Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 22:52   #3571
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
60cm i 3890g

Kurcze ale dziewczynki to są jednak zdolniachy Ja w życiu nie pomyślałabym patrząc na mojego lenia pulpeta, że tak małe dziecko może tak świetnie już chodzić Naprawdę dla Karinki
he he u mnie Szymek był taką Karinką , a Ola to leń śmierdzacy i do chodzenia to jej daleko

Pop - ja też Szymkowi taki roczek zrobiłam a drugie też w sumie tylko tort był bez jakiś ekscesów .
Za rok mu zrobie pewnie na kulkach i kolegów sobie zaprosi .
Stary 2011-02-08, 22:57   #3572
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam pytanie - jaki blender możecie polecić? A może napiszecie na co zwrócić uwagę kupując? Ja się kompletnie nie znam, jaka funkcja może być użyteczna.
Wcześniej miałam taki najtańszy przez 6 lat i super się sprawował, teraz teściowa z niego korzysta. Zmienilam go ponieważ teraz mam taki co można koncówki zmieniać, co jest przydatne bo można myć w zmywarce. choć ma stalowe końcówki i takie fajne że tylko wystarczy spłukać od razu po użyciu i czysty. Też jakis taki bezfirmowy, ale jestem z niego zadowolona. Ten poprzedni plastikowy w całości, to tez ladnie się mył ale jak włączony w szklane wody wkladałam. Ale np koloru marchewki nie szło z niego zmyć

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 23:07   #3573
agnieszka09
Wtajemniczenie

CATRO ja ma philipsa.tez jestem z niego bardzo zadowolona

ANIAP ja czasmi wymiekam...ma dopiero 10 miesiecy a takie pomysly.ostatnio na stol weszla( na chwile si eodwrocilam, obiad roblam)...przypielam ja w foteliku szelkami,tak sie wiercila,ze wylazla z nich...boziu a jak to jakis szogun mi rosnie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 23:15   #3574
P0P70
Zakorzenienie

Agnieszka - Ty się ciesz że jeszcze drzwi wejściowych nie otwiera bo wtedy to szukaj wiatru w polu Ty już dzisiaj wszczep jej GPS cobyś mogła ją wyśledzić

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 23:15   #3575
ania p
Zakorzenienie

Agnieszka - pocieszę Cię że takie dzieci sobie krzywdy nie robią .
Bedzie super sprawna i dobrze będzie sobie radziła SZymek odkąd rok skończył łaził na placach zabaw po zjeżdżalniach wspinał się gdzie się dało , rzadko z czegoś spadał , niestety teraz będziesz miała tak że będziesz za nią gonić bo pewnie energia ją rozpiera . Uspokoi się jak zmądrzeje dopiero niestety Szymek dopiero teraz wyłazi z głupawki
Stary 2011-02-08, 23:17   #3576
mloda1989
Zakorzenienie

tez mam philipsa hr 1372 i jest super, siwetnie sie czysci - wymienne koncowki, nie pryska i do tego ladniutki
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 23:24   #3577
libra777
Zakorzenienie

Witam
Wszystkiego najsłodszego dla Zuzi
Cigi możesz zrobić jajecznice na maśle albo bez na teflonie
ja mięso daję gotowane tylko i Mikowi bardzo smakuje , ogólnie zazwyczaj je na obiad to co my tylko bez przepraw ,albo robię mu w osobnym garczku jak np. wczoraj gołąbki dla Mika było to tylko mięso i ryż zawinięte co prawda w kapustę(nie jadł jej) i uduszone w pomidorach.
Albo jutro mamy łazanki z kapustą to on dostanie łazanki z twarogiem , zupę odlewam dla niego zanim doprawię i zanim dodam składnik który może mu zaszkodzić np. ogórki czy pieczarki (jeszcze za mały)

Cigi jak nei chce spać to nie usypiaj na siłę , u mojego już się zdarza tylko jedna drzemka dziennie może dzieci się będą przestawiać , a co Ci szkodzi jak Ci zaśnie na spacerze? najwyżej się zdrzemnie 15 min i przed klubem malucha się zbudzi
Mój w nocy śpi podobnie od 20-21 do 7 z pobudkami niektóre dzieci tak mają nie wszystkie są śpiochami
Baobabek zmiksuj jogurt naturalny z owocami , mogą być też mrożone albo twaróg z owocami
Mój je z malinami i truskawkami kwasielizna straszna ale chyba lubi
Te misiowe raz że cena kosmiczna a dwa ta data ważności też kosmiczna

-Kiszone ogórki mogą być wzdymające
-surowe żółtko może być niebezpieczne bo może w nim być salmonella , teoretycznie powinna zginąć od gotowania ale lepiej dmuchać na zimne
-zioła ogólnie ułatwiają trawienie więc po trochę można dawać
ja daję też już kanapkę z twarożkiem i szczypiorkiem rośnie u nas na oknie
Dusiaka ja bym nie miała wątpliwości dom czy mieszkanie , jak dla mnie dom daje mase możliwości więcej
Fakt że więcej roboty , ale nie wyobrażam sobie inaczej chyba że ktoś jest blokowym mieszczuchem
Tylkooliwka ja dałam kiedyś chleb razowy to na drugi dzień się w pampersa nie zmieściło chociaż trzeba będzie przyzwyczajać bo u nas raczej taki jemy, a kasza gryczna to trochę za cieżka jeszcze już prędzej jęczmienna a najlepiej jaglana
Cigi ja myję włosy codziennie ,mój starszy też tak nauczony, nie wyobrażam sobie nie umyć głowy , przecież tam pot się zbiera bleee
Agnieszka filmik świetny
Catro menu na imprezę imponujące
Co do świnek to od jakiegoś czasu sie do nich przymierzam widziałam podobne u Dorotushttp://mojewypieki.blox.pl/2009/03/Buleczki-swinki.html
Sara tż pięknie uhonorował swoje kobiety
P0P u nas też imprezy nie będzie tylko tort , trochę przesada moim zdaniem z taką imprą

Ledwo przeczytałam więcej już nie można było napisać co?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 23:31   #3578
agnieszka09
Wtajemniczenie

POP na szczescie nie mam klamki w drzwiach wejsciowych a jak drzwi sie zatrzasna to juz do domu nie wejde jak nie mam klucza.nim zaszlam w ciaze to tak mi sie zatrzasnely,chcialam tylko smieci wyniesc i sie zapomnialam.z garazu na przeciwko musialam drabine pozyczac i na pierwsze pietro wchodzic w spodenkach na pol tylka i w skarpetkach,bez butow...dobrze,ze chociaz normalny sweter mialam

ANIU troche mnie uspokoilas...ciesze sie,ze jest taka sparwna ale i tez boje sie o nia...tym bardziej,ze pchla mala a wszedzie wlezie

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-02-08, 23:31   #3579
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ech tak dzisiaj pisałyście o tej wodzie z ogórków kiszonych że w szklanke nalalam do spróbowania i całą wypiłam. Smakuje jak zimna ogórkowa

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 23:34   #3580
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

MY TAKŻE DOŁĄCZAMY DO ŻYCZEŃ!!!

ZUZIU WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!!!

Mala jest niesamowita! Dopiero padla!!!!!! no po prostu dzisiaj ją coś opetalo, latala po calym domu i ani myslala w ogole o pojsciu spac ale tz ja spacyfikowal w koncu!

zjadlam galaretke i pypcia zapchalam

Co do roczku, u nas kameralnie, tort-pewnie z imieniem Oliwki i napisem 1 roczek bez cudow, bedzie starsza bedzie sobie wybierala co chce a teraz i tak nic z tego nie kuma i tak.
Beda babcie, chrzestni i my i nikogo wiecej nie bedzie.
Tort jakies ciastko szampan i koniec.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 23:48   #3581
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Mrowak - miałam Ci odpisać, bo się zdrowiem Gabrysi stresowałaś: moja też ma, a raczej miała sińce pod oczami, ale wg mnie to od niewyspania, bo czasem mała robi sobie jedynie 40to min drzemkę w ciągu dnia i wtedy te sińce się nasilają. A wagę ma taką samą jak moja Olcia, a one prawie z tego samego dnia - mi lekarze mówią, że mam się nie martwić, więc i ja Tobie to mówię
Dzięki kochana! Mam nadzieję, ze za chwilę to jej minie, bo póki co zaczęła znow normalnie sypiać. I waga w takim razie fatktycznie jest ok skoro juz tylez Was o tym pisało.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mrowak - Ty nasz guru językowy powiedz mi jak jest poprawnie:
z kąd czy skąd. Bo ja piszę skąd (tą formę nie podkreśla mi słownik w edytorze) ale widzę ze inni "z kąd" używają. To może "z kąd" jest poprawnie. Matematyka to jest taka prosta.
już Cię dziewczyny oświeciły- skąd -tez nie lubię tego słowa i paru innych, zk torymi zawsze mam problem-mialam napisac przyklady, ale ....no mam problem i nie chce mi sie teraz sprawdzac

dobranoc, pchły na noc
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 00:01   #3582
cigi
Rozeznanie

agnieszka, ale fajooooooooooooooowa! jakie ma ruchy, no no; musze moja bardziej umuzykalniac, tez tancuje, no ale nie tak!
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
a co Ci szkodzi jak Ci zaśnie na spacerze? najwyżej się zdrzemnie 15 min i przed klubem malucha się zbudzi

Cigi ja myję włosy codziennie ,mój starszy też tak nauczony, nie wyobrażam sobie nie umyć głowy , przecież tam pot się zbiera bleee
a bo jak zasnie na spcerze, to w domu aktywna wiec nie mam czasu dla siebie/domu, to raz; dwa, ze jak mi tak krotko pospi, to po spacerze w domu padnie, i jak za pozno to potem zbytnio wyspana przed noca; trzy, ze jakby tak ze snu byla, to mi sie wystraszy jak wtargne z nia w mase dzieciakow;
No ale pospala krociutko i poszlysmy sobie na spacerek po slonku (do klubu juz nie)

Co do wlosow, ja nigdy takiej potrzeby nie odczuwalam; to zalezy jaki typ wlosow sie ma; Ja teraz spokojnie caly tydzien moge chodzic i nie sa nieswieze, tylko juz zero fryzury; zaraz po umyciu to siano mam; najczesciej na drugi dzien dopiero ladne gladkie; teraz myje dwa razy w tygodniu; mialam okres, ze czesciej, bo jakos bardziej mi sie przetluszczaly. Ja raczej suche wlosy mam. Wlosy wydaje mi sie tez sie przyzwyczajaja, i jak sie za czesto myje to sie i oslabiaja i szybciej przetluszczaja, ale to zaznaczam, zalezy od wlosow; ja nie mam takiej potrzeby;
A maluch tez takiej potrzeby w sumie nie ma; chyba, ze szaleje i glowka bardzo spocona; myje basi na razie czesto, bo widze, ze jednak ta glowka wypocona;
dobranoc
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 05:28   #3583
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Slicznie dziekujemy za zyczenia i za pamiec dla wszystkich po

Gmyrelka zaginelysmy troszke ale poprawie sie obiecuje teraz mniej czasu Zuza spi mi juz raz dziennie i wtedy sprzatam gotuje i wszytko inne

P0P70 ze zdrowkie u nas okej wyszlo ze zadnej padaczki nie ma a ma refluks przelykowo zoladkowy i od tego tego dziwactwa juz sie leczymy i podruchow brak

impreze roczkowa mielismy w sobote bylo 18 ludzi (w domu) wiec troszke roboty mialam bo sama przygotowywalam.. ale juz naszczescie po i teraz odpoczywamy

Zuzia nie chodzi jeszcze aczkolwiek umie przejsc nawet z 10 krokow ale nadal sie boi ciagle woli na 4 po za tym umie pic ze slomki, coraz wiecej slow i jest juz madralinska i wszystko wymusza krzyczy i jest okropna po calym dniu strasznie mnie glowa boli od tych krzykow..

okej lece nakarmic lotra bo mija wlasnie 30min o podania lekow jak skoncze wkleje pare zdjec Zuzi

buziaki

ps.wstawiam zdjecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0031.jpg (42,9 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0063.jpg (28,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0124.jpg (29,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0132.jpg (43,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0139.jpg (26,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040320.jpg (44,9 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2011-02-09 o 05:41
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 07:28   #3584
mloda1989
Zakorzenienie

ale ona sliczniutka Ja tez skladam zyczona choc spoznione to i tak szczere
Stary 2011-02-09, 07:39   #3585
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł u nas suuukces - Kubuś przespał w łóżeczku od 19ej do 5.30 wstawałąm tylko raz go przykryć nie bolą mnie kości, bo miałam swoją połowę do spania spałby jeszcze dłużej, ale walnął głową w szczebelki i się ocknął, no to go wzięłam do nas i dałam 220ml z kaszą, śpi nadal ale co chwilę mruczy, więc długo to nie potrwa
Agnieszka - filmik super - nie mogę się doczekać jak mały zacznie tak zasuwać
Asiulek - 100 lat dla naszej drugiej roczniaczki
Dziewczyny, bo tak się zastanawiam, mój dzieciak mówi tylko tata, baba, dada, dzidzi, mama - tyle, więcej ani słowa, nie powtarza nawet za mną zwykłych wylab poza tymi z wymienionych słów nie wiem, czy to normalne, ja miałam 9 m-cy i byłam baaardzo rozgadana, mama wszystko w albumach pisała - tak bym jej nie wierzyła, a kubuś w poniedziałek skończy 11 m-cy i lipa - martwię się trochę. NIe wiem jak go stymulować do mówienia???Duuużo mu śpiewam, ciągle do niego mówię, ma pełno książeczek z obrazkam, które oglądamy, nazywam mu te rzeczy w książkach, czytam mu bajki, wierszyki, rymowanki - efektów - brak. Jak jest u was??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 08:03   #3586
mloda1989
Zakorzenienie

oj u mnie podobne a za mna baba czy tata nie powtorzy musi mu samo przyjsc ale on 9 mies skonczyl wiec 2 mies roznicy
Stary 2011-02-09, 08:37   #3587
Asiuulka89
Zakorzenienie

Baobabek nie martw sie wazne ze mowi u nas bylo tak ze Zuza zaczela mowic baba dada tata mama i koniec nastepnie byla cisza po czym zaczela gadac aled wogole inne slowka a tatych wcale potem znowu nie mowila i teraz znowu inne .. wiec co dzieciak to inaczej najwazniejsze ze mowi.. mojego tzeta chrzesniak a 4 lata a mowi mama daj dopiero
Stary 2011-02-09, 08:39   #3588
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi już mam jaśniej

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
ile razy dziennie dajecie mleko,bez dodatkow czyli np bez kaszki a ile z kaszka
Ja daje 2 razy mleko bez żadnych kaszek rano i na noc po 210 ml
Agnieszka Karinka jest superaśna i jaka akrobatka mój Danuś też tak tańcuje już teraz nawet z nóżki na nóżkę ale nie chodzi sam,świetny filmik

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a
a powiedz mi gdzie w Lodzi jest taki wybór wózków??? Są może w G. Łódzkiej??
Mrowak tak jak pisała Dusiaczka,Mama i ja i jeszcze w Słoniu na ul.Śmigłego Rydza przy Milionowej mają duuużo wózków między innymi inglesinę właśnie ale tam prawie każdy wózek jest.

Minka jesteś w ciąży?albo zamierzasz niebawem?

Catro fajne te dania urodzinowe ja już niebawem robimy 26.02
U nas babcia jedna ma kupić tort na urodzinki więc jeden problem z głowy.
co do blendera ja mam bosha i jest ok ale myślę,że wszystkie sa podobne chociaz nie mam zabardzo porównania

Sara boska niepodzianka!!!!!

100 lat dla Zuzi!!!!!!!!!!!!!!!!
cudna jest i chyba jako pierwsa ma kolczyki-płakała bardzo?

Aneczka jaaaki tort no nie mogę

Libra hehe nieźle,nie pomyślałabym,że po chlebku by tak mogło być-ciekawa dlaczego,możesz mi wytłumaczyć czym się różni jęczmienna i jaglana,ja nie widze w sklepie tej jaglanej-ona też jest biała?i która lepsza?

Baobabek pewnie,że to normalne Danielek tez tylko sylabuje a nic nie powtarza za to mam wrażenie,że absolutnie wszystko rozumie co się do niego mówi.

o coś miała Was dzisiaj zapytać i za nic nie mogę sobie przypomnieć o co chodziło

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-02-09 o 08:43
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 08:47   #3589
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

tak właśnie Kubuś śpi na naszym łóżku - i dzie tu miejsce dla mie i tż zdjęcia sprzed chwili
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1245.jpg (150,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1246.jpg (139,7 KB, 39 załadowań)

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 08:53   #3590
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tylkooliwka przebilam jej jak miala i8 miesiecy i bradziej plakala przez to ze musialam jej trzynac glowe

Baobabek no ale on duzy jest wogole miejsca brak
Stary 2011-02-09, 08:55   #3591
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzień dobry

Nasza druga jubilatka Zuzanka cudna

Baobabku Ty mnie nie załamuj Marci mówi baba, tata i tytyty i nie ma to nic wspólnego ze świadomym gadaniem

Ania p jak zwalczyłaś big katar u Oli?? Mój Marci znowu ma katar gigant (ja się wykończe ), a głupia mamusia zbierała się tyle czasu do zakupu katarka i w końcu nie kupiła ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 08:58   #3592
agnieszka09
Wtajemniczenie

CIGI, BAOBABKU, TYLKOOLIWKA:c mok:

ASIULKA89 Zuzia jaka sliczna i juz ma spineczki we wlosach
tort byl piekny...i ciesze sie,ze to refluks

BAOBABEK brawa dla Kubusia to wielki sukces dla dziecka, ktore jest przyzwyczajone do spania z rodzicami wiec duzy buziak dla niego
a co do mowienia to u nas tez tylko mama , tata, nie, tak i ostatnio doszlo ach...i to wszystko...duzo krzyczy i gada ale po swojemu,ze wogole tego belkotu nie da sie zrozumiec

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-02-09, 09:02   #3593
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Mój syn w ogóle jest wstręciuch - ja mówie "powiedz baba" jest "baba baba baba baba baba" mówie "powiedz mama" nastaje głucha cisza

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:07   #3594
agnieszka09
Wtajemniczenie

BAOBABKU jest boski...hhaha mam i tata pietro nizej prosze
BAOBABKU jak Kubus spi w pizamce to zakladasz mu pod spod body...

GMYRELKA biedny Marcelek...a tak wogole to moja uwielbia czyszczenie noska...uwielbia jak psikam jej woda i jak ma naprawde juz duzo glutkow to czyszcze delikatnie gruszka...

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-02-09, 09:16   #3595
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
tak właśnie Kubuś śpi na naszym łóżku - i dzie tu miejsce dla mie i tż zdjęcia sprzed chwili
Baobabku - a ja pytanie z innej beczki mam - skąd macie tą pościel? Czyżby nasi TŻ pracowali w jednej firmie? ;p

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012

Edytowane przez EciaPecia
Czas edycji: 2011-02-09 o 09:17
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:19   #3596
machaj
Raczkowanie

ale wczoraj zaszalałyście... nie miałam was czasu podczytywać w ciągu dnia i jestem 6 str do tyłu!! czytałam posty wyrywkowo

agnieszka- jak Karinka na takich maleńkich stópkach utrzymuje równowagę! tańczy świetnie... za chwile na dyskoteki będzie ci uciekać a wspinaczka- ja bym zawału dostała!

baobabku- ja się dziś w nocy obudziłam z głową Kaliny pod pacha a nogi miała przy głowie tż... i też nam ciasnawo z nią

aneczka- ja też wczoraj oglądałam te torty... (z tej str co aniap podawała) mi sie one bardzo podobają tylko tu w okolicy nikt takich nie robi;( a z warszawy albo świdnicy raczej nam go nie przywiozą;/

carto - ja mam blender brauna... fajna rzecz... korzystam z wszystkich końcówek...

cigi- twoja Basia ukradła włosy mojej Kalinie... dlatego ma ich teraz tak dużo a moja taka łysawa;/ od początku mi się ta twoja Basia spodobała... uśmiech powalający

libra- pomóż doradź... co upiec ugotować na urodziny męża? ja nie mam pomysłów tort chciałam zrobić taki http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...y/przepis.html mam nadzieje że sobie poradzę... tylko podpowiedz mi jeszcze co do tej masy marcepanowej? robiłaś kiedyś sama? bo nie wiem czy lepiej zrobić czy kupić... boje się ze mi nie wyjdzie;/
a na kolacje to nie mam pojęcia co zrobić... chyba znowu kupię kitka z kurczaka i w upiekę w piekarniku... myślałam o piersi z indyka żeby w rękawie zrobić ale chyba będzie za sucha?;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:20   #3597
ania p
Zakorzenienie

Baobabek - wy to na glebe !!

Śliczna Zosia - wszystkiego dobrego .

Wstałam i nic mi się nie chce .
MIłego dnia
Stary 2011-02-09, 09:21   #3598
machaj
Raczkowanie

aaa i sto lat dla Zuzi!! ona też ma włosków dużo jak i Basia cigi... śliczna dziewczynka!
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:32   #3599
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Dzien Dobry

Nasza zgaga jak padla, to wstala dzisiaj o 9
milo nie powiem, ze nie.

Dzisiaj do nas 1 raz przychodzi moj tata, mama to byla jeszcze zanim rzeczy przewiezlismy wszystkie, natomiast on jeszcze nie byl.
Ciekawe......

A ja na 14:30 dzis na pogrzeb koleżanki taty, na 11 musze kwiaty odebrac;/ ehhhh.....
no nic ide przebierac malucha, sniadaniem sie najadlam...uffff

Baobabek moja mowi non stop , po prostu praktycznie jej sie buziunia nie zamyka ale mowi zdecydowwanie po swoijemu i nikt nie wie co mowi oprucz slow mama tata baba dada ej mop mapa , po, pa
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:33   #3600
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nasza druga jubilatka Zuzanka cudna

Baobabku Ty mnie nie załamuj Marci mówi baba, tata i tytyty i nie ma to nic wspólnego ze świadomym gadaniem

Ania p jak zwalczyłaś big katar u Oli?? Mój Marci znowu ma katar gigant (ja się wykończe ), a głupia mamusia zbierała się tyle czasu do zakupu katarka i w końcu nie kupiła ...
Ja jej tylko wycierałam bo jej taka woda z nosa leciała , do tego krople te euphorbium czy jak im tam i woda morska fridą tylko wieczorem . a I olbas zawsze daje na noc na coś żeby się lepiej oddychało .

Co do blendera to ja mam dwa philipsa i brauna . I braun mimo że jest starszy jest o wiele lepszy , philips to badziew o słabej dość mocy , jest głośniejszy , trudniej się myje końcówki niż w braunie .
Także ja polecam brauna
Philips mam nówkę sztuke z końcówkami i pudełkami , a brauna bez niczego.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości