|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Witajcie. Ja dzis wyszlam ze szpitala. Jestem po aminopunkcji. Poszło dobrze, bez komplikacji. Teraz ookropne 3 tyg czekania. Nie wiem jak dam radę. Wyniku nie dadzą mi przez tel tylko musze jechać osobiście chyba zawału dostane jak nadejdzie ten dzień. Do tego na usg babka zobaczyła torbiel na splotach naczynkowych ale powiedziala zeby sie tym nie przejmowac bo moze tak wystepowac do 26 tyg. Tylko jak się tym nie przejmować jak ciagle coś nowego.
Ogólnie w szpitalu trafiłam na wiele kobiet które czekały na rozwiązanie większosć dzieci z wadami hipotrofia, wodoglowie, rozszczepy kregoslupa, podziwiam te kobiety za silę. Po tych wszystkich historiach mam bardzo mieszane uczucia. Cieszcie się kobeity ze macie zdrowe maluszki to jest tak wielki dar, reszta się nie liczy... pamietajcie o tym. Chciałabym podziękowac tym z Was które o mnie pamiętały to bardzo miłe z Waszej strony dziękuje bardzo. Z dobrych wiadomości będe mieć synka, oby tylko zdrowego ![]() Nie chce wiecej pisać żeby Wam nie zasmucać wątku. Mi pozostaje tylko wierzyc i mieć nadzieję Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-02-09 o 18:49 |
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
kmat, dobrze że jestes
ja cały czas wierzę, ze bedzie dobrze. pamietaj, że to jakaś nikła szansa, a w zasadzie nikłe ryzyko. naprawde, wierz w to!!!!!!
|
#3003 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny o co chodzi z becikowym?
Dopiero będę słuchać ale zapowiedz nie brzmiała ciekawie
|
|
|
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Zakochałam się w tych kołyskach.
http://allegro.pl/kolyska-coneco-zie...440386435.html Myślicie, że jest sens kupić coś takiego na pierwsze 5 miesięcy, a później zamienić na łóżeczko? ![]() U nas trochę skomplikowana sytuacja- mamy dwa pokoje, ale jeden wynajmujemy przyjacielowi, który swoje mieszkanko ma odebrać na koniec czerwca, nie wiemy czy wyrobi się z remontem przed narodzinami dziecka i czy zdążymy z tż przygotować pokój dla malucha. Dlatego było by to jakimś rozwiązaniem, bo kołyska zajmuje znacznie mniej miejsca niż łóżeczko, tylko wiadomo jest to dodatkowy koszt... ![]() Czy któraś z Was używała kołyski? kmat, trzymam za Was bardzo mocno kciuki i wierzę, że Twój synek będzie zdrów jak ryba!
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-02-09 o 19:00 |
|
|
|
#3005 |
|
BAN stały
|
Kmat jak dobrze,ze się odezwałaś i że bez komplikacji sie odbyło.Ufff...
Kochana sama widziałaś z jakimi problemami borykaja sie rodzice. Wasz synuś jest zdrowy Czekamy razem z Wami an wyniki. Ja też zakochana jestem w tych kołyskach ale mój mózg każe sie odkochać
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie słyszałam. Przecież do końca 2001 r. miało być be zmian: 1000 zł, a warunek to przedstawienie zaświadczenia o jednej wizycie u ginekologa do 10 tyg. ciąży.
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
Kmat - dobrze, ze po badaniu - trzymamy kciuki za wyniki. Wyobrażam sobie, że dodatkowo widok i rozmowy z kobietami, które wiedzą, ze mają chore dzieci nie nastraja pozytywnie. Ale staraj się być dobrej myśli. Dziś mi znajoma opowiadała, że jej pacjentka miała 2 amniopunkcje - pierwsza wyszła źle ale druga już super.
Kolina - gratulacje udanej wizyty! Beata hehe nie mamy tajemnic - zażywamy lek, którego w ciąży się nie powinno i jesteśmy w fazie odstawiania, tzn Nerola ma to już za sobą, ja biorę 1/4 najmniejszej dawki, odsypując kuleczki z kapsułki. A grypsujemy bo na początku zostałyśmy oskarżone o psucie sielskiej atmosfery. fajnie, że się tak obłowiłaś
|
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
kmat - gratuluje synka! BEDZIE ZDROWY ZOBACZYSZ!!!!
Zmalowana - w nowych wloskach wygladasz o wiele korzystniej! Fajna udana przemiana Kolina - super, ze wyniki w porzadku i dzidzia zdrowa! co do kredytow to my tez mamy - na 20 lat, we frankach niestety i nie RnS... I bierzemy w tym roku nastepny, bo z roznych wzgledow chcemy/musimy zmienic mieszkanie. To obecne bedziemy wynajmowac i z odstepnego splacac pierwszy kredyt. Jakos kombinowac trzeba... Prawda jest taka, ze jak rodzice czy dziadkowie nie podaruja chocby malego mieszkania czy tez nie wspieraja finansowo to nie ma innego wyjscia jak tylko zaciagniecie kredytu. Zazdroszcze osobom, ktore "nie wyobrazaja sobie zycia z kredytem na glowie"
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3010 | ||
|
Zadomowienie
|
Kmat jesteśmy z Tobą, gratuluje synka!
Cytat:
Zmalowana o wiele lepiej Ci w brązie. Ja z kolei przeszłam przemianę w druga stronę, z brązu na blond. Cytat:
|
||
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3012 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór
![]() Kmat- trzymam kciuki i bądź z nami cały czas )) zobaczysz będzie okkredyty- narazie żadna mnie nie przebiła- ja mam 4szt w chf )) na super warunkach. ale ja inwestuję w nieruchomości, więc troche inaczej niż standardowo korzystam z kredytów. no i pomaga mi w tym wiedza i doswiadczenie zawodoweps dot RNS (rodzina na swoim) wąłsnie na TV Biznes mówili, że zmiany o któtrych pisałam wcześniej wchodzą w życie za pół roku Becikowe- spokojnie, zanim wprowadzą jakiekolwiek zmiany w ustawie musi ona przejśc projekt, potem sejm.....całą długą procedurę. także my na 100% załapiemy się na aktualne warunki ja do tej pory nie dostałam pisma od sprzedawcy niani na allegro!!! dziewczyny zróbcie coś!!! już zjadłam połowę bitej smietany w sprayu;((( skończy się jak ostatnio- cała w ciągu 30 min, a ja nie mam wymiotów i pójdzie w boczki!!!! iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2011-02-09 o 19:36 |
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
Kolina- nie martw się,taka różnica to nie różnica
1 tc w USG to może byc 1 mm np długości dzieciątka,więc lekarz zawsze może zrobic minimalny "błąd" w pomiarze. Gratuluję NT i kości nosowej![]() Stapelka-ja z Bochni- i byłam za tym by na kawusi i lodzikach się spotkac w Krakowie, na pewno Aga ,Ty, Zasada i Aania mogłyby-bo o nas wiem,że jesteśmy z okolic,ale nie wiem czy nie będzie nam trudno się wszystkich zebrac... trzeba rzucic datę i i miejsce i się umawiamy Kmat
|
|
|
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Świetnie!!!
Tak jak przypuszczałam, ożywiło Ci twarz Super!Cytat:
Stapelka, ja też nie z Krakowa ale podobnie jak Babonik, na lody w Krakowie dalej się piszę ![]() jakby któraś chciała, to w ostatnim "M jak mama" jest kilka ćwiczeń jogi zamierzam się wziąć za ćwiczenia ![]() Kmat, trzymaj się ciepło! na pewno wyniki będą dobre!! ![]() Cytat:
wiem, głupie to ale boję się po prostu... Byliśmy właśnie w kinie, na Och Karol 2. trochę się bałam że przereklamowane, ale powiem wam że bardzo fajny film Pośmiałam się trochę, polecam
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Kmat kciuki kciuki!!!!! musi byc dobrze i koniec
|
|
|
|
#3016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No widzisz, bo ja ten watek czytam niemal od samego jego powstania (czyzbym miala przeczucie, ze to bedzie "moj " watek?), a Ty dolaczylas jak jeszcze nie bylo tak duzo dziewczyn i po prostu Cie zapamietalam, m.in to, ze bylas w podrozy sluzbowej zaraz na poczatku ciazy i sie wahalas jak to bedzie. Ciesze sie, ze zdrowie w miare dopisuje, zwolnij jesli mozesz, moze czasem sobie wez dzien wolnego? I super, ze maluszek juz daje znac o sobie. A co do poinformowania w pracy - w koncu wczoraj sie odwazylam i powiedzialam mojej liderce. Wydaje sie, ze ona na razie jeszcze nikomu nie powiedziala, wiec reszta dowie sie pewnie po wielkosci mojego brzucha, a to juz pewnie niedlugo. Na dzien dzisiejszy pracuje do zamkniecia kwietniowego, czyli do poczatku maja. Od kwietnia bede miec zastepce, ktoremu przekaze obowiazki. A teraz ide doczytywac dalej... |
|
|
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
Kmat ja też trzymam kciuki będzie dobrze
Kolina dobrze że wreszcie sie udało |
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całuję gorąco i wierzę, że synuś będzie zdrowy |
|
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
kmat My wszystkie dalej wierzymy ze Twój synek będzie zdrowiutki i czekamy razem z Toba na wyniki.
Co do poczty to ja rozumiem, ze listonosz nie bedzie nosił jakichs wielkich paczek, ale jakiej wielkości kopercie moze być letnia bawełniana sukienka bez rekawów W koncu za coś płacę prawda ![]() Ech w dzisiejszych czasach to chyba każdy ma jakis mniejszy czy wiekszy kredyt, choćby na lodoówkę czy pralkę. Łatwiej spłacać co miesiąc po trochu niz wylożyc jednorazowo 2 tyś. Zwłaszcza jak się coś spitoli i nie ma gdzie jedzenia trzymać. Co do becikowego to chyba Nas żadne zmiany nie obejmą Mam nadzieję, bo trochę licze na ta kase i już mniejwiecej ją rozdysponowałam A i słyszalam że jest jeszcze jakaś kasa z Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie też 1.000zł jeśli dochód na osobe w rodzinie nie przekracza ileś tam. beata_1988 gratuluje zdobyczy Ja też dzisiaj zdobyłam 2 pary spodni z H&MMama, 4 tuniki z krótkim rękawem i 2 bluzki koszulowe rozszerzane na brzuchu mamuśka poszła do koleżanki i tamta mówi że ma po córce ciuchy ciązowe i jak chce to moze sobie wziąć Byłam dzisiaj w aptece i kupiłam sobie stary wypróbowany fissan
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
marzenas- ja zdecydowana na kolyske wlasnie ze wzgledu na mala ilosc miejsca. mimo iz łóżeczko mam po starszym dziecku... ale wiem ile zajmowalo miejsca a teraz i tak mamy wiecej mebli (bo lozko w drugim pokoju dla starszego)
margaret - mi przez to że listonosz chcial cos wlozyc do skrzynki wrecz zdemolowali skrzynke, otwiera sie prawie sama bez kluczyka bo na sile chcial zamknac a sie nei miescilo. mam najbardziej rozwalona przegródke w calym bloku ![]() becikowe dla nas na 100% bedzie, ulga w podatku takze, ale zastanawiaja sie nad rokiem 2012. ponadto wiem ze chyba sld chce przepchnac ustawe ze zakupy dzieciece, szczegolnie ciuchy na ktore wzrosł vat, beda objete ulga taka sama jak mieszkaniowa w rozliczeniu rocznym pit. ale szanse sa niewielkie ze to dojdzie do skutku |
|
|
|
#3021 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Kochane
bardzo dawno nie pisałam, ale moze teraz bede sie odzywac czesciej pozdrawiam wszytskie brzuchatki i dzidziulki Kmat trzymaj sie dzielnie !!! ![]() Ja po wizycie wczoraj popoludniu dzidzi wygląda na dziewczynkę oczywiscie nie na 100% bo 100% to pani doktor powiedziala ze po porodzie hehe 1 marca mamy polowkowe USG to mam nadzieje ze sie lepiej maluch juz ulozy morfologia pomimo witamin mi leci jeszcze bardziej niz wczesniej wiec dostalam dodatkowo do nich jeszcze zelazo. I znow mam gore badan do zrobienia.. i test na krzywą cukrową 75 blee wklejam fotki całe zakupy wyniosły mnie 108,50zł
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Kmat dobrze, że się odezwałaś... wiem, że ciężko będzie Ci wytrzymać te 3 tygodnie, ale kciuki wciąż zaciśnięte i wiem, że dzidziuś jest zdrowy
Lilka super zakupki, poszalałaś ![]() to teraz moje dla córki, z allegro
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Lilka normalnie dostalam oczopląsów
![]() Mnie gin nic jeszcze nie mówiła o krzywej cukrowej no a ja zapomniałam sie zapytać i o szkołe rodzenia . No cóż skleroza ciążowa moja nowa przypadlość ![]() Dziewczyny jakie bierzecie witaminy dla ciężarnych . Ja dziś zakupiłam Femibion |
|
|
|
#3025 |
|
BAN stały
|
Jakkkie cuda!!!
Przepiękne!Prześliczne ![]() To i ja zaraz wkleję część. |
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Lilkaa82 jesli to nie dziewczynka, to kilka ciuszków do wymiany
![]() zanka widze ze szalejesz z różem ![]()
|
|
|
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
Kmat razem z Tobą czekamy na wyniki
dziewczęta przeurocze te Wasze zdobycze ciuszkowe |
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
no to by było na tyle z różu dopóki na połówkowym nie bedę miała potwierdzenia
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
To ja ide poleżakować w wannie a jak wrócę to sobie poodlądam zdobycze
|
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny śliczne te ubranka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

no i ogłaszam wszem i wobec że będziemy mieć SYNKA

zębole