Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gadamy :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 15:44   #541
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez Mitonic Pokaż wiadomość
święta prawda Smerfetko, ja przynajmniej raz w tygodniu mam taki kryzys

Właśnie wróciłam ze spaceru, i w ostrym słońcu prawdy obejrzałam swoje kudły, i nie powiem ale widok mnie zadowolił, żadnych rozdwojonych końcówek, nawilżone, takie lejące i mięsiste....

kocham ten olej winogronowy, to dzięki niemu, a przecież farbuję co miesiąc, już nawet nie powiem ile lat

ale ostatnio odkryłam cudną farbę z Verony za całe 6 zł

Czarna super włoski!
Patrzyłam dziś na necie ile ten arganowy kosztuje
przez najbliższy czas mnie na niego nie stać

a te farby mają dużo kolorów?? bo mi się marzy taki jak kiedyś miałam, wstawiłam pare postów wyżej zdjęcie. Choruję na ten kolor od ponad roku, a farbowałam Garnierem a nie chcę znowu Garnierem farbować, szukam lepszej firmy i tańszej
Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość
kupiłam w chińskim sklepie za 29 zl
nie wstawię teraz bo aparat u TŻ a póki co nie będziemy się widzieli ze sobą, może w nd będę miała aparat

wieczorem poszukam na allegro bo zaraz się zbieram
29zł
ja bym chciała jakąś koronkową Miki ma świetną, i świetną spódnicę, co w niej tańczy na zdjeciu
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:46   #542
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Wegetarianizm to nie jest ideologia, jak wielu ludzi mysli. To jest dieta, a to dlaczego ktos zyje na takiej diecie, jest jego prywatna sprawa.
Hmmm... Fakt, wegetarianizm to dieta. Ale często dieta wynikająca z określonego sposobu myślenia, ze sposobu życia itd.
Stary 2011-02-10, 15:48   #543
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Zgubiłam się w tym Oszołomie, pierwszy raz tam byłam

No... Ja teraz nie kupuję nic do włosów, ale co rusz -a to krem do stóp, a to do rąk, a to lakier, a to odżywka, to glinka, to to, to siamto...
Przypomniało mi to, że muszę zajść do Rossmana po tę odżywkę Wibo
to widzę że brak zakupów włosowych rekompensujesz sobie zakupami innych kosmetyków
Dobrze w sumie że jednak u mnie takiego Oszołoma nie ma
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Chyba nie. Tj. zależy z czego ten schab jest. Jak ze świnki to nie Semi-wegetarianie jedzą z mięs jedynie drób. No i jedzą ryby jak pescarianie.
hm.. to interesujące. Ja mogłabym bez problemu zrezygnować z wołowiny/wieprzowiny. Z drobiem miałabym problem (rosół i schabowe w płatkach kukurydzianych...:rolleye s. Ryb natomiast... nie jem dużo, ale lubię, bardzo lubię, czy to morskie czy swoje ze stawu..
do tego są mega zdrowe..
Stary 2011-02-10, 15:49   #544
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Czarna super włoski!
Dzięki
Cytat:
Wegetarianizm to nie jest ideologia, jak wielu ludzi mysli. To jest dieta, a to dlaczego ktos zyje na takiej diecie, jest jego prywatna sprawa.
Często na forach się o to kłócą
"Jeśli nie jesz mięsa, bo nie lubisz to nie jesteś wege. Jesteś po prostu na diecie bez mięsa. "
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:50   #545
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
zgadzam się i ja

A podobam się sobie w takim kolorze włosów:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=89776

obydwa zdjecia są w świetle dziennym. Bardzo mi się podoba ten chłodny odcień
Smerfetko, owszem ładnie, ale mi się najlepiej podobasz w blondzie, w tym kolorze jakaś się taka przygaszona wydajesz, a w blondzie taką masz buzię promienistą, taka jesteś smerfetkowa
Mitonic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:53   #546
n0emi
Zakorzenienie

saming ja sama zapomnialam

hahaha juz mam elemonga na twarzy poki co jestem zadowolona

zaraz TZ przyjedzie z piwkiem i przekaska jakas
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:53   #547
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
"Jeśli nie jesz mięsa, bo nie lubisz to nie jesteś wege. Jesteś po prostu na diecie bez mięsa. "
Mój TŻ nie je mięsa właśnie zupełnie bez ideologii (dla mnie przestał jeść zwierzęta ) i sam siebie raczej nie określa mianem "wegetarianin". Tak co najwyżej przy ludziach mówi, żeby wiedzieli o co chodzi. Sam uznaje, że jest jaroszem. Albo że po prostu nie je mięsa.

Cytat:
hm.. to interesujące. Ja mogłabym bez problemu zrezygnować z wołowiny/wieprzowiny. Z drobiem miałabym problem (rosół i schabowe w płatkach kukurydzianych...:rolleye s. Ryb natomiast... nie jem dużo, ale lubię, bardzo lubię, czy to morskie czy swoje ze stawu..
do tego są mega zdrowe..
Też mi się kiedyś wydawało, że nie mogłabym zrezygnować z jedzenia mięsa. A poszło bardzo łatwo. Tylko za jedną potrawą długo tęskniłam.

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:56
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:56   #548
Mitonic
Wtajemniczenie

Cytat:
Patrzyłam dziś na necie ile ten arganowy kosztuje
przez najbliższy czas mnie na niego nie stać

a te farby mają dużo kolorów?? bo mi się marzy taki jak kiedyś miałam, wstawiłam pare postów wyżej zdjęcie. Choruję na ten kolor od ponad roku, a farbowałam Garnierem a nie chcę znowu Garnierem farbować, szukam lepszej firmy i tańszej

ja kupowałam orzechowy brąz, i kolor wyszedł taki jak w albumie mam, były chyba z 2 blondy i czekolada, te farby są w tych chińskich sklepach, w tych za 5zł

i powiem, że już wiele farb przerobiłam, tych tańszych i droższych, i cudów sie nie spodziewałam, a tu miłe zaskoczenie
kolor się trzyma ładnie, chociaż zawsze się spierał już, a tu taki intensywny
Stary 2011-02-10, 15:57   #549
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za wege absolutnie się nie uważam, ale w sumie to jestem pomiędzy pescatarian/semi-vegetarian, z tym, że moje 'schabowe' to filety z kurczaka/indyka.
Ja piszac "schabowe" mam na mysli mieso ogolnie
Cytat:
Myślę, że wielu wege nie tyle uważa siebie za świętych, co po prostu widzi w osobach jedzących zwierzęta, zabójców. Tyle, że nie zabójców ludzi, a zwierząt.
A weganie widza mordercow w wegetarianach, a raw - weganie widza mordecow we wszystkich, co nie oznacza, ze maja sie nienawidzic, wyzywac sobie od pozerow i mordercow i atakowac sie na kazdym kroku.
Uwazanie kogokolwiek za cokolwiek, bo nie zgadza sie to z moimi pogladami to fanatyzm.
Hitler, Stalin, Saddam i inni mieli takie same poglady...
I wyzywaniem innym od mordercow czy zabojcow, nikogo nie zacheci sie do wegetarianizmu tylko utwierdzi sie ich ze wegetarianie to banda faszystow, tracajaca sekta i majaca nierowno pod sufitem.
A potem dziwic sie ze ludzie patrza jak na psychopate, jak uslysza "nie jem miesa". Jesli maja z takimi osobami jedynie negatywne skojarzenia.
Wegetarianie bardzo czesto sami zniechecaja ludzi do wegetarianizmu swoim fanatycznym postepowaniem. Gdyby nie ich faszystowskie podejscie do sprawy to zapewne o wiele wiecej osob pomyslaloby o przejsciu ma diete bezmiesna.

Poza tym jesli spotka sie 2 wegetarian. Jeden ma gdzies los zwierzat i nie je miesa z wlasnego egoizmu (powiedzmy) i dla wlasnego zdrowia, a drugi dlatego ze chroni zwerzeta to tez powinni sie pozabijac.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:58   #550
Chatul
ma zielone pojęcie

A ja się powolutku zbieram. Za niecałe pół godziny idę na jogę
Stary 2011-02-10, 16:00   #551
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ nie je mięsa właśnie zupełnie bez ideologii (dla mnie przestał jeść zwierzęta ) i sam siebie raczej nie określa mianem "wegetarianin". Tak co najwyżej przy ludziach mówi, żeby wiedzieli o co chodzi. Sam uznaje, że jest jaroszem. Albo że po prostu nie je mięsa.

Też mi się kiedyś wydawało, że nie mogłabym zrezygnować z jedzenia mięsa. A poszło bardzo łatwo. Tylko za jedną potrawą długo tęskniłam.
No jeśli nie czuje się wegetarianinem to nie musi się tak nazywać, ale chyba miałby do tego prawo

Jaka to potrawa?
Stary 2011-02-10, 16:01   #552
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Smerfetko, owszem ładnie, ale mi się najlepiej podobasz w blondzie, w tym kolorze jakaś się taka przygaszona wydajesz, a w blondzie taką masz buzię promienistą, taka jesteś smerfetkowa
Hehe, ale kurcze, w blondzie czuję się mdło, i ... za słodko
Wg mojej mamy to tylko blond, bo blondynki sa wyjątkowe bo jest ich mało

a tym ciemnym blondzie/jasnym brązie czuję się lepiej chyba..
Czuję się bardziej inteligentna chyba żartuję
nie no ogólnie dodaje takiego pazura i pewności siebie, tzn wg mnie tak własnie wyglądam w ciemniejszych w odróżnieniu do jaśniejszych
Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
hahaha juz mam elemonga na twarzy poki co jestem zadowolona

zaraz TZ przyjedzie z piwkiem i przekaska jakas
hehe cieszy mnie to
ja mam piwko w lodówce, już dosc długo...
ostatnio piwko w domu wypiłam jak czekałam nad ranem aż sie siostrzeniec urodzi
ciągle czekałam na sms hehe ale nie doczekałam się, urodził się nazajutrz
Cytat:
myślę że ja aż tak wytrwała nie jestem jak Ty

za jaką potrawą?
Stary 2011-02-10, 16:02   #553
saming
Zakorzenienie

A ja lubię mięso i nie zamierzam z niego rezygnować.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:07   #554
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A weganie widza mordercow w wegetarianach, a raw - weganie widza mordecow we wszystkich, co nie oznacza, ze maja sie nienawidzic, wyzywac sobie od pozerow i mordercow i atakowac sie na kazdym kroku.
Fakt, wyzywać się nie trzeba. Czasami tylko trudno na spokojnie swoje racje wyrazić Wiem, bo sama się często irytuję przy temacie "niech sobie każdy, je co chce, nawet i zwierzątka"

Cytat:
Uwazanie kogokolwiek za cokolwiek, bo nie zgadza sie to z moimi pogladami to fanatyzm.
Tutaj to nie jest "bo nie zgadza się z moimi poglądami" Wiadomo przecież kim jest osoba, która zabija zwierzęta. I to nie ma niczego wspólnego z moimi poglądami, tylko z tym, co dana osoba robi.

Cytat:
I wyzywaniem innym od mordercow czy zabojcow, nikogo nie zacheci sie do wegetarianizmu tylko utwierdzi sie ich ze wegetarianie to banda faszystow, tracajaca sekta i majaca nierowno pod sufitem.
Fakt. Wyzywanie jako takie jest bez sensu.

Cytat:
A potem dziwic sie ze ludzie patrza jak na psychopate, jak uslysza "nie jem miesa". Jesli maja z takimi osobami jedynie negatywne skojarzenia.
Wegetarianie bardzo czesto sami zniechecaja ludzi do wegetarianizmu swoim fanatycznym postepowaniem. Gdyby nie ich faszystowskie podejscie do sprawy to zapewne o wiele wiecej osob pomyslaloby o przejsciu ma diete bezmiesna.
Inna sprawa, że nie można przesadzić w drugą stronę. Takie pobłażliwe traktowanie jedzenia mięsa też nie wydaje mi się w porządku.
No i wszystko zależy od tego, z kim się rozmawia. Jednemu można "zasunąć" mocniejszy tekst, innemu nie.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
myślę że ja aż tak wytrwała nie jestem jak Ty
To naprawdę nie była kwestia wytrwałości. Po prostu zaczęłam jeść coś innego. Gdyby mi zabrać wszystkie potrawy, które lubię, to byłoby źle. Ale tak? Serio. Sama się zdziwiłam, że tak łatwo poszło.

Cytat:
za jaką potrawą?
Cytat:
Jaka to potrawa?
Kebab. Ale teraz jem wege kebab czyli zamiast mięsa jest soja. I mi bardzo smakuje

Cytat:
No jeśli nie czuje się wegetarianinem to nie musi się tak nazywać, ale chyba miałby do tego prawo
Miałby prawo się tak nazywać. Ale raczej nie przepada za tym. Bo w jego działaniu po prostu w ogóle nie ma ideologii, a jego zdaniem wegetarianizm to już jest jednak niejedzenie mięsa z pobudek ideologiczno-etycznych.
Stary 2011-02-10, 16:08   #555
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupowałam orzechowy brąz, i kolor wyszedł taki jak w albumie mam, były chyba z 2 blondy i czekolada, te farby są w tych chińskich sklepach, w tych za 5zł

i powiem, że już wiele farb przerobiłam, tych tańszych i droższych, i cudów sie nie spodziewałam, a tu miłe zaskoczenie
kolor się trzyma ładnie, chociaż zawsze się spierał już, a tu taki intensywny
o to trochę poeksperymentowałaś az sie musze rozejrzeć za tymi farbami
Cytat:
myślę że to bardzo prawdopodobne..
Cytat:
A ja się powolutku zbieram. Za niecałe pół godziny idę na jogę
A ja to bym miała chęć wybrac się na jakies zajęcia sportowe na których można się wyżyć, zmęczyć totalnie albo lepiej sobie jakiś woek treningowy kupie
Cytat:
A ja lubię mięso i nie zamierzam z niego rezygnować.

A ja nie wiem. Może mogłabym zrezygnować, może nie. Jeśli miałabym zrezygnowac to tylko i wyłącznie po przemyśleniu tego, wszystkich za i przeciw. I co najważniejsze sama, bez udziału kogoś w sensie bez czyjegoś namawiania, zachęcania/zniechęcania. Bez wpływu innych osób. I tylko wtedy, kiedy byłabym absolutnie pewna że ejstem gotowa na zmiany i ze jestem pewna przyczyn, dla których te ewentualne zmiany miałabym wprowadzić.
Stary 2011-02-10, 16:10   #556
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Kebab. Ale teraz jem wege kebab czyli zamiast mięsa jest soja. I mi bardzo smakuje
A wiedziałam, że kebab
Stary 2011-02-10, 16:12   #557
Mitonic
Wtajemniczenie

ja dzisiaj po ten jedwab byłam w sklepie fryzjerskim, które było jak niebo dla włosomaniaczek wszystkie szampony, maski,odżywki, jakie można sobie wymarzyć, i tak łypały na mnie, łypały ale byłam twarda

Poszłam śladami Smerfetki i Noemi, i zrobiłam porządki, i muszę się wziąć się w karby bo terminy końca odżywek wiszą nade mną jak komornik

Edytowane przez Mitonic
Czas edycji: 2011-02-10 o 16:14
Stary 2011-02-10, 16:15   #558
pinaa
Zadomowienie

Hej

Idę coś zjeść, bo jak weszłam na wizaż po przyjściu ze szkoły, tak siedzę głodna, aż mi w brzuchu burczy
Stary 2011-02-10, 16:17   #559
saming
Zakorzenienie

Cytat:

A ja to bym miała chęć wybrac się na jakies zajęcia sportowe na których można się wyżyć, zmęczyć totalnie albo lepiej sobie jakiś woek treningowy kupie
Ja zaczęłam chodzić na treningi rugby.
I generalnie po 2h intensywnych ćwiczeń z piłką, bieganie, pompki, brzuszki, ćwiczenia sprawnościowe i do tego gra - po prostu zdychałam. Ale spodobało mi się na tyle, że będę regularnie chodzić. Treningi są 2x w tygodniu, w czwartki i niedzielę - w niedzielę głównie gramy, a w czawartek techniczny bo mała sala. A jak jest ciepło to na świeżym powietrzu będzie

Cytat:
A ja nie wiem. Może mogłabym zrezygnować, może nie. Jeśli miałabym zrezygnowac to tylko i wyłącznie po przemyśleniu tego, wszystkich za i przeciw. I co najważniejsze sama, bez udziału kogoś w sensie bez czyjegoś namawiania, zachęcania/zniechęcania. Bez wpływu innych osób. I tylko wtedy, kiedy byłabym absolutnie pewna że ejstem gotowa na zmiany i ze jestem pewna przyczyn, dla których te ewentualne zmiany miałabym wprowadzić.
Ja zbyt intensywnie ćwiczę i mój organizm potrzebuje dobrego białka, a o takie najlepiej w mięsie czy rybach. A ja ćwiczyć lubię, bo przede wszystkim jestem wtedy zdrowsza (w ogóle nie choruję, albo raz na kilka lat), lepiej się czuję, i zwyczajnie sprawia mi to frajdę. A bardzo ciężko byłoby mi dostarczyć odpowiednie białko bez mięsa, nie widziałam nigdzie zresztą, żeby komuś się udało - wiem, że są sportowcy wege - ale to są wyjątki. Wyjątki jak wiadomo potwierdzają regułę.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:18   #560
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja takich sportów i zajęć nie lubię. Wolę spokojne rozciąganie, gimnastykowanie się itd. Nienawidzę dostawać zadyszki.

Cytat:
Trudno jest się odciąć od wpływu innych osób. Śmiem twierdzić, że w ogóle się nie da. Zawsze w głowie będą głosy innych, to, co nam mówiono w dzieciństwie itd. Ale fakt, czasami lepiej się spróbować chociaż odciąć od tego, przemyśleć sprawę i dopiero podjąć decyzję.

Cytat:
A wiedziałam, że kebab
Stary 2011-02-10, 16:19   #561
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy jacy wege. Myślę, że jak ktoś nie je zwierząt, nie używa kosmetyków testowanych na zwierzętach, wspiera różne organizacje itd. czyli robi dużo więcej dla zwierząt niż przecięty człowiek, to po prostu nie rozumie dlaczego inni tak się wzbraniają przed wyrzuceniem mięsa w diecie czy wyrzuceniem z łazienki kosmetyków testowanych na zwierzętach. Mnie samej nóż się w kieszeni otwiera jak słyszę, że ktoś mówi, że kocha zwierzątka, nie może znieść, że jakieś psy zostały brutalnie zamordowane, a dwa posty później chwali się świeżo nabytym kosmetykiem testowanym na zwierzętach
A ktos inny moze powiedziec ze na przyklad Ty (bez personalnych podtekstow, tylko abstrakcyjny przyklad) jestes zwyrodnialcem bo kupujesz tanie ubrania robione przez dzieci w Indiach. W sumie tez morderca, bo te dzieci w niewolniczych warunkach czesto umieraja.
I jaka roznica? Dla kogos wazny jest los zwierzat, ale je mieso, dla innego wazny jest los dzieci, ale kupuje ciuchy robione w newolniczych zakladach.
Ja nie wiedze zadnej roznicy.

Dlatego trzeba sie z takimi osadami czasem wstrzymywac bo nie jestesmy bez wad.
Ty kogos nazwiesz morderca ze wzgledu na swoj poglad, a ktos inny Ciebie nazwie tak samo za cos innego.

Takim postepowaniem i mysleniem wracamy do sredniowiecznych krucjat i eliminowania innowiercow.

Kazdy ma jakies, poglady czy ideologie. Powinnismy je szanowac i nie potepiac sie nawzajem za nie.

Przez takie glupie potepianie cudzych pogladow sa wojny na swiecie.

Cytat:
Chyba nie. Tj. zależy z czego ten schab jest. Jak ze świnki to nie Semi-wegetarianie jedzą z mięs jedynie drób. No i jedzą ryby jak pescarianie.
Schabowy to humorystyczne okreslenie miesa w moim jezyku, faktycznie wyszklo mylaco.
Cytat:
Hmmm... Fakt, wegetarianizm to dieta. Ale często dieta wynikająca z określonego sposobu myślenia, ze sposobu życia itd.
Dlatego nie nalezy szufladkowac, bo wegetarianin wegetarianinowi nierowny.
Cytat:
Dzięki

Ograniczony ciemnogrod.
Moze kiedys swiadomosc w pewnych kwestiach i do Polski dotrze.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-10, 16:21   #562
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja zbyt intensywnie ćwiczę i mój organizm potrzebuje dobrego białka, a o takie najlepiej w mięsie czy rybach. A ja ćwiczyć lubię, bo przede wszystkim jestem wtedy zdrowsza (w ogóle nie choruję, albo raz na kilka lat), lepiej się czuję, i zwyczajnie sprawia mi to frajdę. A bardzo ciężko byłoby mi dostarczyć odpowiednie białko bez mięsa, nie widziałam nigdzie zresztą, żeby komuś się udało - wiem, że są sportowcy wege - ale to są wyjątki. Wyjątki jak wiadomo potwierdzają regułę.
Ale jak widać wyjątki są. Myślę, że przy dobrej diecie da radę być wege sportowcem
Stary 2011-02-10, 16:24   #563
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak widać wyjątki są. Myślę, że przy dobrej diecie da radę być wege sportowcem
Oczywiscie.

To jest mit ze trzeba jesc mieso zeby miec sile i energie. Sa sportowcy wegetarianie i weganie i osiagaja sukcesy. niejedzenie miesa im w niczym nie przeszkadza.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-10, 16:25   #564
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A ktos inny moze powiedziec ze na przyklad Ty (bez personalnych podtekstow, tylko abstrakcyjny przyklad) jestes zwyrodnialcem bo kupujesz tanie ubrania robione przez dzieci w Indiach. W sumie tez morderca, bo te dzieci w niewolniczych warunkach czesto umieraja.
I jaka roznica? Dla kogos wazny jest los zwierzat, ale je mieso, dla innego wazny jest los dzieci, ale kupuje ciuchy robione w newolniczych zakladach.
Ja nie wiedze zadnej roznicy.
To też kwestia dostępności danych produktów. Znalezienie kosmetyków nie testowanych na zwierzętach jest w Polsce możliwe. Bycie wege- również. Gorzej jest z tymi ubraniami, bo albo są tylko w internecie i to w koszmarnych cenach, albo nie ma ich w ogóle. Powiem szczerze, że sama nie wiem, gdzie mogłabym kupić ubrania pochodzące ze sprawiedliwego handlu

Myślę, że trzeba ludziom zwracać uwagę na wiele rzeczy, bo u siebie najtrudniej coś dostrzec Dzięki "wojnom" jakie tutaj toczyłaś, ja już właściwie nie chodzę do supermarketów. I znajomym też odradzam
Tj, chodzę do marketu Alma, który jest w 100% polski
Stary 2011-02-10, 16:25   #565
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja takich sportów i zajęć nie lubię. Wolę spokojne rozciąganie, gimnastykowanie się itd. Nienawidzę dostawać zadyszki.
Ja lubie intensywne treningi choć w sumie... tak dawno nie cwiczyłam że chyba powinnam się stuknąc w czoło
Cytat:
Napisane przez pinaa Pokaż wiadomość
Hej

Idę coś zjeść, bo jak weszłam na wizaż po przyjściu ze szkoły, tak siedzę głodna, aż mi w brzuchu burczy
Ja często tak mam

Saming
ciekawe treningi masz
kurcze, nie ma co, jak sie zorbić ciepło to muszę zacząć biegać chociaż pare razy w tygodniu.

Ja lubiłam pare lat temu grać z chłopakami w piłke nożną to były czasy... z dziwczynami nie lubiłam, bo to nie przypominało ani trochę gry zespołowej
Stary 2011-02-10, 16:27   #566
kocurzyca
Zakorzenienie

Lista sportowcow wegan w wegetarian.

http://www.veganathlete.com/vegan_ve...n_athletes.php

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-10, 16:29   #567
Magdzia94
Zakorzenienie

Dzieńń dobry

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

I na przywitaniu się jak na razie zakończę udzielanie się dzisiaj bo mam tyleeee do zrobienia.

Na szczęści już jutro piątek !

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:31   #568
pannanatalia
Rozeznanie

Też zapuszczam Mogę się przyłączyć ?
pannanatalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:32   #569
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Dzieńń dobry

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

I na przywitaniu się jak na razie zakończę udzielanie się dzisiaj bo mam tyleeee do zrobienia.

Na szczęści już jutro piątek !
Jutro piątek a w weekend już pierwszy zjazd w nowym semestrze
a miałam w sobote iść się pobawić gdzieś, potańczyć...

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez pannanatalia Pokaż wiadomość
Też zapuszczam Mogę się przyłączyć ?
Witaj pokaż włosy
Stary 2011-02-10, 16:33   #570
malina19
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
baty mi sie naleza
1. nie napisalam ani pol strony
2. wlasnie mama kupila mi torebke
i nie wiem czy jej nie zwrocic a za ta kase kupic sobie inna

doradzcie mi w tym blagam, nie wiem czy troche nie jest krzywa
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=13154
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości