|
|
#1141 |
|
kosmitka
|
Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)
19natka88 - jeśli nic Ci lekarz nie mówił, to na pewno wystarczy. Jest w nim i kwas foliowy, i witaminy, i jakaś śladowa ilość magnezu.
Wizytę mam tego dnia co Ty. Usg prenatalnego chyba nie mam, a przynajmniej nic mi nie wiadomo. A na wizycie mamy mierzyć i jakąś przezierność czy coś. Moonik jak lubisz, to jedz. Wszystko w rozsądnych ilościach nie powinno szkodzić. A na wizycie zapytaj lekarza, bo internetowi bym mimo wszystko aż tak nie ufała. Wczoraj np. o godzinie 20 zachciałam zapiekanki i mąż leciał na drugi koniec miasta zaspokoić moją chętkę . Też macie takie zachcianki?
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam 2 lutego to przez ten mc spora różnica będzie
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio o północy miałam ochotę na kisiel najgorsze, że w domu nawet grama ani soku żadnego, żeby samemu ten kisiel zrobić. Ale rano mąż się poświęcił i poleciał do sklepu kupić i miałam na śniadanie pyszny truskawkowy kisiel ![]() ale zauważyłam tez, że mi się zmieniły smaki- uwielbiany i jedyny spożywany przeze mnie keczup włocławek jest teraz dla mnie za kwaśny i w ogóle smakuje okropnie ;/
|
|
#1144 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
. A właśnie w temacie keczupu jem teraz tylko włocławek łagodny - chociaż nigdy wcześniej nie jadałam, raczej tylko pikantne.
|
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj planuję posłać mojego brata po hot-doga albo hamburgera albo cokolwiek![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1146 |
|
kosmitka
|
19natka88 to dziękuję, bo nie wiedziałam, że przezierność to usg prenatalne, nawet nie wiedziałam, że mój gin ma taki sprzęt.
Ja generalnie na fast foody nie mam chęci, tylko właśnie taka najzwyklejsza zapiekanka za mną chodziła. Ale na walentynki jedziemy na pizzę hehe.
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szkoda że nie mam w domu takiego usg. Co do dylematów kuchennych- ja miałam wczoraj parcie na sok marchewkowy. I też wątpliwości - podobno wit.A szkodliwa dla płodu? No ale nie wytrymałam, coś tam jeszcze w necie sprawdziłam i ukręciłam sobie z 5 marchewek - dwie szklanki wypiłam duszkiem. |
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
zachcianki ah zachcianki
![]() u mnie cały czas królują ogórki , a njlepiej je zjeść po czymś słodkim ![]() nigdy nie mieszałam smaków a teraz mi wsio ryba wczoraj musiały być gofry Dziś ide do przyjaciółki na urodziny , kupiłam torcik mały i czekam na niego z utęsknieniem
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Mi się smaki bez przerwy zmieniają i kręćka można dostać
Z tego co kiedyś czytałam to wątróbka w ciąży odpada |
|
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
Zdziwiła mnie ta wątróbka, że nie można
. A taką mam ochotę...
|
|
|
|
#1153 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za to wczoraj TŻ zasuwał do sklepu po colę, bułkę, parówki i prince polo ![]() dzisiaj jest dzień pizzy i zamierzam z tego skorzystać!!!
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
Kobietki ale piszecie! Ledwo nadążam z czytaniem
Widzę, że piszecie o zachciankach... Ja jakoś specjalnie ich nie mam, ale to chyba dlatego, że non stop mam mdłości, o ile na początku miałam je tylko rano to teraz męczą mnie cały dzień i odpuszczają dopiero koło 21... Do jedzenia się zmuszam, kieruję się zdrowym rozsądkiem - królują banany i biszkopty maczane w herbacie A całkowicie odrzuciło mnie od mięsa wszelkiego rodzaju - jak tylko widzę jakąś wędlinę lub kotleta mam odruch wymiotny... Pocieszam się, ze mdłości podobno mijają w 2 trymestrze- obyUsg mam 1 marca (12 tydzień) i już nie mogę się doczekać
|
#1155 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem bo pani niewyraźnie mówiła.Ty z tą zgagą masz przechlapane Cytat:
![]() A ten dzień pizzy to jakiś krajowy czy Twój prywatny? Bo ja się chyba nie doczekam na mojego hot-doga dzisiaj i kombinuję czym by go zastąpić
|
|||
|
|
|
#1156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z tą wątróbką to sobie poczekam jeszcze, zapytam lekarza za tydzień.... w mojej lodówce jest keczup- carrefourowski bo ten mi teraz podchodzi, majonez i musztarda, żebym miała do wyboru, do tego kisiel i budyń zapasy w szafce, w zamrażalce mam lody "na wszelki wypadek " w szafce mam paczkę chipsów, paluszki, czekoladę i ciastka żeby w razie czego nie biegać po 15 razy do sklepu mam jeszcze orzechy, rodzynki, chałwę, z 10rodzajów herbat a najlepsze jest w tym to, że o wszystko zadbał mój mąż, pewnie z troski o własne nogi Cytat:
w teleexpressie mówili
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja słyszałam że często największe mdłości do dopiweo po 12 tygodniu i się trochę boję bo w ogóle boję się rzygania
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
w mojej lodówce jest keczup- carrefourowski bo ten mi teraz podchodzi, majonez i musztarda, żebym miała do wyboru, do tego kisiel i budyń zapasy w szafce, w zamrażalce mam lody "na wszelki wypadek " w szafce mam paczkę chipsów, paluszki, czekoladę i ciastka żeby w razie czego nie biegać po 15 razy do sklepu
mam jeszcze orzechy, rodzynki, chałwę, z 10rodzajów herbat a najlepsze jest w tym to, że o wszystko zadbał mój mąż, pewnie z troski o własne nogi Światowy Dzień Pizzy dziś w teleexpressie mówili [/QUOTE]Widze, że Ty przygotowana jesteś
|
|
|
|
#1160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, ze po 12 tygodniu to mi przejdzie, albo przynajmniej się polepszy Ale przeżyje i to
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Oo to ja się wyłamię bo za chwilę powinni mi przywieźć podwójnego hot-doga
![]() a potem pewnie będę całą noc cierpieć ostatnio się chwaliłam, że przechodzą mi mdłości a tu klops... od kilku dni wielki powrót całodniowych mdłości Ale nie dajemy się, usiłuję je zajeść, bo jak zgłodnieję to jest jeszcze gorzej.
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1163 |
|
kosmitka
|
A mój małż kupił pizzę ristorante, zupełnie nieświadomie
. Na szczęście nie mam mdłości, jem i rosnę. Głównie jem jednak słono, kwaśno, mięso. Słodycze mniej mi wchodzą, chociaż wcześniej mogłam jeść na kilogramy .
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
wcięłam chyba półmetrowego hot-doga Ja się pytam gdzie to się zmieściło??
|
|
|
|
#1165 |
|
Rozeznanie
|
Naczytałam się tu o Waszych zachciankach i o dziwo nabrałam troszkę ochoty na budyń
A tak poza tym nie mam szczególnych zachcianek... chodzi za mną pizza ale i bez ciąży byłam fanką fast foodu ale teraz się ograniczam bo w 1ciąży przytyłam 26kg!!! żebyście wiedziały jak ciężko to zgubić... niestety już kremy żadne nie pomogły -rozstępy są Teraz jem jak jadłam przed ciążą chociaż zdarza mi się nie zjeść jakiegoś posiłku bo nie mam apetytu ale jak jestem b. głodna źle się czuję -mdli mnie wtedy a tak poza tym nie mam mdłości, trochę obrzydziły mnie dziś udka, które musiałam doprawić i wstawić no ale się przemogłam i je zrobiłam. Wędlin też nie jem, moje śniadanie to chleb z ketchupem lub serem i ketchupem. A wiecie co dziś mój mężuś przyjechał na urlop -dostałam 4 PIĘKNE CZERWONE RÓŻE Ach w końcu z nim będę radować się naszą kruszynką po wizycie dam znać
|
|
|
|
#1166 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
|
|
|
#1167 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie mam teraz zbytnio ochoty na słodycze
wcześniej byłam SŁODYCZO-ŻERCĄ!!! |
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mężuś kochany ![]() Oj ile te moje 3cm szczęścia z tego jedzenia dostały Dopóki nie ma kg na plusie to mogę tak szaleć ale niech tylko waga drgnie - nie ma żadnych zachcianek
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie jedzcie za 2! wiadomo ciąża to cudowny stan i warto też czasem pozwolić sobie na szaleństwo... -zjeść o schabowego czy jednego batona więcej ale trzeba zachować umiar. Ja właściwie aż tak dużo nie jadłam -za dwóch ale jednak więcej niż zwykle. Poza tym w ostatnim miesiącu dzidziuś rośnie najwięcej. Mój synek urodził się z wagą 4350g co przy moim wzroście było nie lada wyczynem
mam 157 i przed ciążą ważyłam 62kg. Na patologii bo rodziłam po terminie z moim GIGANTYCZNYM brzucholkiem robiłam furrorę bo po pigułkach jest pewne ryzyko ciąży mnogiej... ale odczekałam 3miechy więc mam nadzieję, że będzie 1bobo
|
|
|
|
#1170 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
kasiuleczkakuleczka - jak wyżej, bez przesady. Mamy nie jeść?? Ja mam 178 cm wzrotsu i moja mama też mnie urodziła dużą. Dziewczyny nie przesadzajmy. Ja nie zamierzam się głodzić. Jem normalnie śniadanie, obiad kolację. W przerwie czasem jakaś kanapka, owoc, jogurt. Nie obżeram się do przesady, nie objadam. Jem tyle, ile potrzebuje mój organizm. Jak staję się głodna, to od razu mam lekkie mdłości. Tak więc proszę nas tu nie straszyć i nie zniechęcać.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

. Też macie takie zachcianki?

A wy kiedy?
jak byłam 2 lutego to przez ten mc spora różnica będzie
hehe.

Niepotrzebnie sobie stwarzasz stresy, usg wyszło dobrze i proszę w to wierzyć

. A taką mam ochotę...
A całkowicie odrzuciło mnie od mięsa wszelkiego rodzaju - jak tylko widzę jakąś wędlinę lub kotleta mam odruch wymiotny... Pocieszam się, ze mdłości podobno mijają w 2 trymestrze- oby
Nie wiem bo pani niewyraźnie mówiła.
.

a potem pewnie będę całą noc cierpieć
Ja się pytam gdzie to się zmieściło??
Teraz jem jak jadłam przed ciążą chociaż zdarza mi się nie zjeść jakiegoś posiłku bo nie mam apetytu ale jak jestem b. głodna źle się czuję -mdli mnie wtedy a tak poza tym nie mam mdłości, trochę obrzydziły mnie dziś udka, które musiałam doprawić i wstawić no ale się przemogłam i je zrobiłam. Wędlin też nie jem, moje śniadanie to chleb z ketchupem