|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kolacja walentynkowa
Witam wszystkie wizażanki
Zbliżają się walentynki, za pewne wiele z Was na walentynki swojemu mężczyźnie gotuje pyszny obiad bądź kolację. Podzielcie się swoimi pomysłami na ten wieczór, jakie dania przyrządzacie, jakie desery. Podsyłajcie przepisy bądź namiary na nie ![]() Ja sama osobiście mam w planach zrobić pyszny obiad dla mojego narzeczonego i jakiś deser ale niestety nie mam żadnego pomysłu ![]() Pomóżcie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolacja walentynkowa
i nie było widać na samej górze zbiorczego wątku z przepisami m.in. na romatyczną kolację\obiad we dwoje?
no bo kolacja walentynkoowa to nie romatyczny dzień? choć i na waletynki coś się znalazło nie. trzabyło załozyć nowy wątek ;] https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=158957
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja robię coś prostego ponieważ nie jestem zbyt dobrą kucharką.
Kraje piersi z kurczaka na plastry nie zbyt cienkie ale też nie zbyt grube. mocze je w oliwie z oliwek i dodaje do nich różnych przypraw jakie mam pod ręką np. papryka, chili,czosnek itp. następnie smarze to na patelni. Do tego przygotowuje sałatkę z posiatkowanej kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki, pomidora oraz zupki chińskiej(rozmaczam makaron z przyprawami w odrobinie przegotowanej wody aż zmięknie i dodaje to do warzyw) do tego dodaje sos grecki do sałatek w saszetkach. Na koniec robię zwykłe frytki z paczki. Mojemu chłopakowi to zawsze smakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
nigdy tak nie próbowałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
mam jeden taki wypróbowany deser, mojej rodzinie i chłopakowi smakuje.
200ml kremówki 150g serka homogenizowanego waniliowego 3-4 kiwi mrożone truskawki (miałam jakieś 500g ale to za dużo- zostało pełno musu truskawkowego, może 200g by wystarczyło?) Kiwi obieram ze skórki, rozgniatam widelcem (można też zmiksować), truskawki miksuję z dodatkiem cukru pudru. Śmietanę ubijam (również z cukrem pudrem), po ubiciu dodaję serek i mieszam łyżką. Do pucharków wkładam śmietanę z serkiem, potem kiwi, znowu śmietana z serkiem, zmiksowane truskawki i na wierzch śmietana z serkiem. Można posypać kakao ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja robię ciasto DLA NAS nie dla Niego :P.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ już od dłuższego czasu domaga się domowej pizzy więc przygotuję ją na walentynkową kolację. Ciasto będzie uformowane w kształcie serca z całą masą jego ulubionych dodatków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.