|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
the_sania gratuluje synka
![]() vanes kucharka pełną gębą z Ciebie ![]() moria śliczne te buciki ![]() moniqac widocznie miałaś powód żeby się drzeć. Ulżyło chociaż? Dziewczyny, kupiłam sobie dzisiaj krem nawilżający do twarzy, bo tak mi się suszy w ostatnich tygodniach buzia jak nigdy! Przeważnie taki żel krem do mycia twarzy nawilżający mi wystarczał, a teraz musiałam sięgnąć po dodatkowe źródło: Aqualia z Vichy- używała któraś z Was? Ładnie pachnie i się nie klei z tego co na razie zauważyłam, mam nadzieję że warty swojej ceny...? A powiedzcie mi jeszcze,skoro tu offtopa o kosmetykach już walnęłam, czego używacie do demakijażu? Macie jakiś sprawdzony preparat do cery delikatnej? Ja na razie mam Rimmel jakiś płyn,ale w sumie on jest tylko do demakijaży oczu,a że ja całą buzię jadę, to inna sprawa ![]() Oraz oczywiście dla katarzynki naszej kciuki ![]() ![]() Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-02-08 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
the_sania;] gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sliczne zdjątka !!
gdybym była facecikiem, tez bym była marcel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monia kurcze, Ty nie mozesz sie tak denerwowac! No nie, czy Twój małż zamienił sie z *** na rozum? Skoro masz odpoczywac, tak zalecił Ci lekarz, to także masz mieć swiety spokój, a nie jazdy co dzień ![]() Chyba dziś jakies złe prądy krążą, ze co niektorym facetom tak wali ![]() Ja wizytę mam 15.02, we wtorek za tydzien, natomiast 17.01 miałam usg połówkowe, już wtedy miałam małą główką do dołu. Okropne to było przez chwilke uczucie, dokladnie jak mówisz - jakby mi miała łapkę przez dziurkę wyjąć i pomachać hihi Wystraszyłam się, ze chce się już rodzić ![]() No mam lotnisko za oknem, tylko autostrada mnie dzieli od niego ![]() nie, że żłobek rzuca o glebę.. tzn cena ![]() ![]() antropia, ja mam taki sam charakter jak Ty, nie umiem być zawzięta ![]()
#4863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem bardzo zadwolona. Jest wyjątkowo delikatny, dobrze zmywa makijaż i bardzo wydajny. Kupiłam butelkę 500 ml w październiku i mam ja do dzisiaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny!
a juz myslalam ze na nowy watek sie zalapie. oczywiscie nie mialam spokojnego dnia, bo jakby inaczej. ten remont mnie wykonczy, juz nigdy nic w zyciu nie bede remontowac, mam dosyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 moniqac mam podobne obawy co ty, mam obiecane ze skoncza mi remont do konca lutego, ja mam co do tego watpliwosci. u nas bylo 63m do zrobienia, generalny, elektryka, hydraulika licze osobno, ale jak fachowcy wezma 10 tys to bede w ciezkim szoku ze tak malo(patrzac realnie) o materialach nie wspomne. ze wszystkim to ok 50 tys nas wyniesie, a tz myslalam ze 30 i twierdzil ze jestem czarnowidzem jak mu od razu mowilam ze 50 styknie ![]() gratuluje wszystkich wizyt ![]() ![]() mam nadzieje ze dzisiejsza noc bedzei troszke lepsza. dobrze ze mam tyle energii bo bez tego to ja nie wiem jak bym wytrzymywala |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. muszę wylukać te śpiochy, choć Zosia ma dużo pajaców i powinno wystarczyć 3. kompleciki są z H&M, tanie nie były, ale kilka rzeczy postanowiłam kupić porządnych bo i tak skromnie dla małej kupuje ja już po 3 kolacjach ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A do demakijażu kiedyś używałam mleczka z aa i było niezłe. Możesz spróbować bo jest niedrogie. http://znam.to/recenzje/2710/AA-HELP...do-demakijazu-
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
spice - ani troche - cała się trzęsłam, nie sądziłam, że od niego coś takiego usłysze ... mam normalnie do niego wstręt... a szkoda gadać.
daisy - to ja ciągle się rozglądam w swoich myślach gdzie Ty możesz mieszkac i mam kilka opcji - znam kraków b. dobrze, a przynajmniej kawałki krakowa - moja firma też tam ma oddział (ciągle nie cap ![]() a TZ - jest ... skończonym dup**** pewnie mi za jakiś czas przejdzie, ale nie daruje mu ... jest ... potwornie lekkomyślny, potrafił 2 dni przeżywać, że jego kumpla z pracy szef trzymał do 21.00 - dwa dni to przeżyła, a w ogóle go nie "obszedł" temat skróconej szyjki "przeciez to nie koniec świata" ![]() nie chce tu o tym pisać. ale bardz, bardzo, bardzo go nie lubie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oblizywałam usta i bleeeeeeeeee przez to miałam wrażenie że nie domyta jestem tylko mam coś na twarzy ![]() teraz używam micelarnego z vichy - gorzki nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
w ogóle to dziś 29tc zaczynamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zadomowienie
|
aga_pe - noo... to niezły remont - masakra - my mamy takie samo mieszkanko, na szczęscie kuchnia, sypialnia i salon nam odpadły teraz bo już zrobione, ale kasy na to idzie masakra.
spice - ja używam z nuxe - jak dla mnie jest OK. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- andziot ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Zadomowienie
|
![]() Mówiłam Tżtowi dzisiaj, a on " to już tak mało czasu zostało?"
#4873 |
Zakorzenienie
|
![]() jakbym mojego słyszała ostatnio wielkie oczy zrobił jak mu powiedziałam że już 7 miesiąc jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zadomowienie
|
czytałyście to? o co kaman... masakra.
http://ksiazki.wp.pl/gid,1677,page,2...j,galeria.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zadomowienie
|
Co?? to już tak mało czasu zostało??
![]() Mi się ciagle wydaje, że skoro ja czerwcówka, a wy majówki, to że ja mam jeszcze dużo czasu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my do tego okna wymienialismy, drzwi wew i zew, hydraulike i elektryke. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja również przyłaczam sie do anulinki i polecam biodermę na zmiarnę z micelarem Avene http://allegro.pl/avene-plyn-micelar...443000271.html Czesto jakimś mleczkiem jeszcze się miziam, ale micelar na koniec to obligo ![]() Cytat:
![]() Hmmm a Twoja firma? nie wiem kurcze ![]() Jejku gdy czytam o podejsciu Twojego męża do ciazy, to naprawde jak bym o swoim czytała... dziś mu mowilam, ze mnie tak coś dziwnie na dole brzucha boli i się martwię to mi powiedzial, ze Gabrysia za kare mnie kopie, bo wie ze tatus nie lubi takiego kurczaka a ja mu zrobiłam ![]() Co uzywasz z nuxe? Bo ja osobiscie zakochana jestem w merveillance ale zmieniłam na jakąś nowość biodermy.. po 3 dniach uzywania podoba mi się ![]() ![]() ehhh dobrze, ze szkiełko za chwilę ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- jaaa juz 29 ? o kurde.. robi sie coraz bardziej gorąco ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-08 o 21:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
the_sania
![]() To tż pewnie dumny ![]() moniqac To chyba to 800g w miarę w normie było ![]() ![]() A to było po połowie tygodnia... Mam pytanie do Was... Zamierzam pomalować ściany na dwa kolory: Harmonia i Pachnący cynamon z dekoralu (harmonia jaśniejsza, cynamon ciemniejszy - oba beż-brąz). Mój pokój jest w literę L, załączam jeszcze raz zdjęcie z ułożeniem mebli, bo tam widać jak wygląda... (to ten większy pokój) Które ściany lepiej dać ciemne, a które jasne? ![]() Bo ja kompletnie nie wiem, a nie chcę, żeby było brzydko... A i okno jest na samej górze, na prawo od wejścia ![]() Pomoże któraś? ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-08 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Zakorzenienie
|
znaczy się, że biedna jestem i mam niski status socjoekonomiczny
![]() dobrze wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zadomowienie
|
daisy - myślałam, że mieszkasz na justowskiej albo gdzieś, ale to jestem w szoku że nie słyszysz samolotów - niezłe masz okna w domku
![]() a TZ - cóż, wychowany na lekkoducha, przeszedł kiedyś traume w swoim życiu jakiej mu z pewnością nie zazdroszczę - od tamtego czasu, bierze WSZYSTKO na luz - tylko czemu moim kosztem. mam wrażenie że jest niedojrzały - podobnie ja Twój z tym tekstem o udkach, chyba bym mojego opluła, ale mój by nie przyszedł przeprosić ... o nieeee.... teraz będzie sie boczył że mu uwagę zwróciłam, że nie mam w nim wsparcia (tak tak... ja go obraziłam mówiąc mu że wszyscy którym mówiłam, że skróciła się szyjka mnie bardzo wspierają i widzą powagę sytuacji, tylko nie mój własny mąż, który pozwala mi latac z odkurzaczem po domu) - obraziłam go i będzie milczał.... ![]() dobra - koniec tematu. nie chce tu sie wyżalać. nie ma sensu. zastanawiam się co ze sobą zrobić. coś bym zjadła, nie chce mi się lecieć pod prysznic, TV nie pojde oglądać bo jest okupowany, siedze tu z Wami, ale kiedys trzeba będzie pójść spać. nie chce ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-08 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie warto ... słusznie mu powiedziałaś i teraz czas na jego ruch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
Monia, ano wola bliziutko bo mamy tam przyjacioł. Naprawde nie słysze samolotów, nie wiem czy kwestia okien ale na pewno tez usytuowania domu. Jestesmy na wysokości pasa startowego, większy huk jest gdy samolot już podrywa sie do góry natomiast tu jest ok. Przyznam się szczerze i bez bicia, ze jak mieszkam tu rok to 1 raz mnie obudził samolot. Zeby była jasnosc, latem spimy przy otwartym oknie
![]() Coz moge powiedziec o Twoim TŻ.. pozostaje mieć nadzieje, że jak będzie Maleństwo, to dojrzeje i dotrze do niego, że jest odpowiedzialny także za dzidzię i jego mamusię... Jak przekona się, jakie są ceregiele, nawet ze zwykłym przeziebieniem u maluszka to myślę, że to go troszkę otrzezwi. Czy Twój mąż jest jedynakiem ? andziotka ma racje, musimy kumulować siły dla dzidziulki ! Kurcze, ale bym miała ochote spotkac sie z Wami dziewczynki w realu i poplotwac na zywo ![]() ![]() ![]() Robie dzis dzien dziecka, rano sie wykąpsiam, mam dyzur na 10 ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-08 o 21:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobiłam 2 testy +bete Na drugim kreska była wyraźniejsza, ale nie była to taka krecha, jaką chciałabym zobaczyć. @ brak temp się utrzymuję Myślę pozytywnie Dziękuje za wszystkie gratulację i kciuki, jakoś tak mi raźniej ![]() Moniqc, nie jestem z wami na bieżąco, ale wypowiedziałam się jakiś czas temu nt. szyjki w mojej pierwszej ciąży.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zadomowienie
|
katarzynka00 - boje sie odszukac info nt syjki co pisałas.
EDIT przepraszam, usunełam to co pisałam o TZ - chce byc konsekwentna - nie chce tego tu rzucać. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-08 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja sie zegnam i mam nadzieje ze jutro rano spotkamy sie jeszcze na starym watku, dobranoc ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
ze tak sobie pozwole jeszcze wtracic, to chyba ogolnie faceci maja to do siebie ze wszystko traktuja bardziej na spokojnie, czy wrecz na "lekko". to ma swoje plusy, bo gdyby moj zachowywal by sie inaczej to by mnie tylko nakrecal. w 1 ciazy tez tak bylo, ze ja szalam z niepokoju, on spokoj stoicki, opanowanie, a po wszystkich sam przyznal ze w srodku bardzo sie denerwowal, tylko nie chcial okazywac. ja osobiscie takie zachowania doceniam zawsze z perspektywy czasu. bedzie dobrze!!! poprostu faceci tyle nie gadaja co my, a wszystko przezywaja na swoj sposob ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zadomowienie
|
może i tak aga_pe .... sama nie wiem, potrzebowałabym tylko trche więcej wsparcia. tyle.
daisy - a a propos nuxe - ja kocham nirvanesque ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moni, Ja absolutnie nie mowie, ze jest Twoj mąż jest złym człowiekiem (bo moj małż tez nie jest) ale domyslam się, jak podchodzi do pewnych spraw. Własnie z uwagi na fakt, ze w najbliższej Waszej rodzinie nie było żadnych problemów z ciążą, to on traktuje to za pewnik i z pewnoscią w jego mniemaniu, zawsze ciąża tak przebiega... wnioskuję tak, na podstawie mojego TŻ, który z kolei nie ma rodzeństwa i dla niego ciąża, to też jakis tam stan, ciaża nie choroba, wiadomo, że trzeba się ograniczać ale nie ma bladego pojęcia co się z nią wiąże, jakie mogą być skutki, komplikacje i zagrożenia itd itd... Szkoda mi czasem, że nie siada przed kompem i np tak jak ja - śledzi co w danym tygodniu się z dzidzi dzieje, jakie jest duze, jak się zmienia, itd itd...Po prostu taki typ człowieka i pewnie z Twoim małżem jest podobnie, ale tak jak mówie - na pewno w chwili powaznego zagrozenia (vide - podejrzenie u Ciebie czegoś strasznego) staje Twój mąż na wysokości zadania i na pewno jeszce nie raz stanie. Nie denerwuj się ![]() Sie rozpisałam.............. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- i ja też sie z Wami zgadzam ![]() Cytat:
![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-08 o 21:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.