Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 09:41   #3601
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Wstałam i nic mi się nie chce .
MIłego dnia
Toś powiedziała.

Dzisiaj Igor spał w łóżeczku. Prawie całą noc. Nic mnie tak nie zmobilizowało do wygonienia go do łóżeczka, jak to, że w nocy prawie spadł nam z łóżka - obudził się i szedł do krawędzi, w ostatniej chwili się obudziłam i go złapałam.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:01   #3602
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Dzień dobry

Ja dzisiaj niewyspana, z tz do 24.30 siedzieliśmy, a o 5 mamy wyspany i gotów do zabawy. No i żeby bylo lepiej to jeszcze jak w nocy się przebudził to kupka, i zmienianie pieluchy i usypianie

Eryk jak miał 1,5 roku mówił już takimi krótkimi zdaniami, np daj pić, choć dada, itp. Erwi teraz to mówi tata,mama(to sporadycznie), baba, śpiewa sobie lalala, jak mu cos do reki np chrupka, to niewiem czemu ale zawsze gada coto, coto. Jak tata go wyciąga z wanny to ze złością się wyrywa i krzyczy oj tata,oj tata. Na eryka jak się postara mowi Ełyk, ale dużo częściej słyszę Ejik. Mój brat ma dwóch synków to i jeden i drugi zaczeli mówić jak skończyli 3 lata a jego córcia 1,5 roku mowila pełnymi zdaniami.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 10:39   #3603
megi-megi
Zakorzenienie

Załamujecie mnie. Mój przypadkowo powie coś jak: baba bebe mama meme i tyle. I umie cmokać, jak ja cmokam :P

Zacytuję fragment z "Usta, usta" : "Dlaczego nie mówiłaś, że Stanisław jest opóźniony?" (powiedział to jeden, jak okazało się, że rówieśnik jego syna rysuje kredkami, a jego syn tylko je gryzie)

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2011-02-09 o 10:48
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:33   #3604
sara 85
Zakorzenienie

Dzien dobry

Zosia dostała gorączki, ma 38;/ ani kataru nie ma ani kaszlu nic tylko gorączka.. zębów też nie widać

Zosia mówi mama, tata, kaka, baba, lala i jak widzi jedzenie to mniam mniam

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

dałam jej nurofen, zobaczymy może przejdzie

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 11:51   #3605
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mój Eryk wziął małego rozebrał i zaczął mu pieluche zmieniać bo kupkę miałale nie dał rady małymi rączkami tyłka umyć. Heh ale mam super faceta

Sara trzymam kciuki żeby to tylko zębole i nic innego się nie rozwinęło

Dzisiaj zajrzałam Erwiemu do paszczy i ma już 8 zębówTo już jest odpowiedni powód żeby odstawić od cycaJeszcze go karmię dzisiaj i jutrlo ostatni dzień, ale kiepsko mi idzie odzwyczajanie, bo za bluzke skubaniec mnie tarmosi w nocy i smokiem pluje. Udało mi się ograniczyć do 2 karmień na dobę, dzisiaj chcę tylko przed snem i jutro tak samo, i tyle. Jak będzie ciężko to poczekam do @ z tym odstawieniem i wtedy zaczne brać tylko te drugie tabsy bez tych 10-cio dniowych i też dobrze będzie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:06   #3606
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój Eryk wziął małego rozebrał i zaczął mu pieluche zmieniać bo kupkę miałale nie dał rady małymi rączkami tyłka umyć. Heh ale mam super faceta

Sara trzymam kciuki żeby to tylko zębole i nic innego się nie rozwinęło

Dzisiaj zajrzałam Erwiemu do paszczy i ma już 8 zębówTo już jest odpowiedni powód żeby odstawić od cycaJeszcze go karmię dzisiaj i jutrlo ostatni dzień, ale kiepsko mi idzie odzwyczajanie, bo za bluzke skubaniec mnie tarmosi w nocy i smokiem pluje. Udało mi się ograniczyć do 2 karmień na dobę, dzisiaj chcę tylko przed snem i jutro tak samo, i tyle. Jak będzie ciężko to poczekam do @ z tym odstawieniem i wtedy zaczne brać tylko te drugie tabsy bez tych 10-cio dniowych i też dobrze będzie
No powiem Ci, że Eryk to facet na medal
dla Erwiego za uzębienie - u nas 8 zębulec nadchodzi

Mój synuś jak już wracam z pracy to jest zawsze strasznie zmęczony ... z trudem przetrzymują Go do 19 i marudzi, jęczy, kwęczy ... bawić się nie chce, oczy trze ... może powinnam Go solidniej nakarmić po deserku i wtedy by miał energię do zabawy?? I butle najwyżej dałabym Mu przez sen?? Wstaje nam o 5 - tzn budzi się i my do 6-630 do Niego nie wstajemy ale i tak nie śpimy bo On się buja w łóżeczku i coś tam gada i jęczy ... w efekcie średnio się wysypiamy I w ogóle martwi mnie to że On się tak dużo buja w nocy nawet 3h ... w dzień też coraz częściej ... dziwne to jest ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:07   #3607
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

8 zebów !!! rany my mamy dwie dolne tylko!!!

witam!!!

mam zapytanko.. dzis zrobiłąm michasi pierwszy raz jajecznice na parze..
i chlebek z masełkiem do tego chlebek zajadała a jajecznice po 3 kesie juz wypluwała i tak piąstkami ja az wycierała z buzi .. cała brudna..
ale zaraz jak ja myłam zauwazyłam 5 krosteczek czerwonych jakby potówki wkoło ust. Czy to mozliwe że od białka.. bo w sumie pierwszy raz jadła i odrazu jej to wyskoczyło

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:25   #3608
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

zabiłabym ... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,tit...osc_prasa.html

Stary 2011-02-09, 12:37   #3609
madziwnia
Zakorzenienie

A mkichalina sie obudziła i nie ma krostek!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-02-09, 12:37   #3610
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
co za s****ysyny poprostu brak słów

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 12:59   #3611
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A mkichalina sie obudziła i nie ma krostek!!!
mozejajecznica byla ciepla i to wyszlo od tego ciepla??
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:06   #3612
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dzisiaj niewyspana, z tz do 24.30 siedzieliśmy, a o 5 mamy wyspany i gotów do zabawy. No i żeby bylo lepiej to jeszcze jak w nocy się przebudził to kupka, i zmienianie pieluchy i usypianie

Eryk jak miał 1,5 roku mówił już takimi krótkimi zdaniami, np daj pić, choć dada, itp. Erwi teraz to mówi tata,mama(to sporadycznie), baba, śpiewa sobie lalala, jak mu cos do reki np chrupka, to niewiem czemu ale zawsze gada coto, coto. Jak tata go wyciąga z wanny to ze złością się wyrywa i krzyczy oj tata,oj tata. Na eryka jak się postara mowi Ełyk, ale dużo częściej słyszę Ejik. Mój brat ma dwóch synków to i jeden i drugi zaczeli mówić jak skończyli 3 lata a jego córcia 1,5 roku mowila pełnymi zdaniami.
MOja bardzo mało gada i SZymek też nie gadał więc sie nie przejmuje . Przyjdzie i na nią pora .

Cytat:

brak słów
Stary 2011-02-09, 13:25   #3613
madziwnia
Zakorzenienie

nie była ciepła letnia bardzo juz

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-02-09, 13:40   #3614
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

kurrrrrr normalnie brak słów

Ferrou chyba mieszka w Oławie ciekawe co z Kubusiem

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
nie była ciepła letnia bardzo juz
moze uczulenie kurde nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
he he u mnie Szymek był taką Karinką , a Ola to leń śmierdzacy i do chodzenia to jej daleko
no co ty czemu leń ? ? ?

torty fajne w kazdym więszym miescie mozna kupić takie cuda na nk nie patrzyłam bo nie mam tam konta mam tylko na fb wstaw tam fotki
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:42   #3615
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,

Zuzia jest śliczna i też już ma kiteczkę i spineczki - zazdroszczę.
A więc jednak to refluks. Ale to chyba z wiekiem i po leczeniu przejdzie.

Moja mała dużo gada ale po swojemu. Teraz to często jest słowo bach powtarzane. Bo jak sie na coś wpina albo z czegoś schodzi to mówi bach. A tak to jest tata, baba, papa, kojkoj, i jak już jest naprawdę źle to jest maaamaaa. To maaamaa to mówi tak jak baran na pastwisku beczy. Jak jej powiem powiedź mama to mówi tata, jak jej powiem baba to mówi baba jak jej powiem tata to mówi tata. Więc tylko mama nie mówi na zawołanie.
A i dzisiaj powiedziała coś jak kotek.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 13:48   #3616
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Zosia dostała gorączki, ma 38;/ ani kataru nie ma ani kaszlu nic tylko gorączka.. zębów też nie widać

Zosia mówi mama, tata, kaka, baba, lala i jak widzi jedzenie to mniam mniam

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

dałam jej nurofen, zobaczymy może przejdzie
oby szybko przeszło może od zabków albo 3 dniówka oby nic poważengo zdrówka życzymy

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Zuzia cudowna Wszystkiego Najlepszego z okazji 1 urodzinek
20-12-14 10 tc
Stary 2011-02-09, 13:51   #3617
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Minka - Jeżeli jesteś w ciąży i otrzymasz zwolnienie lekarskie to masz też 100% przez całą ciąże. Oczywiście też jest to średnia chyba z ostatnich 6 miesięcy. Oczywiście jeżeli pracujesz tylko 3 m-ce to liczone jest z 3.
a jeszcze pytanie, dostanę 100% wynagrodzenia czy jakichś tam składek ZUS?? a czy ZUS wzywa na komisje kobiety w ciąży jak są na zwolnieniu?? kto płaci macierzyńskie?? pracodawca??

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
http://www.facebook.com/#!/pages/Sweet-Inspirations/132047826817508

zamawiam tam tort na roczek teraz szukam pomysłu co na góre pomozecie ?
jakie super torty nawet nie wiedziałam że takie się robi

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Minka jesteś w ciąży?albo zamierzasz niebawem?
nie jestem i na razie nie zamierzam, może pod koniec roku ale opracowuję plan

Cytat:
nie wyobrażam sobie co ta kobieta czuje, chyba prześlabowałabym go do końca życia. co za skórw....syństwo

ciekawe jak tam Ferrou

i wstawię Amelkę, bo dawno nie pokazywałam
aha no i pokażę wam tort mojej siostry Zośki, sama piekła, tylko opłatek z nadrukiem zamówiła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (55,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (35,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (55,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (57,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (49,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-02-09, 13:56   #3618
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mała dużo gada ale po swojemu. Teraz to często jest słowo bach powtarzane. Bo jak sie na coś wpina albo z czegoś schodzi to mówi bach. A tak to jest tata, baba, papa, kojkoj, i jak już jest naprawdę źle to jest maaamaaa. To maaamaa to mówi tak jak baran na pastwisku beczy. Jak jej powiem powiedź mama to mówi tata, jak jej powiem baba to mówi baba jak jej powiem tata to mówi tata. Więc tylko mama nie mówi na zawołanie.
A i dzisiaj powiedziała coś jak kotek.
moj po swoejmu gada tak jakby beba babe o cos takiego ale po za tym nic

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Minka amelka przepiękna napatrzec sie nie moge ależ bym ją wyściskała jest taka całuśna zazdroszcze Wam musimy popracować nad dziewczynką
20-12-14 10 tc
Stary 2011-02-09, 13:59   #3619
P0P70
Zakorzenienie

Minka dostaniesz 100% wynagrodzenia nie składek ZUS. A kto wypłaca to zależy od tego ile osób firma zatrudnia. Chyba jeżeli powyżej 50 osób to wypłaca firma i tą Twoją pensję odlicza od tego co odprowadza do Zusu a jeżeli mnej to wypłaca Ci ZUS. Tak samo jak jest zwolnienie i macierzyński. Ale generalnie nie są to koszty pracodawcy tylko ZUS-u

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 14:10   #3620
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
BAOBABKU jest boski...hhaha mam i tata pietro nizej prosze
BAOBABKU jak Kubus spi w pizamce to zakladasz mu pod spod body...
no chyba tylko nam faktycznie podłoga została tak, zakładam mu body pod pidżamkę, bo jak sę wierci to czasem mu się podwija bluzka i tak to by miał gołe plecki, bo on się rozkopuje strasznie. Body zakładam zazwyczaj z krótkim rękawem, chyba, że w mieszkaniu chłodniej się robi, to w tedy z długim.
Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Baobabku - a ja pytanie z innej beczki mam - skąd macie tą pościel? Czyżby nasi TŻ pracowali w jednej firmie? ;p
chyba nie kupiłam ją w sklepie u nas w busku
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Dzien Dobry

Nasza zgaga jak padla, to wstala dzisiaj o 9
milo nie powiem, ze nie.

Dzisiaj do nas 1 raz przychodzi moj tata, mama to byla jeszcze zanim rzeczy przewiezlismy wszystkie, natomiast on jeszcze nie byl.
Ciekawe......

A ja na 14:30 dzis na pogrzeb koleżanki taty, na 11 musze kwiaty odebrac;/ ehhhh.....
no nic ide przebierac malucha, sniadaniem sie najadlam...uffff

Baobabek moja mowi non stop , po prostu praktycznie jej sie buziunia nie zamyka ale mowi zdecydowwanie po swoijemu i nikt nie wie co mowi oprucz slow mama tata baba dada ej mop mapa , po, pa
ty mnie nie załamuj...mój nie gada tak sam do siebie po swojemu tylko jak pluje to jeszcze mu błabłabła wychodzi
Pl madzia - Twoje dzieci to jakieś mega mózgi jeju że Erwi już tak Ełyk powie - zazdraszczam
My byliśmy na spacerku, ale tylko pół godziny - do nas też dotarł ten wiatr Byłam rano u siostry po te ciuchy co mi nakupiła - bomba!!! świetną kurteczkę z reserved'a na wiosnę w taką krateczkę, w H&M świetne bluzki, 2 bluzy, kurtkę na przyszłą zimę w mothercare, kaszkiet jeansowy w H&M - nic tylko ją do gdyni na zakupy wysyłać
aaa i kupiłam małemu przy okazji kupowania biletu na parking w kisku kręgle takie plastikowe miękkie i kue do zbijania - ale miał radochę, ja mu ustwaiam, a on wali tymi kulkami, i po co fisher price - kręgle za 9 zł i jaka radość

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 14:13   #3621
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Minka dostaniesz 100% wynagrodzenia nie składek ZUS. A kto wypłaca to zależy od tego ile osób firma zatrudnia. Chyba jeżeli powyżej 50 osób to wypłaca firma i tą Twoją pensję odlicza od tego co odprowadza do Zusu a jeżeli mnej to wypłaca Ci ZUS. Tak samo jak jest zwolnienie i macierzyński. Ale generalnie nie są to koszty pracodawcy tylko ZUS-u
Pow 20 osób , to wtedy firma . Zus niestety lubi się spóźniac z wypłatami . Moja kuzynka dostała kase za macierzyński jak jej się skończył to dostała wszystko hurtem - ma swoją działalność .

Cytat:
kurrrrrr normalnie brak słów

Ferrou chyba mieszka w Oławie ciekawe co z Kubusiem

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

moze uczulenie kurde nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

no co ty czemu leń ? ? ?

torty fajne w kazdym więszym miescie mozna kupić takie cuda na nk nie patrzyłam bo nie mam tam konta mam tylko na fb wstaw tam fotki
jest leń bo jej się nie chce . Najlepiej to siedzieć na rączkach i się tulić a nie ganiać . Chociaż przynajmniej nie rozrabia bo Szymek jak był w tym wieku to miałam dom do góry nogami postawiony

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Baobabek - ja mam taką zabawkę za 9 zł z tesco do kapania , taka siatka w sumie zabawek różnych i też hit Szymek sie do tej pory bawi i Ola też
Stary 2011-02-09, 14:13   #3622
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
moj po swoejmu gada tak jakby beba babe o cos takiego ale po za tym nic

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Minka amelka przepiękna napatrzec sie nie moge ależ bym ją wyściskała jest taka całuśna zazdroszcze Wam musimy popracować nad dziewczynką
dziękuję ja drugą też chyba chciałabym dziewczynkę, ale jak by to tz widział to by mnie

Cytat:
dziękuję, wszystko już chyba wiem

a jeszcze tylko musze wiedzieć czy ZUS wzywa babki w ciąży na komisję?? ale z tego co kojarze to chyba zżadna z was nie była
Stary 2011-02-09, 14:14   #3623
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a jeszcze pytanie, dostanę 100% wynagrodzenia czy jakichś tam składek ZUS?? a czy ZUS wzywa na komisje kobiety w ciąży jak są na zwolnieniu?? kto płaci macierzyńskie?? pracodawca??

jakie super torty nawet nie wiedziałam że takie się robi

nie jestem i na razie nie zamierzam, może pod koniec roku ale opracowuję plan

nie wyobrażam sobie co ta kobieta czuje, chyba prześlabowałabym go do końca życia. co za skórw....syństwo

ciekawe jak tam Ferrou

i wstawię Amelkę, bo dawno nie pokazywałam
aha no i pokażę wam tort mojej siostry Zośki, sama piekła, tylko opłatek z nadrukiem zamówiła
o jaaaa bombowa dziewczynka - śliczności nie szukacie kawalera??? jak ja bym jeszcze córcię chciała...jak wrócimy do teściów, to chyba się poważniej nad tym tematem z tż zastonowię

Stary 2011-02-09, 14:17   #3624
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Minka jaka Amelka jest cudna Normalnie bajka!! Faktycznie długo Jej nie pokazywałaś Zrób sobie synka - będziesz miała synusia mamusi

Baobabku nie wracajcie do teściów, nie ma to jak na swoim ... I ja też mam taką pościel!!

Widzę że tu mamuśki coraz odważniej o kolejnych dzidziusiach mówią - działajcie działajcie kochane!!

Stary 2011-02-09, 14:18   #3625
Baobabek
Zakorzenienie

ania, jak wychodzisz z dzieciakami na dwór??tzn., chodzi mi konkretnie o to, czy Szymek jest też w wózku?? Bo mniej więcej taką różnicę wieku bym chciała jak u Ciebie, tylko te spacery mnie przerażają wtedy moja siostrzenica równo rok starsza od Kubusia i ni pierona sama z nimi nie wyjdę, zawsze z siostrą musimy iść razem, dominisia bez wózka dalek nie ujdzie

Stary 2011-02-09, 14:22   #3626
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ania, jak wychodzisz z dzieciakami na dwór??tzn., chodzi mi konkretnie o to, czy Szymek jest też w wózku?? Bo mniej więcej taką różnicę wieku bym chciała jak u Ciebie, tylko te spacery mnie przerażają wtedy moja siostrzenica równo rok starsza od Kubusia i ni pierona sama z nimi nie wyjdę, zawsze z siostrą musimy iść razem, dominisia bez wózka dalek nie ujdzie
Dasz radę Są takie podstawki co się do wózka przyczepia i jak się biegające dziecie zmęczy to może sobie na nią stanąć i też jechać Poza tym dziewczynki to księżniczki i lubią być wożone, chłpcy to wolą latać wszędzie gdzie się da Ja myślę że Ania nie bierze Szymkowi wózka bo On nawet by nie dał się w nim posadzić

Stary 2011-02-09, 14:24   #3627
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Minka jaka Amelka jest cudna Normalnie bajka!! Faktycznie długo Jej nie pokazywałaś Zrób sobie synka - będziesz miała synusia mamusi

Baobabku nie wracajcie do teściów, nie ma to jak na swoim ... I ja też mam taką pościel!!

Widzę że tu mamuśki coraz odważniej o kolejnych dzidziusiach mówią - działajcie działajcie kochane!!
szkoda nam kasy na wynajem....dzisiaj znowu ten żyd przyjdzie po odstępne...poza tym tu się nie dam mieszkać odłożymy przez 3-4 lata może na jakieś M2 teraz u teśció remont łazienki - dla mnie łazienka to najważniejsze miejsce w domu, więc tym bardziej, miałabym piękną nową z kabiną z hydromasażem ja sie zastanawiam, czy nie zerwać umowy i już nie wracać...

Stary 2011-02-09, 14:25   #3628
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
szkoda nam kasy na wynajem....dzisiaj znowu ten żyd przyjdzie po odstępne...poza tym tu się nie dam mieszkać odłożymy przez 3-4 lata może na jakieś M2 teraz u teśció remont łazienki - dla mnie łazienka to najważniejsze miejsce w domu, więc tym bardziej, miałabym piękną nową z kabiną z hydromasażem ja sie zastanawiam, czy nie zerwać umowy i już nie wracać...
A Twój tż chce wracać??

Stary 2011-02-09, 14:30   #3629
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz radę Są takie podstawki co się do wózka przyczepia i jak się biegające dziecie zmęczy to może sobie na nią stanąć i też jechać Poza tym dziewczynki to księżniczki i lubią być wożone, chłpcy to wolą latać wszędzie gdzie się da Ja myślę że Ania nie bierze Szymkowi wózka bo On nawet by nie dał się w nim posadzić
aha, nie wiedziałam, że coś takiego jest

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
A Twój tż chce wracać??
no właśnie i tu jest pies pogrzebany bo ten osioł nie chce

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

a i miałam wam jeszcze napisać, byłam w pko założyć sobie lokatę i przy okazji pytałam o jakieś konto dla dziecka żeby mu odkładać, jedyne co mają w ofercie to książeczki mieszkaniowe, co miesiąc trzeba u nich w kasie wpłacac minimum 200 zł i nie można przelewem ani stałego zlecenia - bez sensu

Stary 2011-02-09, 14:31   #3630
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
aha, nie wiedziałam, że coś takiego jest

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

no właśnie i tu jest pies pogrzebany bo ten osioł nie chce

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

a i miałam wam jeszcze napisać, byłam w pko założyć sobie lokatę i przy okazji pytałam o jakieś konto dla dziecka żeby mu odkładać, jedyne co mają w ofercie to książeczki mieszkaniowe, co miesiąc trzeba u nich w kasie wpłacac minimum 200 zł i nie można przelewem ani stałego zlecenia - bez sensu
http://allegro.pl/dostawka-do-wozka-...451772892.html takie przykład

A ja tam Twojego tż doskonale rozumiem mimo ogromu miłości jaką darzę swoich rodziców

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości