Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 15:05   #421
SiLLee
Raczkowanie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Co myslicie o tym zestawie http://allegro.pl/lozeczko-kolory-ma...454751546.html
opłaca sie, dobry?
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:08   #422
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Hej

Nadrobiłam wszytsko grzeczniutko i jestem z siebie dumna

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
(..)
no ja tez sie przejelam, wczoraj w wiadomosciach mowili jak matce umarl synek 8miesieczny-mial biegunke a lekarz wyslal ich z kwitkiem. Boże jak mi zal takiej kobiety
Kasiu86 oglądałaś ten reportaż dokładnie? Ja byłam w kuchni, jak mówili o tym w TVNie i nie bardzo wiem o co tam chodzi.. a tez przejęłam i zainteresowałam się tą sprawą! Jak to możliwe, że ten lekarz odprawił takiego chore dziecko? Tak po prostu? Aż mi się wierzyć nie chce! A rodzice normalni czy patologia?
No.. i nie wiadomo jak było na prawdę, bo TVN uwielbia robić aferę, zwłaszcza tam, gdzie jej nie ma.. ale o drugiej stronie medalu w TV nie mówią..

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
(..)
dziś jadę z Zosią na zabawy dla dzieciaczków
mam nadzieje, że się będziemy fajnie bawić
o tam
Wow! Ale super, zabierzecie mnie ze sobą?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ten:
http://allegro.pl/termometr-elektron...433689938.html

Jako jedyny ma zakres pomiaru, dokładność podane, no i pamięta do 5 pomiarów
Matall ja chyba też kupię ten termometr, mam jeden normalny - elektroniczny w sztyfcie; ale chyba skuszę się i na ten.. a powiedz mi (chyba, że juz pytałam.. ale chyba nie! chociaż zawsze miałam zamiar zapytać..) jak go wyparzyć/odkazić? Maczać cumel we wrzątku i modlić się, żeby para nie zawilgociła mechanizm? hmm.. podpowiesz coś?

U mnie jak zwykle szaleństwo.. jak to u mnie, spokojnie nie może być! Kupiłam sobie wczoraj spodnie ciążowe, mierzyłam chyba z sześć par w sklepie, w końcu po dokładnym wymierzeniu zdecydowałam się na jedna parę.. Kupiłam, zapłaciłam, wyszłam! W domu mierzę sobie jeszcze raz i zonk! Stwierdziłam, że mi się nie podobają !! Nie wiem co ze mną. zachowuje się jak grymaśna baba w ciąży Niby wszystko okej, dobrze leżały, ale jakos w domu fason mi nie podszedł.. mimo, że w sklepie stwierdziłam, że są super i właśnie takich szukałam!!
Chciałam wymienić dziś na inną parę, ale jakoś inne też mi się nie podobały (mimo, że wczoraj wszytskimi byłam zachwycona). Ostatecznie wymieniłam na tunikę, taka dłuższą do getrów i nawet nie wyciagam ją z torebki i nie mierzę teraz, bo znowu będzie to samo

Kupiłam wczoraj też ciuszki do małego.. ogrodniczki z bluzeczką! Spodenki fajne, rozpinane w kroku, wygodne do pieluchy.. wziełam zadowolona! ale w domu też stwierdziłam, że zły kolor, bo kolejna rzecz szaro niebieska i dzisiaj znowu dryłowanie do sklepu i wymiana na kolor zielony!

Oczywiście dwa sklepy w zupełnie różnych miejscach w mieście! Licząc benzyne wyjeżdzoną i bloczki parkingowe, czas i nerwy na samą siebie.. odpuszczam w tym tygodniu jakiekolwiek zakupy! Nie wiem co się ze mna dzieję wrrr..
Stary 2011-02-10, 15:08   #423
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

amarcia, przewaznie tak, moze niebawem bedziemy mieli cos swojego..

piecze nos od kataru... aj

co zamawialyscie u r_p 77 wszystko bylo ok?
ma w miare tanio.
Stary 2011-02-10, 15:09   #424
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Aha, pytanie do KSIĘGOWYCH!!!!! Skoro jestem od stycznia na zwolnieniu, to w lutym za styczeń płaci mi pracodawca jeszcze a w marcu za luty, płaci już całość ZUS??
Pierwsze 33 dni L4 w roku kalendarzowym płaci pracodawca, od 34 dnia ZUS.

Cytat:
widzę że trochę tych maluszków z główką w górze mamy
Zochna zawsze była główkowo, dlatego tak się zastanawiam czy mała da radę jeszcze ...
Nasz Piotruś też ma głowę nad pępkiem, a nogami okłada raz po raz bronchildę

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Ten vat na dziecięce artykuły mieli podnosić albo od początku roku, albo od marca jakoś więc pewnie wszystko będzie drożeć
Jest propozycja, aby to było jednak od 1 stycznia 2012 r. Sejm będzie głosował tą poprawkę na posiedzeniu 23-25 lutego.

A tak w ogóle to witam mamuśki

Oddam katar, za darmo. Jeszcze dopłacę
Mam czerwony nos jak pijaczyna.

Byłam w ciucholandzie na polowaniu ( 10 sztuk za 10 zł ).
Kupiłam coś dla siebie, TŻ i Piotrusia.
Szczególnie cieszę się z tych ręczników kąpielowych. Mam już w tej chwili 4 sztuki, to wystarczą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (81,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a2.jpg (88,6 KB, 42 załadowań)
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:10   #425
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja od dawna mialam postanowienie, ze nie bede taka nieumyta, niezadbana kobieta w ciazy z tlustymi wlosami, jakim to sie zdarza chodzic po ulicach. Wiec wiadomo, w domu w dresie, ale juz na wyjscie zawsze jestem pomalowana i uczesana. tez chyba bardziej niz przed ciaza. Pewnie jak urodze to mi bedzie wszystko jedno, ale teraz jeszcze sie staram
Chociaz od czasu jak zdjelam rzesy mam naprawde problem zeby zaakceptowac swoje lyse oczy

Pokazuje i objasniam:
Otoz mialam w planie juz nic nie kupowac z ciuszkow dla malej. Ale poszlam wczoraj na srody z Orange do Cinema City, a ze u nas jest w centrum handlowym 3 sklepy obok Mothercare, musialam tam wstapic, ciuszki mnie glosno wolaly i machaly raczkami. Wiec wchodze i ogladam sobie rozne ciuszki, a tam nadal stoi stojak wyprzedazowy, wiec ochoczo do niego podbieglam. A ze stal obok nowej kolekcji, to sobie od razu porownalam z cenami nowej kolekcji i opadla mi szczeka - np. za 3 pajace z nowej kolekcji placimy 95 zlotych, a za 3 pajace po przecenie - 45. Oni chyba poupadali na glowe z tymi cenami regularnymi!!!
Wiec wzielam sobie taki pakiecik 3 pajacow i pytam pania, czy sa moze jeszcze te rajstopki przecenione z 39 na 19, a pani ze sa. Wzielam takie z rozowym,bo te dla chlopca byly w takich kolorach, ze by mi dziecko wpadlo w depresje.
Podchodze do kasy, a pani mowi, ze jak sie kupi 2 rzeczy z przeceny to trzecia z przeceny jest za darmo, wiec mam sobie cos dobrac. I tym sposobem wzielam bluzeczke (przed przecena 49 zlotych!!!). Wklejam Wam w zalaczniku. Jak macie Mothercare po drodze to leccie, poki jeszcze cos zostalo. Ja mam juz mnostwo ubranek i teraz skupiamy sie na pokoiku.

Pokazuj!!!

Zglosilam sie na te akademie Johnson's, w koncu cos u mnie w miescie! Nie ukrywam, ze licze na spory pakiet probkowy i jakies ciekawe wiadomosci.

