|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Cytat:
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Widzę, że u Was różnie bywa- Anastazja trzymam kciuki, zeby z Twoją mama było ok. Paulunia, dobrze, że pogodziłaś się z Tż Marta, ja schab robię mniej więcej tak: zamarynowane mięso przecinam wzdłuż, tak, żeby można go było rozłożyć jak książkę, następnie rozbijam trochę tłuczkiem i w środek wkladam zesmażone oliwki z cebulką i wieloma przyprawami. Następnie zszywam go nicią, lub spinam wykałaczkami. Jest zasada, ile mięso waży, tyle powinno się smażyć Ja tego schabu nie wrzucam już w worek.Jeszcze nie cała godzinka i do domku- dziś zalecę do lumpka ![]() Teraz mam rodziców w domu i wogóle kasy nie wydaję-oni wszystko kupują, mama gotuje obiady itd. także wogóle się nie przemęczam,a le to dobrze odpocznę sobie, a swoja droga moi rodzice sa bardzo kochani |
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Ijaa gratulacje, choc jakiej innej oceny mozna byłoby sie spodziewac przy nazwisku prawdziwej SPD.
![]() Ide sie nasmarowac balsamem brzaujacym moze mi humor poprawi.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
Ijaa
![]() Gratuluje![]() Minęło pół godziny jak malutka śpi i słysze tylko tup tup tup i w drzwiach staje mój aniołek. Mówi " mama śiśisz" (słyszysz) i prowadzi mnie na łózko przytula i po chwili zasnęła chyba tego wiatru się przestraszyła bo wieje jak cholera
|
#1355 |
|
Konto usunięte
|
Brawo Ijaa! zdolniacha
Dziewczyny miałam Wam napisać, że wczoraj podliczylam budżet od 5 stycznia do 7 lutego i się przeraziłam ![]() na opłaty i paliwo poszło 1030zł (sporo ale czynsz był podwójny przez ta niedopłatę za wodę i co) na jedzenie 760zł ![]() do tego chemia, lekarstwa, rzeczy do domu i w sumie poszło 2100zł ![]() po kwocie za jedzenie wnioskuje, ze naprawde ceny musiały wzrosnąć bo nie zaczelismy jeść ani więcej ani wykwintniej a tu taki wynik ![]() kurcze nie wiem bo słodyczy kupujemy mało, nie kupujemy kolorowych napojów ani alkoholu bo nie lubimy, jak byśmy lubili to pewnie z 1000zł by nie starczyło i to ile kosztuje życie a jakbyśmy jeszcze musieli wynajmować mieszkanie to w ogóle byśmy tylko pracowali na opłaty i jedzenie
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Kash zgadzam się, wszystko zdrożało. Ja w tym miesiacu staram sie oszczedzać, i do konca miesiaca na jedzenie zostalo mi 400zl, mam nadzieje ze sie uda ( o ile nie bedziemy mieli gości ;|)
Dodatkowo idziemy na zabawe karnawałową, plus urodziny ma moja mama i brat. Zamowiliśmy rolety -800zl i 350zl moje okulary, wiec trzeba się spiąć
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), dlatego nie mogę porównać z poprzednimi miesiącami. Wiem tylko, że wydaliśmy dużo za dużo, ale to już tak poza opłatami i jedzeniem. Natomiast jeśli chodzi o te podstawy - też nie wyobrażam sobie teraz wynajmować mieszkania i płacić (niemałego) haraczu Ciężko jest. Coraz ciężej. A wypłaty stoją w miejscu Ps. Nie w temacie oszczędzania, ale pochwalić się muszę Na poprawę humoru kupiłam sobie takie oto cudo:zwijacz.jpg Zwijacz kabla słuchawkowego Mamy mega długi kabel i zawsze doprowadzał mnie do szału. Polowałam na zwijacz dłuższy czas, jednak wszędzie dostępne ości mnie nie przekonywały. Ten jest boski!
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam plan i niestety 20stego nie mam zjazdu. Na dodatek ten plan to jakiś koszmar. Każdą sobotę mam zajęcia od 11 do 20 . I wogóle zjady prawie co tydzień. np ide cały weekend, za tydzien ide w sobote, a tydzień póxniej w niedziele. Czy mi kasa na dojazdy spada z nieba. Każdy dzien to minimum 30 zł. Zeszły semestr był duzo lepszy, normalnie zjazdy co 2 tygodnie i lekcje od 8 do 16
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa brawo
Ja tez mam jeden egzamin do przodu, oceną się chwalić nie będę bo nie ma czym. Grunt że zdane ![]() Co do wydatków na jedzenie poszło nam 653 zł jak dla mnie dużo. Zobaczymy w tym miesiącu. Ale zgadzam się z tym, że ceny poszły w górę ![]() Na paliwo wydalismy 600 zł Opłat nie licze bo Tz się tym zajmuje Na szkołe moją 200 zł na same dojazdy dobrze, że jeszcze pół roku. I na prezenty 200 zł. Aaa i jeszcze jakieś rzeczy do domu to 50 zł plus 130 za przegląd pieca.
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Nam w lutym dochodzi jeszcze ubezpieczenie mieszkania, koło 140zł. Na szczęście spokój na rok...
Dziewczynki, pędzę do domku! Wejdę pod wieczór, tymczasem miłego dnia!
|
#1361 |
|
Konto usunięte
|
Aaby przesłodki ten zwijacz kabelkowy
p.s świetny masz podpis |
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też podliczyłam nasze wydatki i za styczen wyszło nam 4053zł
Oczywiście w tym jest wszystko(opłaty,rachunki, raty,jedzenie,paliwo)mnie j niestety nie ma szans uzyskać i tak bardzo zaciskałam pasa w tym miesiącu.
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć! Nadrobiłam co napisałyście.
Ijaa gratuluje zdolniacho ![]() Ja podliczyłam wczoraj wieczorem wydatki na jedzenie ze stycznia i wyszło 1229 zł. Przeholowaliśmy troche. W tym miesiącu musze się wziąć w garść bo już 270 zl wydaliśmy na jedzenie Ja siedze na dyżurze i dzisiaj nawet nie jest tak źle.
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chwila, chwila. Jak nie lubimy? A Martini? ![]() Z kim ja je będę popijać w Poznaniu jak nie z Tobą? ![]() Też chyba sobie taki ustawię, bo zbiegło się kilka wydatków i muszę na prawdę nieźle zacisnąć pasa.. ![]() Cytat:
I faktycznie ten plan to jakaś paranoja. Żeby kazać co weekend jeździć. W ogóle nie liczą się z tym, że ludzie dojeżdżają i trzeba za to płacić. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Wolę nie liczyć - będę zdrowsza.
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
My w styczniu na jedzenie w trójkę wydaliśmy 350 zł ale my zawsze mamy duże zapasy zrobione przez teściową więc gdyby nie to pewnie by było więcej. W tym miesiącu musimy ostro zacisnąc pasa bardzo bardzo ostro. Musi wystarczyć na wszystko dla Julki my musimy sobie poradzić bo mamy tylko 300zł
Gdyby nie wynajem by było lepiej a tak 1060 zł idzie..... Aż się boję![]() Jutro TŻ ma dostać PIT więc już będziemy mogli się rozliczyć i w czwartek okaże się ile będzie podwyżki. Jutro tez z małą do lekarza jedziemy. Mam nadzieję, ze będzie wszystko dobrze
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na małych zakupach, bo spostrzegłam zaskoczona, że jestem OUT OF makaron pełnoziarnisty.
Raaaaaaaaany, jak cudownie jest na dworze. Wieje - chwilami tak, że chce głowę urwać (swoją drogą zupełnie niepotrzebne się czesałam), ale jest ciepło, słonecznie, bardzo przyjemnie, niemalże wiosennie. Moja ulubiona pora roku zbliża się wielkimi krokami (mam nadzieję). ![]() Zaraz się biorę za obiadek, chociaż TŻ dzwonił że niedawno jadł drugie śniadanie, bo wcześniej nie miał czasu ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Będzie dobrze.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-02-08 o 16:28 |
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, dlatego kupiłam
A podpis... Skopiowałam... Bez pytania Wybaczysz? ![]() Cytat:
Hę?
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa gratuluje 5
![]() Pomyłam dziś okna, odrazu lepiej widać świat. Byliśmy z tż na spacerze, w banku pozamykać konta- uboższa jestem o 20 pln Zaraz chyba wezmę się za dalsze sprzątanie i będe miała spokój na kilka dni
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie sprawdzony przepis na ciasto na pizze,chciałabym zrobić na walentynki?
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Ale z Ciebie pracowita SPD ![]()
|
|
#1371 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
jeżeli takie lubicie, to polecam.Przyłączam się do gratulacji egzaminacyjnych mój poszedł tak sobie, ale powinnam zdać na pocieszenie kupiłam sobie spódniczkę ![]() http://i17.photobucket.com/albums/b8.../spodnicaa.jpg http://i17.photobucket.com/albums/b8...spodnica22.jpg |
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki brzusio Marta ze mnie jest wzorowa SPD jak ma wolne od uczelni, chociaż teraz mam świetny plan także nie narzekam
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na drugim skupiłam się już tylko na niej - bardzo ładna ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Dokładnie! cholerka, jaką Ty masz figurę!
|
|
#1374 |
|
Copyraptor
|
kota mi się pcha w kadr zawsze, ma parcie na obiektyw...Dziękuję, ale to korzystne zdjęcie - ja mam wielki zadek i uda, spódniczka idealnie zakrywa |
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
Wrzuciłam zdjęcia
, tylko nie zwracajcie uwagi na niewyregulowane brwi. Siostra zabrała mi miesiąc temu pęsete, niby przez przypadek i do teraz nie przyniosła I dzis kupie w carrfurze bo na pewno nam nie odda.Idziemy na film, który polecacie? Łabędzia i króla mamy do obejrzenia w domu, więc myślę o jakimś innym. Cholerko fajna spódniczka, kocica i kanapa:P(jeżeli to ta ikeowa to super wygodna, bo mieliśmy w poprzednim mieszkaniu) Klasyczna spodniczka, ciekawiej skrojona, zawsze sie przydaje. Cholerko jak ty sie odchudzasz to ja też powinnam, bo twoj brzuch jest super płaski ![]() Ja wole nie myslec ile wydalismy i ile jeszcze wydamy. Jeszcze chciałam kupić małej tą matę, a teraz doczytałam, że po 6 miesiącu jest już nie przydatna, a moja Lena teraz ma 5. Wiec musze znow myslec co kupic
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1376 |
|
Copyraptor
|
Ja tak naprawdę to się już nie odchudzam, mam sesję, i żrę na potęgę
grochóweczka, pizza, ciasteczka...przytyłam pewnie 2-3 kilo, na szczęście nie wiem, bo nie mam wagi ![]() Kanapa z Ikei bardzo je lubię, dobrze mi się na nich przesiaduje/sypia.
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Figura idealna Spódniczka super I chyba musisz mieć piękne włosy
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero udało mi się Was nadrobić, ale i tak pozapominałam co miałam Wam popisać. Wróciłam z pracy, wiatr wial mocno, ale to słoneczko... z utęsknieniem czekam na wiosnę.
Nic mi się już dzisiaj po pracy nie chce, lenia mam okropnego, chyba kawkę zaraz wypiję, może mi się umysł ożywi.cholerka zazdroszczę figury Spódniczka ładniutka ![]() Ijaa za ocenkęJa zrobiłam dokładniejsze obliczenia i w styczniu wydaliśmy 2900 zł
|
#1380 |
|
Copyraptor
|
Dziękuję I niezbyt - są mocno zniszczone, bo je zawsze noszę rozpuszczone... http://i17.photobucket.com/albums/b8...ire/wlosy2.jpg tu jest ich absolutnie najlepsze zdjęcie, zaraz po wizycie u fryzjera - wymodelowane i wysuszone na okrągłej szczotce, normalnie to od wysokości ramion mniej więcej sterczą mi pojedyncze włosy w różne strony |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

a jakbyśmy jeszcze musieli wynajmować mieszkanie to w ogóle byśmy tylko pracowali na opłaty i jedzenie

mój poszedł tak sobie, ale powinnam zdać
grochóweczka, pizza, ciasteczka...przytyłam pewnie 2-3 kilo, na szczęście nie wiem, bo nie mam wagi