|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
, a co do wzwodu to nie tak ze zawsze ma problem (tu akurat jest tak, że występuje on w określonych pozycjach), nie załozy np obcisłych gatek....., jest jeszcze parę innych rzeczy w które moze nie będe sie zagłebiać. Po prostu przedstawiłam Wam opinię i relację faceta który tak to widzi po latach
|
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fragment: Noworodek, u którego doszło do aspiracji smółki jest najczęściej urodzony z klinicznymi objawami przenoszenia. Często są to noworodki zbyt małe w stosunku do wieku płodowego. Stwierdza się u nich długie paznokcie, suchą, łuszczącą się i podbarwioną żółtawo lub zielonkawo skórę. Zaburzenia oddychania mogą wystąpić u nich zaraz po porodzie lub wkrótce po, w przejściowym okresie adaptacyjnym. Przy towarzyszącej zamartwicy dzieci te mają znacznie obniżone napięcie mięśniowe. Zablokowanie gęstą smółką dróg oddechowych jest przyczyną występowania u tych noworodków bezdechów, gaspingu, i sinicy. W tych przypadkach drogi oddechowe muszą być natychmiast oczyszczone przez ich odessanie po zaintubowaniu dziecka.: A tu cały tekst: http://www.umed.lodz.pl/noworodki/no...folder/MAS.pdf |
|
|
|
|
#3184 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja właśnie też mam tak że jak się zacznie będę po tżta dzwonić a on musi przepustkę wziąć i max w godzinę w domu będzie to max, ale i tak boję się że zadzwonię a to będzie fałszywy alarm a przecież ciągle przepustek mu dawać nie będą zobaczymy zrobię wtedy tak jak mówisz wykąpię się zobaczę czy przejdzie. a w ogóle masakra jak mi np wody odejdą to nie wiem - czekać na tżta tą max godzinę czy zamawiać karetkę wtedy? bo jak taty w domu nie będzie to lipa... Cytat:
Uwzględniając wiele różnych opinii na ten temat, należy zaproponować rodzicom poniższy algorytm postępowania w zakresie pielęgnacji chłopców:
pochodzi ze strony http://www.stulejka.com/index.php3?strona=stulejka1 Cytat:
nie wiesz że najwięksi plotkarze to faceci? tak sobie siedzą i gadają a na nas mówią że o pierd... gadamy ![]() Cytat:
|
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co doczytałam, to zatrucie wewnątrzmaciczne lub jakas infekcja wewnatrzmaciczna mogą byc własnie przyczyna tego niedotlenienia stąd byc może wzięło sie potoczne nazywanie tego, że zatrucie
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-09 o 16:08 |
|
|
|
|
#3186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo do tej pory tez mialam jakies dziwne przepisy i dziwne cos z tego wychodziło. ten niby sprawdzony. zobaczymy
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-02-09 o 16:08 |
||
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siusiak zawsze leży w dół albo w bok, i w pielusze układam w dół. To mówisz że nie powinnam w razie czego zaszkodzić?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wiem, że to jeszcze daleko ale w tym tempie to szybko skończymy wątek
dlatego tez musze wam napisać jaki właśnie przyszedł mi tytuł do głowy....oczywiście nie chcę nikogo urazić - to raczej tak dla humoru![]() pączusie jeszcze nadziane czekające na szybkie rozwiązanie - mamy marzec-kwiecień 2011
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie naszło na gołąbki
ale to jutro
|
|
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, ekspertem nie jestem , pewnie najlepiej zapytac jakiegos urologa, czy kogos o takiej specjalizacji, ale na zdrowy rozum, niby dlaczego miałoby zaszkodzić? Jakie sa argumenty, za tym, że to szkodzi poza tym, że TŻ forumowiczki zwala wine za swoje problemy z erekcją na matkę ?
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Nika mnie się podoba
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na ten temat, jak również o wzwodach rozmawiali między sobą od czas ów przedszkola? Wiem wiem, łapię za słówka ale jakoś mnie to rozbawiło, przepraszam ![]() Cytat:
Faktycznie miał objawy przenoszenia po urodzeniu, problem z oddychaniem w pierwszych 3 minutach życia ale później było już ok. Tylko do tej pory zadaję sobie pytanie czy wolniejszy rozwój w 1 roku był dla niego po prostu naturalny czy może jednak był wynikiem niedotlenienia.
|
||
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
A tu następny opis porodu ze styczniówek:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1450 |
|
|
|
#3195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja też nie, natomiast to co napisałam jest przykładem z życia wzietym. Czasem za daleko sie posuwasz w komentarzach co do innych (nie znając ich a czytajac często, gesto tylko ogólniki). Mam prośbę, zastanów się nastepnym razem dwa razy zanim coś napiszesz i ocenisz kogoś nie mając o nim zielonego pojęcia.
|
|
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
aja czytałam to właśnie... szkoda mi tej malutkiej
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji podpytam pediatrę
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie jak pączusie, nadziane dzieciaczkami, już wkrótce naszych pociech wreszcie się doczekamy! Marzec-Kwiecień 2011
![]() jade na SR |
|
|
|
#3200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego własnie zapytałam, jakie sa argumenty inne niz ten, ze TŻ obwinia matke za swoja wadę, bo to nie jest dla mnie argument merytoryczny. Jesli przedstawisz mi argumenty merytoryczne- wyniki badan, powazne artykuły itd... to będę sie mogła do tego ustosunkowac, a na razie po prostu napisałam, co powyżej, nie rozumiem w czym sie za daleko tutaj nie posuwam, w tym, że stwierdzam fakt, że brak u Ciebie argumentów poza przykładem twojego TŻta ? U niego przyczyną mogło byc 10 innych powodów, ze ma ten problem ![]() a jesli ktos pisze ogólniki, to się musi liczyc z tym, że ktos czytając odniesie sie własnie do tych ogólników, bo niby do czego mam sie odnieść, nie jestem jasnowidzem.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-02-09 o 16:37 |
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miejmy nadzieję, ze wszystko będzie dobrze |
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba niepotrezbnie to wkleiłas.. a ja niepotrzebnie przeczytałam
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
hello,
własnie wróciłam od gina . Moja mała kluseczka w 36 tygodniu wazy 2550 jest akuracik mialam pobrany wymaz na paciorkowca z pochwy i brzegu odbytu, za tydzien wynik-nic nie bolało. 45 zł mnie skasowali..... Ale jak badal szyjkę to powiedział, że czuje glówkę....mała siedzi centralnie na moim pęcherzu. Od srodka jestem zamknięta jak szafa pancerna nic narazie nie zwiastuje porodu. Co do bólu jak na @ to pracuje macica, mozna brać nospę. Wszystko jest dobrze. Jak ból będzie bardzo mocny to mam wziąć 1-2 pochodzić, jeżeli minie czyli jeszcze siedzimy w domu, jeżeli nasili się pakujemy bagaże i jedziemy na porodóweczkę ![]() Na KTG mam narazie nie chodzić, chyba że coś mnie zaniepokoi. Wg mojego gina najlepiej jak będe w terminie, bo jak pójdę wczesniej i trafie na "młodego' lekarza i wyjdzie nawet mały skurcz mam jak w banku że juz mnie nie wypuszczą do domu do porodu. praktycznie to była moja ostatnia wizyta, chyba że się "przeterminuję" to mam się pokazać 14 marca.... ![]() ahhhhh jestem taka szczęsliwa, że wszystko OK, że góry bym mogła przenosić ![]() Cytat:
bardzo mi się podoba ten tytuł ![]() "pączusie " no boski - nika Ty kobieto masz głowę ![]() ![]() aja, własnie przeczytałam. mam nadzieję, że będzie z tą malutką !!! Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-02-09 o 16:59 |
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o opis porodu, a z małą będzie dobrze, zobaczysz
Nie stresuj się tak innymi dziećmi, ze są chore, czy coś im jest. Chociaż to normalne, że każda matka wyobraża sobie czarne scenariusze, ja też tak miałam jak z Kaśką chodziłam. Teraz juz nie. Chodzę w przekonaniu, że moje dziecko urodzi się zdrowe, tak samo jak młoda |
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się boję,że będę przeterminowana
|
#3207 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż to głupie z mojej strony jak i tak nie będe noralnie rodzić, no ale ciekawość jest silniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój też gdzieś tyle miał w 36
|
||||
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka waga podobna do mojego krasnala....
super,że wszystko w porządku ![]() ![]()
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
o masakra! ale Jej musiało być dobrze w Twoim brzuchu hoho
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Nurtuje mnie tylko skąd TŻ wiedział jak mieli koledzy układane siusiaki w niemowlęctwie
Bo może on po prostu należy do grupy mężczyzn z problemami ze wzwodem...Aż mnei korci żeby zapytać teściowej co robiła w przypadku swoich dwóch synów, mój TŻ nie ma żadnych problemów i jego brat chyba też nie.

wody sa przeciez cały czas filtrowane i wymieniane, a smółka nie jest trująca, bo do organizmu dziecka, przez łozysko przechodzi krew ( czyli pokarm) juz oczyszczona i przefiltrowana, do szpitala nie jedziemy szybko, "bo dziecko sie zatruje", tylko dlatego, żeby wykluczyć zaburzenia tętna lub inne przyczyny wydalenia smółki i sprawdzic stan malucha- jest to bardzo dokładnie wyjasnione w książce I. Chołuj "urodzic razem i naturalnie" . ( mgr położnictwa z ponad 40 letnim doświadczeniem)
ale z drugiej to tylko myśle "oby jeszcze nie dziś"
a dzisiaj np cały dzień w pracy..
to może podzielisz się swoim przepisem?Oczywiście jak ci się chce pisać

Faktycznie miał objawy przenoszenia po urodzeniu, problem z oddychaniem w pierwszych 3 minutach życia ale później było już ok. Tylko do tej pory zadaję sobie pytanie czy wolniejszy rozwój w 1 roku był dla niego po prostu naturalny czy może jednak był wynikiem niedotlenienia.

Chociaż to głupie z mojej strony jak i tak nie będe noralnie rodzić, no ale ciekawość jest silniejsza