|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ VII
Marcia mi się bardziej podoba muzyczny ocean
![]() O widzisz teraz dodałaś więcej pozycji. Szczeniaczek uczniaczek i garnuszek na klocki miała siostrzenica tż i szczerze to za bardzo tym się nie bawiła. Garnuszkiem jeszcze jako tako, a pieskiem wcale. Zastanawiałabym się na muzycznym oceanem a kulą migoczącą. Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2011-02-09 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Wtajemniczenie
|
Witam, ja jeszcze w pizamie. Tz dopiero teraz pojechał do pracy, bo jadą na montaż i samochodu nie mieli. ciekaweo której wróci.
Wogóle szef Tzta jest w szpitalu, miał jakis zabieg i wypłata będzie w piatek ( oby bo mi 50 zł zostało, a gdzie dojazd do szkoły). Dzisiaj jadą go odwiedzić. Dzisiaj mam w planie ręczne pranie moich bluzek. Na obiad robie małemy kotleta z piersi, a sobie pierś w folii i ziemniaki duszone. Dzisiaj musze rowerek nadrobić, wczoraj jeździłam tylko godzine bo ząb mądrości mnie bolał. Ale dzisiaj chce jechać tyle co zawsze. Zaraz spadam się ubierać bo wstyd do tej godziny leniuchować, ale musze wykorzystać, bo niedługo wróce do pracy i koniec dobrego. Tż auto zostawił, więc może dzisiaj małego papiery do przedszkola zawioze. Snow teściowie nie wiedzieli, teraz ona ma juz 17 lat i chyba 4 chlopaka z kolei. Ale Tż chciał teściom powiedzieć, bo jego koledzy ciagle mu mówili, że ma coś z tą swoja siostra zrobic, bo juz prawie wszyscy w mieście ja mieli.
#1443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Konto usunięte
|
też bym obstawiała pieska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Zakorzenienie
|
Paulunia trzymam kciuki za wizytę,na pewno wszystko będzie dobrze.
Marcia ja bym obstawiała szczeniaczka
Zuzia 04.09.2012 g.3.20 3020g,52cm ![]() Hania ![]() 09.03.2016 g.20.45 3000g 53 cm ![]() Edytowane przez marta1986222 Czas edycji: 2011-02-09 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zadomowienie
|
Marcia ja też bym obstawiała szczeniaczka
![]() Właśnie nas rozliczyłam i wyszło mi, że do zwrotu mamy 1565zł. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1447 | |
Zakorzenienie
|
A ja już umyłam okno balkonowe i w małym pokoju,powiesiłam firanki,zmieniłam pościel,wstawiłam pranie,pościerałam kurze,pomyłam podłogi,została mi jeszcze tylko łazienka i finisz
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Bardzo ładny zwrot ![]() To teraz szybciutko do urzędu skarbowego bo teraz jeszcze mało osób składa także pieniążki będą szybciej. ![]()
![]() |
#1448 | |
Zakorzenienie
|
![]() Na pewno Wam się przyda ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u mnie chyba jest inaczej,w tamtym roku koleżanka złożyła w połowie lutego i dostała pieniążki po miesiącu,ja złożyłam pod koniec kwietnia i pieniązki dostałam chyba w czerwcu.
![]() |
#1451 |
Copyraptor
|
Baby, dziękuję za komplementy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki stolik mógłby być fajny bo jest sporo chwytania i będzie rozwijało rączki i pobudzało zmysły kolorami ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Swego czasu miałam praktyki w US w wakacje i wtedy w przerobie były pity złożone koniec marca i kwiecień. Tego było multum. Tam jeszcze pal licho jak podatnik podaje konto i chce pieniądze na konto, to babeczki codziennie zatwierdzały przelewy paroma kliknięciami, ale jak ktoś chciał przekazem to ![]() ![]() Teraz to nie wiem kiedy złożymy, bo czekam na pity nasze, żeby zrobić symulację, co się bardziej opłaci - wspólne czy osobne rozliczenie, bo cały 2010 już byliśmy małżeństwem i możemy razem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
Również czekam na PIT - ma być w przyszłym tygodniu, więc raz dwa i mogę się rozliczać.
Ej, moja pralka mlaszcze. ![]() ![]() Obejrzałam ją dookoła i w sumie wszystko gra - chodź mlaszcze cały czas. ![]() Robię sobie małą przerwę w projektach, ogarnę salon, odkurzę mieszkanie i zmyję na mokro - trochę kości chociaż rozprostuję. ![]()
![]() |
#1454 |
Wtajemniczenie
|
Paulunia niezły zwrot. Ja po porodzie miałam 2500 zł zwrotu, teraz mamy tylko zwrot Tża. Rok temu miał 670 zł, ale zawsze cos.Poki co nie dostał od szefa pitu.
Lece zaraz prać i szykować obiad. Muszę chyba zacząć wstawać wczesniej, koło 8, bo za późno wstaje, potem cały dzień chodze przymulona, a wnocy nie chce mi sie spać.
#1455 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jako oszczędzająca SPD
![]() I mam problem, bo ciągle przewija się to samo ![]() Możecie podpowiedzieć jakieś domowe pyszne obiadki? Wklejam to, co mam: - schab z piekarnika, kasza, dodatek - rosół z makaronem - pomidorówka z makaronem - spaghetti bolognese - pierś z kurczaka z brzoskwinią i serem, frytki, dodatek - placki ziemniaczane - skrzydełka z rękawa, frytki, dodatek - rybka z folii, frytki, pomidor skrojony - fasolka po bretońsku, ziemniaki - kurczak pieczony - rosół z makaronem - pomidorówka z makaronem - chińszczyzna, ryż - pierogi ruskie - ryba po grecku z pieczywem - de volai'e z serem, frytki, dodatek - schabowe w panierce, ziemniaki, surówka - bigos - racuchy z jabłkami - pierś z kurczaka w folii, frytki, dodatek - spaghetti Napoli - rybka smażona w panierce, frytki, surówka - bigos - de volai'e z serem, frytki, dodatek - naleśniki z dżemem edit. Oczywiście te wszystkie frytki to dla TŻa. Ja będę jeść mięsko + dodatek ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2011-02-09 o 11:40 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
naleśniki ze szpinakiem
naleśniki z warzywami łazanki (wiem jest makaron, ale raz na jakiś czas uważam że można) piersiątka w musztardzie, kasza, surówka żurek z kiełbaską piersiątka na parze w ziołach, ziemniaczki z przepisu cholerki, surówka mielone, kasza lub ryż, surówka krokiety z pieczarkami lub ze szpinakiem KLIK nugetsy wg przepisu Lili, kasza, surówka KLIK przepis na chińszczyznę wg Kash KLIK KLIK i więcej nie wiem
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2011-02-09 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się nie jesteś sama,ja jak tylko usłyszę że pralka wydaje dziwne dzwięki to biegnę zaglądam,patrzę czy z węża się nie leje bo też się boję że mogłabym sąsiadów zalać a wtedy bym miała ![]()
![]() |
#1458 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za rady odnośnie zabawek, przeduskutuje jeszcze z TZ co wybrac. Ja to zawsze niezdecydowana jestem
![]() Podsumowałam nasze styczniowe wydatki ![]() ![]() ![]() czyli na jedzenie, paliwo i inne różności poszło 1200 zl! Jak tak bedziemy rządzić to wcale na wesele nie oszczedzimy ![]() ![]() Abby a może jakiś gulasz z kaszą? Wczoraj właśnie to robiłam. Polecam też karkówkę(ostatnio w tesco kupiliśmy za 9,90 zl/kg) upieczoną w piekarniku z przyprawami, zero roboty a TZ wniebowzięty.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
Edytowane przez marcia45 Czas edycji: 2011-02-09 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A karkówka w całości? Fakt, TŻ chyba nosiłby mnie na rękach ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2011-02-09 o 12:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pralka przestała prać, nie wybuchła - jest dobrze. Teraz mam inny problem - przyznać się, kto mi zakosił jedną końcówkę do odkurzacza? Nie mogę znaleźć. ![]() (dla podpowiedzi, ostatnio odkurzał TŻ, więc może być WSZĘDZIE! ![]() Chyba dzisiaj chińszczyznę zarządzę na obiad, by Kash oczywiście. ![]() Aporpo's oszczędzania jeszcze to do końca miesiąca (zostało 19 dni) mam zamiar nie wydać więcej niż 300zł na życie - zważywszy na fakt iż nie mam zupełnie ŻADNYCH zapasów, może być to trudne. Dam radę???? DAAAAAAAAAAAAAM!
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
DAAAAAAAAAAAASZ! :d
#1462 |
Zakorzenienie
|
Daszz...
aaby ...powiem Ci, że jak dla mnie to masz baaardzo urozmaicone menu ... u mnie częściej powtarzają się potrawy....ale czas to zmienić, bo wystarczy niewielka modyfikacja np. dodanie ananasa i sera do kotleta to już inna potrawa ![]() ja waśnie robię rosołek, jutro też będzie ( albo pomidorówka ) mam jeszcze krokiety od mamy w zamrażalce, ale ma pytanie, bo mam krokiety nie usmazone jeszcze...mogę je zrobić w panierce z płatków kukurydzianych?? bo mam olbrzymi zapas płatków, a bułki nie mam...
#1463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super zwrot ![]() a powiedzie mi, orientujecie się może czy jeśli ktoś inwestuje na giełdzie a nie pracuje to musi składac jakiś pit?? bo wiem, że jest jakiś pit od giełdy ![]() ja właśnie wróciłam z miasta i od fryzjera ![]() ![]() ![]() teraz musze pozmywać i uprać biustonosze ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- aaa i byłam jeszcze w aptece po szampon i magnez był na 3zł więc kupiłam i 30zł nie ma ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje się dziwny, ale TZ był wniebowzięty i określił jako najlepszy obiad tego miesiąca ![]() A gulasz zrobiłam tak: kupiłam mięso gulaszowe, obtoczyłam w soli, mące i na patelnie. Obrumienione do garnka, do tego 1/8 l wody, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie. Na reszcie tłuszczu zesmażasz cebule z czosnkiem dodajesz do reszty i dusisz z miąskiem. Na koniec troche papryki słodkiej i jakiś przypraw do smaku. Mi brakowało jeszcze marchewki, moja kolezanka dodaje pieczarki, papryke, ja nie chciałam zbytnio nic dokupywać. Na drugi dzień można dorobić placki i placek po zbójnicku z resztą gulaszu ![]() A może domowa pizza szybko się robi, a ciasta zrobisz więcej to zamrozisz na następny obiad. Cytat:
Cytat:
Pozmywałam i posprzątałam szafki w kuchni i ruszam do dalszych działań.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że dasz radę ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Ja mam plan przeznaczyć ok.100 zł na tydzień na jedzenie,zobaczymy czy mi się to uda,za bardzo to nie mam wyjścia bo muszę odłożyć na te komunie. ![]()
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
ja mam w tym roku w rodzinie 2 komunie ... tylko nie wiem czy będą nas prosić na nie bo tą są komunie u mojego taty rodzeństwa dzieci .... no i 2 wesela...
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech, no będę walczyć. Nigdy tego nie robiłam, ale postanowiłam, że zapisuję wydatki od dzisiaj - nie ma to tamto! Chcę serio zobaczyć czy uda mi się z tymi 300zł. Właśnie buszowałam w kuchni i ku mojemu zaskoczeniu znalazłam sos sojowy - dobry, sprawdzałam. Będzie jak znalazł do dzisiejszej chińszczyzny - nie trzeba kupować. ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jesteśmy w podobnej sytuacji,ja mam 2 komunie i 1 wesele. ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- I jak narazie bardzo mało pieniążków na ten cel ![]()
![]() |
#1469 |
Zakorzenienie
|
Ja już w domu. Dzisiaj dostałam Pit.
Na obiad serwuje kurczaka w sosie słodko - kwasnym z brązowym ryżem ![]()
#1470 |
Zakorzenienie
|
Ja tu sobie siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić (czyt. w pracy, lenia mam, nic mi sie nie chce, ziewam, roboty masa) i nagle natchnienie mnie łapie, sprawdzam konto w banku, a tam wypłata
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.