|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
co ci polać bo dobrze gadasz?? ![]() ![]() moim zdaniem najłatwiej dostać pracę nie z polecenia wtedy gdy otwierają nowe oddziały albo klasy bo potrzebują więcej osób a jest szansa że tak będzie częściej - bo w przedszkolach jest wysyp dzieci jest ogrom to w końcu te dzieci trafią do szkoły i trzeba będzie otworzyć dodatkowe klasy ja ostatnio jak byli znajomi z córką to się z niej uśmiałam bo ona mówi - ciociu a wiesz że u nas już są cztery pierwsze klasy a nie 3 bo jest tyleee dzieci... że nawet do D chodzą a my z jej mamą popatrzyłyśmy po sobie bo jak my chodziłyśmy do tej samej skzoły co ona to standardem było po 8 klas aż jej chciałam powiedzieć że u nas to do H było ale nie chciałam jej psuć frajdy ![]() :i mam jeszcze pytanie czy was też tele pizza tak molestuje? dzwonią do mnie średnio 3 razy w miesiącu i mówią że mój numer został wybrany - jassssne - i do końca miesiąca mam pizze za pół ceny - jak podam swój numer telefonu - mnie to bawi bo nie dość że dzwonią po kilka razy w miesiącu jakby raz nie wystarczyło powiedzieć to i tak w promocji na co dzień jest 40% taniej, albo 2za1, więc wielkaaaa mi promocja ![]() aaa nie dziś jeszcze powiedzieli że od 11 do 14 z okazji walentynek do zamówienia dostanę wafelek toffinek.. buhahha czy kogoś też tak molestują czy tylko ja mam to zezowate szczęście?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-09 o 11:59 |
|
|
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
Właśnie przyszła bluza dla męża ![]() Ale zaliczyłam małą wpadkę... bo zamawiałam od męża z konta. Wszystko pięknie udało mi się ukryć w tajemnicy... do dzisiaj. Podałam specjalnie numer tel do mnie, żeby kurier do mnie dzwonił, a wysyłający na paczce podał nr tel męża. I mąż był zdziwiony i dzwoni do mnie co jest grane, co ja tam zamawiałam.... no i musiałam powiedzieć, że dzisiaj jak wróci do domu będzie na niego czekał prezent walentynkowy... nic się przed nim nie ukryje![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() U nas podstawówki były do "B", ale ja przez pierwsze 4 lata chodziłam do szkoły na wsi. Jak poszłam do miasta to klasy 4 były chyba do "C" albo też do "B" - nie pamiętam. A w gimnazjum do "H" a w liceum do "J" ![]() Do mnie dzwonią, ale ja nigdy nie dzwoniłam na tele pizze, to może nie mają mojego numeru. Jedno co to mamy tel stacjonarny w mieszkaniu i to jest sajgon. Codziennie ktoś dzwoni, zazwyczaj TP SA, albo jakaś ankieta. Ale ja już się wycwaniłam i nie odbieram - w końcu ja na nikogo tel nie czekam
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-02-09 o 12:10 |
||
|
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no i w najbliższych latach ma stara kadra się zmienić na nowa, bo jest u nas strasznie dużo jak to powiedziała nauczycieli wiekowych ![]() U nas też było jakoś g czy h ale były tez przypadki do k O właśnie, a dowiedziałam się dzisiaj że jest nowy przepis... i że jak do przyszłego roku nie znalazła pracy to cv trzeba rozwieźć na nowo A tak nie było ![]() A tego szczęście z tele pizzy to nie mam ![]() Cytat:
Oooo kurde to Ci mąż ![]() może nie rozpakuje
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-02-09 o 12:06 |
||
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Ana 10 nauczycieli wow to 10 wakatów na miasto odpada... a jeśli chodzi o przedszkole to drzwi nie są zamknięte? normalnie wchodzisz do przedszkola nikogo nie ma pustki możesz sobie po nim spacerować i nikt cię nie widzi? hmm u nas koło 10 drzwi są zamykane do średnio 12 i trzeba dzwonić wtedy otwiera pani z kuchenki i od razu możesz o wszystko się zapytać bo przed 10 schodzą się dzieci i na szatni zawsze ktoś jest kto je odbiera, no i po 12 też bo już część dzieci po obiedzie idzie do domku wiec na szatni jest dziewczyna która je woła..
to może choć po przedszkolach właśnie koło 13 bo już ktoś będzie żeby przyprowadzać dzieci, dyra też jeszcze powinna być a nie ma natłoku rodziców którzy chcą iść do dyr z pytaniem anika myślę że fackelmann robi dużo takich rzeczy ale nie wiem jak z trwałością.. Gucia to sobie popsuł niespodziankę, mam nadzieję że będzie dobra gatunkowo no i że będzie rozmiarowo pasować, bo na bank się spodoba
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-02-09 o 12:10 |
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, może rozpakować. Nie mam ciśnienia, że musi dostać tą bluzę w walentynki. Będzie się nazywać walentynkowa, a jak nie to prezenty bez okazji są najlepsze
![]() Cytat:
|
|
#1806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co kuchni to w kilku przedszkolach widziałam, że w ogóle inne wejście jest do kuchni ![]() Martuś wiedziałam o tym, że podanie po roku trzeba ponownie zanieść? bo do tej pory ono chyba leżało kilka lat? Cytat:
aczkolwiek ja mojego bym trzymała chociaz te parę godzin, żeby był ciekawy ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Martucha dzwoniłam do wyd. nowa era i żeby dostać zaproszenie trzeba być nauczycielem pracującym więc nici z tego no i najczęściej to zaproszenie jest dawne poprzez szkołe lub przedszkole.
|
||
|
|
|
#1807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co prawda ja nie pracuje w szkole, ale pewnie w innych miejscach zazsady sa podobne. Na pewno CV nie zostanie wrzucone do kosza tylko odłożone do momentu gdy beda szukac pracownika. wiem, że dla Ciebie to trudne, bo sama w takiej sytacji bym się denerwowała, tez bym wolała osobiscie, ale niektorych rzeczy nie przeskoczysz. trzymam kciuki aby udało sie jak najszybciej Cytat:
Cytat:
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki - dzieki za opinie i rady odnosnie menu
telerz wedlin i serow w takim razie tez bedzie ![]() anika - tez mam posciel z elway-faktycznie jest super! a na ten wzor co pokazalas tez choruje ![]() Ana - to mialas przygody z tymi cv, zycze dalej wytrwalosci i na pewno cos znajdziesz! tak jak juz Marta i Gucia pisaly dyrektorki pewnie czytaja cv jak potrzeba kogos a je nie maja wakatu to cv laduja w teczce. Ja kiedys pracowalam w kancelarii w przedszkolu z dyra wiec tak wlasnie robilismy. I jak wszedzie najpierw licza sie znajomosci, ale jak znasz ta dyre ktora Cie kiedys uczyla to na pewno bedzie o Tobie w razie czego pamietac trzymam kciuki a w razie czego to jak pisalas do roboty - ale z mezem w łózku myszko - skads to znam-karmienie jedna reka a druga pisanie na wizazu hiii wlasnie robi to samo haha A Tomus przeuroczy Ale mam mnostwo prasowania gryyyy U nas w sasiedztwie zaczeli taki duzy budynek remontowac bryyy dach caly nowy robia, caly czas pile slychac, wczoraj nawet o 21 cos cieli piłą. A maly ma akurat w tej strony okno gdzie spi i mi nie umie zasnac bryyy wczoraj wieczorem juz myslam ze tam pojde! no ale jakby nie bylo cisza nocna od 22... cos zrobic... a ten remont pewnie dluuugo potrwa ![]() na razie zmykam prasowac |
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to nie pani z kuchni z dołu tylko z kuchenki - takie małe koło sal z których wydaje się posiłki dzieciom albo przez okienka z kuchenki albo na wózku się wiezie a co do podań to nie wiedziałam nie interesowałam się tym ale ja jak bedę musiała roznosić to i tak wolałabym jeszcze raz choćby po to żeby się przypomnieć a co do wydawnictw to nie wiem bo ja się zapisałam jak pracowałam, ale zaloguj się chociaż na stronach będziesz miała dostęp do różnych rzeczy a jak nie byłam nauczycielem a chodziłam na kursy to z reguły z przedszkolami w których były organizowane - koleżanki mi mówiły że u nich będzie tyle ze ja płaciłam wtedy za siebie ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- katunia ktosia baja - czy w waszych przedszkolach albo przedszkolach mam drzwi sa zawsze otwarte czy w niektórych godzinach zamykają i trzeba dzwonić? bo aż mnie to zaintrygowało ale wątpię żeby to tylko u nas w mieście tak robili..
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Ana tym że nie zostałaś dopuszczona do dyrekcji bym się nie przejmowała. U nas w firmie też wiele ludzi składa podania, ale nikt nie rozmawia przy tej okazji z prezesem. Podania są przekazywane do kadr i w przypadku poszukiwania jakiegoś pracownika prezes je przegląda.
|
|
#1812 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ta różnica że tu jest ciągły nabór ![]() Cytat:
a przy okazji rzucają parę pytanek ![]() Aaa no i mam jeszcze taką cichą nadzieje na pewne instytucje... ale to już powiem po wszystkim a nóż widelec! ![]() A jak nie to męża w obroty, haha chociaż ta myśl... boję się! ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
ale pamiętam na praktykach, że nie raz wychodziliśmy albo na dwór, albo ja byłam gdzieś wysłana i zawsze były otwarte ![]() Zalogowałam się i prawie wszystkie pomoce dyd. są zablokowane pisze żeby zadzwonić, żeby czasem uczniowie tego nie znaleźli i nie skorzystali no to dzwonię, a ona na to na jakim zestawie pracuję ha ha bardzo śmieszne i mówi że nie może udostępnić... Cytat:
![]() Gdzie się da to walczę i widzę rezultat! A jak nie to cóż, zostawię gdzie każą ![]() co szkoła, co przedszkole to inne zwyczaje...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2011-02-09 o 12:59 |
|||||
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W przedszkolu mojej mamy drzwi są zamykane na klucz i przy drzwiach jest dzwonek. A potem już w godzinach kiedy rodzice odbierają dzieci zawsze ktoś z obsługi jest na korytarzu i wtedy już są otwarte. |
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Martus - ja swoje przedszkole zawsze zamykalam, jak ktos chcial wejsc to dzwonil. Otwieralam jak rodzice zaczeli przychodzic po dzieci. U mamy w przedszkolu czasem sa zamkniete czasem nie, ale raczej staraja sie zamykac. To jadnak kwestia duuzego bezpieczenstwa.
Do mnie wlasnie dzwonila kolezanka, ktora ma swoje przedszkole z propozycją pracy
|
|
|
|
#1815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak rano jak ty chodziłaś to zawsze są otwarte bo dzieci przychodzą więc pewnie ktoś z dzieckiem poszedł do sali i nikogo nie było ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
bezpieczeństwo ogromne ![]() a propozycja super!! bierzesz??
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje ponownie za komplenty dla tomcia
india - dziekuje, faktycznie troche drogie, a szkoda bo bardzo mi sie spodobaly |
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak roznosiłam CV to było różnie, w jednych przedszkolach trzeba było dzwonić, bo było zamknięte, a w innych bez problemu można było wejść. Także jest widać bardzo różnie. Ja osobiście uważam, że drzwi powinny być zamykane Cytat:
|
||
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
bierzesz?
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
jestem na 75 % zdecydowana na tak
praca teraz od marca jeden dzien w tyg 3 godz, zajecia z dzieciakami, takie cos w stylu klubu malucha, adaptcaji do przedszkola te 25% watpliowosci to: karmienie malucha-koniecznosc butli i laktatora a ona caly czas tylko z cycka pije i dojazd - mam prawko zrobione w ciazy i od tej pory nie jezdzilam, wiec kierowca ze mnie marny. Tu kwestia pocwiczenia a mysl na zakupem mniejszego autka-mamy kombika... ciezko mysle
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy masz zacząć jeździć jak nie teraz Tym bardziej jak samochód kupujecie
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Miałaś racje
wizyta u lekarza 10 min. oczekiwanie w kolejce na zwolnienie godzinaJa sobie ucięłam drzemke ![]() Marta u nas jest tak, ze albo jest zamknięte i jest domofon, albo otwarte, ale wtedy siedzi taka pani na portierni, coś jakby sekretarka (przyjmuje opłaty itp.) |
|
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
Anika akcesoria kuchenne to firmy Tescoma są dobre tylko drogie. I jeszcze firma Vinzer, kupiłam tacie na urodziny otwieracz do wina i jest rewelacyjny, a tu masz nożyce, jeśli o takie chodzi http://allegro.pl/nozyce-do-drobiu-s...432412479.html
U nas jest mało sklepów z pościelą dlatego szukam na all. Ja byłam w mieście, zrobiłam zakupy, byłam na solarium i regulacji brwi, pogadałam też z kosmetyczką o zabiegach z kwasami bo chcę trochę podreperować buźke, robiłyście cos takiego? U mnie jeden zabieg kosztuje 50zł, nie wiem czy to drogo. Katunia super propozycja, nie ma się co zastanawiać, z karmieniem jakoś wykombinujesz a za kierownicą sobie poradzisz! Daleko musiałabyś dojeżdżać do tej szkoły?
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam takie nożyce tylko chińskie i jakoś dają rade chociaż musze się czasem namęczyć bo są tępę, więc myślę że jak już chcesz coś takiego kupić to dobrej firmy. Moja mama ma niemieckie i są super.
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ma teraz 25 lutego
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Ana o co chodzi z tymi przepisami i ponownym roznoszeniem CV?
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() jej ile wy znowu nasmarowałyście nie bardzo ostatnio mam kiedy nadrabiać, bo ciągle gdzieś jeździmy albo mam swoje zajęcie, bo próbuję maluteńki biznesik rozkręcić żeby jakąś kaskę na drobne wydatki mieć sobie myszka - nie szukasz przypadkiem synowej?? pochwalę się tylko, że moje maleństwo już nie takie małe, waży prawie 7 kg zaczyna 'normalnie' jeść, i aż miło popatrzeć jak dzieciaczek robi się coraz bardziej kumaty czasami jak zacznie po swojemu gadać to wyglada jakby coś opowoadała normalnie w ogóle sytuacja u nas się trochę zmieniła... TZ się zmienił... ale na razie cisza, żeby nie zapeszac
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czekam na wieści i to dobre pisz jak bedziesz gotowa
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-02-09 o 16:01 |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajny pomysł z tymi nożycami, na pewno sie ucieszy.Misqa trzymam kciuki żeby wam się ułożyło!
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz po ich urodzinkach urodzi sie moja Natusia ![]() ojjjjjj pomalowałabym se pazurki... na czerwono mmmmmm by się chciało
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

co ci polać bo dobrze gadasz?? 
że tylko przyjdzie to jej poda...
a jak dałam osobiście do dyrektorka przy mnie się zapoznawała z podaniem 
I mąż był zdziwiony i dzwoni do mnie co jest grane, co ja tam zamawiałam.... no i musiałam powiedzieć, że dzisiaj jak wróci do domu będzie na niego czekał prezent walentynkowy...

no i najczęściej to zaproszenie jest dawne poprzez szkołe lub przedszkole.

a w razie czego to jak pisalas do roboty - ale z mezem w łózku 
no to dzwonię, a ona na to na jakim zestawie pracuję