|
|
#2401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 15 :(
Cytat:
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Proszę Cię. Naprawdę są granice naiwności. A sytuacja, gdzie koleś odchodzi do innej laski i mówi "nie chcę teraz nikogo", leży tak daleko za tą granicą, że trzeba mieć wizę, żeby tam jechać
![]() Cytat:
Dotrze, jak dasz sobie czas i nie będziesz w tym czasie się z nim kontaktować. |
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Ale obawiam się że psychicznie nie wytrzymam i nawet tabletki nie pomogą..
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
No to pięknie.... Może Młody nie będzie chciał iść na "randke". Ja póki co nie miałam okazji porozmawiać z Nowym na temat kontaktu z byłą, bo się nie zobaczymy aż do piatku.
|
#2405 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Denerwuje się tylko wtedy, kiedy ona przeskakuje z jednego nastroju w drugi, z miłej i sympatycznej robi się agresywna i odwrotnie...a tak to bardzo pozytywnie do niej podchodzi. Tak więc konkurencja jest spora i ja jej nie lekceważę. Ona mnie też nie, bo tylko raz jak do tej pory pozwoliła sobie na jakieś insynuacyjki na mój temat do niego. Według mnie ona bada grunt i jeśli wpadnie na to, jaki sposób jest najlepszy, to może być groźnym przeciwnikiem. Zobaczycie, jeszcze z nią na piwo pójdę - na fb już sobie słodzimy jak się da ![]() Nie mogę się doczekać ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() Nie rób tego kuźwa no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Będzie chciał.
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
jest tez
Piłeś? Nie dzwoń i nie pisz sms-ów! Cytat:
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
a jeśli się o coś pytałam to udawał uwielce pokrzywdzonego, jaki on to biedny jest, że ma tyle problemów,że nie chce teraz się z nikim spotykać tylko rozmawiać ( sam z siebie mi obiecał w tamten poniedziałek w dzień rozstania, że z nikim nie będzie się spotykał ) że jestem dla niego dalej ważna ble ble ble że mam żyć ale mam nie robić głupstw... Wydaje mi się,że go znałam a tu proszę taka miła niespodzianka wierzyłam w każde jego słowo przez 1.5 roku znajomości a tu proszę imprezki i panienki i pisanie z nimi w mojej obecności, jeszcze ten tekst jego przyjaciela: laski się pytają o ciebie , a On : ![]() ![]() Magda jest u mnie ![]() pogadamy o tym później, zmienmy temat :p nooo nie i jeszcze wychodzę na szpiega ( a on robił to przez cały nasz związek ) Serio myślałam, wierzyłam że to ten jedyny na prawdę. Bezgranicznie mu ufałam. Myślałam,że również dla niego jestem tą jedyną a tu proszę bach bach Madzia spada na ziemię bo P. okazuje się i zapomniałam słowa ![]() ![]() które chciałam użyć do wyrażenia jego osoby ![]() ![]() ![]() co najgorsze szybko zerwał bez dania jakiejkolwiek szansy aby ratować ten związek. Dochodzi już to do mnie, że mnie nie kochał... chociaż nie chce się do tego przyznać...
Edytowane przez howdoi Czas edycji: 2011-02-09 o 23:16 |
|
|
|
#2408 |
|
Zadomowienie
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
heheh, jestem słaba jak komar bez krwi.. czuję wieeelką pustkę..
Nie wiem czy będę umiałą wytrzymać.. moja pierwsza miłość.. przepadła? ;((
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby mi eks zadzwonił i powiedział, że ma mi coś do powiedzenia, ale to nie na telefon, to pewnie też bym poszła i to z lekkim strachem co się stało Ale za którymś razem bym już odpuściła, może on też odpuści?Na szczęście mój były po rozstaniu zachowywał się IDEALNIE z klasą. Aż mu zazdroszczę tego. To też powinno nam wszystkim dać do zrozumienia czym można zrobić wrażenie na osobie, która nas zostawiła i nie jest to na pewno wypisywanie różnych bzdur |
|
|
|
|
#2411 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja sobie nie wyobrażam że on będzie z inną, inną będzie przytulał, całował, kochał się z nią nie chce tak no tak krótki był związek, ale czułam się jak bym go znała wieki. On mi mówił zawsze to samo. Że nie czuje że jesteśmy z sobą dopiero tak krótki okres czasu ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2412 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie no, on się centralnie dopiero uczy ode mnie na czym te całe mechanizmy manipulacyjne polegają...
Na początku to tylko się rozdziawiał jak przewidywałam jak ze szklanej kuli, jak jego eks się zachowa...albo on rzucał że ona coś powiedziała, a ja dopowiadałam jej argumenty i tak dalej...no oczka jak pięciozłotówki, strasznie to było słitaśne ![]() Teraz powoli zaczyna ogarniać temat, chociaż za uczciwy jest na manipulacje...trochę czasu minie, zanim zacznie je stosować ![]() On jest wrednie, bezczelnie radosny człowiek, ma swoje odchyły, lubi się droczyć, lubi chodzić po krawędzi czyjejś wytrzymałości, ale manipulację póki co poznaje. Jak pozna i zacznie stosować, to nie będzie laski, która na niego nie poleci mimo tego, że wzrostu mu brakuje, hie hie hie. Już teraz nabrał pewności siebie i dziewczyny które go znają od dziecka, są w szoku To co będzie później, ach jej ![]() Jak już wypuszczę z rąk, to odpowiednio wykształconego, w końcu jestem pedagogiem
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba całe szczęście? |
|
|
|
|
#2414 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Na razie oboje jesteśmy, aczkolwiek z różnych powodów, ciekawi co ona kombinuje i kiedy w końcu nie wytrzyma i spróbuje go pocałować
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
|
Moja pierwsza, "wielka", "jedyna" itd. też przepadła i jakoś żyje. Nie nakręcaj samej siebie. Dobrze wiesz jak Cie potraktował. Chciałaś do niego wrócić, sprawdzić jak będzie, bałaś sie stracić szanse. Ok wróciłaś i się przekonałaś, kolejny raz, że nie jest Ciebie wart.... sama pisałas, że się bałaś, facet zachowuje sie jak psychicznie chory, ma wiecznie zmienne nastroje, niewiadomo o co mu chodzi i w te chorą sytuacje wciąga Ciebie.
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację. Ale do tego pogrubionego jeszcze sama muszę się przekonać.. z czasem.. Idę spać. Oby to była spokojna i przespana noc..
|
|
#2417 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jeśli wrócisz, to udowodnisz mu, że można Cię oskarżyć o wszystko, zgnoić jak mu się chce, pamiętaj o tym. Ofkoz zrobisz jak zechcesz, tak jak i poprzednio...pytanie tylko, czy następnym razem będziesz miała jak napisać nam, że znowu miałyśmy rację...czy Ci nie podpali chaty...czy nie wylądujesz na OIOMie...i tak dalej. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Moja pierwsza dorosła miłość okazała się alkoholikiem ze skłonnością do przemocy, sprawdziłam jego siłę na własnym ciele. I żyję. Nie z takiego bagna się można wygrzebać. Tylko trzeba CHCIEĆ. Wiadomo, że jak jedyne czego się chce, to powrót misiaczka (nieważne że skrzywdził, ważne żeby był, prawdaż), to nikt nic na to nie poradzi, przekonałyśmy się w tym wątku już o tym nie raz i nie dwa.
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
A gdyby on umarł? Byłoby łatwiej? Kobieto przed Tobą całe życie, nie takie problemy Cie czekają, może jeszcze będziesz patrzeć jak własne dziecko umiera Ci na rękach albo nie wiem co jeszcze gorszego. Nikomu tego nie życze, broń Boże, ale chce Ci pokazać, że to co sie teraz stało to tak na prawdę dar od losu. Życie pokazało Ci już wiele razy, że to nie ten facet, że nie będziesz z nim szczęśliwa, a Ty mimo to pchałaś sie dalej w ten związek bo miałaś nadzieje że on się zmieni. Teraz widzisz, że wyszedł z niego chory psychicznie człowiek. Ty mu już nie możesz pomóc, choćbyś nie wiem jak chciała. Musisz teraz zawalczyć o swoje życie, bo na to masz wpływ. Uwolniłaś się od niego będąc młoda, przed ślubem, bez dzieci, zanim Cie na prawdę skrzywdził. Próbowałaś sobie w ogóle wyobrazić co on mógł Ci zrobić? Przecież on Cie mógł pobić, udusić, cokolwiek - za niewierność, którą sobie ubzdurał. Nie mów, że jesteś słaba, bierz ten nervosol, valerin, persen czy co tam masz, wychodź do ludzi, ciesz się życiem. Jak czujesz potrzebe to umów się na wizyte do psycholoa. Przyjmuj tą pomoc, którą dają Ci inni. Staraj się mieć zorganizowany czas w ciągu dnia, żeby nie było ani chwili na myślenie o nim. Wszystko przetrwasz tylko musisz tego chcieć. A ja wierze że chcesz się w końcu uwolnić od niego i tego uczucia, które nie daje Ci spokoju.
|
|
|
|
#2419 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() A wyobrażać sobie nie będziesz musiała, po prostu kiedyś zobaczysz go z inną na własne oczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widac to zaciecie ciałą pedagogicznego ![]() ja taka cierpliwa bym nie była, po prostu : jak ktoś nie ma na tyle rozumu, żeby to zrozumiec to ja za niego myslec nie będę sama wole się od kogoś uczyć, tylko cięzko teraz jakies moralne autorytety
/Evita Edytowane przez d0lcevita Czas edycji: 2011-02-09 o 23:25 |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2422 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie wie co o tym myśleć, ona mu wmawia, że ta huśtawka to szalejące w niej emocje w stosunku do niego, ja mu wmawiam, że ta huśtawka to nie jej rzeczywiste emocje, a manipulacja
Woli wierzyć jej, bo to mu pokazuje jaki jest boski ![]() A owszem, generalnie to przydałoby się jakiś czacik znaleźć, inny wątek albo co, jak już przestanę tutaj wytrzymywać (a mało mi brakuje), to się za tym rozejrzę ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
I chcę, żeby on też się upewnił. Bo mam czasem wrażenie, że on ma do niej słabość i mimo tego, że jest i chce być ze mną, to nie wie czy by ją odepchnął. Przydałoby się to sprawdzić, uspokoiłoby to jego serducho, moją ambicję też
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
No o takich rzeczach, to zdecydowanie lepiej się dowiedzieć wcześniej, niż później.
Laski, które "aktywnie" tępią konkurencję, zabraniają się spotykać itd, same się narażają, że kiedyś spuszczą gościa z oka i... on też się puści
|
|
|
|
#2424 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Leniwa się zrobiłam na stare lata, niech to chłop mnie pilnuje jak już musi ![]() I dla jasności - jestem zazdrośnicą. Po prostu wraz z doświadczeniami spadła mi chęć na poniżanie się histerycznymi zakazami
|
|
|
#2425 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#2426 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Wierność zagwarantował sobie słynnym już stwierdzeniem, że bał się, że przestał być najważniejszy...no i późniejszej przerwie w szastaniu słodkimi wyznaniami uczuć Gdzie nie spojrzymy, tam manipulacje
|
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
Kolejny fajny dzień z K. za mną
Byliśmy dziś na spacerze, później pizza, następnie kino... Dziś mam taki sobie nastrój, ale on robił wszystko, abym się uśmiechała Zastanawiałam się trochę, czy eks odezwie się w walentynki. Myślę, że tak, bo będzie chciał wiedzieć, czy się z kimś umówiłam. Uwielbia mnie kontrolować.
|
#2428 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
To było takie smutne... ...a to było wredne :P ileż nerwów wtedy zjadłam!Ostatnio często wplata w niewinne zdania wątek strojenia się przeze mnie. Mam ochotę mu powiedzieć, że stroić to mogę gitarę...
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-02-10 o 00:07 |
|
|
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
nie mogę zasnąć , od tygodnia chyba śpię po 3 godziny na dobę, do tego jeszcze muszę iść odebrać z dworca po 13. snowboardzistę... mam limo pod okiem ( nic nie zeszło ) do tego oczy podkrążone, zero życia jest we mnie...
|
|
|
|
#2430 |
|
Nie depcze krokusów
|
Howdoi - spokojnie, imienniczko, u mnie minęło 9 miesięcy, a wciąż sypiam max. 4 godziny dziennie... Ma to swój plus - wyłącza się myślenie i dopada znieczulica.
Odważny jest, będziesz wyglądać jak ofiara przemocy domowej idąc z nim przez miasto
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

No proszę jaki ten świat mały 

chociaż nie chce się do tego przyznać...