![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Yorkshire terrier... ZBIORCZY
No właśnie, takie kuleczki karmy byłyby najlepsze bo faktycznie takich smakołyków typu dropsy nie wolno za dużo dawać. Spróbuję z tą acaną, kupię małą paczkę na próbę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Przyczajenie
|
a propos smakolyków i nagród są jescze nagrody z royala... kosztyja ok 2 złotych za paczuszkę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Tapioka, gluten pszenny*, mąka pszenna, włókno roślinne, hydrolizat białka zwierzęcego, sole mineralne." http://www.superkarmy.pl/product_inf...oducts_id/5223 polecam ten przysmak wprawdzie to dla kota ale w składzie jest tylko kurczak i owoce morza także bez różnicy ,mój pies się o to zabijał i na dłuuugo wystarcza. Z tej firmy jest sporo jeszcze innych fajnych przysmaków typu suszone filety z kurczaka ,sushi itd ![]() Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2011-02-05 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
Rozeznanie
|
czy to york?
moze któras z was sie lepiej orientuje bo nie chce popełnic błedu
ogromny zbiór wzorów https://www.facebook.com/pages/Hafty...41035822687218 Moja stronka https://www.facebook.com/CrossStitchMikiSnieg i tutaj http://zabamonika.gallery.ru/ http://www.suwaczek.pl/cache/f1c3bb073e.png Edytowane przez ŻABA MONIKA Czas edycji: 2011-02-10 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Zadomowienie
|
Dot.: czy to york?
jak ma rodowod to tak
![]()
![]() |
#1296 |
Rozeznanie
|
nie ma rodowodu
ogromny zbiór wzorów https://www.facebook.com/pages/Hafty...41035822687218 Moja stronka https://www.facebook.com/CrossStitchMikiSnieg i tutaj http://zabamonika.gallery.ru/ http://www.suwaczek.pl/cache/f1c3bb073e.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
No to kundel w typie yorka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Raczkowanie
|
Pies w typie yorka
![]() Wszystkie psy bez rodowodu(nawet po RODOWODOWYCH rodzicach) bez udokumentowanego pochodzenia są psami w TYPIE RASY a NIE RASĄ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z poprzedniczkami to pies w typie
![]()
![]() |
#1300 |
Wtajemniczenie
|
Jak wyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
Przyczajenie
|
ale chodzi o to czy to "york"
ja też uznaję rasowy=rodowodowy a wszystkie to wg mnie w typie! nawet jeśli rodzice mają rodowód Moja koleżanka kiedyś kupiła "yorka" ale był bardzo malutki i wyrósł typowy kundel o identycznym umaszczeniu,ale pies na fotkach wygląda właśnie jak york ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O psach w typie mowię ktorych rodzice nie mają wystaw zaliczonych nie mają praw hodowlanych więc szczeniaki są psami w TYPIE RASY poniewaz nie mają udokumentowanego pochodzenia Edytowane przez Piankak Czas edycji: 2011-02-08 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Rozeznanie
|
jeśli chodzi Ci tylko o wygląd, to wyrosnąć sobie może różnie, ale coś te uszy i sierść dziwne są,
ale itak nie ma potwierdzonego pochodzenia,więc ,już odpowiedź padła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1304 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Bo wg mnie autorka pyta o wizualność a nie o rodowód itp. milkanika To zależy jaki jest wiek,bo sierść się bardzo zmienia u takiego psa,stalowa nie robi się tak szybko i nie każdy york ma taki odcień,czasami fotki źle oddają urok psa... ![]() Mnie sie trochę pyszczek dziwny wydaje,ale ludzie też nie są do siebie tak bardzo podobni,psy też sie mogą szczegółami różnić ![]() Koleżanka kiedyś kupiła 2 koty perskie z rodowodami,ale kociaki po tych rodzicach ich nie miały a było wiadomo,że kociaki są po tych rodzicach,a wszystkie z miotu były jakieś brzydkie ![]() ![]() Edytowane przez biedronkawkropki Czas edycji: 2011-02-08 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Rozeznanie
|
Hmm, jakbym miala ocenic-tez mam pieski "yorkopodobne" tzn w typie rasy dwa....ale wygladaja zupelnie inaczej. Nie wiem, ale uszka ma troche oklapnięte-chyba ze stana jeszcze i ten pyszczek taki trochę hmm kwadratowy?
Na pewno widac ze duzo z yorka ma, tylko to uszęta i mordeczka..hmmm sama nie wiem. Taka buzie ma z leksza kwadratowa troche. Na zdj nr 3 juz w ogole malo yorka przypomina, zdj nr 1 jest ok, na zdj nr 2 wydaje mi sie taki dluuugi pyszczek z profilu...
![]() Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-02-08 o 12:55 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
BAN stały
|
Jak by nie patrzeć to jest "tylko" i "aż" kundelek
![]() Co do słów użytych przeze mnie "tylko" i "aż" chodzi mi, że dla jednego będzie tylko kundelkiem podobnym do yorka... A dla drugiej osoby, ktora bardzo chce miec pieska podobnego do danej rasy będzie to podobieństwo mniejsze czy większe stanowiło dowód , że posiada takiego psa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Jest to york.. Ma właściwe umaszczenie, krótką kufę.. Ja akurat nie jestem zdania że RASOWY=RODOWODOWY.. Sama mam amstaffa po championach.. Rodowodu nie posiadam bo nie jest mi potrzebny.. A jednak psa mam rasowego..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiele osob takich jak Ty w ten sposob omija tez prawo bo na psa ras niebezpiecznych trzeba miec pozwolenie, dla urzedu rasowy = rodowodowy, pozwolenia nie masz, to masz kundla ![]()
![]() Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera ![]() Edytowane przez nurazuki Czas edycji: 2011-02-09 o 06:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() autorko - jak chcesz yorka to weź z rodowodem... dam Ci przykład - moja znajoma wzięła "owczarka niemieckiego" bez rodowodu. Jak był mały, powiem szczerze, że na prawdę wyglądał jak owczarek niemiecki, jednakże po roku czasu okazało się że wyrósł z niego zwykły kundelek w niczym nie przypominający owczarka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1311 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
Otóż mam papier że pies pochodzi z hodowli i jest potomkiem championów.. Ale rodowód nie jest mi potrzebny, bo ja chce mieć psa do domu dla siebie a nie na wystawy. Po co męczyć psa.. Akurat ta hodowla wyrabiała rodowody temu kto chciał.. I wiem że nie każdy kto mam brata lub siotre mojej suni ma rodowód... Dla urzędu rasowy nie znaczy rodowodowy.. A przynajmniej w Łodzi.. Bo bez problemu mi zarejestrowali psa..
Jak byście nie wiedziały to wam coś napisze.. Rodowód bez niczego dostają pierwsze trzy psiaki z miotu.. Kiedyś reszcie robione stemple oznaczające również rodowód. Ale teraz się tego nie robi.. A kundle(jak wy to mówicie) też mają rodowód bo są wystawy kundelków!! Według waszego rozumowania człowiek również musiałby mieć rodowód by móc być "rasowym" człowiekiem.. A tak nie jest.. Czyli też jesteśmy "kundlami".. Edytowane przez olena90 Czas edycji: 2011-02-09 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Metryczka jak i rodowod poswiadcza pochodzenie zwierzecia. Przedstawiaja one skrocone drzewo genealogiczne. W metryczce zawarte sa podstawowe informacje dotyczace pochodzenia szczeniecia oraz dane hodowcy. Ty wiesz dokladnie skad pochodzi Twoj psiak, ale w tym momencie bez metryki nie mozesz rozmnazac swojego psa, bo szczeniaki beda uwazane za kundle. Nie bedziesz miala zadnego dowodu potwierdzajacego jego/ich rasowosc. Edytowane przez Merys Czas edycji: 2011-02-09 o 14:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto powiedział że będę rozmnażać? Zresztą metryczkę posiadam.. A rodowód tak jak wcześnie napisałam nie jest mi potrzebny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro masz metryczke to wiesz skad pochodzi ten pies. My mowimy tutaj o psach sprzedawanych jako "rasowe" bez jakichkolwiek dowodow w postaci metryki/rodowodu. U szczeniakow wrecz nie da sie czasami stwierdzic co z niego wyrosnie, dlatego sa te dokumenty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1316 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Aż się zarejestrowałam na twoją cześć, bo mnie zaraz szlag jasny trafi. Bzdury wypisujesz, aż oczy bolą i chcę mieć nadzieję, że to z niewiedzy, a nie... nieważne. Otóż sprawa wygląda tak: urząd miasta zarejsteruje KAŻDEGO psa, bo obowiązek jest każdego psa zarejestrować, niezależnie od pochodzenia. To po pierwsze. Po drugie przyjmij do wiadomości, że kupiłaś psa z PSEUDOHODOWLI. Poczytaj sobie o tym cudnym zjawisku. Żaden normalny hodowca nie będzie ludziom wciskał kitów o rodowodach wybranych. Rejestruje się cały miot i cały miot dostaje rodowody. To tylko kwestia jednego listu i 20 zł za 1 szczeniaka, więc nikt nie będzie sobie zawracał głowy z wybieraniem szczeniaka do rodowodu albo nie. Cały miot też dostaje rodowód, niezależnie od tego czy jest ich 3 czy 15. Nawet kalekie, patologiczne dostają rodowód, bo to nie zaświadczenie o nadawaniu się do hodowania, tylko o pochodzeniu. Najwyżej mają dopisek, że nie nadaje się do dalszej hodowli. Kto rozmnaża championy, żeby potem szczeniaki bez rodowodów sprzedawać? Odpowiedź: pseudohodowla. To oni są znani z wciskania kitu o trzech rodowodowych szczeniakach i takich tam. Jak nie wierzysz zadzwoń do pierwszego lepszego związku psów rasowych, jest ich w Polsce ze 20, jeżeli nie więcej. I nie mów nikomu, że masz rasowego psa, bo nie masz. Albo rodzice byli takimi championami jak ja np. albo rozmnażali sukę w nieograniczonej ilości, co pół roku, co powoduje straszne cierpienie psa i zużycie po 5 latach. Potem taki zezwłok wywala się na śmietnik. Wejdź np. na dogomania.pl, zobacz co się dzieje z psami z pseudohodowli i jak są w nich zwierzęta traktowane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1317 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Są wystawy kundelków, ale kundelki to kundelki a nie psy rasowe i rodowodów nie posiadają. Przeczytaj co to jest rodowód to może zrozumiesz jego znaczenie: http://www.pytajnik.net/4756/ile-pso...tu-ma-rodowod/
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Rasowy = rodowodowy. Tzn pies musi posiadać metrykę urodzenia na której to podstawie w każdej chwili możesz wyrobić rodowód. Nazwa rasowy rodowodowy to przenośnia bo nie chodzi o sam rodowód ale właśnie o tę metrykę. Więc masz rodowodowego psa. - bo pies ma prawo do wyrobienia rodowodu. Cytat:
Kundelki nie mają rodowodów. Bo nie mają metryki. Nie mają udokumentowanego pochodzenia. A wystawy są organizowane ot tak. Dla miłośników i posiadaczy kundelków. Rodowód to dokument potwierdzający pochodzenie psa. A kundelki takowych dokumentów nie posiadają.... Bo jak Ares lub jakiś inny burek na wsi dorwał jakąś Korę czy inną suczkę i pojawiły się szczeniaki, które facet w gumiakach oddał (sprzedał) na targu byle komu to jak szczeniaki mają mieć rodowód? Ja tu się rozpisałam jak głupia i mnie uprzedzono. ![]() Edytowane przez Brookit Czas edycji: 2011-02-09 o 14:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Zadomowienie
|
Nic dodac nic ujac zgadzam sie z przedmówczyniami
![]()
![]() |
#1320 |
Podróżniczka
|
Dziewczyny, a co polecacie dla Yorka niejadka ? Mój już 10 miesięczny Dyzio bardzo mało je. Dostaje Royala dla swojej rasy, odmierzanego zgodnie z radami weta, jest dosyć chudziutki, nie jada saszetek ani puszek z mokrą karmą, próbowaliśmy również Eukanuby, ale też mu nie podeszła. Nie wiem czy jest sens zmieniać karmę? Niestety opcja gotowania odpada, bo ma wrażliwy żołądek i często wymiotował. Nie wiem czy jest jakaś karma, którą warto byłoby wypróbować ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.