2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 13:37   #4291
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ilona u nas kleik nic nie daje kaszka też, mała ma takie same przerwy bez względu na to czy zje kaszkę czy cyca

nie dołujcie mnie....rozwiewacie moje marzenia co do spania Matiego

Weronisia - dziękuję bardzo za odp. Ty już doświadczona mama jesteś
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:39   #4292
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Ilona, Franek zachowuje się dokładnie tak samo jak Mati przez ostatnie dwa tygodnie. Nie wiem czy pamiętasz, ale pisalam,że budził sie co godzinę, półtorej i chce jeść. Dziś 3 noc z rzędu powrócił do starego rytmu, czyli dwóch karmien w nocy Zasypia zawsze po 21 i budzi się od tych 3 nocy standardowo o 24.45 i o 4 Nie wiem czemu przez ostatni okres tak się budził, ale wygladało to tak jak u Ciebie w weekend mu się odmieniło i śpi poki co tak jak dawniej.
Mati, podobnie jak Pascal Wernosi, nie przespał jeszcze od urodzenia całej nocy.....ba....nie przespał nawet chociaż raz ciągiem 3h5min

hahahahaha
nawet mnie nie dołuj
te kleiki i kaszki to jest moja ostatnia nadzieja na to,że może prześpi chociaż ciągiem 4h, a tak szczerze mowiąc to łudze się, że może i całą noc Mati za tydzień, we wtorek, kończy 4 miesiące i zamierzam pod koniec przyszłego tyg dać mu kaszkę
No to może jednak to te skoki co? Twój synio jest chyb tydzień starszy z tego co kojarzę? Może tak to się objawia w tym wieku Ja juz sama nie wiem co robić. U nas Franio już przesypiał noce ale to kilka razy się zdarzyło np po sczepieniu albo po jakimś wyjeździe

Cytat:

Ilona u nas kleik nic nie daje kaszka też, mała ma takie same przerwy bez względu na to czy zje kaszkę czy cyca a w nocy wydaje mi się, że Franek chce się po prostu przytulić, może faktycznie ząbki idą i potrzebuje więcej bliskości? u nas po ostatnim szczepieniu ( najgorsze było ) mała budziła się w nocy co 1,5-2 godziny ale samo przeszło i teraz jedno karmienie o 2-3 a drugie nad ranem 5-6
Ano właśnie i nie wiem czy dawać czy nie Czy poczekac jeszce może mu przejdzie. U nas dokładnie z budzeniem było tak samo 2-3 i 5-6. Potem nagle około 11 tygodnia dodał sobie karmienie o 23.30 Więc zaczęłam go dokarmiać na śpiocha po 22 zanim ja się położyłam żeby nie wstawać zaraz. Ale teraz mimo dokarmiania i tak wstaje o 1 potem o 3 potem o 6 No i w miedzy czasie też wstaje ale bez jedzenia się obchodzi Może to te zęby. Pod palcami czuje wypukłe jedynki. Szczególnie lewą ale Ciort wie
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:39   #4293
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

aneczka-słodkie fotki. Widzę butelkę TTteż taką mam....w szufladzie...jedną z wielu
Stary 2011-02-08, 13:43   #4294
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, ale nie gniewaj się na mnie - zauważyłam, że ty przystawiasz go często, ale on je krótko i szybko. Wydaje mi się, że w ten sposób sobie tylko podjada, zaspakaja pierwszy głód i kończy jeść. Może spróbuj go przy tej piersi potrzymać dłużej, nawet i ze 40 minut przy jednym karmieniu (w ciągu dnia). Może po takim całym dniu wyżerki będzie spokojniejszy nocą? Ja jak karmiłam Natkę to czasem wisiała na mnie nawet i z godzinę.

------------------------------
Dziewczyny "talent" mnie męczył i zrobiłam sobie loki mogę tak wyjść do ludzi? Czy będę straszyć?
Nie no za co mam się gniewać Faktycznie Franek je szybko ale ja to sprawdzałam Odciągam sobie pokarm i on zjada mi z butli 120 ml w kilka minut. Cycki mam pełne i zjada teraz albo jeden albo dwa. W dzień jadł co 3h teraz co 2-2,5h No dziś zjadł co 3 h więc nie sadze że to o to chodzi Sam to kiedyś podejrzewałam że je za mało a często.No a tak ajk piszę dziś w nocy dostawał butle i jadł po 120. Jak byłam u Ciebie to zjadł to faktycznie dostawiał m go już po 2.15 h ale to ze względów "powrotu do domku" . On nie jcehce być długo przy cycu a na siłę to nie będę mu wciskać bo wtedy płacze. A myślę że dziecko nabiera umiejętności ssania i robi to znacznie szybciej. Zresztą ja laktatorem w 5 minut ściągam nawet 150 z jednej piersi. Ale tak jak piszę brałam to pod uwagę i dałam mu z butli i je po 120 a czasem i więcej wiec to chyba nie podjadanie

A włosy lux

Aaneczko Ty wiesz co ja o Dominiku sądze wiec już tylko napisze Cudo

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2011-02-08 o 14:02
Stary 2011-02-08, 13:44   #4295
martucha84
Zakorzenienie

MisQa hahaha doc zego to doszło żebyś się chowała żeby móc zjeść

hagar cieszę się że płuca czyste mam nadzieję że z tym spływającym katarkiem sobie poradzicie dasz rade gorące buziaki a czemu jesteście w niemczech? mieszkacie tam na co dzień jak nasza Weronisia czy tylko tymczasowo? jak to wygląda?

Weronisia moim zdaniem zupa przez butelkę nie jest zła grunt że coś zje.. przecież go nie będziesz głodzić...

Klarissa córcia rewelacyjna ale mam w lokowej fryzurze miażdży bosko

aaneczka słodcy są, a Dominik jak prawdziwy facet pojadł i śpi przed tv szkoda ze gazety obok nie ma

byłam ostatnio u gina i zmieniłam tablety z azali na yasminelle czy jakoś tak bo już nie kamie no i miałam czekać na okres żeby wziąć nowe tabletki ale miałam stresa czy się pojawi.. wiecie obawy młodej mamy... ale dostałam dziś w nocy i z niczego tak mocno od dawna się nie cieszyłam haha jak z tego że mnie wylało
Stary 2011-02-08, 13:44   #4296
gabi1985
Raczkowanie

Witam my właśnie wróciłyśmy ze spacerku, niby 8 stopni u nas ale strasznie wieje. ja sobie siedzę w domku a Natalka śpi jeszcze w wózku pod oknem

NIKAp-N fajny ten przepis na zupkę pozwól że odgapię od Ciebie

Klarissa bardzo ładnie ci w tych kręconych włosach. Zdjęcia Natalki też super moja już też ładnie chwyta zabawki

aneczka1984 cudne zdjęcia chłopaków

no i oczywiście dziękuję za rady odnośnie tarki- też nie wiedziałam że nie mozna na metalowej trzeć. Trzeba koniecznie wybrać się do sklepu
gabi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:45   #4297
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
No to może jednak to te skoki co? Twój synio jest chyb tydzień starszy z tego co kojarzę? Może tak to się objawia w tym wieku Ja juz sama nie wiem co robić. U nas Franio już przesypiał noce ale to kilka razy się zdarzyło np po sczepieniu albo po jakimś wyjeździe
Bardzo możliwe,że skoki.Srednio wierzę w teorię skokow, ale może coś w tym faktycznie jest.

Tak,Mati jest równo tydzień starszy i już drugi raz widzę, że Twój Franek robi to samo co mój, tylko w odstępie tygodniowym albo dwutygodniowym
U nas takie spanie z budzeniem się co godzinę zaczęło się po drugim szczepieniu (17 stycznia). W noc po szczepieniu budził się co godzinę, łkał, budził sie z krzykiem i potem już mu do tej pory tak zostało,że się budził co godz-półtorej W weekend mu nagle samo minęło i trzecia noc z rzędu wygląda tak jak dawniej, czyli tak jak przed szczepieniem: pobudki 2 razy na jedzenie.

Co do kleików/kaszek to ja Matiemu na pewno dam w przyszłym tyg
Stary 2011-02-08, 13:48   #4298
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Bardzo możliwe,że skoki.Srednio wierzę w teorię skokow, ale może coś w tym faktycznie jest.

Tak,Mati jest równo tydzień starszy i już drugi raz widzę, że Twój Franek robi to samo co mój, tylko w odstępie tygodniowym albo dwutygodniowym
U nas takie spanie z budzeniem się co godzinę zaczęło się po drugim szczepieniu (17 stycznia). W noc po szczepieniu budził się co godzinę, łkał, budził sie z krzykiem i potem już mu do tej pory tak zostało,że się budził co godz-półtorej W weekend mu nagle samo minęło i trzecia noc z rzędu wygląda tak jak dawniej, czyli tak jak przed szczepieniem: pobudki 2 razy na jedzenie.

Co do kleików/kaszek to ja Matiemu na pewno dam w przyszłym tyg
No Kalex faktycznie podobnie wszytko się odbywa I wiesz my sczepienie mieliśmy dwa tygodnie temu i to większe jedzenie też się wtedy zaczęło. A poplątanie w nocy zaczęło się po skoku 11-12 tydzień O ile one istnieją A czym Ty sczepisz bo my 6w1
Stary 2011-02-08, 13:50   #4299
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

też 6w1 plus ostatnio miał drugą dawkę rotawirusa i jeszcze pierwszą pneumokokow.

Kolejne szczepienie ma mieć po 19 marca (6w1 plus druga, ostatnia,dawka pneumo)-już się boję jak to będzie...
Stary 2011-02-08, 13:53   #4300
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
też 6w1 plus ostatnio miał drugą dawkę rotawirusa i jeszcze pierwszą pneumokokow.

Kolejne szczepienie ma mieć po 19 marca (6w1 plus druga, ostatnia,dawka pneumo)-już się boję jak to będzie...
My mamy 3 dawkę 6w1 9 marca. Rota odpuściłam a pneumo zaszczepię dopiero za jakiś czas. Po pierwszej dawce darł się wniebogłosy, po tej było ok ale na drugi dzień spał i miał stan podgorączkowy. Apotem zaczęły się jazdy
Stary 2011-02-08, 13:59   #4301
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

to u nas po pierwszym szczepieniu zupelnie nic nie było,a po tym też własnie płakał i na drugi dzień też miał temp w okolicach 38stopni (37,8, 37,7). I też to spanie takie mu się wtedy zrobiło....póki co 3 noc jest ok (jak na nas )
Stary 2011-02-08, 14:17   #4302
bibet
Raczkowanie

martucha84,onevittoria, Szczęśliwa dzięki za odpowiedź dot. mleczka. Wstawiam fotki z basenowania

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość

Moje chłopaki też czają się na basen, ale trochę chcemy odczekać po Małego chorobie.

super, jak tylko ma się możliwość to fajna sprawa

Ja nie jestem panikarą, ale ten kaszel był przerażający, więc pojechałam. Dobrze, że u Was ok

To się nie nazywa panika tylko czujna mama - tak powiedziała mi Pani doktor powiedziała mi, ważna jest obserwacja okoliczności każdej infekcji ,tak jak piszesz zaniepokoił Cię kaszel i okazało się słusznie

Moje dziecię wciąga w jakieś 10-15min 180ml mleczka, zależy jakiego smoka dostanie.
On zawsze pił więcej, niż było w tabeli przy Jego wieku, ale karmiłam piersią tylko m-c.

dzięki

Cytat:
Ja nie wiem już o co chodzi mojemu dziecku?? Zjadł 150 ml bebilonu przed snem przed 20-sta a o 21, 22.30, 1, 3, 5 było gotowe na jedzenie Druga noc nie przespana Dziewczyny czy jemu moje mleko nie starcza czy o co chodzi? w dzień też skraca przerwy między jedzeniem. Dodam że cycki pełne. Chwilami ma ochotę przejść całkowicie na mm Bo ile można sobie tłumaczyć skokiem takie zachowanie? On od 11 tygodnia (a leci mu 16) się poprzestawiał
Myślę, że mu wystarcza u nas też było podobnie mniej więcej w tym czasie, nie trwało to długo ale chyba przez 3 noce do małej budził mnie tż bo ja ze zmęczenia przestałam reagować. Po ok. tygodniu jej przeszło i zaczęła sobie wydłużać czas między posiłkami w, międzyczasie zaczęłam wprowadzać pokarmy stałe i butelkę mm. Małej tak spodobało się nowe jedzenie, że wypina się coraz bardziej na cyca na którym wisiała czasem 9 a czasem 12 razy. Teraz karmię ją 2x dziennie piersią (ciągnie może 4 min), 2 x mm (po ok 110 ml) i 2x posiłek stały(najbardziej przez nią wyczekiwany).
Zuza zasypia teraz napóźniej o 20:30, ok. 23 trochę się kręci ale dostaje smoka, zmieniam jej pozycję i zasypia do 5:20.
W week testowałam picie przez małą tylko mm, jeżeli chodzi o spanie było bez różnicy.

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
hej,

my właśnie po wizycie u lekarza. na szczęście płuca i oskrzela czyste odetchnęłam z ulgą. tak jak przypuszczałam małej po ściance w gardle spływa jakiś glut, niestety nie wychodzi nosem tylko po gardle spływa. gardełko jest trochę zaczerwienione. dostałam jakiś syrop (jak mąż wróci z roboty to przeczytamy dokładnie ulotkę, niestety jest po niemiecku). mam często zakrapiać jej nos solą fizjologiczną, wietrzyć mieszkanie i spać przy otwartym oknie.
To dobre wieści

aaneczka1984, Klarissa śliczne dzieciaczki

A oto moja mała pływająca "żabka" z wczorajszego wieczoru.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01082.jpg (106,5 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01088.jpg (109,5 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez bibet
Czas edycji: 2011-02-08 o 14:34 Powód: uzupełnienie
bibet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:27   #4303
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

piękne są te basenowe fotki
Stary 2011-02-08, 14:56   #4304
gabi1985
Raczkowanie

bibet ale fajne fotki aż mi się zachciało na basen z małą jechać
gabi1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:00   #4305
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Aha! Bym zapomniała. Klarissa fajne te fotki. Widzę, że twoja córcia fajnie trzyma zabawkę. Mój Pascal dopiero się tego uczy. Kieruje rączkę w stronę zabawek, nawet próbuje złapać, ale potem zaraz mu wypada i nawet nie zauważa
Mnie się wydaje, że to iż Pascalek jest wcześniaczkiem nie jest bez znaczenia nie ma co poganiać chłopaka, w swoim czasie da radę

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
jKlarissa..córa jak zwykle boska..coraz ładniejsze te nasze dzieci sie robią
a Ty to mozesz w podryw ruszyć ślicznie wyglądasz
Dziękuję za komplementy dla nas
Mój tż twierdzi, że w lokach wyglądam jak debil...

Cytat:
A i foty jeszcze
1..moi chłopcy
2.3 Domik usypia dziś przed bajka
Kurcze, jak tak patrzę to fajnie jest mieć 2 dzieci - przynajmniej na zdjęciu

Cytat:
Klarissa - zdjęcia Natki boskie, podobnie jak foty mamusi Loczki bardzo eleganckie
Dziękuję

Cytat:
Klarissa fryzurka bardzo fajna na pewno nie będziesz straszyć, ewentualnie maż będzie zazdrosny jak z tobą wyjdzie na spacer
A gdzie tam z mężem na spacer, my prawie razem nie chodzimy... no bo jedna osoba na spacerku to druga ma spokój więc korzystamy w miarę możliwości na przemian

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Łyżeczka nie jest aż taka zła jak tarka. Łyżeczka jest ze stali nierdzewnej. A tarka ze zwykłej blachy. Zresztą na gołe oko widać różnicę w materiale
Ja też skrobię łyżeczką
A ja zawsze tarkę używałam taką zwyczajną...

Cytat:
Klarissa super loki!!!! Idź do ludzi! Wyglądasz super.
Ja też chciałam sobie zrobić loki, ale ciężko mi się za to zabrać, a kuszą mnie już od paru tygodni.
Ja rano nakręciłam na papiloty a potem sprzątałam, prałam, gotowałam a loki się same robiły

Cytat:
Nie no za co mam się gniewać Faktycznie Franek je szybko ale ja to sprawdzałam Odciągam sobie pokarm i on zjada mi z butli 120 ml w kilka minut. Cycki mam pełne i zjada teraz albo jeden albo dwa. W dzień jadł co 3h teraz co 2-2,5h No dziś zjadł co 3 h więc nie sadze że to o to chodzi Sam to kiedyś podejrzewałam że je za mało a często.No a tak ajk piszę dziś w nocy dostawał butle i jadł po 120. Jak byłam u Ciebie to zjadł to faktycznie dostawiał m go już po 2.15 h ale to ze względów "powrotu do domku" . On nie jcehce być długo przy cycu a na siłę to nie będę mu wciskać bo wtedy płacze. A myślę że dziecko nabiera umiejętności ssania i robi to znacznie szybciej. Zresztą ja laktatorem w 5 minut ściągam nawet 150 z jednej piersi. Ale tak jak piszę brałam to pod uwagę i dałam mu z butli i je po 120 a czasem i więcej wiec to chyba nie podjadanie
To nie mam więcej pomysłu... wiesz jak on nie chce jeść to nic mu nie zrobisz niestety, dzidziuś musi współpracować. Nie wiem w takim razie co jeszcze możesz zrobić żeby się nie budził po nocach, brak mi pomysłu. Mnie jak Natalka robiła pobudkę co 1h w nocy to przeszłam na butlę, ale wiem, że ty jeszcze chcesz karmić piersią, poza tym Franek młodszy to dobrze żeby jeszcze trochę pojadł...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa córcia rewelacyjna ale mam w lokowej fryzurze miażdży bosko
Ha, dziękuję.

Co do okresu to mnie się ostatnio śniło, że jestem w ciąży znowu... ja nie wiem w ogóle sny o ciąży to mnie prześladują. A kiedyś mi było niedobrze i mówię do tż-ta, że mnie mdli, a tż na to z głupim uśmieszkiem "jak myślisz chłopczyk czy dziewczynka"

Cytat:
Napisane przez gabi1985 Pokaż wiadomość
Witam my właśnie wróciłyśmy ze spacerku, niby 8 stopni u nas ale strasznie wieje. ja sobie siedzę w domku a Natalka śpi jeszcze w wózku pod oknem
U nas też słoneczko, niby 10 stopni, ale wietrzysko prawie głowę urywa...

A za komplementy dziękuje

Cytat:
Napisane przez bibet Pokaż wiadomość
Wstawiam fotki z basenowania
Czadowe są!
A jaką ona ma cudną czuprynkę, nie mogę się napatrzeć.
Stary 2011-02-08, 15:07   #4306
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Klarissa poczekam taki los nasz jest No z ta butlą to chce jeszcze poczekać bo mam sporo pokarmu i szkoda mi go, ale myślę że niedługo na nocne karmienie się zdecyduje na mm a potem się zobaczy. A widze że dziewcyny mają albo miały podobne problemy z dzieciaczkami w podobnym wieku więc może coś w tym jest .. A Natalka już zawiesiła strajk an butle?

bibet super te fotki
Stary 2011-02-08, 15:37   #4307
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Klarissa - wyprowadź męża z błędu w kwestii wyglądu z loczkami

Ilona-ja też chciałam dawać butlę, nawet na noc,ale u mnie się nie da

a Mati nadal śpi o 13.15, ale pewnie niedługo się obudzi - zawsze śpi albo 2,5 albo3h
Stary 2011-02-08, 15:56   #4308
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa poczekam taki los nasz jest No z ta butlą to chce jeszcze poczekać bo mam sporo pokarmu i szkoda mi go, ale myślę że niedługo na nocne karmienie się zdecyduje na mm a potem się zobaczy. A widze że dziewcyny mają albo miały podobne problemy z dzieciaczkami w podobnym wieku więc może coś w tym jest .. A Natalka już zawiesiła strajk an butle?
U nas jest różnie, przez kilka dni jadła mleko, ale za nic nie chciała herbatki, wczoraj i dzisiaj normalnie pije herbatkę i mleko ale nie chce jabłka , a jeszcze 3 dni temu jedyne co jadła to jabłko. I weź tu zrozum takiego bobasa...

Cytat:
Klarissa - wyprowadź męża z błędu w kwestii wyglądu z loczkami
A z nim nie ma co dyskutować, kiedyś na wesele u znajomych odstawiłam się jak szczur w święto kanałów i tż mi powiedział, że beznadziejnie wyglądam... zresztą pokaże wam te fotki to jest wg mojego tż-ta beznadziejnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 119592304.5F1WoUzV.resize0926090019.jpg (39,9 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060289.jpg (103,3 KB, 77 załadowań)
Stary 2011-02-08, 16:02   #4309
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
A z nim nie ma co dyskutować, kiedyś na wesele u znajomych odstawiłam się jak szczur w święto kanałów i tż mi powiedział, że beznadziejnie wyglądam... zresztą pokaże wam te fotki to jest wg mojego tż-ta beznadziejnie.
ahaaaaaaa

powiem Ci,że moj też mi czasami sypnie taki komplement,że wymiękam...ja tu się wystroję, wyczeszczę, wymaluję, a on....mowi mi,że wyglądam na 3-
Stary 2011-02-08, 16:11   #4310
hagar1
Rozeznanie

hej,

my po spacerze. mała dziś nieźle pospała. byłyśmy na dworze 3 h bo tyle spała i nie chciałam jej budzić, szczególnie że przy tej jej infekcji to świeże powietrze robi najlepiej.

bibet super fotki. ta bujna czupryna na głowie twojej córki cały czas mnie rozbraja. aż zielenieje z zazdrości

Cytat:
hagar cieszę się że płuca czyste mam nadzieję że z tym spływającym katarkiem sobie poradzicie dasz rade gorące buziaki a czemu jesteście w niemczech? mieszkacie tam na co dzień jak nasza Weronisia czy tylko tymczasowo? jak to wygląda?
my tu tymczasowo, mój szanowny małżonek, bardzo często jeździ na delegacje do niemiec i od tego roku zamiast za hotel firma płaci mu za mieszkanie więc wybrałyśmy się z niem żeby same w domu nie siedzieć. no i tak sobie myślimy że może tak co jakiś czas będziemy z nim jeździć, tylko nie wiem jak mała te zmiany będzie znosić. jak na razie dziwnie się zachowuje ale to może przez tą infekcję, więc trudno mi wyciągać jakieś wnioski.
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:36   #4311
ilonalu
Raczkowanie

Dziewczyny chce wprowadzić przytulanke synkowi, znalazłam taką:
http://allegro.pl/e-d-kocyk-przytula...443594128.html
tylko zastanawiam się czy zdaona egzamin, bo to jest kocyk i pewnie bedzie brany ciągle do buzi, doradzcie proszę może macie jakies sprawdzone przytulanki
Szczęśliwa widziałąm twoją, ale jak piszesz nie kupiona w Polsce.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy wasze dzieciaczki w nocy śpią przy lampce?
ilonalu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:03   #4312
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonalu Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce wprowadzić przytulanke synkowi, znalazłam taką:
http://allegro.pl/e-d-kocyk-przytula...443594128.html
tylko zastanawiam się czy zdaona egzamin, bo to jest kocyk i pewnie bedzie brany ciągle do buzi, doradzcie proszę może macie jakies sprawdzone przytulanki
Szczęśliwa widziałąm twoją, ale jak piszesz nie kupiona w Polsce.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy wasze dzieciaczki w nocy śpią przy lampce?
Niedługo dziecko wszystko zacznie brać do buzi. Ja mam szmacianą przytulankę "pieska" ze sklepu C&A (jak na zdjęciu), ale te co wkleiłaś kupiliśmy w prezencie dla córki koleżanki i śliczne są. Ale to nie są kocyki, raczej szmatki bo to nie jest aż takie duże.

edit: Moja córka śpi po ciemku, śpimy w jednym pokoju i chyba by mnie trafiło jakbym miała całą noc światło. Kładę ją do łóżeczka, daję całusa, przykrywam, gaszę światło i zostawiam - tak wygląda nasz wieczór
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100080.jpg (144,6 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2011-02-08 o 17:20
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:38   #4313
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Klari - aj, bo faceci się nie znają w ogóle

ojej jakie dzieciaczki słodkie laski, dawać więcej fotek, oko pocieszyć

Martucha - hehe jem jak oni śpią czyli w nocy chociaż kocur to zawsze leci jak lodówkę otworzę

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 19:20   #4314
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Nikkurcze ja też nie mam kabelka może Kasienka wstawi? a my mamy już nazbierane na wykopy, piwnicę i strop...coś tam jeszcze nam zostanie ale na pewno nie starczy na cały stan surowy, więc resztę zrobimy w kolejnym sezonie ale po cichu liczę ,że jeszcze parter uda się zrobić do zimy 2011 najważniejsze to jeszcze nazbierać na dach, bo to u nas najdroższy element, a wykończen ie to powolutku już sami będziemy robić i na pewno nie obędzie się bez kredytu, ale to już w przyszłym roku pewnie się już nie możecie doczekać przeprowadzki
No to super, to ja będę zazdrościła Wam małego kredytu Ach, najpiękniejsze przed Wami, patrzenie, jak wszystko rośnie.
Mnie już głowa boli, jak sobie pomyślę o wydatkach, jak tam zamieszkamy, a pensja będzie jedna

Kasienka, mogę Tobie mmsy przesłać? wrzucisz foty?

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Noooo,mam to samo.Ostatnio jak w wiadomościach mówili o człeniu co zamordował swoją dwuletnią córeczke i jeszcze znęcał sie nad kilkumiesięcznym synkiem to potem całą noc nie mogłam spać.Jakby taki ktoś stanął przede mną to chyba nie zawahałabym się go zabić,a już na pewno jestem za karą śmierci dla takich zwyrodnialców,a nie 6 lat paki...Do tego powinni być zabijami w taki sam sposób w jaki krzywdzili swoje dzieci(w męczarniach)....Ot się wygadałam...

Laski ile posiłków na dobę podajecie Maluchom i co ile godzin?Wiem,że są tabelki, ale ale w praktyce to równie wychodzi...
Mąż mi już przełącza takie sceny w tv, ale postąpiłabym jak Ty, a może nawet drastyczniej...
Słyszałyście o tych bliźniaczkach, co ich szukają?

Pawcio je co ok 3-4 h, różnie

Śniadanko- mleczko 180ml
II śniad. kaszka i trochę owocu
obiadek albo zupka i herbatka albo mleko
znów mleko, w międzyczasie bobofrut- uwielbia)
Kolacja mleczko zagęszczone kleikiem

W ciąguu dnia wypija ok 100ml herbatki, 100ml bobofrutu, i soczku też trochę, teraz wprowadzam znów wodę

Cytat:
Super przepis na zupkę, pozwolę sobie wykorzystać w swoim czasie

Często myślę o tym samym i nawet potrafię się poryczeć z tego powodu... jak pomyślę o tych wszystkich dzieciach, które nie mają tyle miłości na ile zasługują.

-----------------------------
U nas buzia cała w wysypce - to po wczorajszym tulańsku z nieogolonym tatusiem chyba Natalce dokuczają dziąsełka bo dzisiaj znowu jest strajk głodowy, ledwo co je...

Ale za to wrzucę fotki mojego maluszka:
1. Jak trzyma tatę "za fraki" z miną "no co stary, nie podskoczysz mi"
2. Moja ostatnio ulubiona z gryzaczkiem
3. Córusia tatusia
Fotki super, tylko szukam tego "maluszka" Pannica jak się patrzy

Przepisek sprawdzony polecam, tylko woda to oczywiście ta od gotowania
My mamy jakieś krosteczki i nie wiem, czy to jakieś uczulońsko, czy potówki, na szyjce i trochę polik z boku

Cytat:
A i foty jeszcze
1..moi chłopcy
Ale są już do siebie podobni, szok, cudne chłopaki

Cytat:
Napisane przez bibet Pokaż wiadomość

A oto moja mała pływająca "żabka" z wczorajszego wieczoru.

Super
Cytat:
chyba Go pogięło super jak dla mnie
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 20:13   #4315
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
[
kasienka hmm my już jak dzieci po 6 mce no ale napisze
8-9 śniadanko - mleko póki co 180 z 2 łyżeczkami kleiku, z czasem to będzie kaszka ryżowo mleczna ale za dużo na raz nie wprowadzam więc za tydzień już kaszka
11-12 owoce - pół słoiczka, albo cały słoiczek jogurtu z owocami,
ok 14 obiadek - 170- 180
ok 17-18 mleko 180 z 2 łyżeczkami kleiku
ok 21 mleko 180 z 1.5 łyżeczką kaszy mannej dla dzieci - z glutenem
koło2-3 je 180 samego mleka - ale to nie zawsze

w czasie dnia 100 herbatki i 100 soczku tzn soczku 50 i 50 wody
a jaki dajesz jogurt?
i co to znaczy kasza manna dla dzieci (jakas specjalna?)
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 20:45   #4316
aaneczka1984
Zadomowienie

dziękujemy Wam dziewczyny za miele komentarze dala mojch facetów
klarissa..czasem miec fajnie 2-ke tylko na zdieciu..ale tak na serio to nie oddaąłbym moich chłopaów za nic w świecie nawet w najgorszy dzień..no może czasem

i dla cioci Ilonki Dominis..tylko coś ostatnio zrezygnował ze swoich minek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010872 [800x600].jpg (51,6 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2011-02-08 o 20:46
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 20:50   #4317
aaneczka1984
Zadomowienie

zapomniałabym..klarisso..mezusiowi to chyba mózg zresetowało i nie wiedział co powiedziec na Twój widok..bo na tych fotach wyglądasz rewelacyjnie
Moj jak sie kiedys na wesele odstawiłam to nic nie powiedział a jak spytałąm czy mu sie podobam to mi powiedział "przeciez nie powiedziałąm że żle to chyba znaczy to że jest oki ...i jak tu chłopa słuchać
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:09   #4318
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy Wam dziewczyny za miele komentarze dala mojch facetów
klarissa..czasem miec fajnie 2-ke tylko na zdieciu..ale tak na serio to nie oddaąłbym moich chłopaów za nic w świecie nawet w najgorszy dzień..no może czasem

i dla cioci Ilonki Dominis..tylko coś ostatnio zrezygnował ze swoich minek
Fajna foteczka, uroczy chłopczyk z niego

Cytat:
zapomniałabym..klarisso..mezusiowi to chyba mózg zresetowało i nie wiedział co powiedziec na Twój widok..bo na tych fotach wyglądasz rewelacyjnie
Moj jak sie kiedys na wesele odstawiłam to nic nie powiedział a jak spytałąm czy mu sie podobam to mi powiedział "przeciez nie powiedziałąm że żle to chyba znaczy to że jest oki ...i jak tu chłopa słuchać
No oni czasem tak mają.
My się staramy, kombinujemu, czujemy jak seks - bomba a tu taki komentarz sprawia, że już się nic człowiekowi nie chce. Dosłownie nic.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
chyba Go pogięło super jak dla mnie
Mnie się wtedy też podobało, do czasu póki nie usłyszałam tego komentu...
Stary 2011-02-08, 21:15   #4319
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
A i foty jeszcze
1..moi chłopcy
Ale masz skarby w domu))

Martucha Ty wiesz co? Ja tu wczoraj pokazałam Tżtowi zdjęcia Pata pod wodą a on patrzy na nie i tak "Ale ten człeń na drugim planie ma klatę!!!Nie no ja idę robić brzuszki,żeby mieć taką klatę jak ten człeń"...hehe

Klarissa co do twoich loków to ja myślę,że Twój Tż Ci po prostu zazdrościSam na długie hery i pewnie też by se pokręcił,ale mu głupio Wyglądasz slicznie,więc niech on już sie nie wypowiada zazdrośnik jeden

A my byliśmy dziś na usg bioredek i już jest wszystko w porządku,Biodra są symetryczne i już nie musimy nosić pieluchy ortopedycznej.Dwa miesiące poświęcenia się opłałały...ale sie cieszę: jupi:

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:21   #4320
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Klarissa co do twoich loków to ja myślę,że Twój Tż Ci po prostu zazdrościSam na długie hery i pewnie też by se pokręcił,ale mu głupio Wyglądasz slicznie,więc niech on już sie nie wypowiada zazdrośnik jeden
Ha ha ha

Cytat:
A my byliśmy dziś na usg bioredek i już jest wszystko w porządku,Biodra są symetryczne i już nie musimy nosić pieluchy ortopedycznej.Dwa miesiące poświęcenia się opłałały...ale sie cieszę: jupi:
Fajnie, że już wszystko dobrze

--------------------------
Wiecie, ja sobie uświadomiłam, że nie zrobiliśmy prawie żadnych zdjęć Natalce jak była noworodkiem, tzn. mam zdjęcia, ale zawsze w jakimś beciku itd. Po prostu baliśmy się ją rozpakować Teraz sobie myślę, że trochę szkoda.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości