|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() a do fotelika szybko sie przyzwyczaisz..ja sie ucieszylam na zmianebo jak jezdzil w tym pierwszym t z tylu ,i ja zawsze z tyłu z nim...co by (czy coby?)pozabawiac w razie płaczu ..teraz juz sm sobie siedzi z tyłu,podziwia widoki i towarzstwo mu nie potrzebne ![]() [QUOTE=evean;24926863]też aktualnie używamy smoka z żyrafką ![]() ale rozpierducha ![]() więc na mnie nie licz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() Akuku super. ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Dziękujemy za komplementa i pocieszenia odnośnie burdeliku. ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Nie zrobiłam wczoraj fot bucika, bo nie było jak i kiedy. Młody był niedospany, gdy przyszłam, więc wydarłam z nim na spacer. Dospał 16:30-17:00. Potem wspólna kąpiel, żeby nie było cyrkowania... I do 20:20 mnie męczył. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | ||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24925200]Dla odmiany - fotki mieszkania, któe obecnie wygląda DUŻO gorzej
![]() jeśli któraś się nudzi, zapraszam do remontu ![]() Jezuu ktoś tam mieszkał ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas fajna nocka - 2 karmienia - 0.0 i 4.30. sen do 6.50 i teraz już pierwsza drzemka. dziś wyjątkowo idę na 12 do pracy, tatuś będzie siedział z córcią, a po południu przychodzą znajomi z 2-miesięcznym Rafałkiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Konto usunięte
|
8 miechów nam stuknęło.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24932956]8 miechów nam stuknęło. ![]() ![]() ![]() Gratulacje! ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24925200]Dla odmiany - fotki mieszkania, któe obecnie wygląda DUŻO gorzej ![]() jeśli któraś się nudzi, zapraszam do remontu ![]() Omg,ale widok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24932956]8 miechów nam stuknęło. ![]() ![]() ![]() hurra sto lat!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24932956]8 miechów nam stuknęło.
![]() ![]() ![]() Gratulacjonen. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
To ja Wam pokażę co sama zastałam 6 lat temu.
![]() /To wersja light. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24925200]Dla odmiany - fotki mieszkania, któe obecnie wygląda DUŻO gorzej
![]() jeśli któraś się nudzi, zapraszam do remontu ![]() lo matko! Roboty full ale jak bedzie zrobione to bedzie piknie. Kiedys mieszkala tam ta staruszka, o ktorej wspominalas? sliczna ta Twoja mala ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czasami jeszcze jej stercza, rano np. albo przed wyjsciem na dwor bo pozniej czapka przyklapi ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24932956]8 miechów nam stuknęło. ![]() ![]() ![]() OOOO, gratulacje ![]() ![]() ![]() Zapiernicza, zapiernicza ... ___ Dziewczyny u nas chyba jakas kara boska, snieg sypie od nocy, do samochodu sie dostac nie moglam. Pozniej wyjechac bo sie zakopalam. Jak mi sie udalo okazalo sie, ze na zajeciach muzycznych, na ktore jechalysmy nie ma nikogo. Tam tez sie zakopalam bo to taka mala uliczka. Gdzie sie porywalam tym moim pierdzielkiem na taki snieg. Juz mialam brac Malvine na lapy i szorowac do domu z buta ale jakis pan mi pomog. Wyszedl z domu i pchal mnie az wypchal. Nie ma szans abym przepchala sie wozkiem do drogi dopoki sasiad nie odsniezy (jego kolej). Pies bedzie dzisiaj sikal w kiblu ![]() A Malviska ma jeszcez czupurka:
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2011-02-11 o 07:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Straszne i niesamowite..larwy...:brz ydal:
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pikna jest. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Tak, starszy pan. Mający notabene rodzinę w tym samym mieście. ![]() Mieszkanie kupiłam od niej. Ogłoszenie dała w tydzień po założeniu sprawy spadkowej, tak jej się kasa paliła... 4 miechy remontowałam nie swoje czekając na papiery z sądu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zadomowienie
|
Cos czulam, ze to taka historia. Niestety smutna.
![]() Ale mieszkanie macie teraz super ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2011-02-08 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Dziękuję za troskę o moich chorowitków ![]() Pies leży w kołnierzu hiszpańskim w pokoju. Z rany wystaje mu dren, z którego coś kapie ![]() ![]() ![]() szaja, kropka, niezłe warunki zastałyście. Najlepsze są z takich miejsc fotki "przed i po ". lea, ![]() ![]() araczki, Malwinka śliczna...... i ta fryzurka ![]() Ja wekuję tak: gorącą potrawę wsadzam do słoików, zamykam i odstawiam. Później patrze, czy zakrętki wessało i do lodówki. julka, oj masz niejadka w domu. Współczuję. Ja też jako dziecko bylam straszny niejadek, a teraz dobrze wyglądam ![]() ![]() U Was tez tak mocno wieje? Normalnie ptaki latać nie mogą ![]()
#1065 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
Malwinka cudowna
![]() My mamy kiepską noc... poza nie jedzeniem pojawiła się biegunka i bóle brzuszka. Godzinę temu byłam u lekarza, teraz Mała śpi.. W nocy zmieniłam jej pieluszkę chyba ze 30 razy nad ranem troszkę lepiej ale też było przewijanie. Zasnęła po 9:00 na chwilę i obudziła się z płaczem. Podkurczała nóżki i stękała - pewnie ją brzuszek bolał. Zadzwoniłam do tesciowej żeby przeanalizowac obiadek, który jej zrobiła - przyznała się, że dodała tam kaszę jęczmienną... no i klops ![]() Lekarza trafiliśmy kiepskiego, na dzień dobry usłyszałam pretensje "co ja robię w jej gabinecie, ja przyjmuję zdrowe dzieci!", odmówiła mi zważenia małej bo nie ma na to czasu, zbadała małą (Julia straszliwie płakała podczas badania brzuszka a ja prawie z nią ![]() ![]() Zmieniając temat... planuję napad na sklep z zabawkami, chce Julce kupić kilka "doroślejszych" zabawek. Na razie w planach mam kulę Tiny Love, klocki drewniane, organki i koniecznie piankowe puzle... co jeszcze polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | ||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24932956]8 miechów nam stuknęło.
![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() ![]() [QUOTE=evean;24934503]ja robię tak -gotową zupkę lub deserek pakuję w słoiczki na ciepło jeszcze i dokładnie zamykam- słoiczki po sklepowych obiadkach- one nie maja gwintu tylko gumkę w środku więc trzeba dokładnie docisnąć wstawiam wszystkie do gara wlewam wody tak trochę ponad połowę wysokości słoiczków gotuję na małym ogniu pod przykryciem i jak woda zacznie wrzeć - ma to robić delikatnie -to jeszcze tak z 10 min pasteryzuję wyłączam i już jak trochę ostygną to stawiam do góry dnem aż do całkowitego ostyginięcia i woala ![]() Dzieki za odpis,dzis juz zrobilam...zupkę...ale później zrobię jeszcze deserek to sróbuje tego sposobu,no właśnie zauwazylam,że te słoiczki po otwarciu juz nie są takie łatwe w zamknięci szczelnym ponownie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() bylam na dworku ale tylko 30 min bo wichura straszna...wkurza mnie to ![]() Mamy drugiego ząbka ![]() ![]() Musial sie dzis przebic w nocy bo rano go obmacalam....
![]() |
#1069 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Wtajemniczenie
|
No dobra...to możecie już wołać Pani Oficerowa heheheehhe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serdeczne również. ![]() ________________ Ech, z tymi babciami... :/ Moja dziś chciała dobrze i wyszła z dzieckiem na dwór. Szkoda tylko, że w południe... Daniel zamiast zasnąć jak zwykle po 14ej, to o 13:45 wstał z drugiej drzemki... ![]() ![]() Pewnie padnie mi na mleku o 18ej i będę miała potem brykanie do 23ej. Ech... Ja rozumiem, że chciała dobrze, bo ładna pogoda, ale... trochę wyobraźni kurczę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Raczkowanie
|
A Malviska ma jeszcez czupurka:[/QUOTE]
![]() ![]() ![]() Tak, glowy urywa. Siedze dzis w domu i sie wkurzam bo sloneczko pieknie swieci, moznaby polazic a tu trza sie kisic w domu. Cytat:
![]() Kurde wcielo mi pol posta, ja sie tak nie bawie ![]() Gratki Pani Oficerowa ![]()
Najlepszy przyjaciel młodej mamy - korektor pod oczy ![]() Edytowane przez parrotka Czas edycji: 2011-02-08 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Raczkowanie
|
Cześć babochy i dzieciochy
![]() ![]() ![]() Nie piszę, ale i nie czytam nawet w krzaczorach bo mam mega ciekawe książki (dostałam od małża 5 tomów na imieniny) i w każdej wolnej chwili czytam (nie żebyście wy nie były ciekawe ale już tak mam ![]() Teraz postanowiłam was poczytać jednak bo w piątek spadam na mazury na 2 tyg. i znooooowu będe później 2 nadrabiać ![]() Ale najpierw napisze że żyjemy, inhalujemy Jaśka bo mam jakie rzężenia w płucach - jednak ![]() W ogóle fajna ta nasza lekarka, woli w razie jakiś niepokojących objawów zrobić więcej niż mniej a to mi się podoba ![]() Buziaki dla was. Poczytam nadrobię i pocytuję, na razie daję znaka życia. ![]() Własnie jestem na etapie marudzenia co niektórych na temat denerwujących dzieci, mieszkania na zadupiu... wysłąłąm priv do takiej jednej ale ponieważ jest nas więcej to ogłaszam że należy zorganizowac jakieś spotkanie mam z Wawy ( sporo nas ![]() ![]() Ja co prawda absolutnie nie mogę narzekać bo mam bardzo pomocną teściową do pomocy ale chętnie się zintegruję ![]() No, to czytam dalej. Edytowane przez spradka Czas edycji: 2011-02-08 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję ![]() To oficer jakis specjalny? Ja Wam tutaj ostatnio trochę marudzę, ale jakaś się taka zrobiłam, co mi się wcale nie podoba ![]()
![]() |
#1077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Zadomowienie
|
fryzura wymiata
![]() ----------------------------------------------------------------- dziewczyny nie mam czasu cytowac. Szaja co ty małej bujaczki nie kupisz? ![]() Stolik jest firmy CONECO ------------------------------------------------------------------ Noc byla w miarę.W dzień nie wiem jak bo wróciłam z pracy i mała jeszcze śpi.Oto zdjecia z karmienia w krzesełku
#1079 |
Rozeznanie
|
no no, pomieszczenia do tortur normalnie
![]() nasza Niunia sliczna ![]() ![]() Stefek ostatnio tez ma irokezka, sprobuje pstryknac w wolnej chwile focie ![]() Bydgosia glowka do gory, nooooooo, bedzie git, niedlugo wiosna ![]() Dilayla GRATKI za zebolka ![]() Lea za miesiecznice ![]() ![]() Julka nie zazdroszcze przebojow, rozumiem Cie, bo moj Stefus tez siupsy zoladkowe ma od jakiegos czasu, wiec na jedzenie uwazam jak cholera a tak bym chciala zeby wszystko juz wsuwal ![]() Djerba no GRATKI p.Oficerowo ![]() ------------------------------------------------ Dzis trzeci dzien jak slomiana wdowka jestem, jutro malzus juz w domku a ja w czwartek startuje do PL, juz mnie w dolku sciska jak pomysle, ze Stefcia zostawiam na 3 dni ![]() Dzis nocka w miare, a co do spacerow....a czemu Wy nie wychodzicie jak wiatr jest??? ![]() ![]() dzis tez wialo i na zmiane bylo slonce albo deszczysko, Stefek spal dwie godzinki ![]() musze w Pl koniecznie kupic Stefciowi rajty z ABSami, slizga sie na tych skarpeciochach a coraz czesciej wyrywa sie do dreptania wzdluz sofy, sciany, stolu, dzis powtarza za mna nie (ne) i bierze telefon i przyklada do ucha i robi brrrrrr jak autkiem jedzie ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zadomowienie
|
Djerba gratki
![]() ![]() Araczki Malwinka wyląda jak taki elf świetego mikołaja ![]() Dilayla za ząbka ![]() Lea za 8 miechów ![]() ![]() Bydgoś u nas też wieje ![]() ![]() ![]() a czemu nie możesz wychodzic z małą ![]() ![]() U nas rano pogoda była cudna , i myślałam że na południe wyjdziemy na dłuższy spacer ale dupa - łeb chce urwac ![]() żałuje teraz że rano sie nie zdecydowałam wyjśc na troche - ale pranie , sprzątanie , gotowanie ...tym bardziej że juz pare dni nie byliśmy na spacerze - ciągle wieje przerazliwie no i chora byłam ![]() Może jeszcze przestanie to sie wybierzemy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.