TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 18:49   #991
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
Agusiek89
Doradź mi jeszcze czy wystarczy callanetics zrobić np. w ten dzień co mam wolne od TF?? Czy raczej radzisz częściej?? Ja mam za sobą 36 h tego cuda ale zdradziłam go na rzecz TF bo własnie zbił troche uda, wysmuklił łydki ale bioder i ud nie zmienjszył Serio po 3 - 4 dniach.. wiesz ja jednak poczekam do tygodnia bo normalnie wierzyć mi się nie chce
Wiecie co strasznie napierdzielają mnie łydki a na lewej nodzę ledwo chodzę taki zakwas
Jak chcesz ćwiczyć callanetics zamiast stretchu to musisz codziennie go robic po treningu.
Stary 2011-02-08, 18:55   #992
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Jak chcesz ćwiczyć callanetics zamiast stretchu to musisz codziennie go robic po treningu.
o kurcze
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 19:01   #993
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurcze
No tak, bo po każdym treningu musisz się rozciągać Może lepiej po prostu stretch 10?
Stary 2011-02-08, 19:46   #994
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
No tak, bo po każdym treningu musisz się rozciągać Może lepiej po prostu stretch 10?
chyba tak zrobie :/ chociaż ani wczoraj ani dzisiaj go nie zrobiłam :/
Stary 2011-02-08, 19:59   #995
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba tak zrobie :/ chociaż ani wczoraj ani dzisiaj go nie zrobiłam :/
To rozciągaj się chociaż po swojemu
Stary 2011-02-08, 20:11   #996
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
To rozciągaj się chociaż po swojemu
będę się starała coś robić na pewno.. ale mnie bolą łydy
Stary 2011-02-08, 20:26   #997
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
będę się starała coś robić na pewno.. ale mnie bolą łydy
Nie dziwne skoro się nie rozciągałaś po ćwiczeniach Biegiem, rozciągać się!
Stary 2011-02-08, 20:38   #998
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Nie dziwne skoro się nie rozciągałaś po ćwiczeniach Biegiem, rozciągać się!
już się umyłam namaściłam
http://video.tvonstream.com/?p=3607
Stary 2011-02-08, 20:54   #999
Lanessa
Zadomowienie

Niech mi ktos doradzi...

Mam dzisiaj HIITY. No i chetnie chce zrobic, gdyby nie to, ze jestem skrajnie wyczerpana, najwyrazniej cialo odpoczywa po ostrym wczorajszym wycisku (cos czulam, ze trening silowy plus interwaly plus siatka plus trening wieczorny moga sie odbic). Nie mam pewnosci, ze zrobie efektywnie te interwaly, wlasciwie jestem pewna, ze nie, bo nie niekoniecznie dobrze jest miec ostre interwaly pod interwalami.
Co byscie zrobily na moim miejscu?
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 20:59   #1000
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
najwyrazniej cialo odpoczywa po ostrym wczorajszym wycisku
chyba sama sobie odpowiedziałaś.. daj wytchnienie mięśniom żeby nie zrobić sobie krzywdy i się "przetrenować" sama mi tak radziłaś jeszcze niedawno
Stary 2011-02-08, 21:02   #1001
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
chyba sama sobie odpowiedziałaś.. daj wytchnienie mięśniom żeby nie zrobić sobie krzywdy i się "przetrenować" sama mi tak radziłaś jeszcze niedawno
No niby wiem... Ale nie lubie byc niekonsekwentna juz drugiego dnia cwiczen, mam wyrzuty sumienia.
Coz, wezme jutro HIITA i daje czadu ^^
Stary 2011-02-08, 21:32   #1002
Dobrenka
Zadomowienie

Lanessa ja to doskonale rozumie bo mam tak samo..
Stary 2011-02-08, 21:33   #1003
coffee lover
Raczkowanie

Cytat:
Niech mi ktos doradzi...

Mam dzisiaj HIITY. No i chetnie chce zrobic, gdyby nie to, ze jestem skrajnie wyczerpana, najwyrazniej cialo odpoczywa po ostrym wczorajszym wycisku (cos czulam, ze trening silowy plus interwaly plus siatka plus trening wieczorny moga sie odbic). Nie mam pewnosci, ze zrobie efektywnie te interwaly, wlasciwie jestem pewna, ze nie, bo nie niekoniecznie dobrze jest miec ostre interwaly pod interwalami.
Niezła mieszanka. Silowego treningu nie łaczy sie z interwałami. Za duzo cwiczen jak na jeden dzień, na dobre Ci to nie wyjdzie...
coffee lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:43   #1004
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Niech mi ktos doradzi...

Odpocznij. Lepszych efektów i tak nie osiągniesz jak mięśnie będą przetrenowane. Jutro zrób hiit 15, ale daj z siebie wszystko
Stary 2011-02-08, 21:45   #1005
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
Niezła mieszanka. Silowego treningu nie łaczy sie z interwałami. Za duzo cwiczen jak na jeden dzień, na dobre Ci to nie wyjdzie...
Silowy laczy sie jak najbardziej z interwalami
Trening poranny (1h 45 min) byl treningiem w moim liceum. Chodze do norweskiego liceum o profilu sportowym, co daje nam kazdego dnia prawie dwie godziny roznorakiego treningu plus godzina lub trzy teorii.
Mam dwoch roznych nauczycieli, oboje sa oczywiscie odpowiednio wyksztalceni i z wieloletnim doswiadczeniem. Wiekszosc uczniow ma treningi po szkole.
No i oboje stosuja trening silowy + aerob dosc czesto, wiec watpie, aby bylo to szkodliwe. W kazdym oni sa moimi autorytetami w tej dziedzinie.

Co do samych cwiczen TF, mysle, ze to interwaly z wczoraj wymagaja dwoch dni aby cialo sie ''odbudowalo''. Tylko troche mi szkoda, ze musialam sobie jednak dzisiejszy odpuscic, bo chcialam isc wedlug planu.
Stary 2011-02-08, 21:48   #1006
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Silowy laczy sie jak najbardziej z interwalami
Trening poranny (1h 45 min) byl treningiem w moim liceum. Chodze do norweskiego liceum o profilu sportowym, co daje nam kazdego dnia prawie dwie godziny roznorakiego treningu plus godzina lub trzy teorii.
Mam dwoch roznych nauczycieli, oboje sa oczywiscie odpowiednio wyksztalceni i z wieloletnim doswiadczeniem. Wiekszosc uczniow ma treningi po szkole.
No i oboje stosuja trening silowy + aerob dosc czesto, wiec watpie, aby bylo to szkodliwe. W kazdym oni sa moimi autorytetami w tej dziedzinie.

Co do samych cwiczen TF, mysle, ze to interwaly z wczoraj wymagaja dwoch dni aby cialo sie ''odbudowalo''. Tylko troche mi szkoda, ze musialam sobie jednak dzisiejszy odpuscic, bo chcialam isc wedlug planu.
Rozmasuj sobie mięśnie, weź gorącą kąpiel, jutro będzie lepiej. Nie rób 2 dni wolnych Zakwasy i tak trzeba rozruszać.
Stary 2011-02-08, 22:13   #1007
helnana
Przyczajenie

Cześć dziewczyny!
Przeczytałam prawie cały Wasz wątek o TF i wciągnęło mnie
Mam 166cm wzrostu,
Biust 95cm
Talia 81cm
Biodra 99cm
Waga jest 66kg
Chciałabym 55kg
Dziś zrobiłam pierwszy trening, ciężko mi było nadążyć ale dotrwałam do końca
I już nie mogę doczekać się jutrzejszego treningu, ale niestety mam problem, ściągnęłam z chomika TF na resztę dni, ale niestety jest tylko fonia, nie ma obrazu , próbowałam kilka razy od różnych użytkowników, ale cały czas to samo...
Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc?? Może jakieś inne źródło skąd mogłabym ściągnąć reszte
Z góry dzięki za pomoc
helnana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 22:14   #1008
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Rozmasuj sobie mięśnie, weź gorącą kąpiel, jutro będzie lepiej. Nie rób 2 dni wolnych Zakwasy i tak trzeba rozruszać.

Bedzie, bedzie
Nie mam zmaiaru robic dwoch dni wolnych, tzn pierwszy dzien odbudowujacy byl wczoraj po szkole (to Fire bylo lekkie) a drugi dzisiaj.
Zakwasow nie mam, bo zawsze ladnie sie rozciagam po wszelakich cwiczeniach
No i przerwe przerzuce na czwartek... Dziekuje za rady i wsparcie

Dobrenka, kontynuujemy dawania czadu
Stary 2011-02-09, 08:43   #1009
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Zakwasy i tak trzeba rozruszać.
Wiesz co z tego co wiem jak są duże zakwasy to trzeba dac im odpocząć a nie "ruszać" nimi bo może dojść do zapalenia.. tak uczyła mnie instruktorka fitnesu i tak mówiła mi instruktorka na siłowni

helnana witaj ja tez jestem początkująca z tym że pierwszy dzień robiłam już 2 razy bo za pierwszym razem popełniłam błąd robiąc wersję podstawową Masz tyle samo w biodrach co ja (-1 cm) będziemy je zbijać razem Myślę że nie masz jakiegoś kodeka albo odpowiedniego odtwarzacza pościągaj trochę z netu

Cytat:
Dobrenka, kontynuujemy dawania czadu
tak dałam czadu że łydki mi posłuszeństwa odmówiły ale ja lubie jak boli wtedy wiem że się dzieje.. chociaż szkoda że mnie w udach nie boli dzisiaj zrobie sobie godzinne rozciąganie w zadość uczynieniu za te dwa dni bez
Stary 2011-02-09, 10:22   #1010
Tigressa
Rozeznanie

A ja niestety po 3 dniach treningu musze zrobic kilkudniowa przerwe gdyz zachorowalam Ale od drugiej strony ciesze sie ze dostalam zwolnienie u moge do konca tygodnia nie chodzic do pracy, bo juz potrzebowalam takiego dluzszego niz weekend odpoczynku.... ale faaaajniee tak zostac w tygodniu rano w domku.... mmmmm
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:42   #1011
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez helnana Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Przeczytałam prawie cały Wasz wątek o TF i wciągnęło mnie
Mam 166cm wzrostu,
Biust 95cm
Talia 81cm
Biodra 99cm
Waga jest 66kg
Chciałabym 55kg
Dziś zrobiłam pierwszy trening, ciężko mi było nadążyć ale dotrwałam do końca
I już nie mogę doczekać się jutrzejszego treningu, ale niestety mam problem, ściągnęłam z chomika TF na resztę dni, ale niestety jest tylko fonia, nie ma obrazu , próbowałam kilka razy od różnych użytkowników, ale cały czas to samo...
Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc?? Może jakieś inne źródło skąd mogłabym ściągnąć reszte
Z góry dzięki za pomoc
Witamy!

Zazdroszczę
Stary 2011-02-09, 16:50   #1012
dotek86
Przyczajenie

a ja się tak zastanawiam czy spotkałyście osobę,na którą TF nie skutkował???to są intensywne treningi no a żeby spalać tłuszcz to trzeba ćwiczyć w określonym tempie.A przy tych ćwiczeniach tętno jest dużo większe.
Pytam tak z ciekawości
dotek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 16:55   #1013
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dotek86 Pokaż wiadomość
a ja się tak zastanawiam czy spotkałyście osobę,na którą TF nie skutkował???to są intensywne treningi no a żeby spalać tłuszcz to trzeba ćwiczyć w określonym tempie.A przy tych ćwiczeniach tętno jest dużo większe.
Pytam tak z ciekawości
Ja nie spotkałam takiej osoby. Ale, o ile się nie mylę, to żeby spalać tłuszcz trzeba ćwiczyć z tętnem powyżej określonego poziomu. Ważne aby tętno nie było niższe. Chyba
Stary 2011-02-09, 17:53   #1014
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
tak dałam czadu że łydki mi posłuszeństwa odmówiły ale ja lubie jak boli wtedy wiem że się dzieje.. chociaż szkoda że mnie w udach nie boli
nieprawda że się dzieje, to jeden z mitów fitnessowych, że jak boli to dobrze, polecam poczytać wątek o tym, nawet jest on podwieszony na początku gdzieś, bo jak się w ten sposób podchodzi do ćwiczeń to można sobie prędzej czy później krzywdę zrobić i nabawić kontyzji

Cytat:
A ja niestety po 3 dniach treningu musze zrobic kilkudniowa przerwe gdyz zachorowalam
Szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
a ja się tak zastanawiam czy spotkałyście osobę,na którą TF nie skutkował???
Nie znam. Zastanawiam się czy to w ogóle jest możliwe, żeby kompletnie nic nie ruszyło po tym programie (oczywiście pomijam sytuację w której ktoś ćwiczy i notorycznie się obżera lub osiąga dodatni bilans kaloryczny, bo chyba w takich sytuacjach to mogłoby spowodować że tych efektów mogłoby nie być, ale ja specjalistką nie jestem więc sobie gdybam tylko)
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:56   #1015
Tigressa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Szybkiego powrotu do zdrowia
Dzięki
Tigressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 21:18   #1016
dotek86
Przyczajenie

mam jeszcze jedno pytanie: jeśli musicie przerwać ćwiczenia bo np. jesteście chore to później zaczynacie od nowa czy dalej ciągnięcie według rozpiski???
Stary 2011-02-09, 21:38   #1017
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie: jeśli musicie przerwać ćwiczenia bo np. jesteście chore to później zaczynacie od nowa czy dalej ciągnięcie według rozpiski???
Ja nadrabiałam. Tzn nie ćwiczyłam np 2 dni, to potem robiłam te dni które umknęły, no i kończyłam wtedy program kilka dni później niz normalnie. Żeby niczego nie opuścić. Ale też zalezy jeszcze co mnie ominęło, bo jeśli np. core 20 + stretch to robiłam trening dalej np. fire 45 class był nastepnego dnia, a po nim robiłam core 20 ominięty
Stary 2011-02-09, 22:27   #1018
dotek86
Przyczajenie

aha
czyli idziecie dalej nie zaczynacie od pierwszego dnia
Stary 2011-02-10, 08:36   #1019
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
nieprawda że się dzieje, to jeden z mitów fitnessowych, że jak boli to dobrze, polecam poczytać wątek o tym, nawet jest on podwieszony na początku gdzieś, bo jak się w ten sposób podchodzi do ćwiczeń to można sobie prędzej czy później krzywdę zrobić i nabawić kontyzji
noi mi się znowu oberwało i to od tej samej jędzy co mnie motywowała czytam własnie początek jestem na 7 stronie idzie mi tak wolno bo raz na jakiś czas sobie podczytuje po troszkę
no mam te zakwasy i nic nie poradze poprostu poruszyło mi takimi miesniami jakie wczesniej były w stanie nie naruszonym wczoraj zrobiłam sobie przerwę i dzisiaj jadę dalej Mam nadzieję że kontuzji sie nie nabawie

Cytat:
Nie znam. Zastanawiam się czy to w ogóle jest możliwe, żeby kompletnie nic nie ruszyło po tym programie (oczywiście pomijam sytuację w której ktoś ćwiczy i notorycznie się obżera lub osiąga dodatni bilans kaloryczny, bo chyba w takich sytuacjach to mogłoby spowodować że tych efektów mogłoby nie być, ale ja specjalistką nie jestem więc sobie gdybam tylko)
tylko znowu na mnie nie krzycz .. bo ja sobie tak myślę egoistycznie cały czas o sobie, że już próbowałam tak wiele rzeczy na te moje "kompleksy" i tak dalej się boję że mi to nic nie pomoże.. i tak trochę mi czasem smutno i jak sobie tak czytam i czytam i myślę że skoro ćwiczę, jem zdrowo, nie obżeram się to w końcu się uda
Stary 2011-02-10, 13:54   #1020
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
aha
czyli idziecie dalej nie zaczynacie od pierwszego dnia
Nie nie, najlepiej nadrobić dodając ominięty trening do treningu który normalnie wypada No albo zrobić ominięte treningi i potem lecieć dalej.

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości