|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
u mnie od 180 -150 osób
Cytat:
oo super chyba też sie z nimi umówię na przyszły tydzien jakoś mnie zmotywowałaś ;D
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
sztuczka_magiczka Gratuluję podpisania umowy
Bardzo sympatyczni panowie i mają super podejście Oby takich więcej było.U mnie będzie zapraszanych około 130/140 osób, a że duża część jest rozsiana po Polsce to liczę tak ze 100 na weselu. Co do kosztów to my planujemy zmieścić się w 20 tys co w odróżnieniu do Was jest bardzo mało. Listę wydatków też mamy zrobioną Pieniążków już mamy dość odłożonych tak, że z taką sumą spokojnie się wyrobimy. Zamiast kwiatów będziemy prosić o wino lub totka (bardziej zdecydowani jesteśmy na wino) i karteczka z prośbą o pieniążki zamiast prezentów innych.Inne atrakcje uważam za zbędne. Wolę wydać tą kasę na super 2 tygodniowa podróż poślubną niż cieszyć się czymś przez kilka minut. Chrzestny Tż wspominał, że chciał Nam zrobić barek z alkoholami w ramach prezentu, więc w takim przypadku zabraniać mu nie będziemy
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
ojejej, jak mogłam przegapić nowy wątek...ale już jestem
![]() atrakcje - myślałąm nad lampionami, ale uznałam w końcu za zbędny wydatek ale za to będzie fontanna czekoladowa, jeśli można ją nazwać atrakcją ![]() Chatko - mam pytanie co do tych zdjęć m.in. smartów, które wklejałaś... możesz mi podać jakieś linki/źródło cokolwiek skąd to masz? Zakochaliśmy się z TŻ w takiej dekoracji - welon na dachu i cylinder... tylko nie mogę nic takiego znaleźć w necie :/
|
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak się macie, Dziewczęta?
Powiem Wam, że bałam się do Was zaglądać i miałam rację - rano była dopiero piąta strona, a teraz już ósma... Nie miałam czasu nawet nic przeczytać, bo dopiero skończyłam pracować, a za 2 godzinki idziemy na salsę, muszę się jeszcze wyszykować i obiadek zrobić, żebym nie padła... I pomyśleć, że teraz mam niby ferie i tylko praca mnie tak pochłania, to ciekawe co będzie w przyszłym tygodniu jak wrócę jeszcze na uczelnię Na szczęście już za tydzień będę mieć mały odpoczynek (od pracy i od netu i komputera stety/niestety też), bo lecę odwiedzić rodzinkę w Schweizu na kilka dni ![]() Tak więc nie pozostaje mi nic innego, jak tylko przesłać Wam pozdrowionka od zapracowanej tenebrosy! Kiedyś do Was wrócę, obiecuję! ![]() PS. Chatko - wiem, że priv is outstanding. Postaram się dzisiaj chociaż kilka słówek skrobnąć na PW, bo całego wątku nie nadrobię - no chance!
|
#215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też już sobie innej dekoracji nie wyobrażamy, stąd już kupiony cylinderek, wyszukam jeszcze jakąś elegancką firaneczkę na welon i wio Mamy akurat czarny Peugeot 206, więc myślę, że będzie to fajnie wyglądać ![]() tenebrosko, Ty się w ogóle nie przejmuj, rób na spokojnie swoją robotę i po prostu skrobnij jak znajdziesz trochę wolnego czasu Do 26go jeszcze daleko ![]() sztuczka, normalnie czytając Cię to jakbym czytała o spotkaniu z naszymi fotografami Taka sama atmosferka, miliony pomysłów i pełne porozumienie między nami i nimi Tacy fotografowie to skarb, bo widać, że podchodzą do każdego naprawdę indywidualnie. Pamiętam, że nasze spotkanie trwało 4 godziny Tyle mieliśmy sobie do powiedzenia. I tak właśnie powinno być, super, że takich znaleźliście, gratulacje ![]() My wyliczyliśmy, że całość wesela będzie nas kosztować ok 50-55 tys... Strasznie dużo pieniędzy, ale jak się podzielimy kosztami z Rodzicami, to sobie poradzimy. Póki co gromadzimy, ile się da ze swojej strony, a Rodzice podobno mają odłożone, a ile - nie pytaliśmy. A zamiast kwiatów najprawdopodobniej poprosimy o kupony lotka. 100 bukietów kwiatów, które zwiędną za 2 dni to dla mnie totalna bzdura i absolutnie nie chcę czegoś takiego. A kupony nawet jeśli się nie trafią wszystkie wygrane to zawsze będą się ładnie palić w kominku
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-02-09 o 17:56 |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
co do oszczędzania to ja już mam 1/4 swojej kwoty odłożoną. Ja mam tak że im więcej mam kasy tym bardziej mi szkoda ją wydawać na głupoty.
widzę że strasznie duże te kwoty wam wychodzą i te moje 35 tys to i tak mało no ale wesele na 200 osób a na 100 osób no to różnica
|
#217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam już sporo odłożone i też mi strasznie szkoda wywalać kasy... Ale ja zawsze byłam mega oszczędna. I tak mi chyba już zostanie
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
Kilka informacji dla zainteresowanych:
Podniebne lampiony to strata czasu i kasy, bo odpalenie kilku mija się z celem, tworząc nijaki efekt, a kilkadziesiąt sztuk swoje kosztuje oraz jest je niezmiernie ciężko odpalić amatorom w warunkach jakiegokolwiek wiatru. Czas na ich odpalenie skutecznie przepędzi wszystkich zainteresowanych do lokalu. Natomiast profesjonalne pokazy kosztują od 500 zł za ok. 3 minutową kompozycję. Jest to o wiele efektowniejsza forma prezentacji, niż na pokazach publicznych, gdyż wszystkie ładunki są przygotowane specjalnie dla państwa młodych i jeżeli budżet nie pozwala na stosowanie większych kalibrów (czyli klasa WP) stosuje się tzw. NWP, które odpala się nie kilkaset metrów od publiczności, tylko kilkadziesiąt, co potęguje efekt wizualny. Sceptyków zapraszam do obejrzenia jakiegokolwiek weselnego pokazu na żywo, przygotowanego przez dobrą firmę, a przekonacie się, jak wspaniała jest ta forma uatrakcyjnienia wieczoru. Wspomniany koszt 500 zł odnosi się do dobrze przygotowanego zestawu KLS-ów - kilkaset strzałów na wysokość kilkudziesięciu metrów, a dobra firma nawet w tej kwocie przygotuje takie aspekty dobrego widowiska, jak natężenie strzałów wraz z podziałem na początek oraz finał. Wystarczy odpalić jeden lont, który zrobi już co trzeba. Ja akurat mam duszę artysty i nawet jeżeli strzelam za małą kasę, to i tak zazwyczaj układam scenariusz z podkładem muzycznym etc. i zapewniam, że na weselu nic nie zapada zgromadzonym w pamięć tak bardzo, jak dobrze zrealizowany pokaz, który wcale nie musi dużo kosztować ![]() BTW: Takich "inteligiętnych" osób jak ewika19 dawno nie widziałem W 99% pokazy na WOŚP są finansowane przez firmy pirotechniczne. Koszt jaki rzeczywiście ponoszą jest minimalny (nic nie znaczący w odniesieniu do całości kwoty), a zużywany materiał jest zazwyczaj tym, na którym i tak by się nie zarobiło (testowane są nowości, nowe układy strzałowe itp., co i tak trzeba byłoby prędzej czy później zrobić), a tak przynajmniej przegania się kilka tysięcy osób na główny plac miasta, a kto przed Światełkiem nie wrzuci trochę grosza do puszek? Większość osób zazwyczaj wychodzi z domu akurat o 20 nie w celu pójścia do warzywaniaka po bułki, tylko obejrzeć pokaz i przy okazji coś dać kwestującym. Światełka Do Nieba to nie tylko okazja do wypromowania się firmy, która sponsoruje show (i to nie żadną kasą, tylko materiałem, a więc czymś, czego do puszek wrzucić nie można), zafundowanie widzom niesamowitych widoków, ale także zachęcenie dużej masy do wyjścia z otwartymi portfelami na miasto. Tak zawężonego światopoglądu jaki prezentujesz, dawno nie widziałem Pozdrawiam i życzę mniej stresów na przyszłość, bo skoro zamiast przemyśleć coś, co Cię w zupełności niepotrzebnie frapuje wolisz się na to złościć, to wiele rzeczy musi Cię niepotrzebnie denerowować
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Chatka u mnie to jest tak jak brak kasy o kupiła bym sobie to to to i to a jak już jest kasa to" a to za drogie" " a to mi już nie jest tak potrzebne" więc jak tylko mogę to oszczędzam
jedyną rzeczą jakiej nie potrafię się oprzeć na zakupach są buty szczególnie pantofle i klapki takie na obcasach itp. teraz jest zima to trochę przystopowałam ale wiosna się zbliża
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-02-09 o 19:42 |
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam dziewczyny, ale nie wytrzymałam
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
JA jak zwykle na chwilę i w biegu. Brak czasu na wszystko.
Co do ubioru młodego to mój będzie miał klasyczny garnitur, bez kamizelki plus krawat. Na garniaku oszczędzać nie zamierzam bo luby będzie mógł nosić później więc warto kupić porządny. Sądziłam, że mnie wyszło dużo osób do zaproszenia bo 85. A tu czytam o waszych weselach i wygląda, że to całkiem niedużo No ale mnie się marzyło zmieścić w 60. Jeśli chodzi o koszta to chcemy(musimy) się zmieścić w 35 tys. Niestety nie będzie to takie proste bo połowa gości będzie potrzebować noclegu. Płacimy sami więc musimy się spręzyc z oszczędzaniem i szukać usługodawców w rozsądnej cenie.
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się jeśli pan (bo tak wynika z profilu) nie jest PM2012 to raczej niezbyt grzecznie w taki sposób wtrącać się w rozmowy
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
a co do naszych kosztów...to nawet nie chcę myśleć. Mam taki sliczny organizer ślubny, do którego wpisuję wszystkie wydatki i po weselu zastanowię się, czy je wogóle podsumować. My chcemy jak najwięcej zapłacić sami. Chociaż nasi rodzice stanowczo przeciwko temu protestują. Ale myślę, że dzięki temu będziemy mieć wesele takie jak MY chcemy, a nie nasi rodzice. Odłożone pieniądze miałam ale dużo wydałaliśmy na wakacje w październiku i sylwestra
Od marca mam silne postanowienie poprawy. Ale też jak liczę to nie zamkniemy się w kwocie 40 tys zł. I nie rozumiem twierdzeń niektórych znajomych..."po co tyle kasy na jedną imprezę"? Dla mnie po pierwsze to nie jest impreza, poza tym wolę żałować że wydałam tyle kasy niż jeździć nowszym samochodem i żałować, że mogłam mieć ładniejszą suknię, salę, zespół... |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane
a jak z wyborem zespołu na wesele od cholery jest ich w internecie i każdy się zachwala szukam nawet DJ bo to taniej ale znowu nie ten sam klimat "weselny" nie mogłam się oprzeć i wrzucam Wam suknię, którą mam nadzieję zdobędę
|
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha i jeśli chcesz to mogę udowodnić Ci moje zdanie. Na PW mogę wysłać linka gdzie są wypisani sponsorzy "Światełka do Nieba" w tej miejscowości na której się wzoruję. kindziulindzia- suknia którą załączyłaś jest piękna! Ja chcę sobie właśnie taką uszyć na drugi dzień. Dokładnie taką. Pozwól, że sobie pożyczę zdjęcie
Edytowane przez ewika19 Czas edycji: 2011-02-09 o 20:11 |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
kindziulindzi śliczna suknia - czy ona przypadkiem nie ma koloru champagne albo lekko pudrowego różu (choruję na ten kolor)
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
trudno mi samej określić ten kolor ale to jest właśnie ta jaką chcę
nigdy nie chciałam wyglądać jak beza i męczyć się z kołem bo to ani wygodne ani przyjemne jeden jedyny raz dałam się namówić na sukienkę z kołem na studniówkę - męczarnia |
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
ja na drugi dzień chcę mieć coś takiego jak załączyłam tylko w kolorze fioletu lub zieleni
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koła żadnego nie planuję, ale jednak jestem bardziej w stronę "bezy" niż "greczynki", bo chcę falbanki ![]() DJ może być typowo weselny, my właśnie takiego mamy Po obejrzeniu w necie mnóstwa zespołów zdecydowaliśmy, że nie mamy zamiaru wydawać 3500 zł za grupę, która będzie nam wyła do kotleta i robiła swoje wersje naszych lubianych piosenek (mam wrażliwe ucho ), więc poszukaliśmy kompromisu i chyba znaleźliśmy. I taniej wychodzi, i piosenki będą w oryginalnych wykonaniach i klimat weselny będzie zachowany i trochę nowoczesności będzie też. Zresztą wszystko z nim szczegółowo ustalamy i będzie jak chcemy (a nie tak, jakie ma zespół możliwości, bo zwykle są one ograniczone). Poza tym ma fantastyczną usługę "biesiady z gitarą" w której się zakochałam (kicia), śliczna ta suknia nawet w tym kolorze.
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-02-09 o 20:36 |
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
strona na której ją znalazłam coraz bardziej mnie przeraża cena tej sukienki ponad 1000zł ale w Lbn na pewno znajde taka i tansza
ale...ta "skuknia ślubna" http://aiola.pl/suknie-slubne/448.html to mnie całkiem rozwaliła i ta cena
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-02-09 o 20:46 |
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
to się może nadawać ale na noc poślubną co by pan młody miał więcej do ściągania (spodnie )
|
#233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
http://fundir.org/gallery,nietypowe_...e,877,0,0.html dziewczyny "sukienka" nr 5 to mój faworyt
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co sądzicie o tych, naprawdę nie umiem się zdecydować
http://img217.imageshack.us/i/33ri1.jpg/ http://www.forum.wesele-lodz.pl/files/85715395_873.jpg i na deser http://img525.imageshack.us/i/17227966238729b787c.jpg/ |
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
oooooooooooooo matko
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
http://fundir.org/gallery,nietypowe_...e,877,0,0.html to już tu nr 31 jeszcze lepsza
|
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
o Matko!!!
![]() ![]() weź tą pierwszą!-rodzina padnie
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o fakt...zaraz dodam do ulubionych ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- a to dla dziewczyn, które szukają oryginalnych zdjęć ślubnych i są na etapie podpisywania umów z fotografami http://weddingpros.wordpress.com/200...edding-photos/
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
i weź tu wybierz dobrego fotografa, dobrego kamerzyste o "sukience" już nie wspomnę a przede wszystkim dobrego TŻ
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
pewne jak już dojdziemy do fazy koszmarów sennych na temat ślubu (a na pewno kiedyś to nastąpi to będą nam się takie
śniły)
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

) no ale na umowie mamy minumum 400, natomiast Tomek (yeah 
Bardzo sympatyczni panowie i mają super podejście
ale za to będzie fontanna czekoladowa, jeśli można ją nazwać atrakcją 

teraz jest zima to trochę przystopowałam ale wiosna się zbliża