Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 21:40   #241
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
pewne jak już dojdziemy do fazy koszmarów sennych na temat ślubu (a na pewno kiedyś to nastąpi to będą nam się takie śniły)
Moja Droga ja juz pierwszy zaliczylam ostatnio ;P

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 21:43   #242
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
i weź tu wybierz dobrego fotografa, dobrego kamerzyste o "sukience" już nie wspomnę a przede wszystkim dobrego TŻ
pozwolę sobie przytoczyć cytat mojego guru:

"łatwiej znaleźć idealnego narzeczonego...niż idealną suknię ślubną" /Vera Wang/

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 21:48   #243
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
u no to ostro ja na szczęcie mam jakiś głupie sny nie związane z tym... ale to kwiestia czasu.. zresztą od pewnego czasu ja zamiast spać rozmyślam jak to będzie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:00   #244
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
ja zaraz po zaręczynach miałam regularne koszmary raz w tygodniu co najmniej ostatnio jest lepiej

co do ostatnich tematów to gości będziemy mieć ok 80 (90 jest na liście, ale 80 to realna liczba)
stój TŻa to będzie raczej jego decyzja - jedyne w co bym chciała zaingerować to krawat - żeby fioletowy był

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:37   #245
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja zaraz po zaręczynach miałam regularne koszmary raz w tygodniu co najmniej ostatnio jest lepiej

co do ostatnich tematów to gości będziemy mieć ok 80 (90 jest na liście, ale 80 to realna liczba)
stój TŻa to będzie raczej jego decyzja - jedyne w co bym chciała zaingerować to krawat - żeby fioletowy był
Co do stroju TŻta, mój ostatnio powiedział, że założy BIAŁY (!) albo "gołębi" frak Chyba bym pękła Także zamierzam trzymać rękę na pulsie, w co się ubierze

A jeśli chodzi o liczbę gości to u nas zaproszonych jest 160 osób, niestety mamy liczną rodzinę i lista częściowo i tak jest już uszczuplona. Liczymy się jednak z tym, że jeszcze 30 osób nam odpadnie. Szczerze mówiąc jestem przeciw takiemu dużemu weselu, ale rodzina TŻta jest nieubłagana.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:45   #246
czwartkowa
Raczkowanie

jaką zamierzacie mieć fryzurkę upięte, proste, rozpuszczone?? ja osobiście mam długie włosy po pas i mam zamiar mieć rozpuszczone troszkę je przytnę aby nie były za długie do ślubu ale minimalnie osobiście będę chciała mieć coś w tym stylu http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1408&bih=671
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:49   #247
(kicia)
Zakorzenienie

ja już w poprzednim wątku wklejałam dwie fryzurki jakie chciała bym ale z dnia na dzień mi się to zmienia... raz myślę "a może jednak daruje sobie welon i pofaluje te włoski" a zaraz potem " nie no muszą być upięte bo welon musi być" i tak w kółko eh

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

lecem spać kobitki dobranoc

Stary 2011-02-09, 22:58   #248
czwartkowa
Raczkowanie

Cytat:
ja już w poprzednim wątku wklejałam dwie fryzurki jakie chciała bym ale z dnia na dzień mi się to zmienia... raz myślę "a może jednak daruje sobie welon i pofaluje te włoski" a zaraz potem " nie no muszą być upięte bo welon musi być" i tak w kółko eh

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

lecem spać kobitki dobranoc
no własnie jest problem z welonem, dlatego ja chyba zrezygnuje z niego bo nie chce upinać włosów no chyba ze znajdę coś fajnego co by mi odpowiadało

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

a ja zrobiłam sobie długi weekend w pracy i mam zamiar się poleniuchować ale też mnie coś spanie bierze dlatego zmykam pomarzyć o moim Lubym który coś ostatnio mi podskakuje muszę go naprostować Dobranoc
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 23:19   #249
samiramis
Raczkowanie

Kilka dni mnie nie było a tu już nowy wątek.... chciałabym mieć czas na czytanie tego wszystkiego.. niestety czytam tylko wybiórczo.
W sumie to chciałabym się was poradzić- zapłacilismy ostatnio zaliczkę w lokalu na przyszły rok i tak mnie olśniło, że przeciez nie mamy nadal z nimi umowy w której bylaby wpisana cena itp. w lokalu twierdzą, że taką umowe dostanę na miesiąc przed slubem gdy przyjadę uzgadniac konkretne menu i wtedy też będzie kosztorys.
Spotkałyście sie z czyms takim??
Wspomnę tylko, że lokal dośc znany i nie spotkalam się z zadna negatywna opinią na jego temat.
ach i podaję linka do mojego nowego pomyslu na suknię http://www.faeriebrides.com/custom-c...f-diamonds.php

Edytowane przez samiramis
Czas edycji: 2011-02-09 o 23:20 Powód: dopisanie nowej info
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 23:21   #250
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
pewne jak już dojdziemy do fazy koszmarów sennych na temat ślubu (a na pewno kiedyś to nastąpi to będą nam się takie śniły)
Eh, kochana, ile ja już miałam takich koszmarów... Ostatnio ich nie mam, bo nie angażuję się tak w przygotowania, ale po zaręczynach, podobnie jak Ewusia, miałam po 2, 3 takie sny w tygodniu Sporo swego czasu tu na wątku opisywałyśmy swoich ślubnych koszmarków Najgorsze, że są takie realistyczne, chociaż po przebudzeniu zwykle zupełnie nie mają sensu

Ale ale! Wczoraj miałam MIŁY sen ślubny... Chyba pierwszy, który mnie nie przeraził Śniło mi się mianowicie, że przymierzam suknię ślubną... nie moją wymarzoną, ale jakąś nawet bardzo ładną. Pamiętam, że wyglądała, jakby była ciężka, a jak ją założyłam, okazała się zadziwiająco lekka Także mam już pierwszą przymiarkę ślubną za sobą Przez sen, ale było tak realistycznie, że dosłownie czułam materiał na skórze

samiramis, w większości lokali tak jest. Nie wiedzą, jakie będą do końca ceny i nie chcą dużo wcześniej podpisywać dokładnej umowy. Raczej więc nie masz się czego obawiać.
A suknia... nietypowa A planujecie wesele w jakimś takim średniowiecznym stylu właśnie, czy po prostu podoba Ci się suknia?

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-02-09 o 23:23
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 23:31   #251
samiramis
Raczkowanie

Podoba mi się suknia..... aże mam dość nietypowy gust (chciałam też iść w czarnej, bordowej ostatecznie stanęło na biało bordowej) Ślub bedzie w skromnym zabytkowym drewnianym kościółku a wesele w Folwarku. mielismy jechac saniami ale wlaściciel sali stwierdził, że to ryzykowne bo nie mogliby odśnieżyć drogi goście niewyjechaliby do lokalu. Do sukni napewno będzie jeszcze płaszcz-podobny do tego ze zdjecia z wielkim kapturem-myślę, że też bordowy własnie. wogole to ze wzgledu na tą moją kreacje chcialabym miec slub na stojąco ale nie wiem czy ten pomysł przejdzie...;/
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 07:37   #252
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
Kilka dni mnie nie było a tu już nowy wątek.... chciałabym mieć czas na czytanie tego wszystkiego.. niestety czytam tylko wybiórczo.
W sumie to chciałabym się was poradzić- zapłacilismy ostatnio zaliczkę w lokalu na przyszły rok i tak mnie olśniło, że przeciez nie mamy nadal z nimi umowy w której bylaby wpisana cena itp. w lokalu twierdzą, że taką umowe dostanę na miesiąc przed slubem gdy przyjadę uzgadniac konkretne menu i wtedy też będzie kosztorys.
Wspomnę tylko, że lokal dośc znany i nie spotkalam się z zadna negatywna opinią na jego temat.
ach i podaję linka do mojego nowego pomyslu na suknię http://www.faeriebrides.com/custom-c...f-diamonds.php

wstępną umowę już podpisaliśmy i ja na umowie mam już kwotę za osobę natomiast w ilości osób dogadaliśmy się tak, że wpisane mamy 100-120 ale zapłacimy za faktyczne przybycie gości i co mnie zdziwiło jeśli się okaże, że w dniu wesela ktoś wpadnie dodatkowo nie będzie problemu z talerzykiem i nam dostawią generalnie dyrektor tego hotelu w którym mam wesele jest bardzo serdeczny i we wszystkim pomocny ale nie zapeszam; na dzień dzisiejszy jestem zadowolona z naszej współpracy
jeśli chodzi o suknie to zgadzam się z chatką dość nietypowa ale ciekawa a Twój TŻ co ma w planach za strój?

Edytowane przez kindziulindzia
Czas edycji: 2011-02-10 o 07:38
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 07:46   #253
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
ja nie wiem jeszcze ile nas wyniesie wesele, wstępnie sobie to kiedyś liczyliśmy, ale to się pewnie ze sto razy zmieni bo np. znaleźliśmy tańsze zaproszenia, serwetki i dekorację, więc już trochę kasy zostanie
odkładanie kasy?? cały czas nad tym pracujemy ale póki co udało nam się zapłacić zaliczki i odłożyć niewiele, a chcemy mieć jak najwięcej swojej kasy. myślę, że przez ten rok to naprawdę się zbierzemy i uda się jeszcze trochę odłożyć
Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Co do zbierania, z tym jest bardzo ciężko, ale od marca zaciskamy mocno pasa, żadnych wyjść, wyjazdów tylko oszczędzanie, bo naprawdę nie damy rady. Tym bardziej,że wynajmujemy mieszkanie
my też postanowiliśmy, że zrezygnujemy z pewnych rozrywek. albo przynajmniej z tych kosztowniejszych również wynajmujemy mieszkanie i nietety sporo kasy na to idzie, ale mam nadzieję, że już niedługo uda nam się ten "problem " rozwiązać
sztuczka_magiczka gratuluję podpisanie umowy cieszę się, że spotkanie się udało.
Wypowiedź astm tyle w temacie.

(kicia) piękna ta czerwona sukienka ja wybrałam na drugi dzień krótką ,

fryzury nie mam jeszcze wybranej. z tym poczekam do kupna sukni.
Stary 2011-02-10, 08:31   #254
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samiramis Pokaż wiadomość
ja mam podobnie dostałam tylko przykładowe menu bez nazwy lokalu ani pieczątki, oraz kwitek że zaliczka wpłacona. Lokal również sprawdzony wiec póki co sie nie martwię że umowę dostane tak późno

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:17   #255
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

czwartkowa- ja planuję mieć włosy upięte. Całe do góry bo boję się, że będzie mi ciepło

samiramis- nooo suknia bajeczna! jeszcze takiej nie widziałam . Ciekawe czy nie będzie ciężka
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 10:00   #256
nena1984
Zakorzenienie

dziewczyny...mnie już od jakiegoś czasu męczy ten sam koszmar: Budzę się w sobotę, jest piękny dzień...jak codzień. Schodzę na dół na kawkę i śniadanko w rozciągniętym dresie i co widzę....ciotki wyfiokowane, mama umalowana (nigdy jej się to nie zdarza). Wszyscy odświętnie ubrani i krzyczą na mnie, że za godzinę wychodzimy do kościoła. A ja nie mam nic zorganizowane. Żadnej sukni, butów, kosmetyczki, fryzjera. I w tą godzinę biegam po wypożyczalniach, szukam czegokolwiek, mama mi czesze francuski warkocz (zawsze tak to robiła przed wyjściem do przedszkola). Wkładam sobie szczoteczkę do tuszu do oka, nie mogę znaleźć drugiego buta. Zamiast wiązanki mam kwiatki z ogrodu i kiedy wreszcie docieramy pod kościół (nawet nie wiem co z Tż nie ma go w moim śnie...) jestem taka zmęczona, że już mi się odechciewa ślubu i wesela.

Stary 2011-02-10, 10:58   #257
(kicia)
Zakorzenienie

samiramis suknia piękna ale straaasznie obszerna

ja w końcu zebrałam się i zeskanowałam zdjęcia moich dwóch ukochanych sukienek. Znalazłam jakieś 2 lata temu je w jednej gazecie o tematyce ślubnej. Nie mogłam się oprzeć i kupiłam tą gazetkę. I jeśli będę szyła to właśnie wg tego zdjęcia. Pierwsza z tych sukienek to sukienka moich marzeń taka księżniczka cudo po prostu. Ale nie wiem jak bym w niej wyglądała więc mam drugą alternatywną (zdjęcie 2)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanuj0001.jpg (58,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0002.jpg (153,0 KB, 59 załadowań)

Stary 2011-02-10, 11:01   #258
nena1984
Zakorzenienie

ta z mon cheri jest booooska

Stary 2011-02-10, 11:07   #259
magduuunia
Raczkowanie

kicia - mi też się bardziej podoba ta druga

oj dziewczyny, ale mnie ubawiłyście tymi sukniami, świetne!

co do oszczędzania/wydatków to na szczęście u nas Rodzice płacą ale się nie wtrącają, my decydujemy i oni to dopiero po fakcie widzą ale na suknie, dodatki do niej i kosmetyczkę zbieram sama, na to już nie pozwolę, żeby mi finansowali
jadę do krakowa w następnym tygodniu z TŻ odpocząć i chcemy w końcu usiąść i oszacować ile nam w sumie kasy wyjdzie...w tych wszystkich portalach ślubnych informacja o cenach jest w przedziale i to ogromnym, więc ciężko powiedzieć, np suknia 1200-6000zł wiadomo,że każdy ma inne możliwości ale ciężko coś określić z takim rozrzutem cen

Edytowane przez magduuunia
Czas edycji: 2011-02-10 o 11:11
magduuunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:36   #260
(kicia)
Zakorzenienie

tylko wiecie wydaje mi się że do tej drugiej to już trzeba mieć figurę nieskazitelną. Nie jestem gruba ale kilka kilogramów na brzuszku mam wiem wiem do wesela można zrzucić ale ja mam taką słabą wole

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

ale właśnie zobaczyłam że w Lublinie jest salon który ma suknie Mon Cheri a ogólnie suknie tej firmy są śliczne więc w wakacje udam się tam w pierwszej kolejności

Stary 2011-02-10, 11:38   #261
baskaeta
Zadomowienie

ha a ja za cel w tym roku obralam sobie aby na własne wesele zgubic parę zbędnych kg i to zrobię - zdjęcia będę miała ładniejsze jak będę taka chudsza he he po za tym w kościele jak będą robić foty to tak z boku będe cieńsza

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2011-02-10 o 11:41
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:44   #262
evoonia86
Zakorzenienie

(kicia) ta druga suknia jest śliczna
Stary 2011-02-10, 11:50   #263
biedroneczek
Raczkowanie

Obie mi się podobają. Śliczne pozwoliłam sobie zapisać zdjęcia, mam nadzieję ,że nie masz nic przeciwko. Może czas zacząć kupować już takie ślubne czasopisma, tylko ich ceny mnie przerażają troszkę
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:55   #264
evoonia86
Zakorzenienie

my nie raz z Tż oglądamy takie pisma gdzieś w sklepach, ale nie ma chyba sensu ich kupować. wszystko praktycznie mozna znaleźć w necie, a niestety sa właśnie trochę drogawe :
Stary 2011-02-10, 12:07   #265
melod_y
Zakorzenienie

kindziulindzia Cudna sukienka! Chyba mamy podobny gust bo ja też marze o czymś podobnym. Tylko wolałabym z ramiączkami (wesele we wrześniu) wiec troszkę za zimno chyba na taką sukienkę?
Nie wiem sama

Planujecie oczepiny?
Jeśli tak to czym będziecie rzucać?
Welonem
Kwiatami
Podwiązką

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:25   #266
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Planujecie oczepiny?
Welonem
Kwiatami
Podwiązką
my planujemy. ja będę rzucać welonem, a Tż krawatem
Stary 2011-02-10, 12:27   #267
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Planujecie oczepiny?
Welonem
Kwiatami
Podwiązką
U mnie nie przejdzie bez oczepin . Ja będę rzucać welonem, a TŻ krawatem pewnie .
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:43   #268
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
kindziulindzia Cudna sukienka! Chyba mamy podobny gust bo ja też marze o czymś podobnym. Tylko wolałabym z ramiączkami (wesele we wrześniu) wiec troszkę za zimno chyba na taką sukienkę?
Nie wiem sama

Planujecie oczepiny?
Welonem
Kwiatami
Podwiązką
właśnie też myślę o ramiączkach bo nie chciałabym co by w tańcu wyskoczyło mi to i owo bo lubię "pobrykać po parkiecie"
oczepiny musowo i to będzie welon TŻ krawat badź mucha
a macie jakieś pomysły na oczepiny ?
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:43   #269
biedroneczek
Raczkowanie

Tż krawatem ja podwiązką. Słyszałam, ze źle rzuca się welonem, a poza tym nie wiem jeszcze czy będę takowy mieć. Natomiast bukietem byłoby mi szkoda. A jaki jest u was zwyczaj z tymi rzucanymi przedmiotami?? U nas zawsze było tak, że ten, który złapał dostawał podwiązkę czy krawat na pamiątkę. Niestety ostatnio coraz częściej spotykam się z tym, że po wszystkim do łapiącego podchodza młodzi i domagają się zwrotu fanta. Bardzo mi się to nie podoba
Już krawat może być jakiś cenny ale podwiązka kosztuje 5 złotych więc mogłyby te PM się nie ośmieszać. Trochę się zdenerwowałam, osobiscie mnie taka sytuacja nie spotkała, bo nigdy nie udało mi się nic złapać
Ciekawa jestem jakie Wy macie zdanie na ten temat.
biedroneczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:51   #270
evoonia86
Zakorzenienie

u mnie jest tak: Panna Mloda rzuca welon, Pan Młody krawat. i tak wybierana zostaje "nowa para młodych" zakłada im się welon i krawat. później jest jakiś taniec lub konkurs dla nich i na tym kończy się zabawa po oczepinach zawsze oddają welon i krawat właściwej młodej parze (czyli oddadzą nam ). nikt nie musi się domagać zwrotu, tak już po prosto jest, że zawsze się oddaje.
pomysłu na oczepiny jeszcze nie mam za bardzo- spotkam sie bliżej wesela z zespołem i wtedy coś wymyślimy.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości