Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 09:26   #331
Weredka
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Ja również witam się serdecznie z rana.
Moria, przekonałaś mnie do orzechów. My w sumie mamy jakiś mocno skoncentrowany proszek, którego paczka 4,5 kg starcza na pół roku (przy opieraniu 6 osób), ale jestem zainteresowana tymi orzechami. Cena też jest bardzo zachęcająca. Chyba zamówię jakieś na próbę, tym bardziej, że teraz jeszcze dojdzie opieranie maleństwa.
U mnie dziś rano mały przymrozek, ale mam nadzieję, że się rozpogodzi. Ja od dwóch dni miewam dziwne zawroty głowy... Czyżby to efekt słabej morfologii?? Jak pójdę na wizytę za tydzień, to muszę o to zapytać.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:26   #332
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

daisyy, nie mam Rennie

andziot, czy mogłabyś jako specjalistka przedstawić wady i zalety tych szczepionek, albo chociaż dać cynk gdzie szukać wiarygodnych artykułów na ten temat Ten temat spędza mi sen z powiek
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:29   #333
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
mierzyłaś jej temperature ?
wiesz nie mieszylam jej, dalam jej lekarstwo co tesciowa dala i przeszlo, dzisiaj zjadla troszke wiecej na sniadanie.
Moja mała lezy glowka w dol juz od 20tc.

Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
ja mam huśtawkę nastrojów raz a raz
u mnie raczej zly nastroj...

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Kasia, 6x63 szt. na oczy mi padło chyba i nie doczytałam, że pytasz o sztuki
no dokladnie o to sie pytalam zaraz ide do carfura, bo tu ktos nawet o truskawkach pisal

[QUOTE=anula_81;24972510]

Czemu masz dola Kasiula? ja tez mam, moze znajdziemy razem jakis magiczny sposob na dola co?

/QUOTE]
wiesz Tż mnie wkurza, ale nie chce o tym na forum opowiadac...
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:37   #334
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
andziot, czy mogłabyś jako specjalistka przedstawić wady i zalety tych szczepionek, albo chociaż dać cynk gdzie szukać wiarygodnych artykułów na ten temat Ten temat spędza mi sen z powiek
powiem Ci, że bardzo ciężko jest podać artykuły w 100% pewne, bo nawet wśród lekarzy są zdania podzielone, jest mnóstwo książek zarówno za jak i przeciw, znam nawet lekarzy, którzy są kategorycznie przeciw szczepieniom i nie szczepili swoich dzieci na NIC !?
to bardzo trudny temat i ja nie będę Wam w tym względzie doradzać bo nie czuję się kompetentna ...

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
wiesz nie mieszylam jej, dalam jej lekarstwo co tesciowa dala i przeszlo, dzisiaj zjadla troszke wiecej na sniadanie.
Moja mała lezy glowka w dol juz od 20tc.
moja leżała główkowo cały czas aż do wczoraj
mam nadzieję że jeszcze da radę się odwrócić

(dziś rano jak leżałam na plecach to wyczułam ręką twardą główkę pod żebrami )

moria44 a twoja Iga się odwróciła już ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:37   #335
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
nie przejmuj się faceci tak mają,że zawsze musi być ich na wierzchu i jak zwrócisz uwagę to jest obraza majestatu
no dokladnie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
nie wiem jakos tak mi sie porobilo, i jakos tak mi przykro ze nie ma tu moich najblizszych przyjaciol ze mna, a moja psiapsiola w ogole mnie nei rozumie tylko mowi, ze marudze, plus ciagle te uplawy, krwi juz nie bylo, tylko te zolte, w poniedzialek ide na USG 3D wiec moze lekarz sie cos wypowie, wkurzam sie na siebie ze nie umiem sie cieszyc tylko ciaza tylko ciagle sie stresuje, ale normalnie nie umiem, kocham ta mala w brzuszku tak strasznie i tak sie o nia boje. Plus ta praca a musz epracowac, nei moge zwolnic, a jakos czuje ze to ponad moje sily, a jeszcze ponad 2 miesiace.
plus ta zima, chyba mam zwyczajne przesilenie jakies.
a Ty kochana jak sie czujesz? mam nadzieje, ze nic cie juz nie kluje i u ciebie troche spokojniej
dziekuje za troske, to mile strasznie

ja 14.03 ja dzisiaj ze stresu sluchalam serduszka moim dopplerem, na szczescie wali mocno!

ja tez!
tez mam uplawy, sa nieraz zolte, ale nic mnie nie piecze i sie tym nie przejmuje. Z Tż tez rzadko wspolzyje, wiec sie tak tym nie martwie
ale czesto mi sie plakac chce, tez sie tym przejmuje czy bedzie zdrowa, ale najbardziej wkurza mnie brak kasy bo tyle rzeczy musze jeszcze kupic. Tż zarabia, wiec niedlugo bedzie mial wyplate-calkiem pokazna, ale jak na razie krucho.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Kasia strasznie sie zmartwilam tym postem mamy lutowej nawet tz opowiedzialam to sie zmartwil miejmy nadzieje, ze nasze maluchy beda zdrowiutkie
no ja tez sie przejelam, wczoraj w wiadomosciach mowili jak matce umarl synek 8miesieczny-mial biegunke a lekarz wyslal ich z kwitkiem. Boże jak mi zal takiej kobiety
Nikosia

Stary 2011-02-10, 09:38   #336
andziot
Zakorzenienie

segreguje ciuszki Zosi
jakie maleńkie !!!!!!!!!!!!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:39   #337
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien doberek
Ja sie szykuje na wizytke do poloznej Siuski przygotowane no to sie pakuje i nagle jakbym bejsbbolem dostala GDZIE SA PAPIERY CIAZOWE??????????? W samochodzie. A samochod gdzie? W pracy. z Mezem
W panike wpadlam, ale syzbko za telefon i udalo sie Mezu przyjechal z papierami takze my mozemy z Antosiem spokojnie isc

Wiecie co... ja nie wiem, ale moj Maly jest taki oszczedny w ruchach. Leniwy bym powiedziala nawet. Czasem cos tam sie porusza, ale nie jest to jakies WOW. Wczoraj troszke brzuch poskakal z jednej strony, ale naprawde trzeba bylo sie przyjrzec... no i nie wiem czy tylko moj taki len [po mamusi] czy Wasze dzieciaczki tez tak maja?

No to ja bede sie powoli zawijac. P wizycie mam zamiar wpasc do sklepu dla ciezarnych moze sobie cos kupie
Stary 2011-02-10, 09:42   #338
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem Ci, że bardzo ciężko jest podać artykuły w 100% pewne, bo nawet wśród lekarzy są zdania podzielone, jest mnóstwo książek zarówno za jak i przeciw, znam nawet lekarzy, którzy są kategorycznie przeciw szczepieniom i nie szczepili swoich dzieci na NIC !?
to bardzo trudny temat i ja nie będę Wam w tym względzie doradzać bo nie czuję się kompetentna ...

ja tez nie wiem co myslec o szczepionkach, ale ta babka co u niej wynajmujemy opowiadala o swojej malej wnuczce jak to delikatnie przeszla grype jelitowa bo ja rodzice szczepili.... sama nie wiem

zycze ci zeby sie odwrocila na pewno da rade-mala baletnica
Nikosia

Stary 2011-02-10, 09:42   #339
Paulizia
Wtajemniczenie

Kasia tez o tym slyszalam!!!! Okropnosc. Jak tu ufac lekarzom???
A ta Malutka mamy lutowej to naprawde... trzymam mocno kciuki za to malenstwo. Najgorsze jest to, ze nawet lekarze nie wiedza tak naprawde co sie stalo i jaki to bedzie miec wplyw na rozwoj

Jak Ci humorek dzisaj dopisuje? I co w koncu z tym imieniem?
Stary 2011-02-10, 09:44   #340
24kasia86
Wtajemniczenie

Idę z mlodą do carfura ciekawe co upolujemy

milego dnia
Nikosia

Stary 2011-02-10, 09:46   #341
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry - lekko mroźny, więc przynajmniej błociska nie ma i to mi się podoba.

agus dziękować

matallewar dokładnie tak, u mnie w dwukolorowym salonie ściany jednego koloru stykają się ze sobą. Dodatkowo na rogu w zetknięciu tych ciemnych ścian jest sufit podwieszany pomalowany na ten jasny odcień, fajowo to wygląda

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Moja Ala-Zosia malutka, na tym "lepszym" usg w 24-tym tyg wyszła nam 510g, ale za to długością nadrobiła Modeleczka moja

Cytat:

j tez mam nadzieje, ze moja sie smyknie, bo lezy nozkami w doll caly czas

dzien dobry

pracki troche mam, ale nie duzo
a pozniej z tz pozalatwiac miliony spraw

karnisz musze kupic, firane nowa do sypialni, do brico jechac musimy, do miasta na chwile
aaa
Stary 2011-02-10, 09:48   #342
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia tez o tym slyszalam!!!! Okropnosc. Jak tu ufac lekarzom???
A ta Malutka mamy lutowej to naprawde... trzymam mocno kciuki za to malenstwo. Najgorsze jest to, ze nawet lekarze nie wiedza tak naprawde co sie stalo i jaki to bedzie miec wplyw na rozwoj

Jak Ci humorek dzisaj dopisuje? I co w koncu z tym imieniem?
trzeba byc doobrej mysli, a co do lekarzy to odkad jestem w ciazy- w ogole im nie ufam tak jakos mnie wkurzaja a szczegolnie to ze czasem traktuja czlowieka jak powietrze.

wiesz nie wiem jak nazwiemy swoja kruszynke, Tż wraca pozno z pracy i tak jakos nie rozmawiamy o tym. Sama musze przemyslec, popatrzec w necie jak cos znajde fajnego dam znac. Mam nadzieje ze moja propozycja sie Tż spodoba, bo jego Nicola srednio mi sie podoba

Tym czasem bede uciekac
Nikosia

Stary 2011-02-10, 09:57   #343
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
A Wy Dziewczyny znowu dajecie czasu
ale, ale... doczytałam...

powiem Wam, że mi ciężko trochę już... cały czas chodzę do pracy i generalnie mam mega dużo do zrobienia codziennie... jak już ogarnęłam pity to myślałam, że trochę loosu załapię, a tu ciągle coś nowego się przyplątuje

mój dzień generalnie wygląda tak, że wstaje do pracy rano... w pracy pracuję i nawet nie mam czasu do Was zajrzeć ... wracam do domu gotuję jakiś obiad i siadam do nadrabiania... zazwyczaj zasypiam i budzę się koło 19, posiedzę trochę z TŻ i kończę nadrabianko, a potem lulu...

myślałam, że po zakończeniu roku będzie trochę luźniej ale niestety... cóż trzeba sobie radzić

co do pasa to zdecydowałam, że jednak kupię i zobaczę... jak coś najwyżej odsprzedam na all...

zainspirowana Waszymi rozmowami o makijażach i kremach... zaszalałam dzisiaj i zakupiłam bazę rozświetlającą do twarzy... fluid rozświetlający, nowy tusz... i normalnie się jutro zrobię na boostwo hehehe.... i się będę świeciła jak żarówka z tymi wszystkimi rozświetlaczami na twarzy normalnie się rana doczekać nie mogę jak to wszystko zaaplikuje hehhe... bo tak generalnie to ja bardziej z tych naturalnych make-up'ów i przed ciążą sporadycznie używałam jakichś pudrów czy fluidów do twarzy... za to teraz wyglądam jak córka młynarza i normalnie jak patrzę w lustro to mnie panika ogarnia
no nic jutro zobaczę jaki efekt hehe
i jak make-up zrobiony??

ja wam powiem laseczki, keidys zapominalam sie malowac a bo mi sie nei chialo a bo cos tam.. a w ciazy obiecalam sobie ze nei bede leniwa, bede smarowac brzuszek, malowac sie dziennie, by mi weszlo w krew i nie wygladac jak trup w ciazy hehehe

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam kobietki
starego wątku nie doczytałam a tu już nowy
My już po usg połówkowym
Martynka jest zdrowa jak rybka i ma się super,ruchliwa była jak mało kiedy na wizytach .
a oto opis dr:
ciąża :pojedyncza,prawidłowe narządy płciowe żeńskie
położenie:główkowe
akcja serca :miarowa 140 ud/min
łożysko: ściana tylna,0 stopień dojrzałości,prawidłowe
ilośc płynu owodniowego prawidłowa
masa płodu 550 g,u mojego gina wyszło ciut mniej ale on ma starszy aparat usg
OUN i cewa nerwowa zamknięta,obraz móżdżku,komór mózgowych,tylnego dołu czaszki-prawidłowy,sploty naczyniówkowe prawidłowe
obraz twarzoczaszki prawidłowy,obraz ust profil -prawidłowy
kończyny obraz prawidłowy,połączenia stawowe prawidłowe,wymiar kości dł prawidłowy
serce sylwetka 4-jamowa,połaczenia komorowo-naczyniowe prawidłowe ,obraz górnego śródpiersia prawidłowy
żoładek po stronie koniuszka serca o prawidlowej lokalizacji,dobrze wypełniony.
powłoki brzuszne zamknięte
pęcherz moczowy prawidłowo ułożony,dobrze wypełniony
nerki płodu obustronnie prawidłowe,bez cech zastoju
pępowina 3 naczyniowa,przyczepy prawidłowe.
Sprawdził jeszcze bliznę po poprzednich cięciach i powiedział,że jest bardzo cieniutka.Kolejny lekarz ,który stwierdza iż nie ma szans na poród SN

Byłam wczoraj także na chirurgii,usunełam tę cholerną 8,chwila strachu i po bólu.
Jest tam poradnia wad rozwojowych (czyt rozszczepy),matko ile dzieciaczków tam przyszło z rodzicami z wadami mniej lub bardziej widocznymi,masakra jednym słowem.Skąd biora się takie nieprawidłowości?

TheXanthipe dość ciekawa ta promocja na butelki TT.
ja upatrzyłam sobie cały zestaw za grosze i wydaje mi się ,że bardziej się opłaca
http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...433770560.html
Zmykam pod prysznic,potem dzieciom pobudke zrobić i wyprawić do przedszkola.
Aa i dziś jade załatwić szkołe Kacperkowi,musimy wypełnić podanie ,ponieważ jesteśmy z po za rejonu ,mam nadzieję,że się dostanie.
papatki
gratuluje wynikow,

moja mała niestety nadal z nogami przy bronchildzie, dziennie rano daje czadu z kopniakami, dzis wymyslila sobie godzine 5:00 rano(w nocy) hehe i 7:00 i 9:00.. oo i teraz sie etz zneca nad moja"szyjka" heheh

ide na kawusie i pączka
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 10:52   #344
sandrunia1511
Raczkowanie

moje maleństwo też leży główką w dół od 18 tyg, tylko to, że plecami obrocone jest ..
mam nadzieję, że w końcu się przestawi, żeby można było zobaczyć czy jest chłopczykiem czy dziewczynką..
Stary 2011-02-10, 10:53   #345
agus87
Zakorzenienie

boze jak mi sie humor zrypal

wszystkich bym pozabijala

ja tez chce paczkaa
Stary 2011-02-10, 11:00   #346
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Dzien doberek
Ja sie szykuje na wizytke do poloznej Siuski przygotowane no to sie pakuje i nagle jakbym bejsbbolem dostala GDZIE SA PAPIERY CIAZOWE??????????? W samochodzie. A samochod gdzie? W pracy. z Mezem
W panike wpadlam, ale syzbko za telefon i udalo sie Mezu przyjechal z papierami takze my mozemy z Antosiem spokojnie isc

Wiecie co... ja nie wiem, ale moj Maly jest taki oszczedny w ruchach. Leniwy bym powiedziala nawet. Czasem cos tam sie porusza, ale nie jest to jakies WOW. Wczoraj troszke brzuch poskakal z jednej strony, ale naprawde trzeba bylo sie przyjrzec... no i nie wiem czy tylko moj taki len [po mamusi] czy Wasze dzieciaczki tez tak maja?

No to ja bede sie powoli zawijac. P wizycie mam zamiar wpasc do sklepu dla ciezarnych moze sobie cos kupie
dzien doberek Paulizia, gabrycha tez leń ! I z cala pewnoscia po mamusi, bo ja jak po pracy uwalę sie na łózko to wołami mnie mozna sciągac Ale też mysle sobie, ze mam juz tyyyyle sadła i tłuszczyku, ze takie maleństwo nie ma na tyle siły przebicia, by skopac matkę po tym cielsku aby ją poczuła w końcu to 16kg na plusie musi cos znaczyc

Dziewuszki a ja powielam moje pytanie odnosnie tego zestawu TT Kasi, czy to są butelki antykolkowe ???

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:08   #347
Eve1603
Zakorzenienie

Hej
ale mnie dzieciatko dzis od rana kopie nawet w nocy wierzgalo

Ja znam opinie na temat szczepionek - tak za, jak i przeciw, ale nigdy nie rozwazalam NIE szczepienia, nie wiem, uwazam, ze to normalne, ze sie szczepi i juz - szczepi sie psa, czy kota, wiec nie wydaje mi sie, ze nie powinnam szczepic dzieci.
Jestem jedynie na nie jesli chodzi o grype, bo szczepionka i tak jest z poprzedniego sezonu, a w sezonie w ktorym sie szczepi jest juz nowa odmiana grypy, wiec troche to dla mnie bez sensu.

Na moment zbaczam z tematu dzieciowego - dziewczyny, ktore maja psy i to wykastrowane psy, mam pytanie, na ile po kastracji pies sie "uspokoil" ??? Mam psa, kompletnie swirnietego, niewyuczalnego i niewychowalnego i jeszcze na to chyba z adhd Myslimy nad kastracja, ale czy to choc troche pomoze ?

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:08   #348
dorkabl
Zadomowienie

Dzień dobry

Tez mam humor zryty, chociaż słonce za oknem. Ja juz nie wiem co mam ze soba zrobic ,k tak siedze sama w tym domu a gdzie tam jeszcze do czerwca Matko kochana, kiedyś byłam taka aktywna kobieta. W domu nie lubiłam siedzieć, zawsze sie cos działo a teraz...dni takie same...masakra...

Ja to bym najchętniej nie szczepiła dziecka na nic, do pierwszego roku zycia, do puki nie bedzie miało wyrobionego naturalnego systemu obronnego. Tak mu wszczepiać obce białka...dobrze ze w tym roku wycofali te szczepionki które zawierały rteć! Byliśmy w UE chyba ostatnim krajem w którym funkcjonowały.
Uważam ze trzeba naprawdę dziecko obserwować i w czasie samego szczepienia i po. Taka np gorączka o której mówią ze jest "naturalna reakcja"...przecież jeśli jest gorączka to oznacza ze organizm sie broni! Nie jestem zwolennikiem szczepień
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:17   #349
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

Nasze dziecko też oszczędne w ruchach Nie przejmuj sie! Czasem zakopie tak, że aż się w głowie kręci i przez następne pół dnia cisza....

Witam dziewczątka wiosennie

U nas taka pogoda że ho ho Pościel już się wietrzy na balkonie, okna pootwierane a słoneczko tak przypieka, że chciało by się założyć bikini (wiem, przesadziłam ) Wspaniała pogoda!!

Wczoraj byłam wymordowana do ostatniego tchnienia tymi urzędami i papierami. Całą noc nie spałam bo nogi mi drętwiały i gdyby nie ta aura za oknem to bym cały dzień w łóżku przegniła

A tak już wysprzątane i żurek z wędzonką i jajkiem ugotowałam

Aha, pytanie do KSIĘGOWYCH!!!!! Skoro jestem od stycznia na zwolnieniu, to w lutym za styczeń płaci mi pracodawca jeszcze a w marcu za luty, płaci już całość ZUS??

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:18   #350
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Hej
ale mnie dzieciatko dzis od rana kopie nawet w nocy wierzgalo

Ja znam opinie na temat szczepionek - tak za, jak i przeciw, ale nigdy nie rozwazalam NIE szczepienia, nie wiem, uwazam, ze to normalne, ze sie szczepi i juz - szczepi sie psa, czy kota, wiec nie wydaje mi sie, ze nie powinnam szczepic dzieci.
Jestem jedynie na nie jesli chodzi o grype, bo szczepionka i tak jest z poprzedniego sezonu, a w sezonie w ktorym sie szczepi jest juz nowa odmiana grypy, wiec troche to dla mnie bez sensu.

Na moment zbaczam z tematu dzieciowego - dziewczyny, ktore maja psy i to wykastrowane psy, mam pytanie, na ile po kastracji pies sie "uspokoil" ??? Mam psa, kompletnie swirnietego, niewyuczalnego i niewychowalnego i jeszcze na to chyba z adhd Myslimy nad kastracja, ale czy to choc troche pomoze ?
Ja mam wykastrowaną suczkę i 2 wykastrowane koty miałam. Jednego kastrowaliśmy własnie z powodu "ADHD" Strasznie był niegrzeczny i do tego rzucał się do bicia i gryzienia drugiego naszego kotka, który już wczensiej został wykastrowany. Niestety po okresie 2 miesięcy od kastracji, Maciek (czyli ten niegrzeczny kocur) nie wygrzeczniał i dalej był łobuz... suma sumarum oddaliśmy Macka w dobre ręce bo ten pierwszy grzeczny kotek Miodzio był przekochany i pierwszy w naszym domku więc nie mogliśmy go tak po prostu wyrzucić Był już z nami 3 lata... Maciek mimo, że był moim prezentem na 30 urodziny, był przepięknym sjamem... to poszedł sobie.. Tak więc reasumując nie ma pewnosci ze Twoja psina "znormalnieje"
Aha a odnośnie Ponisi - mojej kastrowanej suczki, nie pomogę, gdyż ona cały czas jest przekochana i grzeczniusia a kastrowana była z powodu ropomacicza więc to inny powód.,.

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-10, 11:19   #351
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
moje maleństwo też leży główką w dół od 18 tyg, tylko to, że plecami obrocone jest ..
mam nadzieję, że w końcu się przestawi, żeby można było zobaczyć czy jest chłopczykiem czy dziewczynką..
U mnie identyczna sytuacja! Dupsko wypięte na rodziców i w poważaniu ma naszą chęć poznania płci

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-02-10, 11:20   #352
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Nasze dziecko też oszczędne w ruchach Nie przejmuj sie! Czasem zakopie tak, że aż się w głowie kręci i przez następne pół dnia cisza....

Witam dziewczątka wiosennie

U nas taka pogoda że ho ho Pościel już się wietrzy na balkonie, okna pootwierane a słoneczko tak przypieka, że chciało by się założyć bikini (wiem, przesadziłam ) Wspaniała pogoda!!

Wczoraj byłam wymordowana do ostatniego tchnienia tymi urzędami i papierami. Całą noc nie spałam bo nogi mi drętwiały i gdyby nie ta aura za oknem to bym cały dzień w łóżku przegniła

A tak już wysprzątane i żurek z wędzonką i jajkiem ugotowałam

Aha, pytanie do KSIĘGOWYCH!!!!! Skoro jestem od stycznia na zwolnieniu, to w lutym za styczeń płaci mi pracodawca jeszcze a w marcu za luty, płaci już całość ZUS??
o jakie pyszności zrobiłas !!!!!!!!!! Uwielbiam żurek własnie na czymś wędzonym Mniam ! Dziś mam jeszcze ogórkową (tez pycha bo kwasniutka strasznie) ale jutro pójdę w Twoje slady

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-10, 11:22   #353
agus87
Zakorzenienie

a ja se zjadlam pol drozdzowki
Stary 2011-02-10, 11:23   #354
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam mamusie
U mnie pogoda za oknem piękna , ale czy ciepło nie wiem . Ja wyspana, zaraz robię jakieś śniadanko i znowu lenistwo

Aaaa mam coś dla mamuś rozczarowanych odwołanymi spotkaniami "Mama rozmawia" Dostałam dzisiaj zaproszenie na maila z Akademii Johnsons Baby na bezpłatne spotkanie we Wrocławiu - zobaczcie może będziecie zainteresowane http://aktywnemamy.pl/conference,index.html.
We Wrocławiu jest
21.02. o 9:30 i o 12:30. Ja niestety mam zakaz podróżowania

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam kobietki
starego wątku nie doczytałam a tu już nowy
My już po usg połówkowym
Martynka jest zdrowa jak rybka i ma się super,ruchliwa była jak mało kiedy na wizytach .
a oto opis dr:
ciąża :pojedyncza,prawidłowe narządy płciowe żeńskie
położenie:główkowe
akcja serca :miarowa 140 ud/min
łożysko: ściana tylna,0 stopień dojrzałości,prawidłowe
ilośc płynu owodniowego prawidłowa
masa płodu 550 g,u mojego gina wyszło ciut mniej ale on ma starszy aparat usg
OUN i cewa nerwowa zamknięta,obraz móżdżku,komór mózgowych,tylnego dołu czaszki-prawidłowy,sploty naczyniówkowe prawidłowe
obraz twarzoczaszki prawidłowy,obraz ust profil -prawidłowy
kończyny obraz prawidłowy,połączenia stawowe prawidłowe,wymiar kości dł prawidłowy
serce sylwetka 4-jamowa,połaczenia komorowo-naczyniowe prawidłowe ,obraz górnego śródpiersia prawidłowy
żoładek po stronie koniuszka serca o prawidlowej lokalizacji,dobrze wypełniony.
powłoki brzuszne zamknięte
pęcherz moczowy prawidłowo ułożony,dobrze wypełniony
nerki płodu obustronnie prawidłowe,bez cech zastoju
pępowina 3 naczyniowa,przyczepy prawidłowe.
Sprawdził jeszcze bliznę po poprzednich cięciach i powiedział,że jest bardzo cieniutka.Kolejny lekarz ,który stwierdza iż nie ma szans na poród SN
Gratuluję zdrowej córci

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
dzieki Aga

ooooo dzięki pojadę sobie tam dzisiaj a czy to są te antykolkowe ?

biedactwo Rennie nie pomaga ?

Kasiu, albo w ogóle dziewczyny, to co Kasia znalazła, to są tam antykolkowe też butelki ?
Gabrycha też w 19 tc podobnie ważyła - dokładnie 318g
Z tego co widziałam to są te bez tej rurki, jakąś tam funkcję antykolkową spełniają, ale nie do końca.

Edytowane przez Dziewczonka
Czas edycji: 2011-02-10 o 11:31
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:24   #355
amarcia
Wtajemniczenie

No nareszcie! Coś mi się wizaż wieszał...

ddaaiissyy raczej antykolkowe. Jeśli w opisie jest coś o odpowietrzaczach to na pewno. Ja też mam ochotę na TT ale jeśli tym razem uda się karmić piersią dłużej niż Wiki to kupię od razu 260ml i zdobioną
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:25   #356
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
boze jak mi sie humor zrypal

wszystkich bym pozabijala

ja tez chce paczkaa
hehe przez mojego pączka ci sie humor zrypal??
tak jakos skojarzylam, ze glodna ciazarna to wsciekla ciezarna:P

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
no to tyle dobrze ze choc glowka w dol
Stary 2011-02-10, 11:25   #357
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Ja mam dwie wysterylizowane kotki, były trzy no ale jedna...
I powiem Ci, że jakie były te koty takie są dalej. Też myślałam, że się zmienią, będą bardziej potulne i drzemka na moich kolanach to będzie dla nich normalność... Ale oprócz tego, że One domagają się większych pieszczot wieczorami nie zauważyłam zmiany a tym bardziej "uspokojenia" o którym piszesz...
Z psami znajomych jest podobnie, z tym, że jednego wykastrowali jak miał 6 lat i biedaczysko popadł w depresje i nic nie robi poza leżeniem na kanapie.... i wpatrywaniem sie w miskę...
Także sprawe trzeba poważnie przemyśleć...

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2011-02-10, 11:30   #358
amarcia
Wtajemniczenie

kasia1361 też posiadam taki pięęęęęęęękny opis dużo spokojniej się śpi, prawda? Gratulacje

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Jejuuu... Zaczynamy dziś 25-ty tydzień

agus mam rogaliki francuskie z konfiturką - mogą być? Oć
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:31   #359
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

A może macie gdzies wrzucony jakiś link z allegro z tymi antykolkowymi z rureczkami? Bo nawet takich nie widziałam
Dziekuje z góry!!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-10, 11:33   #360
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
A może macie gdzies wrzucony jakiś link z allegro z tymi antykolkowymi z rureczkami? Bo nawet takich nie widziałam
Dziekuje z góry!!
zaraz ci wkleje, ja mam z rulka

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

http://allegro.pl/show_item.php?item=1390363860

prosze

sprzedawce juz polecalam raz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości