|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
a wzor super... pasowalaby mi do sypialni ![]() ps. tomus dziekuje za komplementy
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2011-02-09 o 10:44 |
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Jestem!
padnięta, stres to tak męczy, że az głowa boli najgorszy początek, potem jakoś ochłonęłam... no więc rozdałam tylko 4 podania na 20/30 bo dzisiaj akurat trafiłam, że wszyscy dyr się zbierają i mają radę... udało się w 3 szkołach i w jednym przedszkolu, a w reszcie poplotkowałam w sekretariacie ogólnie na miłe panie trafiłam co mi doradzały ![]() Jak wspomniałam zaniosłam do jednej szkoły, gdzie dyr jest moja była n-ka j.polskiego... bardzo sympatyczna z kl. 4-6 i gdyby nie to, że wiedziałam że ona tam pracuję to chyba bym się tak nie pchała, bo każdy sekretariat chce tylko podanie... :/ Dokładnie to mówię czy zastałam panią dyr... a ona że tak a w jakiej sprawie to mówię że w sprawie pracy... a ona że pracy nie ma na najbliższe parę lat i jak chce to mogę zostawić cv u niej. Mówię, że ja chce osobiście a ona się zapiera... więc ja tak zajrzałam do tego pokoju dyr, a ta wkurzona i krzyczy do dyrki czy szukja pracownika a dyr się pyta na jakie stanowisko więc ja już śmiało weszłam sama jej wyjaśnić i tak stanęłam i mówię o co chodzi... i się uśmiechnęłam... a onaa na to oooo aniaaaa to moja była uczennica (mówi że poznała mnie po uśmiechu za drugim spojrzeniem no nic porozmawiałyśmy sobie i faktycznie mówi że teraz jest ciężko szczególnie u nich w szkole (co słyszałam też w innych szkołach, że ta najsłabiej stoi) no i i że duuuuża szansa będzie za 2 lata akurat jak obronię mgr no i jeszcze rozmawiałyśmy bardziej prywatnie i mówi że teraz żebyśmy się lepiej o bobasa postarali to potem akurat będzie podchowane... bo dostać pracę i zaciążyć to tak trochę szkoda... i mówi że tak mi radzi hahaha serio brałam taką opcję pod uwagę gdybym pracy nie dostała... bo siedzieć "bezczynnie" 2 lata w domu to mi się nie uśmiecha haha no to tyle...Aaaa no i niestety w dwóch szkołach dałam się namówić na zostawienie cv w sekretariacie... w jednym babka była taka niezbyt miła i nie chciała za bardzo udzielić info, ale zapisała w zeszycie że oddałam i do tego pieczątke przybiła, a w drugiej szkole dyrka na urlopie i zostawiłam ale będę dzwonić po 23.01 no a reszta do rozwiezienia więcej nie zostawiałam uffff się rozpisałam ![]()
|
|
|
|
#1773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Celi na ja raz kupiłam i po dwóch praniach pościel nie miała już połowy koloru, wogóle na szmtkę się nadaje. Dlatego chcę kupic komplet który nam troche posłuży.
|
|
#1774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na all tez jej nei widziałam ale u mnei na targowisku stoja dwie babki i maja te pościele chyba cos za 60 /70zł komplet ja jestem znich tez zadowolona dlatego ze one są na zamek zapinane a moj maż strasznie wierzga nogami w nocy i zawsze albo w magiczny sposob poodpina guziki albo pourywa...
|
|
|
#1776 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ana
ładna fryzurka, kiedys miała podobna ![]() atomufka dzięki za link. no musze przyzac, ze calkiem fajne niektóre łazienki Cytat:
ale zgłodnialam jak czytam o takich pysznisciach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja tez mialam taki plan... skoro nie mialam pracy to zaszlam w ciaze a jak zaszlam to sie znalazła praca ale juz bylo za późnoCytat:
![]() oj bardzo.... ja jak szukałąm pracy i roznosiłam cv to czulam sie jak bym żebrała na wódke
|
||
|
|
|
#1778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mojej teściowej akcja porodowa się zaczęła jak pyliła w ogródku ![]() Cytat:
ja nie wiem skąd Ty na takie szkolenia chodzisz u mnie to nic takiego nie ma albo nie wiem gdzie się dowiadywać a z chęcią bym poszła... to było płatne? ile trwało? i jaki temat? bo chyba przegapiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aguś no to czekam na zdjęcie! Ola śliczne imię pamiętam, że miałam i nadal mam lalkę, której dałam tak na imię i też obiecywałam, że córka w przyszłości będzie się tak nazywała! No ale nie wiem, bo jest jeszcze kilka co mi się podoba ![]() Ojjj męczące! Szczególnie jak utrudniają spotkanie z dyrektorem! No i wtedy pojawia się problem... bo nie wiadomo jak się zachować... Niby pasuje oddawac osobiście, żeby dyrektorka Cie zapamiętała, no ale być natrętnym? tez nie bardzo... albo uda Ci się już spotkać z dyr i ona odp. żeby zostawić cv w sekretariacie to też się tak głupio wyjdzie ![]()
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-02-09 o 11:00 |
||||
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak i zameczek jest metalowy wiec wytrzymały ja kupuje zawsze u takiego akwizytora ktory przyjezdza do tesciowej do pracy India -kochana mam do ciebie pytanie - przegladałam twoj watej o budowie domku i spodobaly mi sie twoje plytki w lazience - co to za wzór i jaka cena jesli mozna spytac
|
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
będę czekać
![]() Cytat:
jest super, satyna bawełniana w ogóle jest genialna a ten wzór mistrzowski uwielbiam go bardzo cieszy moje oko dostaliśmy w prezencie ślubnym super jestniestety ale często nie chcą przyjmować podań, dziewczyny ode mnie z uczelni bardzo narzekały mówiły że do szkół zostawić podanie jest ciężko, dużo lepiej jest w przedszkolu jeśli chodzi o tą kwestie, ale zawsze jak ci powiedzą że nie to możesz powiedzieć że rozumiesz że nie mają wakatu ale mimo wszytko wolisz zostawić.. ale to akurat już wiem z doświadczenia bardzo rzadko się przyznają że w ogóle mają miejsce najpierw długo szukają z polecenia dopiero potem jakiś konkurs albo coś.. dlatego najczęściej jak cos to i tak dzwonią w sierpniu bo już mur beton muszą kogoś przyjąć... no chyba że otwierają nowe oddziały klasy albo w trakcie roku ktoś odejdzie... ale tak.. na prawde wszędzie gdzie słyszę to jak jest wakat dyra się pyta pracowników czy kogoś znają potem pyta innych dyrektorów itd..
|
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
a i tak nie wiem czy się zdecyduję swoją drogą nie wiem czemu, ale bardzo się boje tego kroku.---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
pewnie nie jest to regułą, ale i tak myślę że się zdarzają takie sytuacje...A co do szkoły do dyrektorka była moją n-ką, znamy się no i waśnie widać, że zupełnie podejście reszty personelu... |
||
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana, pierwsze koty za płoty. Z resztą będzie prościej. mam nadzieje, że ktoś się odezwie i że nie będziesz musiała czekać na pracę 2 lata
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisz się na strony różnych wydawnictw to będą cię informować... bo te z ukrytą reklamą podręczników w tle są bezpłatne. warto iść choćby posłuchać, zaświadczenie też się przyda często daję pakiet swoich ksiażek jako reklamę więc masz już coś do bazy albo plansze edukacyjne... inne szkolenia te płatne to już na stronach są wypisane
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko to ta jak u mnie, jak nie byłam w ciąży to pracy nie było, a jak zaszłam to się mojego brata babka w szkole pytała, czy jestem juz po studiach
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem.... no fakt to jest ogromna zmiana....przeogromna.... ale ja nie zaluje tego ze minela mnie ta praca trudno, napewno troche szkoda bo to zawsze cos na poczatek by bylo ....ale nie zamienilabym teraz tomka na tamta prace jedyne czego mi szkoda to kasy bo przy tomku by sie przydala ale co tam .... tak widocznie mialo być ![]() scio - no tak jest niestety.... ja zaluje jedynie ze ta praca nie znalazła sie troche wczesniej tzn staz bo potem mialabym umowe no i maciezynski itd.... ale trudno trzeba zyc dalej
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2011-02-09 o 11:11 |
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-09 o 11:13 |
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ta nie żałuje, nie tym razem to innym
![]() Ale dzis sie czuje beznadziejnie. M. poszdł do lekarza i go godzine juz nie ma. Zaginął gdzieś w akcji
|
|
|
|
#1788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam taką nadzieję. Chyba, że wypali plan b ![]() Cytat:
a mogłabyś mi podać jakie to strony, na których Ty jesteś zapisana i z których przychodzą zaproszenia? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
i patrzyła gdzie praktyki |
||||
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie. ja ogolnie czuje sie zdolowana tym siedzeniem w domu ale juz wiosna na horyzoncie moja ukochana pora roku ![]() przyszedl komplecik - sliczny .... tylko butow nie mam jeszcze dla tomusia
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Z tymi podaniami tak to jest. Większość i tak chce z polecenia ![]() I jak ma być dobrze w tym kraju ![]() A propo dzieci to my chyba zdecydujemy się na ten rok, tak żeby w przyszłym się urodziło. Mieliśmy za rok się starać, ale wyniki badań mam dobre, a z moją pracą też ciężko. Więc pewnie od września-października ,,zabieramy się do roboty". Hehe, jak to brzmi. |
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już cię nie kumam.. więc chyba jakaś niejasność panuje.. to chcą od ciebie podania czy nie chcą ![]() męczysz sie przy rozdawaniu czy z uśmiechem na ustach dyr czyta je przy tobie... zdecyduj sie ![]()
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wchodzę do sekretariatu i większości jak mówię, że w sprawie pracy to mówią żeby zostawić tu u nich cv... a ja mówię, że wolę osobiście z dyrektorem. No i jak mi się uda do niego dotrzeć, to czytał podanie a jak nie udało to pani stawiała na cv pieczątkę i mówiła że przekaże do jego rąk (w co nie wierzę)... a męczę się żeby się dostać do dyr, bo nie chcą niego wpuszczać tylko żebyś zostawić u nich już jasne?
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i tak też laski mi mówiły ![]() ale myślę że podania przekazują.. tyle że dyr do nich nie zagląda hahahahahaha to już inna bajka ![]() jejku w przedszkolu to jest dużo łatwiej bo od razu masz kontakt z dyr.. u mnie jak robiłam w zeszłym roku rajd chyba 2-3 przedszkola powiedziały ze nie ma miejsc nie będzie i nie chcą podania, reszta mówiła ze nie ma ale podania brała i dyr albo mówiła DZIĘKUJE z takim tonem że to tyle, albo zapraszała na pogaduchy więc jest jeden plus nie musisz walczyć ze strażnikiem w postaci sekretarki ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- aaa i mam jeszcze pytanie bo zostawiłaś podanie tylko w 3 szkołach i przedszkolu a w reszcie nie - nie bo dyrektorzy mięli konferencje i nie chciałaś zostawić u sekretarki tak? dobrze rozumiem? czyli jutro idziesz jeszcze raz?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-09 o 11:39 |
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak jak Marta mówi, zazwyczaj dyrektorzy jak się spotykają to rozmawiają ze sobą, że mają komplet, albo, że kogoś brakuje i wtedy między sobą wymieniają się swoimi obserwacjami, że mają super nauczycielkę i że na pewno weźmie jeszcze kilka godzin itp. O pracę nauczyciela teraz jest bardzo ciężko, ale trzeba składać cv i czekać. Madzi się udało od tak dostać pracę więc Tobie też sie uda!
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
anika222 ta pościel do której wkleiłaś link jest ok? Chcemy kupić, ale jakaś tania się wydaje. W sklepach od 100 zł zaczyna się bawełniano-staynowa.
A wg Ciebie dobra jest tylko z tej firmy ELWAY? Czy inne z tej strony też są ok.? |
|
|
|
#1796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tato ostatnio dostał opierdziel od neurologa ze tak rzadko sie pokazuje u niego to mu tatop wypalił panie ale po zapisaniu do pana to sie czeka 3-4 miesiące to jak mam czesciej przychodzić i sie lekarz zamknął coś pomamrotał pod nosem narzekajac na nfz Cytat:
ale jak ostatnio u tych babek byłam po pościel dla małej to ta z elway była po 70 zł chyba poszwa na kołdre + 2 poszewki i w promocji jeszcze przescieradło było ale to z przescieradłem to nieczesto sprzedają za 70 zł i ja nie kupowałam z żadnej strony czy all tylko na targowisku u mnie w knurowie producent ten sam to chyba posciel bedzie tez dobra
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-02-09 o 11:53 |
||
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia, wow! decyzja podjęta! Gratulacje!
![]() My jesteśmy nakręceni dzieckiem jednych znajomych, staraniami drugich, ale decyzja jeszcze nie podjęta. Najpierw muszę wyprostować swoje zdrowie i będziemy myśleć
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek nie powiem w jednej szkole (ta co moja była n-ka) sekretarka była okropna! ale jak jej dyrektorka powiedziała, że to moja uczennica to w mig była milutka... Dokładnie o 100 bardziej wolę do przedszkola zanosić chociaż powiem Ci, że jak nie wiem gdzie ma pokój dyrektor to nawet nie ma się kogo zapytać Także i szkoła i przedszkole ma plusy i minusy ale przed wejściem to szkoły bardziej się stresowałam... i kombinowałam jak negocjować z sekretarką choć w dwóch sekretariatach panie były bardzooooo miłe i nawet doradzały co robić, żeby dostać pracę żeby może na staż na świetlice się załapać, bo jedna dziewczyna była i teraz jest na zastępstwo przyjęta a w drugiej znowu mówili, że nawet dobrze przyjść osobiście i jest jakaś mała nadzieja, bo jest jedna młoda n-ka co ma małe dziecko i może znowu... hmmm albo coś wiedza albo zgadują... także z tymi sekretariatami to zależy kto w nich siedzi ![]() Odp. na pytanie: tak jutro dalszy ciąg rajdu
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa i zapomniałam sie was poradzic
chce kupic mamie na urodziny nożyce do rozbierania mięsa i takie widelce kuchenne cos ala szpikulce do podawania mięs z półmisków poradzcie coś jakiej firmy są dobre....
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że tylko przyjdzie to jej poda... a jak dałam osobiście do dyrektorka przy mnie się zapoznawała z podaniem ![]() U nas sytuacja jest taka, że może i miejsce w szkole by się znalazło, ale z jednej szkoły zostało oddelegowanych 10 n-li i oni mają pierwszeństwo w reszcie szkół... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

najgorszy początek, potem jakoś ochłonęłam... no więc rozdałam tylko 4 podania na 20/30
bo dzisiaj akurat trafiłam, że wszyscy dyr się zbierają i mają radę...
ogólnie na miłe panie trafiłam co mi doradzały
haha no to tyle...

)
tak brzydko kłamać ludziom
ale popieram