|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
Pop - ja też Szymkowi taki roczek zrobiłam a drugie też w sumie tylko tort był bez jakiś ekscesów . Za rok mu zrobie pewnie na kulkach i kolegów sobie zaprosi .
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
CATRO ja ma philipsa.tez jestem z niego bardzo zadowolona
ANIAP ja czasmi wymiekam...ma dopiero 10 miesiecy a takie pomysly.ostatnio na stol weszla( na chwile si eodwrocilam, obiad roblam)...przypielam ja w foteliku szelkami,tak sie wiercila,ze wylazla z nich...boziu a jak to jakis szogun mi rosnie
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka - Ty się ciesz że jeszcze drzwi wejściowych nie otwiera bo wtedy to szukaj wiatru w polu
Ty już dzisiaj wszczep jej GPS cobyś mogła ją wyśledzić
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka - pocieszę Cię że takie dzieci sobie krzywdy nie robią .
Bedzie super sprawna i dobrze będzie sobie radziła
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam philipsa hr 1372 i jest super, siwetnie sie czysci - wymienne koncowki, nie pryska i do tego ladniutki
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wszystkiego najsłodszego dla Zuzi ![]() Cigi możesz zrobić jajecznice na maśle albo bez na teflonie ja mięso daję gotowane tylko i Mikowi bardzo smakuje , ogólnie zazwyczaj je na obiad to co my tylko bez przepraw ,albo robię mu w osobnym garczku jak np. wczoraj gołąbki dla Mika było to tylko mięso i ryż zawinięte co prawda w kapustę(nie jadł jej) i uduszone w pomidorach. Albo jutro mamy łazanki z kapustą to on dostanie łazanki z twarogiem , zupę odlewam dla niego zanim doprawię i zanim dodam składnik który może mu zaszkodzić np. ogórki czy pieczarki (jeszcze za mały) Cigi jak nei chce spać to nie usypiaj na siłę , u mojego już się zdarza tylko jedna drzemka dziennie może dzieci się będą przestawiać , a co Ci szkodzi jak Ci zaśnie na spacerze? najwyżej się zdrzemnie 15 min i przed klubem malucha się zbudzi Mój w nocy śpi podobnie od 20-21 do 7 z pobudkami niektóre dzieci tak mają nie wszystkie są śpiochami Baobabek zmiksuj jogurt naturalny z owocami , mogą być też mrożone albo twaróg z owocami Mój je z malinami i truskawkami kwasielizna straszna ale chyba lubi Te misiowe raz że cena kosmiczna a dwa ta data ważności też kosmiczna -Kiszone ogórki mogą być wzdymające -surowe żółtko może być niebezpieczne bo może w nim być salmonella , teoretycznie powinna zginąć od gotowania ale lepiej dmuchać na zimne -zioła ogólnie ułatwiają trawienie więc po trochę można dawać ja daję też już kanapkę z twarożkiem i szczypiorkiem rośnie u nas na oknie Dusiaka ja bym nie miała wątpliwości dom czy mieszkanie , jak dla mnie dom daje mase możliwości więcej Fakt że więcej roboty , ale nie wyobrażam sobie inaczej chyba że ktoś jest blokowym mieszczuchem ![]() Tylkooliwka ja dałam kiedyś chleb razowy to na drugi dzień się w pampersa nie zmieściło chociaż trzeba będzie przyzwyczajać bo u nas raczej taki jemy, a kasza gryczna to trochę za cieżka jeszcze już prędzej jęczmienna a najlepiej jaglanaCigi ja myję włosy codziennie ,mój starszy też tak nauczony, nie wyobrażam sobie nie umyć głowy , przecież tam pot się zbiera bleee Agnieszka filmik świetny ![]() Catro menu na imprezę imponujące ![]() Co do świnek to od jakiegoś czasu sie do nich przymierzam widziałam podobne u Dorotushttp://mojewypieki.blox.pl/2009/03/Buleczki-swinki.html Sara tż pięknie uhonorował swoje kobiety ![]() P0P u nas też imprezy nie będzie tylko tort , trochę przesada moim zdaniem z taką imprą Ledwo przeczytałam więcej już nie można było napisać co? |
|
|
|
#3578 |
|
Wtajemniczenie
|
POP na szczescie nie mam klamki w drzwiach wejsciowych
a jak drzwi sie zatrzasna to juz do domu nie wejde jak nie mam klucza.nim zaszlam w ciaze to tak mi sie zatrzasnely,chcialam tylko smieci wyniesc i sie zapomnialam.z garazu na przeciwko musialam drabine pozyczac i na pierwsze pietro wchodzic w spodenkach na pol tylka i w skarpetkach,bez butow...dobrze,ze chociaz normalny sweter mialamANIU troche mnie uspokoilas...ciesze sie,ze jest taka sparwna ale i tez boje sie o nia...tym bardziej,ze pchla mala a wszedzie wlezie
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Ech tak dzisiaj pisałyście o tej wodzie z ogórków kiszonych że w szklanke nalalam do spróbowania i całą wypiłam. Smakuje jak zimna ogórkowa
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
MY TAKŻE DOŁĄCZAMY DO ŻYCZEŃ!!!
ZUZIU WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!!! Mala jest niesamowita! Dopiero padla!!!!!! no po prostu dzisiaj ją coś opetalo, latala po calym domu i ani myslala w ogole o pojsciu spac ale tz ja spacyfikowal w koncu! zjadlam galaretke i pypcia zapchalam ![]() Co do roczku, u nas kameralnie, tort-pewnie z imieniem Oliwki i napisem 1 roczek bez cudow, bedzie starsza bedzie sobie wybierala co chce a teraz i tak nic z tego nie kuma i tak. Beda babcie, chrzestni i my i nikogo wiecej nie bedzie. Tort jakies ciastko szampan i koniec.
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobranoc, pchły na noc
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
agnieszka, ale fajooooooooooooooowa!
Cytat:
No ale pospala krociutko i poszlysmy sobie na spacerek po slonku (do klubu juz nie) Co do wlosow, ja nigdy takiej potrzeby nie odczuwalam; to zalezy jaki typ wlosow sie ma; Ja teraz spokojnie caly tydzien moge chodzic i nie sa nieswieze, tylko juz zero fryzury; zaraz po umyciu to siano mam; najczesciej na drugi dzien dopiero ladne gladkie; teraz myje dwa razy w tygodniu; mialam okres, ze czesciej, bo jakos bardziej mi sie przetluszczaly. Ja raczej suche wlosy mam. Wlosy wydaje mi sie tez sie przyzwyczajaja, i jak sie za czesto myje to sie i oslabiaja i szybciej przetluszczaja, ale to zaznaczam, zalezy od wlosow; ja nie mam takiej potrzeby; A maluch tez takiej potrzeby w sumie nie ma; chyba, ze szaleje i glowka bardzo spocona; myje basi na razie czesto, bo widze, ze jednak ta glowka wypocona; dobranoc |
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Slicznie dziekujemy za zyczenia i za pamiec dla wszystkich po ![]() Gmyrelka zaginelysmy troszke ale poprawie sie obiecuje teraz mniej czasu Zuza spi mi juz raz dziennie i wtedy sprzatam gotuje i wszytko inne P0P70 ze zdrowkie u nas okej wyszlo ze zadnej padaczki nie ma ![]() impreze roczkowa mielismy w sobote bylo 18 ludzi (w domu) wiec troszke roboty mialam bo sama przygotowywalam.. ale juz naszczescie po i teraz odpoczywamy ![]() Zuzia nie chodzi jeszcze aczkolwiek umie przejsc nawet z 10 krokow ale nadal sie boi ciagle woli na 4 krzyczy i jest okropna po calym dniu strasznie mnie glowa boli od tych krzykow..okej lece nakarmic lotra bo mija wlasnie 30min o podania lekow jak skoncze wkleje pare zdjec Zuzi buziaki ![]() ps.wstawiam zdjecia
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2011-02-09 o 05:41 |
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
ale ona sliczniutka
Ja tez skladam zyczona choc spoznione to i tak szczere
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Agnieszka - filmik super - nie mogę się doczekać jak mały zacznie tak zasuwać Asiulek - 100 lat dla naszej drugiej roczniaczki Dziewczyny, bo tak się zastanawiam, mój dzieciak mówi tylko tata, baba, dada, dzidzi, mama - tyle, więcej ani słowa, nie powtarza nawet za mną zwykłych wylab poza tymi z wymienionych słów
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
oj u mnie podobne a za mna baba czy tata nie powtorzy musi mu samo przyjsc ale on 9 mies skonczyl wiec 2 mies roznicy
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek nie martw sie
wazne ze mowi u nas bylo tak ze Zuza zaczela mowic baba dada tata mama i koniec nastepnie byla cisza po czym zaczela gadac aled wogole inne slowka a tatych wcale
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi
Cytat:
Agnieszka Karinka jest superaśna mój Danuś też tak tańcuje już teraz nawet z nóżki na nóżkę ale nie chodzi sam,świetny filmikCytat:
Minka jesteś w ciąży?albo zamierzasz niebawem? ![]() Catro fajne te dania urodzinowe U nas babcia jedna ma kupić tort na urodzinki więc jeden problem z głowy. co do blendera ja mam bosha i jest ok ale myślę,że wszystkie sa podobne chociaz nie mam zabardzo porównania Sara boska niepodzianka!!!!! 100 lat dla Zuzi!!!!!!!!!!!!!!!! cudna jest i chyba jako pierwsa ma kolczyki-płakała bardzo? Aneczka jaaaki tort no nie mogę Libra hehe nieźle,nie pomyślałabym,że po chlebku by tak mogło być-ciekawa dlaczego,możesz mi wytłumaczyć czym się różni jęczmienna i jaglana,ja nie widze w sklepie tej jaglanej-ona też jest biała?i która lepsza? Baobabek pewnie,że to normalne Danielek tez tylko sylabuje a nic nie powtarza za to mam wrażenie,że absolutnie wszystko rozumie co się do niego mówi. o coś miała Was dzisiaj zapytać i za nic nie mogę sobie przypomnieć o co chodziło
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-02-09 o 08:43 |
||
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
tak właśnie Kubuś śpi na naszym łóżku - i dzie tu miejsce dla mie i tż
zdjęcia sprzed chwili
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka przebilam jej jak miala i8 miesiecy i bradziej plakala przez to ze musialam jej trzynac glowe
Baobabek no ale on duzy jest wogole miejsca brak |
|
|
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Nasza druga jubilatka Zuzanka cudna Baobabku Ty mnie nie załamuj Marci mówi baba, tata i tytyty i nie ma to nic wspólnego ze świadomym gadaniem ![]() Ania p jak zwalczyłaś big katar u Oli?? Mój Marci znowu ma katar gigant (ja się wykończe
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
CIGI, BAOBABKU, TYLKOOLIWKA
ASIULKA89 Zuzia jaka sliczna tort byl piekny...i ciesze sie,ze to refluks BAOBABEK brawa dla Kubusia to wielki sukces dla dziecka, ktore jest przyzwyczajone do spania z rodzicamia co do mowienia to u nas tez tylko mama , tata, nie, tak i ostatnio doszlo ach...i to wszystko...duzo krzyczy i gada ale po swojemu,ze wogole tego belkotu nie da sie zrozumiec
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój syn w ogóle jest wstręciuch - ja mówie "powiedz baba" jest "baba baba baba baba baba" mówie "powiedz mama" nastaje głucha cisza
![]()
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
BAOBABKU
![]() BAOBABKU jak Kubus spi w pizamce to zakladasz mu pod spod body... GMYRELKA biedny Marcelek...a tak wogole to moja uwielbia czyszczenie noska...uwielbia jak psikam jej woda i jak ma naprawde juz duzo glutkow to czyszcze delikatnie gruszka...
|
#3595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyżby nasi TŻ pracowali w jednej firmie? ;p
Adaś 28.03.2010 Zuzia 21.02.2012 Edytowane przez EciaPecia Czas edycji: 2011-02-09 o 09:17 |
|
|
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
ale wczoraj zaszalałyście... nie miałam was czasu podczytywać w ciągu dnia i jestem 6 str do tyłu!! czytałam posty wyrywkowo
![]() agnieszka- jak Karinka na takich maleńkich stópkach utrzymuje równowagę! tańczy świetnie... za chwile na dyskoteki będzie ci uciekać a wspinaczka- ja bym zawału dostała! baobabku- ja się dziś w nocy obudziłam z głową Kaliny pod pacha a nogi miała przy głowie tż... i też nam ciasnawo z nią aneczka- ja też wczoraj oglądałam te torty... (z tej str co aniap podawała) mi sie one bardzo podobają tylko tu w okolicy nikt takich nie robi;( a z warszawy albo świdnicy raczej nam go nie przywiozą;/ carto - ja mam blender brauna... fajna rzecz... korzystam z wszystkich końcówek... cigi- twoja Basia ukradła włosy mojej Kalinie... dlatego ma ich teraz tak dużo a moja taka łysawa;/ od początku mi się ta twoja Basia spodobała... uśmiech powalający libra- pomóż doradź... co upiec ugotować na urodziny męża? ja nie mam pomysłów tort chciałam zrobić taki http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...y/przepis.html mam nadzieje że sobie poradzę... tylko podpowiedz mi jeszcze co do tej masy marcepanowej? robiłaś kiedyś sama? bo nie wiem czy lepiej zrobić czy kupić... boje się ze mi nie wyjdzie;/ a na kolacje to nie mam pojęcia co zrobić... chyba znowu kupię kitka z kurczaka i w upiekę w piekarniku... myślałam o piersi z indyka żeby w rękawie zrobić ale chyba będzie za sucha?;/ |
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek - wy to na glebe !!
Śliczna Zosia - wszystkiego dobrego . Wstałam i nic mi się nie chce . MIłego dnia
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
aaa i sto lat dla Zuzi!! ona też ma włosków dużo jak i Basia cigi... śliczna dziewczynka!
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
Nasza zgaga jak padla, to wstala dzisiaj o 9 milo nie powiem, ze nie. Dzisiaj do nas 1 raz przychodzi moj tata, mama to byla jeszcze zanim rzeczy przewiezlismy wszystkie, natomiast on jeszcze nie byl. Ciekawe...... A ja na 14:30 dzis na pogrzeb koleżanki taty, na 11 musze kwiaty odebrac;/ ehhhh..... no nic ide przebierac malucha, sniadaniem sie najadlam...uffff Baobabek moja mowi non stop , po prostu praktycznie jej sie buziunia nie zamyka ale mowi zdecydowwanie po swoijemu i nikt nie wie co mowi oprucz slow mama tata baba dada ej mop mapa , po, pa
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do blendera to ja mam dwa philipsa i brauna . I braun mimo że jest starszy jest o wiele lepszy , philips to badziew o słabej dość mocy , jest głośniejszy , trudniej się myje końcówki niż w braunie . Także ja polecam brauna Philips mam nówkę sztuke z końcówkami i pudełkami , a brauna bez niczego.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Ja w życiu nie pomyślałabym patrząc na mojego lenia pulpeta, że tak małe dziecko może tak świetnie już chodzić
dla Karinki 

Ty już dzisiaj wszczep jej GPS cobyś mogła ją wyśledzić

dla wszystkich po
krzyczy i jest okropna po calym dniu strasznie mnie glowa boli od tych krzykow..