|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Hej, tak czytam i czytam i stwierdziłam, że też coś muszę napisać, bo mój ślub też w sierpniu a dokładniej 20-tego o 16
![]() Jeszcze sukni nie wybrałam, ale coraz bardziej podoba mi się ta: http://slubnesuknie.com.pl/kolekcja1...utterfly.html# czekam na opinie
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sukienka bardzo ładna, fajną ma góre |
|
|
|
|
#2973 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Prawie kupiłam model 10225 Byłam na nią zdecydowanaw 99% Ale potem zakochałam się w falbankach i tak już zostało- jestem bardzo zadowolonaU nas ze świadkami można tak zrobić jak napisałaś, kuzyn tak robił kilka lat temu, bo jego druhna nie była pełnoletnia. Ja już na szczęście prawie po sesji, został mi jeden malutki egzamin z angielskiego, więc spokojnie sobie kończę moje zawieszki ![]() Ale fajnie z tym próbnym makijażem- może pokażesz efekty ? Ja na próbny wybieram się za tydzień Cytat:
![]() Bardzo Wam dziękuję, dziewczyny, cieszę się, że się podobają Cytat:
Ładna sukienka, w dodatku z Nabli, a ja uwielbiam ten salon Piękne sukienki tam mają i panie świetnie doradzają, proponują różne modele W dodatku można wprowadzać zmiany w sukniach Przymierzałaś ją już?
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-08 o 17:31 |
||||
|
|
|
#2974 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się z poprzedniczką
suknia bardzo ciekawa a przymierzałaś już? bo różnie to bywa;P podobno inną się ogląda, a inną kupuje po przymiarce choć ja miałam szczęście, bo taką jaką upatrzyłam taką zamówiłam ale to dlatego że wybierałam fasonów dla mojej figury hihi a nie tak w ciemno:Pjeśli chodzi o ozdoby na butelki to ja będę robić 300... bo tyle mamy butelek wódki zamówione:P a co do makijażu to thea2 nie uważasz że to za wcześnie;> moja makijażystka mi napisała, żebym się odezwała bliżej lata:P bo wtedy cera jest inna niż teraz w zimę
Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-08 o 17:32 |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też makijażystka mówiła, że bliżej czerwca-lipca mam się umawiać na próbny.
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) 3-4 miesiące przed ślubem, żeby mieć czas na ewentualne zmiany kosmetyków, makijażu, przemyślenie wszystkiego. Poza tym zależy mi na tym, aby oceniła stan skóry i żebym mogła ewentualnie skorzystać jeszcze z jakichś zabiegów kosmetycznych lub chociażby podreperować skórę jakimiś tabletkami czy kremami A trzeci powód to taki ludzki- teraz mam czas, którego bliżej lata chyba będzie mi brakować Aaaa, zapomniałabym napisać, że jestem bardzo wybredna w kwestii makijażu. Ta makijażystka, u której zamówiłam sobie termin będzie mi robić makijaż po raz pierwszy, nie wiem, jak maluje, widziałam tylko jej prace (takie do reklam) w internecie. Dlatego nie wiem, czy makijaże przez nią wykonywane przypadną mi do gustu i wolę się zabezpieczyć, żeby w razie czego mieć pół roku na znalezienie kogoś innego
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-08 o 17:46 |
|
|
|
|
#2977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tak myślę że na czerwca się umówię będę miała jeszcze dwa miesiące żeby wiesz coś zadbać czy coś:P ale sam fakt że to jest lato a w lecie skóra jest bardziej świeża i delikatna jest zadowalający mam nadzieję, że i w tym roku będzie tak samo jeszcze trochę opalenizny i będzie cycuś glancuś![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę tylko pozazdrościć tej opalenizny.... Ale liczę na to, że świeższa i delikatniejsza będzie
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mi to akurat nie przeszkadza. Swiadkowa bedzie najlepsza kolezanka![]() Cytat:
|
|
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie o tym mówię
że w lato skóra już nie tyle że jest opalona, ale własnie taka świeża taka inna a nie to co teraz;D co chwile gdzieś mi pryszcz wyskakuje![]() ![]() akazqa my zapraszamy 130 osób mamy wesele i poprawiny plus jeszcze mamy wódkę zakupioną na kawalerski/panieński i koronę i tyle nam wyszło a Wy ile macie dziewczęta?
Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-08 o 18:13 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2982 |
|
Raczkowanie
|
Przymierzałam i dlatego mam problem, bo świetnie się w niej czułam, jest dużo lżejsza niż inne suknie, ale kosztuje 3000zł a to za dużo jak dla mnie
![]() Jest na jedno ramię, ale lepiej wyglądała gdy pani z salonu je schowała. Muszę częściej się tu udzielać, bo zaczynam się stresować, a nie mam z kim tego przeżywać
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My planujemy kupić zgodnie z zasadą że 0,5 l na głowę. Mamy 1 dniowe wesele. DO tego na pewno będzie wino. |
|
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jeszcze nie kupilismy, ale planujemy zastosowac sie do zasady 0,5 na osobe. Plus moze jakies 30 butelek, na zapas + bramy. Cytat:
bardziej sie przyda
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2011-02-08 o 18:52 |
||
|
|
|
#2987 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Panny Młode Sierpniowe
))czytam sobie Wasze wypowiedzi i wnioskuję, że macie sporo już zaplanowane. Ja kurcze na razie rozmyślam o wyglądzie sukni, motywie przewodnim czy ostatecznym wyglądzie zaproszeń, zawieszek... Ale myślę, że będę się dzięki Wam tez motywować, bo czas strasznie szybko ucieka, a do sierpnia tylko 6 miesięcy ;] Ślub mam 20 sierpnia o 17.00 DDD
|
|
|
|
#2988 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Raczkowanie
|
Ale dziewczyny dużo piszecie!!
)Cytat:
Cytat:
))aszia - przepiękna suknia!
|
||
|
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
no na poprawiny to wiadomo:P ale przypuszczam że na samym weselu sporo pójdzie
lepiej mieć więcej niż żeby brakło:P poza tym będziemy mieć jeszcze wiejski stół na którym będą wina i nalewki domowej roboty i oczywiście piwo na poprawiny myślę że sporo wódki pójdzie na koronie zamierzamy robić ją w czwartek:P a korona to taka impreza jak sama nazwa wskazuje na której plecie się korony na drzwi Młodych
|
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agusiaaa 300 butelek?No padnę Ja mam zamówione 90, a na liście 150 osób![]() Tyle,że ja będę mieć sporo wina i drink bar. A poprawin nie mamy.Z kolei na panieńskim wódki pić nie będę,bo w ogóle nie piję ![]() Ech co do mojej sali to nie peirwsza taka sytuacja. Skład zespołu też mi się zmienił. A nową właścicelką mojej sali jest moja Klientka ( z czasów,kiedy pracowałam w sklepie z droższymi ciuchami) i wiem,że z niej wredny babsztyl...No cóż-mogę się tylko pocieszyć tym,że teraz to ja będę jej Klientem i to ja będę stawiać warunki...
|
|||||
|
|
|
#2993 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy tylko jeden dzień, więc myślę, że 200 butelek spokojnie wystarczy U nas nie ma zwyczaju korony (tzn korony są, ale nie ma imprezy ), ale w sąsiedniej miejscowości taki zwyczaj istnieje jak najbardziej. Panieńskiego też raczej organizować nie będę (no chyba, że z najbliższymi koleżankami, ale wtedy pójdziemy do jakiejś knajpki).Cytat:
butterfly20 Cieszę się, że Ci się podobają Zobaczysz, że mimo zmian wszystko wyjdzie na dobre- ja mam taką nadzieję i tego się trzymam Liczę na nasz zespół, nawet w nowym składzie.A w ogóle to się pochwalę, że skończyłam pisać metodologiczny rozdział mojej pracy licencjackiej
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-08 o 21:33 |
||
|
|
|
#2994 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o tą wódkę to lepiej żeby zostało, niż żeby brakło
bo tak jak piszę i panieński i kawalerski robimy potem koronę, też sporo idzie wtedy potem zastawy;] no i samo wesele i poprawiny a po poprawinach są jeszcze poprawiny:P i potem sprzątanie sali:P żeby nam tylko nie brakło to będzie gites:P u nas będzie tylko ten wiejski stół tak jak pisałam żadnych drinków ani nic no i wino i szampan:Pa ja metodologiczny rozdział dopiero zaczęłam ale raczej go szybko nie skończę, bo jeszcze ankietę muszę przeprowadzić...no ale się nie martwię narazie bo do czerwca/lipca czyli do obrony dużo czasu, a praca narazie jakoś idzie a że dopiero w marcu będę na uczelni (bo teraz mamy wolne:P) to na pewno zdąże
Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-19 o 13:33 |
|
|
|
#2995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Śliczne. Bardzo subtelne i eleganckie
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam 150 osób na wstępnej liście i 180 butelek wódki (do tego trochę piwa i winko na stole wiejskim).Cytat:
![]() Ja właśnie odebrałam awizo z tasiemek. Jutro idę na pocztę, a po weekendzie do pracy! A jeszcze po drodze czekają mnie zaproszenia na bal kierunku. Co prawda tylko 18 szt ale w kształcie fartucha będzie czad!ps. nie straszcie z tą pracą. Ja się chcę obronić w czerwcu, a jak na razie jedyne co mam, to folder na pulpicie jeśli chodzi o "pisanie". Ale pocieszam się tym, że doświadczenie się już toczy pięknie... |
||||
|
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
Ojej... jeden dzień mnie nie było na wątku, a tu tyle postów, że nie da się odpisać na wszystkie:P
Po pierwsze witam nowe Dziewczyny! ![]() Thea - piękne zawieszki - jak obejrzałam zdjęcie, to nie mogłam uwierzyć, że sama robiłaś :P Wyglądają lepiej niż niejedne profesjonalne zamawiane w sklepie :P Lasoa - śliczne te zaproszenia. Zamawiałaś, czy sama robiłaś? Jak sama, to chylę czoła ![]() Jusztyska - pochwal się makijażem ![]() Agusiaaa1989 - ja jestem z Częstochowy To mieszkamy rzut beretem od siebie, a ja pierwsze słyszę o takim zwyczaju :PAszia i butterfly - bardzo ładne suknie, takie oryginalne ![]() A co do alkoholu, to ja jestem przeszczęśliwa, że nie będzie wesela ;p więc problem alkoholu mi odpada Ile Wy kasy Dziewuszki wydacie? :P Jestem przerażona!
|
|
|
|
#2997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wierze moi znajomi mieli taka korona że świat nie widział po zrobieniu tych koron była normalna impreza przy grilu i wódce tak że wyszliśmy około 12 w nocy dobrze że to był czwartek bo na weselu byłoby ciężko...a na taką koronę to schodzą się np wszyscy drużbowie, oczywiście świadkowie, no i jakaś tam jeszcze młodzież choć byłam na koronie na której bawili się rodzice i część rodziny Pani Młodej
Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-19 o 13:36 |
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, dorwałam się aparatu. Oto moje zaproszenie w wersji demo
![]() Ostatecznie papier będzie skóra (miałam też takie, ale poszło jako wzór do dekoratorki) a tapeta przyklejona (tu się jeszcze rusza). I tasiemka szersza o 2 mm. W środku wyciągana kartka z treścią i wkładka z prośbą o winko. Wkładki jeszcze nie mam wydrukowanej, a kartka otwierana na dwie strony i na froncie też ma takie serduszko, tylko bledsze. Co o nich sądzicie? Przyznaję bez bicia, że motyw z inicjałami w serduszku zakradziony perfidnie od jednej z firm wystawiającej się na targach śłubnych w Krakowie. Co do "Korony" - u mnie też nie ma takiego zwyczaju. Natomiast rodzice opowiadali mi, że jak byli na weselu w Pile, to całą piątkową noc przed weselem sąsiedzi, znajomi i rodzina rozbijali pod drzwiami młodych szkło. Niby na szczęście. Jakieś talerze, żarówki. Nawet kineskop się znalazł Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-02-09 o 12:28 |
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo tzw darcie pierza Ale akurat w moich okolicach nikt już nie kultywuje takich drastycznych tradycji, no chyba, że symbolicznie A zaproszenia ładne
Edytowane przez Almariel Czas edycji: 2011-02-09 o 12:41 |
|
|
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
zaproszenia śliczne
ach te zdolności więc mam nadzieję że w przyszłym tygodniu już będą![]() no u nas też jest trzaskanie szkła na szczęście choć mam nadzieję, że u mnie o tym nie pomyślą![]() ![]() a mogę wiedzieć gdzie suknie zamówiłaś i jaka:P bo jakoś nie mogę znaleźć... pokazywałaś już?
Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2011-02-19 o 14:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

już poproszeni i się przygotowują psychicznie do tej roli hihi
Mogę tylko pozazdrościć tej opalenizny....
Ale wszystkie elementy już wycięte, wystarczy posklejać.

nie wierze
i jaka:P bo jakoś nie mogę znaleźć... pokazywałaś już?