Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-07, 21:54   #1051
Dilayla
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
cześć
djerba, julka macie przepiękne córki a kropka przystojnego synka
iza za raczkowanie
lea to dobrze, że to tylko 3-dniówka, zdrówka dla was wszystkich
djerba trzymam za małża
szaja kupa roboty ale jaka potem satysfakcja
margo a nie możesz przełożyc Ewci przodem do ciebie? może czułaby się bardziej komfortowo? bo gazy to może mieć też od płakania
bydgoś zdrówka dla Łukasza i pieska
dilayla to teraz na następny prezent dostaniesz kupony/bony na wywoływanie zdjęć

bałagan u nas taki sam, zabawki sprzątamy dopiero jak mały pójdzie spać bo wcześniej nie ma sensu, blender mam brauna i jestem bardzo zadowolona
przenieśliśmy się do nowego fotelika, syncio zadowoly a mi tak jakoś dziwnie, że on tak wysoko
Wiktor jak na razie opanował jedno słowo : ne (świadomie)
no,no gdyby na to wpadli to byłoby super......a tymczasem nawet nie rozpakuje bo wszystkie fotki w kompie
a do fotelika szybko sie przyzwyczaisz..ja sie ucieszylam na zmianebo jak jezdzil w tym pierwszym t z tylu ,i ja zawsze z tyłu z nim...co by (czy coby?)pozabawiac w razie płaczu ..teraz juz sm sobie siedzi z tyłu,podziwia widoki i towarzstwo mu nie potrzebne

[QUOTE=evean;24926863]też aktualnie używamy smoka z żyrafką

ale rozpierducha jeszcze moc roboty przed wami ,nie zazdroszczę, dopiero co wykańczliśmy nasze mieszkanie i wiem czym to pachnie
więc na mnie nie licz

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

U nas też-patrz foto.

QUOTE]

Olcia jest bosska zakochałam się też mam taką kulę hulę i podobnie asekuracyjnie obkładam Ola poduchami

cześć dziewoje
u mnie dzis dzień gotowania narobiłam obiadków i deserków na cały tydzień
w związku z tym że Olo uczulony na marchew to zaczęłam na całego sama gotować - dziś serwowałam ziemniaczki z cukinią i kaszą jaglaną, i zupkę brokułową - oba dania z indykiem a na deser jabłko i gruszka albo jabłko -banan wszystko zawekowałam i już

u nas cieplutko i nawet lekka mżawka nie przeszkadzała w spacerku
mamy tez drugą dolną jedynkę i dopiero teraz zaczął się ślinić
dość dziwnie bo po wszystkim chyba że się mylę pisząc wszystko

Djerba zdjątka cudne
blender mam brauna 600 watt jestem mega zadowolona używam też innych przystawek i mogę polecić

Bydgoś zdrówka życzę

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

araczki jestem rozczarowana fryzurką Malwinki gdzie jej radosny nieład???? a tak na serio jest śliczna
ja to albo jestem jakas inna albo niedorobiona....nie wiem o co chozi z wekowaniemjak mam to zrobic...moze na youtubie jakis filmik sie znajdziealbo jakas instrukcja krok po koku od kolezanek wizazanek......wszyscy dookola mnie zawsze gadali,że z wekami to tyle roboty..itd ..a w sumie tez wolalabym zrobic wiecej niz codziennie tracic czas na pitu pitu malych porcji obiadku i deserku..męczące to to...lepiej zmęczyc sie raz ,konkretnie i widziec efektktos pomoze

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 07:46   #1052
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Ja podziękuję.
Przerabiałam ten temat w czerwcu, gdy kupiliśmy mieszkanie.

A tu: Brunowy bajzel
akuku
łajza
Bajzelek miły dla mego oka.

Akuku super.

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Dziękujemy za komplementa i pocieszenia odnośnie burdeliku.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Nie zrobiłam wczoraj fot bucika, bo nie było jak i kiedy.

Młody był niedospany, gdy przyszłam, więc wydarłam z nim na spacer. Dospał 16:30-17:00.
Potem wspólna kąpiel, żeby nie było cyrkowania...
I do 20:20 mnie męczył.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 07:52   #1053
Silpe
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24925200]Dla odmiany - fotki mieszkania, któe obecnie wygląda DUŻO gorzej plac budowy. ma-sa-kra. Tylko okna mamy wymienione, tynki skute, w części pokoi położone płyty k-g. Piec wyburzony, teraz koza tam stoi, coby choć palce nie zamarzały przy pracy.

jeśli któraś się nudzi, zapraszam do remontu [/QUOTE]

Jezuu ktoś tam mieszkał masakra - a te wzorki na ścianie przypominają mi moje baaaaaaaardzo wczesne dziecinstwo

Cytat:

Ja dzis studiowałam Photo shopa i nawet jednego zdjęcia mi się nie udało przerobić a na koniec jeszcze mi sie coś zablokowało i już doopa.
Fajne foto co chcesz i kule hule macie - jest fajna tylko nie ma jak jej ugryzc

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
Ja podziękuję.
Przerabiałam ten temat w czerwcu, gdy kupiliśmy mieszkanie.

A tu: Brunowy bajzel
akuku
łajza
Jeju jak on poważnie wygląda

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 08:33   #1054
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
margo a nie możesz przełożyc Ewci przodem do ciebie? może czułaby się bardziej komfortowo? bo gazy to może mieć też od płakania
w xlanderze to se ne da...

u nas fajna nocka - 2 karmienia - 0.0 i 4.30. sen do 6.50 i teraz już pierwsza drzemka.

dziś wyjątkowo idę na 12 do pracy, tatuś będzie siedział z córcią, a po południu przychodzą znajomi z 2-miesięcznym Rafałkiem.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 08:41   #1055
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

8 miechów nam stuknęło. ależ ten czas zapiernicza.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:22   #1056
Curly81
Wtajemniczenie

Hej

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24932956]8 miechów nam stuknęło. ależ ten czas zapiernicza. [/QUOTE]
Gratulacje!

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
ja to albo jestem jakas inna albo niedorobiona....nie wiem o co chozi z wekowaniemjak mam to zrobic...moze na youtubie jakis filmik sie znajdziealbo jakas instrukcja krok po koku od kolezanek wizazanek......wszyscy dookola mnie zawsze gadali,że z wekami to tyle roboty..itd ..a w sumie tez wolalabym zrobic wiecej niz codziennie tracic czas na pitu pitu malych porcji obiadku i deserku..męczące to to...lepiej zmęczyc sie raz ,konkretnie i widziec efektktos pomoze
Podpinam się pod pytanie...no właśnie ktoś może krok po kroku pomóc jak się robi weki?też się przymierzam do robienia,nigdy nie widziałam i nie robiłam,nie chce zmarnowac surówca....

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
też
------------------------------------------------------------------
a ja po zakupach.Zamówiłam bujaczkę na allegro bo w żadnym sklepie nie było
Za to kupiliśmy krzesło do karmienia.Czy któraś z was ma taki model?
Jeśli tak to proszę o opinie
Ja nie mam takiego ale moja koleżanka ma i mówi,ze krzesełko jest fajne...

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24925200]Dla odmiany - fotki mieszkania, któe obecnie wygląda DUŻO gorzej plac budowy. ma-sa-kra. Tylko okna mamy wymienione, tynki skute, w części pokoi położone płyty k-g. Piec wyburzony, teraz koza tam stoi, coby choć palce nie zamarzały przy pracy.

Omg,ale widokDużo roboty trzeba będzie tam włożyć..

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 09:51   #1057
evean
Raczkowanie

Cytat:

ja robię tak -gotową zupkę lub deserek pakuję w słoiczki na ciepło jeszcze i dokładnie zamykam- słoiczki po sklepowych obiadkach- one nie maja gwintu tylko gumkę w środku więc trzeba dokładnie docisnąć wstawiam wszystkie do gara wlewam wody tak trochę ponad połowę wysokości słoiczków gotuję na małym ogniu pod przykryciem i jak woda zacznie wrzeć - ma to robić delikatnie -to jeszcze tak z 10 min pasteryzuję wyłączam i już jak trochę ostygną to stawiam do góry dnem aż do całkowitego ostyginięcia i woala zazwyczaj zamyka mi się 90 procent bo te zakrętki trochę inne są ale normalne słoiki to zawsze się zamykają

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24932956]8 miechów nam stuknęło. ależ ten czas zapiernicza. [/QUOTE]

hurra sto lat!!! niezły facet już nie? a dopiero co na porodówkę cię wieźli

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 09:51   #1058
kropka75
Zakorzenienie

Gratulacjonen.

Stary 2011-02-08, 09:55   #1059
kropka75
Zakorzenienie

To ja Wam pokażę co sama zastałam 6 lat temu.

/To wersja light. Mocniejszych wrażeń, typu larwy much za boazerią w przedpokoju nie fotografowałam. /
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (105,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (84,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (113,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (116,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 005.jpg (97,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 006.jpg (123,1 KB, 31 załadowań)

Stary 2011-02-08, 09:55   #1060
araczki
Zadomowienie

lo matko! Roboty full ale jak bedzie zrobione to bedzie piknie.
Kiedys mieszkala tam ta staruszka, o ktorej wspominalas?

Cytat:
U nas też-patrz foto.
sliczna ta Twoja mala

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
za to z pozytywów - Ewcia asekurowana przez moją mamę kilka razy z siedzenia na puzzlach podniosła się przy stoliku i skrzyni z zabawkami na proste nóżki
brawa

Cytat:
Napisane przez evean Pokaż wiadomość
araczki jestem rozczarowana fryzurką Malwinki gdzie jej radosny nieład???? a tak na serio jest śliczna

czasami jeszcze jej stercza, rano np. albo przed wyjsciem na dwor bo pozniej czapka przyklapi

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
teraz Szczepanek ma chyba ciężkie ząbkowanie, ślini się makabrycznie, non stop gryzie a temperatura od 37-38... mam tylko nadzieje, ze to nie żadna infekcja. Przez ostatnie dwa dni chodziłam spać o 21, takam padnięta, dziś niestety musiałam ogarnąć chatę i już ta godzina.
niech wylaza juz zabki Szczepankowi a temperatura sie obniza

OOOO, gratulacje
Zapiernicza, zapiernicza ...

___
Dziewczyny u nas chyba jakas kara boska, snieg sypie od nocy, do samochodu sie dostac nie moglam. Pozniej wyjechac bo sie zakopalam. Jak mi sie udalo okazalo sie, ze na zajeciach muzycznych, na ktore jechalysmy nie ma nikogo. Tam tez sie zakopalam bo to taka mala uliczka. Gdzie sie porywalam tym moim pierdzielkiem na taki snieg. Juz mialam brac Malvine na lapy i szorowac do domu z buta ale jakis pan mi pomog. Wyszedl z domu i pchal mnie az wypchal. Nie ma szans abym przepchala sie wozkiem do drogi dopoki sasiad nie odsniezy (jego kolej). Pies bedzie dzisiaj sikal w kiblu

A Malviska ma jeszcez czupurka:

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2011-02-11 o 07:50
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 10:01   #1061
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

/To wersja light. Mocniejszych wrażeń, typu larwy much za boazerią w przedpokoju nie fotografowałam. /
Rany, tam ktos mieszkal?
Straszne i niesamowite..larwy...:brz ydal:

körö körö kirkkoon

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 10:07   #1062
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas chyba jakas kara boska, snieg sypie od nocy, do samochodu sie dostac nie moglam. Pozniej wyjechac bo sie zakopalam. Jak mi sie udalo okazalo sie, ze na zajeciach muzycznych, na ktore jechalysmy nie ma nikogo. Tam tez sie zakopalam bo to taka mala uliczka. Gdzie sie porywalam tym moim pierdzielkiem na taki snieg. Juz mialam brac Malvine na lapy i szorowac do domu z buta ale jakis pan mi pomog. Wyszedl z domu i pchal mnie az wypchal. Nie ma szans abym przepchala sie wozkiem do drogi dopoki sasiad nie odsniezy (jego kolej). Pies bedzie dzisiaj sikal w kiblu

Pikna jest. Naelektryzowane masz dziecko.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Rany, tam ktos mieszkal?
Straszne i niesamowite..larwy...:brz ydal:
Tak, starszy pan. Mający notabene rodzinę w tym samym mieście. Córka sobie o nim przypomniała, jak ją policja znalazła, bo ojciec zmarł. Gdzie stary nie pamiętała, ale gdzie iść do sądu o spadek to już tak...
Mieszkanie kupiłam od niej. Ogłoszenie dała w tydzień po założeniu sprawy spadkowej, tak jej się kasa paliła... 4 miechy remontowałam nie swoje czekając na papiery z sądu.

Stary 2011-02-08, 10:12   #1063
araczki
Zadomowienie

Cos czulam, ze to taka historia. Niestety smutna.

Ale mieszkanie macie teraz super

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2011-02-08 o 10:13
Stary 2011-02-08, 10:43   #1064
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Witajcie.
Dziękuję za troskę o moich chorowitków
Pies leży w kołnierzu hiszpańskim w pokoju. Z rany wystaje mu dren, z którego coś kapie młoda ma zakaz wstępu do salonu więc bawimy się gnieżdżąc w sypialni I tak 7 dni. Chyba se w łeb strzelę. Do pokoju Łukasza też zakaz wstępu, bo tam zarazki Psu jeszcze codziennie w klinice będą przepłukiwać to miejsce po ropniu. Mąż będzie z nim jeździł po pracy.

szaja, kropka, niezłe warunki zastałyście. Najlepsze są z takich miejsc fotki "przed i po ".

lea, za kolejny miesiąc

araczki, Malwinka śliczna...... i ta fryzurka

Ja wekuję tak: gorącą potrawę wsadzam do słoików, zamykam i odstawiam. Później patrze, czy zakrętki wessało i do lodówki.

julka, oj masz niejadka w domu. Współczuję. Ja też jako dziecko bylam straszny niejadek, a teraz dobrze wyglądam Wiem, jest stres dla rodzica, ale głowa do góry, to pewnie okres przejściowy

U Was tez tak mocno wieje? Normalnie ptaki latać nie mogą

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:22   #1065
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Też

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 11:43   #1066
julka910
Zakorzenienie

Malwinka cudowna

My mamy kiepską noc... poza nie jedzeniem pojawiła się biegunka i bóle brzuszka. Godzinę temu byłam u lekarza, teraz Mała śpi.. W nocy zmieniłam jej pieluszkę chyba ze 30 razy nad ranem troszkę lepiej ale też było przewijanie. Zasnęła po 9:00 na chwilę i obudziła się z płaczem. Podkurczała nóżki i stękała - pewnie ją brzuszek bolał.

Zadzwoniłam do tesciowej żeby przeanalizowac obiadek, który jej zrobiła - przyznała się, że dodała tam kaszę jęczmienną... no i klops a ja wczoraj jeszcze jej dodałam bułkę suchą na spróbowanie jak sytuacja wygląda z glutenem.

Lekarza trafiliśmy kiepskiego, na dzień dobry usłyszałam pretensje "co ja robię w jej gabinecie, ja przyjmuję zdrowe dzieci!", odmówiła mi zważenia małej bo nie ma na to czasu, zbadała małą (Julia straszliwie płakała podczas badania brzuszka a ja prawie z nią) nie skomentowałą jej stanu zdrowia jedynie wypisała skierowanie do szpitala jeśli się pogorszy, zaleciła klej ryżowy i wypędziła mnie z prawie nagim dzieckiem na ręku... Do enel - med nie mogę się dodzwonić choć tam czekam zwykle 1,5 tygodnia na wizytę więc to nie ma sensu... Mam nadzieję, że się jej stan poprawi bo za chwilkę ja będę potrzebowała psychiatry

Zmieniając temat... planuję napad na sklep z zabawkami, chce Julce kupić kilka "doroślejszych" zabawek. Na razie w planach mam kulę Tiny Love, klocki drewniane, organki i koniecznie piankowe puzle... co jeszcze polecacie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg magiczna%20kula.jpg (11,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5709.jpg (86,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (65,9 KB, 8 załadowań)
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:09   #1067
Konto usunięte

Cytat:
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:32   #1068
Dilayla
Zadomowienie

Gratulacje

[QUOTE=evean;24934503]ja robię tak -gotową zupkę lub deserek pakuję w słoiczki na ciepło jeszcze i dokładnie zamykam- słoiczki po sklepowych obiadkach- one nie maja gwintu tylko gumkę w środku więc trzeba dokładnie docisnąć wstawiam wszystkie do gara wlewam wody tak trochę ponad połowę wysokości słoiczków gotuję na małym ogniu pod przykryciem i jak woda zacznie wrzeć - ma to robić delikatnie -to jeszcze tak z 10 min pasteryzuję wyłączam i już jak trochę ostygną to stawiam do góry dnem aż do całkowitego ostyginięcia i woala zazwyczaj zamyka mi się 90 procent bo te zakrętki trochę inne są ale normalne słoiki to zawsze się zamykają

Dzieki za odpis,dzis juz zrobilam...zupkę...ale później zrobię jeszcze deserek to sróbuje tego sposobu,no właśnie zauwazylam,że te słoiczki po otwarciu juz nie są takie łatwe w zamknięci szczelnym ponownie.cwaniactwo ....

Cytat:

oj tam oj tam małe larwy nie są złe.. jak zyły to znaczy ze warunki ok

Cytat:
lo matko! Roboty full ale jak bedzie zrobione to bedzie piknie.
Kiedys mieszkala tam ta staruszka, o ktorej wspominalas?

sliczna ta Twoja mala

brawa

czasami jeszcze jej stercza, rano np. albo przed wyjsciem na dwor bo pozniej czapka przyklapi

niech wylaza juz zabki Szczepankowi a temperatura sie obniza

OOOO, gratulacje
Zapiernicza, zapiernicza ...

___

Nie no ....mój Adrianek ma wloski długie,ale twoja to normalnie szok....wygląda superancko...
bylam na dworku ale tylko 30 min bo wichura straszna...wkurza mnie to jak cieplo co by mozna było na spacerku pobyć to nie ma opcji....

Mamy drugiego ząbka

Musial sie dzis przebic w nocy bo rano go obmacalam....

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 12:39   #1069
Konto usunięte

Cytat:
Mamy drugiego ząbka
.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 12:50   #1070
julka910
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy drugiego ząbka
Gratulujemy Słyszałyście coś takiego, że za pierwszego zęba ojciec dziecka musi kupić matce sukienkę? Za drugiego chyba też coś było ale nie jestem pewna.
Stary 2011-02-08, 13:03   #1071
djerba
Wtajemniczenie

No dobra...to możecie już wołać Pani Oficerowa heheheehhe :ju pi:
Stary 2011-02-08, 13:12   #1072
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy drugiego ząbka

Gratulacje.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Serdeczne również.

Ech, z tymi babciami... :/

Moja dziś chciała dobrze i wyszła z dzieckiem na dwór. Szkoda tylko, że w południe... Daniel zamiast zasnąć jak zwykle po 14ej, to o 13:45 wstał z drugiej drzemki... O 17ej będę miała już akcję pt. buczenie. A do 19ej to i zwariuję i ogłuchnę.

Pewnie padnie mi na mleku o 18ej i będę miała potem brykanie do 23ej.

Ech... Ja rozumiem, że chciała dobrze, bo ładna pogoda, ale... trochę wyobraźni kurczę.

Stary 2011-02-08, 13:16   #1073
parrotka
Raczkowanie

A Malviska ma jeszcez czupurka:[/QUOTE]

Cytat:

Tak, glowy urywa. Siedze dzis w domu i sie wkurzam bo sloneczko pieknie swieci, moznaby polazic a tu trza sie kisic w domu.

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Gratulujemy Słyszałyście coś takiego, że za pierwszego zęba ojciec dziecka musi kupić matce sukienkę? Za drugiego chyba też coś było ale nie jestem pewna.
Pierwsze slysze, moze za drugiego buty do tej sukienki?? Albo cos z brylantem, zeby zabek mocny byl?

Kurde wcielo mi pol posta, ja sie tak nie bawie

Gratki Pani Oficerowa .

Edytowane przez parrotka
Czas edycji: 2011-02-08 o 13:22
parrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:17   #1074
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULUJĘ! : roza:

I koniecznie musimy to oblać
Stary 2011-02-08, 13:33   #1075
spradka
Raczkowanie

Cześć babochy i dzieciochy Wszystkim miesiąc starszym sto lat

Nie piszę, ale i nie czytam nawet w krzaczorach bo mam mega ciekawe książki (dostałam od małża 5 tomów na imieniny) i w każdej wolnej chwili czytam (nie żebyście wy nie były ciekawe ale już tak mam)
Teraz postanowiłam was poczytać jednak bo w piątek spadam na mazury na 2 tyg. i znooooowu będe później 2 nadrabiać

Ale najpierw napisze że żyjemy, inhalujemy Jaśka bo mam jakie rzężenia w płucach - jednak , ale już tydzień inhalujemy i przeszło , jutro wizyta kontrolna , myślę ze będzie ok. lekarka mówiła ze to może być na tle alergicznym ale chyba jednak nie.Jutro zobaczymy co dalej.
W ogóle fajna ta nasza lekarka, woli w razie jakiś niepokojących objawów zrobić więcej niż mniej a to mi się podoba poza tym sama ma małe dziecko ( 9 mcy starsze od naszych) to jest na bieżąco.

Buziaki dla was. Poczytam nadrobię i pocytuję, na razie daję znaka życia.

Własnie jestem na etapie marudzenia co niektórych na temat denerwujących dzieci, mieszkania na zadupiu... wysłąłąm priv do takiej jednej ale ponieważ jest nas więcej to ogłaszam że należy zorganizowac jakieś spotkanie mam z Wawy ( sporo nas, od razu się nam polepszy
Ja co prawda absolutnie nie mogę narzekać bo mam bardzo pomocną teściową do pomocy ale chętnie się zintegruję

No, to czytam dalej.

Edytowane przez spradka
Czas edycji: 2011-02-08 o 13:53
spradka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:40   #1076
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Mamy drugiego ząbka

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość

Cytat:
Gratuluję
To oficer jakis specjalny?

Ja Wam tutaj ostatnio trochę marudzę, ale jakaś się taka zrobiłam, co mi się wcale nie podoba

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:49   #1077
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluję
To oficer jakis specjalny?

Ja Wam tutaj ostatnio trochę marudzę, ale jakaś się taka zrobiłam, co mi się wcale nie podoba
Tzn, taki oficer pokładowy no
Stary 2011-02-08, 14:08   #1078
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:

fryzura wymiata
-----------------------------------------------------------------
dziewczyny nie mam czasu cytowac.
Szaja co ty małej bujaczki nie kupisz?
Stolik jest firmy CONECO
------------------------------------------------------------------
Noc byla w miarę.W dzień nie wiem jak bo wróciłam z pracy i mała jeszcze śpi.Oto zdjecia z karmienia w krzesełku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jem1.jpg (46,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jem2.jpg (37,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jem3.jpg (32,3 KB, 21 załadowań)

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:12   #1079
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
/
no no, pomieszczenia do tortur normalnie

Cytat:
nasza Niunia sliczna
Stefek ostatnio tez ma irokezka, sprobuje pstryknac w wolnej chwile focie
Bydgosia glowka do gory, nooooooo, bedzie git, niedlugo wiosna
Dilayla GRATKI za zebolka
Lea za miesieczniceklask i:
Julka nie zazdroszcze przebojow, rozumiem Cie, bo moj Stefus tez siupsy zoladkowe ma od jakiegos czasu, wiec na jedzenie uwazam jak cholera a tak bym chciala zeby wszystko juz wsuwal
Djerba no GRATKI p.Oficerowo
------------------------------------------------
Dzis trzeci dzien jak slomiana wdowka jestem, jutro malzus juz w domku a ja w czwartek startuje do PL, juz mnie w dolku sciska jak pomysle, ze Stefcia zostawiam na 3 dni
Dzis nocka w miare,
a co do spacerow....a czemu Wy nie wychodzicie jak wiatr jest??? ja wychodze, nie mam wyjscia, tak samo jak deszcz - mieszkamy blisko morza i co dwa dni jest wiatrzysko, nie wychodze tylko jak grad wali, wiatr przewraca kubly na smieci albo jest ponizej -10,
dzis tez wialo i na zmiane bylo slonce albo deszczysko, Stefek spal dwie godzinki
musze w Pl koniecznie kupic Stefciowi rajty z ABSami, slizga sie na tych skarpeciochach a coraz czesciej wyrywa sie do dreptania wzdluz sofy, sciany, stolu,
dzis powtarza za mna nie (ne) i bierze telefon i przyklada do ucha i robi brrrrrr jak autkiem jedzie, super to wyglada

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:14   #1080
Silpe
Zadomowienie

Djerba gratki pokładowy czy nie ale oficer
Araczki Malwinka wyląda jak taki elf świetego mikołaja
Dilayla za ząbka
Lea za 8 miechów
Bydgoś u nas też wieje i zdrówka psu i Łukaszowi
a czemu nie możesz wychodzic z małą też chora - czy coś mi umkneło

U nas rano pogoda była cudna , i myślałam że na południe wyjdziemy na dłuższy spacer ale dupa - łeb chce urwac
żałuje teraz że rano sie nie zdecydowałam wyjśc na troche - ale pranie , sprzątanie , gotowanie ...tym bardziej że juz pare dni nie byliśmy na spacerze - ciągle wieje przerazliwie no i chora byłam
Może jeszcze przestanie to sie wybierzemy

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości