Mamy wrzesień-październik 2011 :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 09:18   #1201
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrzesień-październik 2011 :)

sofciaa, przeczytałam początek bloga - świetny jest moze też się w końcu zmobilizuję i popiszę coś ...

malgosia, podobno w ciąży kategorytcznie nie można myć okien chociaz mnie tez kusi żeby umyć ale nie mozemy się naciągać, a co będzie jak spadniemy z krzesełka i ble ble ble wole sobie dac spokój i zostawić okna tz'towi przynajmniej będe miała spokojne sumienie

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-02-10 o 09:20
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 09:41   #1202
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Okien nie można pewnie przez wzgląd na modnoszenie rąk które w sumie w każdym etapie ciąży jest pewnie śrenio mile widziane

A herbaty to mi smakuje tylko czarna.Nigdy mi tak nie smakowała jak teraz a po owocowych albo zgaga albo jeszcze większe mdłości.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:01   #1203
anciaahk
kosmitka

Z tym podnoszeniem rąk to coś w tym jest. Ja sobie wkręcam, że przy suszeniu włosów podnoszę długo ręce i że to szkodzi . Ale na okna to się nie piszę. Chociaż nie wyobrażam sobie swojego męża przy myciu okien, pewnie wyglądałyby gorzej niż przed umyciem .

Cotynato - o której masz wizytę?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:01   #1204
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Okien nie można pewnie przez wzgląd na modnoszenie rąk które w sumie w każdym etapie ciąży jest pewnie śrenio mile widziane

A herbaty to mi smakuje tylko czarna.Nigdy mi tak nie smakowała jak teraz a po owocowych albo zgaga albo jeszcze większe mdłości.
To mamy odwrotnie, bo mi właśnie czarna przestała smakować

Co do mdłości i czytałam kiedyś że lepiej jak się je ma bo tzn że ciąża przebiega bez zakłóceń

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:03   #1205
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Z tym podnoszeniem rąk to coś w tym jest. Ja sobie wkręcam, że przy suszeniu włosów podnoszę długo ręce i że to szkodzi . Ale na okna to się nie piszę. Chociaż nie wyobrażam sobie swojego męża przy myciu okien, pewnie wyglądałyby gorzej niż przed umyciem .

No właśnie podobno to podnoszenie rąk jest niebezpieczne później, ale teraz też trzeba z tym ostrożnie .

wizytę mam o 16.30 już się doczekać nie mogę

Czemu zdjęc maluszków nie wklejacie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
To mamy odwrotnie, bo mi właśnie czarna przestała smakować

Co do mdłości i czytałam kiedyś że lepiej jak się je ma bo tzn że ciąża przebiega bez zakłóceń
Też to czytałam, ale kolezanka mi sprostowała, że jak się nie wymiotuje to też dobrze bo ponoć wytwarza się odpowiednio dużo czegoś tam, hormonów czy coś, już nie pamiętam.

Wymianka.
Stary 2011-02-10, 11:08   #1206
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

a mój daje rade nawet przy oknach tylko strasznie mnie wkurza że wszystkie laski sie gapią, czy to takie dziwne, że facet myje okna?

cotynato - za wizyte ja zdjęć nie wklejam bo nie mam i nie będe miała, bo mój lekarz nie ma drukarki

ja zmykam powoli do pracy miłego dnia
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:14   #1207
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a mój daje rade nawet przy oknach tylko strasznie mnie wkurza że wszystkie laski sie gapią, czy to takie dziwne, że facet myje okna?

cotynato - za wizyte ja zdjęć nie wklejam bo nie mam i nie będe miała, bo mój lekarz nie ma drukarki

ja zmykam powoli do pracy miłego dnia
Co ty ? Ale lipa Ja to tymi zdjęciami się tak jaram i pamiętam jak na pogotowiu mi nie dali a tam już tyle było widać
Idę dzisiaj z tż żeby i on zobaczył jak bije serduszko , już się doczekać nie moge

Wymianka.
Stary 2011-02-10, 11:28   #1208
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
oo jak fajnie widzieć "sąsiadkę" ja też z Krakowa jestem gdzie chodzisz do lekarza? I który to Ci tak na początku zawyrokował
Ooo, ja też z Krk obecnie. Wybieram się do D. Zarotyńskiego / nie znam jeszcze - wybrałam z opinii

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-02-10 o 11:37 Powód: lit
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:40   #1209
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cieszę się, że blog się podoba mam nadzieję, że kiedyś spodoba się również i dziecku (jak nauczy się czytać )

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ala telenowele też mam co noc

Gratuluję pomysłu na bloga i czasu

Mąż dziś wstawał po 6 , obudziłam się bo się krzątał, sama siebie nie poznaje, chciało mi się jeść o tej porze do tego obudził mnie kujący ból w lewym i prawym boku

Piękne słoneczko zaświeciło i ukazało jakie brudne okna mam chyba dziś umyję

Miłego dnia dziewczynki!
Hehe mnie czasem te "telenowele" przerażają, bo śnią mi się przeróżne osoby, ale nie mój Tż! coś nie tak ze mną chyba gege

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:44   #1210
Brida
Rozeznanie

Cytat:

Pierwszy raz słysze żeby witamina szkodziła maleństwu gdzieś Ty to wyczytała albo usłyszała?
Ha ha no tam gdzie wszystko- w necie Ale też tutaj Asionek pisała, ze się z tym spotkała - i na wątkach mamuś które są przed nami - czasem tam zaglądam " przyszłosciowo"
Stary 2011-02-10, 12:04   #1211
SONIA004
Zadomowienie

Ja się właśnie tydzień temu wprowadziłam do nowego mieszkania... i trzeba było okna pomyć... przyjechał mój brat i jakoś razem daliśmy radę bo tż-cik się specjalnie nie palił. Za to powiesił firanki...... mam nadzieję, że jak przyjedzie moja mama to mi je przewiesi, bo patrzeć nie można, ech...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:07   #1212
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Ale dużo skrobiecie ledwo nadążam nadrabiać

mnie się dzisiaj śniła a'la telenowela ... normalnie masakra, nigdy tak często i gęsto nie śniłam nic, tylko teraz wyćwiczyć kontrolę snów

postanowiłam założyć bloga o swoich 9 miesiącach pomyślałam, że będzie to fajna pamiątka dla mnie i kiedyś dla dziecka jak ktoś ma ochotę to adres jest w podpisie
sny w ciazy to normalne jest ich wiecej i czasami sa mega pokrecone
super blog

Cytat:
sofciaa, przeczytałam początek bloga - świetny jest moze też się w końcu zmobilizuję i popiszę coś ...

malgosia, podobno w ciąży kategorytcznie nie można myć okien chociaz mnie tez kusi żeby umyć ale nie mozemy się naciągać, a co będzie jak spadniemy z krzesełka i ble ble ble wole sobie dac spokój i zostawić okna tz'towi przynajmniej będe miała spokojne sumienie
zgadzam sie lepiej sobie odpuscic okna niech nisi TZ przez te 9 miesiecy sie nimi zajma moze nie beda tak czyste jak po naszym myciu , ale lepiej nie ryzykowac

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ha ha no tam gdzie wszystko- w necie Ale też tutaj Asionek pisała, ze się z tym spotkała - i na wątkach mamuś które są przed nami - czasem tam zaglądam " przyszłosciowo"
racja pisalam o tym
juz nie raz czytalam z roznych zrodel , ze duza dawka witaminy A jest niedobra dla dziecka stad ta watrubka tylko raz w tyg.

powiem wam , ze ja wyjatkowo mam duzo energii chyba newet wiecej niz przed ciaza dziwne to troche , ale niektore kobiety tak maja wiec nie stresuje sie ....
mdlosci mam tylko poranne , ale tez nie zawsze
jedyne co to mecza mnie wieczorem wzdecia piersi bola i brzuszek pobolewa , a tak jest oki i oby tak juz zostalo
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:20   #1213
mooonik
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
postanowiłam założyć bloga o swoich 9 miesiącach pomyślałam, że będzie to fajna pamiątka dla mnie i kiedyś dla dziecka jak ktoś ma ochotę to adres jest w podpisie
fajny pomysł z blogiem fajnie piszesz, masz ciekawy styl
nie podoba mi się tylko czcionka, bardzo ciężko mi się czytało, i jakoś tak bardzo różowo jest
też myślałam nad blogiem, ale chyba będę robić pamiętnik ciąży, ręcznie wpisywać, wklejać zdjęcia z USG, a potem można pociągnąć jako kontynuację gdy maluszek przyjdzie na świat

Cytat:
moja mam przeszła 3 ciąże bez żadnych mdłości i wymiotów, wszyscy urodziliśmy się zdrowi, więc chyba nie jest to reguła

Cytat:
Ooo, ja też z Krk obecnie. Wybieram się do D. Zarotyńskiego / nie znam jeszcze - wybrałam z opinii
ooo fajnie, że nie jestem sama
ja wybrałam dr. Kusia - z polecenia jednej koleżanki i po przeczytaniu opinii na znanylekarz.pl
Twojego nie znam, ale wygooglowałam i widzę, że też z Siemiradzkiego, jak i mój

co do mycia okien, u mnie będzie robić mąż, zresztą nie pierwszy raz, całkiem nieźle mu to wychodzi
a o wyciąganiu rąk do góry to tylko słyszałam, że w końcówce ciąży jest niebezpieczne, bo jest ryzyko odklejenia łożyska

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:23   #1214
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
powiem wam , ze ja wyjatkowo mam duzo energii chyba newet wiecej niz przed ciaza dziwne to troche , ale niektore kobiety tak maja wiec nie stresuje sie ....
mdlosci mam tylko poranne , ale tez nie zawsze
jedyne co to mecza mnie wieczorem wzdecia piersi bola i brzuszek pobolewa , a tak jest oki i oby tak juz zostalo
No to ja bardzo zazdroszcze, bo ja się muszę zmuszać do wstania z łóżka i nic mi się nie chce.

Też mam wzdęcia, a dodatkowo problemy w toalecie. Od wczoraj boli mnie cała prawa strona brzucha od żeber aż do kości biodrowej - jak chodzę, albo zmieniam pozycję np. w nocy. Na tyle mocno "zakłuwa" że się budzę
Stary 2011-02-10, 12:24   #1215
Grennie
Raczkowanie

archinta co do tych pakietów vision to wejdz na strone inter polska i tam masz wszystko napisane

sofciaa blog super! kurcze strasznie żałuję, że te moje testy wyrzuciłam, bo stwierdziłam,że po co to trzymać, alemogłam chociaż fote zrobić... mam za to wyniki bety

Wzięłam sobie kilka dni urlopu, żeby trochę odpocząć
Milego dnia!!!
Stary 2011-02-10, 12:33   #1216
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
No to ja bardzo zazdroszcze, bo ja się muszę zmuszać do wstania z łóżka i nic mi się nie chce.

Też mam wzdęcia, a dodatkowo problemy w toalecie. Od wczoraj boli mnie cała prawa strona brzucha od żeber aż do kości biodrowej - jak chodzę, albo zmieniam pozycję np. w nocy. Na tyle mocno "zakłuwa" że się budzę
ja normalnie spioch straszny jestem , a teraz wstaje z rana bez problemu az sama w szoku jestem

problemy w wc tez mam moze nie codziennie , ale jednak ... takie uroki , ale nie powiem , zeby to fajne bylo
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:33   #1217
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grennie Pokaż wiadomość
archinta co do tych pakietów vision to wejdz na strone inter polska i tam masz wszystko napisane

sofciaa blog super! kurcze strasznie żałuję, że te moje testy wyrzuciłam, bo stwierdziłam,że po co to trzymać, alemogłam chociaż fote zrobić... mam za to wyniki bety

Wzięłam sobie kilka dni urlopu, żeby trochę odpocząć
Milego dnia!!!
To zamów sobie dwa na allegro nasiusiaj i będziesz miała chociaż do zdjęcia

Ale się obijam, aż mi głupio za siebie

Wymianka.
Stary 2011-02-10, 12:38   #1218
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Hej

ooo fajnie, że nie jestem sama
ja wybrałam dr. Kusia - z polecenia jednej koleżanki i po przeczytaniu opinii na znanylekarz.pl
Twojego nie znam, ale wygooglowałam i widzę, że też z Siemiradzkiego, jak i mój

co do mycia okien, u mnie będzie robić mąż, zresztą nie pierwszy raz, całkiem nieźle mu to wychodzi
a o wyciąganiu rąk do góry to tylko słyszałam, że w końcówce ciąży jest niebezpieczne, bo jest ryzyko odklejenia łożyska
A widziałaś wątek gdzie rodzić w krk - super są wszystkie szpitale opisane. W siemiradzkim podobno super specjalisci od zzo, dają od razu, za to małe szanse na cesarkę na życzenie.

Ja w sumie nie wiem jeszcze czy będę w krk, zastanawiam się nad pojechaniem do "mamusi" na ten czas.

Mój TŻ jest zdecydowanie lepszy w porządkach niż ja. Nie pamiętam kiedy myłam okna

Dziewczyny, te w związkach niesformalizowanych - robicie jakieś szybkie akcje ślubne na mniejszą lub większą skalę czy czekacie, czy co?
My dotąd, wiele lat żyliśmy w przekonaniu, że nie ma sensu sklejać czegoś co się nie rozpada. Nie byliśmy też praktykującymi katolikami a ślub "urzędowy" do niczego nie był potrzebny.
Nawet rodziny się przyzwyczaiły i nie naciskają.
Teraz pewnie trzeba będzie od nowa rozważyć kwestie za i przeciw- ubezpieczeniowe i inne.
Niedawno moja koleżanka zrobiła własnie taką szybką akcję ślubną - wszystko zorganizowała w 3 tygodnie i w 10 tyg wzieła ślub - twierdziła, że później z dzieckiem to człowiek ju zupełnie innym rytmem będzie żył i nie będzie czasu na takie rzeczy.
Ja teraz "na szybko" nic nie będę kombinować na pewno.
A jak u Was?
Stary 2011-02-10, 12:41   #1219
gerda
Zadomowienie

Właśnie wróciłam że spaceru z psem, w powietrzu czuć wiosnę ludzie porozbierani, a ja jak eskimos w kurtce na mrozy, kozakach i rękawiczkach i powiem Wam, że najgorsze jest to, że wcale mi za gorąco nie było

Stary 2011-02-10, 12:46   #1220
OrangeJuice
Raczkowanie

Brida my z tż planujemy. Po 10 latach wypadałoby a teraz jest ku temu wspaniała okazja. Od dawna planowaliśmy ale jakoś nie mogliśmy sie zmobilizować i zabrać do tego wszystkiego. A teraz dzieciaczek nas zmobilizuje. Cywilny chcemy wziąść. Mam już nawet termin.
OrangeJuice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:48   #1221
gerda
Zadomowienie

Cytat:
A widziałaś wątek gdzie rodzić w krk - super są wszystkie szpitale opisane. W siemiradzkim podobno super specjalisci od zzo, dają od razu, za to małe szanse na cesarkę na życzenie.

Ja w sumie nie wiem jeszcze czy będę w krk, zastanawiam się nad pojechaniem do "mamusi" na ten czas.

Mój TŻ jest zdecydowanie lepszy w porządkach niż ja. Nie pamiętam kiedy myłam okna

Dziewczyny, te w związkach niesformalizowanych - robicie jakieś szybkie akcje ślubne na mniejszą lub większą skalę czy czekacie, czy co?
My dotąd, wiele lat żyliśmy w przekonaniu, że nie ma sensu sklejać czegoś co się nie rozpada. Nie byliśmy też praktykującymi katolikami a ślub "urzędowy" do niczego nie był potrzebny.
Nawet rodziny się przyzwyczaiły i nie naciskają.
Teraz pewnie trzeba będzie od nowa rozważyć kwestie za i przeciw- ubezpieczeniowe i inne.
Niedawno moja koleżanka zrobiła własnie taką szybką akcję ślubną - wszystko zorganizowała w 3 tygodnie i w 10 tyg wzieła ślub - twierdziła, że później z dzieckiem to człowiek ju zupełnie innym rytmem będzie żył i nie będzie czasu na takie rzeczy.
Ja teraz "na szybko" nic nie będę kombinować na pewno.
A jak u Was?
Jak dotąd ślub nie był Wam potrzebny, to teraz w pośpiech u to chyba nie najlepszy pomysł. Choć znam wiele par, które jak się dowiadują o ciąży to szybki ślubik planuja

Stary 2011-02-10, 12:49   #1222
esenca
Przyczajenie

Witam przeszłe mamusie,
Od samego początku śledzę to forum ale jakoś wcześniej bałam się odezwać by nie zapeszyć . Wczoraj minął 8 tydzieńJ, ja o swoim stanie dowiedziałam się w dość nietypowy sposób a mianowicie 5 stycznia byłam na rutynowym badaniu, że to było dokładnie 3 tygodnie po @ wiec się niczego nie spodziewałam. Pani doktor w pewnym momencie mi mówi, że nie pobierze cytologii bo wydaje jej się że ktoś tam zamieszkał i nie będzie „GO” drażnić. Nie bardzo pamiętam jak wychodziłam z gabinetu ale na pewno uśmiech miałam „jak na budyniu”.
esenca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:51   #1223
cotynato
Zakorzenienie

My będziemy brali cywilny co prawda rodzina tż nalega na kościelny ale nie będę szła gruba a później prawie się nie bawiła bo oni tak chcą. W ogóle mnie wkurzają bo już nawet chrzestną sami wybrali

Wymianka.
Stary 2011-02-10, 12:52   #1224
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Właśnie wróciłam że spaceru z psem, w powietrzu czuć wiosnę ludzie porozbierani, a ja jak eskimos w kurtce na mrozy, kozakach i rękawiczkach i powiem Wam, że najgorsze jest to, że wcale mi za gorąco nie było
Gerda ja też wróciłam ze spacerku... ale z ojcem . Z psem jakoś nie wychodzę, mój strasznie ciąga i boli mnie wtedy dość mocno brzuch, wolę nie ryzykować. Pogoda wspaniała, ja też jak eskimos, hehe. Ciągle jest mi zimno.

Stary 2011-02-10, 12:53   #1225
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esenca Pokaż wiadomość
Witam przeszłe mamusie,
Od samego początku śledzę to forum ale jakoś wcześniej bałam się odezwać by nie zapeszyć . Wczoraj minął 8 tydzieńJ, ja o swoim stanie dowiedziałam się w dość nietypowy sposób a mianowicie 5 stycznia byłam na rutynowym badaniu, że to było dokładnie 3 tygodnie po @ wiec się niczego nie spodziewałam. Pani doktor w pewnym momencie mi mówi, że nie pobierze cytologii bo wydaje jej się że ktoś tam zamieszkał i nie będzie „GO” drażnić. Nie bardzo pamiętam jak wychodziłam z gabinetu ale na pewno uśmiech miałam „jak na budyniu”.
O, to gratuluję, chociaż to dziwne, że nie pobrała do cytologi bo mi np. ma w planach pobierać niedługo z tego co wiem

Wymianka.
Stary 2011-02-10, 12:55   #1226
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
My będziemy brali cywilny co prawda rodzina tż nalega na kościelny ale nie będę szła gruba a później prawie się nie bawiła bo oni tak chcą. W ogóle mnie wkurzają bo już nawet chrzestną sami wybrali
Jak to chrzestną wybrali , nie daj się . Ja chrzestną miałam wybraną już dawno i absolutnie nikt i nic nie ma wpływu na decyzję (chrzestna była wybrana szybciej niż decyzja o dziecku )

W temacie ślubów, u nas już ponad 3,5 roku PO.

Stary 2011-02-10, 12:57   #1227
gerda
Zadomowienie

Mi pobierała cytologię tylko jakimś innym "sprzetem"

Stary 2011-02-10, 13:02   #1228
esenca
Przyczajenie

Cytat:
Mi pobierała cytologię tylko jakimś innym "sprzetem"
mi też pobierze ale dopiero w 9 tygodniu bo ja po cytologi lubię plamić i pewnie dlatego
esenca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:05   #1229
anciaahk
kosmitka

Myślałam, że nie można pobierać cytologii, ja już dawno nie robiłam, ale nie wiem, czy mój gin pobiera i robi, zapytam się.
Nawet dostałam wezwanie z NFZ z jakieś pół roku temu do zrobienia cytologii.

Stary 2011-02-10, 13:06   #1230
gerda
Zadomowienie

to ładnie się zaniedbałaś skok cię wzywają

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości