|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
|
|
|
|
#4292 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
Ja juz sama nie wiem co robić. U nas Franio już przesypiał noce ale to kilka razy się zdarzyło np po sczepieniu albo po jakimś wyjeździe Cytat:
|
||
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka-słodkie fotki. Widzę butelkę TT
też taką mam....w szufladzie...jedną z wielu
|
|
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie Franek je szybko ale ja to sprawdzałam Odciągam sobie pokarm i on zjada mi z butli 120 ml w kilka minut. Cycki mam pełne i zjada teraz albo jeden albo dwa. W dzień jadł co 3h teraz co 2-2,5h No dziś zjadł co 3 h więc nie sadze że to o to chodzi Sam to kiedyś podejrzewałam że je za mało a często.No a tak ajk piszę dziś w nocy dostawał butle i jadł po 120. Jak byłam u Ciebie to zjadł to faktycznie dostawiał m go już po 2.15 h ale to ze względów "powrotu do domku" . On nie jcehce być długo przy cycu a na siłę to nie będę mu wciskać bo wtedy płacze. A myślę że dziecko nabiera umiejętności ssania i robi to znacznie szybciej. Zresztą ja laktatorem w 5 minut ściągam nawet 150 z jednej piersi. Ale tak jak piszę brałam to pod uwagę i dałam mu z butli i je po 120 a czasem i więcej wiec to chyba nie podjadanie A włosy lux Aaneczko Ty wiesz co ja o Dominiku sądze wiec już tylko napisze Cudo
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2011-02-08 o 14:02 |
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa hahaha doc zego to doszło żebyś się chowała żeby móc zjeść
hagar cieszę się że płuca czyste mam nadzieję że z tym spływającym katarkiem sobie poradzicie dasz rade gorące buziaki a czemu jesteście w niemczech? mieszkacie tam na co dzień jak nasza Weronisia czy tylko tymczasowo? jak to wygląda?Weronisia moim zdaniem zupa przez butelkę nie jest zła grunt że coś zje.. przecież go nie będziesz głodzić... Klarissa córcia rewelacyjna ale mam w lokowej fryzurze miażdży bosko ![]() aaneczka słodcy są, a Dominik jak prawdziwy facet pojadł i śpi przed tv szkoda ze gazety obok nie ma ![]() byłam ostatnio u gina i zmieniłam tablety z azali na yasminelle czy jakoś tak bo już nie kamie no i miałam czekać na okres żeby wziąć nowe tabletki ale miałam stresa czy się pojawi.. wiecie obawy młodej mamy... ale dostałam dziś w nocy i z niczego tak mocno od dawna się nie cieszyłam haha jak z tego że mnie wylało ![]() ![]()
|
|
#4296 |
|
Raczkowanie
|
Witam
my właśnie wróciłyśmy ze spacerku, niby 8 stopni u nas ale strasznie wieje. ja sobie siedzę w domku a Natalka śpi jeszcze w wózku pod oknem ![]() NIKAp-N fajny ten przepis na zupkę pozwól że odgapię od Ciebie ![]() Klarissa bardzo ładnie ci w tych kręconych włosach. Zdjęcia Natalki też super moja już też ładnie chwyta zabawki aneczka1984 cudne zdjęcia chłopaków ![]() no i oczywiście dziękuję za rady odnośnie tarki- też nie wiedziałam że nie mozna na metalowej trzeć. Trzeba koniecznie wybrać się do sklepu
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak,Mati jest równo tydzień starszy i już drugi raz widzę, że Twój Franek robi to samo co mój, tylko w odstępie tygodniowym albo dwutygodniowym U nas takie spanie z budzeniem się co godzinę zaczęło się po drugim szczepieniu (17 stycznia). W noc po szczepieniu budził się co godzinę, łkał, budził sie z krzykiem i potem już mu do tej pory tak zostało,że się budził co godz-półtorej W weekend mu nagle samo minęło i trzecia noc z rzędu wygląda tak jak dawniej, czyli tak jak przed szczepieniem: pobudki 2 razy na jedzenie. Co do kleików/kaszek to ja Matiemu na pewno dam w przyszłym tyg
|
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czym Ty sczepisz bo my 6w1
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
też 6w1 plus ostatnio miał drugą dawkę rotawirusa i jeszcze pierwszą pneumokokow.
Kolejne szczepienie ma mieć po 19 marca (6w1 plus druga, ostatnia,dawka pneumo)-już się boję jak to będzie... |
|
|
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
My mamy 3 dawkę 6w1 9 marca. Rota odpuściłam a pneumo zaszczepię dopiero za jakiś czas. Po pierwszej dawce darł się wniebogłosy, po tej było ok ale na drugi dzień spał i miał stan podgorączkowy. Apotem zaczęły się jazdy
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
to u nas po pierwszym szczepieniu zupelnie nic nie było,a po tym też własnie płakał i na drugi dzień też miał temp w okolicach 38stopni (37,8, 37,7). I też to spanie takie mu się wtedy zrobiło....póki co 3 noc jest ok
(jak na nas )
|
|
|
|
#4302 | |||
|
Raczkowanie
|
martucha84,onevittoria, Szczęśliwa dzięki za odpowiedź dot. mleczka. Wstawiam fotki z basenowania
Cytat:
Cytat:
Zuza zasypia teraz napóźniej o 20:30, ok. 23 trochę się kręci ale dostaje smoka, zmieniam jej pozycję i zasypia do 5:20. W week testowałam picie przez małą tylko mm, jeżeli chodzi o spanie było bez różnicy. Cytat:
aaneczka1984, Klarissa śliczne dzieciaczki ![]() A oto moja mała pływająca "żabka" z wczorajszego wieczoru .
Edytowane przez bibet Czas edycji: 2011-02-08 o 14:34 Powód: uzupełnienie |
|||
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
piękne są te basenowe fotki
|
|
|
|
#4304 |
|
Raczkowanie
|
bibet ale fajne fotki
aż mi się zachciało na basen z małą jechać
|
|
|
|
#4305 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co poganiać chłopaka, w swoim czasie da radę ![]() Cytat:
![]() Mój tż twierdzi, że w lokach wyglądam jak debil... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a loki się same robiły ![]() Cytat:
Cytat:
Co do okresu to mnie się ostatnio śniło, że jestem w ciąży znowu... ja nie wiem w ogóle sny o ciąży to mnie prześladują. A kiedyś mi było niedobrze i mówię do tż-ta, że mnie mdli, a tż na to z głupim uśmieszkiem "jak myślisz chłopczyk czy dziewczynka" ![]() Cytat:
A za komplementy dziękuje ![]() Czadowe są! A jaką ona ma cudną czuprynkę, nie mogę się napatrzeć.
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa poczekam taki los nasz jest
No z ta butlą to chce jeszcze poczekać bo mam sporo pokarmu i szkoda mi go, ale myślę że niedługo na nocne karmienie się zdecyduje na mm a potem się zobaczy. A widze że dziewcyny mają albo miały podobne problemy z dzieciaczkami w podobnym wieku więc może coś w tym jest .. A Natalka już zawiesiła strajk an butle? bibet super te fotki
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa - wyprowadź męża z błędu w kwestii wyglądu z loczkami
![]() Ilona-ja też chciałam dawać butlę, nawet na noc,ale u mnie się nie da ![]() a Mati nadal śpi o 13.15, ale pewnie niedługo się obudzi - zawsze śpi albo 2,5 albo3h
|
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jeszcze 3 dni temu jedyne co jadła to jabłko. I weź tu zrozum takiego bobasa... ![]() A z nim nie ma co dyskutować, kiedyś na wesele u znajomych odstawiłam się jak szczur w święto kanałów i tż mi powiedział, że beznadziejnie wyglądam... zresztą pokaże wam te fotki to jest wg mojego tż-ta beznadziejnie.
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem Ci,że moj też mi czasami sypnie taki komplement,że wymiękam...ja tu się wystroję, wyczeszczę, wymaluję, a on....mowi mi,że wyglądam na 3-
|
|
|
|
|
#4310 |
|
Rozeznanie
|
hej,
my po spacerze. mała dziś nieźle pospała. byłyśmy na dworze 3 h bo tyle spała i nie chciałam jej budzić, szczególnie że przy tej jej infekcji to świeże powietrze robi najlepiej. bibet super fotki. ta bujna czupryna na głowie twojej córki cały czas mnie rozbraja. aż zielenieje z zazdrości ![]() my tu tymczasowo, mój szanowny małżonek, bardzo często jeździ na delegacje do niemiec i od tego roku zamiast za hotel firma płaci mu za mieszkanie więc wybrałyśmy się z niem żeby same w domu nie siedzieć. no i tak sobie myślimy że może tak co jakiś czas będziemy z nim jeździć, tylko nie wiem jak mała te zmiany będzie znosić. jak na razie dziwnie się zachowuje ale to może przez tą infekcję, więc trudno mi wyciągać jakieś wnioski. |
|
|
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chce wprowadzić przytulanke synkowi, znalazłam taką:
http://allegro.pl/e-d-kocyk-przytula...443594128.html tylko zastanawiam się czy zdaona egzamin, bo to jest kocyk i pewnie bedzie brany ciągle do buzi, doradzcie proszę może macie jakies sprawdzone przytulanki Szczęśliwa widziałąm twoją, ale jak piszesz nie kupiona w Polsce. Mam jeszcze jedno pytanie, czy wasze dzieciaczki w nocy śpią przy lampce? |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to nie jest aż takie duże.edit: Moja córka śpi po ciemku, śpimy w jednym pokoju i chyba by mnie trafiło jakbym miała całą noc światło. Kładę ją do łóżeczka, daję całusa, przykrywam, gaszę światło i zostawiam - tak wygląda nasz wieczór
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-02-08 o 17:20 |
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Klari - aj, bo faceci się nie znają w ogóle
![]() ojej jakie dzieciaczki słodkie laski, dawać więcej fotek, oko pocieszyć ![]() Martucha - hehe jem jak oni śpią czyli w nocy chociaż kocur to zawsze leci jak lodówkę otworzę
|
#4314 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ach, najpiękniejsze przed Wami, patrzenie, jak wszystko rośnie.Mnie już głowa boli, jak sobie pomyślę o wydatkach, jak tam zamieszkamy, a pensja będzie jedna ![]() Kasienka, mogę Tobie mmsy przesłać? wrzucisz foty ?Cytat:
Słyszałyście o tych bliźniaczkach, co ich szukają? ![]() Pawcio je co ok 3-4 h, różnie Śniadanko- mleczko 180ml II śniad. kaszka i trochę owocu obiadek albo zupka i herbatka albo mleko znów mleko, w międzyczasie bobofrut- uwielbia) Kolacja mleczko zagęszczone kleikiem W ciąguu dnia wypija ok 100ml herbatki, 100ml bobofrutu, i soczku też trochę, teraz wprowadzam znów wodę Cytat:
Pannica jak się patrzy![]() Przepisek sprawdzony polecam, tylko woda to oczywiście ta od gotowania ![]() My mamy jakieś krosteczki i nie wiem, czy to jakieś uczulońsko, czy potówki, na szyjce i trochę polik z boku Cytat:
![]() Super Cytat:
chyba Go pogięło super jak dla mnie
|
|||||
|
|
|
#4315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co to znaczy kasza manna dla dzieci (jakas specjalna?)
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
dziękujemy Wam dziewczyny za miele komentarze dala mojch facetów
![]() ![]() klarissa..czasem miec fajnie 2-ke tylko na zdieciu ..ale tak na serio to nie oddaąłbym moich chłopaów za nic w świecie nawet w najgorszy dzień ..no może czasemi dla cioci Ilonki Dominis..tylko coś ostatnio zrezygnował ze swoich minek
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2011-02-08 o 20:46 |
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
zapomniałabym..klarisso..mezusiowi to chyba mózg zresetowało i nie wiedział co powiedziec na Twój widok..bo na tych fotach wyglądasz rewelacyjnie
![]() Moj jak sie kiedys na wesele odstawiłam to nic nie powiedział a jak spytałąm czy mu sie podobam to mi powiedział "przeciez nie powiedziałąm że żle to chyba znaczy to że jest oki ...i jak tu chłopa słuchać
|
|
#4318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My się staramy, kombinujemu, czujemy jak seks - bomba a tu taki komentarz sprawia, że już się nic człowiekowi nie chce. Dosłownie nic. Mnie się wtedy też podobało, do czasu póki nie usłyszałam tego komentu...
|
|
#4319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))Martucha Ty wiesz co? Ja tu wczoraj pokazałam Tżtowi zdjęcia Pata pod wodą a on patrzy na nie i tak "Ale ten człeń na drugim planie ma klatę!!!Nie no ja idę robić brzuszki,żeby mieć taką klatę jak ten człeń"...hehe Klarissa co do twoich loków to ja myślę,że Twój Tż Ci po prostu zazdrości Wyglądasz slicznie,więc niech on już sie nie wypowiada zazdrośnik jeden ![]() A my byliśmy dziś na usg bioredek i już jest wszystko w porządku,Biodra są symetryczne i już nie musimy nosić pieluchy ortopedycznej.Dwa miesiące poświęcenia się opłałały...ale sie cieszę
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() -------------------------- Wiecie, ja sobie uświadomiłam, że nie zrobiliśmy prawie żadnych zdjęć Natalce jak była noworodkiem, tzn. mam zdjęcia, ale zawsze w jakimś beciku itd. Po prostu baliśmy się ją rozpakować Teraz sobie myślę, że trochę szkoda.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

Nie wiem czemu przez ostatni okres tak się budził, ale wygladało to tak jak u Ciebie
Ja juz sama nie wiem co robić. U nas Franio już przesypiał noce ale to kilka razy się zdarzyło np po sczepieniu albo po jakimś wyjeździe
) mała budziła się w nocy co 1,5-2 godziny
W weekend mu nagle samo minęło i trzecia noc z rzędu wygląda tak jak dawniej, czyli tak jak przed szczepieniem: pobudki 2 razy na jedzenie. 

Druga noc nie przespana Dziewczyny czy jemu moje mleko nie starcza czy o co chodzi? w dzień też skraca przerwy między jedzeniem. Dodam że cycki pełne. Chwilami ma ochotę przejść całkowicie na mm Bo ile można sobie tłumaczyć skokiem takie zachowanie? On od 11 tygodnia (a leci mu 16) się poprzestawiał

?

super jak dla mnie