Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-) - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 22:37   #1171
panna migotka
Rozeznanie

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

u nas dziś już lepiej mały w dzień nie gorączkował więc w nocy to pewnie przez zęby, no i mnie też głowa nie bolała
dla Szczepanka za 8 i Stefcia za 9 m- cy
dla wszystkich dzieciaczków rozpoczynających raczkowanie i tych doskonalących tą umiejętność (kiedy mój zacznie? )
lea biedny Maksiu, oby to nic poważnego
szaja szybciutko to poszło Agu
julka trzymam kciuki oby córci szybko przeszło

jeśli chodzi o pieluszki wielorazowe to wcześniej wcale o nich nie wiedziałam i teraz coraz bardziej przekonuje mnie ta ideologia ale już jest chyba ciut za późno więc chyba spróbuję przy następnym

a śmieci segreguję i u mnie wywożą osobno

mam pytanko odnośnie nosideł: potrzebuję na wiosnę/lato a teraz Wiktor waży już 10 kg, które możecie polecić dla nas?
Stary 2011-02-09, 22:59   #1172
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-

zapytanie do przedszkolanek i innych nauczycielek (szaja, margo.. )
szukam kogoś do malowania twarzy na festyn przedszkolny , dn. 5 czerwca.... może macie jakieś namiary?? co by było ładnie, a tanio.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 05:56   #1173
margo80
Zakorzenienie

u nas na festynie przedszkolnym zawsze maluję ja

po karmieniu o 6 już sie nie położyłam, bo uznałam, ze to jedyna szansa wziąć prysznic i zjeść jak człowiek. jesteśmy dzisiaj same i z kąpielą musiałabym czekać do pierwszej drzemki, która wczoraj trwała całe 20 minut, więc wolałam teraz.

a nocka ok, pobudki jakoś po 23, potem 3 (mało zjadła) i 6 właśnie. zakładam, że niedługo się obudzi.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2011-02-10 o 05:59
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 07:04   #1174
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
mam pytanko odnośnie nosideł: potrzebuję na wiosnę/lato a teraz Wiktor waży już 10 kg, które możecie polecić dla nas?
Cena odgrywa rolę czy nie?

Jeśli tak - ONO
Jeśli nie - BONDOLINO

_________________________ ___

Moje dziecko oszalało. Niech mnie ktoś dobije... Co dzień to wcześniej wstaje. Wczoraj 5:40, dziś 5:05... Zaczynam pracę nieprzytomna już. Na wiosnę się przestawił czy co? Jeszcze trochę czasu do przestawiania zegarów...

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24970951]
Po raz kolejny wprowadzam bebiko i mała znów więcej je. Jedno z dwojga - albo łatwiej je trawi, albo po prostu bardziej jej smakuje [/QUOTE]
Bardziej od Nutramigenu? Niemożliwe... serio?

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24972585]Dziewczyny w głębokim szoku jestem. W sobotę pisałam, że mała pierwszy raz wstała w łóżeczku, ale to takie nieśmiałe próby były, wczoraj tak samo na naszym łóżku się oparła o oparcie, a dzisiaj.... Ja nie wiem, jak ona zaśnie co kładę cholerę, to ta dawaj wstaje.

Zresztą popatrzcie same
http://www.youtube.com/watch?v=LuE2q_w45y0[/QUOTE]
Proszę jak pięknie walczy. Brawo.

za wszystkie gorączki i rzadkie kupy - dużo zdrówka.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Margo - nosidełko ONO to jedno z tańszych. 149 zł na allegro kosztuje nówka.
Polowanie na używkę zajmie sporo czasu, bo ich nie ma tak w obiegu.
Tak dumam jakby Ci tu dąć Bondo do testów, ale póki nie ma śniegu i nie ślisko to ja chodzę z gadem. Hmm...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Niech mi ktoś objaśni jak to jest... Podwyżka VATu na art. dzieciowe została wstrzymana chwilowo, a ceny rosną. Każda pierdoła jest droższa niż 2-3 miechy temu.

Fotelik samochodowy, który chiałam z 699 na 800, bondolino z 349 na 380. I tak za każdym razem jak czegoś szukam...

Co za gnoje...

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2011-02-10 o 07:09
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 07:15   #1175
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Eeee o co biega z podwyżką vatu której nie ma?

Bydgoś - nie mam pojęcia, na obozy jeździłam, pewnie tam się wierszyka nauczyłam Za to mam na swoim koncie przeróbkę Domowego przedszkola... "domowe przedszkole, na stole dwa jabole, a kadra od rana chodzi.... narąbana" No nudziło się młodzieży ale obozy PO były genialne

Kropka, no widzisz, cholera, tak mi nutra smakował....

Justynko, powodzenia, 3 dni miną prędko

W pracy jestem, ale na 2 lekcję mam. Idę pić i jeść na śniadanie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 07:36   #1176
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24984646]Eeee o co biega z podwyżką vatu której nie ma?

[/QUOTE]
No właśnie nie wiem. Miał być VAT 23% zamiast 7% na art. dziecięce niektóre, od 1 stycznia ale wstrzymali... a ceny urosły.
Kolejny polski cud chyba.

He he he... Ty to masz gust.

Ps. Danio dostaje na noc Bebilon granatowy i bardzo mu smakuje.
I wciągnął mi już trzy paczki kaszy, jaglaną, pszenną i orkiszową. Jeszcze mi owsiana została i trzeba zamówić. Tym razem wielozbożową jakąś nabędę chyba.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2011-02-10 o 08:00
Stary 2011-02-10, 08:09   #1177
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
znow nie do mnie hihi, ale sie wetkne
ja uzywam szmatki bambusowe, sa b.fajne, normalnie wycieram dupcie, splukuje pod biezaca woda i do woreczka a potem z pieluchami do prania ida, do tego sa fajne dwa olejki, mozna sobie zrobic nawilzane i pachnace wielorazowe szmatki do pupy
a wtykaj wtykaj im więcej tym lepiej
to sa jakies specjalne olejki do tych szmatek, czy te same, ktorymi skrapia się zabrudzone pieluchy przed praniem
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Moje dziecko oszalało. Niech mnie ktoś dobije... Co dzień to wcześniej wstaje. Wczoraj 5:40, dziś 5:05... Zaczynam pracę nieprzytomna już. Na wiosnę się przestawił czy co? Jeszcze trochę czasu do przestawiania zegarów...
ha ha moje dziecko prawie co dzien tak wstaje w efekcie ja szykuje sie do pracy, a ona siedzi w foteliku i sie przygląda za to w weekend jak wszyscy jestesmy razem to pieknie spi do 7-8, chyba na tygodniu szkoda jej spac wtedy kiedy jeszcze jestesmy w domu

a dziecięce rzeczy baaardzo podrożały, to fakt....
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:10   #1178
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:

Jeśli tak - ONO
Jeśli nie - BONDOLINO

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Bardziej od Nutramigenu? Niemożliwe... serio?

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Proszę jak pięknie walczy. Brawo.

za wszystkie gorączki i rzadkie kupy - dużo zdrówka.

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Tak dumam jakby Ci tu dąć Bondo do testów, ale póki nie ma śniegu i nie ślisko to ja chodzę z gadem. Hmm...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Niech mi ktoś objaśni jak to jest... Podwyżka VATu na art. dzieciowe została wstrzymana chwilowo, a ceny rosną. Każda pierdoła jest droższa niż 2-3 miechy temu.

Fotelik samochodowy, który chiałam z 699 na 800, bondolino z 349 na 380. I tak za każdym razem jak czegoś szukam...

Co za gnoje...
He,heno ciekawe,jak pprzestawimy zegarki...to jak nase skary beda wstawac
oczywiscie wspołczuję pobudki o 5 rano....zainteresowalysci e mie tymi nosidłami...zaraz sobie popatrze...bo mam do sklepu 50m...z wozkiem specjlnie mi sie nie chce..a na rekach to mam jakies obawy ...
jak sie mlody urodzil to kupilam nosidelko...-wisiadelko...ani razu nie wsadzilam w nie mlodego,nawet zalozyc tego nie umialam.nawet nie wiem gdzie to rzucilamhttp://www.womar.com.pl/section.php?page=ofirmie tej irmy ale niestety nie wiem jaki model...wiem ze taki zwykly bo 55zł zaplacilam...chyba mnie cos wtedy w glowe uderzyło...to pewnie był upał....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24984646]Eeee o co biega z podwyżką vatu której nie ma?

Bydgoś - nie mam pojęcia, na obozy jeździłam, pewnie tam się wierszyka nauczyłam Za to mam na swoim koncie przeróbkę Domowego przedszkola... "domowe przedszkole, na stole dwa jabole, a kadra od rana chodzi.... narąbana" No nudziło się młodzieży ale obozy PO były genialne

Justynko, powodzenia, 3 dni miną prędko

W pracy jestem, ale na 2 lekcję mam. Idę pić i jeść na śniadanie.[/QUOTE]
Szaja chyba racja....z tymi zębami...nie wyglada mi to na jakas konkretna infekcje,nie ma temperatury...nocka koszmar...nos zapchany,oddychac ne mogl.wiec przez usta próbował...oj ciężko było..nawet posmarowac pod noskiem nie dal...bo odrazu wycieral sobie...psikanie noska i frida...to koszmar..jakbym dziecko torturowała..
he,he nawet z pracy piszesz na wizazu to chyba uzależnienie

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 08:21   #1179
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
ha ha moje dziecko prawie co dzien tak wstaje w efekcie ja szykuje sie do pracy, a ona siedzi w foteliku i sie przygląda za to w weekend jak wszyscy jestesmy razem to pieknie spi do 7-8, chyba na tygodniu szkoda jej spac wtedy kiedy jeszcze jestesmy w domu
Że co robi?

Matko co Wy macie za dzieci. Pozazdrościć.

Ja się szykować przy nim nie mogę, bo on łazi i buczy. Nie usiedzi minutę. Dziś rano 5:30 poszłam si, a ten zaraz za mną przywędrował, całą drogę bucząc, że matka poszła...
Tyle dobrego, że tym kwękaniem obudził mi chłopa i już do smarka nie wracałam, bo miał opiekę.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
He,heno ciekawe,jak pprzestawimy zegarki...to jak nase skary beda wstawac
oczywiscie wspołczuję pobudki o 5 rano....zainteresowalysci e mie tymi nosidłami...zaraz sobie popatrze...bo mam do sklepu 50m...z wozkiem specjlnie mi sie nie chce..a na rekach to mam jakies obawy ...
jak sie mlody urodzil to kupilam nosidelko...-wisiadelko...ani razu nie wsadzilam w nie mlodego,nawet zalozyc tego nie umialam.nawet nie wiem gdzie to rzucilamhttp://www.womar.com.pl/section.php?page=ofirmie tej irmy ale niestety nie wiem jaki model...wiem ze taki zwykly bo 55zł zaplacilam...chyba mnie cos wtedy w glowe uderzyło...to pewnie był upał....
Dobrze, że nie drogie. Są wisiadełka po 4-5 stów nawet.

Stary 2011-02-10, 09:48   #1180
djerba
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek mamuśki!
Ale żeście naprodukowały..właśnie próbuję nadrobić

Dziękujemy z mężem za wszystkie trzymane kciuki

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Dziś gotuję marchew z ziemniakami mojemu słodziakowi. Albo go wysypie, albo nie. Robimy test.
Wczoraj na naszą lekarkę narzekała znajoma mama bliźniaków półrocznych, bo jej powiedziała, że mogą być na ryż uczulone. To ją uświadomiłam, że tak jest, bo któraś z Was tak ma ze swoim dzieckiem. Jak ta na mnie wyjechała. I jeszcze że lekarka testy powinna robić. Już się nie odezwałam, bo co będę z głupim gadać co nie słucha.
Ja też robiłam test z marchewką..ale tylko marchewka z ryżem albo poprostu z samymi warzywami...bałam się z ziemniorami..tej reakcji krzyżowej...no i test ze słoiczków wyszedł pozytywnie...natomiast po ugotowanej krostki i czerwone poliki...

lea - oooo nieee, a Shadee pchacz dalej tylko służy do stukania, pukania i ostatnio obraca go do góry nogami/kołami i kręci nimi
Muszę jej pokazać zmagania Tymka, to może załapie

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24972585]Dziewczyny w głębokim szoku jestem. W sobotę pisałam, że mała pierwszy raz wstała w łóżeczku, ale to takie nieśmiałe próby były, wczoraj tak samo na naszym łóżku się oparła o oparcie, a dzisiaj.... Ja nie wiem, jak ona zaśnie co kładę cholerę, to ta dawaj wstaje.

Zresztą popatrzcie same
http://www.youtube.com/watch?v=LuE2q_w45y0[/QUOTE]

Ehehehehehe jaka zawzięta i skoncentrowana

kropka - u nas tak samo...co dzień to wcześniej...startowała od 9:30...a teraz po ok 2 tyg. jest 7:50-8:00 grrr
Stary 2011-02-10, 10:06   #1181
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Że co robi?

Matko co Wy macie za dzieci. Pozazdrościć.

Ja się szykować przy nim nie mogę, bo on łazi i buczy. Nie usiedzi minutę. Dziś rano 5:30 poszłam si, a ten zaraz za mną przywędrował, całą drogę bucząc, że matka poszła...
Tyle dobrego, że tym kwękaniem obudził mi chłopa i już do smarka nie wracałam, bo miał opiekę.

rano, o tej godzinie, jest jeszcze na tyle zaspana, że daje sie posadzić grzecznie i nie marudzi zbytnio A poza tym ona jeszcze nie raczkuje, więc nie ma opcji żeby gdzies sama polazła

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
kropka - u nas tak samo...co dzień to wcześniej...startowała od 9:30...a teraz po ok 2 tyg. jest 7:50-8:00 grrr
9.30? moje dziecko NIGDY nie spało do tej godz jestem szczesliwa jak wstanie po 7, a nie wczesniej
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 10:11   #1182
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki jakoś sobie damy radę.
widziałam ceny nowych. a pomyślałam o używce, bo nie wiem, czy się u nas sprawdzi, a poza tym ja teraz niestety liczę każdy grosz. ten miesiąc jakiś masakryczny mamy. trzeba było zamówić opał (1750), małż musi swoje auto ubezpieczyć (2300) i przegląd zrobić (?), rachunek za prąd przyszedł (500), podatek od nieruchomości i dzierżawy... a ja marne 927zł na rękę teraz dostałam...

Ewcia jadła o 6, kaszkę o 9 zrobiłam, to tylko kilka łyżeczek zjadła. zasnęła o 9.58, pospała do 10.25, wzięłam do cyca, choć się nie upominała, wisiała 20 minut i dalej śpi. to chyba z przyzwyczajenia, bo to taka pora, w której jak mnie nie ma, to śpi małżowi na klacie i potrafią tak nawet ze 2h pospać.

zrobiłam dziś test i to jednak chodzi o wózek, nie o ubiór. włożyłam ją tak po prostu, żeby spróbować po domu pojeździć i od razu był płacz. może to chodzi o ten śpiwór? zdjęłam go teraz i dziś pójdziemy na spacer bez niego, ale za to z kocykiem. oby pomogło. pielucha też obowiązkowo będzie
ale wyjdziemy chyba po obiadku dopiero, bo jak teraz pośpi, to na pewno w wózku nie będzie chciała spać i jatka będzie.

a właśnie - pytanie do użytkowniczek spacerówek x-landerowych:
jeździcie z tą wkładką dla maluszków, czy nie?

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2011-02-10 o 10:13
Stary 2011-02-10, 10:31   #1183
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

9.30? moje dziecko NIGDY nie spało do tej godz jestem szczesliwa jak wstanie po 7, a nie wczesniej
no bo moje dziecko to taki śpioch jak ja tzn. teraz ja też jakoś wcześniej wstaje...może dlatego, że ta wiosna się zbliża..to już mi się nie chcę spać tak długo
Stary 2011-02-10, 11:25   #1184
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
zrobiłam dziś test i to jednak chodzi o wózek, nie o ubiór. włożyłam ją tak po prostu, żeby spróbować po domu pojeździć i od razu był płacz. może to chodzi o ten śpiwór? zdjęłam go teraz i dziś pójdziemy na spacer bez niego, ale za to z kocykiem. oby pomogło. pielucha też obowiązkowo będzie
ale wyjdziemy chyba po obiadku dopiero, bo jak teraz pośpi, to na pewno w wózku nie będzie chciała spać i jatka będzie.

a właśnie - pytanie do użytkowniczek spacerówek x-landerowych:
jeździcie z tą wkładką dla maluszków, czy nie?
Może ona po prostu nie lubi wózka i koniec?

Ja jeżdżę z wkładką. Dziecko nie jest na nią za duże, a zawsze to ciepło w dupkę.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
dzięki jakoś sobie damy radę.
widziałam ceny nowych. a pomyślałam o używce, bo nie wiem, czy się u nas sprawdzi...
Zawsze możesz sprzedać. Myślę że ONO sprzedasz szybko i bez problemu.
Bondo na pewno pójdzie w mgnieniu oka, tyle że na nim więcej się straci, bo drogie.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:

rano, o tej godzinie, jest jeszcze na tyle zaspana, że daje sie posadzić grzecznie i nie marudzi zbytnio A poza tym ona jeszcze nie raczkuje, więc nie ma opcji żeby gdzies sama polazła
No to tyle dobrze.

Mój się budzi od pstryka, raz i już jest rześki jak wc piker.

Stary 2011-02-10, 12:35   #1185
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Luiza wstała z pierwszej drzemki z temp.39 dzwoniłam do pediatry, mam obserwować. Innych objawów choroby nie ma więc mogą być zęby. apetyt ma dobry. jest w miarę pogodna, więcej się tuli i teraz znowu zasnęła. Bujałam ją w huśtawce i usnęła. Przeniosłam na łóżko W razie czego wiem, co podawać i gdzie jechać w weekend.

justin, te 3 dni szybko zlecą, Trzymaj się

Ostatnio kupowałam małej bodziaki, ale ceny były takie same jak wcześniej. Może dlatego, że to sklep producenta.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Luiza im później idzie spać, tym wcześniej wstaje.....grrrr
Najczęściej jest to jednak przed 8, a bywa, że do 9.30 pospimy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2011-02-10 o 12:36
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 13:12   #1186
julka910
Zakorzenienie

Wpadłam tylko na chwilkę by napisać co u Nas..
Kolejna noc zarwana. Mała obudziła się o 1:00 na kupę i zasnęła po 5:00... żeby było mało o 6:00 obudził mnie mój biegający po mieszkaniu pies, który niestety postanowił wspierać Julkę i też ma biegunkę... wiec leciałam z Nim na dół w kapciach i pidżamie. Wróciłam Julia już sie zaczęła wiercić bo kolejny atak się zbliżał..

Dostała już 5 dawek probiotyku, smecte, do jedzenia tylko klej ryżowy z mlekiem (nic innego nie mogę jej dać, zresztą nie chce jeść) i żadnej poprawy.

Udało mi się dostać do Enel-med na wizytę jakimś cudem. Lekarz bardzo dokładnie ją zbadał, zrobił wywiad i powiedział, że objawy kliniczne wskazują na rotawirus. Dla pewności skierował Nas na badania kału i wtedy będzie stawiał diagnozę... powiedział, że na szczęście Julia jest w dobrej formie, nie ma oznak odwodnienia i była szczepiona więc mogę być spokojna. Objawy biegunki mogą trwać do 10 dni nawet. Jak mała się obudzi to pójdziemy do apteki po pojemniki i jutro już będę miała wyniki badań..

Waży 7,5 kg :/

Swoją drogą lekarz przyjemny - starszy Pan (dzidziuś taki ), otworzył mi drzwi, zamknął, bardzo sympatyczny, delikatny dla dziecka, rzeczowy... zaraz go wyszukam na znanylekarz.pl i sprawdzę

Buźka

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2011-02-10 o 13:18
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:02   #1187
Konto usunięte

Cytat:

czemu wstrzymano?

Cytat:
u nas na festynie przedszkolnym zawsze maluję ja
o... A ile kasujesz?
ja to bym tez coś tam pomazała... Jakie mazidła polecasz?

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
lea - oooo nieee, a Shadee pchacz dalej tylko służy do stukania, pukania i ostatnio obraca go do góry nogami/kołami i kręci nimi
Muszę jej pokazać zmagania Tymka, to może załapie
wpadnijcie na nauki.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Luiza wstała z pierwszej drzemki z temp.39

oj, jednak i ją coś dopadło.
może trzydniówka...

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość
Swoją drogą lekarz przyjemny - starszy Pan (dzidziuś taki ), otworzył mi drzwi, zamknął, bardzo sympatyczny, delikatny dla dziecka, rzeczowy... zaraz go wyszukam na znanylekarz.pl i sprawdzę
buziole na zdrówko.

Ja byłam z Maksiem u kontroli, osłuchowo oki, gardło tez oki, jedynie migdałki troszku powiększone,. podwyższona temperatura dziś mu nie dolega. Jutro znów idziemy się osłuchać.
Ale co bym w domu nie zdziczeć wyszłam dziś z chłopakami na 30minut na podwórku, od razu mi lepiej.

Teraz gotuję żurek, na zakwasie babci.
Powiedzcie, od kiedy można dziecko żurkiem poczestować? Taką samą woda z kartofelkami?
Na necie wyczytalam, ze już w 6m-cu...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:47   #1188
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Kolejna noc zarwana. Mała obudziła się o 1:00 na kupę i zasnęła po 5:00... żeby było mało o 6:00 obudził mnie mój biegający po mieszkaniu pies, który niestety postanowił wspierać Julkę i też ma biegunkę... wiec leciałam z Nim na dół w kapciach i pidżamie. Wróciłam Julia już sie zaczęła wiercić bo kolejny atak się zbliżał..

Dostała już 5 dawek probiotyku, smecte, do jedzenia tylko klej ryżowy z mlekiem (nic innego nie mogę jej dać, zresztą nie chce jeść) i żadnej poprawy.

Udało mi się dostać do Enel-med na wizytę jakimś cudem. Lekarz bardzo dokładnie ją zbadał, zrobił wywiad i powiedział, że objawy kliniczne wskazują na rotawirus. Dla pewności skierował Nas na badania kału i wtedy będzie stawiał diagnozę... powiedział, że na szczęście Julia jest w dobrej formie, nie ma oznak odwodnienia i była szczepiona więc mogę być spokojna. Objawy biegunki mogą trwać do 10 dni nawet. Jak mała się obudzi to pójdziemy do apteki po pojemniki i jutro już będę miała wyniki badań..

Buźka

Dobrze, że wiesz co jest małej. Oby jak najszybciej choróbsko poszło I zdrówka dla pieska

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24993086]

Ja byłam z Maksiem u kontroli, osłuchowo oki, gardło tez oki, jedynie migdałki troszku powiększone,. podwyższona temperatura dziś mu nie dolega. Jutro znów idziemy się osłuchać.
Ale co bym w domu nie zdziczeć wyszłam dziś z chłopakami na 30minut na podwórku, od razu mi lepiej.

Teraz gotuję żurek, na zakwasie babci.
Powiedzcie, od kiedy można dziecko żurkiem poczestować? Taką samą woda z kartofelkami?
Na necie wyczytalam, ze już w 6m-cu... [/QUOTE]

To dobrze, że już lepiej z Maksiem.

Na zakwasie tak szybko?

Luiza ma 3 drzemkę. Ona dzisiaj się przytula do mnie i zasypia
Też myślałam o trzydniówce. Zobaczymy co się rozwinie.

W tym roku moja chrześniaczka ma komunię. Myślałam żeby jej kupić aparat foto jakiś fajny. Jak myślicie? Może podsuniecie inne pomysły?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 16:36   #1189
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24993086]o... A ile kasujesz?
ja to bym tez coś tam pomazała... Jakie mazidła polecasz?
[/QUOTE]
u nas festyn przedszkolny wygląda tak, że rodzice pieką ciasta i przynoszą fanty na loterię, z których dyra robi paczki. wszystko na festynie jest płatne, łącznie z malowaniem twarzy, a dochód z festynu przeznaczony jest na pokrycie kosztów wycieczki z okazji Dnia Dziecka.
malowanie twarzy kosztuje 1 zł, tyle samo kawa, ciastko 2 zł, los na loterię 5 zł. dodatkowo jest sprzedaż kartek ręcznie robionych, biżuterii (tu wykonawca odpala jakąś część zarobionej kasy), pomiar ciśnienia tętniczego. były już u nas mini karuzele i dmuchany zamek, mnie się marzy mini ścianka wspinaczkowa jeszcze

a mazidła mamy jakieś, nie znam producenta i na razie nie sprawdzę, bo tam, gdzie je trzymamy jest remont i pewnie są gdzieś schowane.

Julka - zdrówka Wam życzę

Bydgoś - aparat to dobry pomysł, ewentualnie jakieś MP4

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2011-02-10 o 16:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 17:47   #1190
Konto usunięte

Cytat:

Buźka
I właśnie dlatego nie szczepiłam. Po cholerę, skoro dziecko i tak ci zachorowało? A jakie leki dostałaś na to?

Cytat:

W tym roku moja chrześniaczka ma komunię. Myślałam żeby jej kupić aparat foto jakiś fajny. Jak myślicie? Może podsuniecie inne pomysły?
Bydgoś, może faktycznie 3dniówka, jak widać jak wlazła na nasz wątek, tak zaraża po kolei dzieci

Aparat jak najbardziej, prezent cenowo ok, a przydatny.

Agu dzisiaj już całkiem ładnie raczkowała, kupiłam jej piłkę gumową, taką 2ocm średnicy, i za nią szalała
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 17:54   #1191
djerba
Wtajemniczenie

Ahhh laski, mam dzisiaj pierwszy dzień diety...masakra ile mi przybyło spowrotem kg jak mąż wrócił... długo chyba nie wytrzymam ...bo już nie mogłam się powstrzymać jak dawałam małej słoiczek morelowy...mmmmm..ale co tam zjadłam sobie tuńczyka z pieczywem chrupkim...eeeeeeh
Stary 2011-02-10, 19:02   #1192
Curly81
Wtajemniczenie

Dobry Wieczór
Podczytuję cały dzień ale nie mam dzisiaj jakoś ochoty na pisanie.Mam wielkiego doła,nie będę się rozpisywała o co chodzi ale w skrócie pokłociłam się z rodzicami...do tego boli mnie dzisiaj na maxa jajnik bo mam owulacje.Dzień do d...yAla pluła dzisiaj jedzeniem i wszystko lądowało na mnie.Aaaaa jeszcze pieką mnie dzisiaj dłonie,dostałam jakiegoś dziwnego liszaja miedzy palcami ,może to z przesuszenia skóryDużo ostatno zmywałam ręcznie i nie uzywałam żadnego kremu.Piecze okropnie.

Cytat:

Współczuję przejść z malutką...i życzę zdrówka

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Chrześnica mojego męża tez ma w tym roku komunię i mój TŻ chce dać jej kasę,ja nie lubię dawać kasy na prezenty zwłaszcza dzieciom.Może dlatego,że wtedy kiedy ja miałam komunię moi rodzice całą kasę wzięli sobiePowiedzieli mi wtedy,że szykowali przyjęcie dlatego biorą kasę i mieli mi coś tam kupić ale w końcu nie pamiętam czy coś kupili.Myślę,że aparat to dobry prezent.Przyda się na pewno.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-02-10 o 19:04
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 19:12   #1193
biankaaa
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24998723]I właśnie dlatego nie szczepiłam. Po cholerę, skoro dziecko i tak ci zachorowało? A jakie leki dostałaś na to?

[/QUOTE]
Szczepionka nie zabezpiecza w 100% przed zachorowaniem, ALE znacznie łagodzi objawy rota. Wiec nie tak całkiem bezsensu.
Podobnie jest ze szczepieniami na ospe np.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-10, 19:40   #1194
Konto usunięte

Biankoo, ale ospa jest chyba najłagodniejszą chorobą dziecięcą - po cholerę szczepić? A gdzie dziecko ma odporność złapać? Szczerze mówiąc z kilkoma lekarzami gadałam o tej ospie i stukają się jak jeden mąż w głowę

Rota jest kilkadziesiąt szczepów, szczepimy na 12-13. Dla mnie bez sensu. Ale oczywiście szczepcie jak chcecie

Skończyłam prezentację do pracy, mamy unijny program, mamy zorganizować zajęcia dla dzieciaków 1-3 klas, a że właściwie z przyjaciółką mamy wymagany program, to może uda się wkręcić a nawet jeśli inni poprowadzą, to przynajmniej sprzęt nam zostanie, a taki piękny sobie znalazłyśmy... z takimi rzeczami to można terapię prowadzić
Stary 2011-02-10, 19:59   #1195
biankaaa
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25002414]Biankoo, ale ospa jest chyba najłagodniejszą chorobą dziecięcą - po cholerę szczepić? A gdzie dziecko ma odporność złapać? Szczerze mówiąc z kilkoma lekarzami gadałam o tej ospie i stukają się jak jeden mąż w głowę

Rota jest kilkadziesiąt szczepów, szczepimy na 12-13. Dla mnie bez sensu. Ale oczywiście szczepcie jak chcecie

Skończyłam prezentację do pracy, mamy unijny program, mamy zorganizować zajęcia dla dzieciaków 1-3 klas, a że właściwie z przyjaciółką mamy wymagany program, to może uda się wkręcić a nawet jeśli inni poprowadzą, to przynajmniej sprzęt nam zostanie, a taki piękny sobie znalazłyśmy... z takimi rzeczami to można terapię prowadzić [/QUOTE]
Skąd masz takie info? Pominę fakt tego, że przy dużym wysypie mogą powstać trwałe blizny na ciele i twarzy bo to może mniej ważne. Ale możliwe powikłania, oraz bardzo duży spadek odporności jaki następuje po chorobie to są sprawy, przez które raczej nie bagatelizowałabym tej wirusówki.

Dla mnie bezsensu jest pisanie "Po cholere było szczepić". Tak zupełnie bez sensu to nie jest bo szczepionka może ochronić dziecko przed zachorowaniem lub zaostrzonym przebiegiem choroby

Na rota nie szczepiłam, na ospę mam w planie zaszczepić na wiosne.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 20:11   #1196
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Szczepionka nie zabezpiecza w 100% przed zachorowaniem, ALE znacznie łagodzi objawy rota. Wiec nie tak całkiem bezsensu.
Podobnie jest ze szczepieniami na ospe np.
Właśnie. To samo powiedział mi lekarz dziś. Być może gdybym nie zaszczepiła to Julia leżałaby teraz w szpitalu pod kroplówką, z gorączką i w ciężkiej chorobie. Więc też nie uważam, że to bez sensu, takie jest moje zdanie i moja decyzja - szczepiliśmy na wszystko (6w1, rotawirusy i pneumokoki). Chyba jedynie na grypę nie zaszczepię małej - jeszcze nie wiem.

Na 100 % będzie wiadomo, że to rotawirus po badaniach. Na razie to tylko podejrzenie i bez leków - dostaje tylko probiotyk i dziś jej dam drugą smecte na noc.

Pies też zdycha... najadł się jakiś śmieci i co chwilę latam z Nim na dwór (u mnie trzeba sprzątać po pieskach więc przyjemność podwójna). Czuję, że jesli nie dostanie zastrzyku (to pies dziecko specjalnej troski) to mu nie przejdzie - jak zawsze. Jutro będę musiała go zapakować w samochód i do lecznicy. W jednej ręce pies a w drugiej mała. A mąż wyjechał... jak pech to pech !

No ale jest tez pozytywna strona tej całej męczarni jaką Julia mi funduje - schudłam 3 kg Jeszcze 5 i będę przeszczęśliwa
Stary 2011-02-10, 20:32   #1197
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:

Jeśli tak - ONO
Jeśli nie - BONDOLINO

[/COLOR]Niech mi ktoś objaśni jak to jest... Podwyżka VATu na art. dzieciowe została wstrzymana chwilowo, a ceny rosną. Każda pierdoła jest droższa niż 2-3 miechy temu.

Co za gnoje...
dziękuję
a z pobudkami witam w klubie my od 7 przeszliśmy już do 5.40
a z tymi cenami to tak jak z benzyną- w Stanach rośnie - u nas też, w Stanach maleje u nas nie

Cytat:

mi się wydaje, że tak jak już wcześniej pisałam Ewcia boi się, że traci Cię z oczu i wózek już źle jej się kojarzy, szczególnie teraz kiedy pojawia się lęk separacyjny

Cytat:
Luiza wstała z pierwszej drzemki z temp.39 dzwoniłam do pediatry, mam obserwować. Innych objawów choroby nie ma więc mogą być zęby. apetyt ma dobry. jest w miarę pogodna, więcej się tuli i teraz znowu zasnęła. Bujałam ją w huśtawce i usnęła. Przeniosłam na łóżko W razie czego wiem, co podawać i gdzie jechać w weekend.
zdrówka dla Lusi

Cytat:

Buźka
trzymamy kciuki, żeby to dziadostwo szybko poszło precz , a może pies zaraził się od małej?

Cytat:
dobry pomysł jeszcze można złożyć się z resztą gości i kupić jeden ale duży prezent np komp z drukarką itp

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór
Podczytuję cały dzień ale nie mam dzisiaj jakoś ochoty na pisanie.Mam wielkiego doła,nie będę się rozpisywała o co chodzi ale w skrócie pokłociłam się z rodzicami...do tego boli mnie dzisiaj na maxa jajnik bo mam owulacje.Dzień do d...yAla pluła dzisiaj jedzeniem i wszystko lądowało na mnie.Aaaaa jeszcze pieką mnie dzisiaj dłonie,dostałam jakiegoś dziwnego liszaja miedzy palcami ,może to z przesuszenia skóryDużo ostatno zmywałam ręcznie i nie uzywałam żadnego kremu.Piecze okropnie.
jutro będzie lepiej!

u nas dzień wielkiego maruda i ciągłego trzymania paluszków w buzi więc chyba zęby (nie wiem już który raz to piszę ) na noc dałam nurofen,
byliśmy u znajomych, którzy mają 7 tygodniowego synka i maluchy w tym samym momencie płakały (tzn jak tamten maluszek płakał to Wiktor robił buzię w podkówkę i też buczał) i spały śmiesznie to wyglądało hehe

synio mi wyrósł z pajacyków 6-9 mies a te co kupiłam w mothercare 9-12 są dobre już teraz i nie mam w czym go kłaść spać, macie sprawdzonych sprzedawców pajaców na all?
idę cos przekąsić ptasie mleczko
Stary 2011-02-10, 20:41   #1198
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
nie rób mi smaka no
pajace zawsze kupuję w pepco, Shadee nosi rozmiar 9-12 i są idealne
Stary 2011-02-10, 20:51   #1199
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
macie sprawdzonych sprzedawców pajaców na all?
Ja zamawiam Early Days ale rozmiar większe zawsze. Fajne są też Cherokee w Tesco, może znajdziesz na allegro. Dla mnie są ok. I tak co 3 miesiące kupuję nowe.

Cytat:
Mmm... uwielbiam ptasie mleczko
Stary 2011-02-10, 20:54   #1200
Konto usunięte

Cytat:
u nas festyn przedszkolny wygląda tak, że rodzice pieką ciasta i przynoszą fanty na loterię, z których dyra robi paczki. wszystko na festynie jest płatne, łącznie z malowaniem twarzy, a dochód z festynu przeznaczony jest na pokrycie kosztów wycieczki z okazji Dnia Dziecka.
malowanie twarzy kosztuje 1 zł, tyle samo kawa, ciastko 2 zł, los na loterię 5 zł. dodatkowo jest sprzedaż kartek ręcznie robionych, biżuterii (tu wykonawca odpala jakąś część zarobionej kasy), pomiar ciśnienia tętniczego. były już u nas mini karuzele i dmuchany zamek, mnie się marzy mini ścianka wspinaczkowa jeszcze
u nas będzie:
-kawa+ciasta które pieką rodzice
-loteria fantowa
-duży grill z mnóstwem żarełka + bigos
-piwo i inne napoje
-grochówka strażacka
- to organizuje taka firma, która potem od dochodu coś dla przedszkola odpala.
-mega dmuchany zamek 3w1 ze ścianą wspinaczkową
-mniejszy zamek do skakania
-trampolina
-suchy basen
-samochodziki na akumulatory
-lotki dart
-malowanie twarzy chciałabym też wkręcić bo to fajnie jak dzieciaki kolorowe chodzą,
-jakaś grupa klaunów itp. ma robić dla dzieci konkursy, zabawy taneczno- muzyczne- kosztują 2400zł, więc mam nadzieje, że są dobrzy
-wata cukrowa
-popkorn
- to tez jedna firma robi, coś z zysku dla p-la odpala.
-balony (szukam kogoś kto wiąże te długie balony. )
- a oprócz tego atrakcje tylko dla rodziców- kabarety, zabawa taneczna przy zespole, piwo...

I u nas jest tak, że wynajmujemy te dmuchańce i inne sprzety wraz z obslugą za określoną cenę, dzieci przedszkolne- specjalnie opieczętowane- będą z wszystkiego za free korzystać, a pozostale dzieciaki odplatnie i cała kasa dla przedszkola.
Z malowaniem twarzy podobnie bym chciala.
No i już znalazłam dziewczynę w Tarnoskich Górach, kasuje 50zl/godiznę.

-
Cytat:
synio mi wyrósł z pajacyków 6-9 mies a te co kupiłam w mothercare 9-12 są dobre już teraz i nie mam w czym go kłaść spać, macie sprawdzonych sprzedawców pajaców na all?
a nie lepsze juz piżamki dwuczęściowe? ewentualnie pajacyki bez stopek.
U nas zwykłe pajace się nie sprawdzają, jak rano Tymek po łóżeczku chodzi, to mu nogawki się między nogami plątaja.

Generalnie u nas do dupy.
Tymek zaczął pięknie kaszleć... nie muszę iśc do lekarza żeby wiedziec, że to znów oskrzela, charczy niemiłosiernie.
Tak kaszlał, że 4 razy zwymiotywal.
Maksiu też zaczął kaszleć na calego.
Do ****y nędzy, ja zwariuje z tymi chorobami.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości