Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 21:53   #301
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Princi, weź no tam doczytaj, no

Andziot, o podwójnej nie wiedziałam, ale super! Jedna mniej

Moria, Dziewczonka, jak już dotrą bąbelki, to cykniecie foty?
Pewnie że tak

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Szoooook! Dostałam maila dokładnie 40 minut temu, z inf., że jutro wysyłają kurierem, kwota pobrania 395zł! Tym bardziej dziękuję za cynk
Ofkors
Nie ma za co , ja wybrałam przelew, który wysłałam im zaraz po kupnie, a po 20 też dostałam maila z informacją, że po odnotowaniu wpłaty wysyłają . Gośc ma ostatnie szt. i chce trochę zarobic dlatego podnosi cenę Najlepsze jest to, że znalazłam też sklepy, w których te foteliki były po 670zł
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 21:53   #302
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

A na plamy na ubraniach (zwłaszcza dziecięcych) co stosujecie. macie coś wypróbowanego????
Stary 2011-02-09, 21:55   #303
Renessme1985
Rozeznanie

A Wy Dziewczyny znowu dajecie czasu
ale, ale... doczytałam...

powiem Wam, że mi ciężko trochę już... cały czas chodzę do pracy i generalnie mam mega dużo do zrobienia codziennie... jak już ogarnęłam pity to myślałam, że trochę loosu załapię, a tu ciągle coś nowego się przyplątuje

mój dzień generalnie wygląda tak, że wstaje do pracy rano... w pracy pracuję i nawet nie mam czasu do Was zajrzeć ... wracam do domu gotuję jakiś obiad i siadam do nadrabiania... zazwyczaj zasypiam i budzę się koło 19, posiedzę trochę z TŻ i kończę nadrabianko, a potem lulu...

myślałam, że po zakończeniu roku będzie trochę luźniej ale niestety... cóż trzeba sobie radzić

co do pasa to zdecydowałam, że jednak kupię i zobaczę... jak coś najwyżej odsprzedam na all...

zainspirowana Waszymi rozmowami o makijażach i kremach... zaszalałam dzisiaj i zakupiłam bazę rozświetlającą do twarzy... fluid rozświetlający, nowy tusz... i normalnie się jutro zrobię na boostwo hehehe.... i się będę świeciła jak żarówka z tymi wszystkimi rozświetlaczami na twarzy normalnie się rana doczekać nie mogę jak to wszystko zaaplikuje hehhe... bo tak generalnie to ja bardziej z tych naturalnych make-up'ów i przed ciążą sporadycznie używałam jakichś pudrów czy fluidów do twarzy... za to teraz wyglądam jak córka młynarza i normalnie jak patrzę w lustro to mnie panika ogarnia
no nic jutro zobaczę jaki efekt hehe
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:01   #304
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
A Wy Dziewczyny znowu dajecie czasu
ale, ale... doczytałam...

powiem Wam, że mi ciężko trochę już... cały czas chodzę do pracy i generalnie mam mega dużo do zrobienia codziennie... jak już ogarnęłam pity to myślałam, że trochę loosu załapię, a tu ciągle coś nowego się przyplątuje

mój dzień generalnie wygląda tak, że wstaje do pracy rano... w pracy pracuję i nawet nie mam czasu do Was zajrzeć ... wracam do domu gotuję jakiś obiad i siadam do nadrabiania... zazwyczaj zasypiam i budzę się koło 19, posiedzę trochę z TŻ i kończę nadrabianko, a potem lulu...

myślałam, że po zakończeniu roku będzie trochę luźniej ale niestety... cóż trzeba sobie radzić

co do pasa to zdecydowałam, że jednak kupię i zobaczę... jak coś najwyżej odsprzedam na all...

zainspirowana Waszymi rozmowami o makijażach i kremach... zaszalałam dzisiaj i zakupiłam bazę rozświetlającą do twarzy... fluid rozświetlający, nowy tusz... i normalnie się jutro zrobię na boostwo hehehe.... i się będę świeciła jak żarówka z tymi wszystkimi rozświetlaczami na twarzy normalnie się rana doczekać nie mogę jak to wszystko zaaplikuje hehhe... bo tak generalnie to ja bardziej z tych naturalnych make-up'ów i przed ciążą sporadycznie używałam jakichś pudrów czy fluidów do twarzy... za to teraz wyglądam jak córka młynarza i normalnie jak patrzę w lustro to mnie panika ogarnia
no nic jutro zobaczę jaki efekt hehe
takie kosmetykowe zakupy mnie osobiscie bardzo humor pooprawiaja i tez mam jak Ty, ze gdy cos kupię nie moge sie doczekac Takze z minerałkami zaszalałas czy coś innego ?
Ja na otarcie łez, że zadnych ciuszków kupowac sobie nie moge... bo ile jeszcze w tej ciazy bede..... zainwestowałam w kremik na noc mam plan mieć bo nim buzke jak dupka niemowlaka ale to sie okaze co wyjdzie

Takze jestem tymi orzechami zainteresowana, powiedzcie cos wiecej, bo tanie to jak barszcz

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:10   #305
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Takze jestem tymi orzechami zainteresowana, powiedzcie cos wiecej, bo tanie to jak barszcz
Ja dopiero zamówiłam, więc nie mogę się wypowiadać, ale jak tylko do mnie dotrą i wypróbuje, to dam znać jak działają. A, że właśnie są tak tanie, to postanowiłam spróbować.
Ja zamówiłam tutaj http://allegro.pl/orzechy-piorace-1k...412978173.html
W opisie aukcji masz zakres ich zastosowania.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:16   #306
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ja dopiero zamówiłam, więc nie mogę się wypowiadać, ale jak tylko do mnie dotrą i wypróbuje, to dam znać jak działają. A, że właśnie są tak tanie, to postanowiłam spróbować.
Nawet jest, że spełniają funkcję szamponu do włosów
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:21   #307
Lolka1212
Zadomowienie

Oooo nieee dziewcyznki nie ogarniam, ponad 11 stron dzisiaj, nie mówiąc już o kilku pozostałych w poprzedniej cześci! Kiedy ja to ogarnę?!
A tak się już przyzwyczaiłam być na bieżąco.. No nic, nie będę narzekać, tylko biorę się za czytanie, żey później głupich pytań nie zadawać

Wyciągnęłam dziś męża do Ikei! Na dziale dzieciowym spędziłam ponad godzinę moja lista rzeczy do kupienia zwiększyła się do mega pokażnych rozmiarów, bo tyle rzeczy chce mieć.. Dziś malutkie zakupki były, chociaż owocne, bo napatrzyłam się i wiem po co wrócić

Tyle, co u mnie.. wracam do nadrabianka! Buziaki dla was

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-02-09 o 22:25
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:28   #308
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no ja nie wiem gdzie ty to 68 wazysz
zreszta jestes z waga na zero
ja mialam ten pech, ze na poczatku w ogole nie schudlam, bo nie mialam zadnych mdlosci, a pozniej to przez 2 miesiace nie tylam nic, a jak poszlo to 3 kg od razu
Ja też nie wiem
Na ślubie ważyłam 64kg, a to było 14 sierpnia!
A we wrześniu już 68kg
Potem spadło do 65 i właśnie wróciło, ale te 3 kilo w niecały miesiąc Więc teraz pewnie poleci piorunem
Ale po ciąży, to ja bym chciała do 61 max 63 kg wrócić, bo jak mam tyle to się czuję najbardziej komfortowo

Dziękuję za zaproszenie

A i pisałam o moim sako, prawda?
No, to tż je okupuje
Jak dostałam poduszkę ciążową, to kot sobie zaczął rościć prawa...
Ja nie wiem, ciężarna, a wszystko jej zabierają

A i malowanie robimy - postanowione - w weekend 18-20.02
I wtedy kupujemy kanapę Więc mam jakiś tydzień na opracowanie planu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-09 o 22:32
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:30   #309
the_sania
Wtajemniczenie

ja się tylko przywitam i powiem dobranoc, bo jestem za bardzo zmęczona dzisiejszym dniem. były zakupy dla Marcelka. jutro pokażę Wam, co już mamy

dobranoc

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:30   #310
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Nawet jest, że spełniają funkcję szamponu do włosów
Szczerze, to tak daleko raczej się nie dam rady posunąć w wypróbowywaniu ich zastosowań

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 23:17   #311
TheXanthippe
Raczkowanie

Dziewczyny ktore sa zainteresowane kupnem butelek TT w Smyku jest promocja "2 za 1" 2x150ml 24,99 tylko patrzcie uwaznie na tych opakowaniach jest zolta naklejka
Stary 2011-02-10, 06:39   #312
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam kobietki
starego wątku nie doczytałam a tu już nowy
My już po usg połówkowym
Martynka jest zdrowa jak rybka i ma się super,ruchliwa była jak mało kiedy na wizytach .
a oto opis dr:
ciąża :pojedyncza,prawidłowe narządy płciowe żeńskie
położenie:główkowe
akcja serca :miarowa 140 ud/min
łożysko: ściana tylna,0 stopień dojrzałości,prawidłowe
ilośc płynu owodniowego prawidłowa
masa płodu 550 g,u mojego gina wyszło ciut mniej ale on ma starszy aparat usg
OUN i cewa nerwowa zamknięta,obraz móżdżku,komór mózgowych,tylnego dołu czaszki-prawidłowy,sploty naczyniówkowe prawidłowe
obraz twarzoczaszki prawidłowy,obraz ust profil -prawidłowy
kończyny obraz prawidłowy,połączenia stawowe prawidłowe,wymiar kości dł prawidłowy
serce sylwetka 4-jamowa,połaczenia komorowo-naczyniowe prawidłowe ,obraz górnego śródpiersia prawidłowy
żoładek po stronie koniuszka serca o prawidlowej lokalizacji,dobrze wypełniony.
powłoki brzuszne zamknięte
pęcherz moczowy prawidłowo ułożony,dobrze wypełniony
nerki płodu obustronnie prawidłowe,bez cech zastoju
pępowina 3 naczyniowa,przyczepy prawidłowe.
Sprawdził jeszcze bliznę po poprzednich cięciach i powiedział,że jest bardzo cieniutka.Kolejny lekarz ,który stwierdza iż nie ma szans na poród SN

Byłam wczoraj także na chirurgii,usunełam tę cholerną 8,chwila strachu i po bólu.
Jest tam poradnia wad rozwojowych (czyt rozszczepy),matko ile dzieciaczków tam przyszło z rodzicami z wadami mniej lub bardziej widocznymi,masakra jednym słowem.Skąd biora się takie nieprawidłowości?

TheXanthipe dość ciekawa ta promocja na butelki TT.
ja upatrzyłam sobie cały zestaw za grosze i wydaje mi się ,że bardziej się opłaca
http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...433770560.html
Zmykam pod prysznic,potem dzieciom pobudke zrobić i wyprawić do przedszkola.
Aa i dziś jade załatwić szkołe Kacperkowi,musimy wypełnić podanie ,ponieważ jesteśmy z po za rejonu ,mam nadzieję,że się dostanie.
papatki

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-02-10 o 06:52
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:11   #313
Siasiek
Zadomowienie

oooo a co Wy jeszcze śpicie??

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:14   #314
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Głowa mi dzisiaj pęka, bo od 4 rano nie śpię na dodatek miałam jakieś wymioty i zgagę, oszaleć można Zjadłam jednak śniadanie i trochę mi lepiej, a mężu kupił mi świeżego pączka

kasia1361, świetny zestaw butelek znalazłaś
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:17   #315
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Głowa mi dzisiaj pęka, bo od 4 rano nie śpię na dodatek miałam jakieś wymioty i zgagę, oszaleć można Zjadłam jednak śniadanie i trochę mi lepiej, a mężu kupił mi świeżego pączka
To co zjadłaś coś nie teges?
Ja tak miałam wczoraj, nie mogłam wytrzymać jak czytałam co dziewczyny gotują. Zjadłam tylko śniadanie a później o 17 trochę prażonych u mamy wyjadłam.

It's not about anger
Stary 2011-02-10, 08:25   #316
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dooobryy!!

No dziś u mnie słoneczko co jakiś czas zaświeci ale ogólnie to zimno, bo około 0st. Piszę z rana, bo zaraz robię śniadanko, później prysznic i jadę na miasto Najpierw przejrzę Tesco, później jadę po leki do kliniki, może wypytam też o poród a później może jeszcze do Mothercare jeśli sił mi starczy

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Bardzo zaciekawiły mnie te piorące orzechy. Czy faktycznie są one takie skuteczne i wydajne? Prania u mnie zawsze dużo, więc faktycznie przydałoby się spróbować...
Werdeko ja już kilka razy o nich pisałam, bo jestem ich totalną fascynatką, można powiedzieć że je kocham TŻ ostatnio mi powiedział, że gdybym myła "superbohaterem" to moją bronią byłby właśnie wyciąg z orzechów

Skuteczne są - tzn. ładnie piorą ale nie zawsze dają radę z tłustymi plamami, takimi konkretnymi, np. ostatnio mi się ścierka nie doprała po oleju sezamowym. Ale wtedy dodaję do prania z orzechami vanisha, poluję też na jakiś ekologiczny odplamiacz.
Do białego dodaję zawsze łyżkę sody oczyszczanej aby nie szarzało.

Czyszczenie - ja używam ich do czyszczenia wszystkiego - kuchnia: myję blaty (bez obawy kładę później na blacie warzywa czy inną spożywkę), szybę na ścianie, piekarnik, szafki, lodówkę, kosz na śmieci, no wszystko.
W łazience - wiadomo jakiegoś mega kamienia sam nie usunie ale b. ładnie schodzi nim pleść na fugach + szorowanie, kafelki ładnie lśnią, myję nim też cały kibel (na klapie można spokojnie siadać bez żadnego dodatkowego zmywania wodą) - orzechy są bakterio- i grzybobójcze, myję też lustra, okna.

W całym domu wycieram nimi kurze - nie widzę żadnej różnicy w jakości między orzechami a np. Pronto.

Można nimi też czyścić liście kwiatów Próbowałam, kwiatek ma się dobrze

W zmywarce tak jak pisałam nie sprawdziły się, będę też w nich kąpać psa ale mam jeszcze super drogi szampon więc chcę go wykończyć a później moja sunia też będzie eko

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
A na plamy na ubraniach (zwłaszcza dziecięcych) co stosujecie. macie coś wypróbowanego????
mamaoptymistka no właśnie też o tym myślę, będę szukać jakiego ekologicznego środka, tym bardziej do dzidziowych rzeczy, póki co podczepiam się pod pytanie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
(...)... bo tak generalnie to ja bardziej z tych naturalnych make-up'ów i przed ciążą sporadycznie używałam jakichś pudrów czy fluidów do twarzy... za to teraz wyglądam jak córka młynarza i normalnie jak patrzę w lustro to mnie panika ogarnia
To tak jak ja Przed ciążą dużo mniej się malowałam, w weekendy nie było mowy nawet o tuszu do rzęs a teraz wstaję rano, myję się i makeup'uję bo po pierwsze tak jak piszesz jestem baaardzo blada - pewnie wynik braku opalania i słabej morfologii - TŻ mi jeszcze jęczy, że mam nawet usta blade i wczoraj o 23 chciał mi trzeć buraki aby zjadła ale go powstrzymałam, bo za tydzień już wizytka więc dostanę żelazo po drugie - ostatnio zniknęły mi pryszcze, mam jeszcze jakieś tam zaskórniki ale ogólnie jest dużo lepiej niż przed ciążą i fajniej się robi make-up na takiej w miarę gładkiej buzi

Renessme (już pytałam ale nie widziałam odpowiedzi - to nick z Sagi? ) ja to podziwiam Ciebie i wszystkie nasze pracujące dziewczyny naprawdę... ja ugotuję obiad, coś ogarnę w domu i mam takie dni, że ledwo na nogach stoję a gdzie tu jeszcze 8h pracy

Cytat:
j.w.

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
(...)
My już po usg połówkowym
Martynka jest zdrowa jak rybka i ma się super,ruchliwa była jak mało kiedy na wizytach .
a oto opis dr:
masa płodu 550 g,u mojego gina wyszło ciut mniej ale on ma starszy aparat usg
Uwielbiam takie pozytywne wieści kasia13 a który to Twój tydzień dokładnie? Ja byłam na połówkowym dokładnie w 20t.0d. i mała ważyła 330g.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
oooo a co Wy jeszcze śpicie??
Siaśku - ja skrobałam mega posta Ale spokojnie dziś od rana

Cytat:
Dzień dobry
Hehe, MoniaK pączek dobry na wszystko Też bym zjadła ...

Dobra, lecę realizować mój plan Do później

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:27   #317
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
Dzień Dooobryy!!

Uwielbiam takie pozytywne wieści kasia13 a który to Twój tydzień dokładnie? Ja byłam na połówkowym dokładnie w 20t.0d. i mała ważyła 330g.
Moria dziś dokładnie jest 22,6 tc,mała wychodzi z pomiarów ponad 23 tc ,twierdził gin.
Moja w 19 tc ważyła 315 około.

Zmykam kochane do tej podstawówki,nie piszcie za duzo

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:36   #318
Mango08
Rozeznanie

Cześć Kobietki

Za Wami nadążyć to niemały wyczyn. Zdążyłam nadrobić, ale już nie mam czasu odpisywać.

Za oknem ładnie świeci słonko co nastraja mnie pozytywnie do działania, jakoś tak wiosnę czuję. Z tej okazji zakupiłam sobie koralowy lakier do paznokci.

Miłego dnia.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:39   #319
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
To co zjadłaś coś nie teges?
Ja tak miałam wczoraj, nie mogłam wytrzymać jak czytałam co dziewczyny gotują. Zjadłam tylko śniadanie a później o 17 trochę prażonych u mamy wyjadłam.
kurczę, właśnie o to chodzi że nic dziwnego nie zjadłam na kolację była owsianka z bananem, więc nie wiem co to

Cytat:
Hehe, MoniaK pączek dobry na wszystko Też bym zjadła ...
taaaa szczególnie na wymioty i zgagę
Stary 2011-02-10, 08:39   #320
andziot
Zakorzenienie

ja też już nie śpie od 7,
ale w domu ciut ogarnęłam

nie wiem co by tu porobić dziś
niania jeszcze przychodzi więc zajęcie Zosia ma
ja mam wolne a przecież nie będę sprzątać tylko,
obiad mam od wczoraj ...
jakieś przyjemności też mi się należą

moria44 kusi znów zakupami, myślisz że jeszcze są przeceny w mothercare ???

w tesco z dziecięcych już nowe kolekcje ...

muszę jechać na pewno do biednejbronki zrobić zakupy spożywcze ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:43   #321
Siasiek
Zadomowienie

Ja ostatnio łykam więcej tabletek i czasem mi tak nie za fajnie.

Dobra ja też uciekam bo dzisiaj odwiedza mnie kolega z pracy, więc musi być porządek do tego ja też wyglądać muszę, żeby później nie było komentarzy w pracy A jeszcze z młodym na miasto zaraz uderzamy

Chyba coś dzisiaj zimniej niż wczoraj?!

Miłego dnia dziewczyny.

It's not about anger
Stary 2011-02-10, 08:47   #322
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Katarzynko, czekamy na TĘ informację
dziś będę dzwonić do laboratorium,. ale obawiam się że dop w pt dowiozą moje wyniki
Cytat:
Kochana, mow co u Ciebie !!!!!!!!!!!!!!

.... a wlasnie mi maz powiedzial ze nie bedziemy na zadne rota i mneugokoki szczepic, bo jak bylismy mali to szczepionek nie bylo i nie chorowalismy a teraz wszystko napedzają koncerny farmaceutyczne... i jak mam przetlumaczyc, ze trzeba
czekam na wynik bety, i w koło tego się kręci.Potem zaplanuję wizytę u gin i dalej nie wybiegam w przyszłość

Ja popieram twojego męża.
Sama niczym dodatkowym nie będę szczepić córki, ani drugiego dziecka.
I tak zawsze miałam pełne gacie przy szczepieniach obowiązkowych.
Jak przyjdzie co do czego i zaczniecie węszyć w necie to może też niektóre z was się rozmyślą.
Myślę że jest to jeden z głównych tematów wałkowany na wątkach

Rotawirus, mimo szczepionki może was sięnąć, tyle że lżej go przejdzie.My jestemy po rota przebytym w domu, pod kontrolą prywatnego lekarza.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:53   #323
eweska
Moderatoreska

Dzien dobry

Uff nadrobiłam, ale lecicie z tymi postami że masakra.
Wpadłam się tylko przywitac i spadam :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:54   #324
matallewar
Zakorzenienie

Ja też już nie śpię
tż mnie obudził, bo dla niego ciche zachowanie rano to abstrakcja
Tak się tłukł, że w końcu mnie obudził, a potem się jeszcze ze mną pokłócił... Ja nie wiem - naprawdę chyba ciąża źle na nich wpływa...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:02   #325
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

wpadłam się tylko przywitać i spadam
nadrobie was później bo tyle postów nabiłyście że teraz nie jestem w stanie

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:05   #326
MoniaK
Zakorzenienie

Przeraża mnie temat szczepionek Po pierwsze że nie wiem na co się zdecydować a po drugie, czy one muszą tyle kosztować, toż to becikowego nawet nie starczy
Stary 2011-02-10, 09:07   #327
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Ja popieram twojego męża.
Sama niczym dodatkowym nie będę szczepić córki, ani drugiego dziecka.
I tak zawsze miałam pełne gacie przy szczepieniach obowiązkowych.
Jak przyjdzie co do czego i zaczniecie węszyć w necie to może też niektóre z was się rozmyślą.
Myślę że jest to jeden z głównych tematów wałkowany na wątkach
jest baaardzo wiele informacji na temat szczepionek i ich szkodliwości, ale powiem Ci że nigdy nie udowodnili że jakiekolwiek szczepienie było przyczyną jakiejkolwiek choroby...
sama mam taki przypadek w rodzinie ....
czasem szczepionka nakłada się na wystąpienie jakiejś choroby, a czasem może być jakby takim spustem do ujawnienia się czegoś ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:17   #328
migotka03
Zadomowienie

Cześć Mamuśki! A ja się pochwale, ze jestem na bieżąco, ale pewnie juz niedługo, bo w weekend raczej nie bede miała czasu. W sobote jade na zakupy i przy okazji zrobie badania - morfologie i glukoze
Jeśli chodzi o te szczepienia to ja nie bede szczepić bo nie będzie mnie na to stać.
A teraz zmykam, będe robić jabłecznik, bo mam duuużo jabłek, a na obiadek leczo.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:19   #329
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
dzieki Aga

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore sa zainteresowane kupnem butelek TT w Smyku jest promocja "2 za 1" 2x150ml 24,99 tylko patrzcie uwaznie na tych opakowaniach jest zolta naklejka
ooooo dzięki pojadę sobie tam dzisiaj a czy to są te antykolkowe ?

Cytat:
Dzień dobry

kasia1361, świetny zestaw butelek znalazłaś
biedactwo Rennie nie pomaga ?

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Moria dziś dokładnie jest 22,6 tc,mała wychodzi z pomiarów ponad 23 tc ,twierdził gin.
Moja w 19 tc ważyła 315 około.

Zmykam kochane do tej podstawówki,nie piszcie za duzo
Kasiu, albo w ogóle dziewczyny, to co Kasia znalazła, to są tam antykolkowe też butelki ?
Gabrycha też w 19 tc podobnie ważyła - dokładnie 318g

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:23   #330
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry - lekko mroźny, więc przynajmniej błociska nie ma i to mi się podoba.

agus dziękować

matallewar dokładnie tak, u mnie w dwukolorowym salonie ściany jednego koloru stykają się ze sobą. Dodatkowo na rogu w zetknięciu tych ciemnych ścian jest sufit podwieszany pomalowany na ten jasny odcień, fajowo to wygląda

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Moja Ala-Zosia malutka, na tym "lepszym" usg w 24-tym tyg wyszła nam 510g, ale za to długością nadrobiła Modeleczka moja
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości