|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
chyba i ja sobie coś podłoże.Mam taką dziecięcą ceratkę i jakiś koc cienki.Tylko czy akurat na łóżku wody polecą
Moja mama pamietam jak rodziła(brat 13 lat młodszy ) i jechalismy do szpitala to w aucie popuściła miała ręcznik,ale to zbytnio nic nie dało.
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() dziewczyny które w ostatnim czasie były w super pharm - jakie mniej więcej są tam ceny kosmetyków dla dzieci - np ziaja ? w sensie czy w porównaniu do innych sklepów opłaca się tam kupić czy nie ?
|
|
|
#3813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#3814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do tego podkładu -rozpakowałaś już fajny jest a jakiej jest wielkości ?
|
|
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
ale co racja to racja ![]() Montii, no z tydzień to na pewno pochodzisz, przecież to za trzy dni już pierwsze zajęcia deneb, dobrze czytałam, że Ty chleb pieczesz na zakwasie? W piecyku, prawda, nie w maszynie? Zdradzisz przepis? Do tej pory robiliśmy w maszynie, ale znudził nam się, już jeden w piecu robiłam, tylko nie na zakwasie właśnie i nie wiem, jak się do tego zabrać Czytałam, że później można po prostu kawałek ciasta zachować i tego używać do następnego chleba, ale nie wiem, jak by to miało funkcjonować
|
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Podkład jest super. Jest on chłonny, a nie ceratowy. Na ceracie dzidziuś by się pocił. A rozmiar to 60x90. Myślę, że wystarczy dla małego człowieka.
|
|
|
|
#3817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelqa1985, trzymamy kciuki i powtarzaj codziennie, żeby siedziała w brzuszku
![]() _Ciastko_, w stanik myślę, że warto zainwestować. Poszukaj, bo są różne modele i na pewno coś dla siebie znajdziesz. O biust zawsze warto dbać ![]() diatoma, dobrze, że przebadałaś TŻ'ta, ja mojego bezskutecznie próbuję namówić, a jestem pewna, że ma podwyższony cukier i cholesterol. I jak tu przekonać faceta, żeby coś z sobą zrobił? ja zawsze udaję, że nie widzę ile krwi mi "kradną" ![]() kolba, fajnie, że tak wspominasz poród, mam nadzieję, że te kolki Oli szybko się uspokoją ![]() kasia2629, ja bym najpierw spytała o konkretny termin kiedy zamierzają zabrać wszystkie rzeczy. Jak będą coś kombinować to wtedy popakować do kartonów (niech TŻ wynosi spakowane z pokoju, ty nie dźwigaj!), bez sensu czekać aż Filip się urodzi, wtedy nie będzie ani sił ani czasu na to. Długo zamierzacie mieszkać z teściami? Natka3008, już niedługo mała urodzi się w terminie i zdrowa gratulować, że się udało mimo problemów.Montii, zdrowiej aż tak źle, że antybiotyk dostałaś?Widzę, że nie tylko ja nie jestem zadowolona z ginekologa... Moja nawet na pierwszym usg nie wyznaczyła terminu i teraz są tylko dodatkowe problemy z obliczeniem. Dla niej wszystko było w porządku dopóki nie poszłam prywatnie do innego lekarza i zaczął pytać o rzeczy, o których nie miałam pojęcia. |
|
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może się wyrobię do porodu ha ha Cytat:
niestety tak ale już czuję się coraz lepiej
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
mam dokładnie to samo...
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
trzyrazyi miednica i pachwiny też mnie czasem bolą,ale jest to ból do wytrzymania... wygląda jednak na to,że mam wszystko,co możliwe
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niżej Kurczę, puchnie mi tylko lewa noga w kostce Prawa jest w normie. Nie wiem co jest grane.
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na zakwasie w piekarniku ![]() mam tez maszynę, ale teraz rzadko używam, w zasadzie to uzywam do wyrobienia ciasta, ktore pozniej przekladam do korytka i sobie rosnie ![]() baaaardzo prosto sie robi taki chlebek tylko wlasnie musisz miec zakwas/zaczyn - ja zawsze zostawiam kawalek ciasta wlasnie z robionego chlebka, do lodowki w zamknietym pojemniku i sobie grzecznie tam spi i czeka ![]() najlepiej taki zakwas/zaczyn wziac z piekarni kawalek, zwykle daja za darmo jak poprosisz ![]() jakbys chciala poczytac to podaje moj ulubiony blog z ktorego sie uczylam: http://www.chleb.info.pl/ teraz to uproscilam przepisy i robie juz na oko bo w sumie to zadna filozofia, wazne sa mniej wioecej proporcje i konsystencja ktora regulujesz woda ![]() ja pieke albo razowo-zytnio-pszenny albo sam zytnio-razowy tzn z maki żytniej razowej (ja uzywam maki zytniej typ 2000 czyli wyglada tak: http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=181 z takimi otrebami nieprzemielonymi) albo z zytniej bardziej przemielonej albo z pszennej razowej albo z maki orkiszowej ![]() do wyboru do koloru ![]() ogolnie proces pieczenia wyglada w skrocie tak: - maka, woda, sól + ziarna (wg uznania) + zaczyn z poprzedniego chleba zarobic ciasto, mozna recznie ja uzywam maszyny z lenistwa ![]() to zajmuje jakies 5-10 minut - odkladam z 3-4 lyzki ciasta do lodowki na nastepny raz - reszte ciasta wkladam do korytka nasmarowanego margaryna troche i to sobie rosnie przez noc (ogolnie to minumum 8 godzin ale najlepiej 12) - rano wkladam do nagrzanego piekarnika do 200-220 stopni i pieke 50 minut koniec ![]() P.S. Dodam, że mąkę to akurat kupuję w młynie worki 10 kilowe od razu, place 1-1,5zł za kg więc taaaanioszka |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwolnienia niech Ci gin pisze, w szpitalu przy wypisie jakąś kartkę poproś, pójdziesz jak się trochę pozbierasz ![]() Podkładanie czegoś na materac wg mnie jest zbędne- przecież nie wiadomo w którym miejscu w domu odejdą wody, o ile w ogóle w domu odejdą
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Diatoma – dzięki za linka do sprzedawcy – zaraz zobaczę co ma i zamówię. Co do kosmetyków Bubchen – to ja właśnie mam zamiar ich używać dla małego. Poleciła mi kuzynka i jeszcze kilka innych osób – dostałam z Niemiec część a część kupiłam na allegro od babeczki co ma niemieckie kosmetyki ( co najważniejsze świeże, już nie raz u niej kupowałam – duże pojemności w cenie tych małych co u nas są - w razie czego podam linka)
Co do miodu spadziowego to chyba coś w tym jest – mój urósł dużo ponad pół kg w 4 tygodnie a jadłam ostatnio na śniadanie codziennie chleb z miodem czyli pół słoika mi poszło w miesiąc. Co do problemów w WC ja nie wierzyłam – ale na mnie podziałało – herbata rumianek taki mocniejszy z 2 torebek – piłam 2 razy na dzień. Co do wyjazdu nad morze – mam zamiar rezerwować w marcu – zobaczymy co wyjdzie i czy się damy radę spakować do auta we trójkę – ale widzę, że nie będę sama nad polskim morzem w lipcu – wizaż też będzie J Co do Chorwacji to się, też zastanawiałam – ale marzy mi się z Gdyni wypad do Szwecji na weekend – bo mi już tęskno za Skandynawią. Co do rozstępów – to się naczytałam przez wieczór i niestety nr 1 to geny – a kremiska mogą tylko pomóc, żeby nie było ich aż tyle. Co dziwne na piersiach i pupie nie mam – odpukać. Peeling kawowy – stosuję od zawszę i w sklepie nie znajdzie się nic porównywalnego. Jak mi się skóra nie zbije powrotem do stanu normalności – to zbieram na plastykę brzucha O jakiej hurtowni z wózkami mówicie Kobiety? O Boćku? Bo ja dalej nie mam wózka….
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-02-12 o 16:47 |
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a materac mamy nowy i no trochę kosztował jednak dlatego wolę mieć coś podłożonego , jasne,że wody nie muszą odejść w nocy, ale jakaś tam szansa jest, przezorny zawsze ubezpieczony
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka
ja też nie mam wózka
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już oficjalnie po sesji i mogę rodzić
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No bo jak mi poleci na podłogę, to nic się nie stanie. W ciągu dnia też mam większą możliwość zareagowania, a jak śpię i wtedy coś poczuję, to zanik zareaguję i się podniosę, to będzie po wszystkim . A materac jednak jest dosyć drogi, więc szkoda.
|
|
|
|
|
#3832 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tity gratuluje ![]() dziś w domu mamy imprezkę, urodziny męża, z tej okazji kupiłam sobie karmi
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-02-12 o 17:06 |
|||
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Tity
gratulacje![]() Olusiaaa czytałam twoje posty odnośnie wózka - i chyba szukasz idealnego jak ja ( a podobno takich nie ma ). Nie potrzebnie tyle się na ten temat naczytałam i teraz wybrzydzam. Trzeba było iść do sklepu i kupić pierwszy, który się spodoba.
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z bogutynmlyn kupowaliśmy mieszanki na początku, jak kupiliśmy maszynę poczytam sobie tego bloga i może coś niedługo wyprodukuję ![]() gratulacje!
|
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Tity gratulacje!
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
mirabilka a które kremy z tej firmy Bubchen polecasz dla niemowlaków, albo które kupujesz?
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Montii
a Ty caly czas magnez zażywasz? jak tam krocze? boli mniej? |
|
|
|
#3839 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Znow na pare chwil jestem na biezaco, he he Tity - za sesje, teraz tylko liczyc skurczeKolba - piekny, optymistyczny opis porodu A ja sie chwale, ze zamowilam dzis lozeczko i komode Lozeczko jest na lata, bo pozniej sie je przerabia na takie dla 3-4 lotka wiec mam nadzieje, ze posluzyOto moje zakupy ![]() http://www.argos.co.uk/wcsstore/argo...99347.epsM.jpg http://www.argos.co.uk/wcsstore/argo...0UC503834M.jpg I brzuch mi urosl musze przyznac No i jesc zaczelam o wiele wiecej i czesciej Cos mi sie wydaje, ze teraz to mi te kilogramy polecaaaaaa
|
#3840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
) to leci sprawdzic czy wszystko ok. Mnie tez wysyla, dzieki niemu wyleczylam sie z moich problemow ze skora na glowie(dopoki nie zafarbuje wlosow;p).Co do ginekologow to w trakcie calej ciazy nie widzialam ginekologa, bo tu wysylaja tlyko do poloznej ktora bada cisnienie, mocz, tetno i bicie serduszka dziecka. Zwazyli mnie raz Gaci nie sciagalam nigdy na badania... tzn dwa razy bylam na emergency to wtedy, bo krwawilam:P Danych o mojej szyjce itp nie mam;p to samo z waga malej:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis stwierdzilam ze mam za malo takich wygodniejszych ciuszkow dla malej i kupilam 3 spioszki, ale takie po domu to malej bedzie wygodnie. Tylko nie wiedzialam jaki rozmiar czy 3,5kg -4,5kg czy 4,5kg-6kg... wzielam mniejsze:P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

Moja mama pamietam jak rodziła(brat 13 lat młodszy
) i jechalismy do szpitala to w aucie popuściła
miała ręcznik,ale to zbytnio nic nie dało.

Do tej pory robiliśmy w maszynie, ale znudził nam się, już jeden w piecu robiłam, tylko nie na zakwasie właśnie i nie wiem, jak się do tego zabrać

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)