Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gadamy :) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 00:16   #1111
Czarna93
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Ide spac. Milej nocy gaduly
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 00:17   #1112
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Offtopowe Zapuszczanie cz. XXVIII - Piękne włosy mamy, dlatego tyle o nich gada

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
A z nazwiskami to jeszcze jakos tak jest ze jesli ma sie tytul naukowy to mozna go uzywac tylko z nazwiskiem , ktrore jest na dyplomie. Takze jak kobieta byla panienka jak robila doktorat to jesli zmieni nazwisko na meza to nie moze uzywac tytulu z tym nazwiskiem.
Nie jestem do konca tego pewna, ale tak gdzies cos czytalam.
Wtedy taka osoba powinna zgłosić uczelni, na której uzyskała tytuł, że zmieniła nazwisko. Wtedy nie ma już bałaganu w papierach

Cytat:
Powiedz mi gdzie student w dorywczej pracy wakacyjnej w Polsce moze zarobic tyle co za granica lub nawet polowe tego. Ja tam chetnie pojade.
Jak komus nie brakuje i nie musi pracowac to nie mysli o wyjezdzie.
Ja nie powiedziałam, że tyle samo by zarobił... Nie zarobiłby raczej.
Moim zdaniem(!) po prostu ten wyjazd to nie ostateczność. Jak nie chce wyjeżdżać za granicę, niech nie wyjeżdża. Najwyżej będzie trzy razy dłużej zbierał na samochód. Jego sprawa. A samochód to przecież nie jest rzecz niezbędna do życia.

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
poza tym drugi dzien wolalabym spedzic ze swoim mezem. rozpakowac prezenty czy cokolwiek innego, odpoczac razem, a nie od razu wchodzic na internet Jakby bez tego slub nie byl wazny
E tam, ja bym od razu weszła do neta pochwalić się znajomym internetowym, że ślub wzięłam Ale ja jestem internetoholiczką
Stary 2011-02-12, 00:20   #1113
n0emi
Zakorzenienie

no wlasnie moze ja na to inaczej patrze, bo nawet nigdzie nie mam ustawione/napisane, ze jestem w zwiazku

Chatul tu nie chodzi tylko o samochod, tylko ogolem wieksza kasa mu sie przyda
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 00:22   #1114
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
na dlugo bym nie pojechala, najwyzej na tydzien, dwa
juz mysle, ze teorie na prawku mialabym za soba, a na jazdy mozna sie umawiac jak sie chce
chyba przedstawie ten pomysl Tztowi tylko musze spytac czy jest tam net
koniecznie!

Szkoda, że moje plany weekendowe nie wypaliły. Zaczęłam słuchać muzyki i aż mnie nosi. Ale bym sobie potańczyła
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 00:25   #1115
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
no wlasnie moze ja na to inaczej patrze, bo nawet nigdzie nie mam ustawione/napisane, ze jestem w zwiazku
Ja też nie mam, bo nie mam kont na portalach społecznościowych. Ale gdybym wyszła za mąż to na pewno bym się na Wizażu pochwaliła, pewnie ustawiłabym informację o tym w statusie na gg itd. I nie widzę w tym niczego złego. Kto by się nie chciał pochwalić, że jest szczęśliwą panną młodą

Cytat:
Chatul tu nie chodzi tylko o samochod, tylko ogolem wieksza kasa mu sie przyda
Rozumiem. Komu zresztą by się nie przydała Ale może dla niego to zwyczajnie gra nie warta świeczki. Sama raczej nie wyjechałabym za granicę w celach zarobkowych, gdyby sytuacja materialna naprawdę by mnie do tego nie zmusiła.
Stary 2011-02-12, 00:31   #1116
n0emi
Zakorzenienie

hehe ja nawet opisow nie ustawiam chatul ja wiem, ze ty internetowe zwierze, ale moja siostra nim nie jest bardzo rzadko siedzi na necie.

ja tam uwazam, ze to fajna okazja, zeby liznac innego swiata, przeciez to nie oboz pracy ani nic innego. Np koledzy mieszkali w mieszkaniu z basenem na dworze co tydzien dodawali zdjecia z imprez z plazy itd. Mimo pracy mozna tez sie pobawic. Zebym miala mozliwosc sama z checia bym pojechala.
A takiej kasy nigdy dosc, pozniej pewnie nie bedzie mial okazji tyle zarobic w krotkim czasie.

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

on chce ale sie czai pewnie jakby byl na miejscu to by sie cieszyl albo przynajmniej zaakceptowal, ale ciezko mu sie zebrac.
no dobra czas pokaze, spytajcie mnie na pcozatku wakacji czy pojechal
Stary 2011-02-12, 00:36   #1117
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
hehe ja nawet opisow nie ustawiam Chatul ja wiem, ze ty internetowe zwierze, ale moja siostra nim nie jest bardzo rzadko siedzi na necie.
Różnie ludzie do tego podchodzą. Ja naprawdę jestem zwierzem internetowym

Cytat:
ja tam uwazam, ze to fajna okazja, zeby liznac innego swiata, przeciez to nie oboz pracy ani nic innego. Np koledzy mieszkali w mieszkaniu z basenem na dworze co tydzien dodawali zdjecia z imprez z plazy itd. Mimo pracy mozna tez sie pobawic. Zebym miala mozliwosc sama z checia bym pojechala.
A takiej kasy nigdy dosc, pozniej pewnie nie bedzie mial okazji tyle zarobic w krotkim czasie.

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

on chce ale sie czai pewnie jakby byl na miejscu to by sie cieszyl albo przynajmniej zaakceptowal, ale ciezko mu sie zebrac.
no dobra czas pokaze, spytajcie mnie na pcozatku wakacji czy pojechal
Sam musi zadecydować.
Ja bym na jego miejscu nie jechała
Stary 2011-02-12, 00:38   #1118
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
Za twarde jak na moje uszy A Gina czytane zwyczanie, "Gina" czy "Dzina"?
Przez ''G''. Nie lubie zangielszczanych imion w PL i w ogole slow..
Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
i mnie by nie zdziwiło jakby przez to te dzieci, będąc już dorosłymi ludźmi potrzebowali pomocy psychoterapeuty, ale juz nie dla szpanu..
Nie mam z nimi kontaktu, ale z jedna z tych dziewczyn chodzilam na angielski. Jedyny jej problem to bylo jak wydac kase rodzicow.
Rodzice zaczeli odpowiedni biznes w odpowiednim czasie i sa tak obrzydliwie bogaci ze ona nie musi robic nic. Studiowala dal przyjemnosci cieszyla sie zyciem.

Szczerze to moze tych dzieciakow rodzice byli glupi, ale chcialabym zeby moi byli tacy glupi...
A moi nic nie potrafili zrobic porzadnie, byli zadufani i wszystkich dookola krytykowali.
Wszyscy rodzice moich kolezanek byli skrytykowani, ze sa glupi,czy cos tam z nimi nie tak. Tylko ze rodzice moich kolezanek zapewnili im studia, normalne zycie i normalne wejscie w swiat, a moi....
A juz sie wkrecam..
Cytat:
A wlasnnie co do zmiany nazwisk. Mam taka siostre cioteczna strasznie szpanerska i robiaca wszystko pod publiczke. Np nie dosc, ze nasmiewala sie ze swojej religii, mowila, ze jest niewierzaca to niedawno brala slub koscielny ze lzami w oczach. Zgadnijcie co zrobila na drugi dzien? Od razu weszla na wszystkie portale i zmienila nazwisko
Nienawidze takiego aktorstwa.

Ale to wkurzajace jest w PL ze praktycznie nie ma mozliwosci wziecia pieknego slubu bedac niewierzacym. W duzych miastach sa jakies palace slubow itp... A w moim miescie jest taki obskorny pokoik 4x4 w Urzedzie Miasta z wyjsciem bezposrednio na ulice.
Albo na wsi w Urzedzie Gminy. Kazda Panna mloda marzy o slubie w Urzedzie Gminy

Dlatego pewnie wiele niewierzacych par bierze slub w kosciele, zeby byla atmosfera i ladnie i w ogole.

A my jesli wezmiemy slub to albo w w Lublinie, albo w UK. Tu mozna sobie wynajac sredniowieczny zamek na slub I wcale niedrogo.
Wychodzi porownywalnie to zwyklego, polskiego wesela.
Cytat:
Ja jako studentka zarabiałam w wakacje ok 7zł brutto za godzinę..
Chopakom łatwiej jest znaleźć lepiej płatną pracę ale to i tak nie ma porównania do tego co sobie zarobi przez wakacje za granicą
No to w UK tyle zarobisz w 20 minut bedac na minimum krajowym.
Cytat:

Poza tym teraz tak pomyslalam, ze moze przeciez bylaby mozliwosc, zebym ja tam pojechala, mielibysmy wspolne wakacje.
Nigdy nie bylam za granica
To dobry pomysl. I tez moglabys jakas robote dorywcza dorwac i zarobic pare groszy.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 00:45   #1119
n0emi
Zakorzenienie

o matko prawie na zawal nie padlam dni mi sie mieszaja i chcialam zobaczyc ile jeszcze do niedzieli (mam egz) patrze w kalendarz na kompie haha i ze juz sobota i takie przerazenie poczulam, ze jutro niedziela, a ja nic nie umiem po chwili zobaczylam, ze juz po 12

W takim razie czas juz spac.
Dobranoc
Stary 2011-02-12, 00:48   #1120
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Przez ''G''. Nie lubie zangielszczanych imion w PL i w ogole slow..
Ja też.

Cytat:
Szczerze to moze tych dzieciakow rodzice byli glupi, ale chcialabym zeby moi byli tacy glupi...
A moi nic nie potrafili zrobic porzadnie, byli zadufani i wszystkich dookola krytykowali.
Wszyscy rodzice moich kolezanek byli skrytykowani, ze sa glupi,czy cos tam z nimi nie tak. Tylko ze rodzice moich kolezanek zapewnili im studia, normalne zycie i normalne wejscie w swiat, a moi....
A juz sie wkrecam..
Współczuję

Cytat:
A my jesli wezmiemy slub to albo w w Lublinie, albo w UK. Tu mozna sobie wynajac sredniowieczny zamek na slub I wcale niedrogo.
Wychodzi porownywalnie to zwyklego, polskiego wesela.
Genialnie! Ślub w starym zamku *_*

Chociaż mnie to rybka, gdzie będę miała ślub. Bo mnie co najwyżej na ślubie zależy. Wesela nie chcę Co najwyżej cykl kilku wesel- osobne dla rodziny, osobne dla przyjaciół itd. Nie wyobrażam sobie połączenia tych wszystkich środowisk... Zwłaszcza, że nawet gdyby ci ludzi wyjątkowo się zgrali (w co i tak nie wierzę) to impreza byłaby koszmarna. Z nikim bym nie spędziła więcej niż 5-7 minut Dlatego nie chcę mieć nigdy jednego ogólnego wesela. To byłby dla mnie koszmar.

Cytat:
No to w UK tyle zarobisz w 20 minut bedac na minimum krajowym.
Tylko najpierw trzeba tę pracę dostać. A z tego, co wiem to w Anglii już nie leży praca na ulicy. Polskich rąk do pracy już w Anglii trochę jest A w okresie wakacyjnym to już w ogóle.
Stary 2011-02-12, 00:50   #1121
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja nie powiedziałam, że tyle samo by zarobił... Nie zarobiłby raczej.
Moim zdaniem(!) po prostu ten wyjazd to nie ostateczność. Jak nie chce wyjeżdżać za granicę, niech nie wyjeżdża. Najwyżej będzie trzy razy dłużej zbierał na samochód. Jego sprawa. A samochód to przecież nie jest rzecz niezbędna do życia.
A chyba ze tak.Tak to sie z toba zgadzam.
Nie pojedzie to sam do siebie bedzie mogl miec pretensje ze nie ma tego czy innego.

On sie zwyczajnie boitekiego wyjazdu. A to jak juzpisalam ,jest dokonala szkola zycia. Tylko zwykle taki pierwszy daleki wypad spod skrzydel rodzicow jest strasznie trudny. Dlatego sie waha. Bo sie boi.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-12, 00:53   #1122
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
o matko prawie na zawal nie padlam dni mi sie mieszaja i chcialam zobaczyc ile jeszcze do niedzieli (mam egz) patrze w kalendarz na kompie haha i ze juz sobota i takie przerazenie poczulam, ze jutro niedziela, a ja nic nie umiem po chwili zobaczylam, ze juz po 12

W takim razie czas juz spac.
Dobranoc
hehe, ulga..

Ale szybko ten czas leci...
Stary 2011-02-12, 00:59   #1123
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale "przygoda" xD

Cytat:
A chyba ze tak.Tak to sie z toba zgadzam.
Nie pojedzie to sam do siebie bedzie mogl miec pretensje ze nie ma tego czy innego.
Albo będzie się zwyczajnie cieszył tym, że jest obok swojej dziewczyny. I w ogóle nie będzie miał do nikogo ani niczego pretensji o to, że musi trzy razy dłużej zarabiać na samochód.

Cytat:
On sie zwyczajnie boitekiego wyjazdu. A to jak juzpisalam ,jest dokonala szkola zycia. Tylko zwykle taki pierwszy daleki wypad spod skrzydel rodzicow jest strasznie trudny. Dlatego sie waha. Bo sie boi.
Nie na każdy wyjazd należy się decydować. Naprawdę. Szkoła życia szkołą życia, ale czasami po prostu nie warto. Wszystko zależy od tego jak taka praca wygląda naprawdę. Bo pracodawca to potrafi złote góry obiecać, a potem jak już złapie naiwniaka, to traktować go jak niewolnika
Stary 2011-02-12, 01:07   #1124
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Jeśli sam twierdzi, że przydałyby mu się pieniądze to po co ma zostać na ten czas w Polsce, żeby harować tu za marne grosze? Skoro może harować za lepsze pieniądze? Albo lepiej - zostać w Polsce, szukać pracy i jej nie znaleźć?
A tam ma już jakaś pracę w sumie załatwioną skoro rozważa wyjazd, bo jego znajomi, z tego co zrozumiałam, jeżdżą tam już od jakiegoś czasu...
Stary 2011-02-12, 01:08   #1125
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Jeśli sam twierdzi, że przydałyby mu się pieniądze to po co ma zostać na ten czas w Polsce, żeby harować tu za marne grosze? Skoro może harować za lepsze pieniądze? Albo lepiej - zostać w Polsce, szukać pracy i jej nie znaleźć?
A tam ma już jakaś pracę w sumie załatwioną skoro rozważa wyjazd, bo jego znajomi, z tego co zrozumiałam, jeżdżą tam już od jakiegoś czasu...
Widać dla niego ważniejsze jest bycie obok własnej dziewczyny, niż pracowanie na samochód, bez którego może przeżyć (albo zarobić na niego w Polsce, mimo że będzie trwało to dłużej). Ja go rozumiem. Sama nie chciałabym żeby mój TŻ wyjechał za granicę do pracy, tylko po to żeby zarobić na samochód
Stary 2011-02-12, 01:09   #1126
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Genialnie! Ślub w starym zamku *_*

Chociaż mnie to rybka, gdzie będę miała ślub. Bo mnie co najwyżej na ślubie zależy. Wesela nie chcę Co najwyżej cykl kilku wesel- osobne dla rodziny, osobne dla przyjaciół itd. Nie wyobrażam sobie połączenia tych wszystkich środowisk... Zwłaszcza, że nawet gdyby ci ludzi wyjątkowo się zgrali (w co i tak nie wierzę) to impreza byłaby koszmarna. Z nikim bym nie spędziła więcej niż 5-7 minut Dlatego nie chcę mieć nigdy jednego ogólnego wesela. To byłby dla mnie koszmar.
Tradycyjnych polskich wesel nienawidze. Zawsze chcialam miec jakies ladne przyjecie, bardziej w formie bankietu. W dzien, a nie jakas popijawe, gdzie polowa gosci pod stolem wyladuje. Odrazaja mnie wesela.
A taki zameczek to bylaby swietna sprawa.
Patrzylam z kolezanka na takie miajsca na slub. Cudowny zamek, jedzenie i wszystko dopiete na ostatni guzik, 20pokoi dlagosci jakby ktos chcial isc spac.
I to wszystko za 4 tys funtow. To 10 lat temu wesele mojej siostry w Zakichanej remizie, gdzie wszystko musielisny przygotowywac sami na weselu bylism niemilosiernir zmeczeni, kosztowalo 12 tys zl tylko z naszej strony. Nie wiem ile wlozyla rodzina jej meza,
Wiec wychodzi na to samo, a standard jest nieporownywalny.

Cytat:
Tylko najpierw trzeba tę pracę dostać. A z tego, co wiem to w Anglii już nie leży praca na ulicy. Polskich rąk do pracy już w Anglii trochę jest A w okresie wakacyjnym to już w ogóle.
Jak to sie mowi "do odwaznych swiat nalezy" jak sie nie sprobuje to na 200% pracy sie nie znajdzie.
Ajesli sie zaklada "pojade i nie nie znajde bo ciezko" to faktycznie nie ma po co jechac.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-12, 01:13   #1127
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Widać dla niego ważniejsze jest bycie obok własnej dziewczyny, niż pracowanie na samochód, bez którego może przeżyć (albo zarobić na niego w Polsce, mimo że będzie trwało to dłużej). Ja go rozumiem. Sama nie chciałabym żeby mój TŻ wyjechał za granicę do pracy, tylko po to żeby zarobić na samochód
Ale jej się tu nic nie stanie jak on wyjedzie na te 3 miesiące. Ani jemu...
Stary 2011-02-12, 01:14   #1128
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Tradycyjnych polskich wesel nienawidze. Zawsze chcialam miec jakies ladne przyjecie, bardziej w formie bankietu. W dzien, a nie jakas popijawe, gdzie polowa gosci pod stolem wyladuje. Odrazaja mnie wesela.
A taki zameczek to bylaby swietna sprawa.
Patrzylam z kolezanka na takie miajsca na slub. Cudowny zamek, jedzenie i wszystko dopiete na ostatni guzik, 20pokoi dlagosci jakby ktos chcial isc spac.
I to wszystko za 4 tys funtow. To 10 lat temu wesele mojej siostry w Zakichanej remizie, gdzie wszystko musielisny przygotowywac sami na weselu bylism niemilosiernir zmeczeni, kosztowalo 12 tys zl tylko z naszej strony. Nie wiem ile wlozyla rodzina jej meza,
Wiec wychodzi na to samo, a standard jest nieporownywalny.
To na pewno. Zdecydowanie pomysł z zamkiem wydaje mi się rewelacyjny. I z przyjemnością byłabym gościem na takim weselu w zamku.
Ale sama jak już mówiłam, wesela nie chcę. Nie wyobrażam sobie jak mogłabym się dobrze bawić w grupie np. 100 czy 200 osób. No i nie wyobrażam sobie imprezy, na której byłaby cała rodzina moja, TŻ-a, znajomi moi, znajomi TŻ-a Zupełnie różne światy. Nie ma sensu ich łączyć w taki sposób. Zwłaszcza, że sama nie bawiłabym się dobrze, bo każdemu mogłabym ledwie kilka minut poświęcić. A ja takich zabaw nie lubię.

Cytat:
Jak to sie mowi "do odwaznych swiat nalezy" jak sie nie sprobuje to na 200% pracy sie nie znajdzie.
Wszystko zależy od okoliczności. Odwagę łatwo pomylić z brawurą.

Cytat:
Ajesli sie zaklada "pojade i nie nie znajde bo ciezko" to faktycznie nie ma po co jechac.
Większą głupotą jest założyć, że "wszystko będzie dobrze" i pojechać całkowicie w ciemno

Ale to takie luźne rozważania już. Nie znamy dokładnie wszystkich aspektów tego wyjazdu i nie wiemy czy TŻ n0emi nie ma naprawdę ważnych powodów by jednak w kraju zostać.
A możliwe, że po prostu chciałby zarobić pieniądze, ale nie kosztem wyjazdu za granicę.
Stary 2011-02-12, 01:19   #1129
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Albo będzie się zwyczajnie cieszył tym, że jest obok swojej dziewczyny. I w ogóle nie będzie miał do nikogo ani niczego pretensji o to, że musi trzy razy dłużej zarabiać na samochód.
Z tego co Noemi pisala to co rok zaluje ze nie pojechal wiec nie sadze zeby cos tym razem sie zmienilo. Jka nie pojedzie to dalej bedzie trul.

Cytat:
Dla niego jest wazniejsze to ze zwyczjnie boi sie stawic czola jakiejs wiekszej decyzji i zmianie. Przeciez go nikt nie zmusza do wyjazdu tylko sam chce, potem nie wyjezdza a potem zaluje. Wiec nie wiem co tu rozumiec. Doroslej, meskiej decyzji trzeba. Tak albo tak a nie czajenie sie jak dziecko.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-12, 01:26   #1130
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale jej się tu nic nie stanie jak on wyjedzie na te 3 miesiące. Ani jemu...
A coś mu się stanie jak nie zarobi w tym roku na samochód
On tam by jechał dorobić sobie na przyjemności, a nie zarobić na życie

Dla mnie taka rozłąka na 3 miesiące byłaby straszna. Tęskniłabym ogromnie za TŻ-em, mimo że miałabym miliony swoich zajęć i na pewno nie nudziłabym się bez niego. Nie chciałabym spędzać wakacji bez spotykania się z TŻ-em. Nie oszukujmy się- taki wyjazd na 3 miesiące to już nie jest dla żadnej ze stron przyjemny. Zwłaszcza wyjazd w czasie wakacji. Wakacje to jest ten czas, kiedy każdy w końcu może odpocząć, pospotykać się z ukochaną osobą, ogólnie spędzić czas tak jak chce. Ja byłabym zła na TŻ-a, gdyby wolał spędzić czas na zarabianiu pieniędzy na swój samochód niż na spotykaniu się ze mną

Ale to naprawdę już luźne rozważania się. Nie wiem jak dokładnie wygląda związek n0emi i jej TŻ-a, nie wiem dokładnie jakimi ludźmi są, nie wiem jak miałaby wyglądać praca tego chłopaka... Ja tylko próbuję pokazać, że naprawdę nie zawsze taki wyjazd na 3 miesiące w pogoni za pieniędzmi, ma sens. Zwłaszcza jeżeli miałoby się zostawić na całe wakacje swoją drugą połówkę w kraju.

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Z tego co Noemi pisala to co rok zaluje ze nie pojechal wiec nie sadze zeby cos tym razem sie zmienilo. Jka nie pojedzie to dalej bedzie trul.
Możliwe...

Cytat:
Dla niego jest wazniejsze to ze zwyczjnie boi sie stawic czola jakiejs wiekszej decyzji i zmianie. Przeciez go nikt nie zmusza do wyjazdu tylko sam chce, potem nie wyjezdza a potem zaluje. Wiec nie wiem co tu rozumiec. Doroslej, meskiej decyzji trzeba. Tak albo tak a nie czajenie sie jak dziecko.
A to fakt. Tyle, że n0emi pytała jak go przekonać do wyjazdu, a nie jak namówić go do podjęcia decyzji "jadę" lub "nie jadę"
Możliwe, że chłopak jest po prostu rozdarty między tymi dwiema możliwościami. Chociaż fakt, że jakoś długo Niech się zdecyduje i tyle. Jego sprawa jaką decyzję podejmie
Stary 2011-02-12, 01:31   #1131
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sama jak już mówiłam, wesela nie chcę. Nie wyobrażam sobie jak mogłabym się dobrze bawić w grupie np. 100 czy 200 osób.
Ja sie z wiekszoscia rodziny nie odzywam wiec moze z 50 osob bym nazbierala. Ze strony TZ moze ze 20

Cytat:
Wszystko zależy od okoliczności. Odwagę łatwo pomylić z brawurą.
Większą głupotą jest założyć, że "wszystko będzie dobrze" i pojechać całkowicie w ciemno
Wiadomo ze nie jedzie sie za ostatnie pieniadze, bo to jest glupota. Jak sie nie uda to mozna wrocic, a jak sie nie sprobuje to to sie nie dowie.

Ty nie chcesz jechac za granice to Ci nikt nie kaze, ale gdybys sie wahala, to poradzilabym to samo: jedz , zobacz, a jak Ci sie nie spodoba to wrocisz.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-02-12, 01:40   #1132
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja sie z wiekszoscia rodziny nie odzywam wiec moze z 50 osob bym nazbierala. Ze strony TZ moze ze 20
To coś zupełnie innego. Ja bym jednak musiała zaprosić sporo osób, TŻ też. A u mnie to nawet połączenie mojej rodziny ze strony taty z rodziną ze strony mamy, jest bardzo karkołomnym zadaniem...

Cytat:
Wiadomo ze nie jedzie sie za ostatnie pieniadze, bo to jest glupota. Jak sie nie uda to mozna wrocic, a jak sie nie sprobuje to to sie nie dowie.

Ty nie chcesz jechac za granice to Ci nikt nie kaze, ale gdybys sie wahala, to poradzilabym to samo: jedz , zobacz, a jak Ci sie nie spodoba to wrocisz.
Tylko wiesz, można w ten sposób wydać pełno kasy na przelot w obie strony i koszty samego zakwaterowania, a nie uzyskać niczego. Wtedy to naprawdę nie jest fajnie.

A tak ogólnie to ja się zgadzam z Tobą- taki wyjazd za granicę może wiele dać człowiekowi. Zwłaszcza takiemu, który po prostu chce wyjechać z kraju, zarobić trochę itd.
Ja jedynie "dla równowagi" przedstawiam argumenty przeciw takiemu wyjazdowi. Bo i takie są. I trzeba się liczyć z tym, że na takim wyjeździe nie tylko się nie zyska, ale jeszcze się straci. Inna sprawa, że jednak wyjazd na 3 miesiące, podczas których będzie się ciężko pracowało całe dnie, raczej nie jest korzystny dla związku...
Stary 2011-02-12, 08:34   #1133
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaze wam cos. Ostrzegam moze byc troche szokujace. TZ trzyma sie za pewna czesc ciala po zobaczeniu tego w telewizji.

http://www.youtube.com/watch?v=26HzxZSc7G4
wyłączyłam przy 15 sekundzie. Biedny narząd.

Smerfuś, zamówiłam olejek myjący i hydrolat rumiankowy
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 08:38   #1134
astra85
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
ale u mnie wieje i snieg padał ,paskudnie jest ,bo tak ponuro.
Musze zmywac Vatike,a tak mi sie nie chce
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 08:40   #1135
GrazynkaLubicz
Zadomowienie

Cytat:
Z imieniem Grazynki nie znam nikogo, ani nigdy nie slyszalam.
Cytat:
kocurku ona sie nie nazywa Grazynka
GrazynkaLubicz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 08:47   #1136
Chatul
ma zielone pojęcie

O, w końcu jakiś ruch tutaj Ja całą noc siedziałam przy komputerze... I pisałam pracę na jeden przedmiot na studia O 11.30 dzisiaj na jogę wychodzę. A potem po jodze lecę na dworzec po TŻ-a. Jedziemy do domu i ja idę spać Jak dobrze pójdzie to już o 16 będę mogła dzisiaj położyć się spać
Stary 2011-02-12, 08:54   #1137
astra85
Zakorzenienie

wygoncie mnie ,zebym poszła umyc włosy. Dzis sie wybieram do sklepu fryzjerskiego na drugim koncu miasta,bo wczoraj w sklepiku fryzjerskim na osiedlu nie było nic z mojej listy, Adasiowi sie wczoraj chyba podobało we fryzjerskim bo patrzył na wszystko,ale dzis go nie zabiore bo za daleko
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 08:56   #1138
19agusia91
Zakorzenienie

Haha, rośnie Włosomaniak Ja idę zaraz zmyć odżywkę.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 08:56   #1139
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
wygoncie mnie ,zebym poszła umyc włosy. Dzis sie wybieram do sklepu fryzjerskiego na drugim koncu miasta,bo wczoraj w sklepiku fryzjerskim na osiedlu nie było nic z mojej listy
Ja bym pojechała w brudnych włosach Tylko bym związała w koczek albo coś takiego. A potem po powrocie ze sklepu od razu mogłabym wypróbować jakieś nowo nabyte cudeńko

A tak serio, jak chcesz mieć umyte włosy, to... Idź je umyj

Cytat:
Adasiowi sie wczoraj chyba podobało we fryzjerskim bo patrzył na wszystko
Włosomaniak od małego
Stary 2011-02-12, 09:02   #1140
Dont
Rozeznanie

Dzień dobry, miłe Panie.

Pierwszy dzień bez prostowania włosów.
Płukanka do włosów z szałwii wykorzystana wczoraj wieczorem. Trochę ciężko włosy się rozczesywały po niej, ale dziś nie są tak "samowolne". Taka płukanka ułatwia ujarzmianie moich wykręcających się na wszystkie strony włosów
Dont jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości