|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
No i stanowczo za duży rozmiar! 68 to tak na 3-6 miesięcy jest
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-08 o 14:56 |
|
|
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() tyle Ci śpi ??? to kiedy pójdzie spać na noc ?? moja śpi max 2h, ale średnio ok 1,5h na dzień Cytat:
czy Wasze dzieci też czasem robią takie gwałtowne ruchy w brzuchu, jakby się od czegoś odganiały ???? trwa to może z 2s i później już normlanie, jakby na coś się wkurzała że jej przeszkadza
|
||
|
|
|
#4683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja wściekła sobie siedzę i grymaszę sama do siebie.. Zrobiłąm gulasz, usmazyłam placki ziemniaczane - miały byc dziś placki po węgierskuc, chodziły już za mną od tygodnia! No i tak stała przed tą patelnią jak głupia i smażyłam te place, a tu mi mąż dzwoni, że :1. będzie później, 2. nie będzie jadł obiadu, bo ma wyjście służbowe z pracy do restauracji!! wrrr ![]() ![]() Bolą mnie plecy, mężul będzie miał przerąbanke jak wróci.. bo to przez niego!! |
||
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot
Olus to spioszek od poczatku taki byl i spal, spal, spal...teraz ma 1 drzemke, ale konkretna, klade go albo ok.11 i wtedy spi do ok. 15-16, albo klade go ok. 13 i wtedy spi do 17-18. A wieczorem idzie spac w okolicach 20 i spi do co najmniej 8 rano, a bywa, ze i 9.30 Ostatnio zaczelam sie juz zastanawiac czy to normalne ze on tyle spi Bo w sumie przesypia wiekszosc dnia jak go nie poloze, to tragedii nie ma i bawi sie ile wlezie, ale jak juz go do wyrka zaniose to spi ile sie da. |
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tż niedawno zrobił to samo. Źle się czułam, ale dzielnie ugotowałam mu obiad, a on: 1. nie poinformował mnie, że wraca później 2. zapomniał wspomnieć, że zje na mieście 3. miał wyłączony tel i nie dało się z nim skontaktować Więc jak wrócił, to nie było mu za fajnie Eve Tylko się cieszyć, że jest tak bezproblemowy. Jak się jeszcze zajmowałam dziećmi jako opiekunka, to podopiecznego usypiałam czasem 3 godziny, żeby się godzinę przespał w dzień ![]() Chodził spać po 22 i wstawał przed 6
|
|
|
#4686 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Lolka racja - wersja nielight to jest to - jestem z niej najbardziej dumna
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Wiktoria już w dzień nie śpi, ale wcześniej jak złapała 2 godzinki to było dobrze
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
amarcia jak masz taką smykałkę to wymyślaj dalej
![]() ja w trakcie robienia porządków strychowych przynoszą mi pudła a ja przebieram co do wyrzucenia a co nie
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
vanes ja juś skończyłam - pomyślałam trochę i teraz mnie głowa boli
przekazuję pałeczkę dalej... Mnie podobał się "Pierdyliard spraw okołociążowych"
|
#4689 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mój weźmie przykład z twojego Cytat:
Andziotku może ty też coś podpowiesz.. |
||
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj trochę ![]() Jutro idę na tą słynną glukozę + jakieś dodatkowe standardowe badania. Jestem ciekawa czy rzeczywiście to takie okropne ale na wszelki wypadek wezmę cytrynę
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
mnie znowu dzisiaj gardziołko boli... i mój tż tak mnie rano nieziemsko w wkurzył, że mam ochotę go skopać fatałach i tyle... nawet nie chce mi się pisać o tym bo się we mnie gotuje ![]() dzidzia moja spokojna od wczoraj..chyba sobie śpi maleństwo... ![]() dzisiaj na obiadek mam pomidorową od mamy i kopytka ![]() nie muszę gotować u nas cieplutko...słoneczko grzeje niesamowicie...czuć wiosnę w powietrzu ddaaiissyy do karkowa mam niestety ładny kawałek, ja jestem z jeleniej góry...ale jak będę miała jeszcze w życiu okazje to na pewno tam zajrzę.... piękne miasto ![]() moniqac takie baby trzeba powiem ci, że mojemu tż tez chyba trzeba kilka ćwiczeń przy lodówce żeby się opamiętał agus87 gratuluje tak dużego dzidziusia ![]() ania2631 gratuluje bronchildy chyba dziewuszki gonią chłopców ostatnio![]() mamaoptymistka dzieki za cynk z pepco będę po wypłacie![]() andziot sen był mocny mi sie dzisiaj za to sniło, że krwawiłam jak przy okresie a mój tz nie chciał mnie do szpitala puścić...ja chciałam jechać bo leciało ze mnie strasznie, a on do mnie, że panikuje jak zwyklei wczoraj natchnęłaś mnie na jabłuszka w ćwiarteczkach, pochłonęłam dwa moria tytuł nieziemski 24kasia86 i kolejna bronchilda..pokaźna klas ki:matallewar mnie tez przed następna wizytą czeka glukoza ![]() i gratuluje 7 miesiąca mój tz tez tylko kurze cycki toleruje![]() vanes a ty jestes jakąs kulinarna skarbnica wiedzy chyba... gdzie nauczyłas sie gotowac takie cudeńka?// co jakis czas wyskakujesz tu z jakimis kulinarnymi pomysłami mimbi ja takiej kreseczki nie posiadam vanes mi mam wczoraj powiedział, że taki jak ja teraz to miała przed porodem z moim bratemchyba was nadrobiłam kogo pominęłam przepraszam, ale ja nie ogarniam czasem tego tempa
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, bo dodam jeszcze, że nigdy na pełny etat nie pracowałam, bo studiuję dziennie, więc nie miałam tak szans. Najczęściej popołudnia i weekendy. Ale pracowałam ostatnio jako opiekunka w październiku 2009, więc już trochę czasu minęło. Ale polecam stronę www.niania.pl, tam można obejrzeć ogłoszenia opiekunek i rodziców i często są ceny podane. Ja zawsze tam szukałam ![]() antropia Bo faceci tylko cycki i cycki
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-08 o 15:27 |
|
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olek w sumie jest dzieckiem aniolem pod kazdym wzgledem - czy to jedzenie, czy spanie, czy zabki, zdrowie, nawet ogolnie grzeczny jest, czasem ma tylko takie dni jak dzisiaj, ze od rana mnie wnerwia ale to jego spanie to ludzkie pojecie przechodzi, nikt mi nie wierzy, ze moje dziecko tak spi i do tego grzecznie siedzi w wozku, nie krzyczy w sklepie i inne takie "nadzwyczajnosci" - az sie boje co drugi dzidziol bedzie wyprawial ![]() |
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi juz całkiem przeszła ochota na nie ![]() Mnie glukoza czeka w przyszły poniedziałek.. ale już przeżywam i wielkimi drukowanymi literami mam napisane przypomnienie o cytrynie ![]()
|
|
|
|
|
#4695 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co do obiadów, to ja dziś mam to samo.
zrobiłam pyszne gołąbki, a mężul będzie o 17 dopiero, bo sporo roboty w pracy jest. na szczęście usg dopiero o 18:20. tylko tak smutno dobrze, że tatę zaprosiłam i będzie o 16 to nie będę jadła sama ![]() Cytat:
![]() i trzymam kciuki kochana za szyjkę ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Cytat:
płukaj czymś gardło i nie denerwuj się Tżtem szkoda nerwów ![]() Cytat:
|
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pytam się, zeby chociaż orientacyjnie mieć pojęcie.. po macierzyńskim zamierzam wrócić do pracy, więc będę musiała rozglądnąć się właśnie za nianią.. niestety mi, ani jedna, ani druga babcia nie pomoże, bo za daleko mieszkamy.. Szkoda, że wychowawczy jest bezpłatny ![]()
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a co myślicie o żłobkach???
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam pozytywne zdanie
ale dopiero dla dziecka co najmniej dwuletniego!
|
|
|
|
#4699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko nie wiem gdzie mieszkasz U mnie tak słońce świeci że szok; musiałam aż otworzyć balkon bo strasznie gorąco się zrobiło ![]() Idę się wykąpać, wypeelingować, wydepilować itd. będzie z głowy bo i tak już dzisiaj nie wychodzę ![]() Co do żłobków to nerwy mnie biorą jak sobie pomyślę, że na jedno miejsce przypada kilkanaście dzieci
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-02-08 o 15:36 |
||
|
|
|
#4700 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabierz i to największą, jaką znajdziesz. Ja po wciśnięciu prawie całej dopiero spokojnie wypiłam miksturkę i przeżyłam spokojnie godzinkę do badania.
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rany julek toż to rzeczywiście musi być cholernie słodkie Bardziej od picia przeraża mnie fakt jak ja wytrzymam od rana bez śniadania
|
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też tak sobie pomyślałam, że mi kichy z głodu wykręci
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, antropia Ja też "wracam" po "macierzyńskim" do pracy...
"Wracam" bo w zasadzie dopiero zaczynam na umowę o pracę (a przynajmniej bym chciała), a "macierzyńskim", bo jako, że nie mam umowy o pracę, to będzie on bezpłatny, a po 3 msc zamierzam pracować z domu (o ile Edzik pozwoli). No i zamierzam Edę do żłobka właśnie wysłać koło stycznia. Ale prywatnego, bo do państwowego to musiałabym go rok temu zapisać ![]() Wcale nie jestem przekonana do oddawania dzidzi gdziekolwiek, ale pracować trzeba. A jako opiekunka była powiem Wam, że ja bym niani nie oddała dziecka ![]() A w prywatnych żłobkach co raz częściej są kamerki i można dzidzi przez Internet sobie oglądać
|
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
własnie myślałam o czymś takim, ale u nas w tej dziurze jest tylko jeden i to państwowy... więc żeby tam dziecko zapisać to szans nie mam... no i oczywiście spazmów bym dostała jakbym miała gdzieś moje maleństwo zostawić...ale muszę kombinować bo chce do pracy wrócić też własnie koło stycznia... gdybyśmy nie wynajmowali mieszkania, to bym sobie w domu posiedział do 3 roku życia z dzidzią i szkołę bym skończyła, ale niestety nie ma tak dobrze... jeszcze jedna pensja potrzebna
|
|
#4705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja śpi 1,5h i od gdzieś 19,30 do ok 7 Cytat:
my mieszkamy już poza granicami wrocławia więc ceny rastycznie spadają, my aktualnie płacimy 900zl za nianie, a we wrocławiu to ok 1200 i ponad się płaci Cytat:
|
|||
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
Matallewar no jak jest ponad 25 stopni to napewno za ciepłe, ale ja pamietam ze w maju a nawet w czerwcu bywa często poniżej 20 stopni i to grubo. Ale ty mieszkasz w tej części polski gdzie jest cieplej to fakt, bo ja mieszkam w tej części gdzie jest najzimniej
No i nie wiem, bo jednak noworodka trzeba ubierać cieplej, hmmm... A jeśli chodzi o ten rozmiar to też nie wiem, ale gdyby moje dziecko miało 62cm i ledwo się wbijało w taki kombinezon to wolałabym większy. Ale to jednak jest mało prawdopodobne że dzidzia bedzie taka duża Aż się zdziwiłam ze opiekunka do dziecka tyle zarabia, to ja zarabiam połowe tego (no teraz ciut więcej, a nie jestem opiekunką) więc nie byłoby mnie na to stać ale podejrzewam ze u nas jest taniej. Bo ty z warszawy tak?Andziot no ja wiem ze trzeba jeszcze troszke wytrzymać, ale ja sie boje ze mi to nie przejdzie po porodzie.
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż teraz tak kombinują, że dziecko nie umie mówić, a oni w programie mają np. jęz. angielski
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz choruje o wiele mniej i są to zwykłe przeziębienia a nie walenie od razy antybiotykiem ... |
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i u nas opiekunka potrafiła kilka lat temu za cały etat brać 1500zł (wiem, bo koleżanka tyle dostawała). Ale to Warszawa, więc pewnie drożej niż gdzieś poza... Jak miałam pod Wawą pracować, to mi np. już tylko 8zł/h zaproponowali za dwójkę dzieci... andziot Mam nadzieję, że Edzik nie będzie tak chorował... Bo wtedy nie wiem, co zrobię. Jedni dziadkowie na południu kraju, do tego pracują, moi też - mama ma etat, a tata etat i firmę ![]() Moja jedyna babcia chora, jedyna babcia tż też na południu... Też nam opiekunka pozostanie Ale to ostateczność.
|
|
|
#4710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

i znajac go pospi do 18, wiec mam czas ochlonac
Czasem jest okropny 

jak go nie poloze, to tragedii nie ma i bawi sie ile wlezie, ale jak juz go do wyrka zaniose to spi ile sie da.

daj trochę 

mi sie dzisiaj za to sniło, że krwawiłam jak przy okresie a mój tz nie chciał mnie do szpitala puścić...ja chciałam jechać bo leciało ze mnie strasznie, a on do mnie, że panikuje jak zwykle
klas ki:

Bardziej od picia przeraża mnie fakt jak ja wytrzymam od rana bez śniadania