Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 15:03   #3811
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

chyba i ja sobie coś podłoże.Mam taką dziecięcą ceratkę i jakiś koc cienki.Tylko czy akurat na łóżku wody polecąMoja mama pamietam jak rodziła(brat 13 lat młodszy) i jechalismy do szpitala to w aucie popuściłamiała ręcznik,ale to zbytnio nic nie dało.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:04   #3812
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
hmm cukier i oliwka.Jałowe to takie,ale na ciążę akurat.Są fajne tanie peelingi z Joanny.Poza tym nieduże opakowanie,jakby komuś się znudził zapach

Ja z dnia na dzień co raz ciężej.W ogóle ssanie na jedzenie mi sie włączylo.Chyba już zapasy robię na poród
racja ja sama tych z joanny używam i zadowolona jestem -piękne zapachy i niedrogie

dziewczyny które w ostatnim czasie były w super pharm - jakie mniej więcej są tam ceny kosmetyków dla dzieci - np ziaja ? w sensie czy w porównaniu do innych sklepów opłaca się tam kupić czy nie ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:12   #3813
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny które w ostatnim czasie były w super pharm - jakie mniej więcej są tam ceny kosmetyków dla dzieci - np ziaja ? w sensie czy w porównaniu do innych sklepów opłaca się tam kupić czy nie ?
Ja ostatnio byłam i kupiłam podkład pod prześcieradło dla dzidziula, bo był akurat w promocji. Natomiast wg. mnie kosmetyki są drogie. Nawet te na promocji były drogie. Nic nie kupiłam. Niższe ceny są w Rossmannie czy markecie.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
też chce jakis podkład podłozyc, bo szkoda mi materaca, a dopiero co kupiony no i kosztował pare zł.......
a od kiedy podkładasz ?? tzn.planujesz??
No właśnie cały czas się nad tym samym zastanawiam. Nie chciałabym zniszczyć materaca, jak wiadomo to jest najdroższy element łóżka. Ale nie wiem jaki podkład kupić i gdzie. No bo ceratka? Ona spowoduje, że po niej spłynie. I zastanawiam się też, kiedy podłożyć .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:18   #3814
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Ja ostatnio byłam i kupiłam podkład pod prześcieradło dla dzidziula, bo był akurat w promocji. Natomiast wg. mnie kosmetyki są drogie. Nawet te na promocji były drogie. Nic nie kupiłam. Niższe ceny są w Rossmannie czy markecie.
No właśnie cały czas się nad tym samym zastanawiam. Nie chciałabym zniszczyć materaca, jak wiadomo to jest najdroższy element łóżka. Ale nie wiem jaki podkład kupić i gdzie. No bo ceratka? Ona spowoduje, że po niej spłynie. I zastanawiam się też, kiedy podłożyć .
no właśnie tak sie zastanawiałam czy jest sens tam iść i kupić - dzięki za odpowiedź

a co do tego podkładu -rozpakowałaś już fajny jest a jakiej jest wielkości ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:39   #3815
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Montii, zawsze możesz zafundowac sobie kolejną przygodę i kolejną....

ale co racja to racja

Montii, no z tydzień to na pewno pochodzisz, przecież to za trzy dni już pierwsze zajęcia

deneb, dobrze czytałam, że Ty chleb pieczesz na zakwasie? W piecyku, prawda, nie w maszynie? Zdradzisz przepis? Do tej pory robiliśmy w maszynie, ale znudził nam się, już jeden w piecu robiłam, tylko nie na zakwasie właśnie i nie wiem, jak się do tego zabrać Czytałam, że później można po prostu kawałek ciasta zachować i tego używać do następnego chleba, ale nie wiem, jak by to miało funkcjonować

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:39   #3816
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
no właśnie tak sie zastanawiałam czy jest sens tam iść i kupić - dzięki za odpowiedź

a co do tego podkładu -rozpakowałaś już fajny jest a jakiej jest wielkości ?
Podkład jest super. Jest on chłonny, a nie ceratowy. Na ceracie dzidziuś by się pocił. A rozmiar to 60x90. Myślę, że wystarczy dla małego człowieka.
Stary 2011-02-12, 15:43   #3817
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja niby 38 TC skończę 20 lutego, ale juz mam pozwolenie od połoznej, ze jakby sie zaczęło teraz, to nie musze do szpitala, moge w domu, bo juz ciąża będzie uważana za donoszona i bezpiecznie.
a w poniedziałek, czyli za dwa dni juz kończę 37 tc i zaczynam 38 niesamowite, z jednej strony czas mi sie dłuzy, a z drugiej z tygodnia na tydzien sie dziwie, że juz znów poniedziałek

mój brzuniek dziś:
jak myslicie, czy sie mocno obinizył?
bo mam wrażenie, ze jest duzo niżej, wczesniej mi cycki siedziały na brzuchu, az mi sie odparzały w zagieciu, a teraz sa wysoko, nie stykaja się w ogóle z brzuchem już
jakie sliczne serduszko

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
autkiem chyba lżej by mi było jakbym miała szkołę bliżej a tak jadę prawie 20 km w jedną stronę w sumie to nie dużo ale jednak w godzinach szczytu stoję w korkach długooo.
Muszę się zabezpieczyć w razie 'W' ale mam wrażenie,że tym stresem i nakręcaniem sama sobie to wszystko wywołam a bardzo, bardzo bym nie chciała

a wody sączą się stopniowo czy od razu jest ..chlust czy to zależy od kobiety ?
Zalezy od kobiety...
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:45   #3818
Glodomorek
Zakorzenienie

Ewelqa1985, trzymamy kciuki i powtarzaj codziennie, żeby siedziała w brzuszku

_Ciastko_
, w stanik myślę, że warto zainwestować. Poszukaj, bo są różne modele i na pewno coś dla siebie znajdziesz. O biust zawsze warto dbać

diatoma, dobrze, że przebadałaś TŻ'ta, ja mojego bezskutecznie próbuję namówić, a jestem pewna, że ma podwyższony cukier i cholesterol. I jak tu przekonać faceta, żeby coś z sobą zrobił? może nie patrzył ile pobiera? ja zawsze udaję, że nie widzę ile krwi mi "kradną"

kolba, fajnie, że tak wspominasz poród, mam nadzieję, że te kolki Oli szybko się uspokoją

kasia2629, ja bym najpierw spytała o konkretny termin kiedy zamierzają zabrać wszystkie rzeczy. Jak będą coś kombinować to wtedy popakować do kartonów (niech TŻ wynosi spakowane z pokoju, ty nie dźwigaj!), bez sensu czekać aż Filip się urodzi, wtedy nie będzie ani sił ani czasu na to. Długo zamierzacie mieszkać z teściami?

Natka3008
, już niedługo mała urodzi się w terminie i zdrowa gratulować, że się udało mimo problemów.

Montii, zdrowiej aż tak źle, że antybiotyk dostałaś?

Widzę, że nie tylko ja nie jestem zadowolona z ginekologa... Moja nawet na pierwszym usg nie wyznaczyła terminu i teraz są tylko dodatkowe problemy z obliczeniem. Dla niej wszystko było w porządku dopóki nie poszłam prywatnie do innego lekarza i zaczął pytać o rzeczy, o których nie miałam pojęcia.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:47   #3819
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem,co myślec,haha Dzisiaj z rana strasznie stawiał mi się brzuch,a teraz mam co jakiś czas dziwne kłucia w dole brzucha...

Niech się dzieje wola nieba!

mnie to bola pachwiny i miednica oby to normalne bylo
Stary 2011-02-12, 15:55   #3820
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja jeszcze dosypuję cynamonu działa rozgrzewająco i dobre na cellulit podobno
ja niestety nie mogę bo mam problem z naczynkami

Cytat:

Montii, zawsze możesz zafundowac sobie kolejną przygodę i kolejną....

też chce jakis podkład podłozyc, bo szkoda mi materaca, a dopiero co kupiony no i kosztował pare zł.......
a od kiedy podkładasz ?? tzn.planujesz??
muszę najpierw kupić taką ceratkę
może się wyrobię do porodu ha ha
Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

Montii, no z tydzień to na pewno pochodzisz, przecież to za trzy dni już pierwsze zajęcia
trza się pokazać a później chyba idę do gina po zwolnienie...;/

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość

Montii, zdrowiej aż tak źle, że antybiotyk dostałaś?

.
niestety tak ale już czuję się coraz lepiej także jest ok

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 15:57   #3821
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
mnie to bola pachwiny i miednica oby to normalne bylo
mam dokładnie to samo...
Stary 2011-02-12, 16:10   #3822
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazyi miednica i pachwiny też mnie czasem bolą,ale jest to ból do wytrzymania... wygląda jednak na to,że mam wszystko,co możliwe

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 16:19   #3823
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi kochane jak jest z okulistą. Ja ma wadę - 0,5 na jednym i drugim oku. Chodzę w okularach ale tylko do czytania, pisania, komp. i tv i samchodu - czy tez muszę jechać i zbadać oczy przed porodem - nawet jak będzie cc
Nie musisz nic robić, ja też mam tak jak Ty, ale to zbyt mała wada.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
jak myslicie?
Niżej

Kurczę, puchnie mi tylko lewa noga w kostce Prawa jest w normie. Nie wiem co jest grane.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 16:32   #3824
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
deneb, dobrze czytałam, że Ty chleb pieczesz na zakwasie? W piecyku, prawda, nie w maszynie? Zdradzisz przepis? Do tej pory robiliśmy w maszynie, ale znudził nam się, już jeden w piecu robiłam, tylko nie na zakwasie właśnie i nie wiem, jak się do tego zabrać Czytałam, że później można po prostu kawałek ciasta zachować i tego używać do następnego chleba, ale nie wiem, jak by to miało funkcjonować

na zakwasie w piekarniku
mam tez maszynę, ale teraz rzadko używam, w zasadzie to uzywam do wyrobienia ciasta, ktore pozniej przekladam do korytka i sobie rosnie

baaaardzo prosto sie robi taki chlebek tylko wlasnie musisz miec zakwas/zaczyn - ja zawsze zostawiam kawalek ciasta wlasnie z robionego chlebka, do lodowki w zamknietym pojemniku i sobie grzecznie tam spi i czeka

najlepiej taki zakwas/zaczyn wziac z piekarni kawalek, zwykle daja za darmo jak poprosisz

jakbys chciala poczytac to podaje moj ulubiony blog z ktorego sie uczylam: http://www.chleb.info.pl/

teraz to uproscilam przepisy i robie juz na oko bo w sumie to zadna filozofia, wazne sa mniej wioecej proporcje i konsystencja ktora regulujesz woda

ja pieke albo razowo-zytnio-pszenny albo sam zytnio-razowy
tzn z maki żytniej razowej (ja uzywam maki zytniej typ 2000 czyli wyglada tak: http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=181 z takimi otrebami nieprzemielonymi) albo z zytniej bardziej przemielonej
albo z pszennej razowej albo z maki orkiszowej
do wyboru do koloru

ogolnie proces pieczenia wyglada w skrocie tak:
- maka, woda, sól + ziarna (wg uznania) + zaczyn z poprzedniego chleba
zarobic ciasto, mozna recznie ja uzywam maszyny z lenistwa
to zajmuje jakies 5-10 minut
- odkladam z 3-4 lyzki ciasta do lodowki na nastepny raz
- reszte ciasta wkladam do korytka nasmarowanego margaryna troche
i to sobie rosnie przez noc (ogolnie to minumum 8 godzin ale najlepiej 12)
- rano wkladam do nagrzanego piekarnika do 200-220 stopni i pieke 50 minut

koniec

P.S. Dodam, że mąkę to akurat kupuję w młynie worki 10 kilowe od razu, place 1-1,5zł za kg więc taaaanioszka
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 16:33   #3825
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Nie musisz nic robić, ja też mam tak jak Ty, ale to zbyt mała wada.

Niżej

Kurczę, puchnie mi tylko lewa noga w kostce Prawa jest w normie. Nie wiem co jest grane.

A mi spuchla prawa dlon wlasciwie okolice kciukalewa ok....
Stary 2011-02-12, 16:40   #3826
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak ja się stresuję uczelnią...
bardzo bym chciała jak najwięcej zajęć odbębnić do rozwiązania, niby termin na 7 marca, szkoła od 15 lutego także 2 tygodnie mogłabym spokojnie pochodzić ale zwyczajnie się boję że coś się zacznie tam
ja bym na Twoim miejscu już nie chodziła... Przecież się może zacząć na uczelni. I w dodatku nie wiadomo do jakiego szpitala Cię wtedy zawiozą
Zwolnienia niech Ci gin pisze, w szpitalu przy wypisie jakąś kartkę poproś, pójdziesz jak się trochę pozbierasz

Podkładanie czegoś na materac wg mnie jest zbędne- przecież nie wiadomo w którym miejscu w domu odejdą wody, o ile w ogóle w domu odejdą
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 16:45   #3827
Mirabilka
Zakorzenienie

Diatoma – dzięki za linka do sprzedawcy – zaraz zobaczę co ma i zamówię. Co do kosmetyków Bubchen – to ja właśnie mam zamiar ich używać dla małego. Poleciła mi kuzynka i jeszcze kilka innych osób – dostałam z Niemiec część a część kupiłam na allegro od babeczki co ma niemieckie kosmetyki ( co najważniejsze świeże, już nie raz u niej kupowałam – duże pojemności w cenie tych małych co u nas są - w razie czego podam linka)

Co do miodu spadziowego to chyba coś w tym jest – mój urósł dużo ponad pół kg w 4 tygodnie a jadłam ostatnio na śniadanie codziennie chleb z miodem czyli pół słoika mi poszło w miesiąc.
Co do problemów w WC ja nie wierzyłam – ale na mnie podziałało – herbata rumianek taki mocniejszy z 2 torebek – piłam 2 razy na dzień.

Co do wyjazdu nad morze – mam zamiar rezerwować w marcu – zobaczymy co wyjdzie i czy się damy radę spakować do auta we trójkę – ale widzę, że nie będę sama nad polskim morzem w lipcu – wizaż też będzie J Co do Chorwacji to się, też zastanawiałam – ale marzy mi się z Gdyni wypad do Szwecji na weekend – bo mi już tęskno za Skandynawią.

Co do rozstępów – to się naczytałam przez wieczór i niestety nr 1 to geny – a kremiska mogą tylko pomóc, żeby nie było ich aż tyle. Co dziwne na piersiach i pupie nie mam – odpukać. Peeling kawowy – stosuję od zawszę i w sklepie nie znajdzie się nic porównywalnego.
Jak mi się skóra nie zbije powrotem do stanu normalności – to zbieram na plastykę brzucha

O jakiej hurtowni z wózkami mówicie Kobiety? O Boćku? Bo ja dalej nie mam wózka….

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-02-12 o 16:47
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 16:53   #3828
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
ja bym na Twoim miejscu już nie chodziła... Przecież się może zacząć na uczelni. I w dodatku nie wiadomo do jakiego szpitala Cię wtedy zawiozą
Zwolnienia niech Ci gin pisze, w szpitalu przy wypisie jakąś kartkę poproś, pójdziesz jak się trochę pozbierasz

Podkładanie czegoś na materac wg mnie jest zbędne- przecież nie wiadomo w którym miejscu w domu odejdą wody, o ile w ogóle w domu odejdą
teoretycznie tak, ale do terminu mam 3 tygodnie, mogę urodzić nawet za 4, później 3 tygodnie na pewno będę w domu z dzieckiem to już 7, jednak za dużo, nie mogę tak opuścić szkoły, będę jeździć ale w stresie jednak. Trudno się mówi niestety

a materac mamy nowy i no trochę kosztował jednak dlatego wolę mieć coś podłożonego , jasne,że wody nie muszą odejść w nocy, ale jakaś tam szansa jest, przezorny zawsze ubezpieczony

[LEFT]
Stary 2011-02-12, 16:55   #3829
Olusiaa_
Zakorzenienie

Mirabilka
ja też nie mam wózka
Stary 2011-02-12, 16:55   #3830
Tity
Zakorzenienie

A ja już oficjalnie po sesji i mogę rodzić Egzamin zaliczony

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 16:58   #3831
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem, że nie wiadomo, ale w łóżku jednak spędzasz sporo godzin, więc automatycznie szanse się zwiększają, że na nie trafisz . No bo jak mi poleci na podłogę, to nic się nie stanie. W ciągu dnia też mam większą możliwość zareagowania, a jak śpię i wtedy coś poczuję, to zanik zareaguję i się podniosę, to będzie po wszystkim . A materac jednak jest dosyć drogi, więc szkoda.
Stary 2011-02-12, 16:59   #3832
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
ja nie robię w ciąży bo to kofeina jednak
aaaaale
mam przepis na inny peeling który robię

Cukier pół szklanki zalewamy oliwą z oliwek
taka papka musi być
trzeba po tym wannę/prysznic myć bo wiadomo śliskie
aaaale jakie ciałko później

Cytat:
hmm cukier i oliwka.Jałowe to takie,ale na ciążę akurat.Są fajne tanie peelingi z Joanny.Poza tym nieduże opakowanie,jakby komuś się znudził zapach

Ja z dnia na dzień co raz ciężej.W ogóle ssanie na jedzenie mi sie włączylo.Chyba już zapasy robię na poród
ja w ciąży peelinguje się czymś takim i powiem wam że skóra po nim jest naprawdę świetna, gorzej wanna i ręcznik wszystko takie tłuste jakbym co najmniej litr oliwki na siebie w wylała http://www.patandrub.pl/uploads/prod...7b9db.main.png

Cytat:

ja to wole jednak mieć coś podłożone a nóż wody mi odejdą w łóżku i co wtedy

tity gratuluje

dziś w domu mamy imprezkę, urodziny męża, z tej okazji kupiłam sobie karmi ciekawe czy wypije

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-02-12 o 17:06
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 16:59   #3833
Mirabilka
Zakorzenienie

Tity gratulacje

Olusiaaa czytałam twoje posty odnośnie wózka - i chyba szukasz idealnego jak ja ( a podobno takich nie ma ). Nie potrzebnie tyle się na ten temat naczytałam i teraz wybrzydzam. Trzeba było iść do sklepu i kupić pierwszy, który się spodoba.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 17:04   #3834
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Olusiaaa czytałam twoje posty odnośnie wózka - i chyba szukasz idealnego jak ja ( a podobno takich nie ma ). Nie potrzebnie tyle się na ten temat naczytałam i teraz wybrzydzam. Trzeba było iść do sklepu i kupić pierwszy, który się spodoba.
ja się już prawie zdecydowałam, to za chwile się naczytam gdzieś i cała wizja mi sie burzy
Stary 2011-02-12, 17:06   #3835
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

na zakwasie w piekarniku
mam tez maszynę, ale teraz rzadko używam, w zasadzie to uzywam do wyrobienia ciasta, ktore pozniej przekladam do korytka i sobie rosnie

baaaardzo prosto sie robi taki chlebek tylko wlasnie musisz miec zakwas/zaczyn - ja zawsze zostawiam kawalek ciasta wlasnie z robionego chlebka, do lodowki w zamknietym pojemniku i sobie grzecznie tam spi i czeka

najlepiej taki zakwas/zaczyn wziac z piekarni kawalek, zwykle daja za darmo jak poprosisz

jakbys chciala poczytac to podaje moj ulubiony blog z ktorego sie uczylam: http://www.chleb.info.pl/

teraz to uproscilam przepisy i robie juz na oko bo w sumie to zadna filozofia, wazne sa mniej wioecej proporcje i konsystencja ktora regulujesz woda

ja pieke albo razowo-zytnio-pszenny albo sam zytnio-razowy
tzn z maki żytniej razowej (ja uzywam maki zytniej typ 2000 czyli wyglada tak: http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=181 z takimi otrebami nieprzemielonymi) albo z zytniej bardziej przemielonej
albo z pszennej razowej albo z maki orkiszowej
do wyboru do koloru

ogolnie proces pieczenia wyglada w skrocie tak:
- maka, woda, sól + ziarna (wg uznania) + zaczyn z poprzedniego chleba
zarobic ciasto, mozna recznie ja uzywam maszyny z lenistwa
to zajmuje jakies 5-10 minut
- odkladam z 3-4 lyzki ciasta do lodowki na nastepny raz
- reszte ciasta wkladam do korytka nasmarowanego margaryna troche
i to sobie rosnie przez noc (ogolnie to minumum 8 godzin ale najlepiej 12)
- rano wkladam do nagrzanego piekarnika do 200-220 stopni i pieke 50 minut

koniec

P.S. Dodam, że mąkę to akurat kupuję w młynie worki 10 kilowe od razu, place 1-1,5zł za kg więc taaaanioszka
dziękuję bardzo!
z bogutynmlyn kupowaliśmy mieszanki na początku, jak kupiliśmy maszynę
poczytam sobie tego bloga i może coś niedługo wyprodukuję

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
gratulacje!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 17:12   #3836
Montii
Zakorzenienie

Tity gratulacje!

[LEFT]
Stary 2011-02-12, 17:14   #3837
wanilia83
Zadomowienie

mirabilka a które kremy z tej firmy Bubchen polecasz dla niemowlaków, albo które kupujesz?

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 17:25   #3838
Olusiaa_
Zakorzenienie

Montii
a Ty caly czas magnez zażywasz?

jak tam krocze? boli mniej?
Stary 2011-02-12, 18:03   #3839
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Hej!

Znow na pare chwil jestem na biezaco, he he

Tity - za sesje, teraz tylko liczyc skurcze

Kolba - piekny, optymistyczny opis porodu Bardzo ci dziekuje

A ja sie chwale, ze zamowilam dzis lozeczko i komode W ciagu miesiaca powinny dojsc Lozeczko jest na lata, bo pozniej sie je przerabia na takie dla 3-4 lotka wiec mam nadzieje, ze posluzy
Oto moje zakupy
http://www.argos.co.uk/wcsstore/argo...99347.epsM.jpg
http://www.argos.co.uk/wcsstore/argo...0UC503834M.jpg

I brzuch mi urosl musze przyznac Jak pilka sie zrobil a Adriano szaleje o wiele intensywniej No i jesc zaczelam o wiele wiecej i czesciej Cos mi sie wydaje, ze teraz to mi te kilogramy polecaaaaaa

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 18:10   #3840
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość

diatoma, dobrze, że przebadałaś TŻ'ta, ja mojego bezskutecznie próbuję namówić, a jestem pewna, że ma podwyższony cukier i cholesterol. I jak tu przekonać faceta, żeby coś z sobą zrobił? może nie patrzył ile pobiera? ja zawsze udaję, że nie widzę ile krwi mi "kradną"

Widzę, że nie tylko ja nie jestem zadowolona z ginekologa... Moja nawet na pierwszym usg nie wyznaczyła terminu i teraz są tylko dodatkowe problemy z obliczeniem. Dla niej wszystko było w porządku dopóki nie poszłam prywatnie do innego lekarza i zaczął pytać o rzeczy, o których nie miałam pojęcia.
Co do badan i TZtow to moj jesli tylko cos z nim nie tak(nie mowie tu o przeziebieniu) to leci sprawdzic czy wszystko ok. Mnie tez wysyla, dzieki niemu wyleczylam sie z moich problemow ze skora na glowie(dopoki nie zafarbuje wlosow;p).

Co do ginekologow to w trakcie calej ciazy nie widzialam ginekologa, bo tu wysylaja tlyko do poloznej ktora bada cisnienie, mocz, tetno i bicie serduszka dziecka. Zwazyli mnie raz
Gaci nie sciagalam nigdy na badania... tzn dwa razy bylam na emergency to wtedy, bo krwawilam:P
Danych o mojej szyjce itp nie mam;p to samo z waga malej:P

Cytat:
chyba i ja sobie coś podłoże.Mam taką dziecięcą ceratkę i jakiś koc cienki.Tylko czy akurat na łóżku wody polecąMoja mama pamietam jak rodziła(brat 13 lat młodszy) i jechalismy do szpitala to w aucie popuściłamiała ręcznik,ale to zbytnio nic nie dało.
Tez musze cos kupic, mam jakies podklady do lozka ale nie wiem czy nie sa plastikowe... musz eotworzyc opakowanie
Cytat:
Ja dostalam teraz te kosmetyki z pracy i tam jest fajny scrub

Dzis stwierdzilam ze mam za malo takich wygodniejszych ciuszkow dla malej i kupilam 3 spioszki, ale takie po domu to malej bedzie wygodnie. Tylko nie wiedzialam jaki rozmiar czy 3,5kg -4,5kg czy 4,5kg-6kg... wzielam mniejsze:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s2448641c323_1.jpg (10,5 KB, 24 załadowań)

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości