|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Ja również witam się serdecznie z rana.
Moria, przekonałaś mnie do orzechów. My w sumie mamy jakiś mocno skoncentrowany proszek, którego paczka 4,5 kg starcza na pół roku (przy opieraniu 6 osób), ale jestem zainteresowana tymi orzechami. Cena też jest bardzo zachęcająca. Chyba zamówię jakieś na próbę, tym bardziej, że teraz jeszcze dojdzie opieranie maleństwa. U mnie dziś rano mały przymrozek, ale mam nadzieję, że się rozpogodzi. Ja od dwóch dni miewam dziwne zawroty głowy... Czyżby to efekt słabej morfologii?? Jak pójdę na wizytę za tydzień, to muszę o to zapytać. |
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
daisyy, nie mam Rennie
![]() andziot, czy mogłabyś jako specjalistka przedstawić wady i zalety tych szczepionek, albo chociaż dać cynk gdzie szukać wiarygodnych artykułów na ten temat
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz nie mieszylam jej, dalam jej lekarstwo co tesciowa dala i przeszlo, dzisiaj zjadla troszke wiecej na sniadanie.
Moja mała lezy glowka w dol juz od 20tc. u mnie raczej zly nastroj... Cytat:
zaraz ide do carfura, bo tu ktos nawet o truskawkach pisal![]() [QUOTE=anula_81;24972510] Czemu masz dola Kasiula? ja tez mam, moze znajdziemy razem jakis magiczny sposob na dola co? /QUOTE] wiesz Tż mnie wkurza, ale nie chce o tym na forum opowiadac...
|
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bardzo trudny temat i ja nie będę Wam w tym względzie doradzać bo nie czuję się kompetentna ... Cytat:
![]() mam nadzieję że jeszcze da radę się odwrócić ![]() (dziś rano jak leżałam na plecach to wyczułam ręką twardą główkę pod żebrami )moria44 a twoja Iga się odwróciła już ??? |
||
|
|
|
#335 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale czesto mi sie plakac chce, tez sie tym przejmuje czy bedzie zdrowa, ale najbardziej wkurza mnie brak kasy bo tyle rzeczy musze jeszcze kupic. Tż zarabia, wiec niedlugo bedzie mial wyplate-calkiem pokazna, ale jak na razie krucho. Cytat:
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
segreguje ciuszki Zosi
jakie maleńkie !!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek
![]() Ja sie szykuje na wizytke do poloznej Siuski przygotowane no to sie pakuje i nagle jakbym bejsbbolem dostala GDZIE SA PAPIERY CIAZOWE??????????? W samochodzie. A samochod gdzie? W pracy. z Mezem ![]() W panike wpadlam, ale syzbko za telefon i udalo sie Wiecie co... ja nie wiem, ale moj Maly jest taki oszczedny w ruchach. Leniwy bym powiedziala nawet. Czasem cos tam sie porusza, ale nie jest to jakies WOW. Wczoraj troszke brzuch poskakal z jednej strony, ale naprawde trzeba bylo sie przyjrzec... no i nie wiem czy tylko moj taki len [po mamusi] czy Wasze dzieciaczki tez tak maja? No to ja bede sie powoli zawijac. P wizycie mam zamiar wpasc do sklepu dla ciezarnych moze sobie cos kupie
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zycze ci zeby sie odwrocila na pewno da rade-mala baletnica
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia tez o tym slyszalam!!!! Okropnosc. Jak tu ufac lekarzom???
A ta Malutka mamy lutowej to naprawde... trzymam mocno kciuki za to malenstwo. Najgorsze jest to, ze nawet lekarze nie wiedza tak naprawde co sie stalo i jaki to bedzie miec wplyw na rozwoj ![]() Jak Ci humorek dzisaj dopisuje? I co w koncu z tym imieniem?
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę z mlodą do carfura
ciekawe co upolujemy![]() milego dnia
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzien dobry pracki troche mam, ale nie duzo a pozniej z tz pozalatwiac miliony spraw karnisz musze kupic, firane nowa do sypialni, do brico jechac musimy, do miasta na chwile aaa |
||
|
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak jakos mnie wkurzajawiesz nie wiem jak nazwiemy swoja kruszynke, Tż wraca pozno z pracy i tak jakos nie rozmawiamy o tym. Sama musze przemyslec, popatrzec w necie jak cos znajde fajnego dam znac. Mam nadzieje ze moja propozycja sie Tż spodoba, bo jego Nicola srednio mi sie podoba![]() Tym czasem bede uciekac
|
|
|
#343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wam powiem laseczki, keidys zapominalam sie malowac a bo mi sie nei chialo a bo cos tam.. a w ciazy obiecalam sobie ze nei bede leniwa, bede smarowac brzuszek, malowac sie dziennie, by mi weszlo w krew i nie wygladac jak trup w ciazy hehehe Cytat:
![]() moja mała niestety nadal z nogami przy bronchildzie, dziennie rano daje czadu z kopniakami, dzis wymyslila sobie godzine 5:00 rano(w nocy) hehe i 7:00 i 9:00.. oo i teraz sie etz zneca nad moja"szyjka" heheh ide na kawusie i pączka ![]()
|
||
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
moje maleństwo też leży główką w dół od 18 tyg, tylko to, że plecami obrocone jest ..
mam nadzieję, że w końcu się przestawi, żeby można było zobaczyć czy jest chłopczykiem czy dziewczynką..
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
boze jak mi sie humor zrypal
wszystkich bym pozabijala ![]() ja tez chce paczkaa |
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też mysle sobie, ze mam juz tyyyyle sadła i tłuszczyku, ze takie maleństwo nie ma na tyle siły przebicia, by skopac matkę po tym cielsku aby ją poczuła w końcu to 16kg na plusie musi cos znaczyc ![]() Dziewuszki a ja powielam moje pytanie odnosnie tego zestawu TT Kasi, czy to są butelki antykolkowe ???
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ale mnie dzieciatko dzis od rana kopie nawet w nocy wierzgalo ![]() Ja znam opinie na temat szczepionek - tak za, jak i przeciw, ale nigdy nie rozwazalam NIE szczepienia, nie wiem, uwazam, ze to normalne, ze sie szczepi i juz - szczepi sie psa, czy kota, wiec nie wydaje mi sie, ze nie powinnam szczepic dzieci. Jestem jedynie na nie jesli chodzi o grype, bo szczepionka i tak jest z poprzedniego sezonu, a w sezonie w ktorym sie szczepi jest juz nowa odmiana grypy, wiec troche to dla mnie bez sensu. Na moment zbaczam z tematu dzieciowego - dziewczyny, ktore maja psy i to wykastrowane psy, mam pytanie, na ile po kastracji pies sie "uspokoil" ??? Mam psa, kompletnie swirnietego, niewyuczalnego i niewychowalnego i jeszcze na to chyba z adhd Myslimy nad kastracja, ale czy to choc troche pomoze ? ![]() |
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Tez mam humor zryty, chociaż słonce za oknem. Ja juz nie wiem co mam ze soba zrobic ,k tak siedze sama w tym domu a gdzie tam jeszcze do czerwca Matko kochana, kiedyś byłam taka aktywna kobieta. W domu nie lubiłam siedzieć, zawsze sie cos działo a teraz...dni takie same...masakra...Ja to bym najchętniej nie szczepiła dziecka na nic, do pierwszego roku zycia, do puki nie bedzie miało wyrobionego naturalnego systemu obronnego. Tak mu wszczepiać obce białka...dobrze ze w tym roku wycofali te szczepionki które zawierały rteć! Byliśmy w UE chyba ostatnim krajem w którym funkcjonowały. Uważam ze trzeba naprawdę dziecko obserwować i w czasie samego szczepienia i po. Taka np gorączka o której mówią ze jest "naturalna reakcja"...przecież jeśli jest gorączka to oznacza ze organizm sie broni! Nie jestem zwolennikiem szczepień |
|
|
|
#349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam dziewczątka wiosennie ![]() U nas taka pogoda że ho ho (wiem, przesadziłam ) Wspaniała pogoda!!Wczoraj byłam wymordowana do ostatniego tchnienia tymi urzędami i papierami. Całą noc nie spałam bo nogi mi drętwiały i gdyby nie ta aura za oknem to bym cały dzień w łóżku przegniła ![]() A tak już wysprzątane i żurek z wędzonką i jajkiem ugotowałam ![]() Aha, pytanie do KSIĘGOWYCH!!!!! Skoro jestem od stycznia na zwolnieniu, to w lutym za styczeń płaci mi pracodawca jeszcze a w marcu za luty, płaci już całość ZUS??
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
był przekochany i pierwszy w naszym domku więc nie mogliśmy go tak po prostu wyrzucić Był już z nami 3 lata... Maciek mimo, że był moim prezentem na 30 urodziny, był przepięknym sjamem... to poszedł sobie.. Tak więc reasumując nie ma pewnosci ze Twoja psina "znormalnieje" Aha a odnośnie Ponisi - mojej kastrowanej suczki, nie pomogę, gdyż ona cały czas jest przekochana i grzeczniusia a kastrowana była z powodu ropomacicza więc to inny powód.,.
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
a ja se zjadlam pol drozdzowki
|
|
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
![]() U mnie pogoda za oknem piękna . Ja wyspana, zaraz robię jakieś śniadanko i znowu lenistwo ![]() Aaaa mam coś dla mamuś rozczarowanych odwołanymi spotkaniami "Mama rozmawia" Dostałam dzisiaj zaproszenie na maila z Akademii Johnsons Baby na bezpłatne spotkanie we Wrocławiu - zobaczcie może będziecie zainteresowane http://aktywnemamy.pl/conference,index.html. We Wrocławiu jest 21.02. o 9:30 i o 12:30. Ja niestety mam zakaz podróżowania Cytat:
![]() Z tego co widziałam to są te bez tej rurki, jakąś tam funkcję antykolkową spełniają, ale nie do końca.
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-02-10 o 11:31 |
|
|
|
|
#355 |
|
Wtajemniczenie
|
No nareszcie! Coś mi się wizaż wieszał...
ddaaiissyy raczej antykolkowe. Jeśli w opisie jest coś o odpowietrzaczach to na pewno. Ja też mam ochotę na TT ale jeśli tym razem uda się karmić piersią dłużej niż Wiki to kupię od razu 260ml i zdobioną
|
#356 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I powiem Ci, że jakie były te koty takie są dalej. Też myślałam, że się zmienią, będą bardziej potulne i drzemka na moich kolanach to będzie dla nich normalność... Ale oprócz tego, że One domagają się większych pieszczot wieczorami nie zauważyłam zmiany a tym bardziej "uspokojenia" o którym piszesz... Z psami znajomych jest podobnie, z tym, że jednego wykastrowali jak miał 6 lat i biedaczysko popadł w depresje i nic nie robi poza leżeniem na kanapie.... i wpatrywaniem sie w miskę...Także sprawe trzeba poważnie przemyśleć...
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia1361 też posiadam taki pięęęęęęęękny opis
dużo spokojniej się śpi, prawda? Gratulacje---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Jejuuu... Zaczynamy dziś 25-ty tydzień ![]() agus mam rogaliki francuskie z konfiturką - mogą być? Oć
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
A może macie gdzies wrzucony jakiś link z allegro z tymi antykolkowymi z rureczkami? Bo nawet takich nie widziałam
Dziekuje z góry!!
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- http://allegro.pl/show_item.php?item=1390363860 prosze ![]() sprzedawce juz polecalam raz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

a raz 
zaraz ide do carfura, bo tu ktos nawet o truskawkach pisal

ja dzisiaj ze stresu sluchalam serduszka moim dopplerem, na szczescie wali mocno!

normalnie się rana doczekać nie mogę jak to wszystko zaaplikuje hehhe... bo tak generalnie to ja bardziej z tych naturalnych make-up'ów i przed ciążą sporadycznie używałam jakichś pudrów czy fluidów do twarzy... za to teraz wyglądam jak córka młynarza i normalnie jak patrzę w lustro to mnie panika ogarnia