|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Cytat:
zreszta spoacerowke i tak zostawiam na parterze poza tym specjalnie kupowalam wozka za 2000 zl by moc ewentualnie bez skropulow kupic nowa spacerowke na wiosne w przyszlym roku bo ta na zime bedzie dobra ![]() Cytat:
do tego mam zrobione 2 salatke warstwowe z ryzem i wrzywami i kielbaska no i do tego bede robic paleczki z pomyslu na do tego bagietka ziolowo-czosnkowa i szyneczka itp :P Cytat:
zalaczam fotke, co by wam smaka narobic, jakie ciasto mam w lodowce ![]()
|
|||
|
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
Agus Ty lepiej zdjec nie wklejaj tylko kazdej z nas po kawalku droga kanalizacyjna prosze wyslac
![]() No to dziewczyny mamy uczte lodowa. Mcflurry juz zjedzone, ale wygrzebie z zamrazary tez jakies carte dory... cynamonowe i resztunie waniliowych
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
agusia, to musi być miod w gębie !!!!!!!!!!
![]() ![]() :sli na:![]() ![]() : slina:juz zazdroszczę Twojej Rodzince, że mogą być Twoimi goścmi i kosztować tyych rarytasów Jadłaś kiedys juz to ciacho??? Wyglada przepysznie! A banany w cieście po prostu ubóstwiam
|
#994 | |||
|
Zadomowienie
|
Wiatajcie mamusie kofane
Renessme , JanuszAgnieszka pieski przecudne! Jak z obrazka albo z katalogu!! śliczne![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W Mother.. kupiłam koszulkę z krótkim rękawem i zestaw dwóch z dłuższym, a w ramach promocji wziełam sobie za grosza pięciopak skarpetek ![]() ![]() Mówi się pięciopak o skarpetkach? bo mi się tylko kojarzy dwupak, czy czteropak w kontekście piwa heh ![]() A w Smyku wpatrzyłam sobie komplecik, taki większy na "68", ale spodobał mi się i wzięłam.. po przecenie miał kosztować 30 zł, ale przy kasie okazało się, że jeszcze jakiś rabat dostałam i 25 zł ostatecznie zapłaciłam Fotki wrzucę później.. teraz nie mogę, bo znowu męzuś będzie pół wieczora się ze mnie śmiał, że latam z aparatem i ciuchy fotografuję
|
|||
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot my kupiliśmy właśnie ten wózek
tylko że w sklepie i za 300zł bo już długo stał i chcieli się pozbyć jak dla mnie wykonanie jest dość porządne, nie wiem jak się będzie prowadzić z dzieckiem ale tego to chyba żadna z nas nie wie test na dworze miał i jest spoko ![]() Tak więc, JanuszAgnieszka przeczytaj to co napisałam Andziot i się zastanów jest leciutki do tego.
|
|
#996 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zamorduje was
Zjadłam już dzisiaj całą paczkę toffifee, przed chwilą wchłonęłam jeszcze 2 chupa chups'y, a wy tu o lodach piszecie I najgorsze jest to, że mam je w lodówce, nie wytrzymam i za chwile je pożre ![]() [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/AGAMIR%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/AGAMIR%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.png[/IMG] |
|
|
|
#997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma to jak spacer w miłym towarzystwie. A Laura jest PRZEUROCZA!, mówię Wam dziewczyny.---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Specjalnie z dychą w kieszeni dzisiaj byłam w sklepie po nią;] i już pół zjedzone...
|
||
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agus87 wiadomo już jaki placek zrobię TŻtowi na walentynki ![]() ![]() |
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bodziaków, ale już baaardzo mały wybór był, nie chciałam tylu aż kupować, ale te po 3-były tylko na krótki rękaw, a ja chciałam długi ... takie fajne w słoniki wzięłam w smyku chyba przecenili przeceny, jakoś ciut taniej mi się wydawało niż ostatnio ... przed 10min przeżyłam traumę Zosia zaczęła płakać, poszłam do niej i się tak rozryczała że nie wiedziałam o co chodzi .... na rękach źle, w łóżeczku źle, na naszym łóżku źle ![]() płacze i płacze ... już zaczęłam myśleć że brzuszek ją boli, wyszła z pokoju ... usiadłam z nią na kanapie, przykryłam kocykiem i tak mi zasnęła w 2 min ![]() ![]() popłakałam się nad jej głową :-( gorzej bo musiałam te 12 kg zanieść do łóżeczka z moim brzucholem ![]() narazie śpi ... mam nadzieję, że to nic złego nie było ... |
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynam podejrzewać, że tż mógł mnie walnąć w nocy, bo oprócz tego mam guza na głowie, a w nocy obudziło mnie jego kolano, które mi w udo przyłożyło... ![]() Stanowczo potrzebujemy większego łóżka... Jeszcze tylko tydzień Zaraz po remoncie ścian lecimy do Ikea A co do jedzenia, to ja nic nie powiem... Przytyłam kolejny kilogram! I nawet mi to nie przeszkadza, kiedyś w ciąży przecież trzeba... Ale to oznacza już 3kg w jakieś 3 tygodnie!!! Jak tak dalej będę tyć, to będę mieć 16kg na plusie w ciągu 4 miesięcy! ![]() A do tego dziś obiad u mamy, potem ciacha i jak tu nie jeść...?? Ale mam twarde postanowienie odstawienia słodyczy, bo ostatnio za dużo ich jem. Dla zdrowia, wagi i maluszka, bo za dużo słodyczy jemu też nie służy Grazin Nie miałam chwili, żeby się zająć Twoim przemeblowaniem, bo tż zabrał mnie do mojej mamy (w dresie i nieuczesaną), ale jutro spojrzę i postaram się coś doradzić
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- dziwnie to wyglądało .... jeszcze tak nie miała jak do tej pory ... |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Nie przejmuj się, na pewno to nic groźnego, chyba dzieci mają czasem taki swoje "momenty"...Jak wstanie to pewnie nie będzie nic pamiętać. |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zadomowienie
|
Andziot o niee.. moja ulubienica pakusiała?
![]() to straszne! Ja tak lubię jak ty o niej opowiadasz, jakie nowe pomysły i zadania dla was przygotowała.. a tu dzisiaj Zosia nie w humorze! Przykro.. Cytat:
i wyrzuć z domu wagę ![]()
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia dziękuję za linka
właśnie o coś w tym stylu mi chodziło, nie wiem jak ja na tą stronę patrzyłam i nie widziałam;/ na oczy mi padło.
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie matal.. byłas u lekarza, czy samo przeszło ???? bo z Twojego postu wynika, ze juz nie boli ?
andziotka, może Zochna sobie cosik wyobraziła i po prostu przestraszyła? Albo może cosik jej sie snilo ? (jezeli spała?) Nie martw sie, to tylko na pewno chwilowa niemoc. Albo po prostu za mamusią teskniła .. i gdy wziełas ja na rączki to od razu sie Malusia uspokoiła. Lolka, wiesz , ze Zosienka to też moja ulubienica? Jest boosskkaa
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-12 o 20:58 |
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc humor mógł jej nie dopisywać bo wybiegana a nie wyspana ![]() straszne to jest jak się dziecku coś dzieje a ty nie wiesz co ........
|
|
|
|
|
#1008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby Zosia się wyspała i już tylko uśmiechnięta była ![]() Ddaiissyy spadaj Zosia jest moja ![]() heh
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony wiedzieć za dużo też nie dobrze, bo człowiek ciągle się zamartwia i wszędzie się wszystkiego doszukuje .... |
|
|
|
|
#1011 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż ja przed ciążą też uwielbiałam słodycze i codziennie musiałam wchłonąć chociaż jednego batona, albo jakieś cukierki, a bywały dni szczególnie przed okresem, że mogłam pożreć na jedno posiedzenie kilo cukierków, 3 batony, czekolade i do tego paczkę chipsów. Teraz jem poprostu codziennie tak, jak wcześniej przed okresem. |
||
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co robię ???????????
![]() prasuję |
|
|
|
#1013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym się więc nie bała brać dziecka, jeśli tylko warunki są cywilizowane. Zależy to też od stanu zdrowia dziecka, ale myślę, że przeszkód nie będzie, a z takim maluchem to przyjemność jechać. Bo jak już zacznie chodzić
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Renessme, w tajlandii było mnóstwo europejczyków z maleńkimi dzieciaczkami, które ledwo co raczkowały..
My sami chcemy (oczywiscie jesli Malutka bedzie zdrowa) jechac styczeń/luty gdzies w kierunku kaaibów ale stacjonarnie, bez szaleństw andziota, nudzi Ci sie?
|
#1015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie L4 - może któraś się zna na tym. Mam własną działalność i opłacam dobrowolne chorobowe. Mogę pójść na L4, ale trochę się boję kontroli z ZUS, ponieważ odwożę dzieci do przedszkola. Zwykle nie ma mnie maks. pół godziny. Nie chcę mieć problemów z Zusem, a l4 ułatwiłoby mi sytuację, gdyż i tak nie mam zbyt wielu zamówień - co najwyżej od znajomych.
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1018 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, w pokoiku mam już suche ściany
Łóżeczko jeszcze w pudełku bo TŻ wybył na miasto ale chyba zaraz sama zacznę je składać ![]() No i robię pranie ciuszków Wszystkie posortowałam na trzy grupy: różowe-białe-kolorowe. Mam też jedne mocno czerwone śpiochy i rajstopki i wypiorę je z moimi ciemniejszymi ciuszkami.Acha i kupiłam w Ikeii spinacze do suszarki bo przecież takie maciupkie skarpetulki od razu by mi odleciały na wietrze Ogólnie jestem w pełni szczęścia i coraz bardziej nie mogę doczekać się córeńki Cytat:
![]() Cytat:
A co do allegro, hehe, skąd ja to znam Też sobie czasem sama wyznaczam granice ale dziś kupiłam materacyk do łóżeczka, bo chcę aby się "wypachnił" Cytat:
Wkłady kupiłam dziś w Ikeii: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00192631 Cytat:
![]() andziotku - może coś jej się przyśniło Moja młodsza siostra wpadła kiedyś w histerię bo się Miś Uszatek skończył w tv
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
nooo straszecznie
(już skończyłam)Cytat:
ale trzeba się nauczyć dystansu ... ja np pracuje z dziećmi chorymi na nowotwory ... Cytat:
jeśli nie jest to zaznaczone w zwolnieniu to możesz normalnie się "poruszać" |
||
|
|
|
#1020 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do noszenia.............. moj mlodzieniaszek ma 17kg..... i wysadzam go z wanny, wsadzam i czasem dygam. ostatnio wymyslil ze bedzie niosl gazetke na schodach no i sie przewrocil... skonczylo sie placzem i trzeba bylo go znosic na dol...... no ale trzeba sobie radzic jakos............ a ja mialam prawie ze atak paniki. od 19stej walczylam z netem. bylam tak juz zniechecona ze myslalam ze nic z tego , ale wkoncu sie udalo ![]() szkoda ze z tz nie zdarzylam pogadac.............. jutro popoludniu po niego jade fajnie ze tyle piszecie o malowaniach, przemeblowaniach itd. ja tez bede zamawiac jakies wzorki na sciany, i do sypialn i do duzego pokoju. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

moja psinka nie jest jakos strasznie uciazliwa pod wzgledem utrzymywania czystosci - baaaaardzo rzadko sie ją czesze, ma dluga sierc ale gubi ja w niewielkich ilosciach. Choc mama i tak narzeka, bo ona lubi sobie patyki do mieszkania przynosic i rozgryzac je 

powiedzcie mi, czy skoro lekarz w 19 tyg stwierdził że chyba chłopiec to się potwierdzi?
heh 
jak dla mnie wykonanie jest dość porządne, nie wiem jak się będzie prowadzić z dzieckiem ale tego to chyba żadna z nas nie wie
Zjadłam już dzisiaj całą paczkę toffifee, przed chwilą wchłonęłam jeszcze 2 chupa chups'y, a wy tu o lodach piszecie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale postaraj się nie denerwować, na pewno wszystko będzie ok, skoro zostało to w porę zauważone.
Zaraz po remoncie ścian lecimy do Ikea