Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-11, 22:30   #3691
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja też nie piorę pierwsze słyszę że trzeba prać wózek
ale fajnie ci - do paryża... wow

to masz fajnie z teściową hehe też bym tak chciała

spaghetii i ja sobie dziś zrobiłam mniam jeszcze trochę na jutro zostało
Teraz przez te walentynki, co drugia znajoma jedzie hehe...
Myslalam te zo Amsterdamie, ale drozej wyszedl bilet;p, a oszczedzac trzeba bo juz kasy nie bedzie, bo na macierzynskim bede miala mniej niz polowe wyplaty;/

Spaghetti juz zjedzone, na weekend zapraszamy siostre i bedze moj TZ piekl kaczke- a ze moj TZ jest kucharzem to bedzie mniam mniam ale to w niedziele;p

Co do tesciowej to ja ja lubie i szczerze chcialabym pogadac z nia. Przylatuje do nas na 2 i pol tygodnia w kwietniu to sie poducze hiszpanskiego;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 22:30   #3692
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
i bądź tu mądrym i pisz wiersze.....
ale to nic groźnego z tym łożyskiem?????
myślę,że nie podpytam na poniedziałkowej wizycie bo sam od siebie nic nie powiedział dodatkowo.... musze go wypytac jednak ;/

hej nuna

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 22:31   #3693
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
deneb3
A co było o tych kaszach, bo nie widziałam tego??
różne mało znane kasze prezentowała i mówiła jakie która ma witaminy i mikroelementy, z 10 rodzai było tych kasz
na przykład
- gryczana ale nie palona tylko taki kolor pistacjowy miała
- jaglana (tą akurat znam i baaaardzo lubię)
- kuskus (tą też jem baaaardzo często)
- amarantus - pierwszy raz słyszałam ale później czytałam o niej w necie i zamierzam kupić
- kukurydziana
- kasza orkiszowa (orkiszową znam tylko mąkę bo ja piekę chleb swój na zakwasie i czasami używam - potwierdzam, że zdrowaśny bardzo ten orkisz )

jeszcze parę innych ale za chiny nie pamiętam nazwy, jedna taka na D była - strasznie dziwna nazwa - i zawiera podobno duuużą ilość żelaza

ogólnie opowiadała jak można robić z nich dania na wytrawnie i na słodko, można blenderem na purre przerobić, dodać masełka i zamiast ziemniaczków
a dla dzieci bardzo dobre także, zawierają dużo białka i witamin

któreś z nich są bezglutenowe ale nie wiem dokładnie które, trzeba by jeszcze doczytać

ja zamierzam iść we wtorek do sklepu ze zdrową żywnością i nakupować trochę kasz
one w sumie nie są takie drogie

------

a Wy się nie śmiejcie z orzechów piorących bo ja piorę także w orzechach często
i naprawdę polecam, dobrze spierają plamy i brud a nie trzeba używać zmiękczacza bo rzeczy są po tym delikatne i puszyste
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 22:32   #3694
gosikk_s
Zakorzenienie

Monti, mnie duomox przepisała laryngolog kiedy po, wydawało mi się, już przebytej grypie wyskoczył stan zapalny ucha. Kazała mi brać po 2 tabletki dziennie czyli własnie 10dni, i nawet po ustąpieniu jakichkolwiek objawów kontynuować do końca. I tak zrobiłam, ale widać na mnie nic nie działa Choruję od połowy grudnia czyli już praktycznie dwa miesiące i za każdym razem jak wydaje mi się że to już koniec, znowu coś wyskakuje. Teraz też jest już w miarę ok, ciekawe czy tym razem zakończę

Megi, to faktycznie dziwne, ale z drugiej strony, skoro wszystko poza iloscią wód wydaje się ok, na pewno skończy się dobrze

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 22:34   #3695
Montii
Zakorzenienie

Gosik współczuję Ci tego choróbska :/ a jak się czuje synek??

[LEFT]
Stary 2011-02-11, 22:35   #3696
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Megi, to faktycznie dziwne, ale z drugiej strony, skoro wszystko poza iloscią wód wydaje się ok, na pewno skończy się dobrze
gosik w zasadzie mam dwa objawy:
"Małowodzie objawia się małą objętością macicy względem wieku ciążowego, małym obwodem brzucha ciężarnej, małym przyrostem masy ciała u ciężarnej."
Stary 2011-02-11, 22:38   #3697
gosikk_s
Zakorzenienie

Nuna, super wyjazd miałaś, też bym pospacerowała po górach Dobrze że synuś tylko chwilowo postraszył

Stary 2011-02-11, 22:40   #3698
megi2015
Zadomowienie

Gosik oj biedactwo ty nadal te choroby biedna przechodzisz....to musi być wykańczające...
Stary 2011-02-11, 22:41   #3699
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

dobra lecę cosik pooglądać i powyszywać bo mnie kręgosłup boli buziaki do jutra
Przypomniałaś mi, jak kiedyś siedziałam prawie 3 h w kolejce u gina i siedziała obok mnie ciężarówka, która przez cały ten czas coś wyszywała, aż jej pozazdrościłam, że umie takie cuda robić chyba nie zauważyła nawet kiedy zleciał czas

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Witajcie

Wróciłyśmy dzisiaj z gór, było super cały czas słońce, dużo spacerów i jedzenia, o dziwo nic nie przytyłam, a juz się martwiłam , że pewnie przekroczyłam magiczna liczbe 70 kg
Byłyśmy nawet na Morskim Oku na nogach 9 kilometrów i innych Dolinkach i wzgórzach, córcia mnie niezłe przegoniła

Synek dzisiaj nastraszył mnie rano, bo sie wogóle nie ruszał, podjechałąm do lokalnej przychodni i połozna zbadałą Jacusiowi tętno, serduszko ładnie biło, odetchnełam, ale dzisiaj cały dzień chyba przespał, dopiero jak wróciłyśmy do Krakowa to się ożywił, łobuz matkę stresować
Ach, takie widoki tylko hej, hej! Nie za dużo chodzenia? Uważaj na Was

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 22:50   #3700
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Gosik współczuję Ci tego choróbska :/ a jak się czuje synek??
Aleks czuje się już praktycznie ok, został lekki katarek i kaszel, oby to już był koniec.

Cytat:
gosik w zasadzie mam dwa objawy:
"Małowodzie objawia się małą objętością macicy względem wieku ciążowego, małym obwodem brzucha ciężarnej, małym przyrostem masy ciała u ciężarnej."
Aha, ale to w takim razie mała objętość macicy, a co za tym idzie obwód brzucha wynika ze zmniejszonej ilości wód? I właściwie nie wiadomo z jakiego powodu? Dziwne to, może to po prostu taka Twoja "uroda"?

Stary 2011-02-11, 22:53   #3701
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Nuna, super wyjazd miałaś, też bym pospacerowała po górach Dobrze że synuś tylko chwilowo postraszył
Łobuz jeden

Agaaga89, mama mnie ochrzaniła, że po co tyle chodzę, ale jak sie dobrze czuje to nie będę siedziała
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 22:54   #3702
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
ta maść z mocznikiem robiona - ok. 10zł.

ja się chciałam wybrać z małym na koniec lipca nad polskie może ( ze Śląska) - miałby 3 miesiące- ciekawe czy da radę. Z półrocznym kuzynka jechała a z 3 miesięcznym hm... wykluczam siedzenie na plaży bo się ugotujemy.
wiesz co jak byliśmy w zeszłym roku nad naszym polskim morzem, to było bardzo dużo takich malutkich dzieci, jedna babka, to chyba była z takim z mesiąc miał, trzeba tylko mieć parawany i parasole i wybrać plażę łatwo dostępną, więc nie polecam Jastrzębiej, Karwii, Chłapowa i innych miejscowości w pobliżu, bo tam jest strome zejście i z wózkami baaaaardzo ciężko
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 22:55   #3703
iweczka
Zakorzenienie

czarna, alez ten Twój tż romantyczny

mirabilka, ja też w tym roku planuję wakacje nad polskim morzem, czerwiec lub lipiec, mam nadzieję, że damy rade
[QUOTE=gosikk_s;25031727] Aleks czuje się już praktycznie ok, został lekki katarek i kaszel, oby to już był koniec.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 22:56   #3704
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Gosik oj biedactwo ty nadal te choroby biedna przechodzisz....to musi być wykańczające...
Teraz już jest ok, ale to faktycznie najdłuższa choroba mojego życia Do tej pory każda infekcja przechodziła sama w ciągu kilku dni, teraz odrobiłam te wszystkie lata

Stary 2011-02-11, 23:06   #3705
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

mirabilka, ja też w tym roku planuję wakacje nad polskim morzem, czerwiec lub lipiec, mam nadzieję, że damy rade
.
Też mi się marzy morze z maleństwem i córcią w wakacje, ale pewnie będzie trudno

Mirabilka sąsiedzi byli z kwietniowym dzieckiem w sierpniu w Chorwacji autem i maleństwo lepiej zniosło podroż niz starsza 4-latka, jak się karmi piersia ro chyba nie ma problemu z wyjazdami

Widze , że temat kremów na rozstępy nadal aktualny, ja niezmiennie polecam Fissan, z córcia używałam i nie miałam rozstępów, teraz tez na razie ok, kupuje go w aptece po 20-22 zł. Jest bardzo tłusty , stosuje go na noc.
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 23:11   #3706
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
kolba dzięki za opis no i czekamy na fotki. Z tą kolką to nie ciakwie, pozostaje chyba tylko przeczekać

Jokr3 jaką tą sukienkę wyczaiłaś? Ale to i tak jakieś rajstopy by się przydały co nie? Ja już tak myślałam że zabiore ze sobą spodnie dresowe ciążowe bo one są najluźniejsze i ten pas jest najmniej uciskowy a nie tak jak mam w tych "codziennych" ciążowych spodniach

agus śliczne łóżeczko do tego ten przerwijak, rewelka

A ja się tak zastanawiam czy nie wybrać się prywatnie na usg. Bo wizyta za 4tyg (teraz zerknęłam że to za 4 tyg a nie 3 jak pisałam wcześniej). Lekarz mi teraz nie zrobił A chętnie dowiedziałabym się jak z małą, jak wody płodowe, ile waży itp. Jak myślicie? Jest to konieczne?
No rajtki, albo legginsy, a sukieneczka taka z dzianiny. Jak znajde linka to wkleje.

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej
odnośnie nawilżacza nie kupiłam bo jak mała przyjdzie na świat to już ogrzewać mieszkania nie będę - skończy się sezon grzewczy i zobaczę jakie będzie powietrze jeśli uznam ze bardzo suche to kupię
co do poduszki C to mam zamiar kupić . też myślę że się sprawdzi i przy spaniu a przede wszystkim przy karmieniu odciąży kręgosłup
a co do laktatora ja słyszałam ze najlepsze są elektryczne - ja sama mam ręczny Lovi ale nie wiem jak się sprawdzi okaże się z czasem

śliczny już duży ale masz już ciemną pręgę.

to jak znajdziesz takiego użytkownika na allegro to daj mi znać też muszę dokupić jeszcze parę rzeczy i najchetniej chciałabym u takiego co ma wszystko - dziewczyny a oprócz tego rp77 i rodzyneczkow pamietacie moze jeszcze kogos taniego ktory posiada tak jak rp77 duzo rzeczy ?
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2702125 Ostatnie zakupy robilam u niego. Kontakt rewelacja, blyskawiczna przesylka, ma duzy asortyment i taniutko.

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co myslicie o takim termometrze?

http://allegro.pl/termometr-dzieciec...449628259.html

bo nie wiem czy kupowac
Wszystko cacy, ale co jesli dziecko nie bedzie lubilo smoczkow?

Cytat:
czesc dziewczyny !!!

kurcze nie było mnie kilka dni......nie nadrobię niestety czytania - zbyt dużo tego. ogólnie to padł mi komp i mąż stawiał cały system na nowo. oczywiście utraciłam maila, na którym miałam hasło do wizażu

a tak ogólnie to wiecie pisałam 2 tyg. temu na usg wyszło mi że mam mało wód płodowych. dzisiaj byłam na usg kontrolnym i niestey nadal tak jest ....lekarz stwierdził że nie jest tragicznie bo moje AFI tak się określa ilość wód płodowych wynosi 10. a podobno już bardzo źle jest jak wynik byłby 8. kolejne usg za tydzień. mam bacznie obserwować ruchy małego i jakby się cokolwiek działo jechać na IP.
jedyna pozytywna wiadomość z usg to to że nasz maluszek nadal jest chłopcem
boje się dziewczyny, bo zacząłam dopiero 34 tydz. i zamiast mieć spokojną końcówkę ciąży to tu takie informacje....
a jeśli ten poziom będzie spadał - tak ogólnie nazywa to się małowodzie - to uzupełnia się ilość wód poprzez wstrzykiwanie do brzucha płynu w znieczuleniu miejscowym. mam nadzieję że nie będzie mnie to czekało.
mały ustawiony nadal główką w dół - to też pozytywna wiadomość bo przy niskiej ilości wód nie zdołałby się już obrócić.

tak ogólnie to:

Montii jak remont ??? końcówka już czy już zakończony???

Jokr jak noga mężą?? kiedy masz cesarkę????

Kolba opis porodu bardzo pozytywny podtrzymujesz nas na duchu a kolka to zmora wielu rodziców. dacie radę.

Natka witaj znowu
No goi sie mam nadzieje 21 jedzie na kontrole i wtedy okaze sie czy bedzie potzreba zakladania gipsu czy do konca bedzie skakal w szynie. CC mam wyznaczona na 23. w pn ide do szpitala, wtorek badani, lewatywa itp, sroda ciecie i w niedziele jak bedzie wsjo ok wyjscie.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Mirabilka znalazłam sprzedawcę który ma naprwdę duży asortyment http://allegro.pl/show_user_auctions...der=pd&p=6&p=7 . i ostatnie zakupy u niego zrobie, ale to juz w przyszłym tygodniu.
tak się zastanawiam co sądzicie o kosmetykach dla dzidzi firmy bubchen?? miała któraś z was do czynienia?/
Sprzedawce moge polecic ze wzgledu na kontakt. Przesympatyczni ludzie i odpowiedzi na maila sa natychmiastowe. Jednak ceny maja troszke wysokie w porownaniu ze sprzedawcami u, ktorych robilam zakupy.

Cytat:
my w tym roku także planujemy urlop nad naszym polskim morzem
i też pod koniec lipca,
także mamy kawałek z wielkopolski, bo chyba wybierzemy się do Łeby

musi dać radę

siostra moja mówi, ze pierwsze wakacje z małą miło wspomina bo mała leżała w gondolce,
za to drugie kiedy już chodziła wg niej były bardzo męczące

deneb3
A co było o tych kaszach, bo nie widziałam tego??
No ja od czerwca planuje juz siedziec u rodzicow. Niech sie dziadkowie naciesza wnuczkiem, poza tym nie wyobrazam sobie lata na slasku. Z malym bede siedziec na plazy, moczyc tylek w morzu i opalac rozstepy

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
różne mało znane kasze prezentowała i mówiła jakie która ma witaminy i mikroelementy, z 10 rodzai było tych kasz
na przykład
- gryczana ale nie palona tylko taki kolor pistacjowy miała
- jaglana (tą akurat znam i baaaardzo lubię)
- kuskus (tą też jem baaaardzo często)
- amarantus - pierwszy raz słyszałam ale później czytałam o niej w necie i zamierzam kupić
- kukurydziana
- kasza orkiszowa (orkiszową znam tylko mąkę bo ja piekę chleb swój na zakwasie i czasami używam - potwierdzam, że zdrowaśny bardzo ten orkisz )

jeszcze parę innych ale za chiny nie pamiętam nazwy, jedna taka na D była - strasznie dziwna nazwa - i zawiera podobno duuużą ilość żelaza

ogólnie opowiadała jak można robić z nich dania na wytrawnie i na słodko, można blenderem na purre przerobić, dodać masełka i zamiast ziemniaczków
a dla dzieci bardzo dobre także, zawierają dużo białka i witamin

któreś z nich są bezglutenowe ale nie wiem dokładnie które, trzeba by jeszcze doczytać

ja zamierzam iść we wtorek do sklepu ze zdrową żywnością i nakupować trochę kasz
one w sumie nie są takie drogie

------

a Wy się nie śmiejcie z orzechów piorących bo ja piorę także w orzechach często
i naprawdę polecam, dobrze spierają plamy i brud a nie trzeba używać zmiękczacza bo rzeczy są po tym delikatne i puszyste
Nie slyszalam o orzechach pioracych co to, gdzie to i z czym sie je
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 23:58   #3707
_Ciastko_
Rozeznanie

Cytat:
My mamy Citi,
niestety nie mamy w samochodzie pasów do montażu bazy Isofix
więc będziemy musieli montować fotelik normalnie pasami,
a Citi to ponoć najbezpieczniejszy fotelik montowany za pomocą pasów
więc stwierdziliśmy, że nie ma co przepłacać za Cabrio skoro i tak nie będzie na bazie

co do prania w orzechach ... to
iizabelaa u mnie w samochodzie też nie ma systemu isofix więc kupiłam bazę pod fotelik Maxi Cosi Easyfix którą można montować do systemu isofix lub zwykłymi pasami (my chcemy niedługo zmienić samochód i pewnie w nim będzie system), fotelik kupiłam Maxi cosi Cabrio fix i ju wypróbowałam w samochodzie bazę - super sprawa, nie trzeba męczyć się z pasami za każdym razem aby podpiąć fotelik.

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Witajcie

Wróciłyśmy dzisiaj z gór, było super cały czas słońce, dużo spacerów i jedzenia, o dziwo nic nie przytyłam, a juz się martwiłam , że pewnie przekroczyłam magiczna liczbe 70 kg
Byłyśmy nawet na Morskim Oku na nogach 9 kilometrów i innych Dolinkach i wzgórzach, córcia mnie niezłe przegoniła

Synek dzisiaj nastraszył mnie rano, bo sie wogóle nie ruszał, podjechałąm do lokalnej przychodni i połozna zbadałą Jacusiowi tętno, serduszko ładnie biło, odetchnełam, ale dzisiaj cały dzień chyba przespał, dopiero jak wróciłyśmy do Krakowa to się ożywił, łobuz matkę stresować
Morskie Oko przyciąga "cieżarówki", ja byłam nad nim we wrześniu, była świetna pogoda więc wybraliśmy się przy okazji nad Czarny Staw pod Rysami. Mój starszy synek był zachwycony

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
ta maść z mocznikiem robiona - ok. 10zł.

ja się chciałam wybrać z małym na koniec lipca nad polskie może ( ze Śląska) - miałby 3 miesiące- ciekawe czy da radę. Z półrocznym kuzynka jechała a z 3 miesięcznym hm... wykluczam siedzenie na plaży bo się ugotujemy.
Sądzę że spokojnie możesz jechać...Maluch pewnie całą drogę prześpi. Pamiętam jak z moim Kacprem wybrałam się sama w grudniu nad polskie morze (do mojego męża-tam mieszka jego mama). Synek miał wtedy 7 tygodni z tym, że jechałam pociągiem (ponad 700km). W tym roku chcemy sobie odpuścić polskie morze bo boimy się o pogodę a woda niestety nie zachęca do kąpieli więc myślimy o Chorwacji (Mała akurat by miała ok 3 miesięcy).
Aha...pamiętam jak moja siostra przyjechała z 3 miesięcznym synkiem do Polski z Wlk. Brytanii (Walii) samochodem i Maluszek fantastycznie zniósł podróż

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 00:17   #3708
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
laseczkaa naprawdę cudowne miejsce...nie dziwię się,że jest nazywane miastem zakochanych Bardzo często wracam myślami do tamtego dnia i przyznam,że mój Tż naprawdę się wykazał pomysłowością
Ehh...aż się rozmarzyłam, a w zasadzie zatopiłam we wspomnieniach. Mój Mąż też wykazał się kreatywnością jeśli chodzi o zaręczyny. Zamiast Paryża wybrał nasz Bałtyk, ale sceneria niczym nie odbiegała od najbardziej romantycznych miejsc na swiecie. Nie wiem jak on to załatwił, ale udało mu się "przechwycić" na całą noc latarnie morska. Tam kolacyjka i zaręczyny przy wschodzie słońca. A ja jak głupek w dresie wystąpiłam, bo totalnie się nie spodziewałam takiego obrotu spraw. Było cudownie !!!

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
iizabelaa u mnie w samochodzie też nie ma systemu isofix więc kupiłam bazę pod fotelik Maxi Cosi Easyfix którą można montować do systemu isofix lub zwykłymi pasami (my chcemy niedługo zmienić samochód i pewnie w nim będzie system), fotelik kupiłam Maxi cosi Cabrio fix i ju wypróbowałam w samochodzie bazę - super sprawa, nie trzeba męczyć się z pasami za każdym razem aby podpiąć fotelik.
Mamy ten sam zestaw. W jednym autku jest isofix, a w drugim nie, ale Easybase pasuje i tu i tu. Ta baza to super wynalazek, bardzo ułatwia wpinanie i wypinanie fotelika z samochodu. Nie trzeba się motać z tymi pasami.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 01:58   #3709
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
o właśnie, ja słyszałam, że te SAB SIMPLEX są rewelacyjne
ale czytałam na któryms wątku, że są prawie identyczne jak nie takie same polskie ale nie zapisałam jak się nazywają

poza tym fajny opis porodu, taki uspokajający
normalny poród, szybciutki

fajny
polskie to infacol, kiedyś kupowałam tez takie co sie po prostu nazywało simeticon ( czyli to samo co sab simplex) ale nie wiem, czy to jeszcze jest w takiej formie jak było te 6 lat temu

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Dziewczynka Położna mi dzisiaj powiedziała, że ta kreska mi zostanie, tylko trochę się wybieli i zmieni kolor jak się opalę. Na szczęście oznajmiła, że jak nie mam już na tym etapie ciąży rozstępów to już ich nie będę miała, stwierdziła, iż mam elastyczną skórę
mi kerska nie została ani po jednym, ani po drugim dziecku, tzn była jakieś pół roku, ale potem znikała zupełnie teraz mam ale taka blada, o dziwo- duzo mniej widoczną, niz np w pierwszej ciązy

Cytat:

ja pospałam trochę, wypiłam gorące mleko i jest lepiej w ogóle na jakiego lekarza trafiłam.....
było mi coraz gorzej, katar nie przechodził ale poszło mi na oskrzela czy tam płuca miałam fatalny kaszel więc ide...
a on do mnie TO PANI WEŹMIE IBUPROM ZATOKI BO CHYBA MOZNA W CIAZY CO? a ja że NIE!!!
a on aha to duomox proszę....

nie no załamana byłam zero zaufania do tego lekarza, poszłam do apteki i pytam farmaceutki co to za duomox, mowila,ze niemowlęta go biorą i w razie potrzeby kobiety w ciazy, ja juz czuje sie tak fatalnie że wzielam pierwszą dawkę i tylko mam nadzieje,ze szybko mi przejdzie choróbsko bo nie wyobrażam sobie mieć powikłan przez 2-3 tygodnie, nie umialabym rodzić w takim stanie no ale lekarz bomba....
duomox to antybiotyk, ale jak juz dziewczyny pisały- bezpieczny w ciąży

ale tempo tego forum, nie mam siły wszystkiego czytac dokładnie

tak naprawde weszłam, bo chciałam Wam tylko napisac, że w smyku sa wyprzedaże ( tzn koło mnie, nie wiem, czy w innych tez, ale możecie zajrzeć) - duże przeceny, mniej więcej o połowę, a nawet więcej, ja kupowałam dla starszych, bo dla malutkiej w zasadzie juz mam wszystko na te pierwsze 0-3 msce, ale pokusiłam sie o taki pajacyk w panterkę, rozm 56, jest cudny, welurowy i z 39.99zł był przeceniony na 20 zł ( na tym granatowym tle i w tym świetle troszke przekłamany zbyt wyblakły kolor, nie prezentuje sie tak dobrze jak w rzeczywistości)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg panterka.jpg (55,3 KB, 39 załadowań)
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-12 o 02:09
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 07:49   #3710
Tity
Zakorzenienie

A ja proszę o kciuki za ostatni egzamin dzisiaj Nauka szła baaaardzo opornie....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 07:49   #3711
Montii
Zakorzenienie

Niutka ale słodki, kurcze będzie ślicznie wyglądać córa w nim , też bym chciała coś takiego ,ale może w krówkę hm

Kurcze a mi w 2 dni poleciało 2 kg
doznałam szoku wchodząc na wagę ale innego niż zawsze bo przeważnie tyłam w 2 dni ok 0,5 kg a teraz poleciało 2;/
mam nadzieję,że to nic niepokojącego

[LEFT]
Stary 2011-02-12, 07:57   #3712
subtelle
Raczkowanie

kurcze napisałam taaaakiego posta i wizaż w trakcie publikacji zeżarł.........
już sama nie wiem co pisałam ech......

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Niutka ale słodki, kurcze będzie ślicznie wyglądać córa w nim , też bym chciała coś takiego ,ale może w krówkę hm

Kurcze a mi w 2 dni poleciało 2 kg
doznałam szoku wchodząc na wagę ale innego niż zawsze bo przeważnie tyłam w 2 dni ok 0,5 kg a teraz poleciało 2;/
mam nadzieję,że to nic niepokojącego

Montii może poród bliżej niż sądzisz?
a może woda zeszła z Ciebie? może wysiusiałaś więcej niż zwykle.

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 08:01   #3713
Montii
Zakorzenienie

Tity trzymam kciuki za egzamin

subtelle jak na ironię losu dzisiaj wstawałam tylko 2 razy do ubikacji a ostatnio czasem się zdarzało..9
zwaliłabym na chorobę ale ona mi smaku nie odebrała i spokojnie pochłonęłam pół makowca i 2 czekoladki wczoraj <wstyd>

ale nie czuję żeby poród się zbliżał nawet także to nie to jeszcze młody ma czas, może faktycznie to coś z tą wodą, może nawet nie zwróciłam uwagi a wczoraj w ciągu dnia siusiałam więcej.

Jak nie wzrasta w mega tempie..bo pół kilo na 2 dni to mnóstwo.. to nagle spada..czy ona nie mogłaby po prostu stać?

[LEFT]
Stary 2011-02-12, 08:10   #3714
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
czesc dziewczyny !!!

kurcze nie było mnie kilka dni......nie nadrobię niestety czytania - zbyt dużo tego. ogólnie to padł mi komp i mąż stawiał cały system na nowo. oczywiście utraciłam maila, na którym miałam hasło do wizażu

a tak ogólnie to wiecie pisałam 2 tyg. temu na usg wyszło mi że mam mało wód płodowych. dzisiaj byłam na usg kontrolnym i niestey nadal tak jest ....lekarz stwierdził że nie jest tragicznie bo moje AFI tak się określa ilość wód płodowych wynosi 10. a podobno już bardzo źle jest jak wynik byłby 8. kolejne usg za tydzień. mam bacznie obserwować ruchy małego i jakby się cokolwiek działo jechać na IP.
jedyna pozytywna wiadomość z usg to to że nasz maluszek nadal jest chłopcem
boje się dziewczyny, bo zacząłam dopiero 34 tydz. i zamiast mieć spokojną końcówkę ciąży to tu takie informacje....
a jeśli ten poziom będzie spadał - tak ogólnie nazywa to się małowodzie - to uzupełnia się ilość wód poprzez wstrzykiwanie do brzucha płynu w znieczuleniu miejscowym. mam nadzieję że nie będzie mnie to czekało.
mały ustawiony nadal główką w dół - to też pozytywna wiadomość bo przy niskiej ilości wód nie zdołałby się już obrócić.
To u mnie zupełnie odwrotna sytuacja, jestem na granicy wielowodzia. i gin też zupełnie nie wie, jaka może być przyczyna, bo moje wyniki są dobre, a maluszek też wygląda na zdrowego chłopa.

musimy być dobrej myśli, wciąż mieścimy się w granicy normy z AFI i tak zostanie.
chociaż będę umierała ze strachu do kolejnego pomiaru wód, bo grozi mi amnioredukcja, to wierzę w to, że nie przekroczę granicy normy.
może taka nasza uroda, Megi.
Tak, jak Dziewczyny radziły pij dużo wody! i uważaj na siebie, oszczędzaj się i wszystko będzie dobrze. trzymam kciuki za Was.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Tity trzymam kciuki za egzamin

subtelle jak na ironię losu dzisiaj wstawałam tylko 2 razy do ubikacji a ostatnio czasem się zdarzało..9
zwaliłabym na chorobę ale ona mi smaku nie odebrała i spokojnie pochłonęłam pół makowca i 2 czekoladki wczoraj <wstyd>

ale nie czuję żeby poród się zbliżał nawet także to nie to jeszcze młody ma czas, może faktycznie to coś z tą wodą, może nawet nie zwróciłam uwagi a wczoraj w ciągu dnia siusiałam więcej.

Jak nie wzrasta w mega tempie..bo pół kilo na 2 dni to mnóstwo.. to nagle spada..czy ona nie mogłaby po prostu stać?

ja się cieszylam w I połowie ciąży, że wolno 'przyrastam', tak teraz moja waga poszła o 7 kg w górę przez 3 tyg.... i wcale nie jem więcej... wręcz siusiam jak szalona. ale popuchnięta jestem koszmarnie i obawiam się, ze to ma wpływ na wagę. i te moje wody płodowe też ważą.
tak sobie tłumaczę i wcale nie mam zamiaru się tym teraz stresować na końcówce...
moja waga i tak wybija takie cyfry, które przyprawiają o zawał. a stres w ciąży nie wskazany

aaaa któraś z Was pytała o Fissan - ja stosuję od poczatku ciąży. i na piersiach nie zadziałał, mam mega rozstępy już od 4-5 m-ca. brzuch póki co bez, ale nie nastarajam się optymistycznie, bo u wielu moich znajomych stały sie on widoczne dopiero po porodzie... a brzuch mam ogroooooony więc nie sądzę bym uniknęła. no i tyłek mam w zeberkę...
tak, ze myślę - że czegokolwiek byśmy nie używały - Fissanu, Musteli czy innych cudów to chyba i tak znaczącą rolę mają tu geny.

Stary 2011-02-12, 08:17   #3715
Montii
Zakorzenienie

chyba tak... ja miałam dość dużo z okresu dojrzewania, teraz są stare już i niewidoczne ale jednak były. Także byłam pewna,że w ciąży mnie obsypie a tu prawie nic. Zapytałam mamę i na brzuchu ona nie ma nic, a była 3x w ciąży, całe ciało ok, jedynie na piersiach ma trochę i to by się zgadzało - mi na piersiach zaczęły pojawiać się maleńkie rozstępy, dzięki bogu że to nie mega krechy tylko takie mikro kreseczki, no ale poszłam w ślady mamy

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

subtelle ja się wagą w ciąży w ogóle nie przejmuję na początku to owszem, rosła i rosła a ja w beeek. a teraz wiem,że nic nie zmienię. Ogólnie mam taką przemianę materii ,że łatwo przytyję ale i łatwo schudnę, zresztą co się dziwić jak ja ciągle w domu siedzę ostatnio i jem ! przed ciążą to maszerowałam gdzie się da, ćwiczyłam, jak urodze to biorę wózek i heja, nie ma nas pół dnia
a Twoje wody płodowe na pewno mają dużo do rzeczy znajoma mówiła mi ,że po odejściu wód na porodówce miała +/- 7 kg mniej aż

[LEFT]
Stary 2011-02-12, 08:19   #3716
subtelle
Raczkowanie

to moja mama ma cudowne na całym brzuchu więc wszystko przede mną...
a moje piersi wyglądają jak słoneczko, mam meeega piękne promienie naokoło brodawek. dłuuugie i bynajmniej nie takie optymistyczne jak te słoneczne...
i powiem Ci, że był czas że ryczałam jak patrzyłam na te rozstępy, bo przed ciążą mój biust był jedyną częścią ciała, z której byłam dumna. a tu taka nispodzianka. nic to, smaruję dalej, nic innego nie zostało.
Kupiłam dodatkowo krem na istniejące rozstepy z Pharmaceris i wklepuje.

apropo wód - i tego się trzymam!
a plan mam taki sam- mamy taki cudny czas na poród, wiosna, słoneczko. więc wózek i heja naokoło świata!

Edytowane przez subtelle
Czas edycji: 2011-02-12 o 08:21
Stary 2011-02-12, 08:26   #3717
Montii
Zakorzenienie

ja bardzo lubiłam swój biust przed ciążą i wiesz, wolałabym już nawet na brzuchu mieć niż na biuście, więc jak tam ujrzałam pierwsze kreski to się popłakałam, byłam wściekła na cały świat, ale szybko mi przeszło. Teraz jakoś doszło do mnie,że będę mamą za kilkanaście dni to te rozstępy nie mają już dla mnie znaczenia tak bardzo.
Ja się kąpie co jakiś czas w oliwce, jest to męczące bo ledwo co z wanny wstaję i później tłuste wszystko, ale to już ostatki więc się 'poświęce'
mam jeszcze Palmersa do ciała, na rozstępy,do biustu, masło kakaowe i oliwkę specjalną do kąpieli, także teraz tym się smaruje i jakoś psychicznie mi fajnie, czuje się taka zadbana bo to ładnie pachnie
a po ciąży polecam Ci peeling kawowy - cudo na ciało domowej roboty oczywiście a wiele specyfików wypróbowałam a tu za grosze można mieć super ciałko.

Ja już nie mogę się doczekać tej wiosny, uwielbiam chodzić, spacerowac, ogólnie ćwiczyć.teraz czuję się taka skapciała przez zimę i ciążę, mało aktywności fizycznej..

[LEFT]
Stary 2011-02-12, 08:43   #3718
iweczka
Zakorzenienie

witajcie w sniezny poranek u mnie tak napadało że łohohoho.......
ale chociaż świeci piękne słonce

zaczne od marudzenia, pół nocy nie spałam, bo niedaleko domu jest bar i było chyba karaoke, całą noc darli gęby.......bosheeeeee jaka ja byłam wściekła, bo chciało mi się spać, a bolała już mnie głowa i tym sposobem zasnęłam po 2
normalnie poczytam o zakłucaniu ciszy nocnej !!!! bo nie wyobrażam sobie takich akcji jak się malutka urodzi, a tym bardziej w lato jak będą okna otwarte.

ciastko,
a ile zapłaciłaś za bazę do fotelika??
własnie dziewczyny kupujecie bazy do cabrio fix????

Montii, ja też nie mogę się doczekać wiosny, bo czuje się już jak "stara babcia" i wogóle ta zima mnie dobija

ok, miłego dnia, ja narazie uciekam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 08:45   #3719
subtelle
Raczkowanie

ech taka kąpiel w pachnących olejkach relaksik i ten zapach
my mamy tylko prysznic, więc mogę zapomnieć. ale kiedy tylko jedziemy do Rodziców, to korzystam ile mogę

prawda, zostaniemy Mamami i niedoskonałości nabierają zupełnie innego wymiaru niż jeszcze rok temu... zresztą mój TŻ wspiera mnie w tym, bym się nie przejmowała, powiedział mi, że rozstępy to i tak niewiarygodnie niska cena za to szczęście, które noszę pod sercem. i się mam nie przejmować tylko cieszyć się Naszym Nowym Życiem
zawsze można potem robić wszystko, by wyglądać jak fajna mamuśka, prawda?
z pillingu kawowego skorzystam. wiele słyszalam, ale jakoś nigdy nie zmobilizowałam się, by zrobić to cudo. ale teraz trzeba będzie wyciągnąć wszelkie działa, by wrócić do formy, więc na pewno się zmobilizuję

apropo wiosny- piękne słonko u mnie wyszło! co prawda wieje jak cholera, ale to szczegół
biegnę po pieczywko
dobrej soboty Wam, może uda mi się jeszcze wieczorem luknąć do Was

Stary 2011-02-12, 09:29   #3720
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Montii, ja też nie mogę się doczekać wiosny, bo czuje się już jak "stara babcia" i wogóle ta zima mnie dobija
jeden plus, że nie musimy się męczyć z brzucholami w upały

ja też mam dość, zwłaszcza, że mieszkam na wsi pod lasem, tu nawet do sklepu nie mogę się przejść, bo takowego nie ma
i tak jakimś cudem przytyłam tylko 8 kg, siedząc na dupie i jedząc

Weekend spędzam u mamusi bo TŻ do czwartku w delegacji, więc co będę weekend z teściową spędzać
Mama upiekła pyszny placek "3bit"-muszę koniecznie wziąć przepis, już zjadłam po śniadaniu 2 kawałki. Właściwie to kawały. No fantastyczny.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości