Rozstanie z facetem - część 15 :( - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-11, 00:52   #2731
Fubizka
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem - część 15 :(

To stosuj takie jak ja, to nie są odżywki, tylko leczenie żywieniowe i kupuje się w aptece Nic nie mają wspólnego z siłownią, więcej z ludźmi po operacji
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 00:52   #2732
marg0lcia
Zadomowienie

Wypalę i idę spać... Nie lubię dni takich jak ten.
Dobranoc

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 00:59   #2733
Malla
Nie depcze krokusów

Fubizka - już je piłam, na razie muszę się zebrać w sobie. Mam o tyle trudniej, ze mieszkam sama i jestem sama, nie mam tu nikogo bliskiego prócz WIzażanek. I eksa.
Nie ma co/kto mnie motywować do czegokolwiek.
Stary 2011-02-11, 01:00   #2734
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Fubizka - już je piłam, na razie muszę się zebrać w sobie. Mam o tyle trudniej, ze mieszkam sama i jestem sama, nie mam tu nikogo bliskiego prócz WIzażanek. I eksa.
Nie ma co/kto mnie motywować do czegokolwiek.
Mogę się wprowadzić do ciebie i już nie będziesz sama

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2011-02-11, 01:02   #2735
Malla
Nie depcze krokusów

nie mam miejsca, to pokój dla 1 osoby lub pary

wiecie, na razie jestem na etapie "a nuż się opamięta i wróci, na pewno wróci"
ale wiem, że nie wróci - jak już ktoś jest w stanie powiedzieć, że nie kocha, to nie wraca (eks nie był w stanie i chciał wrócić)
wiem też, że będzie się odzywał i dawał mi nadzieję

boję się samotnych nocy, mam lęk przed ciemnością i różne schizy, które powinnam leczyć
boję się jego pozostawionych rzeczy
boję się awarii internetu!

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-02-11 o 01:06
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 01:03   #2736
AguŚ87
Zakorzenienie

Malla pomiescimy się, tez sie wprowadzam

Edytowane przez AguŚ87
Czas edycji: 2011-02-11 o 01:04
AguŚ87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 01:07   #2737
Fubizka
Zakorzenienie

Malla, ja też się bałam ciemności, spałam z lampką. Może by pomogło to leczenie?
Stary 2011-02-11, 01:08   #2738
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:

ale wiem, że nie wróci - jak już ktoś jest w stanie powiedzieć, że nie kocha, to nie wraca (eks nie był w stanie i chciał wrócić)

boję się samotnych nocy, mam lęk przed ciemnością i różne schizy, które powinnam leczyć
Też tak mam. Ale u mnie w domu nie ma rzeczy eksa, chyba że prezenty od niego, których nie ruszam, zdj na kompie... Nie czuję jeszcze tego, że mogę je wyrzucić. Po prostu są. Nie patrzę na nie. Nie używam ich.

A jak mówi raz, że kocha, a później, że nie? Że wróci, a za chwilę, że jednak nie ma sensu?

Stary 2011-02-11, 01:10   #2739
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:

o ja tez mam takie schizy czesto w nocy boje sie otworzyc oczy ze niby cos zobacze a jak sama jestemw domu masakra ogolnie mam troche fobii nieleczonych
Stary 2011-02-11, 01:14   #2740
Malla
Nie depcze krokusów

Aguś - mam podobnie, a to jeszcze potęguje samotne mieszkanie. Wprawdzie mam tak od małego, ale rok temu miałam próbę włamania do mieszkania i to jeszcze pogłębiło schiz.
Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Malla, ja też się bałam ciemności, spałam z lampką. Może by pomogło to leczenie?
Śpię z lampką, ale to męczący sen. Leczenie już kiedyś się nie udało, musiałabym brać leki przeciwlękowe, a nie chcę już chemii, wystarczy mi to, co zrobiły ze mnie antydepresanty... których mam jeszcze 2 opakowania.
Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
A jak mówi raz, że kocha, a później, że nie? Że wróci, a za chwilę, że jednak nie ma sensu?
Jak mówi, że nie, to dla mnie jasne. Toleruję tylko "nie wiem" i to jedynie w wyjątkowych przypadkach jak ciężka sytuacja życiowa.

Mam jego ubrania, zdjęcia w ramkach, ładowarkę, książkę. Nic ważnego, ale np. bluzę mógłby odebrać, bo nie była tania.
I nie wiem, co zrobić z dużym misiem.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-02-11 o 01:16
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 01:18   #2741
marg0lcia
Zadomowienie

Ja dużego misia zaniosłam eksowi 27 lipca(miała być nasza miesięcznica). Lało wtedy okropnie. Wsiadłam w samochód, zapłakana, w dresach, nieumalowana... Weszłam do bloku, zapukałam, otworzył, ze łzami w oczach, łamiącym się głosem, ale z uśmiechem i ironią powiedziałam: kochanie, z okazji naszej kolejnej miesięcznicy mam dla ciebie prezent, proszę.
Zapytał: jak to? Zobaczyłam jego łzy. Wyszłam.

Teraz wiem, że to było niepotrzebne. Ale stało się. Więcej prezentów nie oddałam i nie oddam. To w końcu są prezenty.

Stary 2011-02-11, 01:37   #2742
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:

Śpię z lampką, ale to męczący sen. Leczenie już kiedyś się nie udało, musiałabym brać leki przeciwlękowe, a nie chcę już chemii, wystarczy mi to, co zrobiły ze mnie antydepresanty... których mam jeszcze 2 opakowania.
A co zrobiły?
Stary 2011-02-11, 01:49   #2743
Malla
Nie depcze krokusów

Po odstawieniu złapałam strasznego doła. Odstawiałam je 2 razy. W trakcie libido marne, wszystko mi waliło.

Znalazłam w apteczce psychotropy na kręgosłup - może zasnę...
Stary 2011-02-11, 01:54   #2744
mimimka
Zadomowienie

Cytat:
Jak tylko usłyszałam "nie wiem, przepraszam, myślałem, że będzie inaczej", to już nie chciałam więcej słuchać. Nie uroniłam przy nim ani jednej łzy, w przeciwieństwie do niego. W weekend mija nam 8 miesięcy, nie podołał próbie czasu.

Zdjęcia na NK pousuwane, jeszcze komentarze, trochę tego jest...

Strasznie mi przykro...

Weszlam tu bo chcialam sie Malla Ciebie zapytac czy ogladalas film "Cisza"-chyba to nie jest dobry moment... Trzymaj sie <przytul>
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!!
mimimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 02:05   #2745
Malla
Nie depcze krokusów

Mimimka - w wątku górskim wypowiadała się dziewczyna, której znajomi ze szkoły zginęli w tej lawinie. Nie wiem, czy będę w stanie obejrzeć film.
Stary 2011-02-11, 02:10   #2746
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Po odstawieniu złapałam strasznego doła. Odstawiałam je 2 razy. W trakcie libido marne, wszystko mi waliło.

Znalazłam w apteczce psychotropy na kręgosłup - może zasnę...
Może miałaś źle dobrane? Mi libido skoczyło po rozpoczęciu antydepresantów. Teraz biorę jakieś super hiper nowej generacji, a wcześniej brałam inne i dostałam schizów od nich strasznych, może inne lepiej by Ci służyły?
Stary 2011-02-11, 02:15   #2747
Malla
Nie depcze krokusów

Fubizka - nie chcę być królikiem doświadczalnym. Boję się zwłaszcza leków przeciwlękowych (jak to brzmi), które będę pewnie musiała zacząć brać, bo sama co noc zwariuję. Z Ciachem przynajmniej spałam coś w weekendy...
Stary 2011-02-11, 02:23   #2748
Fubizka
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o przeciwlękowe na bazie benzodiazepiny, to też się bałam, potem wzięłam i g. mi to dało. Powiedziałam lekarce, że pół biedy z moją depresją, ale zwariuję od tych lęków, to zmieniła mi lek, i było o wiele lepiej już po 5 dniach.
Stary 2011-02-11, 03:16   #2749
Brook
Zakorzenienie

Fubizka a jaki bierzesz tej nowej generacji? ja tez na antydepresantach od 3 lat

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 03:35   #2750
Fubizka
Zakorzenienie

Brook, pytasz mnie 3 raz, ale no problem - biorę Escitil
Stary 2011-02-11, 07:01   #2751
Malla
Nie depcze krokusów

Brook - czemu bierzesz je tak długo?

Fubizka - brałam benzodiazepiny na kręgosłup i używałam ich po poprzednim rozstaniu, ale uzależniają i po tygodniu już miałam jazdy, jak nie wzięłam tabletki, byłam nie do wytrzymania.
Stary 2011-02-11, 07:18   #2752
kimi1000
Zakorzenienie

GG do kimi1000

Cytat:

Kimi, na pewno jesteś świetną dziewczyną, tylko ze skopanym poczuciem własnej wartości Też zaczynam od nowa po 9 latach. Najbardziej mnie denerwuje to, że przy Ciachu wiele w sobie zmieniłam, w swoim myśleniu i zachowaniu... A wyszło jak zwykle. Upadła twierdza, którą zbudowałam w swojej głowie przez ostatnie miesiące i teraz już nie wiem, co jest nie tak ze mną, z moim zachowaniem...
Malla do wypłakania masz nas. 153 i poniżej 40kg? PRzy 42kg wyglądałam jak patyk.
Trzymaj się, zachowaj te doświadczenia na następny związek. Wiem, łatwo się mówi, ale jesteś silna, dasz radę.
Ja jak spałąm pierwszy raz z M w górach, to się autentycznie bałam, że jak sie obudzę, to będzie obok mnie eks

elve dziękuję za ustawienie mnie do pionu, ale chyba nie zawsze piszę tylko wtedy, jak mam doła

Miłego dnia

Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić .

kimi1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:04   #2753
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
dolce - jeden mój eks mieszka 2 klatki obok! ta moja pierwsza, największa miłość. To dopiero wyzwanie
moja pierwsza miłość z przedszkola była moim sasiadem z naprzeciwka....bardzo nieszćżęsliwa ta miłośc więc może dlatego mam uraz i podświadomie wybieram takich z daleka

Cytat:
Fubizka - w czerwcu zeszłam poniżej 40 kg.
Cytat:
1
Mało, 153 cm. Jak ważyłam kiedyś 37 kg, to kwalifikowałam się do leczenia anoreksji...

2
ostatnio dużo rozmyślał o przyszłości i regularnie podrzucał jakieś niewinne zdania, ileż można do siebie jeździć na weekendy, że nie wyobraża sobie nas za 5 lat itp.
ad1
jejku to malutko wazyłas ehhh to jak faktycznie anoreksja
staraj się odżywaic swój orgaznim, pomysl że teraz póki jestes młoda to nie odczuwasz tego, ale przychodzi taki czas, ze kazda szkoda dla własnego ciała utrzymywana przez jakiś czas to potencjalnie za kilka lat źródło jakiejś choroby i nie dopuśc do tego,
SZANUJ SIEBIE, SWOJA PSYCHIKĘ, DUSZĘ I SWOJE CIAŁO

ja tez wazę mało bo ok 45 kg (1,57 cm) ale ja ogólnie zawsze byłam niejadkiem i jakos źle sie czuje taka przejedzona, ze nie umiem dużo jeść i przytyć(tylko w USA przytyłam 8 kg z tego beznadziejnie sztucznego jedzenia ale nie czułam się dobrze z taką wagą, tak jakoś staro i ocięzale, a paradoksalnie bez sił )

ad2
no włsasnie ja z potencjalnym tego sie obawiam troszkę, tej odległości, tzn nie ze swojej strony (bo ja jestem przyzywczajona ze mam tutaj swoich przyjaciół, a bliska osoba jest dopiero z dojazdem) , tylko z jego, bo mnie się wydaje że on szuka czegoś powaznego (oczywiscie niekoniecznie ze mną ) i te 1oo km w jedna stronę zaczną byc problemem
ale co mnie to narazie

Cytat:
Napisane przez kimi1000 Pokaż wiadomość
Malla do wypłakania masz nas. 153 i poniżej 40kg? PRzy 42kg wyglądałam jak patyk.

(...)

miłego dnia
to Ty Kimi też szczuplak jesteś

a na fejsie dasz się mi juz zobaczyc ?

Juniorka89
dzięki dodanie do znajomych

Edytowane przez d0lcevita
Czas edycji: 2011-02-11 o 08:09
d0lcevita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 08:43   #2754
adie94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Naprawdę??? W takim razie moja przyjaciółka chyba niedługo oszaleje od mojego jęczenia
myślę że przyjaciółka ta prawdziwa zrozumie i nie nie oszaleje

Cytat:
Weź kobito, ja kiedyś do pracy jeździłam codziennie 40 km i jakoś żyłam

Czemu dostał tego liścia?
za to że z dnia na dzień mnie zostawił! powiedział tylko że go wkurzam nie miałam słów żeby powiedzieć mu jak mnie zranił to dostał z liścia

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
N U D A

musze jakiegoś fagasa poznać co mnie wyciągnei z chaty kolezanki mają już dosyc wychdozenia a ile mozna sie gapić w monitor i tv

fiksuje

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

mniam pierwsza wersja rzecz jasna.
ja też tak mam chcę poznać kogoś dzięki komu zapomnę o eksie.kogoś,kto będzie miał podobny stosunek do związku i miłości i kto nie zostawi mnie na rzecz kolegów i pijanych łatwych lasek;/

jak myślicie? żyć z eksem w zgodzie i mieć kogoś innego czy nie utrzymywać z nim żadnych kontaktów? bo w tym pierwszym to widzialby jaka jestem miła i wgle,że może ze mna pogadać jak z przyjacielem ale widziałby też że jestem szcześliwa z innym i że mnie stracił

PS: GDZIE JEST ILONA?

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

Edytowane przez adie94
Czas edycji: 2011-02-11 o 08:44
adie94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:37   #2755
Malla
Nie depcze krokusów

Dziękuję, że jesteście, już mi lepiej Nafaszerowałam się proszkami, ale też potok łez zrobił swoje, uleciały te pierwsze emocje. Jestem bezsilna, nie zmuszę go do uczuć i nie zamierzam o nie żebrać. Olewka jest skuteczniejsza Wstałam o 7 rano, żeby usunąć go z NK i zablokować na gg. Jeszcze nie usuwałam maili, archiwum rozmów i smsów, ale wszystko przede mną.

On nie dorósł do tego, żeby być ze mną. Zabrakło mu nie tylko uczucia, ale też doświadczenia, tego się bałam od samego początku. Znowu byłam nauczycielką. Powinni mi za to, kuźwa, wreszcie płacić

Nie ukrywam, że boję się samotnego weekendu, że zrobię jakieś głupstwo.
Cytat:
Napisane przez kimi1000 Pokaż wiadomość
Trzymaj się, zachowaj te doświadczenia na następny związek. Wiem, łatwo się mówi, ale jesteś silna, dasz radę.
Problem w tym, że nie wiem, jakie doświadczenia... Starałam się od samego początku (pomijając utrzymywanie znajomości z eksem), ale się nie podkładałam. Straciłam już wiarę w to, że może być dobrze.
Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
jak myślicie? żyć z eksem w zgodzie i mieć kogoś innego czy nie utrzymywać z nim żadnych kontaktów? bo w tym pierwszym to widzialby jaka jestem miła i wgle,że może ze mna pogadać jak z przyjacielem ale widziałby też że jestem szcześliwa z innym i że mnie stracił
Po co w zgodzie, skoro z dnia na dzień zostawił Cię na rzecz zapijaczonych kolegów i łatwych lasek? Po co się na kimś odgrywać, zgrywać twardziela, pokazywać, jaka to nie jesteś cool? Nie dość, że będziesz się denerwować każdym kontaktem z nim, to jeszcze będziesz się nakręcać, gdy ta strategia nie wywrze na nim żadnego wrażenia. Szkoda czasu i nerwów.
Stary 2011-02-11, 09:53   #2756
adie94
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję, że jesteście, już mi lepiej Nafaszerowałam się proszkami, ale też potok łez zrobił swoje, uleciały te pierwsze emocje. Jestem bezsilna, nie zmuszę go do uczuć i nie zamierzam o nie żebrać. Olewka jest skuteczniejsza Wstałam o 7 rano, żeby usunąć go z NK i zablokować na gg. Jeszcze nie usuwałam maili, archiwum rozmów i smsów, ale wszystko przede mną.

On nie dorósł do tego, żeby być ze mną. Zabrakło mu nie tylko uczucia, ale też doświadczenia, tego się bałam od samego początku. Znowu byłam nauczycielką. Powinni mi za to, kuźwa, wreszcie płacić

Nie ukrywam, że boję się samotnego weekendu, że zrobię jakieś głupstwo.

Problem w tym, że nie wiem, jakie doświadczenia... Starałam się od samego początku (pomijając utrzymywanie znajomości z eksem), ale się nie podkładałam. Straciłam już wiarę w to, że może być dobrze.

Po co w zgodzie, skoro z dnia na dzień zostawił Cię na rzecz zapijaczonych kolegów i łatwych lasek? Po co się na kimś odgrywać, zgrywać twardziela, pokazywać, jaka to nie jesteś cool? Nie dość, że będziesz się denerwować każdym kontaktem z nim, to jeszcze będziesz się nakręcać, gdy ta strategia nie wywrze na nim żadnego wrażenia. Szkoda czasu i nerwów.
powiedział że mnie kocha i tęskni.. więc pomyślałam żeby się zemścić za to zostawienie mnie z dnia na dzień.ja widze że on chciałby być ze mną ale boi się zbłaźnić przed kolegami że najpierw nie jest ze mna a później jest..w sumie to masz rację,szkoda nerwów

również się boję tego weekendu-że z samotności polece do niego itp. a najgorsze jest to że za kilka dni walentynki
no ale najlepszym lekiem na samotność jest wizaż!

A.

Edytowane przez adie94
Czas edycji: 2011-02-11 o 09:55
Stary 2011-02-11, 09:58   #2757
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
powiedział że mnie kocha i tęskni.. więc pomyślałam żeby się zemścić za to zostawienie mnie z dnia na dzień.ja widze że on chciałby być ze mną ale boi się zbłaźnić przed kolegami że najpierw nie jest ze mna a później jest..w sumie to masz rację,szkoda nerwów

również się boję tego weekendu-że z samotności polece do niego itp. a najgorsze jest to że za kilka dni walentynki
no ale najlepszym lekiem na samotność jest wizaż!
To samo. Kocha mnie, później nie, ale chce ze mną być, tylko nie teraz, poje*ane. Niby dlatego nie, bo moi rodzice go nie lubią, no ale czego on się spodziewał? Nie wiem. Szkoda zdrowia i nerwów. Trzeba być twardym

Stary 2011-02-11, 10:02   #2758
adie94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
To samo. Kocha mnie, później nie, ale chce ze mną być, tylko nie teraz, poje*ane. Niby dlatego nie, bo moi rodzice go nie lubią, no ale czego on się spodziewał? Nie wiem. Szkoda zdrowia i nerwów. Trzeba być twardym
moja rodzina za nim nie przepada ale są dla niego mili. jego rodzice mnie juz nie lubią;/ za to że udeżyłam ich syneczka.moja wina że małego gnoja i padalca wychowali?

A.

Stary 2011-02-11, 10:07   #2759
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
moja rodzina za nim nie przepada ale są dla niego mili. jego rodzice mnie juz nie lubią;/ za to że udeżyłam ich syneczka.moja wina że małego gnoja i padalca wychowali?
Mnie rodzice eksa tak naprawdę nie znają, mimo że byliśmy 4 lata, więc im to zwisa czy jesteśmy razem czy nie, a moi mają powody, aby go nienawidzić... Chociaż wszyscy i tak uważają, że wrócimy do siebie.

Stary 2011-02-11, 10:20   #2760
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
myślę że przyjaciółka ta prawdziwa zrozumie i nie nie oszaleje
Przyjaciółka też człowiek, nawet ona ma swoją granicę wytrzymałości.

Cytat:
PS: GDZIE JEST ILONA?
No przecież zapowiadała gdzie się wybiera i co zamierza zrobić.
Nie przypuszczasz przecież, że eks/obecny wyrzuciłby ją z wyra...

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości