Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 09:39   #3391
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

witam!!!!!!!!!!
a u nas dzisiaj pieknie - słońce świeci - nic tylko śniadanie zjeść i na spacer
gratuluje wszystkich udanych wizyt i poznania płci
beatko rzeczywiście bardzo fajnie ci w tych włoskach

zapomniałam co miałam napisac więcej...
życzę wszystkim miłego dnia
idę jeść śniadanie

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 09:44   #3392
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

To u Nas całą noc trzaskało roletami mamy w całym mieszkaniu rolety antywłamaniowe i spać się nie dało, ale jak odsunełam to znowu świszczało i też się nie dało spać
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 09:58   #3393
Stapelka
Rozeznanie

Babonik - wizytę mam we wtorek o 20.00 a ze w poniedziałek muszę jechać do Warszawy to zwlokłam się wczoraj na badania

miłego dnia dziewczyny! u nas wieje ale prześwituje słoneczko!

aaa a propos różnych ciążowych ubytków w głowie kupiłam 2 prześcieradła dla nas bo stare nam się pokończyły. I wczoraj przyszły, otwieram a tam błękitne i bordowe. I podumałam podumałam "na cholerę mi bordowe jak mi do niczego nie pasuje". Sprawdziłam, że może źle wysłali, ale nie, zamówiłam bordowe. No i weźcie mi powiedzcie o co chodzi
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 10:21   #3394
dziubek79
Zakorzenienie

dzień dobry w słoneczny poranek
dobrze że chociaż pogoda napawa optymizmem bo moja noc niestety była tragiczna matko takiego drapania to sobie nie zafundowałam nawet w czasie ospy mówię Wam dramat, nie przespałam nawet dwóch godzin w całości i już mam dość.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 10:24   #3395
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Beatko staralismy się od nocy poślubnej w grudniu gin na usg dopatrzył się pęcherzyków na jajnikach, dostałam skierowanie do endokrynologa, ten zlecił mnóstwo badań hormonalnych - w marcu miałam diagnoze - zespół policystycznych jajników - brak owulacji. Potem M. zbierał się za badanie nasienia (nie było łatwo - 2 razy za bardzo się zestresował), potem mieliśmy przerwe spowodowaną przeprowadzką itp. W sierpniu poszedł na badania nasienia, obniżona ruchliwość, morfologia, kolejne czekanie na wizyte. W pazdzirniku miałam stymulowany cykl i inseminacje. I ogromni z nas szczesciarze, bo udało się za pierwszym razem.
W sumie doczekaliśmy się ciąży po ponad roku staran.
Ja mam 24 lata, M. 31.
Scio mamy podobną historię. Po kilku cyklach starań, gdy nie mogłam zajść w ciążę wybrałam się do ginekologa. Po badaniu hormonów i usg okazało się, że mam zespół policystycznych jajników, brak owulacji oraz za wysoką prolaktynę. Przyjmowałam na początku sam bromergon. Później lekarz rozłożył ręce i skierował mnie do kliniki leczenia niepłodności ( miałam wówczas 20 lat ). W klinice mąż miał badanie nasienia - u niego wszystko wyszło wzorowo U mnie dodatkowo okazało się, że mam wrogi śluz - czyli niszczę plemniki męża. Jedyną drogą była stymulacja gonadotropinami oraz inseminacja, a w najgorszym przypadku in vitro. I zaczęło się leczenie najpierw clo, później fostimonem, a później gonalem F. Pierwsza inseminacja nie udała się - załamałam się. Obwiniałam się, że nie będę mogła dać dla męża dziecka itp. Udało się po drugiej inseminacji i szczęśliwie dziś rozpoczynamy 17 tc Z całego serca dziękuje mojej pani doktor
Aha zapomniałam - udało się po 2,5 roku starań.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-02-12 o 10:27
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 10:48   #3396
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

ale u nas dziś "p i ź d z i " pół nocy nie spałam,a o 3ej wstałam i poszłam na zewnątrz pozbierac graty,bo sie bałam,że nam okna powybijają...

życzę miłego dnia

u mnie też tak wiało w nocy, że prawie nie spałam, gwizdało i się budziłam co chwilę
i teraz taka niewyspana jestem
na szczęście dziecko mi ładnie spało

dzień dobry
słońce przynajmniej świeci, może będzie fajny dzień

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

beatko czy Ty czasem nie masz dziś urodzin?
wszystkiego naj naj

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 10:58   #3397
Shira_83
Zadomowienie

hello Brzuszki

Beatko my z tż mieliśmy zaplanowane, że staranki zaczynamy we wrześniu dokładnie od 19 trzy miesiące po ślubie bo czekała nas przeprowadzka itd no i udało się za pierwszym razem sami byliśmy w szoku, że tak od strzała się nam powiodło, ale radość było sporo a jak już tż dowiedział się, że będzie syn to chodzi dumny i cały czas puka mi w brzuch i pyta jak tam się ma synek( a jak się ma mieć luksusowo)

a za oknem pięknie słonko świeci ale zimno brrrr pies już na mnie patrzy tym wzrokiem typu "ruszysz dupę i wyjdziesz ze mną na spacer czy mam zacząć szczekać"

Stapelka to teraz bordową pościel do tego prześcieradła to Twoja podświadomość zadziałała, już długo marzyłaś o bordowej pościeli
Stary 2011-02-12, 11:01   #3398
brunetka2000
Zakorzenienie

BABONIK możesz napisać jak się "prowadzi" takie autko. Jak jest z ciężarem i noszeniem bo niestety żeby wyjść z domu muszę pokonać sporo schodów. I czy te 3 kółka są dobre?
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 11:12   #3399
zanka205
Zakorzenienie

brunetko ja również miałam x-landera xt czyli trójkołowca
straszyli mnie, że wywrotny, że niestabilny, ale ja nic takiego nie odczułam
mega zwrotny, stabilny, duże pompowane koła więc amortyzacja super, na prawdę nie mam nic do zarzucenia trójkołowcom
chodzi Ci konkretnie o x-landera czy ogólnie o trojkolowce?
x-lander cięższy jest, ale to przez koła pompowane, każdy wózek z kołami piankowymi jest lżejszy ale wiadomo że zimą albo po wybojach lepiej mieć pompowane koła
spokojnie możesz stelaż zostawić na dole a brać do domu tylko gondolę
rączka regulowana, oparcie w spacerówce rozkładane prawie na płasko, spacerówka fajna bo ładnie zabudowana, regulacja podnóżka, pojemny kosz, w komplecie przeważnie jest folia przeciwdeszczowa, gondola byla spora, przynajmniej mój synek nie zdążył z niej wyrosnąć a go przenieśliśmy do spacerówki
ładnie i łatwo się składa, lekko odpina się kółka jeśli zajdzie taka potrzeba, można wpiąć fotelik x-car albo maxi cosi, dla mnie super wózek
teraz mamy dylemat, chciałabym x-landera ale nowego, niestety kosztuje więcej niż mamy zamiar wydać do tego ta nowa kolorystyka nie przemawia do mnie
i nie wiem co zrobię

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

cholera, powieka mi skacze

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-02-12 o 11:10
Stary 2011-02-12, 11:20   #3400
kasshia
BAN stały

Witam mamy

Jednak psa kupujemy na wiosnę bardziej, nie wiem czemu, ale tak sobie wymyślił mój genialny mąż

Amelia uwielbia mnie kopać, szczególnie w nocy, kiedy chcę usnąć.
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 11:25   #3401
DaKaro
Zadomowienie

meszsares gratuluję córeczki, Blanka ślicznie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
a propos różnych ciążowych ubytków w głowie kupiłam 2 prześcieradła dla nas bo stare nam się pokończyły. I wczoraj przyszły, otwieram a tam błękitne i bordowe. I podumałam podumałam "na cholerę mi bordowe jak mi do niczego nie pasuje". Sprawdziłam, że może źle wysłali, ale nie, zamówiłam bordowe. No i weźcie mi powiedzcie o co chodzi
U nas mówi się na to "nappy brain".

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 11:25   #3402
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
brunetko ja również miałam x-landera xt czyli trójkołowca
:
Baaaaardzo dziękują za wyczerpującą odpowiedź. Jeszcze nie zastanawiałam sie nad marką wózka trochę czasu jeszcze mam. Nie miałam czasu na chodzenie po sklepach bo jestem jeszcze studentką dzienną i właśnie skończyłam sesje
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 11:36   #3403
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość

Amelia uwielbia mnie kopać, szczególnie w nocy, kiedy chcę usnąć.
Moja mała to też lubi nocne życie, budzę się dziś w nocy na sikanie, a tu taka dyskoteka w brzuchu, że hej.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 12:52   #3404
kasshia
BAN stały

U nas nie robi dyskotek, tylko gale boksu Jakby miała bokserką zostać
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 13:07   #3405
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Słoneczko zwątpień była cała masa. Na iui mąż mnie zaciągnął, bo ja nie wierzyłam.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Scio mamy podobną historię. Po kilku cyklach starań, gdy nie mogłam zajść w ciążę wybrałam się do ginekologa. Po badaniu hormonów i usg okazało się, że mam zespół policystycznych jajników, brak owulacji oraz za wysoką prolaktynę. Przyjmowałam na początku sam bromergon. Później lekarz rozłożył ręce i skierował mnie do kliniki leczenia niepłodności ( miałam wówczas 20 lat ). W klinice mąż miał badanie nasienia - u niego wszystko wyszło wzorowo U mnie dodatkowo okazało się, że mam wrogi śluz - czyli niszczę plemniki męża. Jedyną drogą była stymulacja gonadotropinami oraz inseminacja, a w najgorszym przypadku in vitro. I zaczęło się leczenie najpierw clo, później fostimonem, a później gonalem F. Pierwsza inseminacja nie udała się - załamałam się. Obwiniałam się, że nie będę mogła dać dla męża dziecka itp. Udało się po drugiej inseminacji i szczęśliwie dziś rozpoczynamy 17 tc Z całego serca dziękuje mojej pani doktor
Mnie stymulowano clo, ale średnio na niego zareagowałam, dlatego dostałam puregon w środku cyklu i on chyba pobudził do działania te moje jajniki :/

Kaszle jak stary gruźlik, martwie się o dzidzie, bo nie czuje, zeby się ruszało. Byle do poniedziałku.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 13:10   #3406
marmutita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dzień dobry w słoneczny poranek
dobrze że chociaż pogoda napawa optymizmem bo moja noc niestety była tragiczna matko takiego drapania to sobie nie zafundowałam nawet w czasie ospy mówię Wam dramat, nie przespałam nawet dwóch godzin w całości i już mam dość.
oj biedna
takie swędzenie, oprócz podrażnień skóry, strasznie drażni "psychiczne". U mnie odpukać wszystko w tym temacie się wyciszyło.
Jeśli badania, które robiłaś pod kątem cholestazy będą ujemne, to kierunek alegrolog/dermatolog (a ja bym stawiała bardziej na dermatologa).
Teraz ważne jest, aby dobrze nawilżać skórę, bo jest podrażniona i im bardziej sucha, tym większa wrażliwość na swędzenie. Ja kąpałam się w emolium, a po kąpieli cała smarowałam się oliwką, na wilgotną skórę.
Dermatolog, u którego swego czasu byłam, powiedział, że gdyby mój stan się znacznie pogorszył, to nawet i zastrzyk z hydrokorizonu, czy zażywanie zyrtec, jest dopuszczalne, ponieważ trzeba wyciszyć stan zapalny w pierwszej kolejności
Oczywiście nie namawiam do samodzielnego zażywania leków bez recepty, ale do konsultacji z lekarzem.
Jako ciekawostkę podam, że moj dermatolog, odradził picie wapna przy reakcjach skórnych alergicznych -powód - wapno także wpływa na wysuszenie skóry, twierdził, że picie wapna to "stara szkoła.

Kiedy masz odbiór wyników?

a tak w ogóle dzień dobry wszystkim Mamusiom jestem po sprzątaniu, i właśnie wpadłam tutaj odsapnąć i popijam soczek pomidorowy
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 13:13   #3407
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
pozwalam sobie skopiować z jakiegoś wątku polecanych sprzedawców allegro, może i nam się przydadzą.

r_p77
VogueKids
strefa_smyka
babymarket_eu
MEA_JA
wasal83
robertfrankowski
sylwina555
ja kupowałam w poprzedniej ciąży u tego r_p77 i tez go moge polecić.
Reszty nie znam.

CO do staranek to pierwsza ciąża była po 3 cyklach a teraz wyszła nieplanowana
Filipa urodziłam w lutym ub.r i po porodzie nie dostałam jeszcze @. Kupiłam pigułki Cerazzete ale nawet nie zaczęłam ich brać, planowaliśmy zacząć staranka o drugie po Nowym roku więc fasolka nas trochę uprzedziła z czego teraz się bardzo cieszę

Dziewczyny zapomniałam Wam napisać że byłam w tym tygodniu u gina i generalnie wszytsko w porządku, płci nie sprawdzał niestety... ale powiedział ze mam trochę wydzieliny to mi przepisze taki krem w aplikatorze dopochwowym -Gynazol.
Kupiłam to a tam w ulotce jest że to na preparat na grzyby
i ostrzeżenie że stosować jeśli korzyści dla matki są większe niż zagrożenie dla dziecka
Kuźwa nie miałam żadnego posiewu robionego czy badania mikrobiologicznego więc po co mi to? Bałam się to użyć ale w końcu stwierdziłam ze lekarz chyba wie co robi..
I teraz sobie pomyślałam że może złapałam coś na basenie Byliśmy ostatnio parę razy z Filipem i może coś się przypałętało.
Mam ostatnio więcej śluzu ale myślałam że to normalne bo poprzednio też tak miałam, a tu taki preparat.. Miała któraś z Was coś takiego???

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-02-12 o 13:14
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 13:16   #3408
brumek
Zakorzenienie

U nas też rano słońce świeciło jak szalone. Jeszcze leżąc w łóżku tworzyliśmy sobie okno w sypialni i nawet powiedziałam do męża że czuję już wiosnę
No i niestety dopiero potem spojrzałam na termometr. A tam -2 A teraz już po słoneczku ani śladu i nawet coś jakby prószy... Nie cierpię zimy
Stary 2011-02-12, 13:20   #3409
marmutita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Dziewczyny zapomniałam Wam napisać że byłam w tym tygodniu u gina i generalnie wszytsko w porządku, płci nie sprawdzał niestety... ale powiedział ze mam trochę wydzieliny to mi przepisze taki krem w aplikatorze dopochwowym -Gynazol.
Kupiłam to a tam w ulotce jest że to na preparat na grzyby
i ostrzeżenie że stosować jeśli korzyści dla matki są większe niż zagrożenie dla dziecka
Kuźwa nie miałam żadnego posiewu robionego czy badania mikrobiologicznego więc po co mi to? Bałam się to użyć ale w końcu stwierdziłam ze lekarz chyba wie co robi..
I teraz sobie pomyślałam że może złapałam coś na basenie Byliśmy ostatnio parę razy z Filipem i może coś się przypałętało.
Mam ostatnio więcej śluzu ale myślałam że to normalne bo poprzednio też tak miałam, a tu taki preparat.. Miała któraś z Was coś takiego???
Pogrubiona informacja - jeśli chodzi o ciężarne to chyba każdy producent pisze takie właśnie ostrzeżenie m.in. dla własnego bezpieczeństwa, więc trzeba zdać się na wiedzę lekarza, niestety.

Wygląda na to, że Twój lekarz ma niezłe oko
Ja idę we wtorek, tylk i wyłącznie ze względu na infekcję (jestem pewna, bo bralam antybiotyki i mialam pewien dyskomfort), mimo że objawy się wyciszyły, to jednak trzeba sprawdzić co tam się dzieje.
Trochę mi niewsmak taka dodatkowa wizyta, bo wypada akurat między normalnymi wizytami, no ale mus to mus
Normalną wizytę mam 1 marca i już bardzo bardzo bym chciała poznać płeć bąbelka

a ten Gynazol to taki krem w aplikatorze do jednego użycia? Jeśli tak to ja to miałam kiedyś i był skuteczny, mimo tylko jednej aplikacji.

Edytowane przez marmutita
Czas edycji: 2011-02-12 o 13:23
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 13:30   #3410
BABONIK
Zadomowienie

Dziubek - Marmutita ma rację- może spróbuj kąpieli w emolientach.... czy to oilatum,emolium,balneum.. .. któryś może pomoże...

Brunetka- ja dodam jeszcze do Zanki,że trójkołowce przechodzą przez przeszkody jak burza u mnie "zadupie" dziury,wertepy-kicha straszne,żaden odcinek nie był dla nas problemem.Idź do sklepu z wózkami,poproś o jakiegoś trójkłowca i zobacz jaki jest zwrotny.Ja oczywiście polecam takie z pompowanymi kołami... te są najlepsze w teren i nierówne chodniki

Zanka- z tych nowych bardzo podoba mi sie ten kolor http://allegro.pl/show_user.php?uid=17440892 ale ja na pewno kupię używany wózek,bo szkoda mi kasy na nowy- na 6m-cy.a mogłyśmy trzymac nasze wózki,to nam sie zachciało sprzedawac

Youyou- większośc leków jest do stosowania w ostateczności w ciąży...skoro lekarz przepisał tzn że tak ma byc ginekolodzy to chyba znają się na wydzielinach...ja kiedyś mówię do mojego że dziwny zapach mojej wydzieliny,on powąchał na rękawiczce i mówi,że to normalny zapach-a na tym zna się lepiej niz na perfumach

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 13:32   #3411
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Dziubek - Marmutita ma rację- może spróbuj kąpieli w emolientach.... czy to oilatum,emolium,balneum.. .. któryś może pomoże...

Brunetka- ja dodam jeszcze do Zanki,że trójkołowce przechodzą przez przeszkody jak burza u mnie "zadupie" dziury,wertepy-kicha straszne,żaden odcinek nie był dla nas problemem.Idź do sklepu z wózkami,poproś o jakiegoś trójkłowca i zobacz jaki jest zwrotny.Ja oczywiście polecam takie z pompowanymi kołami... te są najlepsze w teren i nierówne chodniki

Zanka- z tych nowych bardzo podoba mi sie ten kolor http://allegro.pl/show_user.php?uid=17440892 ale ja na pewno kupię używany wózek,bo szkoda mi kasy na nowy- na 6m-cy.a mogłyśmy trzymac nasze wózki,to nam sie zachciało sprzedawac

Youyou- większośc leków jest do stosowania w ostateczności w ciąży...skoro lekarz przepisał tzn że tak ma byc ginekolodzy to chyba znają się na wydzielinach...ja kiedyś mówię do mojego że dziwny zapach mojej wydzieliny,on powąchał na rękawiczce i mówi,że to normalny zapach-a na tym zna się lepiej niz na perfumach
wyszło że konto zawieszone
masz rację, ale jakoś wtedy nie myślałam, że tak szybko to zleci i znowu będę potrzebowała wózka
ehh, kupiłabym używany ale cały komplet razem w fotelikiem porządnym, nie wiem, miałam szczęście bo wózek wtedy kupiłam używany i był w super cenie, a wiadomo że nie zawsze uda się trafić na dobry stan

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-02-12 o 13:34
Stary 2011-02-12, 13:39   #3412
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
Pogrubiona informacja - jeśli chodzi o ciężarne to chyba każdy producent pisze takie właśnie ostrzeżenie m.in. dla własnego bezpieczeństwa, więc trzeba zdać się na wiedzę lekarza, niestety.

Wygląda na to, że Twój lekarz ma niezłe oko
Ja idę we wtorek, tylk i wyłącznie ze względu na infekcję (jestem pewna, bo bralam antybiotyki i mialam pewien dyskomfort), mimo że objawy się wyciszyły, to jednak trzeba sprawdzić co tam się dzieje.
Trochę mi niewsmak taka dodatkowa wizyta, bo wypada akurat między normalnymi wizytami, no ale mus to mus
Normalną wizytę mam 1 marca i już bardzo bardzo bym chciała poznać płeć bąbelka

a ten Gynazol to taki krem w aplikatorze do jednego użycia? Jeśli tak to ja to miałam kiedyś i był skuteczny, mimo tylko jednej aplikacji.
Tak niezłe ma oko Przy badaniu ginekologicznym spojrzał tylko na rękawiczkę i wydał diagnozę

Tak Gynazol to ten w aplikatorze, mi przepisał dwa opakowania, drugie kazał wziąć za 4-5 dni a jak będzie coś niepokojącego to się zgłosić..
Teraz mam innego lekarza prowadzącego niż w poprzedniej ciąży i cały czas mnie coś zaskakuje..

Co do tego napisu to też tak myślę, wszystkie firmy to piszą bo nie robi się badań na ciężarnych ale firmy zabezpieczają się prze ew. odszkodowaniami..
Stary 2011-02-12, 13:40   #3413
Shira_83
Zadomowienie

Tak Kochane Shira czeka aż się biszkopt upiecze z galaretką porzeczkową będzie i jeszcze brzoskwinie pod na spód już za mną chodziło galaretka stygnie byle sobie teraz ciasta nie spalić tz na obiad ma ryż i taką potrawkę z wołowiny i mieszanki chińskiej ale co ja jakieś inspiracji dostarczcie kobity
Stary 2011-02-12, 13:45   #3414
youyou
Zakorzenienie

Co do wózków to ja z Filipem miałam Mutsy Urban Rider, ale w ogóle nie byłam z niego zadowolona, szybko sprzedałam i teraz się cieszę że będę mogła kupić coś innego
Stary 2011-02-12, 13:49   #3415
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
oj biedna
takie swędzenie, oprócz podrażnień skóry, strasznie drażni "psychiczne". U mnie odpukać wszystko w tym temacie się wyciszyło.
Jeśli badania, które robiłaś pod kątem cholestazy będą ujemne, to kierunek alegrolog/dermatolog (a ja bym stawiała bardziej na dermatologa).
Teraz ważne jest, aby dobrze nawilżać skórę, bo jest podrażniona i im bardziej sucha, tym większa wrażliwość na swędzenie. Ja kąpałam się w emolium, a po kąpieli cała smarowałam się oliwką, na wilgotną skórę.
Dermatolog, u którego swego czasu byłam, powiedział, że gdyby mój stan się znacznie pogorszył, to nawet i zastrzyk z hydrokorizonu, czy zażywanie zyrtec, jest dopuszczalne, ponieważ trzeba wyciszyć stan zapalny w pierwszej kolejności
Oczywiście nie namawiam do samodzielnego zażywania leków bez recepty, ale do konsultacji z lekarzem.
Jako ciekawostkę podam, że moj dermatolog, odradził picie wapna przy reakcjach skórnych alergicznych -powód - wapno także wpływa na wysuszenie skóry, twierdził, że picie wapna to "stara szkoła.

Kiedy masz odbiór wyników?

a tak w ogóle dzień dobry wszystkim Mamusiom jestem po sprzątaniu, i właśnie wpadłam tutaj odsapnąć i popijam soczek pomidorowy
wyniki odebrałam i mieszczę się w normach ale są to górne granice za to wynik tego białka ostrej fazy mam dużo podwyższony co wskazuje podobno na jakiś stan zapalny nie wiem czy to coś w związku z tym swędzeniem czy może przez przeziębienie które miałam robiąc badania.

Dziękuję Wam za rady, dziś się wybiorę do apteki i kupię sobie coś z serii oilatum, może emulsję albo płyn do kąpieli bo kolejna taka noc to będzie dramat.
A co do wapna to coś w tym chyba jest ,piję już od tygodnia 2 -3 razy dziennie i nic lepiej a nawet gorzej chyba przestanę

No nic pojutrze wizyta u gin a 18 u dermatologa już umówiona więc mam nadzieję że ktoś mi pomoże

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

co do przepisów i pomysłów na obiadek to polecam naleśniki z kurczakiem , a dokladnie ze smażonym w kosteczkę kurczakiem, po usmażeniu dodaje się mieszankę chinską (mrożonka) a na koniec jak to się razem podusi zagęszczam sosem takim gotowym z knora np. Potem ten farsz nakładam do naleśników i zawijam. Całe danie można polać sosem tzatziki. Jak dla mnie i mojego męża palce lizać !!!!!!!
Stary 2011-02-12, 13:55   #3416
83monia
Zakorzenienie

ja na obiadek wlasnie gotuje kluski slaskie i sos grzybowy do tego

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 14:03   #3417
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

beatko czy Ty czasem nie masz dziś urodzin?
wszystkiego naj naj

tak nieskromnie przyznam że tak

To zapraszam dziewczynki na imprezke

dziękuje za życzonka

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Gratuluje wytrwałości i szczęśliwego finału staranek

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 14:07   #3418
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
tak nieskromnie przyznam że tak

Wszystkiego najlepszego Zdrowego dzidziusia i szybkiego i bezbolesnego porodu
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 14:08   #3419
dziubek79
Zakorzenienie

[QUOTE=beata_1988;25039779]tak nieskromnie przyznam że tak

dziękuje za życzonka [COLOR="Silver"]

ja już poinformowałam teściów że mnie nie będzie na obiedzie i jadę do Ciebie
wszystkiego naj naj solenizantko
Stary 2011-02-12, 14:12   #3420
BABONIK
Zadomowienie

Beatka- 100lat 100lat

Zanka-coś mi sie linki pochrzaniły http://allegro.pl/wozek-xlander-x-la...458109245.html ten kolor mi się podoba,chociaż może byc ciężko w utrzymaniu

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości