|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Moja pewnie będzie w obcym języku ..
![]() oby bo ja też nic nie wiem.. po prostu nic ... aż się czasami boję,że zrobię krzywdę własnemu dziecku. A właśnie pomóżcie mamy jeżeli wrócę ze szpitala a tu będzie problem z piersiami, nie będzie chciało lecieć, cokolwiek, nie wiem młody nie będzie chciał ssać i będzie mi płakać z głodu to co ja mam zrobić? sięgnąć po MM ?
|
#3062 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
, ona bardzo długo bała się sama to zrobić a przecież już w liceum medycznym na zajęciach była tego uczona .
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa i dziewczyny od jutra w tesco są w promocji pampersy premium care za 41,99
tesc mi prrzytargal gazetkę
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
montii nie dziekuje
![]() mam nadzieje ze mnie tez oswieci co do "obslugi" dziecka po porodzie ![]()
|
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będzie tż to on będzie kąpać ale jak ja będę sama..no to siła wyższa, trzeba będzie przełamać strach Cytat:
|
|
#3066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
KOLBA dzidzia slodziutka a jakie dlugasne wloski, eh takl patrzę i tez juz bym chciała swojego szkraba miec na rączkach Edytowane przez kinga2710 Czas edycji: 2011-02-09 o 12:00 |
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie dzieci zawsze mają na początku problem z nauczeniem się ssania, to kwestia zgrania mamy z dzieckiem. Na pewno nie na siłę, najlepiej malucha uspokoić, bo jak płacze to na bank nie złapie i próbować dać cyca. Na pewno będzie dobrze. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-09 o 12:00 |
|
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i podobno trzeba odciągać pokarm ale do momentu ulgi ale nie do 'pustej piersi ' tak? bo wtedy zaburzymy laktację?
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w rzeczywistosci inaczej to wyglada ja nie mowie, ze mam wprawy nie wiadomo ile tez bede sie bala i w ogole ale z nivei tez ogladalam plytke i babeczka polozna robila to duzo zwinniej i szybciej ![]() buuuu, lipa ja chce juz wiosne
|
|
|
|
|
#3070 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Anika222 super że wszystko ok po wczorajszej wizycie
Jok3r ale ci zazdroszczę że tak dokładnie znasz datę super ![]() SzaraMyszka współczuję ci ale faktycznie nie nastawiaj się źle w innym szpitalu może być jeszcze gorzej a tu już się obyłaś ze wszystkim. ja też w swoim mam super położne i mojego lekarza a jeden lekarz jest taki że w życiu nie chciałabym do niego trafić... jest okropny. no ale pocieszam się tym że tylko jeden jest taki... ![]() Kolba zakochałam się w twojej córeczce. śliczna jest Cytat:
tak zapobiegawczo.Cytat:
mi np nikt nie wierzy że 13 kilo przytyłam każdy twierdzi 5-6 fajnie masz z tą położną to teraz nic tylko czekać na rozwój sytuacji od jutra ![]() Cytat:
Cytat:
wiecie co wczoraj na sr położna opowiadała nam o baby bluesie. że to się pojawia tak od 3 dnia do ok 10. kobieta czuje że ma wszystkiego dość, ze nie da rady itd, mówiła nam jak sobie z tym radzić że to jest normalne że ważne wsparcie ale nie wyręczanie kobiety we wszystkim... no i mówiła też o depresji poporodowej że to już w ogóle kobieta ma niechęć do dziecka ale to najczęściej już brała leki w czasie ciąży i chodziła do psychiatry. i ostatnia z możliwości to masakra - psychoza ciążowa. powiedziała nam o tej psychozie nie żeby nas straszyć itd ale mówi że jakbyśmy leżały z kobietą na sali i widziałybyśmy że ona np gada do siebie, gada że ktoś ją śledzi, nie reaguje na płacz dziecka itp. to mamy zgłaszać bo ta choroba prowadzi nawet do dzieciobójstwa. nie leczona oczywiście. i że mieli takie przypadki 2 w szpitalu jeden nie leczony tej psychozy własnie a drugi to kobieta na lekach była od początku ciąży. masakra o depresji to wiedziałam ale psychoza... w ogóle położna przyszła na sr ze swoją roczną córeczką boże jaka słodka dziewczynka my ćwiczyłyśmy (2 nas było) a tż mój się bawił z nią hehe słodko to wyglądało i jeszcze wam powiem śniło mi się dzisiaj że agus87 napisała że dostała sms od montii że ta leży w szpitalu bo jest przeziębiona i ma mega doła potem śniło mi się że urodziłam synka i był już bardzo duży (taki jak 2letnie dziecko) i oczywiście zrobił kupę i musiałam go wycierać a tą kupę nawet za paznokciami miał jej co mi się śni dziecko to raz że jest już duże a dwa - zawsze zrobi mi kupę
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
eirenne padłam
nie dość,że ja w szpitalu przez przeziębienie to Ty i te kupy Twojego synka to coś musi znaczyć, hahaha
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
http://demotywatory.pl/2684719/Byly-szybsze-niz-ja
smutna prawda o naszym kraju Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-09 o 12:10 |
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cierpliwość (co czasami jest trudne ) i wszystko wyjdzie. Moja Kacha zawsze była niecierpliwa, i szybko się złościła jak nie mogła złapać, czasami aż byłam mokra z nerwów, bo ona ryczy a ja próbowałam ją uspokoić i nakarmić. Miałam też patent, jak dłuższy czas nie dawała rady, ściągałam troszkę mleka do butelki, dawałam jej butlę i po minucie- dwóch zamieniałam na cyca ![]() Ja zawsze ściągałam do końca i jakoś mi to nie zaburzyło laktacji
|
|
|
|
|
#3074 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
, ważne żeby sie nie bać , potem to już łatwizna . A mówie to z własnego doświadczenia - co prawda nie testowałam na swoim (bo swoje dopiero bede mieć ) , ale jak Ci trzy mamy patrza na ręce jak myjesz i przewijasz ich nowo narodzone dziecko (w szkole ucza na lalce), to można mieć stresa . Ale żeby nie było jak się później okazało, żadna z nich nie była pierworódką i kłamały że nie umieją umyć i przewinąć dziecka - po prostu im sie nie chciało . Zobaczyły praktykantkę to wykorzystały .
|
||
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co noc jakiś dziwny sen ![]() Cytat:
szkoda nerwów ale masz rację święta prawda
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
Mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie ![]() Ilez to juz czasu minęło ![]() Zazdroszcze Wam bardzo,sama czekałabym dziś na rozwiązanie ,miałabym termin na 29marca Czas leci a my z tztem nadal sie zastanawiamy czy spróbowac raz jeszcze czy nie.... Boje sie że znowu sytuacja sie powtórzy.. ![]() Zobaczymy Wam gratuluję że wszystko jest ok,będę zaglądać częsciej poniewaz bardzo Was polubiłam,miałam ostatni duuuuzo na glowie,wiecie firma,dom,dzieci,wszystko na mojej głowie,ale daje rade Oglądam te Wasze śliczne brzuchole i strasznie jest mi przykro... W dodatku po mojej laparoskopii w sierniu dowiedzialam się ze siostra tzta jest w ciązy (ma termin na 4 maja ![]() Dzis jest lepiej ale wciąz jest mi żal jak pomysle o tym co wtedy czułam,że wkrótce byłby z nami nasz maluszek,kochany aniołek. Napewno dam Wam znać jeśli coś postanowimy Pozdrawiam Was gorąco i całuje |
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moje pytania wynikają po prostu z niewiedzy ![]() A jak będzie nawał w 3 dobie chyba jakoś tak, to już wtedy mogę ściągać i mrozić pokarm? żeby Tż miał czym karmić młodego kiedy na uczelnie pojadę? i koniec pytań..
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
Montii ja miałam straszny problem,bo mam wklęsłe brodawki.Polożne mówiły,że to trzeba było wyciagać... teraz ciagam i nic.Częsci ciała chyba sie nie zmieni.
No więc dla mnie karmienie piersia przez pierwsze pare dni to był koszmar..krwawiące i bolesne brodawki.Byłam cała spocona jak mała karmiałam.Potem połozna w domu jak mnie zobaczyła to ręce załamała i kazała gnać do apteki po nakładki silikonowe,które uratowały nam zycie rok na nich ciągnełam.Poza tym miałam taki nawał pokarmu,że nabawiłam się zapalenia piersi.Goraczka,twarde i bolace piersi.Nawet zemdlałam z osłabienia.Liście kapusty i jazda ![]() Także nie nalezy się poddawać i od razu dawać mm.Ja nawet nie pomyslałam w tych kryzysach o tym
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętamy, pamiętamy !
trzymaj się kochana i poinformuj nas koniecznie jaką podejmiecie decyzję, trzymam za Was kciuki
|
#3081 |
|
Raczkowanie
|
tak czytam o tych urlopach i jak tak samo mam za zeszły rok 12 dni jeszcze i za ten mi przysługuje i dyrektorka sama powiedziała że jak tylko skończy mi się macierzyński to śmigam na ten urlop łącznie 32 dni na ten rok mam.
czytałam teraz ostatnie 5 stronek i zjadłam paczkę herbatników przy tym eh dzisiaj muszę wypełnić pita mężowi no i bratowej a się mi nie chce no ale sama się zaoferowałam że to zrobię głupia ze mnie baba, hmm w piątek maja mi już przywieźć łóżeczko i jak wygram aukcje z wózkiem to i wózek w piątek odbiorę. wczoraj dostałam kolejna paczkę z ubrankami od tej dziewuchy co pisałam wcześniej no i dostałam jeszcze paczkę pieluch new born huggisa i pól paczki tych rozmiar większych . kurcze jestem w szoku zachowaniem tego lekarza o którym MYSZKA pisała. u mnie w szpitalu na IP lekarz powiedział że z byle bólem mamy śmigać bo oni tam są by nam pomóc a nie krzyczeć ze głupie jesteśmy ze z byle powodu tam jedziemy dobra biore sie za te pity ale bede obserwowac co sie tu dzieje |
|
|
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
ok lece do tych notatek bo juz mialam zejsc z wizazu a tu juz 1 godzina minela
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mogę się nastawiać negatywnie, musi być dobrze
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie tak nakręcam a może to będzie wszystko bardzo proste
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem fanką krówek z Milanówka (w Tesco)
|
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Tity czy to Ty zastanawiałaś się nad woreczkami do przechowywania pokarmu? zdecydowałaś się na jakieś?
|
#3088 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam jakiejś polskiej firmy na all, nie pamiętam tylko czy u rodzyneczków. 30 sztuk na razie, zobaczę jak się będą sprawować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

ale naszczęście znajomy jubiler już po porodzie zrobi mi ja tak że nie będzie znaku i pocieszył mnie że jakby mi ja mieli w szpitalu rozcinać to byłaby kompletnie zniszczona

żeby Tż miał czym karmić młodego kiedy na uczelnie pojadę?