Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 13:41   #3001
sanderek5
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Paula! Piękne zaproszenia!! Sama to ręcznie rysowałaś, czy to było drukowane?
Agusiaaa1989 - tak, pokazywałam Wysłałam Ci linka do tego posta na PW.
Stary 2011-02-09, 14:42   #3002
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

Ja mam 150 osób na wstępnej liście i 180 butelek wódki (do tego trochę piwa i winko na stole wiejskim).

ps. nie straszcie z tą pracą. Ja się chcę obronić w czerwcu, a jak na razie jedyne co mam, to folder na pulpicie jeśli chodzi o "pisanie". Ale pocieszam się tym, że doświadczenie się już toczy pięknie...
u nas na wstępnej liście 160 osób, mamy 210 butelek wódki i będzie też wino na wiejskim stole, piwo chcemy na poprawiny
mam nadzieje, że wystarczy

Pracą się nie martw, będzie dobrze wiem, co mówię, pisałam też z Mikro środowiskowej więc

Cytat:
Ok, dorwałam się aparatu. Oto moje zaproszenie w wersji demo
Ostatecznie papier będzie skóra (miałam też takie, ale poszło jako wzór do dekoratorki) a tapeta przyklejona (tu się jeszcze rusza). I tasiemka szersza o 2 mm. W środku wyciągana kartka z treścią i wkładka z prośbą o winko. Wkładki jeszcze nie mam wydrukowanej, a kartka otwierana na dwie strony i na froncie też ma takie serduszko, tylko bledsze. Co o nich sądzicie? Przyznaję bez bicia, że motyw z inicjałami w serduszku zakradziony perfidnie od jednej z firm wystawiającej się na targach śłubnych w Krakowie.
Śliczne zaproszenia te wstążeczkę sama tak łądnie ułożyłaś?

Co do make upu, nie mam z wczoraj fotek, ale w piątek idę znów i tym razem wezmę aparat bo wczoraj na zakończenie, dziewczyny miały jeszcze zaliczenie z make up - no make up więc ostatecznie wychodząc nie miałam ślubnego, a nie przyszło mi do głowy brać tam aparatu

Zróbcie coś i zmuście mnie do nauki, mam w sobotę egzamin i jak wracam z pracy całkowity brak chęci do nauki
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 15:18   #3003
paula54
Zakorzenienie

Dziękuję za pochwały. Ja się już tak napatrzyłam, że zaczynają mi powoli brzydnąć

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Paula! Piękne zaproszenia!! Sama to ręcznie rysowałaś, czy to było drukowane?
Drukowane wszystko. Łoś się bawił Photoshopem i takie różne cudaki potworzył.

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Śliczne zaproszenia te wstążeczkę sama tak łądnie ułożyłaś?
Tak, to się bardzo łatwo robi i to z jednego kawałka wstążki. Składasz takie zakładki jakby (największa naokoło zaproszenia, mniejsze tworzą kokardkę) potem zaginasz o 90 stopni wstążkę przekładasz naokoło całości do tyłu i zszywasz. Może trochę naplątane, ale w rzeczywistości to wychodzi dosłownie samo

Cytat:
Zróbcie coś i zmuście mnie do nauki, mam w sobotę egzamin i jak wracam z pracy całkowity brak chęci do nauki
Jak masz w sobotę to luz. Jeszcze zdążysz. Ja mam jutro rano (jakieś głupie enzymy żywności...), a widzisz, co robię zamiast się uczyć

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-02-09 o 15:19
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 16:21   #3004
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiaaa1989 Pokaż wiadomość
<brawo> śliczne sama robiłaś? jestem naprawdę pod wrażeniem też chciałam robić sama, bo teraz cały luty mam wolny, piszę sobie pracę licencjacką no i mówię czymś się jeszcze zajmę no ale mój Tż zaprotestował że jemu się podobają tamte które zamówiliśmy i tak zostało:P za to będę robiła sama krawaty i podwiązki na butelki tylko czekam na tą wódkę
Kupiliśmy, brak czasu na robienie a musielismy kilka juz rozdać

Rowniez sama robię krawaty i podwiązki, mam kupione kilka wstażek na próbę
Cytat:
Napisane przez aszia Pokaż wiadomość
Hej, tak czytam i czytam i stwierdziłam, że też coś muszę napisać, bo mój ślub też w sierpniu a dokładniej 20-tego o 16

Jeszcze sukni nie wybrałam, ale coraz bardziej podoba mi się ta: http://slubnesuknie.com.pl/kolekcja1...utterfly.html#
czekam na opinie

Ciekawa, nigdy takiej nie widziałam, ale nie wiem czy bym ją założyła,...
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Mi też makijażystka mówiła, że bliżej czerwca-lipca mam się umawiać na próbny.
Ja mam na 4 czerwca na 10:00
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:51   #3005
alexandra8909
Przyczajenie

Paula faktycznie śliczne zrobiłaś te zaproszenia! Ja też się zastanawiam czy nie robić sama zaproszeń i tych innych rzeczy, a jak maja wyglądać te krawaty i podwiązki na butelki? Brzmi całkiem interesująco

U nas na liście wstępnej jest ok 150 osób, wódki jeszcze nie mam, czy faktycznie macie już ją zakupioną? Narzeczony powtarza, że jeszcze za wcześnie, ja bym chciała już kupić, nie wiem czy panikuję czy myślę jednak racjonalnie???

A i jeszcze pytanie do Was moje drogie sierpniowe - jakie buciki kupujecie? Zabudowane czy z odkrytymi palcami, a może sandałki?
alexandra8909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:54   #3006
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexandra8909 Pokaż wiadomość
Paula faktycznie śliczne zrobiłaś te zaproszenia! Ja też się zastanawiam czy nie robić sama zaproszeń i tych innych rzeczy, a jak maja wyglądać te krawaty i podwiązki na butelki? Brzmi całkiem interesująco

U nas na liście wstępnej jest ok 150 osób, wódki jeszcze nie mam, czy faktycznie macie już ją zakupioną? Narzeczony powtarza, że jeszcze za wcześnie, ja bym chciała już kupić, nie wiem czy panikuję czy myślę jednak racjonalnie???

A i jeszcze pytanie do Was moje drogie sierpniowe - jakie buciki kupujecie? Zabudowane czy z odkrytymi palcami, a może sandałki?
Ja też nie mam jeszcze wódki.
A buciki już kupiłam, z odkrytymi palcami.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 17:56   #3007
Goyya
Raczkowanie

ja mam tez juz kupione,ale z zakrytymi.myslalam o sandalkach-ale do tego mi rajstopa czy ponczocha nie pasuje a gola stopa jakos do sukni dlugiej tez mi nie pasi...wiec drogą eliminacji kupilam pełne z reszta mam 42 nr stopy wiec kupilam jedyne w krakowie jakie na mnie pasowaly hahahaha
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 18:01   #3008
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Tak, to się bardzo łatwo robi i to z jednego kawałka wstążki. Składasz takie zakładki jakby (największa naokoło zaproszenia, mniejsze tworzą kokardkę) potem zaginasz o 90 stopni wstążkę przekładasz naokoło całości do tyłu i zszywasz. Może trochę naplątane, ale w rzeczywistości to wychodzi dosłownie samo

Jak masz w sobotę to luz. Jeszcze zdążysz. Ja mam jutro rano (jakieś głupie enzymy żywności...), a widzisz, co robię zamiast się uczyć
Muszę spróbować z tymi wstążeczkami

no muszę dać radę:P ale farmakologia nie należy do moich ulubionych przedmiotów:P hehe

Cytat:

Cytat:
Ja też nie mam jeszcze wódki.
A buciki już kupiłam, z odkrytymi palcami.
My wódkę kupiliśmy w połowie stycznia. Z tego co słyszałam alkohol dobrze jest nabyć przed latem, bo ponoć zawsze sezonie letnim ceny idą do góry ale to tak tylko zasłyszałam gdzieś, więc dokładnie nie wiem

Natomiast butki... zastanawiam się... z jednej strony chciałabym sandałki lub bez palców, no ale tak na prawdę z pogodą nigdy nic nie wiadomo... wiem jedno, nie chcę satynowych no i będę kupowała buty ecru, a na sesję być może kolorowe jakieś włożę

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
ja mam tez juz kupione,ale z zakrytymi.myslalam o sandalkach-ale do tego mi rajstopa czy ponczocha nie pasuje a gola stopa jakos do sukni dlugiej tez mi nie pasi...wiec drogą eliminacji kupilam pełne z reszta mam 42 nr stopy wiec kupilam jedyne w krakowie jakie na mnie pasowaly hahahaha
hehe, ja mam 34-34 nr stopy, więc pewnie też skończy się na tym, że kupię takie jak będą na mnie pasowały :P ale narazie sobie marzę
Stary 2011-02-09, 18:02   #3009
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

My wódkę kupiliśmy w połowie stycznia. Z tego co słyszałam alkohol dobrze jest nabyć przed latem, bo ponoć zawsze sezonie letnim ceny idą do góry ale to tak tylko zasłyszałam gdzieś, więc dokładnie nie wiem

Natomiast butki... zastanawiam się... z jednej strony chciałabym sandałki lub bez palców, no ale tak na prawdę z pogodą nigdy nic nie wiadomo... wiem jedno, nie chcę satynowych no i będę kupowała buty ecru, a na sesję być może kolorowe jakieś włożę

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

hehe, ja mam 34-34 nr stopy, więc pewnie też skończy się na tym, że kupię takie jak będą na mnie pasowały :P ale narazie sobie marzę
Malutką masz stopkę !

My wódkę mieliśmy przed nowym rokiem kupować, ale coś nie wyszło. teraz musimy się rozglądnąć. Pewnie masz rację z tym latem
Stary 2011-02-09, 18:02   #3010
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatecznie papier będzie skóra (miałam też takie, ale poszło jako wzór do dekoratorki) a tapeta przyklejona (tu się jeszcze rusza). I tasiemka szersza o 2 mm. W środku wyciągana kartka z treścią i wkładka z prośbą o winko. Wkładki jeszcze nie mam wydrukowanej, a kartka otwierana na dwie strony i na froncie też ma takie serduszko, tylko bledsze. Co o nich sądzicie? Przyznaję bez bicia, że motyw z inicjałami w serduszku zakradziony perfidnie od jednej z firm wystawiającej się na targach śłubnych w Krakowie.

Co do "Korony" - u mnie też nie ma takiego zwyczaju. Natomiast rodzice opowiadali mi, że jak byli na weselu w Pile, to całą piątkową noc przed weselem sąsiedzi, znajomi i rodzina rozbijali pod drzwiami młodych szkło. Niby na szczęście. Jakieś talerze, żarówki. Nawet kineskop się znalazł A tato Młodej na wszelki wypadek obijał drzwi jakimś kocem, żeby nie zniszczyli. I tak do rana...
Sliczne te zaproszenia. Podziwiam za talent

U nas nie ma ani zwyczaju 'korony' ani 'tluczenia szkla'. Wlasciwie przed slubem to nic sie nie organizuje. Oprocz oczywiscie panienskiego i kawalerskiego.

Cytat:

Do nauki
.

Cytat:

My kupujemy w kwietniu. Pospiechu nie ma, ale fajnie miec kolejna rzecz odznaczona na liscie

Buciki bede miala zakryte-typowe slubne.
Nawet moge sie pochwalic, z tym, ze jeszcze nie wiem czy dobre
Zamowilam w Pl przez internet i mama dopiero za 2 tyg mi je przywiezie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1544b.jpg (39,0 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-02-09, 18:04   #3011
Almariel
Zakorzenienie

A ja mam takie :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S1050791.jpg (81,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-02-09, 18:06   #3012
jusztyska
Zadomowienie

Gwiazdeczka, a gdzie zamawiałaś butki?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Almariel, piękne
ale ja pewnie zdecyduje się na takie z paseczkiem, jak Gwiazdeczka, bo nawet jak będą ciut większe to mi z nogi nie spadną a zakupię wtedy do nich żelowe wkladki na pięty:P
Stary 2011-02-09, 18:19   #3013
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam takie :
Sliczne Ja niestety nie nosze butow peep-toe. Nie pasuja mi

Cytat:
Gwiazdeczka, a gdzie zamawiałaś butki?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Almariel, piękne
ale ja pewnie zdecyduje się na takie z paseczkiem, jak Gwiazdeczka, bo nawet jak będą ciut większe to mi z nogi nie spadną a zakupię wtedy do nich żelowe wkladki na pięty:P
Zamawialam tutaj : http://www.butyslubne.com.pl/buty_slubne-k-2-pl.jsp
Stary 2011-02-09, 18:31   #3014
alexandra8909
Przyczajenie

Almariel właśnie czegoś takiego szukam, piękne są!

Mi się takie podobają, ale nigdzie w Polsce nie mogę ich znaleźć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ltogva1294882880073.jpg (8,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg njteco1294882888810.jpg (8,5 KB, 6 załadowań)

...Słodko jest nocą patrzeć na niebo, gdy kochasz różę, która znajduje się na jednej z gwiazd. Wówczas wszystkie gwiazdy są ukwiecone...
Stary 2011-02-09, 18:55   #3015
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, wrzucam zdjęcia zaczerpnięte z Wizażu, my mieliśmy robić podwiązki i krawaciki tego typu, ale ostatecznie stanęło na karteczkowych (bo chcemy trochę śmiesznych wierszyków poumieszczać).

Cytat:
Ja jestem w tej sprawie chyba mega panikarą, bo wódkę kupiliśmy jeszcze rok temu na wakacjach z tego co pamiętam. Bo była tania. Teraz też jest nie najdrożej, a nawet i taniej, po prostu trzeba szukać. A myśmy się cieszyli, bo załatwiając wódkę wcześniej mieliśmy już tak na prawdę pierwszy poważny koszt wesela z głowy.

Cytat:
Ja to bym chciała peep toe, ale malutkie, albo zabudowane. Sandałki odpadają (tak jak wyżej Goyya napisała) źle wyglądają z pończochą. Marzą mi się takie z fioletowymi elementami. Ale szukam, szukam i nigdzie w sklepach takich nie widzę. Na all nie zamówię, bo nie mam zaufania jakoś tak na oko, że kupię dobre. A po sklepach ślubnych ceny są takie, że lepiej nie mówić. Jeszcze, jakby to były buty ze skóry to rozumiem. Ale całkiem nieskórzane, proste - 200 zł. Masakra jakaś...

Amariel, gwiazdeczka26 - butki śliczne. Takie nietypowe.
W załączniku moje wymarzone. Te z ostatniego zdjęcia mam bardzo podobne w wersji czarnej i to są moje jedne z najwygodniejszych butów.

Cytat:
Muszę spróbować z tymi wstążeczkami

no muszę dać radę:P ale farmakologia nie należy do moich ulubionych przedmiotów:P hehe
Spróbuj bo efekt jest ciekawy. Jak coś, mogę Ci podesłać jakieś instrukcje obrazkowe albo coś, jakbyś sobie nie radziła.
Farmakologii nie miałam niestety u siebie. Uwierz, wolałabym chyba 10000 razy bardziej farmako niż to co teraz się uczę. Co z tego, że podstawy, ale tyle pierdół, że aż zasnęłam nad tym już 2 razy

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (12,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (14,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shoes11410m.jpg (41,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4135m.jpg (31,7 KB, 12 załadowań)
Stary 2011-02-09, 19:02   #3016
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to bym chciała peep toe, ale malutkie, albo zabudowane. Sandałki odpadają (tak jak wyżej Goyya napisała) źle wyglądają z pończochą. Marzą mi się takie z fioletowymi elementami. Ale szukam, szukam i nigdzie w sklepach takich nie widzę. Na all nie zamówię, bo nie mam zaufania jakoś tak na oko, że kupię dobre. A po sklepach ślubnych ceny są takie, że lepiej nie mówić. Jeszcze, jakby to były buty ze skóry to rozumiem. Ale całkiem nieskórzane, proste - 200 zł. Masakra jakaś...

W załączniku moje wymarzone. Te z ostatniego zdjęcia mam bardzo podobne w wersji czarnej i to są moje jedne z najwygodniejszych butów.

te przedostatnie są piękne
Stary 2011-02-09, 19:24   #3017
akazqa
Raczkowanie

Cytat:
Śliczne! Tez chciałam na swoich robić taką kokardkę ale niestety nie udawała mi się i wymyśliłam coś innego. Jak zrobię to wrzucę tu. Narazie jakos ciężko z czasem żeby się za nie brać.

Cytat:
Ja też u nich kupowałam swoje i byłam bardzo zadowolona. Są śliczne i w rzeczywistości wyglądają o wiele lepiej niż na zdjęciu! Poza tym miła obsługa w ich sklepie ;-)
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 19:25   #3018
alexandra8909
Przyczajenie

Paula śliczne buty znalazłaś! Te ostatnie też mam w wersji czarnej, ale najbardziej podobają mi się te środkowe, ja niestety muszę zrezygnować ze szpilek, ponieważ narzeczony jest niewiele wyższy a nie chcę być od niego wyższa, wiadomo z niskich ciężko jest znaleźć coś ładnego, więc nie lada zadanie przede mną

...Słodko jest nocą patrzeć na niebo, gdy kochasz różę, która znajduje się na jednej z gwiazd. Wówczas wszystkie gwiazdy są ukwiecone...
Stary 2011-02-09, 20:18   #3019
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Paula śliczne buty znalazłaś! Te ostatnie też mam w wersji czarnej, ale najbardziej podobają mi się te środkowe, ja niestety muszę zrezygnować ze szpilek, ponieważ narzeczony jest niewiele wyższy a nie chcę być od niego wyższa, wiadomo z niskich ciężko jest znaleźć coś ładnego, więc nie lada zadanie przede mną
Już wcześniej pisałam, że mój też ledwie 7 cm wyższy. Chcemy mu kupić buty na troszkę wyższym obcasiku i standardowo podpiętki do środka (zawsze cm wyżej). A ja tak też max 7 cm obcas. Pokombinujcie. Jeśli nie będziesz robiła zbyt wysokiej fryzury, to zawsze będziesz niższa. Bo też myślałam nad takimi bardziej balerinkami. Ale o niebo lepiej tańczy się chociażby w 3 cm szpileczce (inaczej będziesz cały czas na palcach tańczyć, a od tego łydki bolą raz dwa)

Cytat:
te przedostatnie są piękne
Mi się nieziemsko podobają wszystkie trzy pary. Szkoda, że ciężko mi znaleźć takie białe z fioletowymi wstawkami. Nawet nie koniecznie tak jak na zdjęciach tutaj, ciemnofioletowymi, wrzosowy czy taki "bzowy" też by był...

Cytat:
Napisane przez akazqa
Śliczne! Tez chciałam na swoich robić taką kokardkę ale niestety nie udawała mi się i wymyśliłam coś innego
Dziękuję jeśli chcesz, mogę Ci jakoś podpowiedzieć jak to się robi. Napisz tylko z czym masz problem
Stary 2011-02-09, 20:25   #3020
akazqa
Raczkowanie

Cytat:

Dziękuję jeśli chcesz, mogę Ci jakoś podpowiedzieć jak to się robi. Napisz tylko z czym masz problem

Dzięki ale teraz już za późno, zmieniłam koncepcje zaproszeń i nie będę już zmieniać wstążek, bo mam jej mniej kupione, ale Twoje są super, nie umiem się napatrzeć ;-)
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 20:46   #3021
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
To tak, jak ja :P Też mam numer buta 42 :P Ale nie dość, że taka wielka stopa, to jeszcze muszę mieć buty całkiem płaskie lub max 1.5cm... Bo mój TŻ ma identycznie tyle cm wzrostu, co ja... Więc cokolwiek bym nie założyła będę wyższa... I nie mogę nic znaleźć
Stary 2011-02-09, 22:13   #3022
thea2
Zadomowienie

Oj, ile mam do nadrobienia Pół dnia spędziłam dziś na uczelni a drugie pół w kuchni, bo piekłam tort dla TŻ na jego urodziny Jaki ładny mi wyszedł i smaczny przede wszystkim Ale się biedak ucieszył z tego tortu

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Ojej... jeden dzień mnie nie było na wątku, a tu tyle postów, że nie da się odpisać na wszystkie:P
Po pierwsze witam nowe Dziewczyny!
Thea - piękne zawieszki - jak obejrzałam zdjęcie, to nie mogłam uwierzyć, że sama robiłaś :P Wyglądają lepiej niż niejedne profesjonalne zamawiane w sklepie :P

A co do alkoholu, to ja jestem przeszczęśliwa, że nie będzie wesela ;p więc problem alkoholu mi odpada Ile Wy kasy Dziewuszki wydacie? :P Jestem przerażona!
Dziękuję za miłe słowa Starałam się jak mogłam
Mnie także przerażają koszty tej całej imprezy, ale już się nie mogę jej doczekać
Cytat:

Co do "Korony" - u mnie też nie ma takiego zwyczaju. Natomiast rodzice opowiadali mi, że jak byli na weselu w Pile, to całą piątkową noc przed weselem sąsiedzi, znajomi i rodzina rozbijali pod drzwiami młodych szkło. Niby na szczęście. Jakieś talerze, żarówki. Nawet kineskop się znalazł A tato Młodej na wszelki wypadek obijał drzwi jakimś kocem, żeby nie zniszczyli. I tak do rana...
Zaproszenia są po prostu piękne, jestem pod wrażeniem!

Cytat:

Ja muszę mieć niestety zabudowane i to w dodatku z paseczkiem, bo mam bardzo wąską stopę i buty czasem po prostu mi spadają. Dlatego stawiam na wygodę Poza tym mam rozmiar głupi, 38 i pół , a takie połówki to rzadko kiedy się spotyka. Tak normalnie,na co dzień kupuję z odkrytymi palcami i bez pasków, ale tu jednak wchodzi w grę cała noc i boję się, że będą spadać. Ale obcas chcę mieć wysoki, a co!
Cytat:

U nas nie ma ani zwyczaju 'korony' ani 'tluczenia szkla'. Wlasciwie przed slubem to nic sie nie organizuje. Oprocz oczywiscie panienskiego i kawalerskiego.

Do nauki
.

My kupujemy w kwietniu. Pospiechu nie ma, ale fajnie miec kolejna rzecz odznaczona na liscie

Buciki bede miala zakryte-typowe slubne.
Nawet moge sie pochwalic, z tym, ze jeszcze nie wiem czy dobre
Zamowilam w Pl przez internet i mama dopiero za 2 tyg mi je przywiezie
O, właśnie o podobnych myślę. Ten sklep (a właściwie chyba pracownia) jest w Krakowie, więc mam rzut beretem

Cytat:
A ja mam takie :
Bardzo ładne !!

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-09 o 22:16
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 22:40   #3023
agusiaaa1989
Raczkowanie

co do wódki drogie dziewczęta to mam znajomą, która pracuje w hurtowni alkoholu i która właśnie też załatwiała mi wódkę (będzie w poniedziałek) i powiedziała że wódka ma iść jeszcze w górę, ale kiedy nie wiadomo... bo jak wiecie Ci którzy zaopatrzyli się w wódkę jeszcze w zeszłym roku nic lepszego nie mogli uczynić!! Cena od nowego roku poszła do góry o około 2-3zł na butelce!! Jestem taka mądra, bo się orientowałam i w zeszłym roku akurat nasza wódka była po 14,50 a teraz jest po 17zł...

co do tych krawatów i podwiązek to bardzo dużo tego jest na allegro i innych tego typu tyle że my wiążemy typowy mini krawat ze wstążki a podwiązkę robimy z takiej koronki i zmarszczoną na gumce, czy czymś takim i do tego będziemy mieli jeszcze na każdej butelce dwustronne naklejki ze śmiesznymi/albo i nie śmiesznymi wierszykami

buciki co jedne to śliczniejsze sama właśnie jestem na tym etapie tyle że jeszcze nic konkretnego mi się nie spodobało a propo muszę się pochwalić!! jutro mamy spotkanie z dekoratorką już się nie mogę doczekać co nam zaproponuje
agusiaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:16   #3024
thea2
Zadomowienie

Cytat:
co do wódki drogie dziewczęta to mam znajomą, która pracuje w hurtowni alkoholu i która właśnie też załatwiała mi wódkę (będzie w poniedziałek) i powiedziała że wódka ma iść jeszcze w górę, ale kiedy nie wiadomo... bo jak wiecie Ci którzy zaopatrzyli się w wódkę jeszcze w zeszłym roku nic lepszego nie mogli uczynić!! Cena od nowego roku poszła do góry o około 2-3zł na butelce!! Jestem taka mądra, bo się orientowałam i w zeszłym roku akurat nasza wódka była po 14,50 a teraz jest po 17zł...

co do tych krawatów i podwiązek to bardzo dużo tego jest na allegro i innych tego typu tyle że my wiążemy typowy mini krawat ze wstążki a podwiązkę robimy z takiej koronki i zmarszczoną na gumce, czy czymś takim i do tego będziemy mieli jeszcze na każdej butelce dwustronne naklejki ze śmiesznymi/albo i nie śmiesznymi wierszykami

buciki co jedne to śliczniejsze sama właśnie jestem na tym etapie tyle że jeszcze nic konkretnego mi się nie spodobało a propo muszę się pochwalić!! jutro mamy spotkanie z dekoratorką już się nie mogę doczekać co nam zaproponuje
Bardzo mi się podobają takie ozdoby na butelki typu krawat czy właśnie podwiązka Ale wydawały mi się tak skomplikowane, że myślałam, że sobie nie poradzę z ich zrobieniem, szczególnie z tym krawatem. Jak już kilka zrobisz, to pochwal się koniecznie efektem A w jakich kolorach będą te ozdoby? Bo chyba nie doczytałam albo nie pisałaś

Bardzo jestem ciekawa, co Wam zaproponuje dekoratorka
Stary 2011-02-10, 10:50   #3025
agusiaaa1989
Raczkowanie

no właśnie najpierw musimy wiedzieć jakaś kolorystykę na sali:P bo albo będą w kolorach albo będą białe np i czarne jeszcze nie wiadomo narazie czekamy na to spotkanie hihi:P
Stary 2011-02-10, 10:59   #3026
thea2
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie najpierw musimy wiedzieć jakaś kolorystykę na sali:P bo albo będą w kolorach albo będą białe np i czarne jeszcze nie wiadomo narazie czekamy na to spotkanie hihi:P
Aha, zrozumiałam, że jesteście już w trakcie robienia tych krawatów i podwiązek
Stary 2011-02-10, 13:06   #3027
Goyya
Raczkowanie

w sumie dobry pomysl ze zrobieniem samemu tych podwiazek i krawatow...nie brzmi to w sumie jak trudne zadanie...o ile ma sie choc troche zdolnosci... no i wlasnie tu sie pojawia u mnie watpliwosc hehem ale jak wyslesz foty to moze sie natchne i sprobuje... jak bedzie wzor i wytlumaczysz jak zrobilas to sie pojawia światełko w tunelu
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:00   #3028
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Ciezko bedzie Ci znalezc takie z kolorowymi wstawkami.
Gdzies czytalam, ze dziewczyny radzily samemu kombinowac. Tzn biale butki, jak np z 3 zdjecia i dokupic jakis kwiatek czy kokardke-dokleic i gotowe

Tez mam takie butki jak na ostatnim zdj-czarne, tylko na 12 cm szpilce Co ciekawe, to rowniez jedne z najwygodniejszych butow.
Cytat:
a propo muszę się pochwalić!! jutro mamy spotkanie z dekoratorką już się nie mogę doczekać co nam zaproponuje
Super. Koniecznie opowiedz pozniej szczegoly.
Masz jakis kolor przewodni, ktory chcialabys miec na sali?

Ja bede omawiac dekoracje w kwietniu, podczas wizyty w Pl-bardzo jestem ciekawa co mi zaproponuja
Stary 2011-02-10, 15:35   #3029
agusiaaa1989
Raczkowanie

no właśnie chciałabym fiolet z zielenią albo coś takiego ale tak jak pisałam już wcześniej moja sala jest w kolorze mocnej pomarańczy... więc się dziś okaże jak ta nasza babka by to widziała

co do krawatu to mogę już Wam cyknąć fotkę, bo mam jeden próbny w kolorze białym... podwiązek jeszcze nie robiłam:P ale może jak chociaż ustalimy jakaś kolorystykę to już ruszę, bo chcę jak najwięcej teraz nadrobić takich drobiazgów żeby potem mieć z głowy bo dopiero od 7 marca jadę na uczelnię, więc mam spoooooro czasu, a szkoda by było go zmarnować
Stary 2011-02-10, 17:42   #3030
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Ciezko bedzie Ci znalezc takie z kolorowymi wstawkami.
Gdzies czytalam, ze dziewczyny radzily samemu kombinowac. Tzn biale butki, jak np z 3 zdjecia i dokupic jakis kwiatek czy kokardke-dokleic i gotowe

Tez mam takie butki jak na ostatnim zdj-czarne, tylko na 12 cm szpilce Co ciekawe, to rowniez jedne z najwygodniejszych butow.
Pytałam już w salonie Afrodyty u siebie w Krośnie - jest możliwość zamówienia butka z wstawką kolorową, cena bez zmian, ale to i tak jest prawie 200 zł... I dlatego właśnie chyba tak zrobię jak radzisz. Kupię zwykłe białe letnie szpileczki (skórzane od Ryłko są tańsze niż ślubne....) i coś dokombinuję. Tym bardziej, że mam trochę kombinatorską duszę, więc już nie raz tak buty obklejałam :P

Cytat:
no właśnie chciałabym fiolet z zielenią albo coś takiego ale tak jak pisałam już wcześniej moja sala jest w kolorze mocnej pomarańczy... więc się dziś okaże jak ta nasza babka by to widziała

co do krawatu to mogę już Wam cyknąć fotkę, bo mam jeden próbny w kolorze białym... podwiązek jeszcze nie robiłam:P ale może jak chociaż ustalimy jakaś kolorystykę to już ruszę, bo chcę jak najwięcej teraz nadrobić takich drobiazgów żeby potem mieć z głowy bo dopiero od 7 marca jadę na uczelnię, więc mam spoooooro czasu, a szkoda by było go zmarnować
Też mam pomarańczową salę więc pisz, co się dowiedziałaś, to może skorzystam z porad
Pokaż krawat! Ja właśnie się biorę za zawieszkę próbną, bo chcemy do poniedziałku ogarnąć wydruk. Pewnie się nie uda, bo mamy lenia chwilowego (też mam przerwę na uczelni - niestety tylko tygodniową), ale spróbujemy

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-02-10 o 17:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości