|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
dzien doberek
![]() sztuczka_magiczka z tych obrączek, które wkleiłaś to zdecydowanie nr 1. chociaż to nie mój gust, ale zgadzam się melod_y co do nr 3. może gdzieś w necie będą jakieś relacje osób, które mają coś podobnego i zobaczysz, czy faktycznie nie wchodzi brud w te zakamarki. bo jeśli tak, to trzeba by je było co jakiś czas czyścić, albo co gorsza rzadko nosić malwus20 sala iście dworkowa strasznie podobają mi się takie kolumny przed wejściem gratuluję ustalenia daty ![]() betterw ja nie wiem jeszcze jak będzie u nas z obiadem dla kierowcy, bo może będzie tak, że świadek pożyczy auto od swojego kolegi i pojedziemy sobie tylko we 4 więc kierowcy nie będzie. jeśli jednak będzie jakiś znajomy kierowca to pewni zaprosimy na obiad, ale jeśli będziemy wypożyczać auto od kogoś obcego, to nie będziemy go zapraszać. ja też mam kucharkę, więc jeśli przyjdzie co do czego, to myślę, że kierowca usiądzie na czas obiadu przy stole zespołu i kamerzysty (będą mieli stolik na drugiej sali, przy scenie- na szczęście będzie można go tak ustawić, że prawie nie będzie go widać. chłopaki będą też mieli tam miejsce na swoje jakieś "graty") ![]() ibyza bardzo ładna- taka delikatna i zarazem elegancka wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która miała niedawno ślub (szyła suknię) i mówiła, że jej suknia była gotowa już miesiąc przed weselem. później tylko wpadła w ostatnim tygodniu przymierzyła i odebrała. pytałam, czemu tak wcześnie miała ją gotową, to mówiła, że krawcowa taki ma plan pracy i tyle: wg niej każda suknia powinna być gotowa miesiąc przed, a później tylko ewentualne popraweczki. Nattiv będziesz miała taką mała przymiarkę do sesji ślubnej czekamy na jakieś szalone zdjęcia ![]() tenebrosa a moja koleżanka podczas składania przysięgi małżeńskiej patrzyła na ministranta był to jakiś młody chłopak,zresztą nawet znam się z nim z widzenia. jej mąż zawsze się śmieje, że tak naprawdę to składała przysięgę temu chłopakowi, a nie jemu. ona z kolei strasznie się wtedy wkurza ![]() shea 87 witaj (kicia) kciuki się trzymają |
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Już możecie nie trzymać. Wstałam poszłam do łazienki umyłam włoski ja do suszarki a tu prąd wyłączyli. Spółdzielnia owszem informowała że wyłącza ale o 8nie o 7. Poleciałam do Tż z mokrymi i tam suszyłam no ale jestem 40minut w plecy. Teraz siedzę w busie jadę na ten egzamin ale jestem tak zdenerwowana że wszystko mi z głowy wyleciało. No ale. Mogę zdawać w czerwcu bez żadnych konsekwencji że teraz nie pisałam
sory że tak narzekam ale musiałam się komuś wyżalić.
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak oglądaliśmy u nich na komputerze to Ale z tego co wiem to yt obniża jakość filmików.tenebrosa- zastanawialiśmy się nam machejem, jednak cena "troszkę" zbyt wysoka no ale ta jakość...shea 87- witamy! (kicia)- może jednak jakoś dasz radę dojechać na czas? Kurczę czasem takie przypadkowe sytuacje niweczą nasze plany pomimo to trzymam kciuki
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
(kicia) kciuki i tak sie trzymają
będzie wszystko dobrze, na pewno zdążysz i zdasz Nie przepraszaj tylko narzekaj do woli zawsze chętnie Cie wysłuchamy![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- shea 87- witamy |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka stron temu była mowa na temat białego ubrania dla Pana Młodego
I oczywiście z 10000% pewnością twierdziłam ze mojemu to nawet przez myśl taki pomysł nie przejdzie.. Do wczoraj. - No to powiedz jaki chciałbyś garnitur, może smoking, może frak, ? ![]() - No mi to się zawsze marzył biały garnitur.. - Cooo? ! No zawał. Na dodatek jakoś w kilku sprawach nie możemy się dogadać. ja zawsze nie byłam miłośniczką wesel i takie rzeczy jak odgrywki, przyśpiewki, stanie gości pod domem zawsze mnie troszkę wkurzały. No ale kompromis jakiś musiał być. No właśnie. Będziecie mieć takie przyśpiewki przy stołach dla gości? Ja chciałabym z tego zrezygnować.
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
U mnie chyba będą przyśpiewki przy stołach bo taki już zwyczaj w mojej rodzinie na weselach, a powiem szczerze że nawet mi się to podoba
|
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może u mnie to jest a ja nie wiem co to
|
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
DobraDusza, widać sprzęt na jakim się ogląda też ma znaczenie
Jak u nich był spoko obraz to dobrze. Dla mnie to było po prostu zaskoczenie bo niby HD, ale jakość jakaś jak nie HD przez większość czasu Co do przyśpiewek - ciężko powiedzieć, u mnie to nie jest żadna tradycja typu, że teraz przez pół godziny biesiada, ale rodzinka, a zwłaszcza wujkowie lubią pośpiewać, sama też nie mam nic przeciwko temu. No i zabawa typu "kto w lipcu urodzony jest..." albo "nie pijemy wódki..." na pewno będzie, dla mnie to taki stały - i bardzo miły w sumie - element wesela i zawsze rodzina to śpiewa. Ale ogólnie to nie planuję czy koniecznie mają być czy nie ma być przyśpiewek, myślę, że to wyjdzie w praniu i nasz wodzirej podłapie temat, zacznie śpiewać i chodzić z mikrofonem po gościach Oczywiście ma też nagrane podkłady do wszelkich przyśpiewek, ale jak już ktoś zacznie śpiewać to może być trudno włączyć podkład w połowie zwrotki. Ale myślę, że nie będzie to konieczne - wodzirej ma tak świetny głos, że i bez podkładu muzycznego będzie pięknie prowadzona melodia (w sumie to jeden z czynników, dla których go wybraliśmy - ładny głos i bardzo dobra dykcja).
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-02-11 o 10:21 |
|
|
|
#339 | |
|
Rozeznanie
|
Witojcie dziewoje!
Ależ mam dziś lenia - nastał piątek, ze stażu muszę się zerwać półtora godziny bo od 15 do 20 muszę siedzieć na uczelni :/ Jutro i pojutrze za to 8:00 - 20:45, choć mam szczerą nadzieję, że jednak puszczą nas wcześniej Ale uwierzcie mi, że najbardziej na świecie chciałabym przespać caaałe dnie Najbliższy wolny weekend mam teraz 5-6 marca ![]() Cytat:
Mnie rok temu na gali ślubnej (rozdawałam ulotki) również wręczono wizytówkę bo dziewczyna szukała nowych twarzy Zrobiła mi co prawda parę zdjęć (w śniegu, między drzewami) ale tylko 2 dostałam dla siebie, poza tym na tym skończyła się nasza znajomość Doszłam do wniosku, że jednak mam za duży nos
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, dziewczyny jak bierzecie kamerzystę to postarajcie się zby mial co robic (montować)
My jak podpisywaliśmy umowę pierwsze pytanie kamerzysty bylo a beda u was jakies zabawy itd... My na to ze tak i nawet chcemy zeby było tego sporo - oczywiście w rozsadnych granicach i do tego przyśpiewki przy stole na co nasz kamerzysta stwierdził z entuzjazmem ale super będzie z czego wybierać na film he he też uwazam jak on że same tańce na weselu bez przyśpiewek bez zabaw itd to troche lipa bo co tu np później oglądać i wspominać Bo przecież wesele to ten czas ten jeden raz mozna
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
U nas nazywa się to odgrywki, mi nie przeszkadza. Jakbym miała sama wybierać to chyba bym z tego zrezygnowała ale były głosy za więc niech będą, nie zależy mi ani w jedną ani w drugą stronę.
Drużba odspiewuje każdemu z gości coś króciutko. Jakiś rymowany wiertszyk związany z tym co robi, gdzie mieszka. Gość w takiej sytuacji wrzuca jakiś pieniążek do koszyczka.By drużba wiedział coś o gościach z obu stron rodziny staje chłopak i dziewczyna i coś mu tam podpowiadają. Zdarzają się przy tym sytuacje nie na miejscu: * drużba śpiewa każdej parze coś w stylu Witamy Kasie i Marcina, a przecież nie o to chodzi *Drużba gnębi gości, żeby dawali więcej pieniędzy i złośliwie odgrywa jednej osobie kilka razy Pewnie jest jeszcze wiele innych, ale w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć. Zebrane pieniądze idą dla młodych, np na zapłacenie orkiestry. My z naszym druzbą musimy porozmawiać żeby nie było takich scen bo się będziemy gniewać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Widzę, że żle zrozumiałam przyśpiewki a odgrywki No co do śpiewania to tez pewnie jakieś będzie ale to w późniejszym terminnie, jak już wszyscy będą trochę weselsi |
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
U nas nie ma czegoś takiego jednak. Ani przyśpiewek ani odgrywek
. Ja ogólnie nie lubię zabaw weselnych przy których się pije wódkę. Raz byłam na weselu gdzie była zabawa z tymi urodzinami o których wspominała tenebrosa. Wszystko byłoby ok gdyby nie było trzeba pić wódki z miski. I to nie było trochę tej wódki tam nalane tylko dosyć sporo. Ja na samą myśl o alkoholu mam mdłości a co dopiero pić ją w takiej ilości na środku sali. Nie, u mnie czegoś takiego nie będzie . Tak samo głupia zabawa to było gdy starości siedzieli na przeciwko siebie i pili łyżeczkami z miski najpierw piwo (kto pierwszy skończy to dostał jakąś tam nagrodę) a jak później się okazało to potem jeszcze wódkę mieli w ten sam sposób pić. A wiecie jak wygląda mieszanie... :/. Nie wiem jak PM mogli się zgodzić na taką zabawę.
|
|
#343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mam nic przeciwko zabawom z alkoholem, byle było to kulturalne picie z kieliszka a nie z jakiejś misy ;p (choć ja osobiście na swoim weselu zamierzam raczej powoli sączyć winko) Ale te "odgrywki" to jakoś w ogóle mi się nie podobają - że wierszyki czy piosenki o każdym z gości... Myślę, że to może być krępujące :/ I to namawianie do wrzucania kasy mi się nie podoba, taki przymus... U mnie tego nie ma, za to zawsze był taniec oczepinowy - kto chciał, ten pieniążek wrzucił (choć zazwyczaj idzie się z małym papierkiem - 10 czy 20zł) i to jest w ramach zbierania na wózek Dodatkową atrakcją było to, że osoby które zatańczą z Młodymi jako ostatnie (czyli w tym momencie gdy DJ wyłącza muzykę) dostają flaszkę w prezencie - śmiechowo, bo kiedy piosenka się kończyła to wszyscy hurtem wrzucali kasę i koniecznie chcieli wygrać, były częste zmiany Moim zdaniem jest to znacznie bardziej eleganckie i towarzyskie - nikt nikogo do niczego nie namawia a każdy chętnie się bawi Na weselach na których się bawiłam zawsze entuzjastycznie do tego goście podchodzili (ze mną włącznie )
|
|
#344 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas nie ma tego zwyczaju z wózkiem, więc pewnie jest to jakis zamiennik. |
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
rety laski, ale mam dzis lenia. Chyba przez pogodę, u mnie jest szaro, buro i ponuro i na dodatek śnieg udaje, że pada. Jestem już po jednej kawce a mogłabym zasnąc na stojąco.
![]() U nas przyśpiewki muszą być, bo tańce będą na dworze pod namiotem, no a goście będą sobie na sali siedzieć...jakoś trzeba ich na parkiet wyciągnąć. Wogóle słuchajcie strasznie się tego rozdzielenia boję. Niby namiot jest zaraz przy sali, tylko po schodkach trzeba zejść. Ma drewnianą konstrukcję, nie jakaś tam plandeka, normalny dach....ale już widzę wizję deszu w TEN dzień. To jednak trochę komplikacji jest. Niby jak rozmawialiśmy z właścicielką, to w razie deszczu jest możliwość przeniesienia zespołu do budynku, bo w dworku jest kilka pomieszczeń albo "owiatowania" z dwóch stron tego namiotu, mam nadzieję że wiecie o co chodzi. A teraz coś jeszcze bardziej dołującego: wczoraj pokłóciłam się z Tż. Mieliśmy jechać na walentynki do Kazmierza, mieliśmy już rezerwację...a tu Tż mi oświadczył że jedzie z kolegami na 4 dni na dechę. No i pojechał. Mówi że wróci przed walentynkami, ale już mi się naprawdę odechciało.
|
|
|
|
#346 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to i tak ciekawe, że w każdym regionie Polski robi się coś inaczej ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Też bym się obawiała pogody w TEN dzień, no ale skoro właścicielka zapewnia, że i z tej opresji da się wyjść to chyba nie ma powodu do niepokoju ![]() Jeśli chodzi o wyjazd Twojego TŻa to... Ja też bym się wkurzyła I może to infantylne takie "Ale oczywiście koledzy ważniejsi!" ...ale ja też bym tak pomyślała W końcu obiecał do walentynek wrócić do Ciebie Nie wkurzaj się
|
|
#347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas jest kulturka, śpiewa się: "kto w tym a tym miesiącu urodzony jest ma wstać, ma wstać, ma wstać! Niech weźmie kielich w rękę swą i pije, pije do dna" - i wtedy wszyscy, którzy siedzą za stołami, a są urodzeni w danym miesiącu po prostu wstają z kielonkiem w dłoni i dzięki temu każdy widzi, kto kiedy obchodzi urodzinki. I potem jest refren "jak żeś wypił to se nalej a butelkę podaj dalej x2" - i wszyscy jubilaci opróżniają swoje kieliszki i nie muszą absolutnie wychodzić na środek, żeby pić z jakiejś miski. Ja zazwyczaj wstaję wtedy z kieliszkiem wina, bo wódki prawie w ogóle nie piję, zazwyczaj na weselach tylko pierwszy toast za Młodych piję wódką, a potem szukam winka i nim się raczę do końca zabawy. Chociaż powiem Wam, że rzadko mam okazję brać udział w tej zabawie, bo czasami do miesiąca moich urodzin (listopad) nikt już nie dośpiewa. Mam nadzieję, że nasz wodzirej skutecznie temu zaradzi. A tak w ogóle to akurat ta przyśpiewka z regionu rzeszowskiego się wywodzi, o ile pamiętam z moich wielu lat spędzonych w kapeli zespołu ludowego ![]() U nas też jest taniec oczepinowy - zbieranie na wózeczek - jak ktoś ma ochotę zatańczyć z Młodą czy Młodym to musi drużbie lub druhnie wrzucić kasę do koszyczka.
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj cały wieczór szukałam fotografa... Znalazłam z TŻ i byliśmy zachwyceni.. DO momentu sprawdzenia ceny.. Nie uwierzycie. Chciał coś ponad 5 tyś.. No załamałam się. Na szczęście mam jeszcze 4 na oku i mam nadzieje że nie krzykną sobie tak dużo.
problem mam z kamerzystą i zespołem. Z kamerzystą dlatego że chciałabym na prawdę fajnie zmontowany film, nie nudny i nie taki który można prawie wszędzie zobaczyć... Ale chyba nie znajdę nikogo takiego :/ A muzyka? ... Tu z Tż będzie wielka kłótnia o muzykę bo mamy bardzo odmienne gusta ![]() Jestem z małopolski okolice Nowego Sącza. Więc jak ktoś może cos polecić czekam z niecierpliwością
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co do "dziwnych" zabaw oczepinowych, to gdzieś widziałam taki wątek na wizażu i słowo dziwny to naprawdę za mało dla niektórych z nich: jak np. rozpoznawanie małżonki po biuście, czy przetaczanie jajka przez męskie spodnie. Ale najbardziej żenująca zabawa jaka mi utknęła w głowie to tańczenie parami w poziomie w sensie na leżąco...kto to wogóle wymyśla???
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nena ojoj, ale nieładnie z jego strony, bez wcześniejszego uprzedzenia... ale tak to jest z facetami i ich kolegami![]() :pala : mi się czasem wydaje, że niektórzy to specjalnie naszych TŻ wyciągają, żeby tylko nam na złość zrobić. W odwecie umów się z koleżankami do SPA i powiedz mu o tym dosłownie chwilę przed odjazdem![]() No i porażka z tym prezentem, oni to chyba do końca świata będą myśleli, że upominkiem wszystko załatwią... nattiv gratuluję propozycji, jak będą już jakieś efekty chętnie zobaczę twoje fotki ![]() shea87 witaj serdecznie i opowiadaj o Was, o sobie (kicia) przeczytałam dopiero teraz, ale kciuki trzymam mimo wszystko! mam nadzieję, że zdążyłaś i wszystko ładnie, pięknie zdasz ![]() przyśpiewki u mnie oprócz urodzinowych (kto w styczniu urodzony jest), starostowych ("kaj je starosta, jeronie kaj je starosta...") i o pocałunki dla Młodej Pary ("ona temu winna...") nic więcej nie będzie, bo innych nie znamy, a duża część rodziny z zagranicy. kamerzysta profesjonalny u nas odpada, cięcie kosztów. Ale będzie wujcio z kamerą i cos tam zarejestruje. obiad dla kierowcy - u nas będzie nim kumpel i głupio by było, żeby został tylko na obiedzie, to zrobimy tak, że po obiedzie pojedzie odwieść samochód, a potem zostaje na całym weselichu, bawi i pije razem z nami. Odwozić nas nie trzeba, bo śpimy na miejscu. Dziewczyny miałam w lutym podpisać umowę z zespołem i koleś się nie odzywa, a ja mu non stop maile piszę...
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy czasem potrzebuje chwili dla siebie. A skoro lubi jeździć to już ostatni dzwonek bo coraz cieplej się robi :P No chyba, że mieliście jakieś plany... A skoro powiedział, że zdąży na wyjazd to chyba dobrze?;>Mój w niedzielę jedzie. Mieliśmy wtedy spędzać Walentynki, bo w poniedziałek jest w pracy, ale świat się nie zawali jak poświętujemy we wtorek Co prawda pytał czy bym nie chciała jechać, ale powiedziałam, że nie...
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
nena1984- myślę, że nie musisz się martwić o pogodę skoro właścicielka mówiła, że będzie można przenieść się. Ale bądź myśli że pogodą będzie super
. A co do Twojego TŻa to też bym się zdenerwowała jednak tak to już jest z facetami- czasami po prostu nie myślą . tenebrosa- To właśnie było tak, że od stycznia się wychodziło na środek i potem robiło kółko na środku. No i Ci co nie wyszli na środek byli zmuszani do picia 2x większej ilości wódki. Moim zdaniem jak się nie chce to się nie idzie. Ale cóż się spodziewać po zespole który słynie z nadmiernego pijaństwa na weselach (jak nie wypiją to ich w ogóle nie idzie słuchać...) Ja z moim TŻem gdy było picie z miski to wyszliśmy z sali i oczywiście moja kochana teściowa była na nas wściekła że się nie umiemy bawić. Ale ja piłam wcześniej wino więc nie chciałam mieszać a mój TŻ po prostu już nie chciał wódki bo rano szedł do pracy. Ja z moim zespołem będę omawiać wszystkie zabawy i na jakieś głupie na pewno się nie zgodzę.
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
sztuczka, gosza_m, dobradusza i evika dzięki za słowo wsparcia
Acha mam niusa dla fanek sukni ślubnych Macieja Zienia. W poniedziałek rusza ekskluzywna sprzedaż tegorocznych i zeszłrocznych modeli z kolekcji Zien Marriage na http://pl.buyvip.com/CatalogAction.bv Ja z ciekawości wejdę, zobaczę co i jak. Ceny mają być o 50% niższe niż w salonie, ale to i tak oznacza zapewne co najmniej 6-7 tyś. Mają być też dodatki nie tylko Zienia, więc może warto |
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym my, kobiety chyba tez
|
|
#355 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję ![]() Cytat:
on ma straszny problem z uczeniem się czegoś na pamięć i obawiam się ze przy stresie by jeszcze słowa przekręcił i byłby dramat ![]() Cytat:
w ogóle te które wklejałyście na ostatniej stronie taki klip z wesela to nawet chciałabym mieć moi fotografowie robią klipy (nawet kiedyś wklejałyście klip ich autorstwa) ale to dodatkowe 4 tys wydatku banku nie planuję obrobić więc chyba obejdę się smakiem Cytat:
Cytat:
ale u TŻa zawsze są jakieś przyśpiewki typu "nie pijemy wódki" itp więc zapewne będą.... mnie to bardzo nie przeszkadza byle za często się nie pojawiały ![]() Cytat:
Cytat:
tez bym była zła trochę ale faceci nie do końca rozumieją nasz tok myślenia, a fochowanie się i nie odzywanie na pewno nie będzie dobre dla Waszych relacji. Zrób w ten weekend coś dla siebie, wrzuć na luz i spędźcie razem walentynki jak planowaliście bez żalów |
|||||||
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki
jesteście Kochane. Udało mi się zdążyć 5minut przed czasem Co do przyspiewek u mnie na pewno będą takie biesiadne typu Szła dzieweczka itp bo wiem że u mnie to starsi lubią. I takie "kto w styczniu urodzony jest..." ale tak że tylko kieliszek każdy ma swój i tam sobie leje co chce. nena nie przejmuj się. Faceci czasem tak mają. Ja miałam jechać w walentynki do Nałęczowa ale cóż po pierwsze nam poprawkę po drugie szef TŻta dał im w tym msc bardzo małe wypłaty i nie chce nawet tych walentynek. W czerwcu na 5rocznicę sobie to odbijemy.
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jest tak jak u tenebrosy, te miesiące i zbieranie na wózek
ale ja też z listopada jestem i zawsze jest dośpiewane do końca heheheh więc biorę udział i też jestem 87 ![]() a do mnie dziś siostrzeniec przyjeżdża i do niedzieli zostaje, więc pewnie zgłoszę się na wątku w niedzielę wieczorem, albo w między czasie ![]() a moj TŻ wyjechał na tydzień, więc 2 weekendy będę sama... Edytowane przez ibyza Czas edycji: 2011-02-11 o 14:56 |
|
|
|
#358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i urodziny tylę że ja z grudnia i nie zawsze dośpiewane jest do konca ale czasami sie zdarza Ja też jestem 87 zresztą widać po niku
|
|
|
|
|
#359 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem z 87
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niekoniecznie ja z 85 i obym nie była najstarsza w tak zacnym gronie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

był to jakiś młody chłopak,zresztą nawet znam się z nim z widzenia. jej mąż zawsze się śmieje, że tak naprawdę to składała przysięgę temu chłopakowi, a nie jemu. ona z kolei strasznie się wtedy wkurza 
sory że tak narzekam ale musiałam się komuś wyżalić.

Mało można zobaczyć szczegółów jak na jakość HD.
będzie wszystko dobrze, na pewno zdążysz i zdasz

Najbliższy wolny weekend mam teraz 5-6 marca 

ojoj, ale nieładnie z jego strony, bez wcześniejszego uprzedzenia... ale tak to jest z facetami i ich kolegami