|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Irytuje mnie zachowanie niektórych dziewcząt.Jako przykład mogę podać moją znajomą,która ma ładną,kształtną figurę,jest szczupła a ciągle wszystkim się żali:
"O Boże!!! Jaka ja jestem gruba!! I ta figura,w ogóle mi się nie podoba... Ale powiedz,że jestem gruba!!Nie jest tak?" i tu oczekiwanie na komplementy w stylu:"No coś ty!Nie mów tak! Powinnaś startować na Miss Piękności","Masz piękną figurę!"
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
wyszukiwarka powiedz na drugi raz takiej koleżance , że chyba jest chora i powinna się leczyć
|
#513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#514 |
|
BAN stały
|
Powiedz, że faktycznie ostatnio jej się przytyło, bo jak ostatnio widziałaś ją w tych spodniach, to jej się tak boczki nie odznaczały
![]() A jak nie masz odwagi, to popatrz takim wzrokiem, jakby nic nowego nie powiedziała i przytaknij głową, że ma racje, odwróć się i zacznij robić coś innego, to ją tak ruszy, że się jej odechce
|
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Najlepsze jest to,że ją często ludzie "gaszą" jak usłyszą jej zagrywki
![]() Kiedyś słyszałam jak jedna dziewczyna do niej powiedziała:"Czy ty dziewczyno innych problemów nie masz? Za bibliografię maturalną się bierz i lektury czytaj a nie"
|
#516 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W moim poscie chodzilo bardziej o to, ze ludzie nie powinni sie wtracac w to ile razy dziennie kto myje wlosy, bo to chyba prywatna sprawa, no chyba ze smierdzi a my musimy z nim przebywac, to inna sprawa ;pCytat:
No ale, jak sie nie ma jak dowartosciowac, to trzeba z ludzi komplementy wyciagac na sile, mnie by takie nie cieszyly, no ale jak kto lubi ;p Ja na takie teksty zazwyczaj nie odpowiadam, nie lubie dawac ludziom zbednej satysfakcji
|
|
|
#517 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Najważniejsze - nie lubię dzieci. Na studiach mam kolegę, z którym dobrze nam się gada, no i zawsze trzyma moją stronę ![]() Wracamy kiedyś on, ja i koleżanka, no i ta koleżanka próbuje mnie uszczęśliwić historią, jak to nasza dawna koleżanka jest szczęśliwą mamusią. Kolega na to: "Jak każda baba". Koleżanka: "A jaki synek ładny!", kolega: "Jak każde dziecko". I tak jeszcze jedno, ale nie pamiętam ![]() Koleżanka się przymknęła, a ja nie musiałam tego słuchać ![]() Lucka91, ja miałam taką znajomą, że - no krótko mówiąc - i figurę, i wzrost, i mentalność typowa modelka No ale prawda taka, że by się nadawała, gdyby nie jeden mankament...Nie potrafi normalnie chodzić No i wszyscy to zauważali, więc jej teksty o modelingu tak se były brane
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio byłam w sklepie i już byłam przy kasie . Uszłyszłam rozmowę 2 kasjerek , jedna chciała oddać drugiej fartuch tłumacząc , ze to taki numer i ona w nim po prostu tonie . Ta grubsza kasierka miała nie ciekawa minę .. Było mi jej szkoda
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Ale co, no jak taki numer nosi, co w tym obraźliwego?
|
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
myślę, że nigdy mnie nie przestanie dziwić nietolerancja i myślenie typu "homoseksualizm to choroba a murzyn śmierdzi", do tego dochodzi jeszcze nietolerancja religijna i wszelkie przejawy uproszczonego spojrzenia na świat oraz oceniania po pozorach. Oprócz tego, wręcz nie rozumiem skłonności do wtrącania się w cudze sprawy.
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=muszynianka;2494769 8]Ale co, no jak taki numer nosi, co w tym obraźliwego?[/QUO
Babka powiedziała jakoś tak , że numer 50 jest na nią zdecydowanie za duży i ona w nim po prostu tonie . Chodziło o dobór słów ... Tamta grubsza nałoży i będzie na nią dobre , a ta sobie w fartuchy tonie . Mogła powiedzieć , że jest na nią za duży i tyle . Zresztą widziała to na własne oczy i wiem , że tej grubszej było przykro , z takim zawstydzeniem i smutkiem odpowiedziała tej chudej .
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nietolerancja, myślenie stereotypowe dziwi, szokuje, smuci, ale niestety tak jest. Kolega siostry pojechał do USA do ojca, po jakimś czasie poznał parę osób, jeden spytał "Macie prąd", drugi "Macie TV", a trzeci "Ja wiem, że macie tam prąd, ale chodzi mi o coś innego...Nauczysz mnie kraść samochody"?
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
przy okazji Amerykanów
-TO WY W POLSCE MACIE MTV?! :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
|
#524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() <-- A takie mieli miny, gdy usłyszeli, że to w Polsce mamy.
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Chociaż wiele rzeczy mnie nie zdziwi, jak jechaliśmy do Włoch to wzięliśmy trzy wielkie paki mixu zupek vifon bo w swojej okolicy znajomi nie mogli tego dostać
|
|
|
|
#526 |
|
BAN stały
|
Niemcy mieszkający po zachodniej stronie nie wiedzą, gdzie leży Polska, a ty się Francuzom dziwisz?
![]() Ja za to słyszałam historyjkę od mojej nauczycielki angielskiego, że zaprosiła w ramach wymiany Amerykanina do siebie, a że prowadziła prywatną szkółkę angielskiego, to wzięła go i tam, żeby dzieciaki pogadały z kimś, kto po polsku w ogóle nic. No to im opowiadał, że w Ameryce mają takie wieeelkie sklepy, które się zwią supermarkety... (historia odbyła się rok temu )
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, jeśli mam być szczera to ja o cywilizowanej części Afryki dowiaduję się z programów typu discovery ;d czy kobieta na krańcu świata...
|
|
|
|
#528 |
|
Konto usunięte
|
Jak byłam we Włoszech z 5 lat temu, to Moda Na Sukces była dużo dalej niż teraz u nas
|
|
|
|
#529 |
|
nyan nyan ^^
|
Dziwi mnie antysemityzm, rasizm, homofobia...
|
|
|
|
#530 | ||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie tak "na dzień dobry" po zarejestrowaniu się na tym forum zdziwiło całe subforum: wizażowe wyliczanki.
Ktoś może mnie oświecić- po co tracić czas na wypowiadanie się w wątkach typu "Gdybyś była drzewem to jakim" (część druga!), "co jadłaś dziś na śniadanie", "co masz na głowie", i mój ulubieniec- "liczymy do 1 000 000" (część 33!!! ).Ja wiem, że całe forum jest w pewnym sensie plotkowe i pomaga w traceniu czasu, ale sensu istnienia takich wątków po prostu nie rozumiem...
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o ile co jadlas na sniadanie poniekad rozumiem, bo moze kogos zainspirowac, tak liczenie jest smieszne ;p
|
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem tez (i nie chce) braku empatii w stosunku do zwierzat. Z takich bardziej "przyziemnych" - nie rozumiem bycia wegetarianinem (z przekonania) i jedzenia przy tym ryb, albo noszenia skor/futer Poza tym, chyba nigdy nie zrozumiem, dalczego dla niektorych maly biust to niemalze koniec swiata ![]() Nie rozumiem, jak moza sie opychac syfami w stylu danonkow czy fastfudow, i jeszcze dzieciom swoim to wciskac. |
|
|
|
|
#534 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mów, że nie masz żadnych niezdrowych jedzeniowych grzeszków
|
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie zachowanie moich znajomych- wegetarian, którym ciężko zrozumieć, że ja jem mięso, lubię je i dla mnie normalnym jest jedzenie mięsa
Denerwują mnie też różne teksty odnośnie jedzenia padliny, zabijania niewinnych zwierząt itp.
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do smakowania jedzenia - zgadzam sie w zupelnosci, nie jadam rzeczy ktore mi nie smakuja, slodycze tez lubie, a i jakis fastfood mi sie czasem zdarzy, jak nie mam czasu na nic innego. Chodzilo mi o o p y c h a n i e sie niezdrowym jedzeniem, wszystko jest dla ludzi, byle z glowa. Dieta warzywna, tez cos
Edytowane przez szmyrk Czas edycji: 2011-02-09 o 11:18 |
|
|
|
|
#537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do diety warzywnej - rozumiem, że np. wegetarianizm nie na samych warzywach polega, ale odnosiłam się właśnie do osób, które żyją samymi warzywami i owocami, i to na surowo (a spotkałam parę takich). I dla mnie to jest trudne do pojęcia, bo sama jem warzywa głównie przez rozsądek/z musu i głównie jako dodatek czy farsz do czegoś
Edytowane przez Laurelindorenan Czas edycji: 2011-02-09 o 11:21 |
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)a same jedzą w maku, kfc i noszą skórzane buty.
|
|
#540 |
|
Konto usunięte
|
Mnie bardzo dziwi ciągłe narzekanie na brak pieniędzy u osób, które do biednych nie należą.
nowe telefony, drogie ciuchy, przyzwoite auto i zawsze pieniądze w portfelu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

Tak jak ty zapewne myśli pewien oblech, którego musiałam oglądać w tym tygodniu. Bo najłatwiej się usprawiedliwiać, a ja przez cały zeszły tydzień patrzyłam na obleśny tłuszcz na jego włosach - nie dłuższych, gęstszych ani grubszych od moich. NIE każdy musi myć włosy codziennie, ten facet musiał, wyglądał strasznie - dla mnie to brak szacunku i do siebie, i do innych, którzy muszą patrzeć. Ale może Polacy są naprawdę "narodem śmierdzieli".

<-- A takie mieli miny, gdy usłyszeli, że to w Polsce mamy.