|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Toś powiedziała.
![]() Dzisiaj Igor spał w łóżeczku. Prawie całą noc. Nic mnie tak nie zmobilizowało do wygonienia go do łóżeczka, jak to, że w nocy prawie spadł nam z łóżka - obudził się i szedł do krawędzi, w ostatniej chwili się obudziłam i go złapałam.
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Dzień dobry
Ja dzisiaj niewyspana, z tz do 24.30 siedzieliśmy, a o 5 mamy wyspany i gotów do zabawy. No i żeby bylo lepiej to jeszcze jak w nocy się przebudził to kupka, i zmienianie pieluchy i usypianie Eryk jak miał 1,5 roku mówił już takimi krótkimi zdaniami, np daj pić, choć dada, itp. Erwi teraz to mówi tata,mama(to sporadycznie), baba, śpiewa sobie lalala, jak mu cos do reki np chrupka, to niewiem czemu ale zawsze gada coto, coto. Jak tata go wyciąga z wanny to ze złością się wyrywa i krzyczy oj tata,oj tata. Na eryka jak się postara mowi Ełyk, ale dużo częściej słyszę Ejik. Mój brat ma dwóch synków to i jeden i drugi zaczeli mówić jak skończyli 3 lata a jego córcia 1,5 roku mowila pełnymi zdaniami.
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Załamujecie mnie. Mój przypadkowo powie coś jak: baba bebe mama meme i tyle. I umie cmokać, jak ja cmokam :P
Zacytuję fragment z "Usta, usta" : "Dlaczego nie mówiłaś, że Stanisław jest opóźniony?" (powiedział to jeden, jak okazało się, że rówieśnik jego syna rysuje kredkami, a jego syn tylko je gryzie)
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-02-09 o 10:48 |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Zosia dostała gorączki, ma 38;/ ani kataru nie ma ani kaszlu nic tylko gorączka.. zębów też nie widać Zosia mówi mama, tata, kaka, baba, lala i jak widzi jedzenie to mniam mniam ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- dałam jej nurofen, zobaczymy może przejdzie
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Eryk wziął małego rozebrał i zaczął mu pieluche zmieniać bo kupkę miał
ale nie dał rady małymi rączkami tyłka umyć. Heh ale mam super faceta ![]() Sara trzymam kciuki żeby to tylko zębole i nic innego się nie rozwinęło Dzisiaj zajrzałam Erwiemu do paszczy i ma już 8 zębów Jeszcze go karmię dzisiaj i jutrlo ostatni dzień, ale kiepsko mi idzie odzwyczajanie, bo za bluzke skubaniec mnie tarmosi w nocy i smokiem pluje. Udało mi się ograniczyć do 2 karmień na dobę, dzisiaj chcę tylko przed snem i jutro tak samo, i tyle. Jak będzie ciężko to poczekam do @ z tym odstawieniem i wtedy zaczne brać tylko te drugie tabsy bez tych 10-cio dniowych i też dobrze będzie
|
|
#3606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla Erwiego za uzębienie - u nas 8 zębulec nadchodzi ![]() Mój synuś jak już wracam z pracy to jest zawsze strasznie zmęczony ... z trudem przetrzymują Go do 19 i marudzi, jęczy, kwęczy ... bawić się nie chce, oczy trze ... może powinnam Go solidniej nakarmić po deserku i wtedy by miał energię do zabawy?? I butle najwyżej dałabym Mu przez sen?? Wstaje nam o 5 - tzn budzi się i my do 6-630 do Niego nie wstajemy ale i tak nie śpimy bo On się buja w łóżeczku i coś tam gada i jęczy ... w efekcie średnio się wysypiamy I w ogóle martwi mnie to że On się tak dużo buja w nocy nawet 3h ... w dzień też coraz częściej ... dziwne to jest ...
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
8 zebów !!! rany my mamy dwie dolne tylko!!!
witam!!! mam zapytanko.. dzis zrobiłąm michasi pierwszy raz jajecznice na parze.. i chlebek z masełkiem do tego chlebek zajadała a jajecznice po 3 kesie juz wypluwała i tak piąstkami ja az wycierała z buzi .. cała brudna.. ale zaraz jak ja myłam zauwazyłam 5 krosteczek czerwonych jakby potówki wkoło ust. Czy to mozliwe że od białka.. bo w sumie pierwszy raz jadła i odrazu jej to wyskoczyło
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
zabiłabym ... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,tit...osc_prasa.html
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
A mkichalina sie obudziła i nie ma krostek!!!
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() brak słów ![]()
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
nie była ciepła letnia bardzo juz
|
|
#3614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurrrrrr normalnie brak słów Ferrou chyba mieszka w Oławie ciekawe co z Kubusiem---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- moze uczulenie kurde nie mam pojęcia ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
torty fajne w kazdym więszym miescie mozna kupić takie cuda
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Zuzia jest śliczna A więc jednak to refluks. Ale to chyba z wiekiem i po leczeniu przejdzie. Moja mała dużo gada ale po swojemu. Teraz to często jest słowo bach powtarzane. Bo jak sie na coś wpina albo z czegoś schodzi to mówi bach. A tak to jest tata, baba, papa, kojkoj, i jak już jest naprawdę źle to jest maaamaaa. To maaamaa to mówi tak jak baran na pastwisku beczy. Jak jej powiem powiedź mama to mówi tata, jak jej powiem baba to mówi baba jak jej powiem tata to mówi tata. Więc tylko mama nie mówi na zawołanie. A i dzisiaj powiedziała coś jak kotek.
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Zuzia cudowna
|
|
#3617 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nawet nie wiedziałam że takie się robinie jestem i na razie nie zamierzam, może pod koniec roku ale opracowuję plan ![]() Cytat:
ciekawe jak tam Ferrou ![]() ![]() i wstawię Amelkę, bo dawno nie pokazywałam aha no i pokażę wam tort mojej siostry Zośki, sama piekła, tylko opłatek z nadrukiem zamówiła
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Minka amelka przepiękna napatrzec sie nie moge ależ bym ją wyściskała jest taka całuśna
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Minka dostaniesz 100% wynagrodzenia nie składek ZUS. A kto wypłaca to zależy od tego ile osób firma zatrudnia. Chyba jeżeli powyżej 50 osób to wypłaca firma i tą Twoją pensję odlicza od tego co odprowadza do Zusu a jeżeli mnej to wypłaca Ci ZUS. Tak samo jak jest zwolnienie i macierzyński. Ale generalnie nie są to koszty pracodawcy tylko ZUS-u
|
#3620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, zakładam mu body pod pidżamkę, bo jak sę wierci to czasem mu się podwija bluzka i tak to by miał gołe plecki, bo on się rozkopuje strasznie. Body zakładam zazwyczaj z krótkim rękawem, chyba, że w mieszkaniu chłodniej się robi, to w tedy z długim. Cytat:
kupiłam ją w sklepie u nas w buskuCytat:
![]() Pl madzia - Twoje dzieci to jakieś mega mózgi jeju że Erwi już tak Ełyk powie - zazdraszczam![]() My byliśmy na spacerku, ale tylko pół godziny - do nas też dotarł ten wiatr Byłam rano u siostry po te ciuchy co mi nakupiła - bomba!!! świetną kurteczkę z reserved'a na wiosnę w taką krateczkę, w H&M świetne bluzki, 2 bluzy, kurtkę na przyszłą zimę w mothercare, kaszkiet jeansowy w H&M - nic tylko ją do gdyni na zakupy wysyłaćaaa i kupiłam małemu przy okazji kupowania biletu na parking w kisku kręgle takie plastikowe miękkie i kue do zbijania - ale miał radochę, ja mu ustwaiam, a on wali tymi kulkami, i po co fisher price - kręgle za 9 zł i jaka radość
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Baobabek - ja mam taką zabawkę za 9 zł z tesco do kapania , taka siatka w sumie zabawek różnych i też hit
|
|
#3622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jeszcze tylko musze wiedzieć czy ZUS wzywa babki w ciąży na komisję?? ale z tego co kojarze to chyba zżadna z was nie była
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
Minka jaka Amelka jest cudna
![]() Baobabku nie wracajcie do teściów, nie ma to jak na swoim ... I ja też mam taką pościel!!Widzę że tu mamuśki coraz odważniej o kolejnych dzidziusiach mówią - działajcie działajcie kochane!!
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
ania, jak wychodzisz z dzieciakami na dwór??tzn., chodzi mi konkretnie o to, czy Szymek jest też w wózku?? Bo mniej więcej taką różnicę wieku bym chciała jak u Ciebie, tylko te spacery mnie przerażają wtedy
moja siostrzenica równo rok starsza od Kubusia i ni pierona sama z nimi nie wyjdę, zawsze z siostrą musimy iść razem, dominisia bez wózka dalek nie ujdzie
|
#3626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Są takie podstawki co się do wózka przyczepia i jak się biegające dziecie zmęczy to może sobie na nią stanąć i też jechać Poza tym dziewczynki to księżniczki i lubią być wożone, chłpcy to wolą latać wszędzie gdzie się da Ja myślę że Ania nie bierze Szymkowi wózka bo On nawet by nie dał się w nim posadzić
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz u teśció remont łazienki - dla mnie łazienka to najważniejsze miejsce w domu, więc tym bardziej, miałabym piękną nową z kabiną z hydromasażem ja sie zastanawiam, czy nie zerwać umowy i już nie wracać...
|
|
#3628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- no właśnie i tu jest pies pogrzebany bo ten osioł nie chce ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- a i miałam wam jeszcze napisać, byłam w pko założyć sobie lokatę i przy okazji pytałam o jakieś konto dla dziecka żeby mu odkładać, jedyne co mają w ofercie to książeczki mieszkaniowe, co miesiąc trzeba u nich w kasie wpłacac minimum 200 zł i nie można przelewem ani stałego zlecenia - bez sensu
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja tam Twojego tż doskonale rozumiem mimo ogromu miłości jaką darzę swoich rodziców
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

a jego córcia 1,5 roku mowila pełnymi zdaniami.

dla Erwiego za uzębienie - u nas 8 zębulec nadchodzi
i marudzi, jęczy, kwęczy ... bawić się nie chce, oczy trze ... może powinnam Go solidniej nakarmić po deserku i wtedy by miał energię do zabawy?? I butle najwyżej dałabym Mu przez sen?? Wstaje nam o 5 - tzn budzi się i my do 6-630 do Niego nie wstajemy ale i tak nie śpimy bo On się buja w łóżeczku i coś tam gada i jęczy ... w efekcie średnio się wysypiamy 

ciekawe co z Kubusiem
tak, zakładam mu body pod pidżamkę, bo jak sę wierci to czasem mu się podwija bluzka i tak to by miał gołe plecki, bo on się rozkopuje strasznie. Body zakładam zazwyczaj z krótkim rękawem, chyba, że w mieszkaniu chłodniej się robi, to w tedy z długim.
Czyżby nasi TŻ pracowali w jednej firmie? ;p