I teraz pytanko do Was:
zastanawiamy sie z TZ nad lozeczkiem. Na poczatku mialo byc z Ikei, ale jakos nam nie podeszly do konca i jak sie podliczy cene to wychodzi finansowo w sumie tak samo (materacyk i pojemnik na posciel), a Wy tu wklejalyscie z Klupsia i sobie ogladamy te klupsiowe i sie nam podobaja dwa modele.
http://www.klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r6/3d.jpg
http://www.klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r1/2d.jpg
Ten dolny model ma wbudowana opcje kolysania, ale jest ok.100 zl drozszy niz ten gorny. I tu moje pytanie - czy taka kolyska w ogole jest dziecku do czegos potrzebna, czy moze to jest jakis niepotrzebny bajer?
Bo jesli to sie nie przydaje albo sie korzysta z tego raz w zyciu to bierzemy to z misiem i za cene 100 zl dokupujemy haftowana posciel z Klupsia. Prosze Was o pomoc, bo sie z TZ pobijemy niedlugo
Ja jestem za misiem
Jak coś, to w wózku pokołyszesz
A to z misiem dużo ładniejsze jest

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:12   #426
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Co myslicie o tym zestawie http://allegro.pl/lozeczko-kolory-ma...454751546.html
opłaca sie, dobry?
swietne, moim zdaniem jak najbardziej oplacalne
Stary 2011-02-10, 15:14   #427
andziot
Zakorzenienie

ale dziś tu cicho

i to środek tygodnia ... ???

dobra
zmykamy

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:14   #428
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Matall ja chyba też kupię ten termometr, mam jeden normalny - elektroniczny w sztyfcie; ale chyba skuszę się i na ten.. a powiedz mi (chyba, że juz pytałam.. ale chyba nie! chociaż zawsze miałam zamiar zapytać..) jak go wyparzyć/odkazić? Maczać cumel we wrzątku i modlić się, żeby para nie zawilgociła mechanizm? hmm.. podpowiesz coś?
Pisałam wcześniej, że sterylizuje się roztworem alkoholu i można myć - ale tylko silikonową część.
NIE WOLNO WYPARZAĆ, bo uszkadza mechanizm.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-10, 15:18   #429
dorkabl
Zadomowienie

Czyli sa ciążowe prelekcje nie tylko we Wrocławiu
No to czekam na Warszawę.
Jak dziewczynki z Wrocławia będziecie po to dajcie znać czy sie podobało

Tylko z tym vatem to mnie tak zastanawia bo to jest (chyba) dyrektywa unijna wiec ciekawa jestem do kiedy możemy sobie to tak przeciągać.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:19   #430
SiLLee
Raczkowanie

albo to http://allegro.pl/12cz-lozeczko-rade...444021662.html bardziej mi sie posciel kolor podoba bo chcialam wlasnie jakis beż

Moje Maleństwo ♥
Stary 2011-02-10, 15:20   #431
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki kupilam dzis karkoweczke!
Grazin co mam ja zamrozic zeby byla mieksza czy moge juz przystapic do dzialania?

SiLLee lozeczko ok, ale ta posciel jak dla mnie troche za pstrokata, chyba ze mozna wybrac inny kolor?

Lolka ja widze, ze Ty tak jak ja taka zdecydowana, ze musisz wymieniac! ja poszlam dzisiaj na bazar, niby czlowiek chce zaoszczedzic, a w sumie i na targu rzeczy kosztuja tyle ile teraz w sklepach na wyprzedazy, no ale nie moglam sie oprzec i mam za swoje! kupilam do szpitala komplecik bawelnianej poscieli dla Flawcia, za 5 euro, przescieradelko na gore i na dol oraz poszewka na podusie, zazwyczaj te komplety ksztuja od 15 euro wzwyz wiec sie skusilam, k....wracam do domu, otwieram, patrze a ten komplet jest wyblakly! No jak tego dziada w przyszlym tygodniu dorwe, nie chodzi tu o 5 euro (no w sumie tez, bo tam 5 tu 5 i tak sie uzbiera), ale ze facet powiedzial, ze sa tylko przybrudzone, bo juz dlugo je ma, oszukaniec!

anulinka2009 ja mam dwa takie reczniczki z kapturkiem i dokupie tylko zwykle reczniki ze 3 i bedzie ok
Stary 2011-02-10, 15:21   #432
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Tylko z tym vatem to mnie tak zastanawia bo to jest (chyba) dyrektywa unijna wiec ciekawa jestem do kiedy możemy sobie to tak przeciągać.
Ja też czekam na Warszawę!

Wiesz... Z dowodami też przełożyli ze stycznia na lipiec
A, bo to niedopracowane, a bo to cośtam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-10, 15:21   #433
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
(..)
I teraz pytanko do Was:
zastanawiamy sie z TZ nad lozeczkiem. Na poczatku mialo byc z Ikei, ale jakos nam nie podeszly do konca i jak sie podliczy cene to wychodzi finansowo w sumie tak samo (materacyk i pojemnik na posciel), a Wy tu wklejalyscie z Klupsia i sobie ogladamy te klupsiowe i sie nam podobaja dwa modele.
http://www.klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r6/3d.jpg
http://www.klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r1/2d.jpg
Ten dolny model ma wbudowana opcje kolysania, ale jest ok.100 zl drozszy niz ten gorny. I tu moje pytanie - czy taka kolyska w ogole jest dziecku do czegos potrzebna, czy moze to jest jakis niepotrzebny bajer?
Bo jesli to sie nie przydaje albo sie korzysta z tego raz w zyciu to bierzemy to z misiem i za cene 100 zl dokupujemy haftowana posciel z Klupsia. Prosze Was o pomoc, bo sie z TZ pobijemy niedlugo
Mimbi według mnie łóżeczko nr 2 po pierwsze to wizulanie nie bardzo w moim guście.

Cytat:
Pisałam wcześniej, że sterylizuje się roztworem alkoholu i można myć - ale tylko silikonową część.
NIE WOLNO WYPARZAĆ, bo uszkadza mechanizm.
Oj przepraszam kochana, musiałam przeoczyć! Miej cierpliwość dla baby w ciąży O tym roztworze napiszesz coś więcej czy googlować?
Stary 2011-02-10, 15:23   #434
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
opłaca sie, dobry?
Kurcze bardzo fajny komplet i naprawdę niedrogo . Moim zdaniem warto

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Byłam w ciucholandzie na polowaniu ( 10 sztuk za 10 zł ).
Kupiłam coś dla siebie, TŻ i Piotrusia.
Szczególnie cieszę się z tych ręczników kąpielowych. Mam już w tej chwili 4 sztuki, to wystarczą.
Dlaczego u mnie nie ma takich lumpków , u mnie ceny w laumpkach są jak w marketach na wyprzedaży nowe
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:25   #435
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
ale dziś tu cicho

i to środek tygodnia ... ???

dobra
zmykamy
ejjj nei strasz ze srodek ! dla mnei to już prawie koniec
Ja chce na L-4 !!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
opłaca sie, dobry?
fajowski ! nie wiem czy sie opłaca, niech sie zorientowane w temacie dziewczyny wypowiedza ale mnie sie podoba

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:26   #436
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Ja też czekam na Warszawę!

Wiesz... Z dowodami też przełożyli ze stycznia na lipiec
A, bo to niedopracowane, a bo to cośtam
No i nas tak strasza i my tak kupujemy i kupujemy ze strachu
Z jakimi dowodami?
Stary 2011-02-10, 15:27   #437
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dlaczego u mnie nie ma takich lumpków , u mnie ceny w laumpkach są jak w marketach na wyprzedaży nowe
U nas wyjściowe ceny są też czasami bardzo egzotyczne. Po prostu się nie opłaca.
Warto tam iść w dwa ostatnie dni przed wymianą towaru na nowy.
Dzisiaj jest 10 sztuk za 10 zł, a jutro to nawet cały worek za 30 zł ( do takiego wora to wejdzie kilkadziesiąt sztuk ubranek dla dzieci, jak nie lepiej ).
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:30   #438
SiLLee
Raczkowanie

no ja własnie też sie nie orientuje w cenach i w ogóle. ;|

Moje Maleństwo ♥
Stary 2011-02-10, 15:30   #439
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
albo to http://allegro.pl/12cz-lozeczko-rade...444021662.html bardziej mi sie posciel kolor podoba bo chcialam wlasnie jakis beż
Mi też bardziej ten kolor się podoba, niż wcześniejszy, w paseczki

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
(..)
Lolka ja widze, ze Ty tak jak ja taka zdecydowana, ze musisz wymieniac! ja poszlam dzisiaj na bazar, niby czlowiek chce zaoszczedzic, a w sumie i na targu rzeczy kosztuja tyle ile teraz w sklepach na wyprzedazy, no ale nie moglam sie oprzec i mam za swoje! kupilam do szpitala komplecik bawelnianej poscieli dla Flawcia, za 5 euro, przescieradelko na gore i na dol oraz poszewka na podusie, zazwyczaj te komplety ksztuja od 15 euro wzwyz wiec sie skusilam, k....wracam do domu, otwieram, patrze a ten komplet jest wyblakly! No jak tego dziada w przyszlym tygodniu dorwe, nie chodzi tu o 5 euro (no w sumie tez, bo tam 5 tu 5 i tak sie uzbiera), ale ze facet powiedzial, ze sa tylko przybrudzone, bo juz dlugo je ma, oszukaniec! (..)
O nieee! Takiemu to nie co co darować Wiedział na pewno, skoro puścił bajeczkę, że to pobrudzone tylko.. tyle, że na targu to chyba bez żadnego potwierdzenia, żeby tylko teraz gość się nie wypiął!! Jakby coś kombinował to postrasz go Princi, że go myszy zjedzą

Ddaaiissyy nieźle wygląda ten przepisik z penne i sosem pleśniowym Dodaje do ulubionych zrobię w przyszłym tygodniu!

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:32
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:31   #440
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczynki podawałam Wam stronkę http://aktywnemamy.pl/conference,index.html
zostały tylko spotkania we Wrocławiu, Gdańsku i Bydgoszczy - w innych miastach już się odbyły
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:36   #441
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
zostały tylko spotkania we Wrocławiu, Gdańsku i Bydgoszczy - w innych miastach już się odbyły
No nic...będziemy dokształcać sie same
Stary 2011-02-10, 15:36   #442
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:

Kasiu86 oglądałaś ten reportaż dokładnie? Ja byłam w kuchni, jak mówili o tym w TVNie i nie bardzo wiem o co tam chodzi.. a tez przejęłam i zainteresowałam się tą sprawą! Jak to możliwe, że ten lekarz odprawił takiego chore dziecko? Tak po prostu? Aż mi się wierzyć nie chce! A rodzice normalni czy patologia?
No.. i nie wiadomo jak było na prawdę, bo TVN uwielbia robić aferę, zwłaszcza tam, gdzie jej nie ma.. ale o drugiej stronie medalu w TV nie mówią..
wiesz kochana ja ogladalam tylko w wiadomosciach, rodzina nie wygladala na jakąś patologiczna, matka nie byla wstanie o tym opowiadac, plakala- jak dla mnie jest niewinna.... ogolnie szok. Nosiła dziecko 9miesiecy, opiekowala sie 8miesiecy a tu jej umarlo...bo lekarz uzanal ze ta biegunka jest niegroźna . Straszne

w carfurze kupilam body z dlugim rekawkiem- 2-56, 2-62, 2-68
i zrobilam pranko tych ciuszkow co juz mam wisza sobie na suszarce, pachna dzidziusiem (w mleczku Lovela wypralam)...jeszcze raz to przed porodem zrobie

a moja mala kopie mamusie po zupce buraczkowej i placuszkach ziemniaczanych
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:37
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:39   #443
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mimbi według mnie łóżeczko nr 2 po pierwsze to wizulanie nie bardzo w moim guście.
Oj przepraszam kochana, musiałam przeoczyć! Miej cierpliwość dla baby w ciąży O tym roztworze napiszesz coś więcej czy googlować?
Nie szkodzi Ja lubię pisać

Nie wiem w sumie, trzeba wygooglować, ja tłumaczyłam to z angielskiego na instrukcji, bo po polsku niestety nie ma.
Ale domyślam się, że np. spirytusem rozrobionym w wodzie, żeby bakterie wybić, a potem gąbką po prostu, tylko uważać, żeby całego nie zamoczyć...

Cytat:
No i nas tak strasza i my tak kupujemy i kupujemy ze strachu
Z jakimi dowodami?
Komorowski jakoś w listopadzie chyba podpisał ustawę o nowych dowodach tożsamości. Mają mieć wbudowany chip i na nim elektronicznie zapisane dane. Dowody mają być za darmo wymieniane/wyrabiane i będzie je mogło mieć nawet dziecko od razu po urodzeniu
Więc myślałam, że Edzikowi już od razu wyrobimy... Ale dopiero od lipca mają być

Cytat:
Szkoda
Mogli by zrobić coś jakoś niedługo...
Ja mam mega potrzebę rozmawiania o ciąży i dzidziach

Cytat:
wiesz kochana ja ogladalam tylko w wiadomosciach, rodzina nie wygladala na jakąś patologiczna, matka nie byla wstanie o tym opowiadac, plakala- jak dla mnie jest niewinna.... ogolnie szok. Nosiła dziecko 9miesiecy, opiekowala sie 8miesiecy a tu jej umarlo...bo lekarz uzanal ze ta biegunka jest niegroźna . Straszne
i zrobilam pranko tych ciuszkow co juz mam wisza sobie na suszarce, pachna dzidziusiem (w mleczku Lovela wypralam)...jeszcze raz to przed porodem zrobie
Ja mam całą suszarkę prania i jeszcze jedno właśnie się skończyło - kocyk, prześcieradła i śpiworek.

I właśnie się zastanawiam, czy je jeszcze raz prać
Pewnie same ciuszki już upiorę jakoś na początku kwietnia i wtedy poprasuję i poukładam je
Spakuję torbę itp.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-10 o 15:42
Stary 2011-02-10, 15:46   #444
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Witam ponownie

Dziewczyny, róbcie foty zakupów

Narzekałyście ostatnio na TŻ i powiem Wam, że coś jest w powietrzu. Przed chwilą rozmawiałam z moją dobrą koleżanką, rozstała się z facetem. Taka z Nich fajna i dobrana para. Ona w tym roku 30 lat, On 26. Młodszy sporo, ale wydawał się dojrzały, no i zakochany. Byli razem 3 lata, planowali przyszłość, ślub, dziecko, od 2 lat wynajmowali razem mieszkanie, a niedługo chcieli kupować własne. No i poznał chłopaczyna jakąś lufę w pracy, 22 lata, w ciągu 2 tyg. zniknął z życia mojej koleżanki zabierając nawet wspólny czajnik.

Koleżanka zrozpaczona, 3 lata Jej zabrał, naobiecywał, Ona już nawet piguły rzuciła, że może dziecko, bo to TEN JEDYNY, a ten jedyny w chwilę wszystko skreślił.

Porażka, masakra, rzeźnia.

Mimbi, ciuszki cudne

Kusicie tymi orzechami! Kurde, ale ja to muszę mieć pachnące proszkiem i czystością rzeczy, nie żadnym tam olejkiem, dlatego się powstrzymuję przed kupnem, no

Chyba, że dowalić tam tego olejku z TBS cytryna+zielona herbata

Uciekam, odezwę się potem i dam znać, czy przeżyłam fitness dla wielorybów

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Mimbi, co do łóżeczka, to zdecydowanie drugie, tylko bez tej opcji bujania [wygląda jak katapulta]

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:49   #445
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:

tak a propo tego zmarłego niemowlecia...dziewczyny, apeluje! Jesli wam sie zdarzy jechac z dzieckiem na pogotowie albo wam samym i nie będa was chcieli przebadać albo dać, tak jak w tamtym przypadku dziecku kroplówki to od razu wołać ze maj wam dawać to na piśmie! Że lekarz taki a taki nie widzi potrzeby podawania dziecku np kroplówki bądz go hospitalizować. Uwierzcie, od razu berda inaczej z wami rozmawiać!

matallewar
Że sa od rku za darmo to wiem ale ze czipy...hihi po co na przykład moze byc dziecku dowód osobisty?
Stary 2011-02-10, 15:52   #446
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny gdzie ten przepis Grazin na przepyszna karkoweczke? szukam i szukam i nic

Lolka ja juz sie z nim rozprawie w nast. czwartek, akurat ten bazar to jest taki, ze to sa Ci sami sprzedawcy i zawsze stoja w tym samym miejscu, ja mu dam!
Stary 2011-02-10, 15:54   #447
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
tak a propo tego zmarłego niemowlecia...dziewczyny, apeluje! Jesli wam sie zdarzy jechac z dzieckiem na pogotowie albo wam samym i nie będa was chcieli przebadać albo dać, tak jak w tamtym przypadku dziecku kroplówki to od razu wołać ze maj wam dawać to na piśmie! Że lekarz taki a taki nie widzi potrzeby podawania dziecku np kroplówki bądz go hospitalizować. Uwierzcie, od razu berda inaczej z wami rozmawiać!

matallewar
Że sa od rku za darmo to wiem ale ze czipy...hihi po co na przykład moze byc dziecku dowód osobisty?
No za darmo to w sensie, że Państwo opłaca te chipy
Nie wiem, ale jak się już wyrobi, to potem na ileśtam lat starcza więc może warto?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-10, 15:57   #448
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:

Historia nie do uwierzenia! Szok..

Kasiu widać, że humorek dobry po zakupach

Cytat:
Nie szkodzi Ja lubię pisać

Nie wiem w sumie, trzeba wygooglować, ja tłumaczyłam to z angielskiego na instrukcji, bo po polsku niestety nie ma.
Ale domyślam się, że np. spirytusem rozrobionym w wodzie, żeby bakterie wybić, a potem gąbką po prostu, tylko uważać, żeby całego nie zamoczyć...
Kochana mama Edzika

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Witam ponownie

Dziewczyny, róbcie foty zakupów
Ja wrzucę fotkę chociaż nowych zakupów mam mało..

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Narzekałyście ostatnio na TŻ i powiem Wam, że coś jest w powietrzu. Przed chwilą rozmawiałam z moją dobrą koleżanką, rozstała się z facetem. Taka z Nich fajna i dobrana para. Ona w tym roku 30 lat, On 26. Młodszy sporo, ale wydawał się dojrzały, no i zakochany. Byli razem 3 lata, planowali przyszłość, ślub, dziecko, od 2 lat wynajmowali razem mieszkanie, a niedługo chcieli kupować własne. No i poznał chłopaczyna jakąś lufę w pracy, 22 lata, w ciągu 2 tyg. zniknął z życia mojej koleżanki zabierając nawet wspólny czajnik.

Koleżanka zrozpaczona, 3 lata Jej zabrał, naobiecywał, Ona już nawet piguły rzuciła, że może dziecko, bo to TEN JEDYNY, a ten jedyny w chwilę wszystko skreślił (...)
Nikomu nie życzę takich przeżyć! Beznadziejna sprawa..
ale dobra Mary na pewno skutecznie pociesza koleżankę swoim nietuzinkowym poczuciem humoru

Cytat:
(..)
Masz rację Dorkabl! Też mi się wydaje, że podpisanie odmowy własnym nazwiskiem i później niemożność wyparcia się konsekwencji skutkuje!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (158,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.jpg (156,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19.jpg (122,5 KB, 35 załadowań)
Stary 2011-02-10, 16:01   #449
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Smacznego Lolus, jak ktos lubi takie żarełko to naprawde lux

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:07   #450
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

ddaaiissyy butelki tt w jakiś sposób sa antykolkowe,posiadają zawór antykolkowy.Jednak mnie chodziło o to aby smoczek jak najbardziej przypominał pierś i aby dziecko pijąc z butli nie odrzuciło piersi.
wklejam linke do stronki TT
http://www.tommeetippee.pl/listprodu...at/1/subcat/3/
Chcę karmić piersią i zrobie wszystko aby tak było,a butelki sa dla tż-ta ,jak bede wychodziła,żeby mógł małą nakarmić(moim pokarmem)

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości