Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 13:16   #1681
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
martucha u nas to była tak że ja już wcześniej podawałam mu kaszki których i tak nie chciał jeść ale nie były to jakieś większe dawki żeby zaszkodziło jakoś konkretnie , tak samo słoiczki że np, krupniczek który jest na kaszy czy jakieś zupki z makaronem zaczął robić śmierdzące kupki ale jakoś nie zjarnełam się że to może coś nie tak z jedzeniem bo wcześniej też jadł i nic się nie działo , ale jak zaczełam dawać mu większe dawki właśnie np, z makaronem to zacząl robić biegunki w sumie to też nie wiemy czy od mleka bo nagle sie uczulił czy poprostu od tego makaronu np. napewno wystąpiła alergia na laktozę to wiemy bo był na diecie i dałam mu mleko i zaraz go zczyściło, a teraz daje mu mleko dla dzieci ze skazą i np. spróbuje dac zupke jarzynową z kluseczkami i już go czyści , puszcza bąki, a i te rumieńce na buzi z krostkami w środku ... co jeszcze.... marudny bo go brzuszek boli jak przy kolce , w sumie babka powiedziała że to może być tymczasowa alergia ale zobaczymy teraz jakoś bo mam zacząć dawać mu jedna łyżkę mleka normalnego z mlekiem tym dla dzieci ze skazą i wtedy już nic nie podawać i zobaczymy co się będzie dziać jeśli będzie ok a dam mu kaszki manny np, i znowu coś nie tak no to wtedy będziemy musieli zrobić badanie na alergie pokarmowe one mogą wyjść troszkę nie wiarygodnie bo za małe dziecko jest ale trzeba będzie zrobić tak czy siak, no i co dieta bezglutenowa i bez laktozy jeśli okaże się że jeszcze mleko , u dzieci celiakia pojawia sie własnie z końćem pierwszego roku ale to rzadkie przypadki dlatego jestem dobrej myśli , tym bardziej że ani ja ani tz nie jesteśmy alergikami a tu bach , nie wiadomo dlaczego , tym bardziej tak jak mówię dawałam mu wcześniej kaszki, jogutry i inne i njc się nie działo
najlepiej poczytać o tym na necie chociaz tez te objawy sa podobne do skazy jak i do alergi pokarmowej albo do bakteri z brzuszku czy teś rotawirusa
nie no ja wiem co to jest celiaklia mnóstwo o tym czytałam a moja siostra która jest dietetykiem pisała o tym prace i mnie mocno uczuliła... dlatego zaczęłam tą 2 mce ekspozycje na gluten - codziennie dostaje miarkę kaszy mannej do mleka czy obiadu żeby właśnie się do glutenu przyzwyczaił, a po 7 mce normalnie już pszennne rzeczy będę dawać póki co tylko ryżowe kukurydziane plus ta ekspozycja glutenu w kaszy mannej
mnie interesowało właśnie to czy objawy widziałaś już podczas przyzwyczajania do glutenu czy dopiero po ekspozycji no i jakie to były obiawy dlatego dziękuję za informacje bo wiesz no w ksiażkach jedno a w życiu drugie.. nie byłam pewna czy coś już można zaobserwować wcześniej czy mimo ekspansji wszytko wychodzi później.. no i jakie obiawy przeważają bo wiesz no pełno tego jest... a tak naprawdę wszytko moze być z czegoś innego
no i współczuję jeśli okaże się że to wina i glutenu i laktozy aczkolwiek mam nadzieję że nie i skończy się tylko na strachu...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-02-08 o 13:19
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:32   #1682
kasiaher
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

no właśnie dopiero później jak miał 11 miesięcy , wcześniej nic nie zauważyłam ,ale wcześniej były to małe dawki i może organizm tak nie zareagował ostro, jak przy dawce większej i zaczął się odwadniać bo go męczyly biegunki, strasznie płakał bo go brzuszek bolał no i te bąki bardzo dużo teraz tez go męczą, ma mleko bebilon pepti więc napewno nie to a teraz czasami mi robi biegunki i wtedy wiem mniej więcej od czego bo jak mu coś podam z glutenem to zaraz go czyści odrazu , ale muszę próbować cały czas małe bo małe dawki ale trzeba musze być pewna że to od tego
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 13:46   #1683
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
trzymam

wybaczamy

to rozwiazuj sudoku świetnie wypływa na wzrost mózgu hahha ja zawsze jak nie mam co robić to sięgam po sudoku w autobusie na kibelku wieczorem w domku jak karmiłam pata piersią sudoku miażdży

my brata najmłodszego od wojtasa zawsze do mcdonalda wysyłaliśmy

buhahaha niezła babka każdy ma swoje preferencja ja dlatego nie lubiłam tego w lo że trzeba było wszystko zawsze wiedzieć..

skoro ma podejrzenie celiakii to powiedz mi jak to się u was objawia? bo my właśnie jesteśmy w trakcie ekspozycji na gluten i wszytko jest ok ale chce wiedzieć czy w czasie ekspozycji już widziałaś że coś jest nie tak czy dopiero jak już przeszedł te dawkowanie kaszki mannej i jak mu dawałaś już normalnie z glutenem rzeczy to się coś działo? czy jak to u was wyglądało?
kiedy podawałaś gluten? bardzo mnie to interesuje więc jak znajdziesz chwile to napisz

my nie świętujemy bo staramy się walentynkować zawsze a nie raz do roku pewnie skończy się na buziaku z życzeniami i tyle

ale nie chorowałaś czy mimo choroby nie poszłaś na l4? bo teraz chorujesz i rozumiem ze jesteś w domu i nie pracujesz...
bo dla mnie nie jest normalne i totalnie tego nie kumam tego że pracownik jest chory i idzie do pracy... szkoda ze niestety ludzie maja często takie podejście i chodzą z chorobami... bo tym samym na własne życzenie robią sobie kuku... rozumiem że podczas okresu próbnego robię wszytko żeby mnie zatrzymali..ale jak dostaje umowę normalnie pokazuje że jestem dobrym pracownikiem i zachoruje to chyba logiczne że idzie się na l4 a nie zaraża wszystkich dookoła..

ja nie zanosiłam do szkół ale w sekretariacie raczej
teraz mam wolne jutro do pracy idę dopiero

no ona chyba myślała że pracę dostała to jej przedłużą a niczym się nie wykazała tylko szybkością wchodzenia na nk

ale siara robiłam teraz babeczki z konfiturą i zapomniałam dać oleju zauważyłam to jak już do foremek wylałam że w kubku z miarką olej został teraz pieką się bułeczki a później biorę się za obiad i kiełkownicę

ale babeczki zjadliwe różnicę widzę tylko w wyglądzie że nie popękały jak na opakowaniu

co sądzicie o tym http://allegro.pl/niezwykla-soczysta...440381838.html
myślałam na balkon kupić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-02-08 o 13:53
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:07   #1684
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
kliwia nie raczej się jie boje że tż nie da rady , tylko chodzi mi o to że u teściowej a wiesz że ja jej nie zxa bardzo zresztą jak przyjade to tak mnie poucza np. Dominik nadal ma dietę nie może nawet mleka normalnego pić tylko te dal dzieci ze skazą a ta bach mu mleko dała normalne od krowy , zaraz dala mu piętkę od chleba a nie może bo jest też podejrzenie o uczulenie na gluten a ta bach i mu dała, albo jak nie widze a raczej myśli że nie widzę to go w usta całuje a nawet ja tego nie robię bo to zarazki , noż kurka wiesz chodzi o to że jak już mnie nie będzie to hulaj dusza robię co chcę a tż tak bardzo nie zwraca uwagi na to co ona robi " no przecież krzywdy mu nie zrobi" zresztą jak ostatnio byliśmy to została z nim na 3 godziny a już spał bo była gdzieś 22 a my poszliśmy do tż brata ciotecznego domek zobaczyć bo budowę skończyli i się przeprowadzili więc i flaszka była a ta za godzinę do mnie dzwoni bo ona Dominik się obudził i ona nie wie co robić , albo przyszłam i ona chciała mu zmienić pieluchę ale nie umie, mleka nie umię zrobić i nakarmić , normalnie szok, to jak mam jej dziecko powierzyć

ana fajny kolorek i cięcie też pasuje ci
A nie możesz go zostawić pod opieką męża? Czy raczej jak tam pojadą, to i tak ona się nim "zajmie"?

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

musisz mieć albo uprawnienia albo studia

ja akurat mam studia więc nie musiałam robić tego

a mają się przepisy zmienić że będzie można być tylko bhp-owcem po studiach
dzięki! Oby weszły te nowe przepisy

Cytat:
ale nie chorowałaś czy mimo choroby nie poszłaś na l4? bo teraz chorujesz i rozumiem ze jesteś w domu i nie pracujesz...
bo dla mnie nie jest normalne i totalnie tego nie kumam tego że pracownik jest chory i idzie do pracy... szkoda ze niestety ludzie maja często takie podejście i chodzą z chorobami... bo tym samym na własne życzenie robią sobie kuku... rozumiem że podczas okresu próbnego robię wszytko żeby mnie zatrzymali..ale jak dostaje umowę normalnie pokazuje że jestem dobrym pracownikiem i zachoruje to chyba logiczne że idzie się na l4 a nie zaraża wszystkich dookoła..

ja nie zanosiłam do szkół ale w sekretariacie raczej
ja też uważam, że bardziej odpowiedzialne jest pójście na L4, niż zarażanie wszystkich dookoła. Ja mam to szczęście, że jak pracuję już 6 lat, tak na L4 byłam 2 razy. I wszystkie dwa w tamtym roku, po zabiegu i przy grypie żołądkowej. Nigdy nie wzięłam UŻ, ale miałam szczęście. Po prostu nie chorowałam.

Baw się dobrze na kursie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
A co do prac dyplomowych to moja lic miała 80 str, ,,Postawy studentów pedagogiki specjalnej wobec osób niepełnosprawnych" - robiłam też badania na studentach ,,turystyki".

A mgr, piszę właśnie - będzie 100-120 str. ,,Pedagodzy specjalni, pracownicy Warsztatów Terapii Zajęciowej i Domów Pomocy Społecznej wobec seksualności osób z upośledzeniem umysłowym"
wow, ciężkie te Twoje tematy, ale na pewno dają Ci sporo satysfakcji

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:24   #1685
śliweńka
Zakorzenienie

chodziło mi że po studiach ale uprawnienia pedagogiczne dalej trzeba będzie mieć

bo teraz można być technikiem bhp i wszystkie te osoby muszą iść na studia

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-02-08 o 14:25
Stary 2011-02-08, 14:25   #1686
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U nas w pacy też nigdy nie brało się l4, zresztą u nas jest to tak sprytnie rozwiązane, ze większość ma umowy agencyjne, tzn. mają działalności, a wtedy kodeks pracy nie obowiązuje. a to taka wspaniała, ogólnopolska firma

Zamówiłam sobie ciążowe biodrówki na all, ale nie wypał, bo nie są za wygodne, już wole takie z golfikiem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:28   #1687
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

hej dziewczynki przyleciałam

no iiiii Natusia jest dalej kobitką waży ok 2600 +/-400, obróciła sie juz głowka w dół (tylko zapomniałam zapytac czy moze sie kopyrtnąć spowrotem no ale w piątek juz nie zapomne) serduszko bije prawidłowo, kitke ma około 7 cm
i niestety zdjecia wam nie pokaze bo sie tak ułozyła ze buzią patrzy w moje pośladki... tez ma widok...plecki idą wdłóż mojego lewego boku beztóż mnie tak leje raczkami nózkami po prawym boku
wiec mam zdiecie tylko oczka i kawałka noska iiiiiii dówód na otwierdzenie ze dalej kobitka
ale tez takie marniutkie bo takie szarawe i nie widac nic na nim

ah i moja lekarka jak mnie zobaczyła na kozetce to mowi ło jeeeeee a kiedy cie tak wypchneło bo przeciez nie miałas takiego duzego brzucha wiec jej mowie ze chyba miałam
a ona mi mowi ze miałam ale nei taki do przodu wypchnięty i ze super to wygląda a ja jej nooo jak slonik wygladam a ona mi conajwyżej pszczółka maja!!! i jakos mi sie tak miło zrobiło
a i o Natusi mowiła cały czas królewna
ide nadrabiac

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-02-08 o 14:32
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:31   #1688
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
hej!

Co to za firma

Ładniutka

A co do prac dyplomowych to moja lic miała 80 str, ,,Postawy studentów pedagogiki specjalnej wobec osób niepełnosprawnych" - robiłam też badania na studentach ,,turystyki".

A mgr, piszę właśnie - będzie 100-120 str. ,,Pedagodzy specjalni, pracownicy Warsztatów Terapii Zajęciowej i Domów Pomocy Społecznej wobec seksualności osób z upośledzeniem umysłowym"
faktycznie ciężkie tematy

Martuś w moim LO najlepszy był Pan z Przysposobienia Obronnego, ten to dopiero robił sprawdziany, trzeba było pisać maksymalnie ile się da, a on nawet tego nie czytał, raz chłopcy chcieli sprawdzić czy faktycznie tak jest i napisali w środku pracy modlitwy z drogi do nieba, dostali piątki bo facet przeczytał 1 stronę, zerknął ile tego jest i tak wystawiał oceny wogóle to ja miałam samych dziwnych nauczycieli, ale teraz mam co wspominać, można by prace lic na ten temat napisać

śliweńka ale bym zjadła takie świeże truskawki kup i wypróbuj

Anika super że z Natką ok, mała już sie szykuje powoli do wyjścia!

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2011-02-08 o 14:35
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:34   #1689
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kasiaher to wspolczuje!!! wzyciu bym z nia nie zostawila, skoro nie rozumie alerggi pokarmowej!!! i zeby mleka nie umiec zrobic. predzej bym sasiadce zostawila.

ktosia to ona nie zapakowana? :p
Opakowana we folię, no ale wiesz, jak ja tego nie pakowałam to innym nie ufam

Cytat:
(...)
my nie świętujemy bo staramy się walentynkować zawsze a nie raz do roku pewnie skończy się na buziaku z życzeniami i tyle

(...)
No właśnie my tak samo robimy, ale teraz postanowiłam wykorzystać ten dzień, żeby docenić troszkę więcej mojego męża

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas w pacy też nigdy nie brało się l4, zresztą u nas jest to tak sprytnie rozwiązane, ze większość ma umowy agencyjne, tzn. mają działalności, a wtedy kodeks pracy nie obowiązuje. a to taka wspaniała, ogólnopolska firma

Zamówiłam sobie ciążowe biodrówki na all, ale nie wypał, bo nie są za wygodne, już wole takie z golfikiem
Ja bardzo lubię te spodnie z golfikiem jak to nazwałaś, przynajmniej w nery ciepło A duży już masz brzunio?

A oto nasza pralka, właśnie studiuję instrukcję obsługi
http://www.electro.pl/produkt-CANDY_...-65996,76.html
Stary 2011-02-08, 14:37   #1690
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ktosi brzuch mam duży, ale ciągle bardziej tłuszczowy niż ciążowy
W sumie chodze jeszcze w swoich spodniach, ale juz ciasnawo mi jak siedze.
Po domku mam dresik z golfikiem.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-02-08, 14:41   #1691
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
faktycznie ciężkie tematy

Martuś w moim LO najlepszy był Pan z Przysposobienia Obronnego, ten to dopiero robił sprawdziany, trzeba było pisać maksymalnie ile się da, a on nawet tego nie czytał, raz chłopcy chcieli sprawdzić czy faktycznie tak jest i napisali w środku pracy modlitwy z drogi do nieba, dostali piątki bo facet przeczytał 1 stronę, zerknął ile tego jest i tak wystawiał oceny wogóle to ja miałam samych dziwnych nauczycieli, ale teraz mam co wspominać, można by prace lic na ten temat napisać

śliweńka ale bym zjadła takie świeże truskawki kup i wypróbuj

Anika super że z Natką ok, mała już sie szykuje powoli do wyjścia!

mam być królikiem doświadczalnym

ktosia to jest slim wersja?
pamiętaj klamry na bębnie wymontować!!!!!!!!

scio
tak jak Ci pisałam u nas zapewne też będą do tego dążyć

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-02-08 o 14:42
Stary 2011-02-08, 14:50   #1692
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam podobnie, choć jak na 6 miesiąc wydaje mi się niewielki (choć ostatnio zaczyna rosnąć) i generalnie brzuch mam dosyć nisko.
W "normalnych" spodniach szybko przestałam chodzić, bo przez to chudnięcie zaczęły mi spadać, a pasek mnie bardzo uwierał.
A w ogóle to mogłabyś wkleić zdjęcie brzucholka (choć może się nie będę odzywać za głośno, bo sama obiecałam swoje wstawić )

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
mam być królikiem doświadczalnym

ktosia to jest slim wersja?
pamiętaj klamry na bębnie wymontować!!!!!!!!

scio
tak jak Ci pisałam u nas zapewne też będą do tego dążyć
Tak, to jest wersja slim Inna by się nie zmieściła w mojej ogromnej łazience
Mówisz o tych klamrach z tyłu?
Stary 2011-02-08, 14:54   #1693
mona_ja
Wtajemniczenie

śliweńka jak urosną to przyjade skosztować

Ktosia, Scio poprosze fotki brzucholków, ale już!

Ktosia fajna pralka i nieduża, nie wiem jak ta firma bo nikt ze znajomych nie ma, mam nadzieję że bedziesz zadowolona.

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2011-02-08, 14:58   #1694
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:

Ktosia fajna pralka i nieduża, nie wiem jak ta firma bo nikt ze znajomych nie ma, mam nadzieję że bedziesz zadowolona.
Nie bij Obiecuję, ze dziś naładuję baterie do aparatu i najdalej jutro wkleję zdjęcie

I ja też mam nadzieję, ze będę zadowolona z pralki Teściowa ma Candy (ale inny model) od wielu lat i bardzo sobie chwali. Poza tym czytałam sporo pozytywnych opinii o niej, także jestem dobrej myśli
Stary 2011-02-08, 15:01   #1695
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi że po studiach ale uprawnienia pedagogiczne dalej trzeba będzie mieć

bo teraz można być technikiem bhp i wszystkie te osoby muszą iść na studia
aaa... czyli nie będzie tak pięknie jak myślałam. Muszę to w takim razie jeszcze przemyśleć.

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

no iiiii Natusia jest dalej kobitką waży ok 2600 +/-400, obróciła sie juz głowka w dół (tylko zapomniałam zapytac czy moze sie kopyrtnąć spowrotem no ale w piątek juz nie zapomne) serduszko bije prawidłowo, kitke ma około 7 cm
i niestety zdjecia wam nie pokaze bo sie tak ułozyła ze buzią patrzy w moje pośladki... tez ma widok...plecki idą wdłóż mojego lewego boku beztóż mnie tak leje raczkami nózkami po prawym boku
wiec mam zdiecie tylko oczka i kawałka noska iiiiiii dówód na otwierdzenie ze dalej kobitka

ah i moja lekarka jak mnie zobaczyła na kozetce to mowi ło jeeeeee a kiedy cie tak wypchneło bo przeciez nie miałas takiego duzego brzucha wiec jej mowie ze chyba miałam
a ona mi mowi ze miałam ale nei taki do przodu wypchnięty i ze super to wygląda a ja jej nooo jak slonik wygladam a ona mi conajwyżej pszczółka maja!!! i jakos mi sie tak miło zrobiło
ide nadrabiac
No proszę jak Natka pięknie rośnie!

Aniu, masz super Panią Doktor, zauważa zmiany u Ciebie i jeszcze w taki naturalny sposób potrafi Ci poprawić humor. Ekstra!

i królewna.... jak ładnie!

Cytat:
hmm, a może byś pokazała ten brzuszek?

Ktosia a właśnie ktoś nam tu fotkę obiecał i co? Fotki z tego co pamiętaj nie było...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:07   #1696
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Aniu, masz super Panią Doktor, zauważa zmiany u Ciebie i jeszcze w taki naturalny sposób potrafi Ci poprawić humor. Ekstra!

wiesz cooooo doktórka powiedziała ze jeszcze troszke przybierze na wadze tak na oko do 3300 / 3500 wiecej nie powinna wiec ze smiechem jej mowie ze mam nadzieje ze nie wiec bo mnei chyba rozerwie a ona mowi eeeeee nie rozerwie masz ŁADNE KROCZE i pewnie cie nei duzo natniemy wiec ja pytam jak ładne a ona nooo masz bardzo plastyczna skórę i jak znam zycie bedzie dobrze
a jeśli już cie ładnie pozszywamy to i maz bedzie zadowolony i tobie bedzie lepiej bo nie bedziesz miała problemów z trzymaniem moczu i babskimi przypadłościami

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:11   #1697
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jak tylko pojawi się ciążowy brzuch to na pewno wkleje, na razie nie będę Was straszyć moim tłuszczem

Agatka jest już z nami
Stary 2011-02-08, 15:14   #1698
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Nie bij Obiecuję, ze dziś naładuję baterie do aparatu i najdalej jutro wkleję zdjęcie

I ja też mam nadzieję, ze będę zadowolona z pralki Teściowa ma Candy (ale inny model) od wielu lat i bardzo sobie chwali. Poza tym czytałam sporo pozytywnych opinii o niej, także jestem dobrej myśli
Ja nie biję, tymbardziej przyszłych mamuś, tylko upominam
Skoro teściowa nie ma z nią problemów to myślę że wam długo posłuży.

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2011-02-08, 15:16   #1699
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
aaa... czyli nie będzie tak pięknie jak myślałam. Muszę to w takim razie jeszcze przemyśleć.

hmm, a może byś pokazała ten brzuszek?

Ktosia a właśnie ktoś nam tu fotkę obiecał i co? Fotki z tego co pamiętaj nie było...
No wiem, że obiecałam, wkleję na pewno, jak tylko naładuję baterie w aparacie

Cytat:
Jak tylko pojawi się ciążowy brzuch to na pewno wkleje, na razie nie będę Was straszyć moim tłuszczem
eee tam straszyć, chcesz zobaczyć mój tłuszcz?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
No oby Dziękuję
Stary 2011-02-08, 15:42   #1700
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ale dziś wiatr....

Sliweńka i jakie kiełki siejesz??

Anika gratulacje

Jutro mam radę ped i o 17.00 wywiadówkę, więc liczę na kciuki (wiecie o co chodzi

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-02-08 o 16:38
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:38   #1701
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
hej wam

madzialenka daj no znać jak tam
martucha super ja to się boje puścić tak Dominika mimo że chodzimy z nim na basen odkąd skończył jakoś chyba też 4 albo 5 miesięcy

anika no brzuch już spory znaczy się że córa zdrowa i rośnie poprostu , a to że puchniesz to takie uroki ciąży w sumie przed porodem sporo się puchnie , jak spojrze na swoje zdjęcia z przed porodu jakieś 3 -4 tygodnie to też spuchłam może nie tak bardzo jak ty opisujesz ale też , potem wszystko spada jakoś w ciągu 2-3 tygodni , także się nie martw , wróci wszystko do normy zaraz po porodzie

żabcia super łazieneczka , to chyba ubikacja taka mniejsza ?

india dla mnie wszystko jest super, kanapa, kuchnia, łazienka no no bomba

scio a gdzie rodzisz na prostej czy na kościuszki , nie wiem czy juz mówiłaś ale pytam bo nie pamiętam

gucia a kto taki nie dobry kazał ci tyle w pracy siedzieć ?

mona dobra księgowa powinna takie rzeczy wiedzieć, matko kochana jaka pusta baba, no ja jak czegoś nie wiedziałam to zawsze dopytała i dodzwoniłam żeby wiedzieć na 100% czy to do ZUS czy do US , wolałam stracić czas na czytanie i dokształcanie się niż później ponosić tego konsekwencje

a u mnie po staremu , normalnie pisze i piszę już mi się płakać chce , bo musze kurcze dopisywać duzo rzeczy bo mój promotor twierdzi że wszystko jest ok tylko mało stron więc rozwijam to co już napisałam mam już 1, 2 i 3 rozdział jeszcze poprawki no i czwarty w sumie to dużo mam ale jakos tak średnio mi to wszystko idzie, jeszcze wstęp , zakończenie , wnioski dopisać ło matko

mam dosyć już wszystkiego czekam na męża to się na niego rzuce z pazurami , muszę się wyżyć bo młody tak mnie wnerwia że szok, przydały by mi się wakację od niego, bo nie daje rady, te noce nie przespane, dni spędzone na pisaniu pracy a drugim okiem pilnowaniem Dominika, dosyć mam
ojej, wspolczuje, 3maj sie jakos

Cytat:
a propo basenow - wczoraj w jakims programie mowili, zeby z dzieckiem nie chodzic do jacuzi - bo tam jest ciepla woda i do tego paruje i babluje, i ze chloru w powietrzu jest wiecej i dla dziecka to nie jest dobre.
A bardzo czesto na basenie widzilaam wlasnie rodzicow z niemowlakami w jacuzi.
no wlasnie widzialam we wroclawiu w aquaparku
masakra
i to takie, ze ledwo glowke 3maja

a my wczoiraj na usg bylismy
malutka rosnie
zaslonila miedzy nozkami caly sprzet, wiec nadal 3mamy sie, ze nic tam nie wyroslo

wazy juz 1150g
glowke ma nad moim pepkiem, troche po prawej stronie, nozki po lewej a dole i tam tez mnie najwiecej gigla i kopie

u mnie wszystko okej
ozamykane na 4 spusty, i nie mam rwy kulszowej tylko ucisk na miednice
odpoczywac i jeszze raz duzo odpoczywac
a kobieta w ciazy odpoczywa TYLKO I WYLACZNIE lezac na lewym boku

i przez 3manie mojej diety (odmawialam sobie wielu rzeczy, prawie wszystkiego)
przytylam az 1 kg
gin mnie pochwalil

kolejna wizyta 23 lutego
teraz tak co 2,5 tygodnia juz bedziemy chodzic

u nas remont skonczony, trwal az 2 dni
dzisiaj przywiezli lozko sypalniane, stoliczki i wczoraj odebralismy wozek
takze dzieje sie u nas duzo
ale przez moj ucisk nie moge chodzic, strasznie kuleje, wiec godzina w miescie i mam koniec
jak ja wszystko reszte pokupuje to ja nie wiem
Stary 2011-02-08, 16:43   #1702
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Aguś super, że z małą wszystko dobrze.

Dziś się mnie uczeń pyta "proszę Pani, ma pani naszą klasę" a ja, że wczoraj usunęłam a tu połowa klasy "uuuu i nie zdążyliśmy zobaczyć Pani zdjęć" czujecie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:49   #1703
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Dziś się mnie uczeń pyta "proszę Pani, ma pani naszą klasę" a ja, że wczoraj usunęłam a tu połowa klasy "uuuu i nie zdążyliśmy zobaczyć Pani zdjęć" czujecie

jak słodko
Stary 2011-02-08, 17:07   #1704
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Co planujecie na Walentynki? Kupujecie mężom prezenty? My nigdy nie praktykowaliśmy prezentów i jakiś specjalnych imprez, bo codziennie się o siebie staramy. Ale tak myślę, że w tym roku zrobiłabym mężusiowi jakąś dobrą kolację, żeby mu podziękować, że tak nade mną skacze każdego dnia. Nie mogę się tylko zdecydować na potrawę, bo mogę zrobić albo makaron po chińsku, albo sałatkę grecką.
A my chcemy iść po prostu na pizzę we walentynki chodzimy do pizzeri i jedną mamy ulubioną zawsze podczas pobytu tam wspominamy poprzednie wizyty

Cytat:
Ładniutka

Dziękuję

Ciekawy temat tej pracy mgr kiedyś nawet się nad tym zastawiałam jak to wygląda? czy w takich ośrodkach specjalnych Ci ludzi mają na "to" pozwolenie?

Cytat:

ide nadrabiac
ahhh królewna
miła ta lekarka
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:08   #1705
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam podobnie, choć jak na 6 miesiąc wydaje mi się niewielki (choć ostatnio zaczyna rosnąć) i generalnie brzuch mam dosyć nisko.
W "normalnych" spodniach szybko przestałam chodzić, bo przez to chudnięcie zaczęły mi spadać, a pasek mnie bardzo uwierał.
A w ogóle to mogłabyś wkleić zdjęcie brzucholka (choć może się nie będę odzywać za głośno, bo sama obiecałam swoje wstawić )
Foto! Foto! Foto! Strajk

Cytat:
wiesz cooooo doktórka powiedziała ze jeszcze troszke przybierze na wadze tak na oko do 3300 / 3500 wiecej nie powinna wiec ze smiechem jej mowie ze mam nadzieje ze nie wiec bo mnei chyba rozerwie a ona mowi eeeeee nie rozerwie masz ŁADNE KROCZE i pewnie cie nei duzo natniemy wiec ja pytam jak ładne a ona nooo masz bardzo plastyczna skórę i jak znam zycie bedzie dobrze
a jeśli już cie ładnie pozszywamy to i maz bedzie zadowolony i tobie bedzie lepiej bo nie bedziesz miała problemów z trzymaniem moczu i babskimi przypadłościami
ajc to akurat by mnie wystraszyło ): bo wolałabym uniknąć w ogóle cięcia... a ona zakłada z tego co piszesz, że choć minimalne to na pewno będzie... a przecież nie musi...

Cytat:
Czekamy! pokaż ciotkom zamek księcia/księżniczki

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

no wlasnie widzialam we wroclawiu w aquaparku
masakra
i to takie, ze ledwo glowke 3maja

a my wczoiraj na usg bylismy
malutka rosnie
zaslonila miedzy nozkami caly sprzet, wiec nadal 3mamy sie, ze nic tam nie wyroslo

wazy juz 1150g
glowke ma nad moim pepkiem, troche po prawej stronie, nozki po lewej a dole i tam tez mnie najwiecej gigla i kopie

u mnie wszystko okej
ozamykane na 4 spusty, i nie mam rwy kulszowej tylko ucisk na miednice
odpoczywac i jeszze raz duzo odpoczywac
a kobieta w ciazy odpoczywa TYLKO I WYLACZNIE lezac na lewym boku

i przez 3manie mojej diety (odmawialam sobie wielu rzeczy, prawie wszystkiego)
przytylam az 1 kg
gin mnie pochwalil

kolejna wizyta 23 lutego
teraz tak co 2,5 tygodnia juz bedziemy chodzic

u nas remont skonczony, trwal az 2 dni
dzisiaj przywiezli lozko sypalniane, stoliczki i wczoraj odebralismy wozek
takze dzieje sie u nas duzo
ale przez moj ucisk nie moge chodzic, strasznie kuleje, wiec godzina w miescie i mam koniec
jak ja wszystko reszte pokupuje to ja nie wiem
Dobrze, że z dzidzią w porządku
Jaki wózek kupiliście?
Imię już macie wybrane? bo nie pamiętam?

Cytat:

A tak swoją drogą ta fryzjerka co u niej wczoraj byłam jest w siódmym miesiącu ciąży a nadal pracuje i mówi, że czuje się doskonale i chce pociągnąć do końca marca, a termin ma na maj jak dla mnie to wow
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:15   #1706
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Tak, to jest wersja slim Inna by się nie zmieściła w mojej ogromnej łazience
Mówisz o tych klamrach z tyłu?
tak te z tyłu

kiedys przyleciał haje mi robi że pralka mu lata po całej łazience a klamr nie ściągnął

Cytat:

Cytat:
zależy na jaką sztukę się trafi

Cytat:
Ale dziś wiatr....

Sliweńka i jakie kiełki siejesz??

Anika gratulacje

Jutro mam radę ped i o 17.00 wywiadówkę, więc liczę na kciuki (wiecie o co chodzi
posiałam czerwoną kapustę i rzodkiewkę z soczewicą

teraz co mam jakoś płukać ileś razy dziennie to czy co??

Cytat:

wszyscy zapewne chcieli cie już zaprosić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-02-08, 17:19   #1707
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Foto! Foto! Foto! Strajk

ajc to akurat by mnie wystraszyło ): bo wolałabym uniknąć w ogóle cięcia... a ona zakłada z tego co piszesz, że choć minimalne to na pewno będzie... a przecież nie musi...

Czekamy! pokaż ciotkom zamek księcia/księżniczki

Dobrze, że z dzidzią w porządku
Jaki wózek kupiliście?
Imię już macie wybrane? bo nie pamiętam?

A tak swoją drogą ta fryzjerka co u niej wczoraj byłam jest w siódmym miesiącu ciąży a nadal pracuje i mówi, że czuje się doskonale i chce pociągnąć do końca marca, a termin ma na maj jak dla mnie to wow
dziekuje

wozek mamy emjot "treeco"
jak tz porobi fotki to wtawie

imie na 90 % Aleksandra od poczatku o nim mowimy
Stary 2011-02-08, 17:29   #1708
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
A my chcemy iść po prostu na pizzę we walentynki chodzimy do pizzeri i jedną mamy ulubioną zawsze podczas pobytu tam wspominamy poprzednie wizyty

(...)
To bardzo miły pomysł Zresztą każdy sposób, by uprzyjemnić sobie codzienność jest dobry

Cytat:
Foto! Foto! Foto! Strajk

(...)

Będzie, będzie
Co do fryzjerki, to z jednej strony faktycznie wow, ale z drugiej to będzie potem żałować takiej decyzji. Moja szwagierka też tak zrobiła, ze odeszła dopiero miesiąc przed porodem i do teraz mówi, ze to głupota, bo nie zdążyła odpocząć.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
tak te z tyłu

kiedys przyleciał haje mi robi że pralka mu lata po całej łazience a klamr nie ściągnął

zależy na jaką sztukę się trafi

posiałam czerwoną kapustę i rzodkiewkę z soczewicą

teraz co mam jakoś płukać ileś razy dziennie to czy co??

wszyscy zapewne chcieli cie już zaprosić
Jeśli chodzi o kiełki, to wystarczy jak raz dziennie nalejesz wody na górną tackę kiełkownika, ona przeleci przez wszystkie poziomy i będzie ok

A klamry ściągnęliśmy zaraz po odpakowaniu pralki
Stary 2011-02-08, 17:44   #1709
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
ja jestem niziutka i wszystkie spodnie muszę skracać (nawet te w rozmiarze 30)
Ja czasem kupuję na 28
Cytat:
A to moja nowa fryzurka
ślicznie
Cytat:
ana bo moje wlosy sa lekko falujace, reaguja na wilgoc i nie ma efektu strzyzenia
może prostownica?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:52   #1710
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości