|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
, ja wybrałam przelew, który wysłałam im zaraz po kupnie, a po 20 też dostałam maila z informacją, że po odnotowaniu wpłaty wysyłają . Gośc ma ostatnie szt. i chce trochę zarobic dlatego podnosi cenę
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
A na plamy na ubraniach (zwłaszcza dziecięcych) co stosujecie. macie coś wypróbowanego????
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
A Wy Dziewczyny znowu dajecie czasu
![]() ale, ale... doczytałam... powiem Wam, że mi ciężko trochę już... cały czas chodzę do pracy i generalnie mam mega dużo do zrobienia codziennie... jak już ogarnęłam pity to myślałam, że trochę loosu załapię, a tu ![]() mój dzień generalnie wygląda tak, że wstaje do pracy rano... w pracy pracuję i nawet nie mam czasu do Was zajrzeć ... wracam do domu gotuję jakiś obiad i siadam do nadrabiania... zazwyczaj zasypiam i budzę się koło 19, posiedzę trochę z TŻ i kończę nadrabianko, a potem lulu...myślałam, że po zakończeniu roku będzie trochę luźniej ale niestety... cóż trzeba sobie radzić ![]() co do pasa to zdecydowałam, że jednak kupię i zobaczę... jak coś najwyżej odsprzedam na all... zainspirowana Waszymi rozmowami o makijażach i kremach... zaszalałam dzisiaj i zakupiłam bazę rozświetlającą do twarzy... fluid rozświetlający, nowy tusz... i normalnie się jutro zrobię na boostwo hehehe.... i się będę świeciła jak żarówka z tymi wszystkimi rozświetlaczami na twarzy normalnie się rana doczekać nie mogę jak to wszystko zaaplikuje hehhe... bo tak generalnie to ja bardziej z tych naturalnych make-up'ów i przed ciążą sporadycznie używałam jakichś pudrów czy fluidów do twarzy... za to teraz wyglądam jak córka młynarza i normalnie jak patrzę w lustro to mnie panika ogarnia no nic jutro zobaczę jaki efekt hehe
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze z minerałkami zaszalałas czy coś innego ? Ja na otarcie łez, że zadnych ciuszków kupowac sobie nie moge... bo ile jeszcze w tej ciazy bede..... zainwestowałam w kremik na noc mam plan mieć bo nim buzke jak dupka niemowlaka ale to sie okaze co wyjdzie Takze jestem tymi orzechami zainteresowana, powiedzcie cos wiecej, bo tanie to jak barszcz
|
|
#305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zamówiłam tutaj http://allegro.pl/orzechy-piorace-1k...412978173.html W opisie aukcji masz zakres ich zastosowania. |
|
|
|
|
#306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Oooo nieee dziewcyznki nie ogarniam, ponad 11 stron dzisiaj, nie mówiąc już o kilku pozostałych w poprzedniej cześci! Kiedy ja to ogarnę?!
A tak się już przyzwyczaiłam być na bieżąco.. No nic, nie będę narzekać, tylko biorę się za czytanie, żey później głupich pytań nie zadawać Wyciągnęłam dziś męża do Ikei! Na dziale dzieciowym spędziłam ponad godzinę moja lista rzeczy do kupienia zwiększyła się do mega pokażnych rozmiarów, bo tyle rzeczy chce mieć.. Dziś malutkie zakupki były, chociaż owocne, bo napatrzyłam się i wiem po co wrócić ![]() Tyle, co u mnie.. wracam do nadrabianka! Buziaki dla was Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-09 o 22:25 |
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ślubie ważyłam 64kg, a to było 14 sierpnia! A we wrześniu już 68kg ![]() Potem spadło do 65 i właśnie wróciło, ale te 3 kilo w niecały miesiąc Ale po ciąży, to ja bym chciała do 61 max 63 kg wrócić, bo jak mam tyle to się czuję najbardziej komfortowo Dziękuję za zaproszenie A i pisałam o moim sako, prawda? No, to tż je okupuje Jak dostałam poduszkę ciążową, to kot sobie zaczął rościć prawa... Ja nie wiem, ciężarna, a wszystko jej zabierają ![]() A i malowanie robimy - postanowione - w weekend 18-20.02 I wtedy kupujemy kanapę Więc mam jakiś tydzień na opracowanie planu
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-02-09 o 22:32 |
|
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się tylko przywitam i powiem dobranoc, bo jestem za bardzo zmęczona dzisiejszym dniem. były zakupy dla Marcelka. jutro pokażę Wam, co już mamy
![]() dobranoc
|
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
Szczerze, to tak daleko raczej się nie dam rady posunąć w wypróbowywaniu ich zastosowań
|
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ktore sa zainteresowane kupnem butelek TT w Smyku jest promocja "2 za 1" 2x150ml 24,99 tylko patrzcie uwaznie na tych opakowaniach jest zolta naklejka
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki
starego wątku nie doczytałam a tu już nowy ![]() My już po usg połówkowym ![]() Martynka jest zdrowa jak rybka i ma się super,ruchliwa była jak mało kiedy na wizytach . a oto opis dr: ciąża :pojedyncza,prawidłowe narządy płciowe żeńskie położenie:główkowe akcja serca :miarowa 140 ud/min łożysko: ściana tylna,0 stopień dojrzałości,prawidłowe ilośc płynu owodniowego prawidłowa masa płodu 550 g,u mojego gina wyszło ciut mniej ale on ma starszy aparat usg OUN i cewa nerwowa zamknięta,obraz móżdżku,komór mózgowych,tylnego dołu czaszki-prawidłowy,sploty naczyniówkowe prawidłowe obraz twarzoczaszki prawidłowy,obraz ust profil -prawidłowy kończyny obraz prawidłowy,połączenia stawowe prawidłowe,wymiar kości dł prawidłowy serce sylwetka 4-jamowa,połaczenia komorowo-naczyniowe prawidłowe ,obraz górnego śródpiersia prawidłowy żoładek po stronie koniuszka serca o prawidlowej lokalizacji,dobrze wypełniony. powłoki brzuszne zamknięte pęcherz moczowy prawidłowo ułożony,dobrze wypełniony nerki płodu obustronnie prawidłowe,bez cech zastoju pępowina 3 naczyniowa,przyczepy prawidłowe. Sprawdził jeszcze bliznę po poprzednich cięciach i powiedział,że jest bardzo cieniutka.Kolejny lekarz ,który stwierdza iż nie ma szans na poród SN ![]() Byłam wczoraj także na chirurgii,usunełam tę cholerną 8,chwila strachu i po bólu. Jest tam poradnia wad rozwojowych (czyt rozszczepy),matko ile dzieciaczków tam przyszło z rodzicami z wadami mniej lub bardziej widocznymi,masakra jednym słowem.Skąd biora się takie nieprawidłowości? TheXanthipe dość ciekawa ta promocja na butelki TT. ja upatrzyłam sobie cały zestaw za grosze i wydaje mi się ,że bardziej się opłaca http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...433770560.html Zmykam pod prysznic,potem dzieciom pobudke zrobić i wyprawić do przedszkola. Aa i dziś jade załatwić szkołe Kacperkowi,musimy wypełnić podanie ,ponieważ jesteśmy z po za rejonu ,mam nadzieję,że się dostanie. papatki
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-02-10 o 06:52 |
|
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
oooo a co Wy jeszcze śpicie??
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Głowa mi dzisiaj pęka, bo od 4 rano nie śpię Zjadłam jednak śniadanie i trochę mi lepiej, a mężu kupił mi świeżego pączka kasia1361, świetny zestaw butelek znalazłaś
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak miałam wczoraj, nie mogłam wytrzymać jak czytałam co dziewczyny gotują. Zjadłam tylko śniadanie a później o 17 trochę prażonych u mamy wyjadłam.
|
|
#316 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dooobryy!!
![]() No dziś u mnie słoneczko co jakiś czas zaświeci ale ogólnie to zimno, bo około 0st. Piszę z rana, bo zaraz robię śniadanko, później prysznic i jadę na miasto Najpierw przejrzę Tesco, później jadę po leki do kliniki, może wypytam też o poród a później może jeszcze do Mothercare jeśli sił mi starczy ![]() Cytat:
![]() Skuteczne są - tzn. ładnie piorą ale nie zawsze dają radę z tłustymi plamami, takimi konkretnymi, np. ostatnio mi się ścierka nie doprała po oleju sezamowym. Ale wtedy dodaję do prania z orzechami vanisha, poluję też na jakiś ekologiczny odplamiacz. Do białego dodaję zawsze łyżkę sody oczyszczanej aby nie szarzało. Czyszczenie - ja używam ich do czyszczenia wszystkiego - kuchnia: myję blaty (bez obawy kładę później na blacie warzywa czy inną spożywkę), szybę na ścianie, piekarnik, szafki, lodówkę, kosz na śmieci, no wszystko. W łazience - wiadomo jakiegoś mega kamienia sam nie usunie ale b. ładnie schodzi nim pleść na fugach + szorowanie, kafelki ładnie lśnią, myję nim też cały kibel (na klapie można spokojnie siadać bez żadnego dodatkowego zmywania wodą) - orzechy są bakterio- i grzybobójcze, myję też lustra, okna. W całym domu wycieram nimi kurze - nie widzę żadnej różnicy w jakości między orzechami a np. Pronto. Można nimi też czyścić liście kwiatów ![]() W zmywarce tak jak pisałam nie sprawdziły się, będę też w nich kąpać psa ale mam jeszcze super drogi szampon więc chcę go wykończyć a później moja sunia też będzie eko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przed ciążą dużo mniej się malowałam, w weekendy nie było mowy nawet o tuszu do rzęs a teraz wstaję rano, myję się i makeup'uję bo po pierwsze tak jak piszesz jestem baaardzo blada - pewnie wynik braku opalania i słabej morfologii - TŻ mi jeszcze jęczy, że mam nawet usta blade i wczoraj o 23 chciał mi trzeć buraki aby zjadła ![]() Renessme (już pytałam ale nie widziałam odpowiedzi - to nick z Sagi? ) ja to podziwiam Ciebie i wszystkie nasze pracujące dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam takie pozytywne wieści ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Siaśku - ja skrobałam mega posta Ale spokojnie dziś od rana Cytat:
Też bym zjadła ... ![]() Dobra, lecę realizować mój plan
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja w 19 tc ważyła 315 około. Zmykam kochane do tej podstawówki,nie piszcie za duzo
|
|
#318 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kobietki
Za Wami nadążyć to niemały wyczyn. Zdążyłam nadrobić, ale już nie mam czasu odpisywać. Za oknem ładnie świeci słonko co nastraja mnie pozytywnie do działania, jakoś tak wiosnę czuję. Z tej okazji zakupiłam sobie koralowy lakier do paznokci. ![]() Miłego dnia. |
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na kolację była owsianka z bananem, więc nie wiem co to ![]() taaaa szczególnie na wymioty i zgagę
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już nie śpie od 7,
ale w domu ciut ogarnęłam nie wiem co by tu porobić dziś niania jeszcze przychodzi więc zajęcie Zosia ma ![]() ja mam wolne a przecież nie będę sprzątać tylko, obiad mam od wczoraj ... jakieś przyjemności też mi się należą ![]() moria44 kusi znów zakupami, myślisz że jeszcze są przeceny w mothercare ??? w tesco z dziecięcych już nowe kolekcje ... muszę jechać na pewno do biednejbronki zrobić zakupy spożywcze ... |
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio łykam więcej tabletek i czasem mi tak nie za fajnie.
Dobra ja też uciekam bo dzisiaj odwiedza mnie kolega z pracy, więc musi być porządek do tego ja też wyglądać muszę, żeby później nie było komentarzy w pracy A jeszcze z młodym na miasto zaraz uderzamy ![]() Chyba coś dzisiaj zimniej niż wczoraj?! Miłego dnia dziewczyny.
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
dziś będę dzwonić do laboratorium,. ale obawiam się że dop w pt dowiozą moje wyniki
![]() Cytat:
![]() Ja popieram twojego męża. Sama niczym dodatkowym nie będę szczepić córki, ani drugiego dziecka. I tak zawsze miałam pełne gacie przy szczepieniach obowiązkowych. Jak przyjdzie co do czego i zaczniecie węszyć w necie to może też niektóre z was się rozmyślą. Myślę że jest to jeden z głównych tematów wałkowany na wątkach Rotawirus, mimo szczepionki może was sięnąć, tyle że lżej go przejdzie.My jestemy po rota przebytym w domu, pod kontrolą prywatnego lekarza.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#323 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Uff nadrobiłam, ale lecicie z tymi postami że masakra. Wpadłam się tylko przywitac i spadam :P |
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już nie śpię
![]() tż mnie obudził, bo dla niego ciche zachowanie rano to abstrakcja ![]() Tak się tłukł, że w końcu mnie obudził, a potem się jeszcze ze mną pokłócił... Ja nie wiem - naprawdę chyba ciąża źle na nich wpływa...
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam się tylko przywitać i spadam
nadrobie was później bo tyle postów nabiłyście że teraz nie jestem w stanie
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Przeraża mnie temat szczepionek
Po pierwsze że nie wiem na co się zdecydować a po drugie, czy one muszą tyle kosztować, toż to becikowego nawet nie starczy
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama mam taki przypadek w rodzinie .... czasem szczepionka nakłada się na wystąpienie jakiejś choroby, a czasem może być jakby takim spustem do ujawnienia się czegoś ... |
|
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki! A ja się pochwale, ze jestem na bieżąco
, ale pewnie juz niedługo, bo w weekend raczej nie bede miała czasu. W sobote jade na zakupy i przy okazji zrobie badania - morfologie i glukozeJeśli chodzi o te szczepienia to ja nie bede szczepić bo nie będzie mnie na to stać. A teraz zmykam, będe robić jabłecznik, bo mam duuużo jabłek, a na obiadek leczo.
|
|
#329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a czy to są te antykolkowe ? Cytat:
Rennie nie pomaga ?Cytat:
Gabrycha też w 19 tc podobnie ważyła - dokładnie 318g
|
|
#330 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry - lekko mroźny, więc przynajmniej błociska nie ma i to mi się podoba.
agus matallewar dokładnie tak, u mnie w dwukolorowym salonie ściany jednego koloru stykają się ze sobą. Dodatkowo na rogu w zetknięciu tych ciemnych ścian jest sufit podwieszany pomalowany na ten jasny odcień, fajowo to wygląda ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Moja Ala-Zosia malutka, na tym "lepszym" usg w 24-tym tyg wyszła nam 510g, ale za to długością nadrobiła Modeleczka moja
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Czekamy na Ciebie fasolko

normalnie się rana doczekać nie mogę jak to wszystko zaaplikuje hehhe... bo tak generalnie to ja bardziej z tych naturalnych make-up'ów i przed ciążą sporadycznie używałam jakichś pudrów czy fluidów do twarzy... za to teraz wyglądam jak córka młynarza i normalnie jak patrzę w lustro to mnie panika ogarnia

ale to sie okaze co wyjdzie 

Zjadłam jednak śniadanie i trochę mi lepiej, a mężu kupił mi świeżego pączka 
) ja to podziwiam Ciebie i wszystkie nasze pracujące dziewczyny 
Uwielbiam takie pozytywne wieści 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)