko zapuścić włoski i poprawić ich kondycję Zaczęłam od tego że zmieniłam szampon na taki z czarnej rzepy - Pollena Malwa bodajże. Odżywkę kupiłam wczoraj - Joanna, Z apteczki babuni odżywka jajeczna. Właśnie siedzę z mokrymi włoskami i niesamowicie pachną po tej odżywce Oprócz tego zamówiłam sobie Olej kokosowy Vatiki, zamierzam regularnie go używać. Sporo naczytałam się tu na Wizażu o olejowaniu, więc muszę spróbować Maseczki robię 3 razy w tygodniu, głównie jest to nafta + żółtko + olejek rycynowy + sok z cytryny. I działam również od środka, czyli łykam codziennie pokrzywę w tabletkach. Czekam aż moje włosy wrócą do naturalnego koloru i nie chce ich narazie katować farbowaniem. Moje końcówki są w opłakanym stanie. Jest to wina tego że niestety codziennie muszę używać suszarki, bo myję głowę codziennie rano Dlatego gdy tylko nadchodzi weekend czy jakiekolwiek dni wolne od szkoły, pozwalam włoskom żeby wyschły same.

Ale mam do Was pytanie. Moje włoski są teraz pocieniowane z grzywką na bok. Zauważyłam od jakiegoś czasu że po jednej stronie włosy się przerzedziły. Przez to cały czas wystaje mi jedno ucho Czy to wina tego że mam przedziałek cały czas po jednej stronie? Bardzo proszę o odpowiedź ;** Pozdrawiam wszystkie włosomaniaczki ;**
Słońce, to nie od przedziałka. Ja mam po tej samej stronie od wieelu lat . I wcale nie musisz suszyć włosów codziennie. Możesz umyć po południu wyschną do wieczora i wtedy iść spać. Suszarka katuje przeraźliwie wlosy.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 10:57   #2110
201605090956
Konto usunięte

Obecnie po wyeliminowaniu Aloesowego NaturVitala (niestety znowu jakiś coś ma) i psikacza od Waxa - będę w 100% CG - i wszystko będzie zgodne. I gloria idzie pa pa.

Jedynie szukam psikacza - ale bez quantenium, bromonitropropanediol, urea, alko, silkonów, i pq - zna ktoś takie coś? Takiego na proteinach - moje włoski je bardzo lubią.
Stary 2011-02-08, 11:10   #2111
ksiegowa10
Rozeznanie

Dziewczyny w Lidlu dzisiaj kupiłam Żel Aloesowy Marki Cień 98 % za cenę 8,99 zł
ksiegowa10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 11:16   #2112
gimli666
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ksiegowa10 Pokaż wiadomość
Też go mam i sobie chwalę.
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:33   #2113
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witam. Mam ogroooooooooooomna prosbę do Was! mam wlosy blond i strasznie mi sie krusza i wgl wypadaja.! uzywam przeroznych odzywek, rozjasniam wlosy u fryjera, ale ciagle sa takie cienkie i slabe, ale zrezygnowac z rozjasniania nie da rady. moze podpowiecie mi jak pomoc moim wlosom.? czytam forum wasze ale tyle tego ze sie gubie, wiec dlatego pytam!

czekam niecierpliwie za odpowiedzia
no wiec tak tez mam rozjasniane wlosy u fryz i nic mi sie nie kruszy juz od 7 lat stad moje pytanie czym ci ona to robi
to ze uzywasz rozne odzywki to pewnie za malo i zalezy jakie bo jak dove czy pantene to zapomnij o zdrowych wlosach
mi pomaga czeste 2 razy w tyg olejowanie i trzymam taki olej najkrocej noc a najdluzej dwa dni
czy rozjasniasz ciagle cale wlosy czy tylko odrost??????
Stary 2011-02-08, 11:35   #2114
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
no wiec tak tez mam rozjasniane wlosy u fryz i nic mi sie nie kruszy juz od 7 lat stad moje pytanie czym ci ona to robi
to ze uzywasz rozne odzywki to pewnie za malo i zalezy jakie bo jak dove czy pantene to zapomnij o zdrowych wlosach
mi pomaga czeste 2 razy w tyg olejowanie i trzymam taki olej najkrocej noc a najdluzej dwa dni
czy rozjasniasz ciagle cale wlosy czy tylko odrost??????
rozjasnia mi takim niebieskim nie mam pojecia nazwy tego. wlosy odzywke mam z kallosa, jedwab z proteinami. plus serum kallosa.
olejowanie.? jak sie nazywa dokladnie bo bym chciala zakupic , skoro pomaga. a wlosy robi mi tylko odrosty,

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:41   #2115
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
rozjasnia mi takim niebieskim nie mam pojecia nazwy tego. wlosy odzywke mam z kallosa, jedwab z proteinami. plus serum kallosa.
olejowanie.? jak sie nazywa dokladnie bo bym chciala zakupic , skoro pomaga. a wlosy robi mi tylko odrosty,
jesli ona ci rozjasnia samym rozjasniaczem to wiej od niej i nie chodz tam wiecej
olejowanie olejem np migdalowym kokosowym winogronowym ...jest watek z olejami gdzie zadalas rowniez to samo pytanie wiec moze poczytaj go troche a bedziesz wiedziala o co chodzi z tymi olejami
Stary 2011-02-08, 11:42   #2116
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
jesli ona ci rozjasnia samym rozjasniaczem to wiej od niej i nie chodz tam wiecej
olejowanie olejem np migdalowym kokosowym winogronowym ...jest watek z olejami gdzie zadalas rowniez to samo pytanie wiec moze poczytaj go troche a bedziesz wiedziala o co chodzi z tymi olejami
spoko

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:16   #2117
wkapeluszu
Raczkowanie

kupiłam sobie wczoraj balsam nawilżająco-regenerujący z apteczki babuni, użyłam dzisiaj rano i muszę Wam powiedzieć, że moje włosy są po nim lśniące i mięciutkie, a taki efekt zazwyczaj mi nie wychodził bez użycia zimnego nawiewu z suszarki... chyba się skuszę na inne produkty z apteczki

Edytowane przez wkapeluszu
Czas edycji: 2011-02-08 o 12:18
wkapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:23   #2118
Asia19x
Zakorzenienie

O tak, balsam regenerująco-nawilż. jest naprawdę świetny
Ja po myciu nakładam sporą porcję bez spłukiwania i suszę. Włosy są świetne Z resztą Joanna z AB ma świetne produkty - zwłaszcza seria jajeczna, cud, miód i orzeszki, uwielbiam

Ostatnio w Biedrze była promocja, zestaw Dove (biały, nowy), duży szampon +odżywka za 13zł, moje włosy bardzo polubiły te produkty, co jakis czas będę sobie myć nim kudły i nakładać odżywkę, krzywdy nie zrobi

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:32   #2119
majreg
Wtajemniczenie

Ten żel aloesowy też muszę nabyć koniecznie, bo skończyła mi się paloma .
Ja dziś miałam na głowie 3 godz. pudry neem, makę i ecliptę, wymieszane z wodą,żółtkiem i miodem. Umyłam tylko glorią, bo wczoraj był szampon i spłukałam zimną wodą z octem jabłkowym. Suszę bez suszarki i zobaczę co będzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 13:05   #2120
petrol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
Ja stosowałam tatarak, ale tylko zewnętrznie. Nie wyobrażam sobie tego wypić :/ petrol za jakiś czasie daj nam znać o efektach

Jasne, że dam znać

Dziś koleżanka, której dawno nie widziałam, przywitała mnie tekstem: "OOOOO ściełaś włosy" Załamać się można.....
petrol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:24   #2121
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez petrol Pokaż wiadomość
Jasne, że dam znać

Dziś koleżanka, której dawno nie widziałam, przywitała mnie tekstem: "OOOOO ściełaś włosy" Załamać się można.....
Hej petrol czy ja dobrze widzę Gahanka w awatarze? skąd przybywasz powiedz
Żel Aloesowy Marki Cień 98 % za cenę 8,99 zł ??? Ja też chcę, czemu Lidl tak daleko

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-02-08 o 13:26
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:38   #2122
myszka2020
Zakorzenienie

O żesz, a czemu ja wcześniej nie widziałam tego tematu i poprzednich części, muszę nadrobić Witam kochane kobietki i dołączam do Was

A tymczasem się troszkę pochwalę Dzięki wizażowi moja walka o zdrowe i piękne włosy przynosi efekty Włoski olejuję, pielęgnuję, nawilżam i dopieszczam

Poszalałam ostatnio i kupiłam dużą butlę 420 ml oleju jojoba (miałam kiedyś małą i kocham ten olej, nic tak nie nabłyszcza włosów, jak on), do tego nierafinowany olej kokosowy (mam jeszcze rafinowany, ale on nie pachnie, a ja kocham kokosowy zapach) i olej ze słodkich migdałów.
Bardzo lubię też rycynowy, choć dość ciężko mi go zmyć, ale daję radę

Na 1 zdjęciu moje włosy z przełomu 2009/2010, były straszne, codziennie prostowane, no masakra jakaś , a na 2 zdjęciu włoski obecnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2009-2010.jpg (22,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28.01. mypa shea.jpg (48,9 KB, 50 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:42   #2123
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
O żesz, a czemu ja wcześniej nie widziałam tego tematu i poprzednich części, muszę nadrobić Witam kochane kobietki i dołączam do Was

A tymczasem się troszkę pochwalę Dzięki wizażowi moja walka o zdrowe i piękne włosy przynosi efekty Włoski olejuję, pielęgnuję, nawilżam i dopieszczam

Poszalałam ostatnio i kupiłam dużą butlę 420 ml oleju jojoba (miałam kiedyś małą i kocham ten olej, nic tak nie nabłyszcza włosów, jak on), do tego nierafinowany olej kokosowy (mam jeszcze rafinowany, ale on nie pachnie, a ja kocham kokosowy zapach) i olej ze słodkich migdałów.

Na 1 zdjęciu moje włosy z przełomu 2009/2010, były straszne, codziennie prostowane, no masakra jakaś , a na 2 zdjęciu włoski obecnie
Zmiana jest przeogromna ciekawe kiedy moje będą choc trochę przypominac Twoje, zauważyłam że im mam dłuższe włosy tym skręt jest lepszy.

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:48   #2124
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Zmiana jest przeogromna ciekawe kiedy moje będą choc trochę przypominac Twoje, zauważyłam że im mam dłuższe włosy tym skręt jest lepszy.
A dziękuję Ja też mam takie włoski, im dłuższe, tym lepiej falują, bo obcięciu ponad 10cm przez pewien czas bardzo słabo falowały, teraz już jest dobrze
Stary 2011-02-08, 13:58   #2125
perelka_np
Zadomowienie

Cytat:
A dziękuję Ja też mam takie włoski, im dłuższe, tym lepiej falują, bo obcięciu ponad 10cm przez pewien czas bardzo słabo falowały, teraz już jest dobrze
No właśnie w tym tygodniu idę do fryzjera obciąć na równo do linii uszu bo przez wypadanie które trwało od jesieni strasznie mi się przerzedziły i bardziej przypominają firankę niż włosy i znowu będzie trzeba zapuszczać

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Stary 2011-02-08, 14:01   #2126
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
No właśnie w tym tygodniu idę do fryzjera obciąć na równo do linii uszu bo przez wypadanie które trwało od jesieni strasznie mi się przerzedziły i bardziej przypominają firankę niż włosy i znowu będzie trzeba zapuszczać
Oj bidusiu Mi na szczęście tej jesieni wypadały w normie, teraz wypada bardzo mało, tak normalnie ileś tam dziennie, ale kilka lat temu potrafiły w czasie mycia małe kępki wypadać wręcz.
Stary 2011-02-08, 14:09   #2127
perelka_np
Zadomowienie

Cytat:
Oj bidusiu Mi na szczęście tej jesieni wypadały w normie, teraz wypada bardzo mało, tak normalnie ileś tam dziennie, ale kilka lat temu potrafiły w czasie mycia małe kępki wypadać wręcz.
U mnie w tym roku sytuacje pogorszyła jeszcze niedoczynność tarczycy ale na szczęście już po wszystkim tylko zal mi tych moich włosów, no ale są plusy tego ciecia bo przynajmniej je wyrównam i pozbędę się pozostałości cieniowania

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Stary 2011-02-08, 14:12   #2128
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Jedynie szukam psikacza - ale bez quantenium, bromonitropropanediol, urea, alko, silkonów, i pq - zna ktoś takie coś? Takiego na proteinach - moje włoski je bardzo lubią.
Hm, chyba prościej Ci będzie samej coś ukręcić, bo znaleźć psikacza bez silikonów będzie bardzo trudno

Cytat:
Napisane przez ksiegowa10 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez gimli666 Pokaż wiadomość
Też go mam i sobie chwalę.
Czemu koło mnie nie ma Lidla?!

Cytat:

Wow, świetna zmiana, gratulacje

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:18   #2129
pati0111
Rozeznanie

Cytat:

U mnie zauważyłam ostatnio to samo. Efekt stosowania szamponu herbal care, psikania woda brzozowa.
Ja nie polecam psikania włosów wodą brzozową , bo właśnie od niej mogą być suche włosy (zawiera alkohol)
pati0111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:20   #2130
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaccaBraa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ;*

Po pierwsze podciąć zniszczone końcówki !!

Ja swego czasu nosiłam przedziałek kilka lat po tej samej stronie i włosy w tym miejscu bardzo mi się przerzedziły. Od pół roku nosze przedziałek po drugiej stronie, ale nie wiem co zrobić żeby tamto przerzedzenie zniknęło. To znaczy nowe włosy urosły czy coś.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości