Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 16:02   #511
wyszukiwarka
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Irytuje mnie zachowanie niektórych dziewcząt.Jako przykład mogę podać moją znajomą,która ma ładną,kształtną figurę,jest szczupła a ciągle wszystkim się żali:
"O Boże!!! Jaka ja jestem gruba!! I ta figura,w ogóle mi się nie podoba... Ale powiedz,że jestem gruba!!Nie jest tak?" i tu oczekiwanie na komplementy w stylu:"No coś ty!Nie mów tak! Powinnaś startować na Miss Piękności","Masz piękną figurę!"
Stary 2011-02-08, 16:31   #512
miczka21
Zadomowienie

wyszukiwarka powiedz na drugi raz takiej koleżance , że chyba jest chora i powinna się leczyć
Stary 2011-02-08, 16:41   #513
wyszukiwarka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miczka21 Pokaż wiadomość
wyszukiwarka powiedz na drugi raz takiej koleżance , że chyba jest chora i powinna się leczyć
Już wyobrażam sobie minę tej dziewczyny
Stary 2011-02-08, 17:14   #514
Kayako
BAN stały

Powiedz, że faktycznie ostatnio jej się przytyło, bo jak ostatnio widziałaś ją w tych spodniach, to jej się tak boczki nie odznaczały
A jak nie masz odwagi, to popatrz takim wzrokiem, jakby nic nowego nie powiedziała i przytaknij głową, że ma racje, odwróć się i zacznij robić coś innego, to ją tak ruszy, że się jej odechce
Kayako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 17:43   #515
wyszukiwarka
Zadomowienie

Najlepsze jest to,że ją często ludzie "gaszą" jak usłyszą jej zagrywki
Kiedyś słyszałam jak jedna dziewczyna do niej powiedziała:"Czy ty dziewczyno innych problemów nie masz? Za bibliografię maturalną się bierz i lektury czytaj a nie"
Stary 2011-02-08, 18:08   #516
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
No jasne Tak jak ty zapewne myśli pewien oblech, którego musiałam oglądać w tym tygodniu. Bo najłatwiej się usprawiedliwiać, a ja przez cały zeszły tydzień patrzyłam na obleśny tłuszcz na jego włosach - nie dłuższych, gęstszych ani grubszych od moich. NIE każdy musi myć włosy codziennie, ten facet musiał, wyglądał strasznie - dla mnie to brak szacunku i do siebie, i do innych, którzy muszą patrzeć. Ale może Polacy są naprawdę "narodem śmierdzieli".
Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
akurat nie chodziło mi o wypowiedź o człowieku, którego widziałaś, tylko o porównanie go do wizażanki..
spokojnie, ja myje wlosy codziennie W moim poscie chodzilo bardziej o to, ze ludzie nie powinni sie wtracac w to ile razy dziennie kto myje wlosy, bo to chyba prywatna sprawa, no chyba ze smierdzi a my musimy z nim przebywac, to inna sprawa ;p

Cytat:
Napisane przez wyszukiwarka Pokaż wiadomość
Irytuje mnie zachowanie niektórych dziewcząt.Jako przykład mogę podać moją znajomą,która ma ładną,kształtną figurę,jest szczupła a ciągle wszystkim się żali:
"O Boże!!! Jaka ja jestem gruba!! I ta figura,w ogóle mi się nie podoba... Ale powiedz,że jestem gruba!!Nie jest tak?" i tu oczekiwanie na komplementy w stylu:"No coś ty!Nie mów tak! Powinnaś startować na Miss Piękności","Masz piękną figurę!"
Pisalam juz tutaj o tym, no i chcialam jeszcze zauwazyc ze ekstra sa takie komentarze w towarzystwie osob ze tak powiem przy kosci... I ja sie pytam jak ma sie czuc osoba z nadwaga, kiedy kolo niej stoi laska z niedowaga i placze ze jest za gruba?
No ale, jak sie nie ma jak dowartosciowac, to trzeba z ludzi komplementy wyciagac na sile, mnie by takie nie cieszyly, no ale jak kto lubi ;p
Ja na takie teksty zazwyczaj nie odpowiadam, nie lubie dawac ludziom zbednej satysfakcji
Stary 2011-02-08, 18:20   #517
Kayako
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wyszukiwarka Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to,że ją często ludzie "gaszą" jak usłyszą jej zagrywki
Kiedyś słyszałam jak jedna dziewczyna do niej powiedziała:"Czy ty dziewczyno innych problemów nie masz? Za bibliografię maturalną się bierz i lektury czytaj a nie"
To ja też opowiem swoją historyjkę, postaram się krótko i na temat Najważniejsze - nie lubię dzieci.
Na studiach mam kolegę, z którym dobrze nam się gada, no i zawsze trzyma moją stronę
Wracamy kiedyś on, ja i koleżanka, no i ta koleżanka próbuje mnie uszczęśliwić historią, jak to nasza dawna koleżanka jest szczęśliwą mamusią. Kolega na to: "Jak każda baba". Koleżanka: "A jaki synek ładny!", kolega: "Jak każde dziecko". I tak jeszcze jedno, ale nie pamiętam
Koleżanka się przymknęła, a ja nie musiałam tego słuchać

Lucka91, ja miałam taką znajomą, że - no krótko mówiąc - i figurę, i wzrost, i mentalność typowa modelka No ale prawda taka, że by się nadawała, gdyby nie jeden mankament...
Nie potrafi normalnie chodzić Jakkolwiek to nie brzmi - cały proces przejścia kilku kroków po linii prostej nie szedł jej zbyt dobrze No i wszyscy to zauważali, więc jej teksty o modelingu tak se były brane
Stary 2011-02-08, 19:01   #518
miczka21
Zadomowienie

Ostatnio byłam w sklepie i już byłam przy kasie . Uszłyszłam rozmowę 2 kasjerek , jedna chciała oddać drugiej fartuch tłumacząc , ze to taki numer i ona w nim po prostu tonie . Ta grubsza kasierka miała nie ciekawa minę .. Było mi jej szkoda
Stary 2011-02-08, 19:04   #519
muszynianka
Zakorzenienie

Ale co, no jak taki numer nosi, co w tym obraźliwego?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 19:09   #520
mtlk
Zadomowienie

GG do mtlk

myślę, że nigdy mnie nie przestanie dziwić nietolerancja i myślenie typu "homoseksualizm to choroba a murzyn śmierdzi", do tego dochodzi jeszcze nietolerancja religijna i wszelkie przejawy uproszczonego spojrzenia na świat oraz oceniania po pozorach. Oprócz tego, wręcz nie rozumiem skłonności do wtrącania się w cudze sprawy.
Stary 2011-02-08, 19:17   #521
miczka21
Zadomowienie

[QUOTE=muszynianka;2494769 8]Ale co, no jak taki numer nosi, co w tym obraźliwego?[/QUO
Babka powiedziała jakoś tak , że numer 50 jest na nią zdecydowanie za duży i ona w nim po prostu tonie . Chodziło o dobór słów ... Tamta grubsza nałoży i będzie na nią dobre , a ta sobie w fartuchy tonie . Mogła powiedzieć , że jest na nią za duży i tyle . Zresztą widziała to na własne oczy i wiem , że tej grubszej było przykro , z takim zawstydzeniem i smutkiem odpowiedziała tej chudej .
Stary 2011-02-08, 20:21   #522
Dagusiac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mtlk Pokaż wiadomość
myślę, że nigdy mnie nie przestanie dziwić nietolerancja i myślenie typu "homoseksualizm to choroba a murzyn śmierdzi", do tego dochodzi jeszcze nietolerancja religijna i wszelkie przejawy uproszczonego spojrzenia na świat oraz oceniania po pozorach. Oprócz tego, wręcz nie rozumiem skłonności do wtrącania się w cudze sprawy.
Jakbyś weszła na wątek "Wierzycie w cud Jana Pawła II" to byś ujrzała mnóstwo postów o tym
Nietolerancja, myślenie stereotypowe dziwi, szokuje, smuci, ale niestety tak jest. Kolega siostry pojechał do USA do ojca, po jakimś czasie poznał parę osób, jeden spytał "Macie prąd", drugi "Macie TV", a trzeci "Ja wiem, że macie tam prąd, ale chodzi mi o coś innego...Nauczysz mnie kraść samochody"?
Stary 2011-02-08, 20:26   #523
muszynianka
Zakorzenienie

przy okazji Amerykanów
-TO WY W POLSCE MACIE MTV?! :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Stary 2011-02-08, 20:37   #524
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
przy okazji Amerykanów
-TO WY W POLSCE MACIE MTV?! :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Jak byłam 4 lata temu we Francji, to nowi znajomi postanowili zrobić nam niespodziankę i kupić nam coś, czego w Polsce na pewno nie ma - Coca Colę w puszce

<-- A takie mieli miny, gdy usłyszeli, że to w Polsce mamy.
Stary 2011-02-08, 20:41   #525
muszynianka
Zakorzenienie

lol, Usa to może bym zrozumiała, ale że Francja?
Chociaż wiele rzeczy mnie nie zdziwi, jak jechaliśmy do Włoch to wzięliśmy trzy wielkie paki mixu zupek vifon bo w swojej okolicy znajomi nie mogli tego dostać
Stary 2011-02-08, 21:01   #526
Kayako
BAN stały

Niemcy mieszkający po zachodniej stronie nie wiedzą, gdzie leży Polska, a ty się Francuzom dziwisz?

Ja za to słyszałam historyjkę od mojej nauczycielki angielskiego, że zaprosiła w ramach wymiany Amerykanina do siebie, a że prowadziła prywatną szkółkę angielskiego, to wzięła go i tam, żeby dzieciaki pogadały z kimś, kto po polsku w ogóle nic. No to im opowiadał, że w Ameryce mają takie wieeelkie sklepy, które się zwią supermarkety...
(historia odbyła się rok temu )
Stary 2011-02-08, 21:05   #527
muszynianka
Zakorzenienie

Oj tam, jeśli mam być szczera to ja o cywilizowanej części Afryki dowiaduję się z programów typu discovery ;d czy kobieta na krańcu świata...
Stary 2011-02-08, 21:12   #528
201610310857
Konto usunięte

Jak byłam we Włoszech z 5 lat temu, to Moda Na Sukces była dużo dalej niż teraz u nas
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 22:23   #529
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Dziwi mnie antysemityzm, rasizm, homofobia...
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 23:14   #530
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez Kayako Pokaż wiadomość
Powiedz, że faktycznie ostatnio jej się przytyło, bo jak ostatnio widziałaś ją w tych spodniach, to jej się tak boczki nie odznaczały
A jak nie masz odwagi, to popatrz takim wzrokiem, jakby nic nowego nie powiedziała i przytaknij głową, że ma racje, odwróć się i zacznij robić coś innego, to ją tak ruszy, że się jej odechce
zgadzam sie, powiedz jej tak

Cytat:
Napisane przez siarczan_sodu Pokaż wiadomość
Jak byłam 4 lata temu we Francji, to nowi znajomi postanowili zrobić nam niespodziankę i kupić nam coś, czego w Polsce na pewno nie ma - Coca Colę w puszce

<-- A takie mieli miny, gdy usłyszeli, że to w Polsce mamy.
no to ladnie

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 09:29   #531
Suvia
Zakorzenienie

A mnie tak "na dzień dobry" po zarejestrowaniu się na tym forum zdziwiło całe subforum: wizażowe wyliczanki.

Ktoś może mnie oświecić- po co tracić czas na wypowiadanie się w wątkach typu "Gdybyś była drzewem to jakim" (część druga!), "co jadłaś dziś na śniadanie", "co masz na głowie", i mój ulubieniec- "liczymy do 1 000 000" (część 33!!!).

Ja wiem, że całe forum jest w pewnym sensie plotkowe i pomaga w traceniu czasu, ale sensu istnienia takich wątków po prostu nie rozumiem...

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:49   #532
Lucka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
A mnie tak "na dzień dobry" po zarejestrowaniu się na tym forum zdziwiło całe subforum: wizażowe wyliczanki.

Ktoś może mnie oświecić- po co tracić czas na wypowiadanie się w wątkach typu "Gdybyś była drzewem to jakim" (część druga!), "co jadłaś dziś na śniadanie", "co masz na głowie", i mój ulubieniec- "liczymy do 1 000 000" (część 33!!!).

Ja wiem, że całe forum jest w pewnym sensie plotkowe i pomaga w traceniu czasu, ale sensu istnienia takich wątków po prostu nie rozumiem...
to sie nazywa po prostu nabijanie postow
o ile co jadlas na sniadanie poniekad rozumiem, bo moze kogos zainspirowac, tak liczenie jest smieszne ;p
Stary 2011-02-09, 10:53   #533
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mtlk Pokaż wiadomość
myślę, że nigdy mnie nie przestanie dziwić nietolerancja i myślenie typu "homoseksualizm to choroba a murzyn śmierdzi", do tego dochodzi jeszcze nietolerancja religijna i wszelkie przejawy uproszczonego spojrzenia na świat oraz oceniania po pozorach.
Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Dziwi mnie antysemityzm, rasizm, homofobia...
Podobnie, do tego nie ogarniam wszelkiej masci nacjonalizmow, spogladania z gory na inne kultury, czy ocenianie ich przez pryzmat wlasnej oraz seksizmu, a do tego kompletnie nie rozumiem dlaczego tylu ludzi mysli schematami, wrzuca wszystko do jednego wora i wierzy stereotypom.
Nie rozumiem tez (i nie chce) braku empatii w stosunku do zwierzat.

Z takich bardziej "przyziemnych" - nie rozumiem bycia wegetarianinem (z przekonania) i jedzenia przy tym ryb, albo noszenia skor/futer
Poza tym, chyba nigdy nie zrozumiem, dalczego dla niektorych maly biust to niemalze koniec swiata Ja bym mojego malenstwa za nic nie zamienila
Nie rozumiem, jak moza sie opychac syfami w stylu danonkow czy fastfudow, i jeszcze dzieciom swoim to wciskac.
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:05   #534
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, jak moza sie opychac syfami w stylu danonkow czy fastfudow, i jeszcze dzieciom swoim to wciskac.
Można, bo są różne upodobania smakowe i priorytety jeśli chodzi o jedzenie. Dla mnie ma ono przede wszystkim smakować, kocham słodycze, od czasu do czasu jadam fastfoody, a na diecie warzywnej chyba zginęłabym z głodu Nie mów, że nie masz żadnych niezdrowych jedzeniowych grzeszków
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:11   #535
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Dziwi mnie zachowanie moich znajomych- wegetarian, którym ciężko zrozumieć, że ja jem mięso, lubię je i dla mnie normalnym jest jedzenie mięsa Denerwują mnie też różne teksty odnośnie jedzenia padliny, zabijania niewinnych zwierząt itp.

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:15   #536
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Można, bo są różne upodobania smakowe i priorytety jeśli chodzi o jedzenie. Dla mnie ma ono przede wszystkim smakować, kocham słodycze, od czasu do czasu jadam fastfoody, a na diecie warzywnej chyba zginęłabym z głodu Nie mów, że nie masz żadnych niezdrowych jedzeniowych grzeszków
Tylko przypominam, ze tylul watku brzmi Ludzkie zachowania i poglady, ktore dziwia, to ze cos jest dla Ciebie jasna sprawa, nie oznacza, ze dla mnie tez taka byc musi
Co do smakowania jedzenia - zgadzam sie w zupelnosci, nie jadam rzeczy ktore mi nie smakuja, slodycze tez lubie, a i jakis fastfood mi sie czasem zdarzy, jak nie mam czasu na nic innego. Chodzilo mi o o p y c h a n i e sie niezdrowym jedzeniem, wszystko jest dla ludzi, byle z glowa.

Dieta warzywna, tez cos Kocham warzywa, ale nie samymi warzywami czlowiek zyje (choc sa i tacy, co wlasnie tak). Poza tym, duzo zalezy od tego, JAK sie te warzywa je

Edytowane przez szmyrk
Czas edycji: 2011-02-09 o 11:18
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:20   #537
Laurelindorenan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Co do smakowania jedzenia - zgadzam sie w zupelnosci, nie jadam rzeczy ktore mi nie smakuja, slodycze tez lubie, a i jakis fastfood mi sie czasem zdarzy, jak nie mam czasu na nic innego Chodzilo mi o o p y c h a n i e sie niezdrowym jedzeniem, wszystko jest dla ludzi, byle z glowa

Dieta warzywna, tez cos Kocham warzywa, ale nie samymi warzywami czlowiek zyje (choc sa i tacy, co wlasnie tak). Poza tym, duzo zalezy od tego, JAK sie te warzywa je
Otóż to - wszystko jest dla ludzi, byle z umiarem i byle nie popadać w skrajność w żadną stronę

Co do diety warzywnej - rozumiem, że np. wegetarianizm nie na samych warzywach polega, ale odnosiłam się właśnie do osób, które żyją samymi warzywami i owocami, i to na surowo (a spotkałam parę takich). I dla mnie to jest trudne do pojęcia, bo sama jem warzywa głównie przez rozsądek/z musu i głównie jako dodatek czy farsz do czegoś

Edytowane przez Laurelindorenan
Czas edycji: 2011-02-09 o 11:21
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:28   #538
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Dziwi mnie zachowanie moich znajomych- wegetarian, którym ciężko zrozumieć, że ja jem mięso, lubię je i dla mnie normalnym jest jedzenie mięsa Denerwują mnie też różne teksty odnośnie jedzenia padliny, zabijania niewinnych zwierząt itp.
Dziwią mnie ludzie, którzy nie potrafią pojąć, że ktoś nie je mięsa i za każdym razem słychać docinki " To co ty jesz??" , " Na pewno niedługo ci się znudzi i będziesz jadł normlanie" " Na pewno masz niedobory witamin, anemie"
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:32   #539
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
to jeszcze nic. u mnie koleżanki dostają spazmów bo mam 2 kołnierze z lisa od mamy, przepiękne. BO JAK TO NOSIĆ FUTRO. przecież nie kupuję nowego (chociaż gdybym miała kilka patyków wolnych to bym kupiła i paradowała chętnie )

a same jedzą w maku, kfc i noszą skórzane buty. ot, obłuda.

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:40   #540
201610310857
Konto usunięte

Mnie bardzo dziwi ciągłe narzekanie na brak pieniędzy u osób, które do biednych nie należą.
nowe telefony, drogie ciuchy, przyzwoite auto i zawsze pieniądze w portfelu.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości