DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ? - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 15:23   #661
florencja16
Raczkowanie

Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?

A ja właśnie ze szkoły .. Nie mam na nic siły ani czasu .. ale nie poddam się i nawet jak nie znajde czasu na cwiczenia to dietka caly czas

Nie poddam się,dla Ciebie.
florencja16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 16:19   #662
dzovana
Zakorzenienie

summer girl- no wlasnie bomba :O ale posmarowałam maciupińkę, wiec nie jest zle A na obiad to zwykłe kopytka, ale nie dużo cynamon i otręby wymieszałam i posypałam nimi kopytka , polałam kefirem.
Na podwieczorek był koktajl, z jog. nat , truskawek i pomarańczy. PYCHOTA i jestem mega najedzona. na razie 1300 kcal jest
a kolacja bedzie to twarozek kilka lyzek i mi starczy myslę
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 16:20   #663
Neffik
Zadomowienie

U mnie ok. Zważę się w piątek, bo czeka mnie maraton imprez więc waga będzie zapewne fałszywie pokazywać po sporej ilości %%

Z ćwiczeń to tylko r. stacjonarny i spacery. Na razie nie chce mi sie nic innego robić, czasu trochę brak, za dużo mam na głowie rzeczy do zrobienia i już brakuje mi sił..:/

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 17:14   #664
marta56
Raczkowanie

No właśnie, a tak odnośnie budyniu... Ile kcal ma budyń śmietankowy z 250ml mleka o,5%? (Mleko 0,5% ma 32kcal w 100ml, czyli 80kcal w 250ml.)

Ja dzisiaj nie witrzymałam i weszłam na wagę... I pokazała 72! A w sobotę jeszcze było 73...
Więc dostałam pozytywnego kopa na następne kilka dni
marta56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 17:39   #665
Laxyy
Raczkowanie

Witam wszystkie odchudzające się Wizażanki!

Rok temu byłam na diecie Cambridge, na której schudłam 20 kg... niestety pozniej miałam kilka wyjazdów służbowych i w ciagu roku przytyłam 6 kg. Czuje się z tym fatalnie i postanowilam, że zrzucę te zbędne kg na diecie 1200 kcal.

Mam 173 cm i obecnie ważę 80 kg. Założyłam sobie, że schudnę te nadrobione 5 kg minus kolejne 7 kg.
Dietę zaczęłam od ograniczenia pieczywa i cukrow. Jem dużo ważyw, owoców, ryb i drobiu. Codziennie wracam na pieszo z pracy do domu (ponad 4 km) oprocz tego mam caly stos plyt z cwiczeniami z Shape'a, z których korzystam w zależności na jaki trening mam ochotę.

Liczę na to, że mój plan działania się sprawdzi i do lata pozbędę się tych niechcianych kg.
Stary 2011-02-08, 17:51   #666
Veronalady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Laxyy Pokaż wiadomość

Mam 173 cm i obecnie ważę 80 kg. Założyłam sobie, że schudnę te nadrobione 5 kg minus kolejne 7 kg.
Dietę zaczęłam od ograniczenia pieczywa i cukrow. Jem dużo ważyw, owoców, ryb i drobiu. Codziennie wracam na pieszo z pracy do domu (ponad 4 km) oprocz tego mam caly stos plyt z cwiczeniami z Shape'a, z których korzystam w zależności na jaki trening mam ochotę.
Liczę na to, że mój plan działania się sprawdzi i do lata pozbędę się tych niechcianych kg.
Witamy
Razem nam sie uda
Stary 2011-02-08, 18:18   #667
Mariolcia =P
Zakorzenienie

u mnie dzis ladnie oprocz 2 gryzow paczka naliczylam 1110kcal

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 18:55   #668
zelki
Raczkowanie

Cześć Laxyy, plan masz świetny na pewno się uda.

Veronalady- ja owsiankę robię z otrębów i płatków owsianych ( razem 3 łyżki) dodaję 1 łyżeczkę siemienia , 1/2 jabłka w kostkę ( lub inny owoc) i gotuję ok 10 min na wodzie. Siemię dodaje też do chleba, w ogóle w domu zawsze mam ok 1 kg
Stary 2011-02-08, 19:01   #669
Mariolcia =P
Zakorzenienie

obliczylam ze 2 kromki mojego chleba ma 180kcal, to z serem 17% tluszczu po plasterku i ogorkiem bedzie 300 czy wiecej? sorki ze tak mecze, ale jestem poczatkujaca;D

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 19:17   #670
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy
Cytat:
Napisane przez Neffik Pokaż wiadomość
Nie naprawdę nigdy nie pomyślałabym o takim połączeniu dla mnie makaron musi być ciepły, do tego sos czy mięso, ale ser biały? niee zresztą nienawidzę ciepłego sera białego, w naleśnikach także.
No, a w czym przeszkadza, żeby makaron był ciepły? Ciepłe połączenie makaronu i zimnego, białego sera i najlepiej ze skwarkami
Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
hm no w sumie tak, ale ja zawsze gotuje sobie 100g i w takim razie zjadam 200 ale kalorii 350? bo mniej sie nie najem z bialym serem akurat nie lubie ale o taki chodzilo
Dokładnie
Cytat:
Napisane przez anika00000 Pokaż wiadomość
Co do makaronu z serem to uwielbiam ,przyponina mi szkole podstawowa a dokladnie to stolowke szkolna
O jeeee , pamiętam jak chłopcy rzucali się tym makaronem po stołówce , mój brat kiedyś też dostał uwagę w dzienniczku takiej o to treści: "Rzuca pyzami po stołówce" Myślałam, że umrę ze śmiechu
Cytat:
Napisane przez Veronalady Pokaż wiadomość
Co do makaronu, to my czasami w domu jemy makaron z jajkiem, jest pyszny , jak zostaje po zupie to wrzucamy na patelnie razem z jajkiem jak do jajecznicy, przyprawiamy i włala
Też uwielbiam
Cytat:
Napisane przez julitta17 Pokaż wiadomość
zdradzę wam mój mały sekrecik - jak mam ochotę na słodkie to robię sobie prysznic z peelingiem "perfecta spa - czekoladowo kokosowy" (to NIE reklama) ale on jest cudowny i jak pachnie
Ja mam karmelowy ze Starej Mydlarni, to jest dopiero odjazd
Cytat:
pisze bo akurat sobie zrobiłam dobrze peeling rzecz jasna - nie ma nic lepszego na handrę i ochotę na słodie (jak dla mnie)
Jakkolwiek to brzmi
Cytat:
Napisane przez ...:::kizia:::... Pokaż wiadomość
A w walentynki też grzeszymy?
Ja nie , tzn. zgrzeszę na pewno, ale nie jedzeniem
Cytat:
ja jestem po obiadku: zrobiłam pyszne chilli con carne i obliczyłam że porcja -400g (wiem że dużo) miała ok 300kcal, czy to możliwe czy coś źle policyzłam
A na jakim mięsie? Jeżeli to był drób, albo wołowina, to możliwe. Jeżeli wieprzowina, to wątpliwe raczej...
100g wieprzowiny to ponad 150kcal (w zależności z czego)
100g drobiu to około 100kcal.
----------------
Jestem znów padnięta (rada pedagogiczna). Przynajmniej zjadłam dzisiaj w pracy normalnie, odważyłam wszystko w domu i zjadałam.

Śniadanie (220kcal):
- serek
- kawa z dodatkami
- winogrona
- kiwi
- słodzik

II Śniadanie (241kcal):
- serek
- mandarynki
- kiwi
- słodzik

Obiadokolacja (494kcal):
- kurczak sporo znów
- rukola
- pomidorki koktajlowe
- jogurt

No i zamknęłam się w 955kcal.

Uciekam kąpać córkę .
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 19:42   #671
Neffik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
No, a w czym przeszkadza, żeby makaron był ciepły? Ciepłe połączenie makaronu i zimnego, białego sera i najlepiej ze skwarkami
O matko jeszcze skwarki?? chodziło mi o ciepły ser biały. Nie lubie go w ogóle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 20:44   #672
summer girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta56 Pokaż wiadomość
No właśnie, a tak odnośnie budyniu... Ile kcal ma budyń śmietankowy z 250ml mleka o,5%? (Mleko 0,5% ma 32kcal w 100ml, czyli 80kcal w 250ml.)

tez jestem ciekawa co do budyniu, ja tam bym jeszcze mleko z woda wymieszala zeby bylo mniej kcal
dzis bylam z obuwia na uczelni, w sumie 100min marszu wyszlo ze ok 450kcal spalilam pomyslalam ze chociaz raz w tyg bede chodzic pieszo na zajecia, choc wkurza mnie to ze jak ide takim marszem i wchodze potem do pomieszczenia o mi sie czolo poci :/ heh..
dzis bylam tez w galerii, postanowilam zrobic mojemu chlopakowi niespodzianke na Walentynki, kupilam pas do ponczoch i kabaretki do tego )) doloze jakas fajna bielizne i sie powyginam :P kurde, troche sie boje ze bede sie smiala, albo co gorsza ON bedzie sie chichral ze mnie! no a ta niespodzianke jutro juz zrobie bo za kilka dni @ to nie wypali :/ poza tym nie moge sie doczekac. ale jutro musze malo zjesc zeby miec plaski brzuch wieczorem
dzis zjedzone 1180 -duzo jak na mnie ale w tym 3 galki lodow i 2 wafle (najpierw wzielam 2, potem poszlam kupic jeszcze 1) to przed okresem, ciagle mi sie slodkiego chce! a wypite 3,7 l
Stary 2011-02-08, 20:55   #673
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summer girl Pokaż wiadomość
dzis bylam tez w galerii, postanowilam zrobic mojemu chlopakowi niespodzianke na Walentynki, kupilam pas do ponczoch i kabaretki do tego )) doloze jakas fajna bielizne i sie powyginam :P kurde, troche sie boje ze bede sie smiala, albo co gorsza ON bedzie sie chichral ze mnie! no a ta niespodzianke jutro juz zrobie bo za kilka dni @ to nie wypali :/ poza tym nie moge sie doczekac. ale jutro musze malo zjesc zeby miec plaski brzuch wieczorem
d l
witaj w klubie ja sie bede wyginac za tydzien bo bedziemy swietowac walentynki i rocznice zareczyn(oba spoznione:P) haha^^
Stary 2011-02-08, 21:10   #674
Neffik
Zadomowienie

Zaplanowałam sobie menu mniej więcej na jutro około 1400kcal. Nie chcę mniej,bo @ się zbliża;/ więc już myślę co by tu w sobotę wszamać ze slodkości, żeby za bardzo nie nagrzeszyć

Życzę powodzenia wyginającym ja co prawda też trochę powyginam, ale tak bardziej publicznie

Stary 2011-02-08, 22:19   #675
julitta17
Zadomowienie

a ja dzis zjadłam ok 1000 kcal i później kawałek pizzy nie mogę tego opanować ... ale myślę że w sumie w 1500 się zmieściłam więc jest dobrze

gratuluję wam dziewczyny ja jutro popiół na głowę i same owoce/warzywa bo masakra coś mnie podłamało dizsiaj to że miałam więcej niż wczoraj ...
skopać mi dupsko zaprzeproszeniem !

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg
(waga wyjściowa 65kg ) cel nr 1 : -1kg
cel nr 2 : -2kg
cel nr 3 : -2kg
cel nr 4: -2kg
(waga końcowa 56kg)cel nr 5 : -2kg

Edytowane przez julitta17
Czas edycji: 2011-02-08 o 22:56
julitta17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 23:20   #676
summer girl
Raczkowanie

Cytat:
Zaplanowałam sobie menu mniej więcej na jutro około 1400kcal. Nie chcę mniej,bo @ się zbliża;/ więc już myślę co by tu w sobotę wszamać ze slodkości, żeby za bardzo nie nagrzeszyć

Życzę powodzenia wyginającym ja co prawda też trochę powyginam, ale tak bardziej publicznie
uuuf, u mnie ez sie zbliza i mam ochote na slodkie ciagle, a niedawno wszamalam miseczke kapusty kiszonej :P co to znaczy publicznie, nie badz tajemnicza )
Stary 2011-02-09, 06:24   #677
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:

publicznie tzn?

Cytat:
Napisane przez summer girl Pokaż wiadomość
uuuf, u mnie ez sie zbliza i mam ochote na slodkie ciagle, a niedawno wszamalam miseczke kapusty kiszonej :P co to znaczy publicznie, nie badz tajemnicza )
to zeby bylo nas wiecej to sie dopowiem ze i mi sie @ zbliza ale narazie mnie nie ciagnie na słodkie. O dziwo.
Własnie jem pierwsze sniadanko

50 gr musli +200 ml mleka +pół kostki startej gorzkiej czekolady - ok 270 kcal za mną

A tak na marginesie dzis mó j 9 dzień dietki i ani razu nie zgrzeszyłam

Edytowane przez PriVativ
Czas edycji: 2011-02-09 o 06:26
PriVativ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 08:58   #678
zelki
Raczkowanie

Witam ,
Właśnie skończyłam biegać, super, słoneczko..., teraz kawka i oczywiście ulubiona owsianeczka

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość

jak Ty to robisz???
Stary 2011-02-09, 09:24   #679
julitta17
Zadomowienie

Cytat:

gratuluję
podłamuje mnie to ze się codzinnie waże .. choć dzisiaj waga pokazała tyle samo co wczoraj to nawet mnie cieszy ale i tak mam jakies gorsze dni, muszę znowu poprzypominać sobie motywacje !

za dzisiaj -oby było bez grzeszków

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 10:47   #680
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zelki Pokaż wiadomość
Witam ,
Właśnie skończyłam biegać, super, słoneczko..., teraz kawka i oczywiście ulubiona owsianeczka

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

jak Ty to robisz???
Sama nie wiem. Za jakis tydzien bedzie @ boje sie ze wtedy nadrobie chociaz moze nie. Czuje po sobie ze sie nie złamie. Ale wiesz...
W kazdym razie jestem z siebie dumna bo miałam 3 lata bulimie , od jakis 14 miesiecy nie mam atakow ale i tak trudno mi było jesc normalnie, mało, bo zawsze przychodził moment ze pochłaniałam cala lodowke. Na Dukanie sie jedynie trzymałam dlatego na nim bylam. Ale to nie robota jadac w gosci czy bedac z moim Tż jak wracał do domu na wekendy grzeszyc ciagle i zawalac diete. Dlatego postanowilam sie wziac w garsc i spróbowac. Narazie sie udaje.
Motywuje mnie tez to ze za 8 miesiecy wychodze za mąz. I chce w ten dzien wyglądac pięknie I czuc sie lekko Wiec cos za cos

Cytat:
gratuluję
podłamuje mnie to ze się codzinnie waże .. choć dzisiaj waga pokazała tyle samo co wczoraj to nawet mnie cieszy ale i tak mam jakies gorsze dni, muszę znowu poprzypominać sobie motywacje !

za dzisiaj -oby było bez grzeszków
Nie waz sie codziennie. Ja sie nie waze własnie . Moze to Cie zmotywuje? ze ustalosz sobie dzien wazenia np poniedziałek i bedziew tyg dązyc do tego by w poniedzialek bylo mniej.

Edytowane przez PriVativ
Czas edycji: 2011-02-09 o 10:48
PriVativ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 10:55   #681
Laxyy
Raczkowanie

Ja dzisiaj na śniadanko zjadłam dwie kromeczki chleba fitness z zianami. Jedna byla z plasterkiem bialego sera a druga z plasterkiem polędwicy i sera pleśniowego. Wiem... ten ser pleśniowy powinnam sobie odpuścić ale tak strasznie go lubię!!!

A teraz czas na czarną kawę
Stary 2011-02-09, 15:40   #682
julitta17
Zadomowienie

Cytat:
W kazdym razie jestem z siebie dumna bo miałam 3 lata bulimie , od jakis 14 miesiecy nie mam atakow

Nie waz sie codziennie. Ja sie nie waze własnie . Moze to Cie zmotywuje? ze ustalosz sobie dzien wazenia np poniedziałek i bedziew tyg dązyc do tego by w poniedzialek bylo mniej.
oj biedna Ty
teoretycznie ważymy się w sobotę a praktycznie to ehh szkoda gadać

jestem wkurzona i uzbrojona jak bomba ! tylko czekać aż wybuchne i ciągle bym jadła.. chyba @ idzie.
ciężko mam ochote na kebaba..
idę po hebatkę, mam już dziś na koncie ok 900kcal zawyzając. dzisiaj ustalę sobie granice 1400kcal niby też redukcja..ale to lepsze niż objadanie się bez opamiętania...

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg
Stary 2011-02-09, 15:44   #683
zelki
Raczkowanie

Cytat:
Ja dzisiaj na śniadanko zjadłam dwie kromeczki chleba fitness z zianami. Jedna byla z plasterkiem bialego sera a druga z plasterkiem polędwicy i sera pleśniowego. Wiem... ten ser pleśniowy powinnam sobie odpuścić ale tak strasznie go lubię!!!

A teraz czas na czarną kawę
Ja też przepadam za pleśniakiem i czasem pozwalam sobie na plasterek lub 2 na kanapkę.

Mój dzien, dziś nie mam ochoty na mięso .
1.Kawka
owsianka
2. bułeczka otrębowa , mozarella z pomidorem i bazylią
3.100g chudego twarogu, kubek jogurtu naturalnego, 1 łyżka powideł śliwkowych własnej roboty , 1 słodzik - i zrobiłam z tego paćkę - mniam
5. garstka orzechów
4. kanapka z makrelą

grzechy: 1,5 płatka sezamka ( nie jest źle , sezam zdrowy )

Niestety wciąż za mało płynów , do tej pory tylko kawa i szklanka wody.

Edit: podliczyłam dzień i niestety wyszło 2000 kcal... orzechy ( okazało się że moja garstka to aż 50 g czyli ponad 300 kcal) i pieczywo na kolację załatwiły dziś moją dietę.
Dobrze, że pobiegałam chociaż...

Edytowane przez zelki
Czas edycji: 2011-02-09 o 17:46
zelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 15:47   #684
florencja16
Raczkowanie

Ja w sumie za dwoma małymi wyjątkami , też się ani razu nie złamałam , może dlatego że nie mam na nic czasu wracam ze szkoły , lecę na angielski/kolko teatralne/spotykam sie z chlopakiem/basen , wracam jest 19 siadam do ksiazek . I tak w kolko

Nie poddam się,dla Ciebie.
florencja16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 15:59   #685
julitta17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencja16 Pokaż wiadomość
Ja w sumie za dwoma małymi wyjątkami , też się ani razu nie złamałam , może dlatego że nie mam na nic czasu wracam ze szkoły , lecę na angielski/kolko teatralne/spotykam sie z chlopakiem/basen , wracam jest 19 siadam do ksiazek . I tak w kolko
o jaka Ty zabiegana, to ja się nie dziwię że nie masz czasu nagrzeszyć

znowu jestem RrrrrRuda

walka z nadmiarem kg
Stary 2011-02-09, 16:03   #686
...:::kizia:::...
Rozeznanie

U mnie też dobrze z trzymaniem się diety. Wczoraj kupiłam mrożone truskawki, które dziś zjadłam ze słodzikiem i maślanką
I rooibosa kupiłam, bo żaden inny napój pity w takich ilościach (8-9 kubków dziennie) nie działa destrukcyjnie na moje samopoczucie ażeby nie było zbyt kolorowo, to podtruję się colą light.
Wczoraj znalazłam wiadomość, że deklarowane składy produktów rozmijają się z realną zawartością opakowań i zaczęłam się zastanawiać czy z kcal też lawirują, bo jeśli tak, to nie dziwię się, że człowiek schudnąć nie może

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 16:50   #687
Veronalady
Raczkowanie

yyyyyy wiem,że to bedzię głupie pytanie,bo nie od dziś jestem z wami na diecie , ale...co to te otręby?

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

aha i jeszcze jedno pytanko...
bo wiadomo,że efektu diety 1200 kcal nie widać od razu, a zaczyna spadać waga dopiero po jakimś czasie trwania w niej...

...po jakim wiecie może?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 16:56   #688
Rozeznanie

otręby to ta część ziarna (otoczka itp), która pozostaje po zmieleniu mąki, a która zawiera duuużo błonnika i innych dobroci. Pewnie dlatego bydło jest takie zdrowe Osobiście odradzam zjadanie ich łyżką na surowo, bo można się jak cielak poczuć
W lidlu w pn będzie tydzień amerykański, a że w walentynki świętuję to... strach się bać efektów

Stary 2011-02-09, 17:03   #689
Veronalady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ...:::kizia:::... Pokaż wiadomość
W lidlu w pn będzie tydzień amerykański, a że w walentynki świętuję to... strach się bać efektów

Dzięki za odp.

Tydzień amerykański powiadasz...ostatnio jak trafiłam na tydzień amerykański w lidlu, to akurat mieszkałam w niemczech i zrobiłyśmy sobie z koleżanką, z która notabene się tam odchudzałyśmy, takąąąąąąą imprezę w stylu americaaaa ,że leżałyśmy i kwiczałyśmy,z ledwością się obracając na bok ^^ ...nie jestem z tego dumna

A co do walentynek...w tym roku nie świętuje... Moje uczucia to jedno wielkie R.I.P. (*)
Stary 2011-02-09, 17:18   #690
Rozeznanie

Niepedagogicznie powiem, że po diecie uczucia się zmienią

W mojej główce już majaczą rzeczy, które w walentynki zjem. Chyba zrobię sobie listę i skreślę, to bez czego się obejdę
Chwalę się, że obok mnie stoją paluszki, a ja ich nie jem, a nawet nie mam ochoty, a są z sezamem mmmmmmmm..

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości