Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 17:20   #2971
aszia
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Hej, tak czytam i czytam i stwierdziłam, że też coś muszę napisać, bo mój ślub też w sierpniu a dokładniej 20-tego o 16

Jeszcze sukni nie wybrałam, ale coraz bardziej podoba mi się ta: http://slubnesuknie.com.pl/kolekcja1...utterfly.html#
czekam na opinie
aszia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:25   #2972
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aszia Pokaż wiadomość
Hej, tak czytam i czytam i stwierdziłam, że też coś muszę napisać, bo mój ślub też w sierpniu a dokładniej 20-tego o 16

Jeszcze sukni nie wybrałam, ale coraz bardziej podoba mi się ta: http://slubnesuknie.com.pl/kolekcja1...utterfly.html#
czekam na opinie
To tak samo, jak ja. Nawet godzina ta sama

A sukienka bardzo ładna, fajną ma góre
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:26   #2973
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiaaa1989 Pokaż wiadomość
to ile Ty tych zawieszek robisz;o jak tu jest już spora ilość a my nie mamy rodzeństwa, więc bierzemy za świadków naszych przyjaciół już poproszeni i się przygotowują psychicznie do tej roli hihi
Planuję zrobić 200 sztuk

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość

ja byłam oczarowana koronkowymi sukniami z Srebrnej kolekcji Agnes...
a w rezultacie koronki na mojej sukni niewiele na gorsecie i tren deliktanie obszyty koroneczką

ja chyb wolę w dnia :P bo pół roku czy 6 misięcy to jakoś dłuuugo

Piękne te zawieszki!!
Też muszę się za to zabrać... ale to po sesji, bo narazie nie mam czasu wybrać się na zakupy papiernicze :P

a my mamy mały problem ze świadkiem, TŻ i ja też chcielibyśmy żeby świadkował jego brat, ale nie ma on jeszcze 18 lat i w dniu ślubu też jeszcze nie będzie miał... i zastanawiamy się nad takim czymś, żeby kto inny się podpisał (w sensie jakaś osoba, która się na to zgodzi, ponoć może być to np tato, jako świadek na papierach z urzędu) a w Kościele siedział za nami Brat TŻ, wg proboszcza z parafii TŻ można tak zrobić, ale ślub będzie u mnie, a z moim proboszczem jeszcze nie rozmawialismy o tym:P

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

pisałam już kiedyś, że moja przyjciołka chodzi na kurs wizażu, i dziś mają zajęcie z makijażu ślubnego więc wybieram się tam jako modelka ciekawe co mi upaćka na buźce
Ach... ta srebrna kolekcja Agnes Prawie kupiłam model 10225 Byłam na nią zdecydowanaw 99% Ale potem zakochałam się w falbankach i tak już zostało- jestem bardzo zadowolona
U nas ze świadkami można tak zrobić jak napisałaś, kuzyn tak robił kilka lat temu, bo jego druhna nie była pełnoletnia.
Ja już na szczęście prawie po sesji, został mi jeden malutki egzamin z angielskiego, więc spokojnie sobie kończę moje zawieszki
Ale fajnie z tym próbnym makijażem- może pokażesz efekty ? Ja na próbny wybieram się za tydzień
Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Wklejam moje zaproszenia

Dzisiaj byłam w pasmanterii i kupiłam kilka rzeczy aby probowac moje wymyslone zawieszki na alkohol
Ładne zaproszenia Jak wypróbujesz zawieszki to koniecznie się pochwal

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

Thea, śliczne te Twoje zawieszki, masz cierpliwość
Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała ze są mistrzowskie
Bardzo Wam dziękuję, dziewczyny, cieszę się, że się podobają

Cytat:

czekam na opinie
Hej
Ładna sukienka, w dodatku z Nabli, a ja uwielbiam ten salon Piękne sukienki tam mają i panie świetnie doradzają, proponują różne modele W dodatku można wprowadzać zmiany w sukniach Przymierzałaś ją już?

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-08 o 17:31
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:29   #2974
agusiaaa1989
Raczkowanie

zgadzam się z poprzedniczką suknia bardzo ciekawa a przymierzałaś już? bo różnie to bywa;P podobno inną się ogląda, a inną kupuje po przymiarce choć ja miałam szczęście, bo taką jaką upatrzyłam taką zamówiłam ale to dlatego że wybierałam fasonów dla mojej figury hihi a nie tak w ciemno:P

jeśli chodzi o ozdoby na butelki to ja będę robić 300... bo tyle mamy butelek wódki zamówione:P

a co do makijażu to thea2 nie uważasz że to za wcześnie;> moja makijażystka mi napisała, żebym się odezwała bliżej lata:P bo wtedy cera jest inna niż teraz w zimę

Edytowane przez agusiaaa1989
Czas edycji: 2011-02-08 o 17:32
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:34   #2975
Almariel
Zakorzenienie

Mi też makijażystka mówiła, że bliżej czerwca-lipca mam się umawiać na próbny.
Stary 2011-02-08, 17:39   #2976
thea2
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam się z poprzedniczką suknia bardzo ciekawa a przymierzałaś już? bo różnie to bywa;P podobno inną się ogląda, a inną kupuje po przymiarce choć ja miałam szczęście, bo taką jaką upatrzyłam taką zamówiłam ale to dlatego że wybierałam fasonów dla mojej figury hihi a nie tak w ciemno:P

jeśli chodzi o ozdoby na butelki to ja będę robić 300... bo tyle mamy butelek wódki zamówione:P

a co do makijażu to thea2 nie uważasz że to za wcześnie;> moja makijażystka mi napisała, żebym się odezwała bliżej lata:P bo wtedy cera jest inna niż teraz w zimę
Właśnie uważałam, że to za wcześnie, ale moja makijażystka powiedziała mi, aby próbny zrobić minimum (podkreśliła słowo minimum) 3-4 miesiące przed ślubem, żeby mieć czas na ewentualne zmiany kosmetyków, makijażu, przemyślenie wszystkiego. Poza tym zależy mi na tym, aby oceniła stan skóry i żebym mogła ewentualnie skorzystać jeszcze z jakichś zabiegów kosmetycznych lub chociażby podreperować skórę jakimiś tabletkami czy kremami A trzeci powód to taki ludzki- teraz mam czas, którego bliżej lata chyba będzie mi brakować
Aaaa, zapomniałabym napisać, że jestem bardzo wybredna w kwestii makijażu. Ta makijażystka, u której zamówiłam sobie termin będzie mi robić makijaż po raz pierwszy, nie wiem, jak maluje, widziałam tylko jej prace (takie do reklam) w internecie. Dlatego nie wiem, czy makijaże przez nią wykonywane przypadną mi do gustu i wolę się zabezpieczyć, żeby w razie czego mieć pół roku na znalezienie kogoś innego

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-08 o 17:46
Stary 2011-02-08, 17:43   #2977
agusiaaa1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Właśnie uważałam, że to za wcześnie, ale moja makijażystka powiedziała mi, aby próbny zrobić minimum (podkreśliła słowo minimum) 3-4 miesiące przed ślubem, żeby mieć czas na ewentualne zmiany kosmetyków, makijażu, przemyślenie wszystkiego. Poza tym zależy mi na tym, aby oceniła stan skóry i żebym mogła ewentualnie skorzystać jeszcze z jakichś zabiegów kosmetycznych lub chociażby podreperować skórę jakimiś tabletkami czy kremami A trzeci powód to taki ludzki- teraz mam czas, którego bliżej lata chyba będzie mi brakować
aha:P no chyba że tak ja tak myślę że na czerwca się umówię będę miała jeszcze dwa miesiące żeby wiesz coś zadbać czy coś:P ale sam fakt że to jest lato a w lecie skóra jest bardziej świeża i delikatna jest zadowalający mam nadzieję, że i w tym roku będzie tak samo jeszcze trochę opalenizny i będzie cycuś glancuś
Stary 2011-02-08, 17:49   #2978
thea2
Zadomowienie

Cytat:
aha:P no chyba że tak ja tak myślę że na czerwca się umówię będę miała jeszcze dwa miesiące żeby wiesz coś zadbać czy coś:P ale sam fakt że to jest lato a w lecie skóra jest bardziej świeża i delikatna jest zadowalający mam nadzieję, że i w tym roku będzie tak samo jeszcze trochę opalenizny i będzie cycuś glancuś
U mnie wielkiej różnicy między skórą letnią a zimową (przynajmniej w kwestii koloru) nie będzie, bo nie mogę się opalać Mogę tylko pozazdrościć tej opalenizny.... Ale liczę na to, że świeższa i delikatniejsza będzie
Stary 2011-02-08, 17:50   #2979
akazqa
Raczkowanie

Cytat:

300 butelek? to ile masz gości? wypijecie to wszystko?
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:59   #2980
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
A tymczasem pochwalę się moimi zawieszkami Zdaję sobie sprawę, że nie jestem może mistrzem w równym docinaniu i przyklejaniu kartoników, ale starałam się
Do moich zawieszek dołączę złotą tasiemkę satynową- cieniutką, 3mm. Już połowa za mną, zostało jeszcze niecałe 100 Ale wszystkie elementy już wycięte, wystarczy posklejać.
Super. Nie poznalabym, ze sa robione samodzielnie

Cytat:
Napisane przez HerbADKA Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam, że macie takie siostry. Ja mam jedną młodszą o rok, ale szkoda mówić o jej życiowym rozgarnięciu... Zresztą brat TŻta jest jeszcze lepszy bo nie wiadomo czego się po nim można spodziewać. Strach pomyśleć jaki byłby z niego świadek.
Ostatecznie wzięliśmy na świadków naszych przyjaciół. Rodzeństwo niestety ale nie podołałoby obowiązkom.
Ja mam siostre, starsza ode mnie, i napewno swietnie by sobie poradzila z rola swiadkowej- ale ona prosto z mostu powiedziala, zebym nawet o tym nie myslala, bo ona chce isc na wesele jako gosc i nie martwic sie niczym. Taka wredota Ale mi to akurat nie przeszkadza. Swiadkowa bedzie najlepsza kolezanka

Cytat:
Wklejam moje zaproszenia

Dzisiaj byłam w pasmanterii i kupiłam kilka rzeczy aby probowac moje wymyslone zawieszki na alkohol
Zaproszenia bardzo ladne. Brokatowe
Stary 2011-02-08, 18:12   #2981
agusiaaa1989
Raczkowanie

no właśnie o tym mówię że w lato skóra już nie tyle że jest opalona, ale własnie taka świeża taka inna a nie to co teraz;D co chwile gdzieś mi pryszcz wyskakuje

akazqa my zapraszamy 130 osób mamy wesele i poprawiny plus jeszcze mamy wódkę zakupioną na kawalerski/panieński i koronę i tyle nam wyszło a Wy ile macie dziewczęta?

Czas edycji: 2011-02-08 o 18:13
Stary 2011-02-08, 18:14   #2982
aszia
Raczkowanie

Przymierzałam i dlatego mam problem, bo świetnie się w niej czułam, jest dużo lżejsza niż inne suknie, ale kosztuje 3000zł a to za dużo jak dla mnie
Jest na jedno ramię, ale lepiej wyglądała gdy pani z salonu je schowała.

Muszę częściej się tu udzielać, bo zaczynam się stresować, a nie mam z kim tego przeżywać
aszia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 18:18   #2983
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie o tym mówię że w lato skóra już nie tyle że jest opalona, ale własnie taka świeża taka inna a nie to co teraz;D co chwile gdzieś mi pryszcz wyskakuje

akazqa my zapraszamy 130 osób mamy wesele i poprawiny plus jeszcze mamy wódkę zakupioną na kawalerski/panieński i koronę i tyle nam wyszło a Wy ile macie dziewczęta?
My kupujemy około 60 butelek 0,5 wódki plus wino. Ale my mamy małe wesele, około 55 osób, no i 1dniowe
Stary 2011-02-08, 18:32   #2984
akazqa
Raczkowanie

Cytat:

My planujemy kupić zgodnie z zasadą że 0,5 l na głowę. Mamy 1 dniowe wesele. DO tego na pewno będzie wino.
Stary 2011-02-08, 18:34   #2985
agusiaaa1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
My planujemy kupić zgodnie z zasadą że 0,5 l na głowę. Mamy 1 dniowe wesele. DO tego na pewno będzie wino.
no my tez tam kupiliśmy 260 po 0,5l bo 130 osób razy dwa dni to tyle wychodzi:P plus jeszcze korona i te panieńskie i kawalerskie:P więc jest ok
Stary 2011-02-08, 18:50   #2986
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
b
Co to jest korona?

My jeszcze nie kupilismy, ale planujemy zastosowac sie do zasady 0,5 na osobe. Plus moze jakies 30 butelek, na zapas + bramy.

Cytat:
no my tez tam kupiliśmy 260 po 0,5l bo 130 osób razy dwa dni to tyle wychodzi:P plus jeszcze korona i te panieńskie i kawalerskie:P więc jest ok
Tez mamy z poprawinami, ale mysle ze na poprawinach juz duuuzo mniej wodki potrzeba. U nas napewno piwo na poprawiny
bardziej sie przyda

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2011-02-08 o 18:52
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 19:14   #2987
Zygi
Przyczajenie

Witajcie Panny Młode Sierpniowe ))

czytam sobie Wasze wypowiedzi i wnioskuję, że macie sporo już zaplanowane.

Ja kurcze na razie rozmyślam o wyglądzie sukni, motywie przewodnim czy ostatecznym wyglądzie zaproszeń, zawieszek... Ale myślę, że będę się dzięki Wam tez motywować, bo czas strasznie szybko ucieka, a do sierpnia tylko 6 miesięcy ;]
Ślub mam 20 sierpnia o 17.00 DDD
Zygi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 19:14   #2988
akazqa
Raczkowanie

Cytat:
Na panieńskim pewnie sporo pójdzie
Stary 2011-02-08, 19:24   #2989
kffiatusheq
Raczkowanie

Ale dziewczyny dużo piszecie!! )

Cytat:

czekam na opinie
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
To tak samo, jak ja. Nawet godzina ta sama

A sukienka bardzo ładna, fajną ma góre
I u mnie też 20.08 16:00 ))

aszia - przepiękna suknia!
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 19:44   #2990
agusiaaa1989
Raczkowanie

no na poprawiny to wiadomo:P ale przypuszczam że na samym weselu sporo pójdzie lepiej mieć więcej niż żeby brakło:P poza tym będziemy mieć jeszcze wiejski stół na którym będą wina i nalewki domowej roboty i oczywiście piwo na poprawiny myślę że sporo wódki pójdzie na koronie zamierzamy robić ją w czwartek:P a korona to taka impreza jak sama nazwa wskazuje na której plecie się korony na drzwi Młodych
Stary 2011-02-08, 20:45   #2991
akazqa
Raczkowanie

Cytat:
a korona to taka impreza jak sama nazwa wskazuje na której plecie się korony na drzwi Młodych

nie znałam takiego zwyczaju, z jakiego regionu kraju jesteś?
Stary 2011-02-08, 21:17   #2992
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HerbADKA Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że zależy to od odcienia obu kolorów. Poza tym postawienie tylko na te 2 kolory byłoby kiepskie, do tego powinna dojść wanilia lub biel. Ale każdy ma swoje zdanie.

Na potwierdzenie moich słów, porady dekoratorki wnętrz:
Ja wiem,że wiele zależy od odcieni,ale odnosiłam się do tego odcienia,który pokazywałaś na zdjęciu,.Jeśli byłaby to spokojna zieleń to ok

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Dopiero na tym zdjeciu z 'reala' widac jaka suknia jest piekna Jak cudnie sie mieni. Poczatkowo myslalam, ze cala jest koronkowa, a tu widac ze jednak nie. Naprawde piekna. Juz wyobrazam sobie jak bedzie wygladala na Tobie

Mysle, ze im szybciej tym lepiej

Jutro juz 1 z przodu.
Chociaz ja wole odliczac w miesiacach. Jakos mniej mi sie wtedy wydaje
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że moja też sobie poradzi. Jak na razie to się bardzo przejęła i to mnie cieszy.

Racja, skóra lepiej wygląda.
Wersję próbną pokażę, jak tylko dorwę się aparatu. Może uda mi się dziś wieczór.

Z obcasem to sprawdź, czy wygodnie Ci tak będzie, żebyś nie skończyła jak znajoma na swoim weselu na bosaka, bo nie dała rady w 10 cm chodzić.

A tak jakoś. Bo taki Łoś z niego. Zresztą on do mnie też "pieszczotliwie" "Małpo" mówi

Zgadzam się całkowicie z tymi słowami. Pytanie jak to się sprawdzi w bukiecie. Dobra kwiaciarka powinna zrobić jakieś małe cudeńko. Szkoda, że u mnie o dobrą kwiaciarkę ciężko...
Dziękować za pochwałę sukni

Cytat:
Moja tak samo, bardzo przejęta Ale to akurat dobrze, bo wiem, że mogę na nią liczyć
czekam niecierpliwie na zdjęcie zaproszeń
A tymczasem pochwalę się moimi zawieszkami Zdaję sobie sprawę, że nie jestem może mistrzem w równym docinaniu i przyklejaniu kartoników, ale starałam się
Do moich zawieszek dołączę złotą tasiemkę satynową- cieniutką, 3mm. Już połowa za mną, zostało jeszcze niecałe 100 Ale wszystkie elementy już wycięte, wystarczy posklejać.
Są świetne!Zazdroszczę talentu

Cytat:
Wklejam moje zaproszenia

Bardzo ładne,chociaż ja osobiście nie przepadam za zaproszeniami bez personalizacji (wydrukowanej).

Agusiaaa 300 butelek?No padnę Ja mam zamówione 90, a na liście 150 osób
Tyle,że ja będę mieć sporo wina i drink bar. A poprawin nie mamy.Z kolei na panieńskim wódki pić nie będę,bo w ogóle nie piję

Ech co do mojej sali to nie peirwsza taka sytuacja. Skład zespołu też mi się zmienił.
A nową właścicelką mojej sali jest moja Klientka ( z czasów,kiedy pracowałam w sklepie z droższymi ciuchami) i wiem,że z niej wredny babsztyl...No cóż-mogę się tylko pocieszyć tym,że teraz to ja będę jej Klientem i to ja będę stawiać warunki...
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 21:27   #2993
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Co to jest korona?

My jeszcze nie kupilismy, ale planujemy zastosowac sie do zasady 0,5 na osobe. Plus moze jakies 30 butelek, na zapas + bramy.

Tez mamy z poprawinami, ale mysle ze na poprawinach juz duuuzo mniej wodki potrzeba. U nas napewno piwo na poprawiny
bardziej sie przyda
My też stosujemy się do zasady 0,5 litra na osobę (dorosłą) plus oczywiście jakieś dodatkowe butelki np. na szlabany Mamy tylko jeden dzień, więc myślę, że 200 butelek spokojnie wystarczy

U nas nie ma zwyczaju korony (tzn korony są, ale nie ma imprezy ), ale w sąsiedniej miejscowości taki zwyczaj istnieje jak najbardziej. Panieńskiego też raczej organizować nie będę (no chyba, że z najbliższymi koleżankami, ale wtedy pójdziemy do jakiejś knajpki).

Cytat:
Napisane przez Zygi Pokaż wiadomość
Witajcie Panny Młode Sierpniowe ))

czytam sobie Wasze wypowiedzi i wnioskuję, że macie sporo już zaplanowane.

Ja kurcze na razie rozmyślam o wyglądzie sukni, motywie przewodnim czy ostatecznym wyglądzie zaproszeń, zawieszek... Ale myślę, że będę się dzięki Wam tez motywować, bo czas strasznie szybko ucieka, a do sierpnia tylko 6 miesięcy ;]
Ślub mam 20 sierpnia o 17.00 DDD
Hej

butterfly20
Cieszę się, że Ci się podobają Zobaczysz, że mimo zmian wszystko wyjdzie na dobre- ja mam taką nadzieję i tego się trzymam Liczę na nasz zespół, nawet w nowym składzie.

A w ogóle to się pochwalę, że skończyłam pisać metodologiczny rozdział mojej pracy licencjackiej i wreszcie bez wyrzutów sumienia mogę pisać listę gości na zaproszenia

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-08 o 21:33
Stary 2011-02-08, 21:44   #2994
agusiaaa1989
Raczkowanie

jeśli chodzi o tą wódkę to lepiej żeby zostało, niż żeby brakło bo tak jak piszę i panieński i kawalerski robimy potem koronę, też sporo idzie wtedy potem zastawy;] no i samo wesele i poprawiny a po poprawinach są jeszcze poprawiny:P i potem sprzątanie sali:P żeby nam tylko nie brakło to będzie gites:P u nas będzie tylko ten wiejski stół tak jak pisałam żadnych drinków ani nic no i wino i szampan:P

a ja metodologiczny rozdział dopiero zaczęłam ale raczej go szybko nie skończę, bo jeszcze ankietę muszę przeprowadzić...no ale się nie martwię narazie bo do czerwca/lipca czyli do obrony dużo czasu, a praca narazie jakoś idzie a że dopiero w marcu będę na uczelni (bo teraz mamy wolne:P) to na pewno zdąże

Czas edycji: 2011-02-19 o 13:33
Stary 2011-02-08, 23:47   #2995
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
A tymczasem pochwalę się moimi zawieszkami
Śliczne. Bardzo subtelne i eleganckie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
pisałam już kiedyś, że moja przyjciołka chodzi na kurs wizażu, i dziś mają zajęcie z makijażu ślubnego więc wybieram się tam jako modelka ciekawe co mi upaćka na buźce
Pochwal się co tam wymyśliłyście!

Cytat:
Wklejam moje zaproszenia

Cytat:
Cytat:
Ja mam 150 osób na wstępnej liście i 180 butelek wódki (do tego trochę piwa i winko na stole wiejskim).

Cytat:
Napisane przez Zygi Pokaż wiadomość
Witajcie Panny Młode Sierpniowe

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A nową właścicelką mojej sali jest moja Klientka ( z czasów,kiedy pracowałam w sklepie z droższymi ciuchami) i wiem,że z niej wredny babsztyl...No cóż-mogę się tylko pocieszyć tym,że teraz to ja będę jej Klientem i to ja będę stawiać warunki...
To teraz jej pokażesz, jak to miło jak klient wrednym jest! a co

Ja właśnie odebrałam awizo z tasiemek. Jutro idę na pocztę, a po weekendzie do pracy! A jeszcze po drodze czekają mnie zaproszenia na bal kierunku. Co prawda tylko 18 szt ale w kształcie fartucha będzie czad!
ps. nie straszcie z tą pracą. Ja się chcę obronić w czerwcu, a jak na razie jedyne co mam, to folder na pulpicie jeśli chodzi o "pisanie". Ale pocieszam się tym, że doświadczenie się już toczy pięknie...
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:24   #2996
sanderek5
Raczkowanie

Ojej... jeden dzień mnie nie było na wątku, a tu tyle postów, że nie da się odpisać na wszystkie:P
Po pierwsze witam nowe Dziewczyny!
Thea - piękne zawieszki - jak obejrzałam zdjęcie, to nie mogłam uwierzyć, że sama robiłaś :P Wyglądają lepiej niż niejedne profesjonalne zamawiane w sklepie :P
Lasoa - śliczne te zaproszenia. Zamawiałaś, czy sama robiłaś? Jak sama, to chylę czoła
Jusztyska - pochwal się makijażem
Agusiaaa1989 - ja jestem z Częstochowy To mieszkamy rzut beretem od siebie, a ja pierwsze słyszę o takim zwyczaju :P
Aszia i butterfly - bardzo ładne suknie, takie oryginalne

A co do alkoholu, to ja jestem przeszczęśliwa, że nie będzie wesela ;p więc problem alkoholu mi odpada Ile Wy kasy Dziewuszki wydacie? :P Jestem przerażona!
Stary 2011-02-09, 11:46   #2997
agusiaaa1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Ojej... jeden dzień mnie nie było na wątku, a tu tyle postów, że nie da się odpisać na wszystkie:P
Po pierwsze witam nowe Dziewczyny!
Thea - piękne zawieszki - jak obejrzałam zdjęcie, to nie mogłam uwierzyć, że sama robiłaś :P Wyglądają lepiej niż niejedne profesjonalne zamawiane w sklepie :P
Lasoa - śliczne te zaproszenia. Zamawiałaś, czy sama robiłaś? Jak sama, to chylę czoła
Jusztyska - pochwal się makijażem
Agusiaaa1989 - ja jestem z Częstochowy To mieszkamy rzut beretem od siebie, a ja pierwsze słyszę o takim zwyczaju :P
Aszia i butterfly - bardzo ładne suknie, takie oryginalne

A co do alkoholu, to ja jestem przeszczęśliwa, że nie będzie wesela ;p więc problem alkoholu mi odpada Ile Wy kasy Dziewuszki wydacie? :P Jestem przerażona!
Nie ma u Was korony nie wierze moi znajomi mieli taka korona że świat nie widział po zrobieniu tych koron była normalna impreza przy grilu i wódce tak że wyszliśmy około 12 w nocy dobrze że to był czwartek bo na weselu byłoby ciężko...

a na taką koronę to schodzą się np wszyscy drużbowie, oczywiście świadkowie, no i jakaś tam jeszcze młodzież choć byłam na koronie na której bawili się rodzice i część rodziny Pani Młodej

Czas edycji: 2011-02-19 o 13:36
Stary 2011-02-09, 12:19   #2998
paula54
Zakorzenienie

Ok, dorwałam się aparatu. Oto moje zaproszenie w wersji demo
Ostatecznie papier będzie skóra (miałam też takie, ale poszło jako wzór do dekoratorki) a tapeta przyklejona (tu się jeszcze rusza). I tasiemka szersza o 2 mm. W środku wyciągana kartka z treścią i wkładka z prośbą o winko. Wkładki jeszcze nie mam wydrukowanej, a kartka otwierana na dwie strony i na froncie też ma takie serduszko, tylko bledsze. Co o nich sądzicie? Przyznaję bez bicia, że motyw z inicjałami w serduszku zakradziony perfidnie od jednej z firm wystawiającej się na targach śłubnych w Krakowie.

Co do "Korony" - u mnie też nie ma takiego zwyczaju. Natomiast rodzice opowiadali mi, że jak byli na weselu w Pile, to całą piątkową noc przed weselem sąsiedzi, znajomi i rodzina rozbijali pod drzwiami młodych szkło. Niby na szczęście. Jakieś talerze, żarówki. Nawet kineskop się znalazł A tato Młodej na wszelki wypadek obijał drzwi jakimś kocem, żeby nie zniszczyli. I tak do rana...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09322.jpg (101,5 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-02-09 o 12:28
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:39   #2999
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Ok, dorwałam się aparatu. Oto moje zaproszenie w wersji demo
Ostatecznie papier będzie skóra (miałam też takie, ale poszło jako wzór do dekoratorki) a tapeta przyklejona (tu się jeszcze rusza). I tasiemka szersza o 2 mm. W środku wyciągana kartka z treścią i wkładka z prośbą o winko. Wkładki jeszcze nie mam wydrukowanej, a kartka otwierana na dwie strony i na froncie też ma takie serduszko, tylko bledsze. Co o nich sądzicie? Przyznaję bez bicia, że motyw z inicjałami w serduszku zakradziony perfidnie od jednej z firm wystawiającej się na targach śłubnych w Krakowie.

Co do "Korony" - u mnie też nie ma takiego zwyczaju. Natomiast rodzice opowiadali mi, że jak byli na weselu w Pile, to całą piątkową noc przed weselem sąsiedzi, znajomi i rodzina rozbijali pod drzwiami młodych szkło. Niby na szczęście. Jakieś talerze, żarówki. Nawet kineskop się znalazł A tato Młodej na wszelki wypadek obijał drzwi jakimś kocem, żeby nie zniszczyli. I tak do rana...
U nas też jest coś takiego albo tzw darcie pierza Ale akurat w moich okolicach nikt już nie kultywuje takich drastycznych tradycji, no chyba, że symbolicznie
A zaproszenia ładne Kurde, podziwiam Was, mi by się w życiu nie chciało nad tym siedzieć.

Edytowane przez Almariel
Czas edycji: 2011-02-09 o 12:41
Stary 2011-02-09, 13:07   #3000
agusiaaa1989
Raczkowanie

zaproszenia śliczne ach te zdolności a ja ciągle czekam na swoje, babeczka mi napisała dzisiaj wiadomość, że zrobiła już połowę i myśli że tak do końca tygodnia skończy więc mam nadzieję że w przyszłym tygodniu już będą

no u nas też jest trzaskanie szkła ale to nie znaczy że wszystkiego co popadnie:P zazwyczaj są to butelki po wódce czy tam winie:P kto ile uzbierał na szczęście choć mam nadzieję, że u mnie o tym nie pomyślą
a mogę wiedzieć gdzie suknie zamówiłaś i jaka:P bo jakoś nie mogę znaleźć... pokazywałaś już?

Czas edycji: 2011-02-19 o 14:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości