|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Paula! Piękne zaproszenia!!
Sama to ręcznie rysowałaś, czy to było drukowane?Agusiaaa1989 - tak, pokazywałam Wysłałam Ci linka do tego posta na PW.
|
|
|
|
#3002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, że wystarczy ![]() Pracą się nie martw, będzie dobrze wiem, co mówię, pisałam też z Mikro środowiskowej więc ![]() Cytat:
te wstążeczkę sama tak łądnie ułożyłaś?![]() Co do make upu, nie mam z wczoraj fotek, ale w piątek idę znów i tym razem wezmę aparat bo wczoraj na zakończenie, dziewczyny miały jeszcze zaliczenie z make up - no make up więc ostatecznie wychodząc nie miałam ślubnego, a nie przyszło mi do głowy brać tam aparatu ![]() Zróbcie coś i zmuście mnie do nauki, mam w sobotę egzamin i jak wracam z pracy całkowity brak chęci do nauki
|
||
|
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pochwały. Ja się już tak napatrzyłam, że zaczynają mi powoli brzydnąć
![]() Cytat:
Tak, to się bardzo łatwo robi i to z jednego kawałka wstążki. Składasz takie zakładki jakby (największa naokoło zaproszenia, mniejsze tworzą kokardkę) potem zaginasz o 90 stopni wstążkę przekładasz naokoło całości do tyłu i zszywasz. Może trochę naplątane, ale w rzeczywistości to wychodzi dosłownie samo ![]() Cytat:
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-02-09 o 15:19 |
||
|
|
|
#3004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rowniez sama robię krawaty i podwiązki, mam kupione kilka wstażek na próbę ![]() Cytat:
Ciekawa, nigdy takiej nie widziałam, ale nie wiem czy bym ją założyła,... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3005 |
|
Przyczajenie
|
Paula faktycznie śliczne zrobiłaś te zaproszenia! Ja też się zastanawiam czy nie robić sama zaproszeń i tych innych rzeczy, a jak maja wyglądać te krawaty i podwiązki na butelki? Brzmi całkiem interesująco
![]() U nas na liście wstępnej jest ok 150 osób, wódki jeszcze nie mam, czy faktycznie macie już ją zakupioną? Narzeczony powtarza, że jeszcze za wcześnie, ja bym chciała już kupić, nie wiem czy panikuję czy myślę jednak racjonalnie??? A i jeszcze pytanie do Was moje drogie sierpniowe - jakie buciki kupujecie? Zabudowane czy z odkrytymi palcami, a może sandałki? |
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A buciki już kupiłam, z odkrytymi palcami.
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Raczkowanie
|
ja mam tez juz kupione,ale z zakrytymi.myslalam o sandalkach-ale do tego mi rajstopa czy ponczocha nie pasuje a gola stopa jakos do sukni dlugiej tez mi nie pasi...wiec drogą eliminacji kupilam pełne
z reszta mam 42 nr stopy wiec kupilam jedyne w krakowie jakie na mnie pasowaly hahahaha
|
|
|
|
#3008 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no muszę dać radę:P ale farmakologia nie należy do moich ulubionych przedmiotów:P hehe ![]() Cytat:
Cytat:
ale to tak tylko zasłyszałam gdzieś, więc dokładnie nie wiem ![]() Natomiast butki... zastanawiam się... z jednej strony chciałabym sandałki lub bez palców, no ale tak na prawdę z pogodą nigdy nic nie wiadomo... wiem jedno, nie chcę satynowych no i będę kupowała buty ecru, a na sesję być może kolorowe jakieś włożę ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wódkę mieliśmy przed nowym rokiem kupować, ale coś nie wyszło. teraz musimy się rozglądnąć. Pewnie masz rację z tym latem |
|
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas nie ma ani zwyczaju 'korony' ani 'tluczenia szkla'. Wlasciwie przed slubem to nic sie nie organizuje. Oprocz oczywiscie panienskiego i kawalerskiego. ![]() Cytat:
Do nauki Cytat:
![]() Buciki bede miala zakryte-typowe slubne. Nawet moge sie pochwalic, z tym, ze jeszcze nie wiem czy dobre ![]() Zamowilam w Pl przez internet i mama dopiero za 2 tyg mi je przywiezie
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam takie :
|
|
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
Gwiazdeczka, a gdzie zamawiałaś butki?
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Almariel, piękne ale ja pewnie zdecyduje się na takie z paseczkiem, jak Gwiazdeczka, bo nawet jak będą ciut większe to mi z nogi nie spadną a zakupię wtedy do nich żelowe wkladki na pięty:P |
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Sliczne
Ja niestety nie nosze butow peep-toe. Nie pasuja mi![]() Cytat:
|
|
|
#3014 |
|
Przyczajenie
|
Almariel właśnie czegoś takiego szukam, piękne są!
Mi się takie podobają, ale nigdzie w Polsce nie mogę ich znaleźć
|
#3015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Amariel, gwiazdeczka26 - butki śliczne. Takie nietypowe. W załączniku moje wymarzone. Te z ostatniego zdjęcia mam bardzo podobne w wersji czarnej i to są moje jedne z najwygodniejszych butów. Cytat:
Farmakologii nie miałam niestety u siebie. Uwierz, wolałabym chyba 10000 razy bardziej farmako niż to co teraz się uczę. Co z tego, że podstawy, ale tyle pierdół, że aż zasnęłam nad tym już 2 razy ![]() Dziękuję |
||||
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Raczkowanie
|
Śliczne! Tez chciałam na swoich robić taką kokardkę ale niestety nie udawała mi się i wymyśliłam coś innego. Jak zrobię to wrzucę tu. Narazie jakos ciężko z czasem żeby się za nie brać.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Przyczajenie
|
Paula śliczne buty znalazłaś! Te ostatnie też mam w wersji czarnej, ale najbardziej podobają mi się te środkowe, ja niestety muszę zrezygnować ze szpilek, ponieważ narzeczony jest niewiele wyższy a nie chcę być od niego wyższa, wiadomo z niskich ciężko jest znaleźć coś ładnego, więc nie lada zadanie przede mną
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się nieziemsko podobają wszystkie trzy pary. Szkoda, że ciężko mi znaleźć takie białe z fioletowymi wstawkami. Nawet nie koniecznie tak jak na zdjęciach tutaj, ciemnofioletowymi, wrzosowy czy taki "bzowy" też by był... Cytat:
jeśli chcesz, mogę Ci jakoś podpowiedzieć jak to się robi. Napisz tylko z czym masz problem
|
||
|
|
|
#3020 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3022 | ||||
|
Zadomowienie
|
Oj, ile mam do nadrobienia
Pół dnia spędziłam dziś na uczelni a drugie pół w kuchni, bo piekłam tort dla TŻ na jego urodziny Jaki ładny mi wyszedł i smaczny przede wszystkim Ale się biedak ucieszył z tego tortu Cytat:
Starałam się jak mogłam Mnie także przerażają koszty tej całej imprezy, ale już się nie mogę jej doczekać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-02-09 o 22:16 |
||||
|
|
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
co do wódki drogie dziewczęta
to mam znajomą, która pracuje w hurtowni alkoholu i która właśnie też załatwiała mi wódkę (będzie w poniedziałek ) i powiedziała że wódka ma iść jeszcze w górę, ale kiedy nie wiadomo... bo jak wiecie Ci którzy zaopatrzyli się w wódkę jeszcze w zeszłym roku nic lepszego nie mogli uczynić!! Cena od nowego roku poszła do góry o około 2-3zł na butelce!! Jestem taka mądra, bo się orientowałam i w zeszłym roku akurat nasza wódka była po 14,50 a teraz jest po 17zł...co do tych krawatów i podwiązek to bardzo dużo tego jest na allegro i innych tego typu tyle że my wiążemy typowy mini krawat ze wstążki a podwiązkę robimy z takiej koronki i zmarszczoną na gumce, czy czymś takim i do tego będziemy mieli jeszcze na każdej butelce dwustronne naklejki ze śmiesznymi/albo i nie śmiesznymi wierszykamibuciki co jedne to śliczniejsze
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wydawały mi się tak skomplikowane, że myślałam, że sobie nie poradzę z ich zrobieniem, szczególnie z tym krawatem. Jak już kilka zrobisz, to pochwal się koniecznie efektem A w jakich kolorach będą te ozdoby? Bo chyba nie doczytałam albo nie pisałaś ![]() Bardzo jestem ciekawa, co Wam zaproponuje dekoratorka
|
|
#3025 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie najpierw musimy wiedzieć jakaś kolorystykę na sali:P bo albo będą w kolorach albo będą białe np i czarne
jeszcze nie wiadomo narazie czekamy na to spotkanie hihi:P
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3027 |
|
Raczkowanie
|
w sumie dobry pomysl ze zrobieniem samemu tych podwiazek i krawatow...nie brzmi to w sumie jak trudne zadanie...o ile ma sie choc troche zdolnosci... no i wlasnie tu sie pojawia u mnie watpliwosc hehem ale jak wyslesz foty to moze sie natchne i sprobuje... jak bedzie wzor i wytlumaczysz jak zrobilas to sie pojawia światełko w tunelu
|
|
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzies czytalam, ze dziewczyny radzily samemu kombinowac. Tzn biale butki, jak np z 3 zdjecia i dokupic jakis kwiatek czy kokardke-dokleic i gotowe ![]() Tez mam takie butki jak na ostatnim zdj-czarne, tylko na 12 cm szpilce Co ciekawe, to rowniez jedne z najwygodniejszych butow.Cytat:
Masz jakis kolor przewodni, ktory chcialabys miec na sali? Ja bede omawiac dekoracje w kwietniu, podczas wizyty w Pl-bardzo jestem ciekawa co mi zaproponuja
|
|
|
#3029 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie chciałabym fiolet z zielenią albo coś takiego
ale tak jak pisałam już wcześniej moja sala jest w kolorze mocnej pomarańczy... więc się dziś okaże jak ta nasza babka by to widziała![]() co do krawatu to mogę już Wam cyknąć fotkę, bo mam jeden próbny w kolorze białym... podwiązek jeszcze nie robiłam:P ale może jak chociaż ustalimy jakaś kolorystykę to już ruszę, bo chcę jak najwięcej teraz nadrobić takich drobiazgów żeby potem mieć z głowy bo dopiero od 7 marca jadę na uczelnię, więc mam spoooooro czasu, a szkoda by było go zmarnować
|
|
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pokaż krawat! Ja właśnie się biorę za zawieszkę próbną, bo chcemy do poniedziałku ogarnąć wydruk. Pewnie się nie uda, bo mamy lenia chwilowego (też mam przerwę na uczelni - niestety tylko tygodniową), ale spróbujemy
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-02-10 o 17:46 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Sama to ręcznie rysowałaś, czy to było drukowane?
Wysłałam Ci linka do tego posta na PW.

i jak wracam z pracy całkowity brak chęci do nauki