|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 15 :(
Cytat:
myślałam że coś sobie zrobiła (odpukać!)
|
|
#2762 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
[QUOTE=Malla;25011228]
On nie dorósł do tego, żeby być ze mną. Zabrakło mu nie tylko uczucia, ale też doświadczenia, tego się bałam od samego początku. Znowu byłam nauczycielką. Powinni mi za to, kuźwa, wreszcie płacić ![]() A ja myślę trochę inaczej...wydaje mi się, że po prostu źle zaczęliście, że ten związek od samego początku nie był taki, jak przykazano, hyhyhy. Już kiedyś pisałam, że łóżko to kiepska podstawa dla związku...bardzo możliwe, że was oboje to w końcu zaczęło nudzić...Ty go ciągnęłaś do lokali, on się tam źle czuł...dopiero teraz zaczęły wychodzić różnice, które was dzielą i tyle. Oboje skupiliście się na achach i ochach, na słodkim słodzeniu, takim trochę nastoletnim ach jej, rzuceniem w układ damsko-męski bez racjonalnego myślenia, skupieniu się na chemii...jak któreś dopadał racjonalizm, to były kryzysy... Wiem po sobie, jak mi minął czas achów i ochów wierszyków, a Młody jeszcze był na tym etapie, to zgrzytało strasznie, nie rozumiał skąd nagle moja wycofka, dużo rozmów na ten temat za nami. Tylko, że Młody jest człowiekiem bardzo otwartym i lubiącym wyzwania i świetnie się odnalazł w rozkosznie wrednej bezczelności, która na mnie działa, hyhy. To nie to, że Ciacho nie dorósł. Po prostu dopiero teraz zaczęliście się poznawać, zaczęliście próbować dzielić codzienność, tą prawdziwą. I nie wyszło... ![]() A tak, też się tego boję. Czyli w weekend nie wyłączam wizażu ![]() Cytat:
Piękną teraźniejszość? No nie powiedziałabym, gdyby była taka piękna, to nie pisałabyś nam, że zgrzyta Ci, że z łóżka nie wychodzicie. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2011-02-11 o 10:34 |
||
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
a my z potencjalnym umówiliśmy sie na niedziele tak na 9o %
troche mnie przeraża ta odległość między nami z exem było tylko 4o km busy co pól/1h, blisko mnie przystanek, jakby los tak chciał, wszystko tak się jakoś fajnie składało...a tu z potencjalnym pociagi i to jeszcze nie bezpośrednio do jego miejscowości ....w dodatku jak ja nie cierpię tej trasy E4 WSCH- ZACH bo mi sie z exexem kojarzy dla którego pokonywąłam 5oo km
/Evita Edytowane przez d0lcevita Czas edycji: 2011-02-11 o 10:47 |
|
|
|
#2764 |
|
po drugiej stronie szafy
|
dolce - jak wyjdzie wielkie BUM, to się wtedy będziemy martwić, póki co to jest facet, z którym spotkasz się drugi raz i więcej masz zastrzeżeń niż pozytywów
Poczekajmy
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
życzę szczęścia! miejmy nadzieję że nie okaże się kolejnym bydlakiem;/
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- P.S a czemu mi link do wątku nie działa ![]() eee....juz naprawiłam ....cfana jestem
/Evita Edytowane przez d0lcevita Czas edycji: 2011-02-11 o 10:59 |
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubię jak ktoś mieszka za blisko. Zresztą, moje miasteczko ma 70tys mieszkańców, większość na studiach, ja zaraz też, więc nic wiekowo zbliżonego nie znajdę. Wszystko przebrane, albo zajęte, albo po 30...![]() Związki na odległość w gruncie rzeczy nie są złe ![]() Wytrzeźwiałam już Ale powiem Wam, że od razu, za nim zaczęłam spożywać, wyłączyłam telefon![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- [QUOTE=elvegirl;25012344 A tak, też się tego boję. Czyli w weekend nie wyłączam wizażu ![]() [/QUOTE] Malla w weekend zostajesz na wizażu, to rozkaz!
|
|
|
#2768 | |||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wtedy przynajmniej rozmawialiśmy dużo - nawet, jeśli w łóżku, ale zawsze to była rozmowa. Wczoraj mi powiedział, że bał się od jakiegoś czasu ze mną rozmawiać, bo go źle odbiorę, bo mnie zrani itp. noszzzz kurna, jakby wcale tego nie zrobił ![]() Nie ciągnęłam go po lokalach. Od początku regularnie gdzieś wychodziliśmy, albo coś zjeść, albo potańczyć, albo z jego kumplem, posiedzieć w klimatycznym miejscu, pogadać. To nie było na siłę, wychodziliśmy, aby nie kisić się w domu, ładnie ubrać, podrasować, spotkać z ludźmi. Fakt, że w elegantszych knajpach sprawiał wrażenie niepewnego, ale jak szliśmy na gorącą czekoladę, to oczywiste, że nie do mordowni :P Istotne różnice wychodziły po etapie szaleńczego zakochania, czyli około października. I poradziliśmy sobie z nimi, więc to nie tak, że teraz dopiero wyszło, że się spodobaliśmy sobie fizycznie, ale nie pasowaliśmy do siebie. Nawet konflikt kościelny przetrwaliśmy, odpuścił sobie jak już byłam przekonana, że przegadamy problemy. Dałam się nabrać ![]() Cytat:
Nie skupiałam się na tym, bardziej mnie interesowało to, co miał do powiedzenia, niż to, jak często. Wczoraj się zdziwił, jak mu na pytanie, czy będę odpisywać na wiadomości, odpowiedziałam, że ma zniknąć z mojego życia. Nienawidzę fałszywego kontaktu, pseudoprzyjacielskich stosunków. Jak mam teraz wierzyć, że faktycznie czuł do mnie coś więcej, skoro zrobił sobie ze mnie bloga i chce go dalej kontynuować.Cytat:
Jak sobie pomyślę, że z eksem zamieszkałam po 2 tygodniach znajomości i związek trwał 8 lat, a mieliśmy wtedy po 19 lat... ![]() Cytat:
Skoro macie się widywać raz w tygodniu, bo na to pozwala czas itp. to wszystko jedno, czy mieszkacie na tej samej ulicy, czy po drugiej stronie miasta. Pożyjemy, zobaczymy
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się wpadnie w rytm spotkań i taki tryb życia to potem już mechanicznie wszystko idzie. Ja wiedziałam, że jak przychodził piątek, to mam 1,5 h na prysznic, spakowanie się i wiooo do exa. Rozkład autobusów na pamięć, wyćwiczone biegi na dworzec itd![]() Będzie dobrze Łatwo nie jest, ale...
Edytowane przez monilkaa Czas edycji: 2011-02-11 o 11:40 |
|
|
|
|
#2770 |
|
Zadomowienie
|
Ja raz byłam w związku na odległość(jakieś 4 miesiące, kiedy z eksem nie byłam prawie rok) i powiem Wam, że to był chyba mój najlepszy związek
Mieszkaliśmy u niego, jeździłam tam co tydzień, czasem od pt do nd, a czasem na kilka dni, dzieliło nas 200km i każde spotkanie było inne naprawdę, ten czas wspominam bardzo miło, ale znalazł sobie inną teraz nie utrzymujemy kontaktu, jedynie czasem wejdę na jego bloga... związki na odległość są fajne :P
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mój eks miał się odezwać żebyśmy się spotkali.
Oczywiście nie odezwał się olał mnie znowu a ja cierpię.(przypomnę, że napisał mi w smsie, że to koniec i chciałam się spotkać aby powiedział mi to prosto w oczy) Co do związku na odległość, jestem i byłam przeciwna właśnie mój się rozpadł
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#2772 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Malla - no to ja już nie wiem, muszę to przemyśleć
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Przynajmniej nie ma sztucznego wzbudzania nadziei w okresie okołowalentynkowym.
|
|
|
#2773 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malla-specjalnie dla Ciebie Twój ulubiony mój avatar ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde no zła jestem.....bo jakos juz chciałam miec kogoś bliżej mnie, a tu jeszcze dalej tylko że mnie ex przyzwyczaił ze czesto przyjeżdzał, ja rzadko do niego jeżdziłam (3/4 spotkań było u mnie lub w mojej miescowości ) ...a ten jakoś daje do zrozumienia ze on tez chciałby żebym coś z siebie dala ...niby delikatnie sugeruje ale jednak....;/ Cytat:
hehe
/Evita Edytowane przez d0lcevita Czas edycji: 2011-02-11 o 11:58 |
||
|
|
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
Nudzi mi się... Chyba posprzątam. Ale nie chce mi się. Jak patrzę na ten deszcz za oknem, to wszystkiego mi się odechciewa.
|
#2777 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Monilkaa - jesteś wielka!
![]() A, jeszcze dodam, że przyjechał wczoraj, pocałował mnie w usta i chciał złapać za rękę i raz mówił, że już nie jest w stanie próbować dalej, a raz, że to ja go zostawiam. Taki właśnie jest zdecydowany ![]() Nie winię go, tylko żałuję, że na mnie wypadło i nie rozumiem, jak mam kolejnym razem dbać o czyjeś uczucie, skoro nie wiem, co przyczyniło się do wygaśnięcia tego, przecież było już tak dobrze Prawdę mówiąc, to spodziewałam się, że nasz związek skończy się przez jego zdradę, a to nie miało miejsca. Wkurza mnie, że kiedy ja chciałam zakończyć miesiąc temu, to mi nie pozwolił na to. Przez ten czas otworzyłam się szerzej na niego i w to otwarte serce wrzucił mi bombę. Niech się cieszy chłopak, że po raz pierwszy w życiu to on porzucił. Ja sobie prędzej z tym poradzę niż gdyby to on był porzucony. Ciekawe, czy będzie to czytał ![]() Nie rozumiałam, czemu eks mnie rzucił, ale rozkminiłam to, wysyłał mi wiadomości, co czuł, co się w nim zmieniło. Bardzo mi to pomogło do niepchania się tam, gdzie mnie nie chcą. Teraz szkoda mi czasu na rozmyślanie, bo na nic innego oprócz "znudziłam się", "bawił się mną", "chciał, ale nie mógł i mimowolnie mnie okłamywał" nie wpadnę i nie mam możliwości potwierdzenia, czy wpadłam dobrze. I zostanę przy tym: znudziłam się, okłamał mnie udając, że jest dobrze i że mnie kocha, nie poradził sobie z wyjściem z etapu zakochania. Nie dorósł do związku i tyle, bo w związku się rozmawia, a nie czeka, aż coś samo przyjdzie/minie. Ludzie, którzy mówią, że kochają, bez pokrycia w uczuciach, powinni się smażyć w piekle. Cytat:
Związek na odległość pasuje mi w momencie rozstania Nawet żałuję, że mieszka nie tak daleko i mogę go spotykać na imprezach.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-02-11 o 12:21 |
|
|
|
|
#2778 |
|
Rozeznanie
|
Co tu wchodzę, to jest coraz gorzej...
Ja się wziąłem za naukę gry na gitarze Umiem kawałek Nothing Else Matters Metallici i kawałek Son of The Blue Sky Wilków |
|
|
|
#2779 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ja odkurzę klawisze, choć ludzi teraz potrzebuję, a nie samotnych rozrywek.
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo łatwo przychodzi im kocham i łatwo przychodzi odejść skoro nie kochają o czym rozmawiać? o niczym. chciałam tylko zeby powiedzial mi to w oczy ale dla niego to tak duzo ![]() przecież tak bardzo mnie kocha i nigdy nikomu nie odda - żałosne.
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#2781 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Malla - czy jak powiedziałaś mu pierwsze "kocham cię", to naprawdę czułaś miłość?
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Po co? Lubisz zwiększone dawki bólu? Masochizm?
|
|
#2782 |
|
Nie depcze krokusów
|
Elve - tak, oczywiście.
On się dłużej do tego zbierał i zapewniał, że to prawda, cieszył się, że to poczuł, wychodząc ponad zakochanie. asmenaa - ale to już nieistotne, decyzja podjęta. Tylko się rozkleisz niepotrzebnie.
|
|
#2783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2784 |
|
Nie depcze krokusów
|
asmenaa - wcale nie czuję, jakbym dostała kopa. Namnożyły się tylko kolejne pytania i wątpliwości.
|
|
#2785 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Malla - mnie to ciężko pojąć, bo dla mnie "kocham cię" to wielkie wyznanie...nie rzucam go w okresie zakochania, w ogóle dla mnie to słowo to jest mega deklaracja...Nie zdarzyło mi się powiedzieć tego wcześniej niż po roku związku. Never.
Temu dla mnie wasz związek był i wciąż jest zagadką, wszystko w tempie wręcz ponaddźwiękowym, nie ogarniam...temu chyba nie będę się wypowiadać ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Zamiast skupiać się na jego słowach, doszukiwałabyś się w jego gestach, oczach, sposobie ułożenia włosów, przesłanek, że jednak mu zależy. I tyle.
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak samo, powiedziałam prawie po roku bycia razem, chociaż czułam to już troszkę wcześniej. O co mój były miał pretensje... |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2788 |
|
Nie depcze krokusów
|
A ja zawsze mówiłam to dość szybko...
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie sobie myślicie, że jestem chora chcąc dalej spotkać się z nim po tym jak mnie potraktował. nie wiem dlaczego tak postępuje
||
|
|
|
#2790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę chyba skończę z K. On jest fajny, lubię go, zawsze go lubiłam, ale... przeszkadza mi to, że jest mojego wzrostu Teraz jeszcze jest zimno, nie chodzę w szpilkach, ale wiosną? Latem? Założę szpilki i będę wyższa od niego? Przykre. Muszę to zrobić powoli i delikatnie, bo jak ostatnio tydzień temu próbowałam, to nie udało się. On jest tak uparty i nie rozumie czasem słowa 'nie'.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

myślałam że coś sobie zrobiła (odpukać!)

Poczekajmy 

Jak się wpadnie w rytm spotkań i taki tryb życia to potem już mechanicznie wszystko idzie. Ja wiedziałam, że jak przychodził piątek, to mam 1,5 h na prysznic, spakowanie się i wiooo do exa. Rozkład autobusów na pamięć, wyćwiczone biegi na dworzec itd
olał mnie znowu a ja cierpię.

Teraz jeszcze jest zimno, nie chodzę w szpilkach, ale wiosną? Latem? Założę szpilki i będę wyższa od niego? Przykre. Muszę to zrobić powoli i delikatnie, bo jak ostatnio tydzień temu próbowałam, to nie udało się. On jest tak uparty i nie rozumie czasem słowa 'nie'.